Virallinen: NVIDIA vs AMD (vs Intel) keskustelu- ja väittelyketju

P c L A Y E R

Team Ryzen
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
4 560
Molemmat suoria croppeja 4K-resoluution kuvista.

Ensimmäisessä nuo vaaleat "halot" ilmoitustaulun vai mikälie kuvien ympärillä, Control DLSS 2.0


Ja toisessa vaalea "halo" sähköjohtojen ja taivaan välissä, Wolfenstein DLSS 2.0
Ekan kuvan kohdalta voin sanoa, että en oikeasti näe mitään eroa. Tossa 400% zoom kuvasta voi sanoa, että muutama pikseli ehkä vähän eri värinen

Johtojen ympärillä pieni halo. Olisi kiva tietää, millä DLSS laadulla nämä kuvat on. Parhaalla laadulla nuo halotkin häviää oikeastaan kokonaan. Toki suorituskyky paranee sillä "vain" 20-30%.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
3 419
Sähköjohdossa kyllä näkyy pieni vaalea raita taivaan johdon välissä, mutta kyseenalaistan kyllä erittäin vahvasti, että kuinka paljon nuo häiritsee oikeesti pelatessa. Helppo kai se on kokeilematta huudella jonkun toisen sanojen perusteella. :rolleyes:
Klassinen yliterävöityksen halohan tuo on. Nuo taitaa mennä sarjaan nähtyä ei saa näkemättömäksi. Kuten kaveri joka ei nähnyt DLP tykin sateenkaria, kunnes oppi miten katsomalla ne saa näkyviin ja sen jälkeen niiden näkeminen ei ollut enää vapaaehtoista, ne pisti silmään aina.

Aika henkilökohtaisia nuo on, omasta mielestä TAA vetää kuvan yleensä niin sumeaksi, että vedän mieluusti terävöitysfiltterin päälle, tai pelaan smaa:lla ja katson mieluummin vähäistä shimmeriä.
 
Liittynyt
24.11.2019
Viestejä
67
Tässä vihdoin totuus:

Aina kun on julkaistu uusi arkkitehtuuri kuten Navi, on ollut pahoja ongelmia ajureiden kanssa, koska kenttätestausta asiakkailla ei ole voitu tehdä. Tämä on pätenyt pitkittyneesti Naviin, Turing kärsi myös jotain 3-5 kk kiusallisista ongelmista, sekä pahin esimerkki mitä itse muistan on Nvidian Fermi (400-sarja). Onneksi viimein Navi on sen verta tikissä, ettei ajuriongelmista tarvitse käytännössä huolehtia ja kuten @Hyper Rävääjä ihan oikein kertoikin, paljon näistä ongelmista, itse asiassa suurinosa kaiken järjen mukaan, liittyy laitteiston asetuksiin ja muihin komponentteihin, mitä ajurit eivät ole tähän mennessä vielä kunnolla sietäneet. Siitä voi sitten kiistellä pitäisikö käyttäjän itse pitää koneensa tikissä vai pitäisikö muiden komponenttivalmistajien ottaa vastuuta, mutta selvää on että näytönohjainajureiden piikkiin toimimattomuus kipataan aina lopulta, eikä korjausta voi odottaa keltään muulta kuin näytönohjainvalmistajalta, koskien niin AMD:tä kuin Nvidiaa. Käytännössä siis "isot pojat" korjaa, mikä on sinänsä ihan luonnollista, eli ajureihin syötetään yhtä sun toista tietoa mikä kiertää ongelmia.
Fermissä ja RTX korteissa ei muista olleen pitkäkestoisia kiusallisia tai vakavia ongelmia sen enempää kuin esim. fiji ja vega näytönohjaimissa. Voitko kaivella ja esittää niitä kuuluisia faktoja koska tässä tapauksessa todistusvastuu on Sinulla?

Mitä kiistelemistä siinä on pitäisikö käyttäjän itse pitää oma kone tikissä? Halpa ja hyvä tarkoittaa yleensä että sun on ostettava 2 tuotetta. Puolueettomien tahojen arvioiden ja käyttäjien hyviksi toteamat rtx 2070s näytönohjaimet maksaa mallista riippuen 10-20% enemmän kuin halvimmat 5700xt ohjaimet, esim. jimm'sillä 5700xt vs 2070s. Amd faktoja ja prosentteja mielellään oikova mutta nvidian kohdalla sormien läpi katseluun ja liioitteluun sortunut henkilö arvioi eilen hintaeron olevan n. 30%. No oli se mitä tahansa niin erotuksella saa tod. näk. paremmin toimivan näytönohjaimen eikä 'kehittymisen' alkuvaiheessa olevaa.
@kaotika sanoi:
Kai huomasit että halvin 2070 Super maksaa noin 30% enemmän kuin halvin 5700 XT? (kummatkin AIB-malleja, PNY:n 2070 Super ja Gigabyten 5700 XT Gaming)?
Ymmärrän hyvin jos tahtoo ritarillisesti suojella osaamattomia tekkiläisiä ketkä eivät ymmärrä koneista mitään, toisin kuin vanhana hyvänä aikana jolloin kotelokin rakennettiin itse männystä, ettei vain kukaan joutuisi stressaaviin ja yöunia häiritseviin ajuriongelmiin Radeon-tiimin huolimattomissa käsissä (huomaa liioitteleva sävy). On syytä kuitenkin tajuta että asiakkaita on moneen lähtöön ja me täällä suosimme tuotteita eri lähtökohdista. Minulle tärkeää tuotteessa on sen hinta ja koko elinkaari. Tässä mielessä Radeon-tuotteet tarjoavat tunnetusti paljon tehoa rahallesi, vielä hienosti parantuen vanhetessaan, kun Nvidialla taas parannukset tunnetusti tyssäävät reilusti aikaisemmin kun näkättimestä on puristettu kaikki mehut irti aikaisemmassa vaiheessa, sillä ei ole oikein mitään tehtävää enää. Sen taasen haluan tunnustaa Nvidialle että pitävät ajurituen vanhemmille tuotteille hyvin pitkään, mikä näkyy hyvänä softatukena ja muina pieninä plussina.
:whistling:

