Windows 10:n seuraava merkittävä päivitys on Fall Creators Update

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
11 765Microsoft julkaisi Windows 10:n tuoreimman merkittävän sisältöpäivityksen, Creators Updaten virallisesti 11. huhtikuuta. Creators Update oli käyttöjärjestelmän kolmas merkittävä päivitys November Updaten (versio 1511) ja Anniversary Updaten (versio 1607) jälkeen.

Microsoftin seuraava etappi Windows 10:n kehitystyössä on Redstone 3 -koodinimellä aiemmin tunnettu Fall Creators Update. Päivitys tulee sisältämään sekä täysin uusia ominaisuuksia ja päivityksiä, että Creators Updatesta viime hetkillä pois jääneitä ominaisuuksia. Yksi Creators Updaten kyydistä lopulta tippuneista ominaisuuksista oli My People, joka tulee mahdollistamaan tärkeimpien kontaktien sijoittamisen suoraan tehtäväpalkkiin, mikä mahdollistaa esimerkiksi yhteydenpidon ja tiedostojen jaon nopeammin ja yksinkertaisemmin.Microsoft on esitellyt nyt blogissaan joukon Fall Creators Updaten tulevia ominaisuuksia, jotka yhtiö paljasti alun perin Build 2017 -tapahtumassaan. Yksi ominaisuuksista on ulkonäköpäivitys, eli Project Neon -koodinimellä aiemmin tunnettu Microsoft Fluent Design System. Uusi muotokieli korvaa nykyisin käytössä olevan Metro-johdannaisen MDL2:n eli Microsoft Design Language 2:n.

Toinen uusi ominaisuus on Microsoft Graph, joka helpottaa töiden tekoa usealla eri laitteella. Graphiin kuuluu aikajana-ominaisuus, jolla on helppo tarkistaa, mitä töitä milloinkin on tehty, mahdollisuus jatkaa esimerkiksi dokumenttien muokkausta toisella laitteella saumattomasti, kopioida leikepöydän tiedostoja laitteesta toiseen ja tuoda kaikki OneDriven tiedostot selattavaksi kaikilla laitteilla ilman, että niitä tarvitsee varsinaisesti ladata tietokoneelle tai puhelimelle. Microsoft Graph tukee Windows-, Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiä.Ohjelmistokehittäjille tervetullut uudistus lienee Windows 10:n Linux-tuen parantaminen ja helpottaminen. Nykyisellään Windows 10:lle on saatavilla Ubuntun Bash-komentotulkki ja sen kautta lukuisa komentotulkin kautta pyöritettäviä Linux-sovelluksia. Microsoft tulee helpottamaan sen asennusta tulevaisuudessa tuomalla sen Windows Storeen. Tämän lisäksi yhtiö valmistelee SUSE ja Fedora Linux-jakeluiden komentotulkkien ja ohjelmatuen tuomista Windows 10:n Windows Subsystem for Linuxiin.

Story Remix on uusi sovellus erilaisten audiovisuaalisten tarinoiden luontiin kuvien, videoiden ja dokumenttien pohjalta. Story Remix hyödyntää tarinoiden automaattiseen luontiin tekoälyä ja syväoppimista sekä Microsoft Graphia, jonka lisäksi käyttäjä voi esimerkiksi sekoittaa joukkoon lisättyä todellisuutta ja 3D-malleja.

Windows Storeen on puolestaan tulossa varsin odottamaton uusi tulokas, sillä Apple tulee tuomaan iTunesin kaikkine ominaisuuksineen Windows 10 -laitteille Microsoftin kaupan kautta. Muita merkittäviä uusia Windows Storeen saapuvia ohjelmia ovat esimerkiksi Autodeskin Stingray -pelimoottori, johon lisätään samalla tuki Windows Mixed Reality -laitteille, ja SAP Digital Boardroom.Viimeisenä muttei vähäisimpänä Microsoft kertoi Acerin ja HP:n lisätyn todellisuuden virtuaalilasien tulevan saataville kehittäjille kesän aikana. Acer on hinnoitellut oman Windows Mixed Realityä tukevan laitteensa 299 ja HP 329 dollariin. Lasien tueksi Microsoft julkaisee liikeohjaimet, jotka eivät tarvitse erillisiä seurantamajakoita.

Windows 10 Fall Creators Udpate tullaan julkaisemaan myöhemmin tarkennettavana ajankohtana loppuvuodesta. Microsoft tulee myös esittelemään sen uudistuksia tarkemmin ennen varsinaista julkaisua, jonka lisäksi uudistukset tulevat tietenkin Windows Insider -käyttäjien testattavaksi ennen julkaisua.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
492
Miten paljon tämä päivitys lisää 'telemetryjä' millä tarkkaillaan käyttäjiä? Varmaan vanhat aktivoituu takaisin päälle, mitkä kerran jo ottanut pois päältä.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
1 911
Samantyyppinen material systeemi kuin uusimmassa Anterossa. No ainakin ne jotka tykkäsi seiskan silmäkarkista saavat osan takaisin tämän päivityksen myötä ja pikkaisen lisääkin. Toivottavasti noita voi kytkeä päälle ja pois. Joku atomi itkee leipää kyykätessään grafiikkakuorman alla, mutta muuten nuo 3D kikat parantaa toimivuutta ihan kivasti.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
713
Noista Acerin laseista tuli mieleen -80 luvulla ollut Tomytronic 3D, joka oli jo päässyt unohtumaan kokonaan :lol: Sen verran muistaa että se oli vaikea peli ainakin silloin.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
84 401
Viestejä
1 733 277
Jäsenet
37 530
Uusin jäsen
Kim

Hinta.fi

Ylös Bottom