Yleistä keskustelua kotiservereistä

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2
Itsellä uusi projekti punkka.net ollut tekeillä jonkin aikaa. Tavoitteena olisi harjoitella Linuxin käytön perusteita sekä jakaa media kirjastoa kännykälle.

Nykyään koneella pyörii pari minecraft serveriä joiden, CSS sauna serveri, Apache, Plex, Subsonic, qBittorrent, Mumble, TS3 käynnistämistä vaille. Konetta ohjaan SSHlla

Kertokaa omista setupeista ideoista ehdotuksista aiheena kotiserverit.

1 Gbps yhteydet, 12 GB RAM, i7-960, 120 GB SSD, 4 TB HDD, Ubuntu Server 14.04
Tässä vielä kuva punkka.netin raudasta.
mRG9MwE.jpg
 
Selvästi opiskelijakämppä, kun 130W kiveä ajat serverikäytössä. ;)
 
Selvästi opiskelijakämppä, kun 130W kiveä ajat serverikäytössä. ;)
Kyl :-D Päivitin jonkin aikaa sitten skylakeen ja parhaat päivänsä nähneitä osia jäi sen verran yli että niistä oli parempi tehdä jotain uutta kuin myydä.
 
Täällä "HTPC" kuusiydin Sandy Bridge-E:llä toimittaa samalla VMware virtualisointipalvelimen virkaa. Kämppiksen itseopiskeluprojekti, huonomminkin voi aikansa käyttää. :comp:
 
Keittiön nurkassa on ollut viime talvesta lähtien ollut Dell T20:n ajamassa VMware ESXi:tä ja sen päällä on muutama virtuaalikone pyörittämässä erinäisiä palveluita (mm. FreeNAS, Plex). Ihan mukavaa autismia sen kanssa säätäminen, vaikka suurinosa pyörivistä palveluista on aika turhia... :comp:
 
Supermicro 1017A-MP, Intel Atom N2800 1.86GHz, Samsung SSD 830 256GB, 2x2GB muistipalikat, 2x Intel GbE LAN, Gentoo Linux (tuuletin kytketty pois päältä)

Yli kolme vuotta on menty Atom N2800 nuhapumpulla ja ei ole päivitystarpeita näkyvissä.
 
Vastailin jo NAS Rakentalut -aiheeseen, mutta tänne voisi sopia paremmin. Nurkassa hyrrää tarpeeseen nähden lievästi ylimitoitettua kalustoa, mutta koska tuo tuntuu toimivalta, sähkölasku ei aiheuta konkurssia ja kalusto on jo hankittuna, niin saa luvan kelvata.

Ainoa järkevä käyttö tuolla on tällä hetkellä Samballa tiedostojako talouden muille koneille ja siitä se suoriutuu kiitettävästi. Asennettuna ja valmiiksi säädettynä löytyy KVM, mutta virtuaalikoneiden pyörittelylle ei ole ollut oikein aikaa tai tarvetta. Lisäksi virtuaalikoneille käytettävissä ollut SSD on kierrellyt muissa käyttötarkoituksissa. Jossain vaiheessa oli tarvetta käyttää työpöytää, niin asensin konetta kasatessa Xubuntun. Kiintolevyt käyttävät BTRFS -tiedostojärjestelmää ja jossain vaiheessa olisi tarkoitus lisätä ainakin Storage-levynä toimivalle WD RED -levylle Raidia kaveriksi. Snapshotteja hyödynnän jossain määrin, mutta lähinnä opettelen vielä tuon hienouksia. Ja varmistukset löytyy erikseen USB-levyltä, joten kovin huolestunut en ole käyttämään yritys-erehdys -menetelmää tuon kanssa. Varmistuskäytännöt kyllä vaatisivat vielä käyttäjän radikaalia hienosäätöä.

  • Prosessori: Core i5-4670K
  • Emolevy: Asus B85M-E
  • Muistit: 32Gt (4x8Gt) DDR3, Merkki/Malli: ei muistikuvia
  • Kiintolevy, OS: WD Blue 500Gt
  • Kiintolevy, Data: WD Red 3Tt
  • Verkkokortti: HP (Intel) 4-porttinen 1 Gbit, käytetty serverikortti
  • Kotelo: Antec Three Hundred
  • OS: Xubuntu 16.04
  • UPS: APC Back UPS ES 500

Lisäksi löytyy heittopussin virkaa nykyisellään toimittava HP:n Elitedesk 8200, jota olen viimeksi hyödyntänyt Proxmox -ympäristön opetteluun. Core i5-2400, 16Gt DDR3 ja sekalainen valikoima HDD/SSD:tä tarpeen mukaan.
 
Pyörii vaatekomerossa debian servu ja 70tb levytilaa, samba ja ftp käytössä. hyvin toimii.
 
