Ratkaistu Windowsin päivityksen jälkeen bluescreen

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
318
No, päivä menikin ilman ongelmia. Ja nyt taisi tulla iso.

Eli kun tuo toimistopurkki nyt viimeinen alkoi netin kanssa toimia, niin latasi windowsin (10 pro, 21H2) päivitykset ja uudelleenkäynnistyksen kohdalla sitten bluescreen, että tietokonetta ei voitu käynnistää, vaadittu laite ei ole liitettynä tai sitä ei voi käyttää. Virhekoodi 0x0000225. Ja kertoo siinä sitten että F1 napista pääsisi korjaamaan. F1 napista sammuu, eikä mitenkään nätisti, vaan todella pahan kuuloisesti. Sillä lailla että tuntuu, että pyörivät kiintolevyt leikkaa siinä kohtaa kirskumisen kanssa kiinni. Ja sen jälkeen käynnistyy tullen samaan tilanteeseen.

Biosin puolella kaikki näyttäisi olevan kunnossa, kaikki osat tunnistuu ja näkyy ihan ok. Seuraava vaihe sitten windowsin asennustikun kanssa kokeilemaan. Sieltä korjaa käynnistys, niin sanoo, että ei voida korjata. Uusimpien päivitysten poisto, niin ei voida poistaa. Windowsin palautusaiempaan kohtaan, niin ei voi tehdä sitäkään, vaan kehottaa että käynnistä uudelleen, valitse järjestelmä ja yritä sieltä, eli palaaminen takaisin lähtöruutuun. Sieltä asennustikun puolelta pääsee komentokehotteeseen ja sieltä tutkailin, niin kaikki näyttäisi tiedestot olevan kyllä paikallaan jokaisessa levyssä ja niinedespäin, mutta enhän minä sieltä osaa muuta tehdä.

Koneen tarkat speksit on siis emolevy asus h110m-a, i3 6100 prossu, 8gb muistia, ei ulkoista näytönohjainta, levyjä käynnistyslevy 240gb adata sp550, kingston uv400, ja 2 pyörivää wd 2,5 tuuman hdd:ta, virtalähde seasonic s12iii 430w. Wlankortti asus pce-n15. Ei muuta. Sinällänsä menetys ei ole aivan mahdoton, vaikka tuon nyt joutuisi uudelleenkin asentamaan. Koko järjestelmästä ei ole täyttä varmuuskopiota, mutta kaikki tidostot näyttäisi olevan tallella ja niistä kyllä varmuuskopioinnitkin kunnossa, mutta on siitä ohjelmistojen suhteen työmaa, jos siihen joutuu.

Että olisiko palstalaisilla jotain ideoita?
 

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 928
Onko tuo Windows asennettu UEFI vai Legacy BIOS tilassa? Kokeiles palautella kuitenkin biosista oletukset ja samalla voit katsoa, että oikea tila on käytössä.
Jos päädyt asentamaan tuon uudelleen puhtaalta pöydältä, niin kannattaa napata kaikki muut levyt irti paitsi levy johon asennat Windowsin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
318
Onko tuo Windows asennettu UEFI vai Legacy BIOS tilassa? Kokeiles palautella kuitenkin biosista oletukset ja samalla voit katsoa, että oikea tila on käytössä.
UEFI sen pitäisi olla, ja biosissa olikin. Oletuksin palauttaminen teki siirrot UEFI -> legacy, ja SGX disabled -> software controlled. Ei mitään vaikutusta.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
318
Ja kysymys, että jos nyt asennetaan windows uusiksi, niin aktivointi kai menee ihan suoraan emolevyyn kytkettynä, mutta milläs sieltä kaivetaan officen ja vastaavien tuoteavaimet?

No, onneksi on toimistopurkki ja viikonloppu tulossa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
600
Jos BIOSissa on levyille valittavana RAID/AHCI/IDE, niin tuota asetusta voisi vaihtaa ja kokeilla, että buuttaako.
 