Välillä on ollut näin Radeoniin kallistuvana aikoja milloin en ole suositellut kellekään Radeonia ja sellainenhan oli ei kauaakaan sitten ennen Navia kun louhinta nosti Ratukoiden hinnat pilviin. Tuossa tilanteessa ei voinut kuin suositella GeForcea kaikille ja onneton oli tilanne myös yli 350 € näkkileipäisissä silloin kun Polaris julkaistiin. Minä en siis ole mikään fanipoika sen kielteisessä mielessä, koska kaikkea maan ja taivaan väliltä suosittelen, vaan oikean fanipojan erottaa siitä ettei hän koskaan missään tilanteessa suosittele toisen puolen tuotetta, eikä anna sille mitään aitoja myönnytyksiä. Vähäsen jotain hyvää voidaan sanoa, mutta viimeistään loppukaneetissa vedetään takaisin. Kummallista on myös että se toisen puolen huonous on syy ostaa sitä mitä itse ostaa, eikä niinkään se että oma tuote olisi aidosti hyvä. Nvidian tuotteet ovat minusta kyllä järkevästi suunniteltuja, heillä on hyvä tuotetuki ja he tekevät paljon yhteistyötä pelikehittäjien kanssa mikä näkyy heidän asiakkailleen etuina, mutta ei kai heistä kovin positiivista voi hyvällä omatunnolla silloin sanoakaan, kun ajasta toiseen hairahtuvat pyytämään riistohintoja. Eihän siinä, pyytää saa aina, mutten itse aio suositella ylihintaista tuotetta, oli sitten vähemmän ajuriongelmia tai ei. Saman kaltainen yhtälö pätee esim. Applen tuotteisiin.
Aivan, jotain hyvää mutta...

Sitten tullaan yhteenvetoon, eli siihen missä Radeonit ovat parempia ja tämä ei missään tapauksessa kelpaa vihreille fanipojille. Radeonit ovat meinaa nyt vahvassa asemassa edes huomioimatta mukana tulevia pelikylkiäisiä. Syyt miksi ostaa esim. RTX 2070 Super ennemmin kuin RX 5700 XT ovat seuraavat: Halutessasi räpeltää säteenseurannan kanssa tai uskoessasi RTX-ominaisuuksien hyödyllisyyteen, sekä halutessasi parhaat striimausominaisuudet. Muuta ei voi oikein mainita paitsi tietysti jos pelaa sellaista peliä mikä sattumoisin suosii reilusti GeForceja, mutta muutoin kaikille on parempi ostos Ratukka juuri nyt. Tiedän jo että tätä ei voi sulattaa, vaan aivan kaikkina hetkinä GeForcen tulee olla se ykkösvalinta ja Radeon sellainen hätävarakakkonen, mutta näin se vain nyt on että Radeon hallitsee erityisesti tuota 400 € hintaluokkaa suvereenisti, keskipäivän kirkkaasti suorastaan, eikä sitä trollaamisella pysty muuttamaan. Juuri tämän tähden Ratukoista etsitään nyt kissojen ja koirien kanssa ongelmia, siis vieläkin vaikka ajuriongelmat ovat käytännössä päihitetty. Puollustelulle ei ollut niinkään tarvetta lähempänä Navin julkaisua tietenkään, koska minäkin myönsin ettei kannata ostaa Navia juuri silloin, mutta nyt taas on kun Radeon loistaa erinomaisuudellaan liian kirkkaasti.
Toisaalta 4/5 käyttäjistä valitsee joka tapauksessa toisen värisen ohjaimen joten taitaa olla vilkkaan mielikuvituksen tuotetta että radeonit olisi jotenkin "vahvassa asemassa" tai 400€ hintaluokassa "suvereeneja"
 
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
5 006
Itseä häiritsee eniten noista DLSS 2.0:n ongelmista ringing-artifaktit.
Ringing artifaktit eivät ole DLSS 2.0:n sisäänrakennettu ongelma.

Wolfensteinissa on käytössä oma sisäänrakennettu terävöitysfiltteri, joka on päällä oletuksena ja jos sen ottaa pois ei ringing artifakteja näy. Artifaktiton on myös UE4:n DLSS kuva. Controlissa mitään säätöjä ei käyttäjälle ole tarjolla, joten vaikea sanoa miksi siinä kuva on yliterävä.

DLSS:n kuva on kyllä tietyllä tavalla karkea, josta äärimmäisin esimerkki Controlin sahalaitakuvio. Eurogamerin artikkelissa hyviä kuvia tästä esimerkiksi.
 
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
4 250
Tuollaiset huomaamattomat artefaktit näkyvät nimenomaan liikkeessä, eivät niinkään staattisessa kuvassa.

Esim 2000-luvun alun pelien sahalaidat eivät screenshotissa näytä niin pahoilta, ne on olemassa mutta sitä katsoo että joo kyllähän tuota pelaa. Sitten kun oikeasti lyö pelin tulille niin ei jumminjammin hemmetti, jokaisessa kohdassa kun liikuttaa kameraa niin silmä automaattisesti siirtyy katsomaan niitä sahalaitoja kun "tuossa näkyy liikettä" ja pelit ihan pelkelvottomia...

