Yhdysvallat myönsi Huaweille uuden 90 päivän jatkoajan

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Juha Kokkonen, 18.11.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]


  Yhdysvaltain kauppaministeriö on myöntänyt tänään Huaweille 90 päivän jatkoajan rajatun yhteistyön jatkamiseksi yhdysvaltalaisyritysten kanssa. Jatkoaika on voimassa 16. helmikuuta asti. Ennakkoon jatkon huhuttiin olevan jopa puoli vuotta, mutta tieto osoittautui nyt julkaistun virallisen päätöksen myötä virheelliseksi.

  Jatkoajan ensisijainen tarkoitus on minimoida kauppakiellon negatiiviset vaikutukset Huawein asiakkaille. Yhdysvallat lisäsi Huawein mustalle listalle kansallisen tietoturvauhan varjolla toukokuun 22. päivä kolmen kuukauden sopeutumisajan kera ja myönsi 90 päivän jatkoajan elokuun 21. päivä. Nyt myönnetty jatkoaika on kolmas lajissaan. Samaan aikaan Yhdysvallat ja Kiina neuvottelevat alustavasta ratkaisusta yli vuoden kestäneeseen kauppasotaan.

  Huawein edustajan antaman virallisen lausunnon mukaan nyt myönnetyllä väliaikaisella jatkoajalla ei ole merkittävää vaikutusta Huawein liiketoimiin suuntaan eikä toiseen. Sen sijaan yrityksen mukaan tilanne on aiheuttanut enemmän harmia yhdysvaltalaisille yrityksille. Huawein mukaan päätös ei muuta sitä tosiasiaa, että yrityksen kohtelu jatkuu epäoikeudenmukaisena.

  CNBC:n mukaan Yhdysvaltain kauppaministeriön kerrotaan harkitsevan erillisten lisenssien myöntämistä yhdysvaltalaisille yrityksille komponenttien myymiseksi Huaweille. Ministeriön kerrotaan saaneen yli 200 hakemusta aiheen tiimoilta.

  Huawein mustalistaus on osa USA:n ja Kiinan välillä käynnissä olevaa kauppasotaa. Keväällä Donald Trumpin toimeenpaneman määräyksen mukaan Huawein verkkotekniikka aiheuttaa vakoilun vaaran ja sen kautta uhan USA:n kansalliselle turvallisuudelle.

  Huawein kuluttajatuoteliiketoiminta on ikään kuin oheiskärsijänä vallitsevassa tilanteessa. Huawei on saanut jatkaa jo markkinoille julkaistujen kuluttajalaitteiden ohjelmiston päivittämistä yhdysvaltalaisen Googlen kanssa, mutta uusiin laitteisiin Huawei ei saa Googlen lisenssejä. Huawei on jo julkaissut oman korvaavan palvelukokonaisuuden Googlen palveluiden korvaamiseksi, mutta sen käyttö aiheuttaa huomattavia kaupallisia haasteita läntisillä markkinoilla.

  Lähteet: Federal Register, The Verge, CNBC

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 646
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuleekohan tämä saaga koskaan päätökseen? Jos kauppasota pitkittyy entisestään, niin jossain vaiheessa vaikutukset alkavat varmaankin näkymään muuallakin kuin ohjelmistossa ellei sitten erilliset lisenssit mahdollista komponenttien käyttämisen ongelmitta.
   
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nämä 90 päivän jatkoajathan on USAlle helppo tapa roikottaa Huaweita löyhässä narussa ainakin toistaiseksi. Jos pääsevät Kiinan kanssa sopuun niin ehkä sitten tapahtuu jotain uutta.
   
 4. eternality

  eternality

  Viestejä:
  479
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Jää kyllä vahvasti sellainen kuva että koko kielto oli alunperinkin puhtaasti neuvottelutaktiikkaa, jos siellä olisi oikeasti uskottu huawein vakoilevan kiinan valtion piikkiin luulisi että mitään jatkoaikoja ei todellakaan myönnettäisi.
   