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
715
Windows 11 ja Windows 10 versiosta 1709 (17.10.2017): Miksi "BOOTREC /FIXBOOT" komento näyttää "Käyttö estetty / Access is denied"? Se ei ole virheilmoitus, vaan ilmoitus siitä että komennon käyttö on estetty, koska komentoa ei enää tarvita käynnistyksen korjauksessa.

Et myöskään enää tarvitse "BOOTREC /REBUILDBCD" komentoa, koska Windows 10/11 käynnistys korjataan BCDBOOT komennolla sekä GPT-levyllä että MBR-levyllä.

"If the system partition has been corrupted, you can use BCDBOOT to recreate the system partition files. BCDBOOT copies the boot files from the Windows partition to the system partition and creates the Boot Configuration Data (BCD) store in the same partition."

"On UEFI PCs, BCDBOOT can update the firmware entries in the device’s NVRAM. BCDBOOT adds a firmware entry in the NVRAM to point to the Windows Boot Manager."

Kuinka tarkistan onko levyllä GPT (GUID Partition Table) vai MBR (Master Boot Record).

- Uusissa koneissa Windows 11 on asennettu UEFI/GPT-asennuksena eli GPT-levylle.
- Vanhoissa koneissa Windows 10 on asennettu BIOS/MBR-asennuksena eli MBR-levylle.
- Joissakin koneissa Windows 10 on asennettu joko GPT-levylle tai MBR-levylle (riippuen siitä onko boot menussa valittu Windowsin USB-tikku UEFI-etuliitteellä tai ilman UEFI-etuliitettä).

diskpart
list disk

- jos levyn GPT-sarakkeessa on tähtimerkki (*), levy on GPT
- jos levyn GPT-sarakkeessa ei ole tähtimerkkiä (*), levy on MBR

GPT-levyn käynnistyksen korjaus lyhyesti.

- Alla olevassa kuvassa näkyy, että Windowsin asennusosion asemakirjain on "C" ja koneessa on vain yksi EFI-järjestelmäosio, jolloin Windowsin käynnistys korjataan komennolla "bcdboot c:\windows" silloin kun Windowsin USB-tikku on käynnistetty UEFI-käynnistystilassa.
- GPT-levyn käynnistyksen korjauksessa käynnistä Windowsin USB-tikku UEFI-käynnistystilassa (boot menussa valitse UEFI-etuliitteellä oleva USB-tikku), koska silloin laiteohjelmiston tyyppiä ei tarvitse määrittää /f optiolla.
- Jos list volume -komennolla näkyy toinen EFI-järjestelmäosio, silloin /s optiolla on määritettävä EFI-järjestelmäosio johon käynnistystiedostot kopioidaan.

Windows 10 - GPT-levy.jpg

Windows 10/11 käynnistyksen korjaus BCDBOOT komennolla.

- GPT-levyllä järjestelmäosio (system partition) on EFI-järjestelmäosio (EFI system partition).
- MBR-levyllä järjestelmäosio (system partition) on biosin asetuksissa määritelty ensisijaisen levyn aktiivinen osio, joko järjestelmän varaama osio (system reserved partition) tai käynnistysosio (boot partition) eli Windowsin asennusosio.

"Unlike BIOS, UEFI (not Legacy boot via CSM) does not rely on boot sectors, UEFI system loads the boot loader directly from the EFI system partition. Unlike an MBR disk, a GPT disk does not have an active partition."

BCDBOOT <source> [/s <volume letter> [/f <firmware type>]]

<source> - esim. bcdboot c:\windows (pakollinen optio)

- Määrittää Windows-kansion sijainnin, josta käynnistystiedostot kopioidaan. Katso asemakirjain diskpart-työkalun "list volume" komennolla.
- GPT-levyllä esim. "bcdboot c:\windows" komento kopioi käynnistystiedostot EFI-järjestelmäosion \Efi\Microsoft\Boot kansioon.
- MBR-levyllä esim. "bcdboot d:\windows" komento kopioi käynnistystiedostot aktiivisen osion \Boot kansioon.