Yhtään DLSS peliä en omista, joten en tiedä, mutta veikkaan että itseäni ei häiritse tuo pätkääkään jos jossain pelissä saan tuon päälle joskus. Ymmärrän kuitenki ilmiön
 
Liittynyt
06.03.2019
Viestejä
3 280
Sähköjohdossa kyllä näkyy pieni vaalea raita taivaan johdon välissä, mutta kyseenalaistan kyllä erittäin vahvasti, että kuinka paljon nuo häiritsee oikeesti pelatessa. Helppo kai se on kokeilematta huudella jonkun toisen sanojen perusteella. :rolleyes:
Ei nyt aleta keksimään sanoja toisten suuhun.
En puhunut mitään noiden häiritsevyydestä, koska en ole kokeillut pelata DLSS2:n kanssa.

Totesin ainoastaan että noissa kuvissa @Kaotik mainitsemat asiat näkyy selvästi.

Se huomaako/häiritseekö nuo pelatessa riippuu varmasti henkilöstä. En ota tuohon mitään kantaa, koska en ole kokeillut.


Puolueettomien tahojen arvioiden ja käyttäjien hyviksi toteamat rtx 2070s näytönohjaimet maksaa mallista riippuen 10-20% enemmän kuin halvimmat 5700xt ohjaimet, esim. jimm'sillä 5700xt vs 2070s. Amd faktoja ja prosentteja mielellään oikova mutta nvidian kohdalla sormien läpi katseluun ja liioitteluun sortunut henkilö arvioi eilen hintaeron olevan n. 30%.
Antamasi linkin perusteella halvin 5700XT on 439€ ja halvin 2070 super 569€. Eikö tuo aika lähelle 30% ero ole? Vai enkö nyt tajunnut jotain?
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Amd faktoja ja prosentteja mielellään oikova mutta nvidian kohdalla sormien läpi katseluun ja liioitteluun sortunut henkilö arvioi eilen hintaeron olevan n. 30%.
Hinnat on otettu Hinta.fi-hintaseurannasta kuten jossain viestissä aiemminkin mainitsin, halvin 5700 XT oli silloin Gigabyten RX 5700 XT Gaming OC Tehoraudassa 409,00 euroa, tänään näyttäisi tosin saavan Asuksen TUFfia vieläkin halvemmalla, 403,20 euroa Tietokonekauppa.fissä
Halvin 2070 Super taas oli silloin ja on näemmä myös edelleen PNY RTX2070 SUPER 8GB DualFan RDE.fi:ssä 529,93 euroa.
5700 XT: Näytönohjaimet | Hinta.fi
2070S: Näytönohjaimet | Hinta.fi

Ainakin minun matikallani halvin 2070 Super oli silloin 29,57% eli pyöristettynä 30% kalliimpi kuin halvin 5700 XT. Nyt kun TUFfia saa halvemmalla vielä halvin 2070 Super on 31,43% kalliimpi kuin halvin 5700 XT
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Molemmat suoria croppeja 4K-resoluution kuvista.

Ensimmäisessä nuo vaaleat "halot" ilmoitustaulun vai mikälie kuvien ympärillä, Control DLSS 2.0


Ja toisessa vaalea "halo" sähköjohtojen ja taivaan välissä, Wolfenstein DLSS 2.0
Kun tuota alinta kuvaa zoomaa 1440p näytöllä, niin näkýy vähän tai jos katsoo 20-30 cm päästä..
4k näytöllä ei kyllä huomaa mitään..(Jos ei zoomaile enemmän..)

Eipä vaikuta vakavalta.. Koska DLSS2 on ilmeisesti hyvinkin helppo pistää peleihin VS eka versio, niin tämä lisää varmasti mukavasti jonkun rtx2060:n käyttöaikaa..

ja mitä raytracingiin tulee, niin kannattaa muistaa, että tulevien konsolien suorituskyky on ilmeisesti Xboxillakin vain 2080:n ja 2080Ti:n välissä, joten kyllä nuo on käyttökelpoisia vielä pitkään..

Eikös siitäkin ollut puhetta, että uusi DX:n versio tässä taannoin salli uusia kikkoja tms, joka nostaa RT puolen suorituskykyä?
-------------------
Mitä taas tulee 2070 Superin ja 5700XT:n hintaan, niin ei noiden hintojen kasvu ole yleensä mennyt lineaarisesti, varsinkaan, kun kilpailijalla ei ole kilpailevaa tuotetta tarjota.
2070S nyt vain on 5700XT:tä nopeampi ja lisäksi siinä on useita ominaisuuksia, jotka 5700XT:stä kertakaikkiaan puuttuu.
 
Viimeksi muokattu:

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Eikös siitäkin ollut puhetta, että uusi DX:n versio tässä taannoin salli uusia kikkoja tms, joka nostaa RT puolen suorituskykyä?
Yleisin oletus käsittääkseni on tällä hetkellä se, että AMD:lla saman skenen toteuttaminen DXR Tier 1.1:llä voi olla selvästi nopeampi kuin 1.0:lla ja NVIDIA:n osalta ei kellään tunnu olevan mitään käsitystä hidastaisiko, nopeuttaisiko vai vaikuttaisiko se lainkaan nopeuteen.
Joidenkin mielestä AMD:n ratkaisu olisi 1.0:lla selvästi hitaampi ja 1.1:llä se olisi yhtä nopea kuin "saman luokan" NVIDIAn RT-setit, toisten mielestä taas 1.1:llä se olisi nopeampi kuin NVIDIAn "saman luokan" setit. Selvyyttä tuskin saadaan ennen kuin joku rupeaa tuottamaan esimerkkisovelluksia missä voi vaihtaa eri toteutusten välillä helposti.