Olisi tarkoitus kirjoittaa hieman syvempi esittely/muistiinpano/ohje tms. tästä, mutten ole saanut aikaiseksi vielä.
Yhdistin NAS, plex ja 3 pelikonetta Unraidilla.

asrock x99 ws, Xeon E5-2683 v4 ES 16c/32t
128GB ddr4
upload_2016-10-29_23-57-51.png


Parity: 2TB
Array: 2+2+1.5+1=6.5TB
Cache: 256GB*4 SSDt
- write cache
- pelikoneiden vhd
- osa pelikirjastoista
upload_2016-10-29_23-11-20.png


Näyttikset:
Gtx 1080
Gtx 780
R9 280x
Gt 420

Muuta:
USB 3.0 PCIE kortti dedikoitu yhdelle koneelle htc viveä varten


VM:
Nämä on mitoitettu niin, että ytimet ja muisti riittää Plex, pelikoneet, työkone, win 2012R2 yhtäaikaiselle käytölle, jolloin yksi ydin jää Unraidille. Muuta testailua varten täytyy siis sammuttaa jokin virtuaalikone.
Muut paitsi pelikoneet ovat headless. Työkoneen saa tarvittaessa johonkin näyttöön kinni, mutta win10->win10 remote desktop on niin pirun sulava, ettei ole ollut tarvetta.

Ubuntu server: plex ym.
Kali: testailua
Win server 2012R2: SQL server, MS power BI, qlikview ym. testailua
Oma kone: Win 10, gtx 1080
lasten kone 1: Win 10, gtx 780
lasten kone 2: Win 10, r9 280x
työkone: Win 10, gt 420, nic passthrough
upload_2016-10-29_23-13-49.png
 
Tällä hetkellä operaationa siirtää FreeNAS-asennus (ZFS 3x2, 3x3 ja 3x4 TB RAID-Z1) virtuaaliseksi proxmoxin (KVM) alle ja muuntaa osa jaileista omiksi VM:ksi. Saa nähdä miten käy :)

Rautana Xeon 2658L 12c/24t, 16 GB DDR4 jne. Muistimäärä pitää kyllä tuplata jossain vaiheessa, sekä mahdollisesti hommata 10GB SFP+ NIC:t pöytäkoneelle ja serverille.

E: Hoitui itseasiassa suht kivuttomasti. FreeNAS DB:stä backup, uusi asennnus, sata-ohjain passthroughna FreeNAS:lle ja tietokannan palautus --> kaikki ennallaan.
 
Viimeksi muokattu:
Asrockin X99M Extreme4 ei tosin osaa bootata ilman GPU:ta, mutta sen irroitus lennosta POSTin jälkeen tuntui toimivan.
 
Itselläni on hieman erilainen kotiservu, ainakin mitä tässä olette esitelleet... :)
Koneena on mac mini late 2012 mallia, köykäinen i5 prossu, 16Gt ram, 2,5Tt sisäisiä levyjä. Ulkoisina levyinä on yksi WD my book duo usb3, jossa 2x4Tt levyt raid 1 ja tämä on pelkästään Time Machine käyttöön jaettu. Lisäksi yksi 1Tt ulkoinen levy toimii eyetv:n tallennustilana.
Kaikki leffat, sarjat ym. on sisäisellä levyllä toistaiseksi, pitäisi hankkia toinen my book duo, johon saisi kaikki mediat laitettua.

Palvelimen toimii palomuurina sisäverkkoon, murus firewall-ohjelman avustuksella, sekä sisäverkossa itunes palvelimena apple tv:lle, tiedostopalvelimena, time machine- palvelimena, transmission satunnaisia torrentteja varten, weathercat sääasemaa varten, eyetv, os x serverissä pyörii vielä cache, software update, dhcp, ftp, netboot/install sekä parallels pyörittää windows 7, jossa pyörii sääaseman softat, sekä säädatan jako os x:n weathercat-ohjelmalle...

Tässä nyt mitä äkkiseltään muistan... :geek::comp:
 
Itsellä samantapainen kuin iccp nimimerkillä :). Eli seuraava palvelinkokoonpano.

Mac Mini Late 2012, 16GB, i7 3615QM, 256GB SSD
Mac Mini Late 2014, 8GB, i5 4278U, 1TB levy.

Molemmissa macOS Server ohjelmisto ja tärkeimmät palvelu kahdennettuja. Molemmissa myös VMware Fusion Pro 8.51.
Late 2012 palvelut: Open Directory, DNS, Profile Manager, Radius langatonta verkkoa varten (Admin Tool Radius)
Late 2014 palvelut: Open Directory, DNS, Radius langatonta verkkoa varten (Admin Tool Radius), Caching Server, Time Machine server. Tässä myös iTunesissa omat musiikit, jotka näkyy muille applen laitteille (kotijako)

Openvpn palvelin: Zotac ZBox IQ01, i7-4770T, 16GB, 120 SSD, Ubuntu 14.04 LTS Server

Sitten muutamia vanhoja NAS palvelimia, Synology DS411+II, Fujitsu Celvin Q802 (QNAP), HP Microserver, Apple Time Capsule 3TB.

Muut palvelimet sitten virtualisoituja.
 
Tein tuossa joku aika takaperin Docker:illa itselleni portable meteor kehitysympäristön. Projekti oli samalla opiskeluprojekti dockerin saloihin. Aluksi docker vaikutti melko turhalta systeemiltä, mutta nyt kun kokemusta on hieman karttunut siitä on paljastunut monipuolinen ja hieno automatisointi ratkaisu moneen asiaan.

Myöhemmin olen toteuttanut Docker:illa muutamia palveluita työpaikalleni (en tokikaan kaikkea, vaan suurimmaksi osaksi luotan vmwareen).

