Ratkaistu Win10 asennus ja rebootin jälkeen INACCESSIBLE BOOT DEVICE

Liittynyt
25.03.2017
Viestejä
339
1590645452646.png

Tilasin ja kokosin yllä olevat komponentit sekä asensin win10 pro 8gb usb-tikulta, jonka tein microsoftin omalla työkalulla. Asennuksessa on vain kiinni uusi M.2 ssd, josta teen 130gb aseman winukalle ja loput luon omaksi asemaksi. Asennus sujuu hyvin ja pystyn alkaa asentamaan emon ajurit ja Avastin. Sen jälkeen kytken koneen verkkoon ja alan lataamaan päivityksiä. Ensimmäisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen win10 ei enää käynnistä vaan ruutuun tulee INACCESSIBLE BOOT DEVICE. Olen kokeillut asentaa win10 uudelleen ja taas tuli sama homma ensimmäisen uudelleen käynnistyksen jälkeen.

Kokeilen tässä töiden ohessa googlettaa ratkaisuja mutta onko ajatuksia missä voisi olla vika? M.2 ssd ei ole aikasempia kokemuksia mutta ei luulis noissa olevan sen kummempia säätöjä verrattuna perus ssd?

Storage boot option control: UEFI only
Other PCI Device ROM Priority: Legacy only

Tämä ainakin itsestä näytti erikoiselta, että asennuksen jälkeen näkyy tuolla asennustikulla tommonen Partition 1. Otin tikun irti koneesta siinä vaiheessa kun win10 alkoi asentumaan mutta huomasin tuon kun käytin sitä vielä kiinni tutkiessa.
1590646106905.png

edit: Emon bios-versio on F11 ja siitä näyttäs tuleen vain yksi uudempi versio F12f, jossa on parannaltu muistien yhteensopivuutta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
1 845
Storage boot option control: UEFI only
Other PCI Device ROM Priority: Legacy only
Nää on varmaan ne ongelmalliset. Pistä molempiin samat eli sinuna laittaisin UEFI only. Voi olla että joudut tekemään sen asennustikun uudestaan, mutta kokeile ensin vanhalla asennustikulla winukan uudelleenasennusta.
 
Liittynyt
25.03.2017
Viestejä
339
Nää on varmaan ne ongelmalliset. Pistä molempiin samat eli sinuna laittaisin UEFI only. Voi olla että joudut tekemään sen asennustikun uudestaan, mutta kokeile ensin vanhalla asennustikulla winukan uudelleenasennusta.
Kokeilin tuota, en laittanu vielä aktivointikoodia ja asensin&boottasin jokaisen ajurin erikseen niin nyt näytti toimivan käynnistys myös ensimmäisten päivityksien jälkeen:giggle: Estin microsoft storea asentamasta päivityksiä, kun aikasemmin huomasin sen asentavan todella vanhat ajurit näyttikselle.

Jospa nyt alkaisi toimia normaalisti:thumbsup:
 
Liittynyt
18.03.2017
Viestejä
509
Windows-asennustikku tukee kahta erilaista boottitapaa: UEFIa ja perinteistä MBR:ää, ja ainakin tämänhetkisillä asetuksilla kone tarjoaa USB-tikulle molemmat boottitavat.

Tuo "UEFI: KingstonDataTraveler 2.0PMAP, Partition 1" tarkoittaa boottia USB-tikun ensimmäiseltä (ja yleensä ainoalta) levyosiolta UEFI-tyylillä, kun taas "KingstonDataTraveler 2.0PMAP" on ilmeisesti bootti perinteiseen tapaan USB-tikun MBR:ää käyttäen.

UEFI-tavalla bootattaessa koneen firmis voi valita levyosion tarkkuudella mistä bootataan, mutta perinteisellä MBR-tavalla bootattaessa voi valita vain levyn: Master Boot Recordista luettava pieni ohjelmakoodin pätkä sitten päättää minkä levyosion kanssa boottiprosessia jatketaan.

Windowsien perinteinen MBR-koodi katsoo osiotaulusta mikä osio on merkitty aktiiviseksi boottia varten, ja lukee seuraavaksi sen partition ensimmäisen lohkon ja suorittaa sen, mutta toisenlainen MBR-koodi voi myös jättää aktiivisuusmerkinnän kokonaan huomiotta ja tehdä jotain ihan muuta (kuten esimerkiksi Linuxien yleinen GRUB-boottikoodi tekee MBR:ään asennettuna).

Käyttöjärjestelmän asennusta aloitettaessa on tärkeää valita oikea boottitapa, koska asennusohjelman boottitapa määrää yleensä myös sen mitä boottitapaa asennettava käyttöjärjestelmä tulee käyttämään: sitä ei yleensä edes pääse valitsemaan erikseen, vaan asennusohjelma valitsee käytettävän boottitavan automaattisesti.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 749
Viestejä
4 191 087
Jäsenet
70 785
Uusin jäsen
henkkalu

Hinta.fi

Ylös Bottom