Windowsin asennus vanhalta SSD levyltä uudelle m.2 ssd levylle

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 312
Irroita kaikki muut levyt paitsi se uusi asennuslevy ja tee puhdas asennus uudelle levylle.
Tämän jälkeen kytke koneeseen muut levyt, asenna ohjelmat uudelleen & kopioi käyttäjäprofiilit ym tauhka vanhalta levyltä uudelle.

Tämä on oman kokemuksen mukaan paras ja helpoin menetelmä.
 
Liittynyt
02.06.2022
Viestejä
616
Useilta valmistajilta löytyy ilmainen kloonausohjelma sivuiltaan.
Tuossa pari.

Näiden lisäksi on monia ilmaisia ohjelmia, esim.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 913
Sen verran lisäystä, että Samsungin ohjelmalla voi kloonata vanhan levyn ainoastaan uudelle Samsungin levylle. Sillä ei ole merkitystä, onko m.2 tai SSD levy.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
605
Lainaan tätä otsikkoa sillä sama ehkä tulossa eteen mutta tällä kertas on m2 levy jo ennestään ja on ehkä tarkoitus nyt siihen ostaa isompi tilalle ja muita kovalevyjä ei ole.

Miten edetään vai onko ns puhdas asennus muistitikulta ainut vaihtoehto? Miten lisenssi lisätään vai onko se avain tallennettu emolevylle?
 
Liittynyt
18.03.2017
Viestejä
509
Jos ainoastaan m2-levy vaihtuu isompaan, ja emolevyllä on nykyisen m2-paikan lisäksi toinen vapaa m2-paikka, silloin kloonaaminen joillain ylempänä mainituista ohjelmista on todennäköisesti helpoin ratkaisu. Silloin ei tarvitse murehtia lisenssistäkään. Uusi levy vapaaseen m2-paikkaan, kloonaus, sitten vanha m2 irti ja uusi sen paikalle. Testaus että kaikki toimii, ja sitten voi vaikka laittaan vanhan m2:n toiseen paikkaan ja tyhjentää sen käytettäväksi lisätallennustilana.

Jos toista m2-paikkaa ei ole käytettävissä, sitten yksi vaihtoehto on hankkia ulkoinen m2 -> USB sovitin/kotelo johon uusi m2-levy laitetaan kloonauksen ajaksi, ja sitten vaihdetaan uusi m2 emolevylle vanhan m2-levyn paikalle. Sitten vanhan m2-levyn voi laittaa siihen samaan koteloon, ja kas, siinä on siirrettävä tallennusväline jossa on tilavuutta ja todennäköisesti myös nopeutta enemmän kuin keskiverto USB-tikussa. (Kannattaa käyttää vaikka varmuuskopiointiin, jos sitä asiaa ei ole aikaisemmin hoidettu kuntoon.)

Koteloa/sovitinta hankkiessa on huomattava että niitä (kuten m2-levyjäkin) on kahta tyyppiä: SATA ja NVMe. Osta sellainen joka vastaa m2-levyjesi tyyppiä.

Jos olet tehnyt Microsoft-tunnuksen ja antanut Windowsille luvan yhdistää Windows-lisenssisi siihen, puhtaan asennuksen jälkeen riittää kun kirjaudut Microsoft-tunnuksellesi kun kone on verkossa, ja se hoitaa lisenssiasian automaattisesti kuntoon. Jos Microsoft-tunnukseen yhdistettyä "digitaalista käyttöoikeutta" ei ole, sitten ennen puhtaaseen asennukseen ryhtymistä olisi hyvä tarkistaa että lisenssikoodi on tallessa. Jos ei ole, yksi vaihtoehto on vilkaista tämän foorumin kauppa-alueen "ohjelmat ja käyttöjärjestelmät"-osiosta sattuisiko siellä olemaan sopivaa lisenssiä myynnissä halvalla (omalla riskillä toki).
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
605
Täytyy miettiä tuota kehikkoajatusta. Windowssia ei ole kiinnitetty Microsoft tiliin, mutta avainkoodi on tallessa. Tää kone on käytettynä ostettu ja siinä silloinkin oli windowsin kanssa ongelmia uudelleen asennukesssa. Tai ei siinä asennuksessa vaan jälkeenpäin sen tuoteavaimen aktivoinnissa. Piti loppupeleissä puhelimen kanssa aktivoida se kun sekin avain taisi olla näitä bulkkiavaimia mitä myydään kympillä.
 
Liittynyt
18.03.2017
Viestejä
509
Tuossa olisi näköjään USB-C liitäntäinen kotelo joka tukee sekä NVMe että SATA-tyyppisiä m2-levyjä:

Ja tuossa versio joka tukee vain NVMe-tyyppiä mutta menee tarvittaessa myös perinteiseen USB-porttiin:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
234 146
Viestejä
4 116 789
Jäsenet
69 874
Uusin jäsen
Caiffax

Hinta.fi

Ylös Bottom