Tässä on pikkuhiljaa itänyt ajatus kokonaisesta skaalautuvasta järjestelmästä kotikäyttöön näin opiskelumielessä. Löytyykös täältä muita Docker harrastajia tai ammattilaisia?
 
Opiskelu/Harjoituskäytössä joku vanha i7 Hp rotisko. Muistia toistaiseksi 32 gigaa, levyinä 8x320gb 2.5" levyt Dell Perc 6/i:n perässä Raid0+1. Asennettuna Windows Server 2016 ja Hyper-V:llä virtualisoituna pari lisää (plus yks Nano Server). Toinen vähä huonommal prossul ja vähemmän muistia odottaa asennuksia. Siinä kans Dellin Perc 6/i + levyt. Levyjä varten hommattu molempiin koneisiin IcyDock 6-in-1 kehikkoja, mahtuu kuus levyä yhteen 5,25-paikkaan.
 
Tein tuossa joku aika takaperin Docker:illa itselleni portable meteor kehitysympäristön. Projekti oli samalla opiskeluprojekti dockerin saloihin. Aluksi docker vaikutti melko turhalta systeemiltä, mutta nyt kun kokemusta on hieman karttunut siitä on paljastunut monipuolinen ja hieno automatisointi ratkaisu moneen asiaan.

Myöhemmin olen toteuttanut Docker:illa muutamia palveluita työpaikalleni (en tokikaan kaikkea, vaan suurimmaksi osaksi luotan vmwareen).

Tässä on pikkuhiljaa itänyt ajatus kokonaisesta skaalautuvasta järjestelmästä kotikäyttöön näin opiskelumielessä. Löytyykös täältä muita Docker harrastajia tai ammattilaisia?

Yksi serverini on vanhempien nurkissa pöhisevä Q9550/8g rammia ja 500 gigan peilillä oleva purki jossa pyörittelen peliservereitä ja kavereille irssiä dockerilla. Pitäisi tuon kanssa hieman enemmän harrastaa. Nyt lähinnä pistänyt containerin pystyyn, logannut sisään ja imaissut sinne sopivat tavarat
 
  • Prossu: Xeon E3-1226V3
  • Emo: AsRock B85M Pro3
  • Muisti: 16Gb DDR3-1333
  • Levyjä: Crucial SSD BX100 250Gb + 4x 500Gb HDD Windows softaRAID5 (1Tb + spare)
  • Kotelo: Fractal Define R Mini
  • Käyttis: Windows 2012 R2
Hyper-V:n alla pyörittelenkin sit linuxeja ja windowseja erinäkösiin tarpeisiin. Fractalin kotelon ansiosta käytännössä äänetön kone.

Levyt pitäis vaihtaa vähän isompiin ja heivaa tuo windowsin raid5 pakka mäkeen, joka on aivan jäätävän hidas, etenkin kirjoitusnopeudeltaa. Joku RAID10 terasilla levyillä olis haaveissa.
 
Kaapissa on hyrrännyt jo vuosia Qnap TS-210 ja alkaa siinä levyt vähitellen tulla käyttöikänsä päähän. Ja eihän 2TB edes mihinkään riitä. Pitäis alkaa suunnitella uudistamista.

Käyttö on varmuuskopiointia ja mediapalvelua. Pöytäkoneelta menee rsyncillä (vaikka Qnapin softassa "parempiakin" varmasti olisi) valokuvat ja pari muuta tärkeää kansiota. Mediaa, eli musiikkia ja videoita laite jakaa Samsungin digiboksisysteemille, joka enemmän tai vähemmän osaa niitä sieltä lukea. Aiemmin oli Raspissa XBMC, jonka kanssa oli luotettavampaa tuo mediakäyttö, mutta se nyt on kokonaan toinen aihe... Lisäksi koska olen nörtti, niin pitäähän ko. laitteelle päästä komentorivillä ja laittaa irssi screeniin.

Eli lyhyesti:
- Varmuuskopiointi Linuxista
- DLNA tjsp mediapalvelut
- Käyttiksenä Linux

Lisäksi:
- Laite olisi koko ajan päällä, eli vähävirtainen
- Saisi olla myös hiljainen.
- Verkko joko langalla tai ilman. Ei väliä

Mulla olisi ekan sukupolven Raspi ja tuoreempi Pine64, joista tehojen puolesta riittäisi palveluita pyörittämään. Kyse on näissä tietenkin levyjen liittämisestä. Kannattaako moisia edes harkita vai suosiolla jokin NASsiksi tarkoitettu laite? Olisiko tuo TS-210 kuitenkin vielä pätevä laite, jos vain hommaisi uudet levyt?

Edit: Jos ei tarvitsisi sähkölaskuja maksaa, kuten ketjun aloittaja ilmeisesti, niin kasaisin toki jämäkoneen nurkissa pyörivästä SERristä. Siihen tietenkin Gentoo että saisi säätää lisää ja vaimo voisi valittaa, kun mikään ei taaskaan toimi. Siksi raspia tai pineä pohdin. Virrankulutus edellä nyt kuitenkin, koska pitää itse laskut maksaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kaapissa on hyrrännyt jo vuosia Qnap TS-210 ja alkaa siinä levyt vähitellen tulla käyttöikänsä päähän. Ja eihän 2TB edes mihinkään riitä. Pitäis alkaa suunnitella uudistamista.