 5. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käsittääkseni Trumpkin on aiemmin vihjannut, että Huawein tilanne olisi riippuvainen lähinnä kauppasodan tilanteesta, eli toisin sanoen tuo vakoiluepäily ei sitten lopulta olisikaan se painavin seikka tässä keississä.

  Trump’s latest explanation for the Huawei ban is unacceptably bad
   
  Himmler tykkää tästä.
 6. Matti#2

  Matti#2

  Viestejä:
  191
  Rekisteröitynyt:
  07.04.2018
  Eikä siitä mitään todisteita ole esitettykään. Toivottavasti Huawei vie asian oikeuteen jossain vaiheessa. Toisaalta miksei ole jo vienyt...
   
 7. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole ei, ainakaan julkisesti.
   
 8. Lepakomäyrä

  Lepakomäyrä

  Viestejä:
  3 491
  Rekisteröitynyt:
  21.08.2018
  Suurin ongelmahan tässä on Donald Trump.
  Ehkä 2020 tämä pelleily loppuu kun pressa vaihtuu.
   
 9. KVahlman

  KVahlman

  Viestejä:
  199
  Rekisteröitynyt:
  11.02.2019
  Mihin oikeuteen toisaalta veisi? Vaikka yhdysvalloissa tuntuu olevankin halua käydä oikeustaistelua presidenttiä vastaan niin tuskin niin paljoa että ruvettaisi perustuslain turvaamia presidentin oikeuksia polkemaan kiinalaisten (firmojen) eduksi yhdysvaltojen oikeusjärjestelmässä.

  Valitettava totuus lienee että ei globaaleista instansseistakaan (lähinnä kai WTO) löytyne selkärankaa iskeä painetta tilanteen ratkaisemiseksi. Ja vaikka löytyisi niin vastaus varmaan olisi lähinnä niistäkin irtautumisella uhittelu kun ei Pariisin sopparitkaan kiinnostanut.

  Jos... ei taida olla suosio romahtanut ja vaalisysteemin ollessa mitä on sekä etenkin kun nimekkäimpien vastaehdokkaiden laatu ei käsittääkseni vakuuta ketään, ei voida tosiaankaan sanoa että toinen kausi olisi mahdottomuus. Kolmas on, ellei Trump aja lakimuutosta läpi salliakseen lisäkaudet kuten tiedetään toisaalla maailmassa tapahtuneen.
   
 10. tle88

  tle88

  Viestejä:
  900
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Toivoisin, että tästä tilanteesta syntyisi nyt se kolmas oikeasti kilpaileva puhelin- ja tablettikäyttöjärjestelmä. En tiedä, onko markkinoilla sille tilaa, mutta voisi vaikka ollakin. Sittenhän tuon näkisi. Huaweilla olisivat ainakin ne riittävät voimavarat pakottaa tuollainen hanke maaliin saakka, ja korjata myös asioita siinä mennessä. Minulla on käsitys, että todellinen uusien asioiden kehitys vaatii taakseen ison yhtiön, palkan maksun ja sen, että tekijät tulevat aamuisin töihin sitä nimenomaista asiaa ihan tekemällä tekemään.

  Kyllä minä ihan oikeasti olen tuon Harmony OS:n suhteen utelias.

  T -.-

  Linkki Youtube videoon aiheesta:
  https://www.youtube.com/watch?v=xNDbPWmLhyY
   
 11. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 646
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Washington Postin mukaan Yhdysvaltain kauppaministeriö on aloittanut lisenssien myöntämisen. Hakemuksia on tullut jo noin 300 kappaletta, joista neljäsosa on hyväksytty ensimäisessä aallossa. Hyväksyttyjen joukossa on kuulemma ollut puolijohdevalmistajia.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 12. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  422
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 13. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 605
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noniin... Äkkiseltään voisi kuvitella, että tämä avaisi mahdollisuuden myös Googlelle tarjota softaansa Huawein kuluttajatuotteisiin vastaavalla lisenssillä.