VR-keskustelua (Oculus Rift, HTC Vive, GearVR ja PSVR)

Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
477
Ei pahalla, mutta kohdeyleisö ei varmasti ole quest2/pcvr omistajat :)
Tuosta Villagesta oli Digital Foundryn testivideossa juttua, on ilmeisesti suuri ero modiin.

En kyllä ymmärrä miksi eivät bundlaa vaikka Astro Botin "remasteria" laitteen kylkeen, olisi aika iso ostokynnyksen madaltaja ainakin itselle kun jotain pelattavaa saisi suoraan tuohon suolaiseen hintaan.
Juu ei varmasti, mutta ei varmaan PSVR2:lle haitaksi jos tulisi sieltäkin ostajia. Pelkällä PS5 laitekannalla ratsastaminen ei välttämättä tuota isoa yleisöä vrt. PS4 ja PSVR myynnitä.

Lähinnä oli tarkoitus sanoa että odotin enemmän AAA excluja. Toisaalta parempihan se niin on mitä enemmän eri laitteille saa pelejä.
 

finWeazel

Chief Karpfen
Tukijäsen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
5 673
Juu ei varmasti, mutta ei varmaan PSVR2:lle haitaksi jos tulisi sieltäkin ostajia. Pelkällä PS5 laitekannalla ratsastaminen ei välttämättä tuota isoa yleisöä vrt. PS4 ja PSVR myynnitä.

Lähinnä oli tarkoitus sanoa että odotin enemmän AAA excluja. Toisaalta parempihan se niin on mitä enemmän eri laitteille saa pelejä.
Kunhan nyt saisivat ps5:en elinkaaren ajan edes yhden ison pelin per vuosi ja kourallisen pieniä niin olis hyvä juttu. Ei mulla ainakaan vr-pelaaminen korvaa kokonaan perinteistä pelaamista. Ne täydentävät toisiansa. Iloinen yllätys, että on noinkin hyvä pelivalikoima julkaisussa. Mukana omat suosikit horizon ja gran turismo. Noita jaksaa tahkota jo hyvän tovin.

Ajattelen psvr2:en 5v sijoituksena. Toki on porukaa jotka pc vr:stakin vielä sanovat ettei ole sisältöä tarpeeksi. Osalle pelaajista mikään ei riitä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
684
Tulipas kokeiltua vanhoja viven kontrollereita pico 4 kanssa. Aikamoista säätöä kun ei ole näiden mixedvr settien kanssa tullut aiemmin säädettyä, mutta loppupeleissä sain homman toimimaan ja nyt voi steamvr läpi pyöritellä pelejä viven wand-kapuloilla. Beat saberin pelaamisesta tuli huomattavasti mukavempaa kun ei ole enää noita picon omia inside-out trackattavia ohjaimia jotka eivät vain yksinkertaisesti toimi kunnolla. Tuntuu kuin niiden trackkauksessa ei päivitystaajuus olisi tarpeeksi nopea ja sen lisäksi ne lagaavat perässä ja vähemmän yllättäen majakoilla trackattavat kapulat korjaavat tuon. Toki langattomasti pcvr striimatessa siellä edelleen on joku 30-40ms total latenssia itse kuvassa statistiikan mukaan, mutta tuolle nyt ei ole enää mitään tekemistä kun ipv yli tullaan ja enkoodataan/dekoodataan. Tähän on siis tyydyttävä näillä kompromisseilla ja hidas tempoisempaan vr pelailuunhan tuo picon omat kontrolleritkin on ihan ok

Sen verta noiden toisten kapuloiden kanssa testatessa jo huomasin, että passthrough moden aktivointi picosta ja ympäriinsä käveleminen kusee ohjainten kalibroinnin. Ilmeisesti vr-koordinaatisto menee pauselle passhtru ajaksi ja kun "palaat takaisin" eli suljet passthru moden niin homma vr maailmassa jatkuu niistä viimeisistä koordinaateista vaikka fyysisesti olet liikkunut metrin x-akselilla. Uusi kalibrointi toki kestää about 15 sekuntia pyöräyttää tuon korjaamiseen, mutta semmonen pieni ylimääräinen säätö. Steamvr käynnistäminen on myös hieman nihkeää jos haluaa nuo kapulat käyttöön kun käytän htc vive hmd:tä kapuloiden vastaanottimena eikä se saa olla yhdistettynä eli virroissa kun steamvr käynnistetään tai muuten steam nappaa sen headsetin ajurit eikä pico 4 ja steamvr sanoo "nope". Eli steamvr käynnistyksen jälkeen täytyy mennä virroittamaan vivet että homma alkaa skulata, ja tuossa tietenkin tulee aktivoitua passhtru moodi joka tarkoittaa sitä että tracking kapuloille kusee ja session alussa saa kalibroida uusiksi. Session aikana kalibrointi tuntuu toimivan ihan hyvin eikä driftaile mihinkään. Olin vielä hieman laiska ja laitoin vain yhden majakan kirjahyllyn nokkaan että pääsee testaamaan. Ehkä sitä joutuu taas porailemaan parit rei'ät ja vetelemään johtokourut että saa oikeaoppisen asennuksen majakoille