Käyttö on varmuuskopiointia ja mediapalvelua. Pöytäkoneelta menee rsyncillä (vaikka Qnapin softassa "parempiakin" varmasti olisi) valokuvat ja pari muuta tärkeää kansiota. Mediaa, eli musiikkia ja videoita laite jakaa Samsungin digiboksisysteemille, joka enemmän tai vähemmän osaa niitä sieltä lukea. Aiemmin oli Raspissa XBMC, jonka kanssa oli luotettavampaa tuo mediakäyttö, mutta se nyt on kokonaan toinen aihe... Lisäksi koska olen nörtti, niin pitäähän ko. laitteelle päästä komentorivillä ja laittaa irssi screeniin.

Eli lyhyesti:
- Varmuuskopiointi Linuxista
- DLNA tjsp mediapalvelut
- Käyttiksenä Linux

Lisäksi:
- Laite olisi koko ajan päällä, eli vähävirtainen
- Saisi olla myös hiljainen.
- Verkko joko langalla tai ilman. Ei väliä

Mulla olisi ekan sukupolven Raspi ja tuoreempi Pine64, joista tehojen puolesta riittäisi palveluita pyörittämään. Kyse on näissä tietenkin levyjen liittämisestä. Kannattaako moisia edes harkita vai suosiolla jokin NASsiksi tarkoitettu laite? Olisiko tuo TS-210 kuitenkin vielä pätevä laite, jos vain hommaisi uudet levyt?

Edit: Jos ei tarvitsisi sähkölaskuja maksaa, kuten ketjun aloittaja ilmeisesti, niin kasaisin toki jämäkoneen nurkissa pyörivästä SERristä. Siihen tietenkin Gentoo että saisi säätää lisää ja vaimo voisi valittaa, kun mikään ei taaskaan toimi. Siksi raspia tai pineä pohdin. Virrankulutus edellä nyt kuitenkin, koska pitää itse laskut maksaa.

Itellä on Nassena TS 409 Turbo ja tuossa ei riitä teho ku max 30megaa sekunnissa verkkoon, mulle se on siinä hilkulla nyt et piisaako. Eli riippuu miten paljon tarttet siirtonopeutta ja tallennuskapasiteettia et riittääkö tuo vai ei. Oman Qnapin DLNA on ainakin ihan sukka, se syö kaikki tehot tosta purkista jos sen enabloi.

Mut jos päätät jotain uutta hommata ja haluat tosta eroon ni mä oon aina halunnut rakentaa kahden Qnapin välille Syncin, voisin rakentaa Off-Site backupit. Eli pidä mut mielessä jos kaipaat eroon tuosta.
 
Kaapissa on hyrrännyt jo vuosia Qnap TS-210

Edit: Jos ei tarvitsisi sähkölaskuja maksaa, kuten ketjun aloittaja ilmeisesti, niin kasaisin toki jämäkoneen nurkissa pyörivästä SERristä. Siihen tietenkin Gentoo että saisi säätää lisää ja vaimo voisi valittaa, kun mikään ei taaskaan toimi. Siksi raspia tai pineä pohdin. Virrankulutus edellä nyt kuitenkin, koska pitää itse laskut maksaa.


eihän tommonen mitään vie sähköä :D
 
eihän tommonen mitään vie sähköä :D
Sähkölasku ei viitannut tähän Qnappiin. Se ei tosiaan vie paljoakaan. Äkkiä googletettuna ~25W parin kiintolevyn kanssa. SER-palvelimella tarkoitin jämäosista koottua PC:tä, joka 24/7 alkaa jo merkittävästi maksamaan.


Itellä on Nassena TS 409 Turbo ja tuossa ei riitä teho ku max 30megaa sekunnissa verkkoon, mulle se on siinä hilkulla nyt et piisaako. Eli riippuu miten paljon tarttet siirtonopeutta ja tallennuskapasiteettia et riittääkö tuo vai ei. Oman Qnapin DLNA on ainakin ihan sukka, se syö kaikki tehot tosta purkista jos sen enabloi.

Mut jos päätät jotain uutta hommata ja haluat tosta eroon ni mä oon aina halunnut rakentaa kahden Qnapin välille Syncin, voisin rakentaa Off-Site backupit. Eli pidä mut mielessä jos kaipaat eroon tuosta.

TS-210:n vaihtoa johonkin muuhun mietin siksi, kun alkaa sen webbikäyttöliittymän raskaus ärsyttää. Lisäksi tehot eivät tunnu riittävän OwnCloudin järkevään pyörittämiseen. Vähän enemmän suorituskykyä kaipaisin. Mutta pitääpä kokeilla tuota, että otan oman DLNA:n ja mediakirjaston pois käytöstä. Twonky mulla tuossa kuitenkin on.
 
Eikö Raspberry PI 3 olisi halvempi ja ajaisi saman homman?

Rpi3 puuttuu gbit lan eikä tue vortexboxia johon olen jo tottunut. Lisäksi tuollaisessa mini pc -lootassa on nopeammat liitännät kovolle (löytyy msata, sata ja usb3). Rpi3 hintaan pitää vielä lisätä virtalähdettä, koteloa yms., joten ei se loppupeleissä kauhean paljon halvemmaksi jää. Tommosia lootia olis näköjää kahdella verkkoliitännälläkin, liekö tuosta mitään iloa normaalissa kotiserveri -käytössä?
 
