Windows 10 näppäimistön repeat ongelma

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Mustis1, 17.11.2019.

 1. Mustis1

  Mustis1

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2017
  Eli tuli tälläinen ongelma eteen pelatessa Outer World:siä että esim juostessa eteenpäin pidemmän aikaa näppis jatkaa komennon toistoa vaikka nostaa sormen näppikseltä eli hahmo jatkaa juoksua muutaman sekunnin. Sama ongelma toistuu esim notepadissa, jos painaa w näppäintä 5 sekuntia niin kyseistä kirjainta tulee 2-3 sekuntia näppäimestä irroittamisen jälkeen.

  Kyse siis läppäristä ja ulkoista usb näppistä käytettäessä kyseistä ongelmaa ei ole.

  Koitettu on muokata regeditistä Computer\HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Keyboard osiosta asetuksia, vanhan control panelin puolelta toisto nopeuksia, poistaa ajureita mut ei vaikutusta.

  Myös sticky keysiä kokeiltu mutta sillä toistonopeus jää tosi hitaaksi.

  Tekee siis tätä vain läppärin omalla näppiksellä mutta ei logitechin ulkoisella.

  Ideoita millä tän sais lopettaan ton toiston kun näppäimestä irroittaa?
   
 2. telcoM

  telcoM

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  18.03.2017
  Tuo tarkoittaa yleensä että toistonopeus on säädetty korkeammaksi kuin mitä kone pystyy näppäimistötapahtumia toteuttamaan, eli näppäintä 5 sekuntia pohjassa pitäessä tapahtumia kertyy puskuriin josta käyttöjärjestelmä sitten purkaa niitä vielä seuraavien 3 sekunnin ajan vaikka näppäin on jo päästetty ylös.

  Mutta se että tuo ilmiö esiintyy vain läppärin oman näppäimistön kanssa on vähän omituista. Yleensä pelien pitäisi pystyä kytkemään tuo puskurointi pois päältä häiritsemästä. Onko käytössä jokin näppäinmakro-ohjelma tai jotain muuta joka puuttuu perus PC-näppäimistön toimintaan? Vai onko tuossa läppärissä (jonka merkkiä ja mallia et kertonut) jotain erityistä näppäimistön toteutuksessa?

  Mainitsit että olit jo käynyt regeditissä. HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Keyboard -polussa on arvo KeyboardSpeed joka määrää toistotahdin: oletusarvo on 31 ja isompi numero tarkoittaa suurempaa nopeutta. Mikä arvo siellä on nyt? Lisäksi, muutoksen voimaantulo Registryn puukotuksen jälkeen vaatii kirjautumista Windowsista ulos ja takaisin sisään.
   
 3. Mustis1

  Mustis1

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2017
  KeyboardDelay on 0 ja KeyboardSpeed on 31. Kokeilin eri arvoja delayhin ja speediin mutta ei ollut vaikutusta kuin toistettavien merkkien määrään eli edelleen jos 5sek painaa näppäintä niin jatkaa 2 sekuntia toistoa irroituksen jälkeen.

  Kokeilin myös muuttaa HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Accessibility\Keyboard Response asetuksista AutorepeatDelayta ja Ratea 0-300 välillä muttei ollut mitään vaikutusta.

  Ärsyttävä ongelma joka ei ole vaivannut ennen Outer Worldsiä.