Sen verta lueskelin että ratkaisuksi trackerien/ohjaimien linkkaamiseen ehdotetaan noiden usb donglejen käyttöä joita ei saa mistään virallisista lähteistä enää. Epävirallisesti löytyy SteamVR™ USB Wireless Receiver Dongle for Valve Index™ Controllers and HTC Vive™ Tracker. Sekä tundra labsilla Super Wireless Dongle
Näillä siis pitäisi saada ohjaimet ilman tuota viven lasien kanssa säätöä yhdistettyä koneeseen. Ja kalibrointiin oli ehdotettu vive/tundra trackkerin teippaamista headsettiin ja enabloimaan continuous kalibrointi openvr space calibratorista. Houkuttelisi vähän tuo tundra labsin vastaanotin kun siihen saisi kolme laitetta kerralla. Kaksi ohjainta ja kolmannen reference trackerin tuota continous kalibrointia varten jos sille on tarvetta. Intoa laskee se että tuo usb dongle on out of stock eikä tundra trackeriakaan saa yksittäisenä ollenkaan. Full body trackingille ei ole kiinnostusta ja nuo kaikki myydään kolmen tai neljän setteinä ilmeisesti *sighs*. Tundra trackeri olisi painonsa puolesta kevein sekä myös pienin fyysiseltä kooltaan

No täytyy katsella ja tällä nykyisellä testikokoonpanolla kerätä vähän kokemusta että mitä muita mahdollisia ongelmia tulee kun näiden lasien kanssa on jotku toiset ohjaimet kädessä. Jos homma toimii ilman suurempia ongelmia ja noista käynnistysongelmista pääsee jollain ajurien blacklistaamisella tai usb-vastaanottimilla eroon niin sitten voisi varmasti katsella niitä indexin knuckles -ohjaimia kun eihän nuo vanhat wandit oikein ole nykypäivää käyttömukavuudeltaan ja muilta kontrolliominaisuuksiltaan vaikka itse trackaus toimiikin hyvin
 
Liittynyt
08.05.2017
Viestejä
1 715
Jos Joensuussa haluaa pelailla VR-laseilla kavereiden kanssa - tai vaikka yksin - niin Kuntokeitaalla on neljät Quest 2:t varattavissa, sekä nippu pelejä pelattavaksi paikan päällä. Mm. Beat Saber, Cookout, Resident Evil 4, Pavlov ja Elven Assassin.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 481
Onko G2 V2:sta ollut Euroopassa mitään kunnon tarjouksia? Jenkkilässä sitä on saanut jopa 300 dollarilla suoraan HP:lta.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 481
Jonkinlainen VR-setuppi tässä harkinnassa, nyt PSVR2 ennakkotilattuna, mutta mietin kuitenkin PCVR:ää vaihtoehtona, sillä kovin suljettu järjestelmähän tuo Sony tulee olemaan. Kiinnostaisi kuitenkin millaista rautaa näyttispuolella vaaditaan miellyttävään kokemukseen, jos peleinä ovat esim. H-L Alyx / Assetto Corsa / iRacing tai vastaavat. Tekeekö jollain RTX 3060 tasoisella mitään vai täytyykö lyödä euroja pöytään vielä reilusti enemmän?
Natiivit VR-pelit toimivat hyvin 3060 Ti:llä esim. Half Life Alyx. Flatscreen pelit joihin on pultattu VR kuten Assetto Corsa, IL2, DCS alkoivat pyörimään siedettävästi vasta 3080:lla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
684
forkkasin mixedvrmanagerin ja lisäsin supportin HTC Vive HMD:n käyttöön pelkästään watchman USB donglena ohjaimille. Nyt ei enää Viven HMD tunnistu headsettinä steamvr:ssä ja sekoita asioita vaan toimii kätevästi pico 4:lla ilman vivejn headsetin power on/off kikkailua

Pico 4 päähän, vr desktop auki, htc viven ohjain päälle niin majakat ja steamvr käynnistyy automaagisesti ja voi alkaa pelailemaan :)
Exit vr niin kaket sekä majakat sammuu niinkuin pitääkin

Vähän niche ehkä tuo HTC Viven HMD:n käyttäminen USB donglena toisten lasien kanssa, mutta jos joku puuhastelee samaa niin alta linkistä löytyy

Setuppi on suht suoraviivaista, ainut että majakka skanni kannattaa ajaa lighthouse-keeper.exe 1 discover ja naputella windowsista paritukset yesyes. Tämän jälkeen configista asetukset omaan järjestelmään sopivaksi ja joko suoraan install-mixedvr-manager.bat tai testailee ajelemalla binistä mixedvr-manager.bat ensin
 
Liittynyt
27.10.2018
Viestejä
424
Varjo aero tuli hankittua käytettynä. Harmilkseni en ole kerennyt muuta kuin pintaa raapaisemaan. Pikaiset kokeilut IL-2 ja AMS2 antoi kuitenkin sellaisen wow elämyksen. Mukavat lasit päässä ja todella selkeä kuva. Simuja on nyt todella miellyttävä pelata. Kokemusta on aiemmin vive pro, index,Quest 2 ja G2. Lasien tuuletin on semi äänekäs.
 
Liittynyt
11.11.2017
Viestejä
1 017
Varjo aero tuli hankittua käytettynä. Harmilkseni en ole kerennyt muuta kuin pintaa raapaisemaan. Pikaiset kokeilut IL-2 ja AMS2 antoi kuitenkin sellaisen wow elämyksen. Mukavat lasit päässä ja todella selkeä kuva. Simuja on nyt todella miellyttävä pelata. Kokemusta on aiemmin vive pro, index,Quest 2 ja G2. Lasien tuuletin on semi äänekäs.
Paljon maksoit käytetystä?
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
166
Ollu vuoden Quest 2 itsellä ja vastottain vasta sain korjattuun SteamVR pelaamisen XD Hommasin Asus RT-AX56U ja laitoin AP tilaan sen ja otin Motion Smoothing pois käytöstä OVRAS asetuksissa ja nyt jopa NMS VR pyörii tasaiset 90 fps ilman ASW ja kura kompressointii mun 5700 XTllä. Pakko kyl sanoo että Wifi 6 on pakollinen jos haluu eroon kompressoinnista Virtual Desktopis.
 

ssg

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 481
Itsellä käytössä Ubiquiti UniFi 6 Pro. Ei oo kyllä kaistasta pulaa Quest 2 ja PC välillä.
 
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
848
Sellainen kysymys noista pcvr lle pultatuista modatuista flat peleistä (esim.re8), niin toimiiko niissä tuo ohjaaminen täysin liikeohjauksella tyyliin half life alyx vai onko pultattu vaan vr näkymä mut pelaillaan tyyliin normi ohjaimella???
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
166
Sellainen kysymys noista pcvr lle pultatuista modatuista flat peleistä (esim.re8), niin toimiiko niissä tuo ohjaaminen ihan kanssa täysin virtuaalisesti tyyliin half life alyx vai onko pultattu vaan vr näkymä mut pelaillaan tyyliin normi ohjaimella???
Raft VR ja HL2 VR ainaki on nii että kun liikutat käsi ohjaimii nii kädet liikkuu pelissä. Jotkut pelit on sellaisii että joutuu tavan ohjaimii käyttää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 034
Sellainen kysymys noista pcvr lle pultatuista modatuista flat peleistä (esim.re8), niin toimiiko niissä tuo ohjaaminen täysin liikeohjauksella tyyliin half life alyx vai onko pultattu vaan vr näkymä mut pelaillaan tyyliin normi ohjaimella???
Vaikka noi käsiohjaimet näennäisesti joskus saadaankin flattipeleihi käyttöön, niin interaktio maailman kanssa tuppaa silti puuttumaan. Eli kädet menee läpi kaikesta, eikä mitään muu kuin pyssyllä ampuminen toimi.
 
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
848
Vaikka noi käsiohjaimet näennäisesti joskus saadaankin flattipeleihi käyttöön, niin interaktio maailman kanssa tuppaa silti puuttumaan. Eli kädet menee läpi kaikesta, eikä mitään muu kuin pyssyllä ampuminen toimi.
Niin mä vähän ajattelinkin että on vähän sellainen puolivillainen toteutus.... Eli tuleva psvr2 resident evil village tulee todennäköisesti olemaan ihan eri tasolla kuin modattu re8.

Mutta hyvähän se on että saa noita vr modejakin...moni peli toimii vr ssä varmaan ihan normi
ohjaimellakin.
 
Liittynyt
11.04.2022
Viestejä
3
Olisikohan kellään Lohjan suunnalla Steam / Valve Lighthouse -trackingin kanssa toimivia vr-ohjaimia lainata/vuokrata muutamaksi tunniksi? Hommasin käytetyt Pimax-lasit ja kuvan säätämiseen kohdilleen tarttisi ohjaimet. Muuten tulee pelattua vain lentosimulaattoreita niin ei viitsisi uusia ostaa sitä varten. (Toki voin ostaa käytetyt pois, jos lojuvat tarpeettomina).

päivitys: ei tarpeen enää, homma onnistuikin majakoiden kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
3 950
Itselle ei ole noi "puolivillaiset" itse tehdyt VR modit oikein napanneet. Itsellä loppu VR pelaaminen oikeastaan Alyxiin. Sen jälkeen ei ole mikään VR peli tuntunut oikein "miltään", vaikka välillä tullut kokeiltua jotain modeja ja pelejä.

Toki jotain Power beatsiä tms. tulee välillä pelailtua kuntoilumielessä, mutta mitään vau kokemuksia ei ole tullut aikoihin enää. Toki index lasien tarkkuus on myös nykyään aika köppänä ja tuo kaukana olevien kohteiden piksellityninen käyny enemmän vaan ärsyttämään.

VR kaipaa nyt selvästi semmosia oikeasti VR ominaisuuksia innovatiivisesti hyödyntäviä laadukkaita kunnon pelejä, mutta sellaisten tekeminen on liian kallista/riskaabelia. Simu puolella VR toki varmasti aika kova, mutta normi pelien puolella on aika väljähtynyttä meno kyllä.
 
Liittynyt
07.05.2018
Viestejä
421
Itselle ei ole noi "puolivillaiset" itse tehdyt VR modit oikein napanneet. Itsellä loppu VR pelaaminen oikeastaan Alyxiin. Sen jälkeen ei ole mikään VR peli tuntunut oikein "miltään", vaikka välillä tullut kokeiltua jotain modeja ja pelejä.
Tämähän oikeastaan on se yleisesti todettu Alyxin huonoin puoli. Peli kun on niin pieteetillä tehty ja sovitettu VR:n rajoihin, niin mikään toinen peli ei ole vielä samalle tasolle päässyt. Käsittääkseni RE:t on melko lähelle, mutta nekin ovat same-same-but-different.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 262
Tämähän oikeastaan on se yleisesti todettu Alyxin huonoin puoli. Peli kun on niin pieteetillä tehty ja sovitettu VR:n rajoihin, niin mikään toinen peli ei ole vielä samalle tasolle päässyt. Käsittääkseni RE:t on melko lähelle, mutta nekin ovat same-same-but-different.
Siltä ajalta kun Oculus oli vielä PCVR-puolella on kyllä erinomaisia pelejä jotka on tehty alusta loppuun VR:lle hyvällä budjetilla myös, esim. Lone Echot. Joutuu vaan sitten jonkun reviven kautta ajelemaan. Toki itse olen löytänyt paljon muutakin pelattavaa tässä vuosien varrella että makuasioitahan nämä lopulta, mutta samaan tyyliin hiotuista kokemuksista joissa ei ole tarvinnut säästellä noissa on kyse.
 

finWeazel

Chief Karpfen
Tukijäsen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
5 673
PS5:en puhaltanee uutta ilmavirtaa vr-peleihin. Mulla on iso usko, että gran turismo7 ja horizon call of the mountain toimittavat. Metan alustalla myydään pääasiassa melko halpoja pelejä ja näkyy sisällössä. Sony yrittää tehdä täyden hinnan konsolipelejä. Luulis tuon sonyn satsauksen säteilevän myös pc-puolelle positiivisella tavalla ja toivottavasti pc puoli myös säteilee konsoleihin. Saisivat alyx-portin tehdä ps5:lle.

Ilmeisen hyvin silmienseuranta+foveated rendering toimii. Tuhnukonsoli jaksaa puskea hyvin grafiikkaa vr:aan.


Carmack oli pessimistinen psvr2:en suhteen. Pessimismi taitaa olla enemmän montako yksikköä sony voi myydä, kun tuote on aika kallis ja yleisö vain ps5:en omistajat. Rahapuolesta carmack sanoi, että voi olla voitollinenkin veto, jos sony saa pyydettyä peleistä isomman hinnan. En tosin ymmärrä miten quest pro vois myydä enemmän kuin psvr2? Onko täälläkään kovin moni ostanut quest pro:ta? Kuka niitä ostaa?

 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
166
Vähä tuntuu että Carmack käyttää ainoastaan standalone eikä ollenkaan PCVR... PSVR2 on paljon halvempi kuin Valve Index plus tarvittava "tietokone" sille maksaa korkeintaan 700€ ja sen peleis kuten call of the mountainis on ray tracing, ilman PCtä tai konsolii nähdään RT vasta ehkä 10 vuoden päästä että en kyl tajuu mitä Carmack aattelee kun sanoo PSVR2 liian kalliiksi kun ei ole ees kokeillu sitä, seuraa vaan uutisia siitä.
 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
477
Vähä tuntuu että Carmack käyttää ainoastaan standalone eikä ollenkaan PCVR... PSVR2 on paljon halvempi kuin Valve Index plus tarvittava "tietokone" sille maksaa korkeintaan 700€ ja sen peleis kuten call of the mountainis on ray tracing, ilman PCtä tai konsolii nähdään RT vasta ehkä 10 vuoden päästä että en kyl tajuu mitä Carmack aattelee kun sanoo PSVR2 liian kalliiksi kun ei ole ees kokeillu sitä, seuraa vaan uutisia siitä.
Eiköhän tuo tule ihan siitä että monelle 600€ + PS5 on liian kallis investointi, jotta laite myisi kuten Quest. Etenkin kun VR ei vieläkään ole mainstriimiä ja stand alone laitteita saa alle 500€.

Ei PSVR2 nyt kyllä huonommin myy mitä Quest Pro mutta Quest3:sta voi sen sijaan tulla hyvin suosittu.
 

finWeazel

Chief Karpfen
Tukijäsen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
5 673
Eiköhän tuo tule ihan siitä että monelle 600€ + PS5 on liian kallis investointi, jotta laite myisi kuten Quest. Etenkin kun VR ei vieläkään ole mainstriimiä ja stand alone laitteita saa alle 500€.

Ei PSVR2 nyt kyllä huonommin myy mitä Quest Pro mutta Quest3:sta voi sen sijaan tulla hyvin suosittu.
Carmackin tarkat sanat alla. Kai toi paikkansa pitää, kun quest2 lienee myynyt jotain 20 miljoonaa kipaletta. PS5:ia myyty nyt 32.1 miljoonaa. Ehkä psvr2 myy 10-20%:lle käyttäjistä. psvr2 lifetime myynnit 5-10miljoonan väliin?

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
166
Eiköhän tuo tule ihan siitä että monelle 600€ + PS5 on liian kallis investointi, jotta laite myisi kuten Quest. Etenkin kun VR ei vieläkään ole mainstriimiä ja stand alone laitteita saa alle 500€.

Ei PSVR2 nyt kyllä huonommin myy mitä Quest Pro mutta Quest3:sta voi sen sijaan tulla hyvin suosittu.
Ehkä, jos se tulee kunnollisella kaapeli tuella missä on DP alt eikä tarjoa pelkästään langatonta tai tekee langattomasta paremman kuin minkään langallisen VR HMDeen
 

finWeazel

Chief Karpfen
Tukijäsen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
5 673
Sony jättää kyllä rahaa pöydälle. Jos olisin sonylla puikoissa niin puskisin standalone psvr2 variantin myyntiin. Suora kilpailija quest2/3:lle, joka toimis pc, ps5 ja standalone moodeissa. Saattais kilpailla jossain määrin on the go myös switch:in kanssa. Helposti jaksais sellasta raahata vaikka lomareissuihin mukaan ja viihdyttää itseänsä lentokoneessa. Vielä jos olis kameroiden avulla tehty "turvamoodi". Jos joku tulee liian lähelle, tunkee sormia sun taskuihin varastaakseen lompakon niin see through moodi päälle ja varoitusta.

Ehkä sony miettii standalonen olevan vielä liian kallis, mutta sellainen olisi kiva laite. Osa peleistä vois ihan hyvin olla perinteisiä pelejä isolla ruudulla. Olis kiva pelata jotain perinteistäkin peliä on the go isolla ruudulla vr:ssa. Varmaan moni tykkäisi kotonakin iso ruutu vr-kokemuksesta, jos on kinaa siitä kuka saa käyttää olohuoneen isoa telkkaria. Ei ole pakko olla huidotaan isosti käsillä roomscale megaeeppistä aina.
 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
477
Sony jättää kyllä rahaa pöydälle. Jos olisin sonylla puikoissa niin puskisin standalone psvr2 variantin myyntiin. Suora kilpailija quest2/3:lle, joka toimis pc, ps5 ja standalone moodeissa. Saattais kilpailla jossain määrin on the go myös switch:in kanssa. Helposti jaksais sellasta raahata vaikka lomareissuihin mukaan ja viihdyttää itseänsä lentokoneessa. Vielä jos olis kameroiden avulla tehty "turvamoodi". Jos joku tulee liian lähelle, tunkee sormia sun taskuihin varastaakseen lompakon niin see through moodi päälle ja varoitusta.

Ehkä sony miettii standalonen olevan vielä liian kallis, mutta sellainen olisi kiva laite. Osa peleistä vois ihan hyvin olla perinteisiä pelejä isolla ruudulla. Olis kiva pelata jotain perinteistäkin peliä on the go isolla ruudulla vr:ssa. Varmaan moni tykkäisi kotonakin iso ruutu vr-kokemuksesta, jos on kinaa siitä kuka saa käyttää olohuoneen isoa telkkaria. Ei ole pakko olla huidotaan isosti käsillä roomscale megaeeppistä aina.
Sonylla painanee vielä huonot kokemukset Vitasta. Tosin eipä erilliset lisälaitteetkaan mitään kauheita hittejä ole koskaan olleet.
 
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
848
Eiköhän tuo tule ihan siitä että monelle 600€ + PS5 on liian kallis investointi, jotta laite myisi kuten Quest. Etenkin kun VR ei vieläkään ole mainstriimiä ja stand alone laitteita saa alle 500€.

Ei PSVR2 nyt kyllä huonommin myy mitä Quest Pro mutta Quest3:sta voi sen sijaan tulla hyvin suosittu.
Sony jättää kyllä rahaa pöydälle. Jos olisin sonylla puikoissa niin puskisin standalone psvr2 variantin myyntiin. Suora kilpailija quest2/3:lle, joka toimis pc, ps5 ja standalone moodeissa. Saattais kilpailla jossain määrin on the go myös switch:in kanssa. Helposti jaksais sellasta raahata vaikka lomareissuihin mukaan ja viihdyttää itseänsä lentokoneessa. Vielä jos olis kameroiden avulla tehty "turvamoodi". Jos joku tulee liian lähelle, tunkee sormia sun taskuihin varastaakseen lompakon niin see through moodi päälle ja varoitusta.

Ehkä sony miettii standalonen olevan vielä liian kallis, mutta sellainen olisi kiva laite. Osa peleistä vois ihan hyvin olla perinteisiä pelejä isolla ruudulla. Olis kiva pelata jotain perinteistäkin peliä on the go isolla ruudulla vr:ssa. Varmaan moni tykkäisi kotonakin iso ruutu vr-kokemuksesta, jos on kinaa siitä kuka saa käyttää olohuoneen isoa telkkaria. Ei ole pakko olla huidotaan isosti käsillä roomscale megaeeppistä aina.
Sonylla painanee vielä huonot kokemukset Vitasta. Tosin eipä erilliset lisälaitteetkaan mitään kauheita hittejä ole koskaan olleet.
Mulle on ihan sama mitä psvr2 tulee myymään kunhan nyt saa sen nopsaan vaan itselleni ;)

Jos on jo quest 2 omistaja (kuten itse esimerkiksi)niin ei tolla quest 3 päivityksellä tee kyllä mitään koska uskon että siihen ei tule kyllä vielä mitään silmien seurantaa, ja vaikka tulisikin niin quest pro tavalla ei se toimi kuin natiivisti luultavasti. Mobiiliprossun tehot ei vaan vielä riitä mihinkään sellaisiin grafiikoihin joita ps5 pystyy suorittamaan.

Itselleni on kyllä ihan riittävä pari quest 2 standalonena ja psvr 2 sitten parempiin peleihin.

Tossa vähän esitietoa millaisia pelejä psvr 2 pyörittää ja devien mukaan näyttää vielä paremmalta fovoted renderingin takia kuin psvr versio jota tässä demotaan 4090 kortilla.

 
Viimeksi muokattu:

finWeazel

Chief Karpfen
Tukijäsen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
5 673
Mulle on ihan sama mitä psvr2 tulee myymään kunhan nyt saa sen nopsaan vaan itselleni ;)
On myynneillä väliä, jos haluaa pelitukea. On mullakin psvr2 ennakkotilauksessa. Odottavan aika on pitkä. Eniten kiinnostaa gran turismo vr:ssa.
 
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
848
On myynneillä väliä, jos haluaa pelitukea. On mullakin psvr2 ennakkotilauksessa. Odottavan aika on pitkä. Eniten kiinnostaa gran turismo vr:ssa.
On tottakai väliä isossa mittakaavassa ja toivonkin että myy hyvin niin saamme sitten pitkälle tulevaisuuteen hyviä pelejä sille.

Toi oli vaan tuollainen puolihuolimaton heitto koska itse ihan pähkinöinä sitä mukaa mitä enemmän noista laseista ja peleistä paljastetaan. :)

Onhan noi tavallaan kalliit lasit, mutta itse kuitenkin vertasin omassa ostopäätöksessäni pcvr laseihin plus tehokas pc kokoonpanoon josta toi kuitenkin murto-osa.

Quest 2 on ollut musta ihan hyvät lasit, mutta kyllähän nämä painii ihan eri sarjassa niin ei voi oikein verrata keskenään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
477
Jos on jo quest 2 omistaja (kuten itse esimerkiksi)niin ei tolla quest 3 päivityksellä tee kyllä mitään koska uskon että siihen ei tule kyllä vielä mitään silmien seurantaa, ja vaikka tulisikin niin quest pro tavalla ei se toimi kuin natiivisti luultavasti. Mobiiliprossun tehot ei vaan vielä riitä mihinkään sellaisiin grafiikoihin joita ps5 pystyy suorittamaan.
Olen kyllä vahvasti eri mieltä, ja omistan Quest2:sen. Jo Pico4 toi selkeän parannuksen, mutta laatuongelmien vuoksi etsin vielä ongelmatonta yksilöä.

Mutta jollei Pico4:sta löydy sellaista, niin sitten odotan Quest3:lta (tai muilta) ainakin vähemmän pakkaavaa PC:n langatonta yhteyttä, keveyttä, pancake linssejä ja ehkä korkeampaa resoluutiotakin.

Tässä suhteessa en näe mitään järkeä ostaa PSVR2+PS5 yhdistelmää joka maksaa pelkän raudan osalta jo 1250€ puhumattakaan yksinoikeusstoren kalliista peleistä ja pelikirjaston aloittamisesta taas nollasta.

Tilanne on varmasti eri jos peli-PC:tä ei ole tai 2-3 peliä riittää, itse tykkään kasvattaa pelikirjastoa ja minulla on jo yli 130 steamVR/Rift storen peliä joten näen paljon luonnollisemman vaihtoehdon edetä PCVR reittiä ja parantunut standalone on kiva lisä päälle, tarjoaapa parannuksen sitten Quest3 tai joku kilpailija.
 
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
848
Olen kyllä vahvasti eri mieltä, ja omistan Quest2:sen. Jo Pico4 toi selkeän parannuksen, mutta laatuongelmien vuoksi etsin vielä ongelmatonta yksilöä.

Mutta jollei Pico4:sta löydy sellaista, niin sitten odotan Quest3:lta (tai muilta) ainakin vähemmän pakkaavaa PC:n langatonta yhteyttä, keveyttä, pancake linssejä ja ehkä korkeampaa resoluutiotakin.

Tässä suhteessa en näe mitään järkeä ostaa PSVR2+PS5 yhdistelmää joka maksaa pelkän raudan osalta jo 1250€ puhumattakaan yksinoikeusstoren kalliista peleistä ja pelikirjaston aloittamisesta taas nollasta.

Tilanne on varmasti eri jos peli-PC:tä ei ole tai 2-3 peliä riittää, itse tykkään kasvattaa pelikirjastoa ja minulla on jo yli 130 steamVR/Rift storen peliä joten näen paljon luonnollisemman vaihtoehdon edetä PCVR reittiä ja parantunut standalone on kiva lisä päälle, tarjoaapa parannuksen sitten Quest3 tai joku kilpailija.
Tarkoitin itse tuossa kommentissani itseäni ettei järkeä päivittää quest 2 -> quest 3 nimenomaan standalone laitteena miten olen questiä käyttänyt. En siis omista peli pc tä. Olisi pitänyt kirjoittaa tarkemmin.

Sinun ei varmaan joo kannatakkaan hommata ps5/psvr2 komboa jos et pleikkaa edes omista ja löytyy tehokas pelipc. Toivotaan että tulee hyviä pcvr laseja markkinoille. ( Tai onhan siellä jo ne varjot mut hintaa on kyllä rutkasti niissä)
 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
477
Sinun ei varmaan joo kannatakkaan hommata ps5/psvr2 komboa jos et pleikkaa edes omista ja löytyy tehokas pelipc. Toivotaan että tulee hyviä pcvr laseja markkinoille. ( Tai onhan siellä jo ne varjot mut hintaa on kyllä rutkasti niissä)
Tänä vuonna ei näyttäisi tosiaan olevan uusista laseista pulaa: pico 4:sen seuraaja varmaankin tulossa joskus (pico 4:nkin menisi virheettömänä yksilönä), quest 3, htc vive xr elite, pimax crystal, ja muutama pienempikin valmistaja. Taisipa Samsung mainostaa myös tuovansa XR lasit markkinoille, ehkä menee vuoteen 2024.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
684
Tilanne on varmasti eri jos peli-PC:tä ei ole tai 2-3 peliä riittää, itse tykkään kasvattaa pelikirjastoa ja minulla on jo yli 130 steamVR/Rift storen peliä joten näen paljon luonnollisemman vaihtoehdon edetä PCVR reittiä ja parantunut standalone on kiva lisä päälle, tarjoaapa parannuksen sitten Quest3 tai joku kilpailija.
Ihan mielenkiinnosta niin mitä ne steamvr/oculus pelit ovat? Olen pitänyt useamman vuoden taukoa vr:stä ja nyt kun on taas vehkeet iskussa niin storet näyttää olevan täynnä lähinnä jotain pilipali pelejä. Beat saber on jälleen ollut kovassa käytössä sekä half-life alyx on ollut ihan vakuuttavan oloinen. Tämän lisäksi lone echo tuli aloitettua joka on myös ihan jepulis. Muuten tuntuu storet olevan lähinnä täynnä jostain standalone laseille tehtyä kuraa. Eli jos on jotain pelaamisen arvoisia steamvr/oculus store pelejä pcvr:llä niin ottaisin mieluusti listaa vastaan. Nykyisellään aivan järkyttävä suo paskaa läpikäytäväksi ja filttereistä puuttuu "pcvr only" storeista. Lähtökohtasesti nuo kaikki standalone vehkeiden kanssa yhteensopivat pelit kun ovat .. paskaa
 
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
848
Ihan mielenkiinnosta niin mitä ne steamvr/oculus pelit ovat? Olen pitänyt useamman vuoden taukoa vr:stä ja nyt kun on taas vehkeet iskussa niin storet näyttää olevan täynnä lähinnä jotain pilipali pelejä. Beat saber on jälleen ollut kovassa käytössä sekä half-life alyx on ollut ihan vakuuttavan oloinen. Tämän lisäksi lone echo tuli aloitettua joka on myös ihan jepulis. Muuten tuntuu storet olevan lähinnä täynnä jostain standalone laseille tehtyä kuraa. Eli jos on jotain pelaamisen arvoisia steamvr/oculus store pelejä pcvr:llä niin ottaisin mieluusti listaa vastaan. Nykyisellään aivan järkyttävä suo paskaa läpikäytäväksi ja filttereistä puuttuu "pcvr only" storeista. Lähtökohtasesti nuo kaikki standalone vehkeiden kanssa yhteensopivat pelit kun ovat .. paskaa
Itse pelailen "vielä" pelkästään standalonena quest 2 lla, mutta mitä tässä tullut enemmän keskusteltua seurattua mitä pcvr puolella löytyy, niin onhan parhaimmat pcvr exlut juuri noi pitkälti jotka jo mainitsit. Mielestäni pcvr puoli hehkuttaa eniten noita modeja näistä flättipeleistä esim. Ressat, skyrim, half life 2 ym. Ja tietenkin onhan noita kaikkia ajosimuja ym. ja tietenkin flight simulator pc lle. Suurin osa taitaa olla juuri näitä standalone käännöksiä...ja ei niistä nyt kaikki ihan paskaa ole mutta onhan ne pikkupelejä noihan muihiin verrattuna. Mut kannettavassa muodossa kyllä hyviä.

Pcvr n omistajat voi heittää sit lisää suosituksia peleistä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.01.2020
Viestejä
1 056
Red Matter 1&2 mukavia ja hyvän näköisiä puzzlepelejä. Pyörivät kyllä standalonenakin.
 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
477
jos nyt joitain pelejä kymmenistä suosittelisi, niin oculus storesta lisäksi ainakin:
- chronos
- asgard wrath

seikkailutyylisistä:
- wanderer
- half life ja resident evil mods
- walking dead saints & sinners
- invisible hours
- trover saves the universe

ikiklassikot:
- fs2020
- no mans sky
- elite dangerous
- skyrim VR
- fallout VR

standalone tasoiset pelit
- walkabout mini golf
- zombieland
- accounting+

Itselläni on sen verran pelattavaa että läheskään kaikkia ostamiani VR pelejä en ole ehtinyt edes aloittaa vielä. Varmaankin AAA-pelejä voisi olla enemmän, mutta en ainakaan itse pode VR pelipulaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 123
Ihan mielenkiinnosta niin mitä ne steamvr/oculus pelit ovat? Olen pitänyt useamman vuoden taukoa vr:stä ja nyt kun on taas vehkeet iskussa niin storet näyttää olevan täynnä lähinnä jotain pilipali pelejä. Beat saber on jälleen ollut kovassa käytössä sekä half-life alyx on ollut ihan vakuuttavan oloinen. Tämän lisäksi lone echo tuli aloitettua joka on myös ihan jepulis. Muuten tuntuu storet olevan lähinnä täynnä jostain standalone laseille tehtyä kuraa. Eli jos on jotain pelaamisen arvoisia steamvr/oculus store pelejä pcvr:llä niin ottaisin mieluusti listaa vastaan. Nykyisellään aivan järkyttävä suo paskaa läpikäytäväksi ja filttereistä puuttuu "pcvr only" storeista. Lähtökohtasesti nuo kaikki standalone vehkeiden kanssa yhteensopivat pelit kun ovat .. paskaa
Vähän hakemallahan näitä joutuu hakemaan, kovin niche markkinoinnilla valtaosa ja riippuu toki paljon omasta maustakin. Matteolla on ihan hyviä koostevideoita eri vuosilta joista voi arpoa vähän oman maun mukaan esim. tämä:
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
5 918
Minusta stand aloneista resident evil 4 VR oli hyvä. Ei Alyxin tasoa mutta hyvä. En tosin ollut pelannut sitä ennen toisena versiona, voi olla että jos tarina on tuttu niin se kannattaa jättää väliin.
 
Liittynyt
28.06.2019
Viestejä
848
jos nyt joitain pelejä kymmenistä suosittelisi, niin oculus storesta lisäksi ainakin:
- chronos
- asgard wrath

seikkailutyylisistä:
- wanderer
- half life ja resident evil mods
- walking dead saints & sinners
- invisible hours
- trover saves the universe

ikiklassikot:
- fs2020
- no mans sky
- elite dangerous
- skyrim VR
- fallout VR

standalone tasoiset pelit
- walkabout mini golf
- zombieland
- accounting+

Itselläni on sen verran pelattavaa että läheskään kaikkia ostamiani VR pelejä en ole ehtinyt edes aloittaa vielä. Varmaankin AAA-pelejä voisi olla enemmän, mutta en ainakaan itse pode VR pelipulaa.
Oliks sulla pc llä sitä hubrista ??? Sitä itse katselin psvr2 tulevissa peleissä ja näytti hyvältä. Että onko hyvä pelinä ja kannattaako hommata ?

Siis tämä..

 
Liittynyt
06.10.2019
Viestejä
477
Eipä ole vielä. Hubrista on haukuttu hieman ontoksi sisällöltään, joten odottelen sopivaa VR pakettia mistä tuo löytyisi. Samasta syystä multa puuttuu vielä Moss 2 ja Red Matter 2, uskon että nekin tulevat vielä kirjastooni jonkun VR paketin myötä. Wandererin kohdalla en malttanut enää odotella.
 
Liittynyt
06.01.2018
Viestejä
60
Sony jättää kyllä rahaa pöydälle. Jos olisin sonylla puikoissa niin puskisin standalone psvr2 variantin myyntiin. Suora kilpailija quest2/3:lle, joka toimis pc, ps5 ja standalone moodeissa. Saattais kilpailla jossain määrin on the go myös switch:in kanssa. Helposti jaksais sellasta raahata vaikka lomareissuihin mukaan ja viihdyttää itseänsä lentokoneessa. Vielä jos olis kameroiden avulla tehty "turvamoodi". Jos joku tulee liian lähelle, tunkee sormia sun taskuihin varastaakseen lompakon niin see through moodi päälle ja varoitusta.

Ehkä sony miettii standalonen olevan vielä liian kallis, mutta sellainen olisi kiva laite. Osa peleistä vois ihan hyvin olla perinteisiä pelejä isolla ruudulla. Olis kiva pelata jotain perinteistäkin peliä on the go isolla ruudulla vr:ssa. Varmaan moni tykkäisi kotonakin iso ruutu vr-kokemuksesta, jos on kinaa siitä kuka saa käyttää olohuoneen isoa telkkaria. Ei ole pakko olla huidotaan isosti käsillä roomscale megaeeppistä aina.
Standalone lisäisi hintaa ja vähentäisi vaan pelien laatua kun käyttävät jakaantuisivat enemmän. Mutta, tulisipa pc yhteensopivuus niin varmasti myisivät reilusti enemmän laseja. Itsellä on vähän kökkö tilanne kun entuudestaan ei ole vr-laseja ja löytyy sekä pc että ps5. Gt7 olisi kiva pelata, mutta pcvr menee silti sen edeltä ajosimujen takia. Jos taas molemmat onnistuisi niin psvr2 olisi jo ennakkotilattu...
 

finWeazel

Chief Karpfen
Tukijäsen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
5 673
Standalone lisäisi hintaa ja vähentäisi vaan pelien laatua kun käyttävät jakaantuisivat enemmän. Mutta, tulisipa pc yhteensopivuus niin varmasti myisivät reilusti enemmän laseja. Itsellä on vähän kökkö tilanne kun entuudestaan ei ole vr-laseja ja löytyy sekä pc että ps5. Gt7 olisi kiva pelata, mutta pcvr menee silti sen edeltä ajosimujen takia. Jos taas molemmat onnistuisi niin psvr2 olisi jo ennakkotilattu...
Toki se standalone lisäisi hintaa, mutta samalla vois myös miettiä että voiko jostain muualta karsia kuten se ettei tarvi ps5:sta ostaa. Mä uskon, että sonyn standalone vr kypärälle olisi kysyntää. Tosin olin tyhmä, joka tykkäs ja osti myös psp:n ja ps vitan. Ehkä aika ei ole vielä kypsä. Toivottavasti sony miettii standalonen tekemistä.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
169
Mikäs se olisi nykyään paras järkevän hintainen silmikko simuiluun (lähinnä DCS)? Oma Reverb G2 sanoi sopimuksen irti ja takuu on umpeutunut.

Pico 4:sta on kuulunut paljon hyvää (@Haukka81 muistaakseni siirryit Reverbistä Pimaxin kautta Picoon, mikä on fiilis DCS käytössä? Onko parempi kuin Reverbi?)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
198 943
Viestejä
3 575 117
Jäsenet
63 316
Uusin jäsen
Treidaaja_76

Hinta.fi

Ylös Bottom