Windows 10:n uusi koontiversio 17666 päivittää Sets-ikkunoinnin ja tuo useita uusia ominaisuuksia

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 10.05.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 744
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Microsoft on julkaissut Windows Insider -käyttäjille uuden 17666-koontiversion. Windows 10:n uusi koontiversio kuuluu RS5-perheeseen, eli siinä nähtävien ominaisuuksien odotetaan saapuvan markkinoille Windows 10:n ensi syksyn merkittävän päivityksen mukana.

  Windows Sets on viime vuonna esitelty uusi ikkunointijärjestelmä, jossa samassa ikkunassa voi olla useita eri ohjelmia eri välilehdillä. Uuden koontiversion myötä Sets saa tuen Acrylic-teemalle, joka muuttaa ikkunan yläpalkin läpikuultavaksi esimerkiksi Edge-selaimen tapaan.

  Ikkunoiden välillä hyppelyssä suosittu Alt+Tab tulee jatkossa näyttämään myös Edge-selaimen viimeisimmät välilehdet, mutta käyttäjälle annetaan myös mahdollisuus tuttuun ja turvalliseen, vain ohjelmat näyttävään Alt+Tab-vaihtoon. Sets-ikkunat saavat lisäksi Edgestä tutut mahdollisuudet mykistää tietty ohjelma suoraan sen välilehden otsikosta sekä mahdollisuuden hallita paitsi yleisesti, myös ohjelmakohtaisesti avautuvatko ohjelmat uuteen ikkunaan vai uuteen Sets-välilehteen.

  [​IMG]

  Setsin ohella toinen merkittävä uudistus on uusi leikepöytä. Win+V-näppäinyhdistelmällä avattava leikepöytä näyttää paitsi viimeisimmän sinne kopioimasi asian, myös historian viimeisimmistä kopioinneista ja antaa lisäksi mahdollisuuden tallentaa usein käytettyjä kopiointeja helposti uudelleenkopioitaviksi. Lisäksi uusi leikepöytä tukee asioiden kopioimista käyttäjän eri Windows 10 -laitteiden välillä, mikäli käyttäjä ottaa ominaisuuden käyttöön.  Muita huomionarvoisia päivityksiä ovat esimerkiksi tumman teeman laajentaminen tiedostoselaimeen, Notepadin tuki Windowsin omien rivinpäätösten ohella Unixin ja Linuxin sekä Macien rivinpäätöksille ja uudet esikatseluikkunat hakutuloksille. Jos käyttäjä hakee esimerkiksi ohjelman nimellä, näyttää esikatseluikkuna ohjelman lisäksi viimeisimmät ohjelmassa käsitellyt tiedostot. Myös Käynnistä-valikon kansiot voi jatkossa nimetä haluamikseen.

  Voit tutustua Windows 10 koontiversio 17666:n kaikkiin uudistuksiin ja muutoksiin Microsoftin blogissa.

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2018
 2. njake

  njake get string from object Make ATK Great Again

  Viestejä:
  494
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viimeinkin leikepöytään uudistuksia! Näitä on kaivannut jo vuosikymmeniä.

  Melkein tekisi mieli tuon takia jo liittyä Insider käyttäjäksi.
   
 3. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 846
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nam, kerran copyllä salasana leikepöydälle ja se on kaivettavissa sieltä "ikuisesti" ja parhaimmillaan se siirtyy vielä MS:n cloudiin joka on suojattu jollain assik321 salasanalla normaalin käyttäjän tapauksessa.

  On toki hyvä pystyä jakamaan tavaraa kätevästi koneiden välillä.
   
 4. pikkuarska

  pikkuarska

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2017
  ja tumma tausta! tuon puutteen takia siirryin linuxpuolelle joskus 10a sitten (mutta sittemmin vaihtanut takaisin ms-leiriin kun alkoi kyrsiä liinuksimaailman repaleisuus)
   
 5. Aciz

  Aciz

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Tässä se todellinen uutispaukku :tup:
   
 6. Tertsi

  Tertsi

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  24.04.2018
  Hyvä päätös M$:ltä lopettaa versiokikkailu ja keskittyä Windows 10:een ja parannella sitä pala palalta, nyt pienetkin uudistukset uutisoidaan ja saavat huomiota. Ei ole ikävä Vista ja 8-kastastrofeja(puhumattakaan Windows Phonesta ja RT:stä), hyvä näin.
   
 7. Topixx

  Topixx www.ohops.net Tukijäsen

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  "tuen eri laitteiden välillä jaettavalle työpöydälle"

  Tätä odotan kaikkein eniten näistä.
   
 8. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 744
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Äh, mistäköhän tuo moka tuli, piti olla leikepöydälle
   
 9. Technarchy

  Technarchy BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 370
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  "uusi leikepöytä"
  Kaikki käyttäjän kopioma materiaali analysoidaan "luottamuksellisesti" MSn palvelimella.

  Toivottavasti EU puuttuu jälleen tuohon Edgen pakkosyöttämiseen.
   
  lxmo tykkää tästä.
 10. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 744
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Kai toivot myös, että EU puuttuu Googlen Chromen pakkosyöttöön ja Applen Safarin pakkosyöttöön? Ei Edgen "pakkosyötössä" ole mistään sen kummemmasta kyse.

  Leikepöydän kohdalla on ihan käyttäjän valinta lähetetäänkö juttuja MS:n palvelimien kautta omien koneiden saataville pilvestä vai ei.
   
  neko tykkää tästä.
 11. prc

  prc

  Viestejä:
  558
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vieläkun laittaisivat paukkuja teknisiinkin featureihin. Kuten joku pirun wintendo update, ReFS.