Mitä taas tulee 2070 Superin ja 5700XT:n hintaan, niin ei noiden hintojen kasvu ole yleensä mennyt lineaarisesti, varsinkaan, kun kilpailijalla ei ole kilpailevaa tuotetta tarjota.
2070S nyt vain on 5700XT:tä nopeampi ja lisäksi siinä on useita ominaisuuksia, jotka 5700XT:stä kertakaikkiaan puuttuu.
Niin no, 5700 XT:n saa myös halvemmalla kuin 2070:n tai 2060 Superin, siinä saa jo aika paljon antaa arvoa RT-kiihdytykselle ja DLSS:lle
 

aop

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Niin no, 5700 XT:n saa myös halvemmalla kuin 2070:n tai 2060 Superin, siinä saa jo aika paljon antaa arvoa RT-kiihdytykselle ja DLSS:lle
Jotkut (Steam hardware surveyn perusteella suurin osa) varmaan antaa lisäarvoa myös toimiville ajureille. Säästö on kuitenkin niin pieni vrt. koko koneen hinta, ettei ehkä kannata riskeerata mitään black screen helvettiä.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Jotkut (Steam hardware surveyn perusteella suurin osa) varmaan antaa lisäarvoa myös toimiville ajureille. Säästö on kuitenkin niin pieni vrt. koko koneen hinta, ettei ehkä kannata riskeerata mitään black screen helvettiä.
Näyttäisi niitä black screenejä piisaavan siellä NVIDIAnkin puolella, eli riski se on merkistä riippumatta, ja kuten jo useampaan kertaan on osoitettu, on suurin osa ongelmista AMD:n puolella jo korjattu. Ei ole edes mitenkään itsestään selvää, että AMD:lla olisi niitä vielä edelleen sen enempää kuin NVIDIAlla, vaikka toki todennäköistä.
 

RieskaMies

Mr. Pelican
Platinum-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
409
Näyttäisi niitä black screenejä piisaavan siellä NVIDIAnkin puolella, eli riski se on merkistä riippumatta, ja kuten jo useampaan kertaan on osoitettu, on suurin osa ongelmista AMD:n puolella jo korjattu. Ei ole edes mitenkään itsestään selvää, että AMD:lla olisi niitä vielä edelleen sen enempää kuin NVIDIAlla, vaikka toki todennäköistä.
Taas wanha kunnon "myös nvidialla" kortti heitetty :tup:
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 299
Steam hardware surveystä tuli mieleeni että jostain ihmeen syystä se on aina itselläni kysellyt siitä vain jos näytönohjaimena on ollut Intelin iGPU tai Nvidian kortti.
Mutta kertaakaan se ei ole silloin kysellyt kun AMD:n kortti on ollut kiinni :confused:

Muutenkin siinä ihmetyttää miten nuo hemmetin kalliit RTX kortit (ja GTX 1080 ti) ovat muka niin yleisiä?
Nuo muut Nvidian halvemmat kortit kyllä ymmärtää oikein hyvin, kun ovat enemmän normi kuluttaja kamaa.

Ja muuten raportoiko tuo muuten vieläkin AMD kortit miten sattuu? Kun muistelisin että ainakin joku vuos sitten eri valmistajien kortit meni omiksi AMD:n korteiksi eikä tyyliin kaikki R9 390 kortit ovat samassa kuten pitäisi.
Nvidian korteilla tuo on aina toiminut kuten pitääkin... tai en ainakaan muista tapausta että se olisi jonkun mallin raportoinut "väärin".
 
Viimeksi muokattu:

oisqi

Rajat "VegaGOD" Monga ♿️
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
440
Ei nyt aleta keksimään sanoja toisten suuhun.
En puhunut mitään noiden häiritsevyydestä, koska en ole kokeillut pelata DLSS2:n kanssa.

Totesin ainoastaan että noissa kuvissa @Kaotik mainitsemat asiat näkyy selvästi.

Se huomaako/häiritseekö nuo pelatessa riippuu varmasti henkilöstä. En ota tuohon mitään kantaa, koska en ole kokeillut.
En viitannut sinun viestiisi tuolla kommentilla, vaan siihen viestiin mistä sinäkin puhuit :whistling:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Näyttäisi niitä black screenejä piisaavan siellä NVIDIAnkin puolella, eli riski se on merkistä riippumatta, ja kuten jo useampaan kertaan on osoitettu, on suurin osa ongelmista AMD:n puolella jo korjattu. Ei ole edes mitenkään itsestään selvää, että AMD:lla olisi niitä vielä edelleen sen enempää kuin NVIDIAlla, vaikka toki todennäköistä.
Jos katsotaan esim viimeisen parin vuoden aikana, niin kyllähän se on tuo AMD, jonka ajurit ovat olleet huomattavasti ongelmallisemmat. Lähiaikoina jopa siinämäärin, että porukka on ostanyt AMD:n kortin ja sitten polttaneet käämit ja vaihtaneet Nvidiaan, koska mustat ruudut. Ilmeisesti tilanne on nyt parempi, mutta ei missään nimessä täysin ohi, vaan ongelmat vaivaavat edelleen osaa porukasta..

(kovinkaan moni ei sen pidemmälle katsele, eikä ole järkevääkään (Tai voisin tietysti todeta, että kun joskus Atin aikaan (sen jälkeen kun 3dfx meni nurin) noita kortteja testasin, niin puolet peleistä oli pelikelvottomia ja koska AMD:n kortit on niiden perillisiä, niin nehän ovat tunnetusti täyttä paskaa kaikki aina ja iänkaikkisesti.)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 760
Jotkut (Steam hardware surveyn perusteella suurin osa) varmaan antaa lisäarvoa myös toimiville ajureille. Säästö on kuitenkin niin pieni vrt. koko koneen hinta, ettei ehkä kannata riskeerata mitään black screen helvettiä.
Aika hyvin vedetty mutkat suoriksi että ajureiden takia steamin käyttäjillä enemmän Nvidiaa?