Kahdella verkkoliitännällä voi laittaa myös palomuuriksi tarpeen vaatiessa. VPN käytössä pc-raudalla saa huomattavasti parempaa suorituskykyä kuin perus-reitittimillä ja -modeemeilla.
 
Oliskohan tommosessa ainesta kevyeksi kotiservoksi? https://www.aliexpress.com/item/Min...065_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10060

Olisi äänetön ja vähävirtainen ainakin. Sisään pari gigaa keskusmuistia, joku pieni ssd linux-pohjaiselle käyttikselle ja mediat sitten 1-2 USB3-liitännässä olevalle levylle.

Eikö Raspberry PI 3 olisi halvempi ja ajaisi saman homman?

En laittaisi tuota Aliexpressin vehjettä enkä varsinkaan Raspberryä levypalvelimeksi tai reitittimeksi liitäntöjen puutteen takia. Kyseiseen käyttöön sopivia koneita saa kirpputoreilta ja muron/techin lahjoitetaan-osastolta käytännössä ilmaiseksi, eikä tarvitse sählätä ulkoisten vehkeiden kanssa. Mutta kyllä tuokin toimii, jos haluat niitä ulkoisia sitten käyttää.
 
Joo paitsi että tuossa vekottimessa onkin sisällä sata-liitäntä. Pärjään hyvin yhdellä 3tb levyllä, varmuuskopiot ajetaan sitten samankokoiselle usb3-kovolle. Tässä haetaan ennenkaikkea hiljaista, kompaktia ja energiapihiä sekä softaltaan muokattavissa olevaa palvelinta järkevään hintaan, joten nuo ilmaiset ei ole vaihtoehto sen enempää kuin valmiit verkkolevyt.
 
Ikivanha kone järkyttävän kokoisessa kopassa, joku Sempron siellä nyt pyörittää, mutta fileserverinä ei haittaa. Ei RAIDia, mutta tiheä ajastettu varmistus eri levylle, harvakseltaan vielä ulkoiselle käsin. Vain tarvittaessa päällä. Kone vaihtaa sisukset kun joku muu kone vanhenee pois työasemakäytöstä eli seuraavaksi varmaan C2D ceepuksi ja lisää levyjä tulossa. Lasten Minecraft-serveri on vähän mehukkaampi eli i3/8 GB. Debianeja molemmat ja raudankin puolesta halvalla mennään...
 
Enpä ole 10 vuoteen tarvinnut kotiserveriä kun internetistä tuli riittävän nopea. Pilvi hakkaa minkä tahansa kotona olevan räpellyksen 100-0.
 
Enpä ole 10 vuoteen tarvinnut kotiserveriä kun internetistä tuli riittävän nopea. Pilvi hakkaa minkä tahansa kotona olevan räpellyksen 100-0.

Höpöhöpö. Pilvi ei tarjoa tarvittavia palveluita, eikä sitä voi käyttää esimerkiksi digiboksin tallennustilana. Omat valokuvatkin jotkut pitää mieluummin kotona kuin pilvessä. Tietysti jos tarve on simppelille filujen säilytykselle, niin sitten asia on eri.

En tosin toisaalta itse ymmärrä näitä megalomaanisia kotiservereitä mitä monilla tuntuu olevan, mutta kaipa niillekin on tarkoituksensa.
 
Höpöhöpö. Pilvi ei tarjoa tarvittavia palveluita, eikä sitä voi käyttää esimerkiksi digiboksin tallennustilana. Omat valokuvatkin jotkut pitää mieluummin kotona kuin pilvessä. Tietysti jos tarve on simppelille filujen säilytykselle, niin sitten asia on eri.

En tosin toisaalta itse ymmärrä näitä megalomaanisia kotiservereitä mitä monilla tuntuu olevan, mutta kaipa niillekin on tarkoituksensa.
Pilvi tarjoaa minkä tahansa palvelun. Digiboxin tallennustila kuullostaa helpolta projektilta laittaa pilveen. Oma koti on valokuville huonoin mahdollinen säilytyspaikka.

Niissä megaservereissä on ideana leikkiminen. Ei niitä kukaan tarvitse.
 
Pilvi tarjoaa minkä tahansa palvelun. Digiboxin tallennustila kuullostaa helpolta projektilta laittaa pilveen. Oma koti on valokuville huonoin mahdollinen säilytyspaikka.

Toimiiko vaikka Logitech Media Server pilvessä? Pystytkö tallentamaan esimerkiksi kolmea HD-kanavaa yhtäaikaa pilveen digiboksilla / onko siinä mitään järkeä?

Valokuvat on ihan perinteisesti säilytetty siinä huonoimmassa paikassa.

Minusta kotiserverit on tulleet entistä tarpeellisemmaksi ssd-levyjen myötä kun PC:n oma tallennustila ei välttämättä kovin suuri ole. Jos en tarvitsisi erikoisempia palveluita, riittäisi luonnollisesti pilvi tai usb-levy reitittimessä kiinni.
 
