Win10 tunnistaa kuulokkeet vain käynnistyksen yhteydessä

Liittynyt
01.12.2018
Viestejä
29
Itse rakenneltu NUC, kotelona cirrus nimbini v2.5, jonka etuseinässä 3.5 mm kuulokelähtö. Näyttönä HP Z38c, joka kiinni USB-C piuhalla. Käyttis Windows 10 Pro.

Näytössä ei ole kaiuttimia, ja näytön kuulokelähtö on erittäin hankalassa paikassa -> olisi kätevämpi käyttää NUCin lähtöä.

Vaan kun ei onnistu.

Lähtötilanteessa koneessa ei ole kiinni kuulokkeita. Sound / Playback valikossa käytettävissä on vain HP Z38c (2- Intel Display Audio). Sen alla näkyy Speakers (Realtek Audio), jonka tila on "Not Plugged In).

Kun työnnän kuulokkeiden plugin kotelon etuseinän porttiin, Windows kysyy "Which device did you plug in?", johon antaa vaihtoehdoiksi Mic In / Headphone / Headset. Valitsen Headphone, jonka jälkeen valikko katoaa.

Probleema on se, että edelleen äänet lähtevät monitorille, ja Sound / Playback valikossa Speakers on tilassa "Not Plugged In".

Jos käynnistän koneen siten, että kuulokkeet ovat kiinnitettyinä, ne toimivat moitteetta. Kunnes irroitan ne, jolloin joudun taas boottaamaan koneen saadakseni ne toimimaan.

Mistähän mahtaa kiikastaa?
 
Liittynyt
01.12.2018
Viestejä
29
Windowsin automaattipäivitys ilmoittaa, että käytössä on uusin / paras ajuri. Siihen loppui osaaminen :/
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 702
Kyllä tuo softaongelmalta kuulostaa, niin koeta päivittää NUC:in bios.
 
Liittynyt
18.03.2017
Viestejä
229
Kun katsoo tuolla olevaa listaa, näyttää että NUC-malleja on aika monta: Technical Product Specifications for Intel® NUC Products

Intelin omat ajuri- ja BIOSpäivityspaketit taas löytyvät tuolta: Downloads for Intel® NUC
Oikeaa pakettia etsiessä olisi syytä olla se tarkka NUC-malli tiedossa.

Windowsin automaattipäivitys tuo yleismallisen ajurin. Jos NUC-emolevyn suunnittelijalla on käynyt moka ja tuo ääniliitännän kytkennän tunnistus on kytketty jotenkin väärin, asia on saatettu paikata juuri tuolle NUC-mallille tarkoitetussa ääniajuripaketissa. On nimittäin niin, että HD Audio-äänipiireissä on kasa enemmän tai vähemmän vapaasti määriteltäviä tulo- ja lähtöliitäntöjä, ja yleensä BIOS sisältää taulukon joka kertoo mitä on kytketty mihinkin. Mutta jos BIOSin taulukko ei vastaa kytkentöjä, tuloksena voi olla juuri kuvatun kaltaista oireilua. Silloin ääniajuri voi tuoda mukanaan uuden korvaavan taulukon joka korjaa asian. Tai sitten BIOS-päivitys voi suoraan korjata virheelliset tiedot oikeiksi.
 
Liittynyt
01.12.2018
Viestejä
29
Noniin, nyt pääsee eteenpäin, kiitos "for dummies" tasoisesta selittelystä, ymmärtää pappakin!

Löysin Realtekin ajurin ja päivitin sen, mutta ei vielä auttanut. Kerran kun poistaa kuulokkeet koneesta niin ei enää anna ääntä niihin. Seuraavaksi lataan tuon "kaikki ajurisi yhdessä paketissa" zipin (reilut 1000 mega) ja lähden käymään sitä läpi.. näyttäisi siellä olevan BIOS päivityskin, toivottavasti on "aja tämä exe" tyyppinen sekin ;)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
83 743
Viestejä
1 721 486
Jäsenet
37 229
Uusin jäsen
HarmaaFIN

Hinta.fi

Ylös Bottom