Win10 tunnistaa kuulokkeet vain käynnistyksen yhteydessä

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Anjin, 13.11.2019.

 1. Anjin

  Anjin

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2018
  Itse rakenneltu NUC, kotelona cirrus nimbini v2.5, jonka etuseinässä 3.5 mm kuulokelähtö. Näyttönä HP Z38c, joka kiinni USB-C piuhalla. Käyttis Windows 10 Pro.

  Näytössä ei ole kaiuttimia, ja näytön kuulokelähtö on erittäin hankalassa paikassa -> olisi kätevämpi käyttää NUCin lähtöä.

  Vaan kun ei onnistu.

  Lähtötilanteessa koneessa ei ole kiinni kuulokkeita. Sound / Playback valikossa käytettävissä on vain HP Z38c (2- Intel Display Audio). Sen alla näkyy Speakers (Realtek Audio), jonka tila on "Not Plugged In).

  Kun työnnän kuulokkeiden plugin kotelon etuseinän porttiin, Windows kysyy "Which device did you plug in?", johon antaa vaihtoehdoiksi Mic In / Headphone / Headset. Valitsen Headphone, jonka jälkeen valikko katoaa.

  Probleema on se, että edelleen äänet lähtevät monitorille, ja Sound / Playback valikossa Speakers on tilassa "Not Plugged In".

  Jos käynnistän koneen siten, että kuulokkeet ovat kiinnitettyinä, ne toimivat moitteetta. Kunnes irroitan ne, jolloin joudun taas boottaamaan koneen saadakseni ne toimimaan.

  Mistähän mahtaa kiikastaa?
   
 2. ontelo

  ontelo

  Viestejä:
  435
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ajurit.
   
 3. Anjin

  Anjin

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2018
  Windowsin automaattipäivitys ilmoittaa, että käytössä on uusin / paras ajuri. Siihen loppui osaaminen :/
   
 4. A Lake Elk

  A Lake Elk

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2019
  Mikähän mahtaa olla emolevy ja äänikortti (mikäli erillinen)?
   
 5. ontelo

  ontelo

  Viestejä:
  435
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nucissa on realtekin piiri. Hae sieltä support sivuilta.
   
 6. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  10 034
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä tuo softaongelmalta kuulostaa, niin koeta päivittää NUC:in bios.
   
 7. telcoM

  telcoM

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  18.03.2017
  Kun katsoo tuolla olevaa listaa, näyttää että NUC-malleja on aika monta: Technical Product Specifications for Intel® NUC Products

  Intelin omat ajuri- ja BIOSpäivityspaketit taas löytyvät tuolta: Downloads for Intel® NUC
  Oikeaa pakettia etsiessä olisi syytä olla se tarkka NUC-malli tiedossa.

  Windowsin automaattipäivitys tuo yleismallisen ajurin. Jos NUC-emolevyn suunnittelijalla on käynyt moka ja tuo ääniliitännän kytkennän tunnistus on kytketty jotenkin väärin, asia on saatettu paikata juuri tuolle NUC-mallille tarkoitetussa ääniajuripaketissa. On nimittäin niin, että HD Audio-äänipiireissä on kasa enemmän tai vähemmän vapaasti määriteltäviä tulo- ja lähtöliitäntöjä, ja yleensä BIOS sisältää taulukon joka kertoo mitä on kytketty mihinkin. Mutta jos BIOSin taulukko ei vastaa kytkentöjä, tuloksena voi olla juuri kuvatun kaltaista oireilua. Silloin ääniajuri voi tuoda mukanaan uuden korvaavan taulukon joka korjaa asian. Tai sitten BIOS-päivitys voi suoraan korjata virheelliset tiedot oikeiksi.
   
 8. Anjin

  Anjin

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2018
  Noniin, nyt pääsee eteenpäin, kiitos "for dummies" tasoisesta selittelystä, ymmärtää pappakin!

  Löysin Realtekin ajurin ja päivitin sen, mutta ei vielä auttanut. Kerran kun poistaa kuulokkeet koneesta niin ei enää anna ääntä niihin. Seuraavaksi lataan tuon "kaikki ajurisi yhdessä paketissa" zipin (reilut 1000 mega) ja lähden käymään sitä läpi.. näyttäisi siellä olevan BIOS päivityskin, toivottavasti on "aja tämä exe" tyyppinen sekin ;)