/s <volume letter> - esim. bcdboot c:\windows /s z: (valinnainen optio)

- Määrittää järjestelmäosion asemakirjaimen, johon käynnistystiedostot kopioidaan.
- GPT-levyllä bcdboot kopioi käynnistystiedostot joko EFI-järjestelmäosioon tai optiolla /s määritettyyn osioon. Asemakirjainta ei tarvitse määrittää, jos koneessa on vain yksi EFI-järjestelmäosio.
- MBR-levyllä bcdboot kopioi käynnistystiedostot joko ensisijaisen levyn aktiiviseen osioon tai optiolla /s määritettyyn osioon. Asemakirjainta ei tarvitse määrittää, jos koneessa on vain yksi järjestelmäosio (joko aktiivinen järjestelmän varaama osio tai aktiivinen Windowsin asennusosio).

/f <firmware type> - esim. bcdboot c:\windows /s z: /f uefi (valinnainen optio)

- Määrittää laiteohjelmiston tyypin (UEFI, BIOS tai ALL).
- Jos määrität /f option, sinun on määritettävä myös /s optio järjestelmäosion asemakirjaimen tunnistamiseksi.
- GPT-levyllä laiteohjelmiston tyyppiä ei tarvitse määrittää, jos Windowsin USB-tikku on käynnistetty UEFI-käynnistystilassa.
- MBR-levyllä laiteohjelmiston tyyppiä ei tarvitse määrittää, jos Windowsin USB-tikku on käynnistetty BIOS-käynnistystilassa.
- UEFI: Kopioi käynnistystiedostot \Efi\Microsoft\Boot kansioon.
- BIOS: Kopioi käynnistystiedostot \Boot kansioon.
- ALL: Kopioi käynnistystiedostot sekä \Efi\Microsoft\Boot että \Boot kansioihin.

Kysymyksiä ja vastauksia.

Onko GPT-levyn käynnistyksen korjauksessa ongelmia?
- Esim. "bcdboot c:\windows" komennolla tulee "Failure when attempting to copy boot files" virheilmoitus.
- Esim. "bcdboot c:\windows /s z:" komennolla tulee "Boot files successfully created", mutta Windows ei käynnisty.

- Vika on yleensä siinä, että Windowsin USB-tikku on käynnistetty BIOS-käynnistystilassa eli boot menussa on valittu ilman UEFI-etuliitettä oleva USB-tikku, jolloin bcdboot komento olettaa, että nyt ollaan korjaamassa MBR-levyn käynnistystä.

Miksi monissa ohjeissa neuvotaan korjaamaan GPT-levyn käynnistys "bcdboot x:\windows /s z: /f uefi" komennolla, vaikka monesti korjaukseen riittäisi "bcdboot x:\windows" komento?

- Silloin GPT-levyn käynnistyksen korjaus onnistuu vaikka Windowsin USB-tikku olisi käynnistetty BIOS-käynnistystilassa, koska /f optiolla on määritetty laiteohjelmiston tyypiksi UEFI.
- Koneessa voi olla toinen EFI-järjestelmäosio (kuva alla), jolloin /s optiolla on määritettävä EFI-järjestelmäosio johon käynnistystiedostot kopioidaan. Windowsin asennusohjelma ei luo uutta EFI-järjestelmäosiota jos koneen jollakin levyllä on EFI-järjestelmäosio, mutta koneeseen on voitu myöhemmin lisätä levy jossa on EFI-järjestelmäosio toisesta Windowsin asennuksesta.

2 levyä, 2 EFI-järjestelmäosiota.jpg

Jos Windows on asennettu MBR-levylle, siirry kohtaan "MBR-levyn käynnistyksen korjaus bcdboot komennolla."