  Tuo update on julmetun hidas.. 200MB pätsin asennus kestää uudella koneellakin aivan helvatin kauan siihen nähden kauanko 200MB filen replace kestää. Jotain kummallista se siellä tekee kun kestää niin pirusti. Valitettavasti winkkariin ei ole paketinhallintaa joten se ei ilmeisesti pysty/kykene tai sitten vaan ei jakseta tehdä pätsejä niin, ettei sen updaten tarttisi käydä koko hiton windowssia gigatavuineen dataa läpi. :(

  Toinen rutisemisen aihe tuossa on wintendo updaten epävarmuus. Joka kerran kun tulee joku isompi pätsi, kuten nyt vaikka April 2018 (win 10 1803) niin osa talouden koneista vaan toteaa että NOPE. Vaikka noissa omissa wintendo koneissa ei ole mitään kummallista rautaa asennettuna tai mitään jänniä kikkailuja tehty itse käyttiksen puolella.

  Suoraan sanoen vituttaa moinen. Ja siitä syystä kaikki "hyötytekemiseen" pyhitetyt pannut pyörittelee joitain ihan muuta kun wintendoa. Eipä tarvii aamulla todeta, että jaa enpä voi alottaa töitä just nyt, koska update haluaa tehdä jotain bootissa. :)
   
 12. Technarchy

  Technarchy BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  2 370
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Käyttäjät ovat usein aika kädettömiä päättämään moisia asioita. Useimmat eivät tajua yhtään mitä kone heiltä kulloinkin kyselee tai mistä varoittelee, he vaan klikkaavat 'salli' jokaiseen kohtaan tms. jotta pääsisivät herjoista eroon.

  Ja totta kai toivon. En käytä yhtään noista selaimista, niiden pakkosyöttöön tulisi puuttua.
  Applesta en tiedä, sehän on suljettu järjestelmä ja säännökset ei siihen päde. Siihen ei varmasti saa mitään muita selaimia, Apple ei muita omille vesille päästäisi ikimaailmassa.
   
 13. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 744
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Ei se "suljettu järjestelmä" ole mikään tekosyy, ainut ero on ketkä saa tehdä rautaa sille loppuviimein. Ja MacOS:lle ja iOS:lle on saatavilla ihan samaan tapaan muita selaimia kuin Windowsillekin, samoin kuin Googlen käyttiksillekin saa muita selaimia. Kaikilla on vain mukaan pultattuna oma selain ja jostain syystä MS saa tästä ainoana oikeasti paskaa niskaansa.
   
  neko ja tatulpin tykkäävät tästä.
 14. Topixx

  Topixx www.ohops.net Tukijäsen

  Viestejä:
  321
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tämä olisi ollut erittäin nätti edistysaskel. Juuri muutama päivä sitten harmittelin, kun on pari läppäriä ja pöytäkone, että saisi jaettua työpöydän helposti koneiden kesken. :)
   
 15. 80286

  80286 Premium-jäsen

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Vielä kun saisivat sen ominaisuuden aikaisempien Windowsien ajoilta palautettua että File Explorerin taustavärin pystyisi vaihtamaan valkoisesta joksikin muuksi taikka invertoimaan mustalle pohjalle suoraan asetuksista ilman erillisiä apuohjelmia tai teemakikkailuja.

  Ottaa niin silmiin tuo File Explorerin valkoinen tausta että vaihdan sen aina heti. Ikivanhoissakin Windows versioissa sen sai tehtyä helposti mutta kympissä jostain syystä on rikottu / poistettu tuo helppous.
   
 16. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 744
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Jos lukisit tuon uutisen niin näkisit että dark mode laajentuu (File) Exploreriin, siellä on ihan kuvakin mukana etusivulla (foorumi ei tue etusivun gallerioita jonka vuoksi se ei näy tässä ketjussa).
   
  80286 tykkää tästä.
 17. KovaDekki

  KovaDekki BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  277
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2017
  Miten voin aktivoida noi uudet päivitykset?
   
 18. 80286

  80286 Premium-jäsen

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  13.03.2017
  Katos pahusta, "tiedostoselain" termi ei rekisteröitynyt aivoihin nopeasti lukiessa, niin tottunut englanninkieliseen windowsiin... Erittäin positiivista, pitänee kerrankin asentaa Insider versio.
   
 19. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 744
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Liittymällä Windows Insider -käyttäjäksi ja valitsemalla sopivan Fast- tai Skip Ahead-päivitystahdin. Slow-ringillä tulee vähän hitaammin ja normi-Windowsiin nää saadaan syksyn isossa päivityksessä.
   
 20. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 446
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Voiko muuten helposti vaihtaa tahdin normaaliin Windowsiin, jos joskus käy hakemassa nopealla ringillä halutun päivityksen, mutta ei muuten kiinnosta olla jatkuvasti koekaniinina?

  (Myönnän, että googlettamalla löytynee tieto, mutta täällä varmaan joku osaa lonkalta heittää oikean tiedon helteestä kärsivälle. Antakee armoa.):dead:
   
 21. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 744
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Tuossa on aika hyvä seikkaperäinen ohje eri skenaarioista miten ja milloin hypätä pois Insider-seteistä:
  How to Switch From Windows 10’s Insider Preview Back to Stable (Without Reinstalling)
  (aina toimiva vaihtoehto on Windowsin uudelleenasennus mutta muitakin teitä siis on)
   
  neko tykkää tästä.
 22. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 446
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @Kaotik Kiitos. Taidan nyt jättää harkintaan toistaiseksi, pääkoneellani ainakin. Voisi testailla ehkä läppärillä. Toisaalta, onhan mulla koneet varmistettu levykuvin.

  Helteiden hellittäessä sitten... Kiitos. :)