Windows 10:n Timeline tulee myös älypuhelimiin, Cortana ja Alexa yhteistyöhön

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 10.05.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 724
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Microsoft on esitellyt Build 2018 -konferenssissaan mielenkiintoisia uutisia sen tuleviin tuotteisiin ja palveluihin liittyen. Kuluttajan näkökulmasta Build 2018 -konferenssin kenties merkittävimmät uutiset liittyvät puhelinten ja Windows 10:n yhteistoimintaan sekä virtuaaliassistentteihin.

  Älypuhelinten puolella Microsoft keskittyi Windows 10:n toimintaan muiden alustojen kanssa. Microsoft Launcher tulee mahdollistamaan jatkossa Windows 10:n uuden Timeline-ominaisuuden hyödyntämisen myös Android-puhelimilla. Ominaisuus mahdollistaa esimerkiksi nettiselailun ja Office-dokumenttien työstämisen toisella Timeline-ominaisuutta tukevalla laitteella lennosta. Myös iOS saa tuen Timelinelle, mutta rajoitetummin Edge-selaimen kautta.

  Toinen älypuhelimiin tiukasti liittyvä ominaisuus on Your Phone -sovellus Windows 10:ssä. Your Phone osaa näyttää paritettuun puhelimeen saapuvat tekstiviestit ja ilmoitukset suoraan Windowsissa ja esimerkiksi valokuvien siirtely puhelimen ja tietokoneen välillä onnistuu samassa sovelluksessa entistä helpommin.

  Toinen mielenkiintoinen uutuus on yhteistyö Amazonin ja Microsoftin virtuaaliassistenttien välillä. Kummankin yrityksen virtuaaliassistentit kykenevät tekemään asioita, joihin toinen ei kykene, mutta jatkossa käytettävä laite ei enää rajoita käytettävää virtuaaliassitenttia. Cortanaa voi tulevaisuudessa pyytää Windows-koneilla avaamaan Alexan ja Alexaa Amazonin laitteilla avaamaan Cortanan, jolloin molemmat virtuaaliassitentit ovat käytettävissä kätevästi laitteesta riippumatta.

  Lähde: Microsoft

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jokohan aika alkaisi olemaan kypsä Microsoftin omalle Android puhelimelle? Windows Phonen kuoppaaminen ja panostukset Android sovelluksiin viittaisivat tähän. Kovasti Microsoft oli myös hyppäämässä Cyanogen Inc:n kelkkaan. Sen jälkeen Microsoft on demonnut omia ohjelmiaan joissain Samsungin luureissa lisäpalveluna (Microsoft is selling the Samsung Galaxy S9 Android phone | ZDNet). Enää ei tarvita oikeastaan muuta kuin Edge selain Android puolelle, niin paletti on valmis.
   
 3. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 484
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  FlyingAntero tykkää tästä.
 4. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 768
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  WindowsLatest -sivuston haastatteleman Microsoftin työntekijän mukaan Microsoftilta olisi tulossa Android puhelin. Nämä huhut kannattaa kuitenkin ottaa vielä varauksella.