Eiköhän tässä ole monia vuosia Nvidialla ollut markkinoilla ehkäpä parempia vaihtoehtoja useimmissa hintaluokissa, mistä syystä sitten käyttäjiä on enempi.

Navien vaikutus tuohon käyttäjämäärään ei näy varmaan vielä edes kohinana.
 

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
11 783
Aika hyvin vedetty mutkat suoriksi että ajureiden takia steamin käyttäjillä enemmän Nvidiaa?

Eiköhän tässä ole monia vuosia Nvidialla ollut markkinoilla ehkäpä parempia vaihtoehtoja useimmissa hintaluokissa, mistä syystä sitten käyttäjiä on enempi.

Navien vaikutus tuohon käyttäjämäärään ei näy varmaan vielä edes kohinana.
Eikös täällä ole todettu ettei tuolla steamin kyselyn tuloksilla ole mitään painoarvoa näytönohjaimien markkinaosuuksia tutkiessa.
 

aop

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Aika hyvin vedetty mutkat suoriksi että ajureiden takia steamin käyttäjillä enemmän Nvidiaa?

Eiköhän tässä ole monia vuosia Nvidialla ollut markkinoilla ehkäpä parempia vaihtoehtoja useimmissa hintaluokissa, mistä syystä sitten käyttäjiä on enempi.

Navien vaikutus tuohon käyttäjämäärään ei näy varmaan vielä edes kohinana.
Katselin Navi vs. RTX sarjan kortit määriä ja kuukausittaista kasvua. Esim. RTX 2060 käyttäjien määrä kasvaa vieläkin paljon nopeammin kuin minkään Navi-kortin.
Eikös täällä ole todettu ettei tuolla steamin kyselyn tuloksilla ole mitään painoarvoa näytönohjaimien markkinaosuuksia tutkiessa.
Ai ihan keskenänne päätitte, kun data ei tue omia näkemyksiä? :think:
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Ihmisillä on jokinverran fullhd:tä parempia näyttöjä tai sitten vaihtoehtosesti haluttaan höperöitä FPS lukemia, niin kyllähän se on täysin selvä, ettäkun nvidian ylivoima näyttismarkkinoilla on ollut selviö pari sukupolvea ainankin, niin Nvidioiden osuus on näyttiksistä suurempi.
Myytiinhän niitä AMD:nkin kortteja, mutta niitä meni paljon Nvidian kortteja enemmän mainaukseen ja niiden käyttöä jatketaan kait vieläkin. Paljon varmasti hajosi sille tielleen.
 
Liittynyt
21.02.2017
Viestejä
5 006
Kun tuota alinta kuvaa zoomaa 1440p näytöllä, niin näkýy vähän tai jos katsoo 20-30 cm päästä..
4k näytöllä ei kyllä huomaa mitään..(Jos ei zoomaile enemmän..)

Eipä vaikuta vakavalta..
Tuo sähköjohtokuva on melko harhaanjohtava. Siinä pelin oma sharpening aiheuttaa noita artifakteja. Jos ei haloista tykkää niin laittaa menusta sharpeningin pienemmälle tai kokonaan pois.

Ilman sharpeningia sähköjohdot näyttävät tältä:

Kuvassa DLSS Quality 1440p vs TSSAA 8X 1440p natiivi, 250% suurennos.

Bonarina kuvassa vasemmalla näkyvä talo, joka paljastaa kuinka paljon paremmin DLSS 2.0 parhaimmillaan piirtää yksityiskohtia vallalla oleviin AA-metodeihin verrattuna.

TSSAA:n etuna, joka tässä kuvassa ei paljastu, on se, että se sietää suttuisuutensa vuoksi paremmin terävöitystä. Sama määrä filtteriä tuottaa DLSS:n kanssa herkemmin artifakteja. Esim. Wolfensteinin oletusasetus voi olla ihan hyvä TSSAA:lle, mutta DLSS:lle se on liikaa. Se terävöitys ei kuitenkaan loihdi noita puuttuvia antenneja ja muita talon yksityiskohtia takaisin.

edit: kuvat tuolla, jos juxtapose kusee:
 
Viimeksi muokattu:

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
11 783
Ai ihan keskenänne päätitte, kun data ei tue omia näkemyksiä? :think:
En minä ole mitään päättänyt. Lisäksi se viesti oli enemmänkin kysyvä, että oliko ne asiat näin.
Olen ymmärtänyt täällä käydyn keskustelun perusteella että niille kyselylle ei kannata antaa juurikaan painoarvoa.
Minä en osaa sanoa asiasta muuta kuin sen että minä en ole kertaakaan vastannut tuohon kyselyyn ja mitä olen ymmärtänyt että muillakin ne kyselyt ei ole olleet tarkkoja sekä niiden tiedot ei ole aina vastannut totuutta. Joku toine saa vääntää sulle rautalangasta miksi se kysely ei ole pätevä lähde. Jotain suuntimaa se ymmärtääkseni antaa, mutta ei se tarkka lähde ole. Sen saman suuntiman saa vaikka ja mistä.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Ai ihan keskenänne päätitte, kun data ei tue omia näkemyksiä? :think:
Steam Hardware & Software Surveyn data muun muassa näytönohjainten kannalta on kyseenalaistettu koska siellä on ollut lukuisia epäselvyyksiä, joista vain yhdelle Valve on ikinä antanut mitään selitystä (Kiinan pelikahvilat nostivat NVIDIAn osuutta laskemalla joka istunnon omaksi tietokoneekseen tms ja se Valven mukaan korjattiin)

Oma suosikkini noista epäselvyyksistä on HD 8870. Steamin mukaan tuo kortti, mikä oli vain OEM-valmistajien saatavilla vuoden verran, oli omana aikanaan suositumpi kuin samaan siruun perustuvat HD 7850 ja 7870, jotka olivat sekä OEM-valmistajien saatavilla vuoden verran että jälleenmyyntikanavissa kaksi vuotta, yhteensä.

