Windows 7:n ja 8:n etähallinta

Liittynyt
05.06.2017
Viestejä
2 791
Eli skenaario olisi semmoinen että olisi kiva jos voisi ohjata Windows 7 ja 8 pöytätietokoneita (ainakin yksi kumpaakin) lähiverkon kautta jotta niissä pyörivät softat saa katottua läppärin näytöltä.
Tietokoneet samassa huoneistossa. Internet yhteyttä ei olisi lainkaan. Kaikkien ohjelmien pitää toimia ilman internetiä. Lähiverkko vois olla vaikka ethernet kaapeleilla ja hubilla mut ihan sama miten.

Eli Windows koneissa pyörisi työpöytäsoftaa. Jota pitää etähallita näppiksen hiirellä ja näppäimistöllä ja näytöllä.

Läppärissä olisi joku Windows versio.
Windows 8 on sen takia kun eräs ohjelma ei enää toimi Windows 7:ssa. Onneksi ei vielä tarvi kymppiä käyttää. Mut varmaan pian loppuu kasissakin pari vuotta vanhojen ohjelmien toiminta.
Mutta eräs toinen 2010-luvun alun ohjelma kuitenkin toimii edelleen seiskassa niin yhdessä pöytäkoneessa ois se Windows 7 kun se nyt vaan on paras.

Hallintahomman pitää olla ilmaissofta vielä.
 
Liittynyt
11.04.2022
Viestejä
127
MSTSC ei välttämättä toimi. Remote desktop / TerminalServices palvelintoiminnallisuus on yleensä vain Enterprise- tai Professional -versioissa mutta useimmiten ei Windowsien Home versioissa. Näistä toki löytyy mstsc.exe, eli RDP-klientti joilla yhdistää e.m. rdp/Terminalservices -palvelimeen. Itse ehkä käyttäisin tässä tapauksessa jotain ilmaista VNC-softaa (esim. ilmainen TightVNC - www.tightvnc.com) jolla voi yhdistää suoraan ip-osoitteella vaikka samassa aliverkossa olevaan koneeseen (kohdekoneessa TightVNC serverinä, läppärissä klienttinä).

Omassa himan lähiverkossa (koneita satunnainen määrä 1:stä 7:ään + virtuaalikoneita) käytän anydeskiä, kun se on helppo, ilmainen ja toimiva. Sitäkin voi ilmesesti käyttää offline-tilassa jos nettiyhteys on poikki, mutta tätä en ole itse kokeillut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
167
Varmaan tarvii olla pro-versiot ja tietokoneen hallinnasta sallia remote desktop tietylle käyttäjälle.

vnc toimii toki.
dameware on hyvä mutta maksullinen, jos siitä joko vanhempi versio löytyisi. jos vaan kone löytyy verkosta niin client asentuu. Jos windowsin palomuuri pällä niin sitten täytyy etäkoneessa ottaa se pois päältä ensimmäisen yhteyskerran ajaksi.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 482
Viestejä
4 163 799
Jäsenet
70 414
Uusin jäsen
O&G

Hinta.fi

Ylös Bottom