Webkamera yökuvaukseen?

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
235
Haussa olisi siis otsikon mukainen webkamera, joka toimisi vähän huonommallakin valoisuudella. Tarkoitus olisi siis striimata yöllä eläviä terraarioeläimiä striimiin. Laitetaan maksimihinnaksi nyt vaikka 400 euroa.
 

Mco

Liittynyt
09.11.2021
Viestejä
91
Joku valvontakamera infrapunaledeillä sopinee paremmin käyttötarkoitukseen.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
9 500
Haussa olisi siis otsikon mukainen webkamera, joka toimisi vähän huonommallakin valoisuudella. Tarkoitus olisi siis striimata yöllä eläviä terraarioeläimiä striimiin. Laitetaan maksimihinnaksi nyt vaikka 400 euroa.
Webkamera, tarkoitat sillä niitä USB teams kameroita, vai jotain IP "valvontakameroita".
Streemata jonkin tietyn nettipalvelun kautta, vai omalta palvelimelta, vai suoraan kameralta.
Streemata jonkin oman live esiintymisen, pelaamisen ym taustalle, rinnalle, vai ihan omana streeminä.
Valvonta käyttöön, eli lähinnä itse tai joku läheinen katsoo.

Jos menee tuohon valvontakamera osiooon, siis oma itsenäinen IP kamera palvelimineen. niin vilase tunnetut kiinalaiset, esim Hikvision, Dahua, jos terraario on sen verran iso ja isoja juttuja katsellaan niin nuo yleensä metrin päästä tai kauempaa toimivat. jos jotain muurahaiselämää niin sitten kiinnitä siihen etäisyyteen huomiota.

Valvontakamera valmistajilla löytyy hämäräkyvykkyyttä, lämpökameraa, ja liki järjestäin "ir" kykyjä, mutta lämpökamera kuvassa resoluutio on mitä on, ilman isoarahaa ja ei ehkä se mitä haet. Eli jotain valaistusta vaatii, se kuinkapaljon riippuu siitä kuinka hyvää kuvaa, kuinka hyvällä kameralla. Jos se terraario ei ole sängyn vieressä, niin tavallinen valo IR valon sijaan, jälkimmäisellä se kuva on väritön. Jos sen lämpökamera kennon jättää pois, niin neljälläsadalla on valinnan varaa. Näissä pikseli kuvalaatu jutuissa vähän sama kuin puhelimissa, vaikka vähemmän pikseleitä, parempi hämäräkuva on se classinen hokema, niin noissa kamaret kehittyneet, joten keskity kuvanlaatuun, samassa sarjassa enemmän pikseleitä ei välttämättä ole parempi, vaan päinvastoin.


Jos et tuollaista haet, vaan haluat streemailla , some, viestintä, videopalveluiden kautta muille, niin oletko miettinyt puhelinta, niissä saat halvalla hyvää kameraa ja ovat itsenäisiä laitteita, ja laajasti tuettua eri palveluita. pienellä valastuksella voi saada yllättävän näyttävää kuvaa.


Jos tietokoneeseen kiinni, ja sen ohjelmistolla haluat kuvaa streemailla, niin perinteisten USB webkamreoiden vaihtoehtona voisit vilasta ihan oikeita "videokameroita" ja pokkari-järkkäri valikoimaa videokuva tuella. sen verran katsot että kamerasta saa live kuvan pihalle. se sitten tietokoneeseen kiinni.Sori huono ulosanti.
 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
225
Global Meteor Networkilla on ohjeet meteorikameran tekoon, niistä voinee helpohkosti soveltaa kun käyttötarkoitus on sama eli videokamera pimeässä. Osalista ja rakennusohjeet on hyvä paikka aloittaa: Build A Camera - Global Meteor Network
Lyhyesti: Raspberry Pi -yhteensopiva Sony IMXjotain -kameramoduuli ja siihen suuriaukkoinen valvontakameraobjektiivi, jonka kuva välitetään verkon yli tietokoneelle ja siitä edelleen eteenpäin.

Kannattaa ottaa huomioon että objektiivin aukon koon kasvattaminen parantaa signaali/kohina -suhdetta mutta samalla lyhentää syväterävyyttä samassa suhteessa. Terraariossa tämä voi olla rajoittava tekijä koska tarkkailtavat kohteet ovat a) pakostikin lähellä kameraa b) mahdollisesti pienikokoisia. Pieniaukkoinen objektiivi tietysti vaatii lisävaloa oli se infrapunaa tai jotain muuta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 357
Viestejä
3 493 968
Jäsenet
62 327
Uusin jäsen
timgju

Hinta.fi

Ylös Bottom