Esimerkkejä GPT-levyn käynnistyksen korjaukseen bcdboot komennolla.

- GPT-levyn EFI-järjestelmäosiolla on FAT32-tiedostojärjestelmä.

- Alusta EFI-järjestelmäosio ennen bcdboot komentoa esim. silloin kun koneessa on ollut Windows/Linux dual-boot asennus ja haluat poistaa EFI-järjestelmäosiolta Linuxin boot managerin.

- Komennolla "format quick fs=fat32" ei pysty vahingossa alustaa yli 32 GB kokoista osiota, virheilmoitus "Aseman koko on liian suuri".

- Käynnistä Windowsin USB-tikku UEFI-käynnistystilassa eli boot menussa valitse UEFI-etuliitteellä oleva USB-tikku.
- "Asenna nyt" näytössä valitse "Korjaa tietokone" > Vianmääritys > Komentokehote.

1. Luo uudelleen EFI-järjestelmäosion käynnistystiedostot.

Vaihtoehto 1A
- Koneessa on vain yksi EFI-järjestelmäosio

diskpart
list volume (katso Windowsin asennusosion asemakirjain)
exit

bcdboot x:\windows (korvaa "x" Windowsin asennusosion asemakirjaimella)

Vaihtoehto 1B - Koneessa on toinen EFI-järjestelmäosio

diskpart
list volume (katso EFI-järjestelmäosion numero)
select volume # (valitse EFI-järjestelmäosion numero)
assign letter=z (määritetään asemakirjain EFI-järjestelmäosiolle)
list volume (katso Windowsin asennusosion asemakirjain)
exit

bcdboot x:\windows /s z: (korvaa "x" Windowsin asennusosion asemakirjaimella)
-tai-
bcdboot x:\windows /s z: /f uefi (korvaa "x" Windowsin asennusosion asemakirjaimella)

2. Alusta EFI-järjestelmäosio ja luo uudelleen EFI-järjestelmäosion käynnistystiedostot.

Vaihtoehto 2A
- Koneessa on vain yksi EFI-järjestelmäosio

diskpart
list volume (katso EFI-järjestelmäosion numero)
select volume # (valitse EFI-järjestelmäosion numero)
format quick fs=fat32
list volume (katso Windowsin asennusosion asemakirjain)
exit

bcdboot x:\windows (korvaa "x" Windowsin asennusosion asemakirjaimella)

Vaihtoehto 2B - Koneessa on toinen EFI-järjestelmäosio

diskpart
list volume (katso EFI-järjestelmäosion numero)
select volume # (valitse EFI-järjestelmäosion numero)
format quick fs=fat32
assign letter=z (määritetään asemakirjain EFI-järjestelmäosiolle)
list volume (katso Windowsin asennusosion asemakirjain)
exit

bcdboot x:\windows /s z: (korvaa "x" Windowsin asennusosion asemakirjaimella)
-tai-
bcdboot x:\windows /s z: /f uefi (korvaa "x" Windowsin asennusosion asemakirjaimella)

Muita ohjeita - Windows 10/11

3. Koneessa ei ole EFI-järjestelmäosiota (EFI system partition), eikä Windows enää käynnisty.

- Esim. koneesta on poistettu levy jossa on EFI-järjestelmäosio. Jos Windows asennetaan puhtaana asennuksena tyhjälle levylle UEFI/GPT-asennuksena ja jos koneen jollakin toisella levyllä on EFI-järjestelmäosio aiemmasta Windowsin asennuksesta, silloin Windowsin asennusohjelma ei luo uutta EFI-järjestelmäosiota tyhjälle levylle. Eli tällöin asennuksen jälkeen Windowsin asennusosio ja EFI-järjestelmäosio ovat eri levyllä.
- Esim. jollain kloonausohjelmalla uudelle levylle on kloonattu vain Windowsin asennusosio.