Valve ei ole myöskään ikinä esimerkiksi kertonut, kauanko kone x näkyy tilastoissa sen jälkeen kun se on sinne kerran mennyt, uutta dataa se saa käsittääkseni vain kyselystä (ainakaan muistaakseni siinä ei anneta lupaa kerätä dataa milloin vaan). Sen verran tiedän, että esimerkiksi raudanvaihto ei saa kyselyä tulemaan automaagisesti uudestaan ja olen aika varma että esimerkiksi oman tilini kohdalla viimeisin tieto Steamin päässä olisi Intelin integroitu läppärissä.

edit: lisätty tarkennus
 
Viimeksi muokattu:

aop

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Steam Hardware & Software Surveyn data muun muassa näytönohjainten kannalta on kyseenalaistettu koska siellä on ollut lukuisia epäselvyyksiä, joista vain yhdelle Valve on ikinä antanut mitään selitystä (Kiinan pelikahvilat nostivat NVIDIAn osuutta ja se Valven mukaan korjattiin)

Oma suosikkini noista epäselvyyksistä on HD 8870. Steamin mukaan tuo kortti, mikä oli vain OEM-valmistajien saatavilla vuoden verran, oli omana aikanaan suositumpi kuin samaan siruun perustuvat HD 7850 ja 7870, jotka olivat sekä OEM-valmistajien saatavilla vuoden verran että jälleenmyyntikanavissa kaksi vuotta, yhteensä.

Valve ei ole myöskään ikinä esimerkiksi kertonut, kauanko kone x näkyy tilastoissa sen jälkeen kun se on sinne kerran mennyt, uutta dataa se saa käsittääkseni vain kyselystä (ainakaan muistaakseni siinä ei anneta lupaa kerätä dataa milloin vaan). Sen verran tiedän, että esimerkiksi raudanvaihto ei saa kyselyä tulemaan automaagisesti uudestaan ja olen aika varma että esimerkiksi oman tilini kohdalla viimeisin tieto Steamin päässä olisi Intelin integroitu läppärissä.
Löytyykö tuoreempia esimerkkejä, kuin jotain vuosikymmenen takaista? :confused:

Vaikuttaa nyt erittäin kovasti, että täysin kiistämättä laajin poikkileikkaus PC-pelaajien käyttämästä raudasta ei kelpaa, kun se ei sovi omaan agendaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 760
Katselin Navi vs. RTX sarjan kortit määriä ja kuukausittaista kasvua. Esim. RTX 2060 käyttäjien määrä kasvaa vieläkin paljon nopeammin kuin minkään Navi-kortin.
Okei, kiva että sulla on hyödyllistä tekemistä.
 

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
11 783
Löytyykö tuoreempia esimerkkejä, kuin jotain vuosikymmenen takaista? :confused:

Vaikuttaa nyt erittäin kovasti, että täysin kiistämättä laajin poikkileikkaus PC-pelaajien käyttämästä raudasta ei kelpaa, kun se ei sovi omaan agendaan.
Onko perusteita olettaa että tilanne olisi muuttunut? Ja tämä on vain neutraali kysymys.
 
Liittynyt
27.11.2016
Viestejä
519
Nyt jokainen voi itse katsoa Steam Surveyn lukuja prosentteina ihan itse. Miten pajon kaikista Steam käyttäjistä käyttää minkälaisia kortteja mitkä tuossa Surveyssä on listattuna. Tuossa on seurattuna kortteja väliltä Marraskuu 2019-Maaliskuu 2020. Ei data ei ole ihan hirveän vanhaa nähdäkseen missä mennään eri Nvidian korteilla ja missä AMD:llä. Myös miten ne menee eri mallien mukaan. Saa tutustua miten korttien vaihtelut ovat muuttuneet tuolla periodilla esimerkiksi. Hyvin huomaa, että GTX 1000-sarja on esim. laskenut hieman, mutta moni RTX 2000-sarjan kortti on noussut koko ajan tuolla. Navissa on pientä nousua, mutta silti edelleen tulee jäljessä siihen miten esim. RTX 2070 Super menee vs. 5700XT.

 
Viimeksi muokattu:

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Löytyykö tuoreempia esimerkkejä, kuin jotain vuosikymmenen takaista? :confused:

Vaikuttaa nyt erittäin kovasti, että täysin kiistämättä laajin poikkileikkaus PC-pelaajien käyttämästä raudasta ei kelpaa, kun se ei sovi omaan agendaan.
Tuosta Kiina-keissistä tulee vasta pari vuotta, se yksinään on aiheuttanut 7 kuukauden datan virheellisyyden (Valve korjasi sen vain tuleviin tilastoihin, ei retroaktiivisesti).

AMD:n mukaan ongelmaa ei oikeasti edes korjattu täysin ja lukemat olisivat olleet ainakin vuosi sitten olleet edelleen vinossa ja Valve on puolestaan todennut että heidän dataa ei ole tarkoitettu markkinatutkimuskäyttöön eikä sitä tarvitse korjata.

