- Liittynyt
- 14.10.2016
- Viestejä
- 22 626
Microsoft on antanut tipottain lisää tietoa Windows 10:n tulevan Creators Updaten Game Mode -tilasta. Yksinkertaisimmillaan ominaisuuden on tarkoitus sekä parantaa pelin ruudunpäivitysnopeutta että pienentää sen heittelyä. Nyt tarkempaa tietoa Windows 10:n uudesta ominaisuudesta on saatu sekä Ars Technican haastattelemalta Microsoftin Kevin Gammillta että suoraan yhtiön blogista.
Game Mode tulee Windows Insider -käyttäjien testikäyttöön vielä tämän viikon aikana julkaistavan uuden koontiversion myötä. Microsoftin Kevin Gammill kertoi Ars Technicalle joitain uusia yksityiskohtia Game Moden ensimmäisestä iteraatiosta. Gammillin mukaan ominaisuus tulee parantamaan prosessori- tai näytönohjainrajoitteisten pelien suorituskykyä aluksi keskimäärin 2 – 5 prosenttia, mutta lisää on luvassa sen jatkokehityksen myötä. Vaikka Game Mode tukee sekä UWP- että Win32-pelejä, tulee suorituskyky nousemaan yleensä enemmän UWP-peleillä, koska Win32-pelit saattavat käynnistää esimerkiksi itse pelin lisäksi myös erillisiä tukiprosesseja, joita Game Mode ei tunnista. UWP-pelit pyörivät aina yhden prosessin sisällä.
Gammill ei suostunut ainakaan vielä menemään tarkempiin yksityiskohtiin Game Moden toiminnasta, mutta myönsi suurimman osan spekulaatiosta osuvan oikeaan. Käytännössä kyse on siis tiettyjen taustaprosessien alasajosta sekä prosessien prioriteettien ja prosessoriydinten käytön säätämisestä peliä suosivaksi. Esimerkiksi jokin prosessi, jota ei voida sulkea kokonaan, voidaan määrätä ajettavaksi vain vähälle käytölle jäävälle prosessoriytimelle.
Microsoft tulee siirtämään uuden koontiversion myötä pelaamiseen liittyvien asennusten hallinnan Xbox-sovelluksesta suoraan tietokoneen Settings-sovellukseen. Game Mode itsessään aktivoituu automaattisesti sitä tukevissa peleissä. Microsoft päivittää ominaisuutta tukevien pelien listaa automaattisesti. Manuaalisesti Game Moden käyttöönotto puolestaan tapahtuu avaamalla Game bar -työkalu (Win+G) pelin sisällä, ja aktivoimalla se sen asetuksista.
Lähteet: Ars Technica, Microsoft
Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)