- Käynnistä Windowsin USB-tikku.
- "Asenna nyt" näytössä valitse "Korjaa tietokone" > Vianmääritys > Komentokehote.
- Komennolla "shrink desired=300" lohkaistaan Windowsin asennusosion lopusta tilaa EFI-järjestelmäosiolle.

Tämä ohje on tarkoitettu vain GPT-levylle.
- jos levyn GPT-sarakkeessa on tähtimerkki (*), levy on GPT
- jos levyn GPT-sarakkeessa ei ole tähtimerkkiä (*), levy on MBR

diskpart
list disk (varmista että levy on GPT, katso ohje ylempää)
select disk # (valitse levyn numero johon Windows on asennettu)
list partition
select partition # (valitse Windowsin asennusosion numero)
shrink desired=300
create partition efi size=300
format quick fs=fat32
assign letter=z (määritetään asemakirjain EFI-järjestelmäosiolle)
list partition
list volume (katso Windowsin asennusosion asemakirjain)
exit

bcdboot x:\windows /s z: /f uefi (korvaa "x" Windowsin asennusosion asemakirjaimella)

- Nyt pitäisi Windows käynnistyä.

4. Koneessa ei ole järjestelmän varaama osiota (system reserved partition), eikä Windows enää käynnisty.

Esim. koneesta on poistettu levy jossa on järjestelmän varaama osio (aktiivinen osio), jolloin toisella levyllä oleva Windows ei enää käynnisty.

MBR-levyllä järjestelmäosio (system partition) on biosin asetuksissa määritelty ensisijaisen levyn aktiivinen osio, joko järjestelmän varaama osio (system reserved partition) tai käynnistysosio (boot partition) eli Windowsin asennusosio.

Huom! Järjestelmän varaama osiota ei tarvita, jos Windowsin asennusosio merkitään aktiiviseksi ja bcdboot komennolla korjataan Windowsin käynnistys, jolloin Windowsin asennusosio on sekä järjestelmäosio (system partition) että käynnistysosio (boot partition).

1.

- Muuta biosissa levyjen käynnistysjärjestystä niin, että levy mihin Windows on asennettu on ensimmäisenä levynä eli ensisijainen levy.

2.

- Käynnistä Windowsin USB-tikku.
- "Asenna nyt" näytössä valitse "Korjaa tietokone" > Vianmääritys > Komentokehote.

3.

- Merkitse Windowsin asennusosio aktiiviseksi.

- Ensisijaisella levyllä voi olla vain yksi aktiivinen osio kerrallaan. Diskpartissa osion asettaminen aktiiviseksi muuttaa toisen osion ei-aktiiviseksi.
- Komennolla "detail partition" voit tarkistaa onko osio aktiivinen vai ei (Active: Yes/No).

Tämä ohje on tarkoitettu vain MBR-levylle.
- jos levyn GPT-sarakkeessa on tähtimerkki (*), levy on GPT
- jos levyn GPT-sarakkeessa ei ole tähtimerkkiä (*), levy on MBR

diskpart
list disk (varmista että levy on MBR, katso ohje ylempää)
list volume
select volume #
active -tai- detail partition
exit

4.

- Korjaa bcdboot komennolla Windowsin käynnistys.

diskpart
list volume (katso Windowsin asennusosion asemakirjain)
exit

bcdboot x:\windows /s x: /f bios (korvaa molemmat "x"-kirjaimet Windowsin asennusosion asemakirjaimella)

5.

- Nyt pitäisi Windows käynnistyä.

5. MBR-levyn käynnistyksen korjaus bcdboot komennolla.

Katso aiemmasta ohjeesta (Koneessa ei ole järjestelmän varaama osiota) kuinka tarvittaessa merkitset järjestelmäosion aktiiviseksi. Älä kuitenkaan merkitse Windowsin asennusosiota aktiiviseksi, jos ensisijaisella levyllä on järjestelmän varaama osio.