Toimiiko vaikka Logitech Media Server pilvessä? Pystytkö tallentamaan esimerkiksi kolmea HD-kanavaa yhtäaikaa pilveen digiboksilla / onko siinä mitään järkeä?

Valokuvat on ihan perinteisesti säilytetty siinä huonoimmassa paikassa.

Minusta kotiserverit on tulleet entistä tarpeellisemmaksi ssd-levyjen myötä kun PC:n oma tallennustila ei välttämättä kovin suuri ole. Jos en tarvitsisi erikoisempia palveluita, riittäisi luonnollisesti pilvi tai usb-levy reitittimessä kiinni.

En ole autisti ja en edes tiedä mikä on "Locitech media server". Mihin sellasta tarvitaan? Mutta sanoisin että toimii asiaan tutustumatta.

Omat kuvani kestävät vaikka ydinpommin(enkä edes liioittele). Sun kuvat taas voivat tuhoutua 1001 skenaariossa :)

Älä selitä. Laita sinne RAID-pakka tavallisia levyjä niin mitään ylimääräisiä pöhinäkoppia ei tarvita. Pysyy se sähkönkulutuskin kurissa :)


PS. "Pilvi" ei siis todellakaan tarkota mitään Googlen tallennuskansiota.
 
Viimeksi muokattu:
:facepalm:

100% varmoja mielipiteitä asioista joista ei tiedä mitään. :D
Logitech Media Server (formerly SlimServer, SqueezeCenter and Squeezebox Server) is a streaming audio server supported by Logitech (formerly Slim Devices), developed in particular to support their Squeezebox range of digital audio receivers.

The software is designed for streaming music over a network, allowing users to play their music collections from virtually anywhere there is an Internet connection

Siis tämä vai? Syy miksi tuota pitäisi pyörittää jossain erillisessä pöhinäpöntössä?
 
En tosin toisaalta itse ymmärrä näitä megalomaanisia kotiservereitä mitä monilla tuntuu olevan, mutta kaipa niillekin on tarkoituksensa.

Onhan laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa säätäminen tärkeä osa tätä harrastusta. Jossain vanhassa mainframe-koneessa olisi jo asennetta. :smoke:

Kaikkea ei voi tai kannata tehdä pilvessä (esimerkiksi digiboksin tallennus leviää jos yhteys ei ole vakaa, vaikka siirtonopeus riittäisikin), tietosuoja voi olla kyseenalainen, eikä esimerkiksi 8/1M ADSL:n, joita on Suomessa vielä paljon, kanssa myöskään paljoa juhlita, jos pitäisi saada suurempia datamääriä siirtymään sinne pilveen.
 
Olispa todella mahtavaa pitää omalla nettiyhteydellä asioita jossain pilvipalvelussa. Varmuuskopiointiin soveltuu mainiosti.

Vaikea kuvitella millä korvaisin kotipalvelimen. Hoitaa kuitenkin aika montaa tehtävää mm. Sähkönkulutuksen seuranta, lämpötilamittauksien tallennus(1-wire verkko), palomuuri, tiedostopalvelin, internet-yhteyksien valvonta, mediapalvelin, SLIP yhteyspiste Amigalle, tietokantapalvelin ja varmaan monta muutakin mitä ei tähän hätään hoksaa. Suurimman osan voisi hoitaa jollain NAS-purkilla ja erinäisellä kasalla muita laitteita. Mutta eipä taida päästä samaan suorituskykyyn ihan helposti?
 
Joo, pilvessä olisi kiva hoidella asioita mitä haluaa pitää tiukasti omien seinien sisällä... Itse en laittaisi omaa kodinhallintajärjestelmää mihinkään pilveen vaikka teoriassa sen saisinkin toteutettua.

Pointteja on useita, esimerkiksi jos tulee joku nettikatkos niin pilvipalvelut ovat alhaalla, sähkökatkos katkaisee taloyhtiön netin kun taloyhtiön verkkoromut eivät ole UPSin perässä jne. Ja en välttämättä halua että esim kämppäni valaistuksen ohjaus tai telkkarien tai äänentoiston ohjaukset ovat mahdollisesti jonkun pilvipalvelun tietoturvareiän kautta käytettävissä ulkopuolisilla tahoilla. Nykyisellään vaikka kaikki ulkoiset yhteydet ja sähköt ovat poikki, automaatio ja hallinta toimii siihen asti kunnes omat UPSit ja akustot kyykkäävät. Noissa kuitenkin on 4kVA UPS-kapasiteettia + 12V ja 24V akustoja joilla tärkeimmät palvelut ja asunnon turvavalaistus pysyy hengissä useita tunteja ja tuossa on vielä automaatio että sähkökatkon alkaessa porrastetusti ajetaan eri toimintoja ja palveluita alas aloittaen viihdelaitteista, verkkolevyistä, tulostimista ja tulostinpalvelimista jne ja pikkuhiljaa suljetaan pienimpien prioriteettien palveluja ja laitteita kunnes on jäljellä enää turvavalaistus ja muut turvallisuuteen ja vahingontorjuntaan liittyvät asiat (rikkari, palokeskus, vuotoanturit, ...). Samoin nettiyhteys vaihtuu automaattisesti 100Mbps kaapelimodeemiyhteydestä 3G-yhteyteen joka ehkä mahdollisesti toimii vielä hetken ennenkuin alueen tukiasemien varavoima hyytyy.
 
