Wanha Antec Neo HE 430W uudehkossa NAS-kokoonpanossa, ei käynnisty?

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Meisseli, 25.03.2019.

 1. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  642
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Löytyi sopivaan hintaan käytetty emo/prossu/muistit setti josta rakentelin FreeNAS-pohjaisen levypalvelimen kevyeen kotikäyttöön. AMD A10-7800, Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 ja 16GB muistia. Olisi myös valmiina lojumassa Antecin P150 ja sen mukana tullut virtalähde Neo HE 430W (tai itseasiassa kaksikin).

  Sellainen outous nyt kuitenkin ilmeni, että jos koneessa on kiinni vain kaksi kiintolevyä niin kaikki vielä rokkaa. Mutta kolmannen levyn kun lisää, niin kone ei enää käynnisty. Virtanapin painalluksella siinä välähtää valo ja tuulettimet hyrähtävät, sitten on taas hiljaista. Kun ottaa ylimääräiset levyt irti, niin koneen voi käynnistää ja samantien tökätä virtapiuhat kiinni levyihin, jolloin kaikki kyllä pelaa.

  Powerissa on vain 4-pin lisävirtaliitin emolle, jossa olisi 8-pin vastakappale. Ohjekirjan mukaan kuitenkin systeemin pitäisi toimia myös 4-pinnisellä, etenkin kun tämä käyttö on varsin kevyttä. Lisäsin kokeeksi myös adapterin, johon tuodaan lisää virtaa yhden kiintolevyn virtaliittimen kautta, niin että kaikki 8-pinniä tulevat käyttöön. Ei vaikuta asiaan mitenkään.

  Koneessa ei ole mitään erillistä näyttistä, eli vain emolevy+prossu+muistit+kaksi tuuletinta+kiintolevyt. Oman järkeni mukaan 430W pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi tälle kokoonpanolle? Onko tässä nyt joku yhteensopivuusongelma tuon muinaisaikaisen powerin ja uudehkon emon välillä? Vai onko poweri vaan liian vanha eikä jaksa tuota käynnistyksen virrantarvetta? Eihän uudet powerit hinnan kiroissa tietenkään ole, mutta olisi niin kiva hyödyntää vanhaa rautaa jota ennestäänkin nurkissa pyörii...
   
 2. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 012
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuuluisi enemmän ongelmat osioon.

  Noin vanhoja powereita en ehkä uskaltaisi nassiin enää laittaa. Rikkoo äkkiä muutkin osat. Toimiiko kaikki levyt yksitellen vai oliko ongelma jossain tietyssä levyssä?
   
 3. Meisseli

  Meisseli

  Viestejä:
  642
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Katsos joo, jospa kiltit modet tämän siirtäisivät parempaan paikkaan. :sori:

  Kaikilla levyillä sama tilanne, ei tunnu olevan merkitystä sillä mitkä levyt ovat kiinni. Jos niitä on liikaa niin ei vaan käynnisty.

  Kokeilin tuolla toisellakin powerilla (samaa mallia ja suunnilleen yhtä vanha) eikä kone käynnisty sillä edes ilman kiintolevyjä. Ehkäpä se on hyväksyttävä, ettei noin vanhalla powerilla enää mitään tee. Vanha Core2Duo kokoonpano kyllä starttaa edelleen tuolla powerilla jolla uusi ei edes levyttömänä.

  Onkohan nuo tuon aikaiset modulaariset kaapelit yhteensopivia minkään nykyisen virtalähteen kanssa...? Vai tuleekohan nykyisissä jo mukana tarpeeksi kaapeleita, en ole (vielä) tutkinut. Emolla on kuitenkin 8 SATA-porttia eli noin periaatteessa olisi poweristakin saatava virtaa yhtä monelle levylle.

  EDIT: No eihän noissa modulaarisissa kaapeleissa näköjään mitään standardia ole. Heitämme siis kaiken tuon vanhan rojun mäkeen ja uutta tilalle.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2019
  mRkukov tykkää tästä.