MBR-levyllä järjestelmäosio (system partition) on biosin asetuksissa määritelty ensisijaisen levyn aktiivinen osio, joko järjestelmän varaama osio (system reserved partition) tai käynnistysosio (boot partition) eli Windowsin asennusosio.

Koneessa on järjestelmän varaama osio (system reserved partition)
- System Reserved partition (System, Active)
- Windows partition (Boot)

Koneessa ei ole järjestelmän varaama osiota (system reserved partition)
- Windows partition (System, Active, Boot)

Vaihtoehto 1

Voit valita tämän vaihtoehdon, jos olet käynnistänyt Windowsin USB-tikun BIOS-käynnistystilassa (silloin ei tarvita /f bios -optiota), ja jos koneessa on vain yksi järjestelmäosio (joko aktiivinen järjestelmän varaama osio tai aktiivinen Windowsin asennusosio).

- "Asenna nyt" näytössä valitse "Korjaa tietokone" > Vianmääritys > Komentokehote.

diskpart
list volume (katso Windowsin asennusosion asemakirjain)
exit

bcdboot x:\windows

- korvaa "x" Windowsin asennusosion asemakirjaimella

Komento kopioi käynnistystiedostot ensisijaisen levyn aktiiviseen osioon. Komento ei toimi jos aktiivista osiota ei ole.

Vaihtoehto 2 - Koneessa on järjestelmän varaama osio (system reserved partition).

Eli silloin kun järjestelmäosio (system partition) on järjestelmän varaama osio (system reserved partition).

Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat määrittää /s optiolla järjestelmän varaama osion asemakirjaimen.

diskpart
list volume (katso järjestelmän varaama osion ja Windowsin asennusosion asemakirjaimet)
exit

bcdboot x:\windows /s z: /f bios

- korvaa "x" Windowsin asennusosion asemakirjaimella
- korvaa "z" järjestelmän varaama osion asemakirjaimella

Windows käynnistyy vain jos järjestelmän varaama osio on aktiivinen.

Vaihtoehto 3 - Koneessa ei ole järjestelmän varaama osiota (system reserved partition).

Eli silloin kun Windowsin asennusosio on sekä järjestelmäosio (system partition) että käynnistysosio (boot partition).

Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat määrittää /s optiolla Windowsin asennusosion asemakirjaimen.

diskpart
list volume (katso Windowsin asennusosion asemakirjain)
exit

bcdboot x:\windows /s x: /f bios

- korvaa molemmat "x"-kirjaimet Windowsin asennusosion asemakirjaimella

Windows käynnistyy vain jos Windowsin asennusosio on aktiivinen.

Windowsin palautusympäristö (WinRE) - Windows 10/11

- Winre.wim tiedosto on piilotettu järjestelmätiedosto.
- ReAgent.log tiedosto löytyy C:\Windows\Logs\Reagent -kansiosta.

Huom! Komento "reagentc /disable" ---> "Operation Successful" muokkaa ReAgent.xml tiedostoa ja siirtää Winre.wim tiedoston C:\Windows\System32\Recovery -kansioon, jotta palautusympäristö voidaan ottaa myöhemmin uudelleen käyttöön komennolla "reagentc /enable" ---> "Operation Successful" eli silloin pääsee helpommalla, koska palautusympäristöä uudelleen luotaessa ReAgent.xml ja Winre.wim -tiedostoja ei tarvitse kopioida Windowsin asennusmedialta C:\Windows\System32\Recovery -kansioon.

6. Windowsin palautusympäristön (WinRE) komennot.

reagentc /info ---> "Windows RE status: Enabled"

- Palautusympäristö on käytössä.
- Komento näyttää Winre.wim (Windows RE image) tiedoston sijainnin (levy ja osio), esim:
- Windows RE location: \\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition4\Recovery\WindowsRE

reagentc /info ---> "Windows RE status: Disabled"

- Palautusympäristö ei ole käytössä.