HP Microserver (Gen7) jollain tuplaydinprosessorilla on toiminut kiitettävän luotettavasti serverinä jo useamman vuoden. Käyttöjärjestelmänä Debian ja sen päällä on ollut mm. pieni Postfix-Dovecot-postipalvelin Virtualboxilla. Kone on hiljainen eikä kai ihan mahdottomasti vie sähköäkään.

Koneen (integroidun näytönohjaimen) vääntö riittää kevyeen työpöytäkäyttöönkin mutta ei sillä pelata. Ainakin omassa koneessa on yksi korttipaikkakin, johon voisi laittaa pienitehoisen low-profile-grafiikkakortinkin.

Microservereiden hinnat näyttävät olevan melkoista arpapeliä, joskus niistä pyydetään useita satasia ja joskus niitä saa reilulla satasella.
 
HP Microserver (Gen7) jollain tuplaydinprosessorilla on toiminut kiitettävän luotettavasti serverinä jo useamman vuoden. Käyttöjärjestelmänä Debian ja sen päällä on ollut mm. pieni Postfix-Dovecot-postipalvelin Virtualboxilla. Kone on hiljainen eikä kai ihan mahdottomasti vie sähköäkään.

Koneen (integroidun näytönohjaimen) vääntö riittää kevyeen työpöytäkäyttöönkin mutta ei sillä pelata. Ainakin omassa koneessa on yksi korttipaikkakin, johon voisi laittaa pienitehoisen low-profile-grafiikkakortinkin.

Microservereiden hinnat näyttävät olevan melkoista arpapeliä, joskus niistä pyydetään useita satasia ja joskus niitä saa reilulla satasella.

Eivätpä ole hinnalla pilattuja näköjään uudetkaan... Kevyeen käyttön varmaan oikein hyviä.
HP ProLiant MicroServer Gen8, 236€ | Hinta.fi
 
Siirretään toisesta topicsta nämä omat juttuni...

NAS kone mulla pyörii Openmediavaltillta eli Debianilla niin Level 1 Techin uusimman videon jälkeen alko kiinnostaa vaihtaa se Windows 10:ksi.
Monikanava verkko systeemin takia plus tuolla openmediavaultilla on jokin into yrittää rikkoa zfs tuki jatkuvasti. Tietenkin voisin mennä takaisin myös FreeNASiin ja voi käytttää vakaata ZFS systeemiä.
Joka taas windows maailmassa ei toimi ja joutuis menemään ihan RAID systeemeihin.

Piru kun kaikissa näissä on aina hyvät ja huonot puolet...

Tässä se Level 1 Techin video:


-------------------------------------------------------------------------

Nyt on päätetty mitä koti nasille käy... Eli nyt hommattu 1kpl 1Tb WD Black lisää eli saan neljän levyn RAID 5 tehtyä (tällä hetkellä 3kpl RAIDZ ZFS ajossa). Sitten 60Giganen SSD hoitamaan järjestelmää.
Koko systeemiä tulen ajamaan Windows Server 2016.

Tähän voisi joku kysyä miksi ? No...

-Niin kyllästynyt linux (openmediavault) ongelmiin...
-FreeNAS oli toimiva mutta siihen ei saanut mitään "kivaa" tai no plexmedia serverin sai ja torrent clientin mutta ei pahemmin muuta.
-Haluan multichannel gigabitin käyttöön joka linux puolella kuulemma ei vielä toimi (hylyssä ois tossa serveri tason 4 porttinen Intelin gigabittinen verkkokortti)
-Windows Server 2016 että siihen vois asentaa Steamin ja streamata pelit läppäreihin (joutuu asentamaan tosin GPU:n mutta onneksi hyllystä löytyy R9 290)
-Windows Server 2016 myös virtual GPU tuki että GPU hommat pystyy pyörittämään remote desktopillakin (kuulostaa ainakin kivalta)

ebaysta sai 100% aidon lisenssin 29€... Tai ainakin niin myyjä väittää... Tosin vähän epäilen kun microsoftin sivuilla hintana näyttäis olevan n.900€.
Mutta kokeillaan tuota, tiedä kuinka kivan boxin tuosta saa vielä aikaiseksi.

Tässä miettinyt miten saisin suht helposti datan ulos ZFS poolista. Mutta taidan laittaa USB3.0 porttiin adapterilla hyllyssä oleva 3Tb WD Green levyn ja kopion kaiken sinne (läppärin USB3.0 porttiin ja kopioida verkon kautta kaiken) ja sieltä sitten RAID 5:n.

Tässähän mikään ei voi mennä pieleen eihän ? :)

-------------------------------------------------------------------------------

Servu/NAS koneeni specsit tällä hetkellä:
AMD FX 8320
Asrock 970M Pro3 emo
24Gt DDR3 muistia
3kpl WD Black 1TB kovalevyjä
Intelin gigabittinen verkkokortti
Fractailin Define R2 koppa

Käyttiksenä OpenMediaVault 3 jota ajan SD-kortilta. Ja kyllä olen asentanut addonin mikä vähentää SD-kortin kuormaa.
 
