Windows 11 päivityksen jälkeen BSODeja.

Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
3 480
Asensin tänään Windows 11 uusimman päivityksen ja siitä ongelmat alkoivat. Ghub ei käynnistynyt, AI suite 3 ei käynnistynyt, kun yritin käynnistää hwinfon niin sekään ei käynnistynyt vaan jumittui "Detecting serial ATA/SCSI drives". Kun koneen yrittää käynnistää uudelleen niin tulee BSOD siinä välillä.
Nytkin tuli tätä postausta kirjoittaessa yksi täysin random BSOD samalla virhekoodilla mikä oli "driver power state failure". Sama BSOD tulee myös uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Ensin ajattelin että Windows päivitys sotki kaiken mutta ilmeisesti näin ei ole, nuketin koko windowsin ja asensin päälle Windows 10 Pron. Sama ongelma jatkuu edelleen.
BIOS on myös nollattu.

Osat:
Asus TUF GAMING Z590-PLUS WIFI (missä uusin BIOS)
11700k
2x8gb Kingston 3200mhz muistikapulat
Kingston A2000 1tb (missä uusin firmware)
Samsung PM9A1 1tb (missä uusin firmware)
RX 6900 XT (vesillä)

Mitä tässä pitäisi alkaa testaamaan kun en ole saanut paikannettua ongelmaa millään tavalla? Power State Failure kielisi ajuriongelmista mutta asensin jo koko roskan uudelleen, kone on toiminut normaalisti 24/7 käytössä tähän asti.
BlueScreenView ohjelman mukaan bsodin aiheuttaa ntoskrnl.exe, mikä taas viittaa muisti/ajuri ongelmaan.

Sain HWinfon toimimaan ainakin kerran, mutta näköjään tuo BSOD tulee myös satunnaisesti normikäytössä eikä pelkästään uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 638
Teitkö puhtaan asennuksen (poistit käynnistyslevyn osiot) USB tikulta vai Windowsin oman palautus asennuksen?
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
3 480
Teitkö puhtaan asennuksen (poistit käynnistyslevyn osiot) USB tikulta vai Windowsin oman palautus asennuksen?
Täysi nuke, eli kaikki osiot yms. matalaksi minkä päälle sitten puhdas asennus tikulta.

Muistikapulat jo testasin, kaikilla ilmeni samaa ongelmaa. Nyt testissä on paljon parjatun Armory Craten asennuksen poisjättäminen ja valikoi tarkasti mitä ajureita asentelee. Pitää katsella mitä kone tekee.

EDIT: Nyt kone on toisen nuketuksen jälkeen toiminut ongelmitta. Jätin Armory Craten asentamatta ja käsipelillä asensin ajurit automaattisen asennuksen sijaan. Katsellaan että jatkuuko ongelmat vai ei.

EDIT2: Asuksen redditistä löytyi kohtalotovereita, tällä viikolla ilmeisesti Armoury Crate sai (pakkopulla asennuksena) päivityksen joka sai jotkin lankuista menemään aivan solmuun täsmälleen samoilla oireilla. Onneksi löytyi Openrgb millä saa säädettyä lankun valot kuosiin.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
166 832
Viestejä
3 099 015
Jäsenet
57 216
Uusin jäsen
Cronus

Hinta.fi

Ylös Bottom