==============================

reagentc /disable ---> "Operation Successful"

- Komento poistaa palautusympäristön käytöstä.
- Komento muokkaa ReAgent.xml tiedostoa.
- Komento siirtää Winre.wim tiedoston palautusosiolta C:\Windows\System32\Recovery -kansioon.

reagentc /disable ---> "Windows RE is already disabled"

- Tarkoittaa että komento ei löydä Winre.wim tiedostoa tai reagentc /disable -komennolla palautusympäristö on jo poistettu käytöstä.

==============================

reagentc /enable ---> "Operation Successful"

- Komento ottaa palautusympäristön käyttöön.
- Komento muokkaa ReAgent.xml tiedostoa.
- Komento siirtää Winre.wim tiedoston C:\Windows\System32\Recovery -kansiosta palautusosiolle.

reagentc /enable ---> "The Windows RE image was not found"

- Tarkoittaa että komento ei löydä Winre.wim tiedostoa.

reagentc /enable ---> "Unable to update Boot Configuration Data"

- Tarkoittaa että komento ei pysty päivittämään Windowsin käynnistyksessä käytettäviä määritystietoja eli BCD:tä (Boot Configuration Data).

7. Koneessa ei ole palautusosiota (recovery partition), eikä Windowsin palautusympäristö (WinRE) toimi.

Esim. jollain kloonausohjelmalla uudelle levylle ei ole kloonattu palautusosiota.

(Vaihtoehto manuaaliselle palautusympäristön korjaukselle on Windowsin korjausasennus (ohje), joka tarvittaessa luo uuden palautusosion ja korjaa palautusympäristön asetukset.)

- Suorita seuraavat komennot järjestelmänvalvojana.
- Komennolla "shrink desired=1000" lohkaistaan Windowsin asennusosion lopusta tilaa palautusosiolle.
- Komennot on UEFI/GPT-asennukselle (eli Windowsin levynhallinnassa näkyy EFI-järjestelmäosio). Jos levyllä on BIOS/MBR-asennus, silloin korvaa punaisella merkityt komennot yhdellä "set id=27" komennolla.

diskpart
select volume c
shrink desired=1000
create partition primary size=1000
format quick fs=ntfs
set id=DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC
gpt attributes=0x8000000000000001

list partition
exit

reagentc /disable
- Komento suoritetaan varmuuden vuoksi ennen tiedostojen kopioimista.

Kopioidaan ReAgent.xml ja Winre.wim -tiedostot. Huom! Älä käytä Windows 11 (23H2) USB-tikkua, joka on luotu Windows 11 lataussivun työkalulla, koska USB-tikulla on install.swm (ja install2.swm) tiedosto, eikä install.swm avaudu 7-Zip ohjelmalla.
- Kytke Windowsin USB-tikku koneeseen tai resurssienhallinnassa avaa Windowsin ISO-tiedosto.
- 7-Zip ohjelmassa avaa sources\install.esd tai sources\install.wim -tiedosto.
- 7-Zip ohjelmassa avaa esim. 1\Windows\System32\Recovery -kansio. Ei ole merkitystä minkä numeron valitset.
- Resurssienhallinnassa avaa C:\Windows\System32\Recovery -kansio.
- 7-Zip ohjelmassa valitse ReAgent.xml ja Winre.wim -tiedostot ja kopioi (raahaa ja pudota) tiedostot resurssienhallinnassa avattuun kansioon.

reagentc /enable
- Komennolla pitäisi tulla "Operation Successful".
- Komento muokkaa ReAgent.xml tiedostoa ja siirtää Winre.wim tiedoston C:\Windows\System32\Recovery -kansiosta palautusosiolle.

reagentc /info
- Jos komento näyttää "Windows RE status: Enabled", silloin pitäisi olla kaikki kunnossa.