Viimeksi muokattu:
ebaysta sai 100% aidon lisenssin 29€... Tai ainakin niin myyjä väittää... Tosin vähän epäilen kun microsoftin sivuilla hintana näyttäis olevan n.900€.
OT: Saako tuosta serveri-versiosta kaikki seurannat ja pakkopäivitykset pois päältä?
 
OT: Saako tuosta serveri-versiosta kaikki seurannat ja pakkopäivitykset pois päältä?

Tossa asentelin Hyper-V virtuaali sydeemiin tuon Windows Server 2016.
Kun pakkohan tuota oli testata ennen kuin sitä alan raudalle asentelemaan.
GUI on identtinen Windows 10 kanssa. Näyttäis samat seuranta (ainakin osa) ja pakkopäivitykset löytyvän.

Sisältää vaan perus windows ohjelmat eli notepadit ja paintit. Yllättävää että tuossa ei ole Edgeä vaan ainoataan IE 11.576.
Sitten se itse server puoli eli niitä hallitaan Server Managerista. Sieltä sitten löytyyki kaikki Drive Poolista lähtien.
Löytyy esim DHCP ja DNS Serverit. Semmoinenkin kuin windowsin aktivointi serveri... mikä lie.
Kerron lisää sitten kun tutustun tohon vähän enemmän.

EDIT:
En aikaisemmin tiennytkään että ylipäätään windows puolella on nämä drive poolit. Tosin en pahemmin ole Windows Server ohjelmistoa käyttänytkään. Mutta näyttäis löytyvän samat kiva jutut kuin linux ja freebsd:ssä. Eli mitään paskaa RAID systeemiä ei tarvikkaan. Kiva kiva...

Eli tein kolme virtuaali kovalevyä ja tein niistä poolin ja sitten päälle virtual diskin mikä parityyn.

Tässä muutama kuva käyttiksestä:

https://drive.google.com/open?id=0BxpTsIsh10yidVQ2dkE4SFRPb1k
https://drive.google.com/open?id=0BxpTsIsh10yiSWRiRl9tYW45eHc
https://drive.google.com/open?id=0BxpTsIsh10yiamxxNi1aR3B1RDA
https://drive.google.com/open?id=0BxpTsIsh10yiVmE5d1B4WFZpUjQ
https://drive.google.com/open?id=0BxpTsIsh10yiNmlfVm9qX1pwbTQ
https://drive.google.com/open?id=0BxpTsIsh10yidC1xcnRJQVYwTUk
 
Viimeksi muokattu:
Itellä 3. sukupolven i7, 32gb rammilla. ilman levyjä esxi 6.5 servuna ja freenas pyörii jossain halvimmassa amd apu kokoonpanossa 16gb rammilla ja siinä on pari raid5 pakkaa ja yksi raid0 pakka. iSCSI tarjoaa datastoren esxi palvelimelle ja tilaa jää vielä ihan normi verkkojaoille.

Esxissä pyörii testilaboratorio windows 2012 r2 domainiympäristö (4 servua) ja pfsense palomuurina sekä gentoo linux projekti.
 
Mitäs jantterit luulette, että jos ostaa 3rd party keyn Windows Server 2016 Data center editioniin, kuten vaikka tämän:
Buy Windows Server 2016 Datacenter Product Key Online, PayPal Support

Onko tuo legit? Ainakin sivustosta on paljon positiivisia kommentteja. Ja toisekseen olisiskohan tuo ilman core count limittiä kun ei mainita mitään..

Kaverille ollaan uutta servua kyhäämässä kotiin. Ja ennen kuin joku sanoo, niin Linux EI ole vaihtoehto.
Esim Verkkiksessä alkaa olla käyttiksellä reilusti hintaa kun tuo core count nousee..
 
Mitäs jantterit luulette, että jos ostaa 3rd party keyn Windows Server 2016 Data center editioniin, kuten vaikka tämän:
Buy Windows Server 2016 Datacenter Product Key Online, PayPal Support

Onko tuo legit? Ainakin sivustosta on paljon positiivisia kommentteja. Ja toisekseen olisiskohan tuo ilman core count limittiä kun ei mainita mitään..

Kaverille ollaan uutta servua kyhäämässä kotiin. Ja ennen kuin joku sanoo, niin Linux EI ole vaihtoehto.
Esim Verkkiksessä alkaa olla käyttiksellä reilusti hintaa kun tuo core count nousee..

Tuosta ei ole kokekuksia mutta itse ostin tältä oman Windows Server 2016 Standard avaimen (myy myös muita versioita tuosta) ja hienosti aktivoitu.
LICENZA WINDOWS SERVER 2016 LICENSE 32/64 BIT FULL-VERSION MULTILANGUAGE ESD KEY | eBay

Nyt parisin päivää ollut tuo Windows Server 2016 raudalla ja hienosti toiminut ja todella tyytyväinen olen ollut.
Hyvä kun en ollut remote desktopia käyttänyt sitten alun windows xp aikojen niin kivasti tuo on kehittinyt.
Kun normaalisti olen käyttänyt team vieweriä.
Nimittäin nykyään remote desktopin kauttaa pystyy 60fps videonkin toistamaan realiajassa äänien kanssa (jopa pelitkin toimii)
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
261 210
Viestejä
4 532 034
Jäsenet
74 774
Uusin jäsen
Swatmc

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom