Virtuaali-isäntäkoneen rakentelua: rauta hakusessa

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja Natunen, 29.09.2018.

 1. Natunen

  Natunen

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2017
  Morjesta,

  Tuli kasattua koemielessä vanhaan amd:n pohjaan linux-pohjainen virtuaali-isäntä. Käyttöjärjestelmänä oli tässä virityksessä Fedora, jossa virtuaalikoneet luodaan qemu:a ja libvirt:ä käyttämällä. Tietenkään tämän koneen tehot eivät riitä sulavaan windows-guest:n pyörittämiseen vaan prosessorin tehot hyppää tappiin esimerkiksi jos youtube:sta pistää videon pyörimään.

  Tarkoituksena olisi virtuaali-isäntäkoneen rakentaminen, joka pystyisi pyörittämään kahta tai kolmea windows-guest:a sulavasti yhtä aikaa. Guest-koneiden tulisi pystyä perusword, -exel ja videoiden pyörittämisiin. Tämän lisäksi koneen tarkoituksena olla tiedostopalvelimena ja muina virtuaalikoneina tulisi olemaan muutama kevyempi linux-host.

  Kysymyksenä olisikin millaista rautaa tällaiseen koneeseen tarvitaan?
   
 2. Prefect

  Prefect

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2018
  Millainen "vanha" amd setti on kyseessä? Sen linuxin pyörittäminen taustalla ei pitäisi kuluttaa kovin paljona prossutehoja. Itse olen käyttänyt virtualboxia. Useamman virtuaalikoneen käyttäminen vaatii aika paljon rammia isäntäkoneelta (vähintään noin 4gb virtuaalikonetta kohden, mutta enemmästä ei ole haittaa) että isäntä ei joudu swappaamaan levylle.
  Mikäli jo yhden koneen ajaminen alkaa pätkimään kannattaa tarkistaa käytetäänkö virtuaaliympäristössä rauta vai softa pohjaista grafiikkarajapintaa. Softalla tehty piirto voi viedä cpu tehot aika nopeasti. QEmusta en osaa sanoa kun sen kanssa en ole paljon säätänyt, mutta Virtualboxissa guest järjestelmään pitää asentaa virtualbox guest toolkit että saa usb liitännät ja fyysisen gpu:n yms. toimimaan.

  Tuollaiseen perus työpöytäkäyttöön tarviiko guest koneiden olla windowsseja, jokin kevyehkö linux / LTSP vaatisi paljon vähemmän tehoja isäntäkoneelta. LTSP hostiksi pitäisi riittää esim raspberry pi.
   
 3. samim

  samim

  Viestejä:
  187
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muistia tarvit paljon. 16Gb ei ole kuin nähdä virtuaalikäytössä ja kaikki käytetty. Jos homma lähtee lentoon, niin katsele prossuja/emoja joihin saa +64Gb muistia.