8. Koneessa on palautusosio (recovery partition), mutta Windowsin palautusympäristö (WinRE) ei toimi.

Esim. "Palauta tietokoneen oletusasetukset" (Reset this PC) toiminto ei toimi.
- Virheilmoitus "Palautusympäristöä ei löytynyt" (Could not find the recovery environment).

Jos Windowsin palautusympäristö (WinRE) ei toimi, suorita seuraavat komennot järjestelmänvalvojana.

reagentc /disable
reagentc /enable
reagentc /info (komento näyttää "Windows RE status: Enabled" tai "Windows RE status: Disabled")

- Jos yllä olevilla komennoilla palautusympäristön korjaus ei onnistu, silloin ongelman saa korjattua seuraavasti.

Alusta palautusosio (recovery partition) ja luo uudelleen palautusosion tiedostot.

(Vaihtoehto manuaaliselle palautusympäristön korjaukselle on Windowsin korjausasennus (ohje), joka tarvittaessa luo uuden palautusosion ja korjaa palautusympäristön asetukset.)

- Suorita seuraavat komennot järjestelmänvalvojana.
- Komennot on UEFI/GPT-asennukselle (eli Windowsin levynhallinnassa näkyy EFI-järjestelmäosio). Jos levyllä on BIOS/MBR-asennus, silloin korvaa punaisella merkityt komennot yhdellä "set id=27" komennolla.

diskpart
select volume c
list partition
select partition # (valitse palautusosion numero)
format quick fs=ntfs
set id=DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC
gpt attributes=0x8000000000000001

exit

reagentc /disable
- Komento suoritetaan varmuuden vuoksi ennen tiedostojen kopioimista.

Kopioidaan ReAgent.xml ja Winre.wim -tiedostot. Huom! Älä käytä Windows 11 (23H2) USB-tikkua, joka on luotu Windows 11 lataussivun työkalulla, koska USB-tikulla on install.swm (ja install2.swm) tiedosto, eikä install.swm avaudu 7-Zip ohjelmalla.
- Kytke Windowsin USB-tikku koneeseen tai resurssienhallinnassa avaa Windowsin ISO-tiedosto.
- 7-Zip ohjelmassa avaa sources\install.esd tai sources\install.wim -tiedosto.
- 7-Zip ohjelmassa avaa esim. 1\Windows\System32\Recovery -kansio. Ei ole merkitystä minkä numeron valitset.
- Resurssienhallinnassa avaa C:\Windows\System32\Recovery -kansio.
- 7-Zip ohjelmassa valitse ReAgent.xml ja Winre.wim -tiedostot ja kopioi (raahaa ja pudota) tiedostot resurssienhallinnassa avattuun kansioon.

reagentc /enable
- Komennolla pitäisi tulla "Operation Successful".
- Komento muokkaa ReAgent.xml tiedostoa ja siirtää Winre.wim tiedoston C:\Windows\System32\Recovery -kansiosta palautusosiolle.

reagentc /info
- Jos komento näyttää "Windows RE status: Enabled", silloin pitäisi olla kaikki kunnossa.

9. Lisää Windowsin palautusympäristön (WinRE) ohjeita.

- Katso tämä viesti, jos haluat suurentaa palautusosion kokoa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
715
edit: Siirsin ohjeen yllä olevaan viestiin eli kaikki ohjeet on nyt samassa viestissä.

...uudelleenkäynnistyksen kohdalla sitten bluescreen, että tietokonetta ei voitu käynnistää, vaadittu laite ei ole liitettynä tai sitä ei voi käyttää. Virhekoodi 0x0000225.
A required device isn't connected or can't be accessed.
Error code: 0x0000225

Error code 0x0000225.png
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
318
Suuret kiitokset teille. Noilla ohjeilla windows lähti boottaamaan ja jatkamaan päivitystensä käsittelyä, ja lopulta työpöydälle. Tarjoan virtuaaliset oluet.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
240 228
Viestejä
4 195 133
Jäsenet
70 876
Uusin jäsen
flegmatik

Hinta.fi

Ylös Bottom