AMD:n näkökanta on helppo uskoa etenkin prosessorilukemien perusteella, Steamin mukaan Ryzen ei ole saanut nostettua AMD:n osuutta prosessoreista tipan tippaa vaan jopa laskenut sitä, minkä nyt varmasti jok'ikinen tietää olevan puutaheinää. (AMD:n osuus prosessoreista oli korkeampi 2016 - 2017 vaihteessa ennen Ryzeneiden julkaisua verrattuna mitä se on nyt tai ollut lähikuukausina (eli korona & vanhojen koneiden aktivoituminen ei selitä tilannetta)
 

aop

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 359
Tuosta Kiina-keissistä tulee vasta pari vuotta, se yksinään on aiheuttanut 7 kuukauden datan virheellisyyden (Valve korjasi sen vain tuleviin tilastoihin, ei retroaktiivisesti).

AMD:n mukaan ongelmaa ei oikeasti edes korjattu täysin ja lukemat olisivat olleet ainakin vuosi sitten olleet edelleen vinossa ja Valve on puolestaan todennut että heidän dataa ei ole tarkoitettu markkinatutkimuskäyttöön eikä sitä tarvitse korjata.

AMD:n näkökanta on helppo uskoa etenkin prosessorilukemien perusteella, Steamin mukaan Ryzen ei ole saanut nostettua AMD:n osuutta prosessoreista tipan tippaa vaan jopa laskenut sitä, minkä nyt varmasti jok'ikinen tietää olevan puutaheinää. (AMD:n osuus prosessoreista oli korkeampi 2016 - 2017 vaihteessa ennen Ryzeneiden julkaisua verrattuna mitä se on nyt tai ollut lähikuukausina (eli korona & vanhojen koneiden aktivoituminen ei selitä tilannetta)
Onko sulla jotain dataa osoittaa, että nuo luvut on puutaheinää vai edelleen pelkkää mutua?

Kannattaa huomata, että tuo Steamin data on poikkileikkaus kaikista Steamin käyttäjistä, eikä pelkästään tehokäyttäjistä, joten pre-built koneiden osuus on luultavasti paljon suurempi kuin esim. io-techin käyttäjien keskuudessa (tämä toki mutua itseltä, mutta olettaisin että suurin osa PC-pelaajista ei kasaa koneitaan itse).
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
229
Onko sulla jotain dataa osoittaa, että nuo luvut on puutaheinää vai edelleen pelkkää mutua?

Kannattaa huomata, että tuo Steamin data on poikkileikkaus kaikista Steamin käyttäjistä, eikä pelkästään tehokäyttäjistä, joten pre-built koneiden osuus on luultavasti paljon suurempi kuin esim. io-techin käyttäjien keskuudessa (tämä toki mutua itseltä, mutta olettaisin että suurin osa PC-pelaajista ei kasaa koneitaan itse).
Unohtamatta kehitysmaita (ciina, intia), missä uusiokäytetään vanhoja kiveksiä jopa uudenkarheilla emolevyillä :asif:
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Onko sulla jotain dataa osoittaa, että nuo luvut on puutaheinää vai edelleen pelkkää mutua?

Kannattaa huomata, että tuo Steamin data on poikkileikkaus kaikista Steamin käyttäjistä, eikä pelkästään tehokäyttäjistä, joten pre-built koneiden osuus on luultavasti paljon suurempi kuin esim. io-techin käyttäjien keskuudessa (tämä toki mutua itseltä, mutta olettaisin että suurin osa PC-pelaajista ei kasaa koneitaan itse).
AMD:n markkinaosuus työpöytäprosessoreissa on kaksinkertaistunut Mercury Researchin lukujen mukaan Q4/16 > Q4/19. Kannettavissa dataa on vain Q2/18 lähtien, mutta siinä selvästi lyhyemmässäkin ajassa Q2/18 > Q4/19 AMD:n markkinaosuus noussut reilusti yli 80 %.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 299
Unohtamatta kehitysmaita (ciina, intia), missä uusiokäytetään vanhoja kiveksiä jopa uudenkarheilla emolevyillä :asif:
Et uskokkaan kuinka wanhalla raudalla esim tuolla Etelä-Amerikassa pelaillaan.... Tullut nimittäin itselleni tämä asia hyvin selväksi youtuben kommenteista.

Eli intia, koko Etelä-Amerikassa ym. ei niin varakkaissa maissa pelaillaan Core 2 Duoilla, Core 2 Quadeilla, Phenom 1:llä ja Phenom 2:lla.
Ensimmäisen sukupolven Core i5/i7 ovat jo luksusta.

Tämä minut nyt innostikin aloittamaan mini sarjan tekemisen missä testaan eSport pelejä RX 570:llä ja noilla kirjaimellisesti SER-jätteillä.
Ja nyt tuossa olen jo suorittanut testit Core 2 Duoilla ja Quadeilla ja kyllä oikeasti noilla pystyy yllättävän hyvin pelaamaan.

Sitten kiinassa, venäjällä, itä-euroopassa tuntuu jyräävän vanhat lga1366, lga1356 ja lga 2011 (x79 ja x99) Xeonit.

Mutta kyllä mua aina naurattaa täällä kun eräät vaahtoaa että alla pitää olla tyyliin RTX 2080 ti ja 9900K:ta että pelaaminen "sujuu". Ja kaikki muu on roskaa :)
Eivätkä nämä sankarit näemmä ole koskaan kuulleet että peleissä voi säätää detailit ja reson oman laitteiston mukaan.
Eli mikään pakko ole niitä pelejä pyörittää 4k ultralla vaan jos mennään 1080p ja lowella niin jo riittääkin aika vaatimaton (ja vanhakin) rauta.
 
Viimeksi muokattu:

oisqi

Rajat "VegaGOD" Monga ♿️
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
440
AMD:n markkinaosuus työpöytäprosessoreissa on kaksinkertaistunut Mercury Researchin lukujen mukaan Q4/16 > Q4/19. Kannettavissa dataa on vain Q2/18 lähtien, mutta siinä selvästi lyhyemmässäkin ajassa Q2/18 > Q4/19 AMD:n markkinaosuus noussut reilusti yli 80 %.
Maailmassa on arvioiden mukaan käytössä ~2 miljardia tietokonetta, ja sinä odotat vuodessa tai parissa tapahtuvan jonkun mullistavan muutoksen KÄYTÖSSÄ olevissa tietokoneissa? Juuh elikkäs.
 

khyldi

Apustaja
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
188
Maailmassa on arvioiden mukaan käytössä ~2 miljardia tietokonetta, ja sinä odotat vuodessa tai parissa tapahtuvan jonkun mullistavan muutoksen KÄYTÖSSÄ olevissa tietokoneissa? Juuh elikkäs.
Oman empiirisen tutkimuksen mukaan käytössä on lähinnä 9900k:ta ja 3970x:ää enkä oikein enää tiedä mihin uskoa :tdown:(miettii)
 
Liittynyt
21.12.2016
Viestejä
229
Maailmassa on arvioiden mukaan käytössä ~2 miljardia tietokonetta, ja sinä odotat vuodessa tai parissa tapahtuvan jonkun mullistavan muutoksen KÄYTÖSSÄ olevissa tietokoneissa? Juuh elikkäs.
Ei tosiaan viisari paljoa värähdä yhdestä 100miljoonaa rutsebista :srofl:
Samaan aikaan keharit ottanu purkuvehkeistä käyttöön inteleitä saman verran :asif:
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Maailmassa on arvioiden mukaan käytössä ~2 miljardia tietokonetta, ja sinä odotat vuodessa tai parissa tapahtuvan jonkun mullistavan muutoksen KÄYTÖSSÄ olevissa tietokoneissa? Juuh elikkäs.
Maailman 2 miljardista tietokoneesta ei näy kuin murto-osa Steamin tilastoissa.
Prosessorimarkkinaosuuksien suht tasainen kasvu kolmessa vuodessa kaksinkertaiseksi > ei näy tilastoissa, AMD:n osuus vain laskenut
Uusi näytönohjain julkaistaan > ilmestyy tilastoihin kuukaudessa parissa näkyvin prosentein

Juuh okei.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
145
Maailman 2 miljardista tietokoneesta ei näy kuin murto-osa Steamin tilastoissa.
Prosessorimarkkinaosuuksien suht tasainen kasvu kolmessa vuodessa kaksinkertaiseksi > ei näy tilastoissa, AMD:n osuus vain laskenut
Uusi näytönohjain julkaistaan > ilmestyy tilastoihin kuukaudessa parissa näkyvin prosentein

Juuh okei.
parhaimmillaan 20 miljoonaa yhtäaikaista käyttäjää, yhdellä käyttäjällä varmaaankin useampikin kone. Ei paljon muutamat oikeamieliset myyntikuukaudet paina
 

oisqi

Rajat "VegaGOD" Monga ♿️
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
440
Maailman 2 miljardista tietokoneesta ei näy kuin murto-osa Steamin tilastoissa.
Prosessorimarkkinaosuuksien suht tasainen kasvu kolmessa vuodessa kaksinkertaiseksi > ei näy tilastoissa, AMD:n osuus vain laskenut
Uusi näytönohjain julkaistaan > ilmestyy tilastoihin kuukaudessa parissa näkyvin prosentein

Juuh okei.
No nyt on ammattimaista tekstiä. Lähdetään vaikka siitä, että kumpaa mielestäsi päivitetään useammin? Kuva vääristyy hyvin vahvasti, kun selailee vain tekniikkafoorumeita ja perustaa siihen kuvansa tietokonemarkkinoista. Vanhalla portsulla pärjää (esim 2500k) välttävästi jopa nykypeleissä, kun taas saman aikakauden näykkyri on jo aivan täysi paperipaino. Nuo kaksi asiaa eivät ole mitenkään vertailtavissa keskenään. Enkä nyt väitä, etteikö porssatilasto olisi jollain tapaa mahdollisesti vääristynyt, mutta kyllä vaikuttaa eräillä olevan jonkunverran harhaluuloa ihmisten päivitystahdista. Iso osa myydyistä portsuista ei edes päädy ikinä steamin tilastoihin, kun niitä ostetaan huomattavan paljon myös hyötykäyttöön, työpisteisiin yms, kun taas mitä tahansa budjet-näykyttimistä ylöspäin olevia näykäyttimiä taas ei.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
No nyt on ammattimaista tekstiä. Lähdetään vaikka siitä, että kumpaa mielestäsi päivitetään useammin? Kuva vääristyy hyvin vahvasti, kun selailee vain tekniikkafoorumeita ja perustaa siihen kuvansa tietokonemarkkinoista. Vanhalla portsulla pärjää (esim 2500k) välttävästi jopa nykypeleissä, kun taas saman aikakauden näykkyri on jo aivan täysi paperipaino. Nuo kaksi asiaa eivät ole mitenkään vertailtavissa keskenään. Enkä nyt väitä, etteikö porssatilasto olisi jollain tapaa mahdollisesti vääristynyt, mutta kyllä vaikuttaa eräillä olevan jonkunverran harhaluuloa ihmisten päivitystahdista. Iso osa myydyistä portsuista ei edes päädy ikinä steamin tilastoihin, kun niitä ostetaan huomattavan paljon myös hyötykäyttöön, työpisteisiin yms, kun taas mitä tahansa budjet-näykyttimistä ylöspäin olevia näykäyttimiä taas ei.
En perusta kuvaani foorumeihin vaan olen itsekin usein muistuttamassa ihimisiä siitä ettei tekniikkafoorumeilta saa oikeaa kuvaa markkinoista.
Näytönohjainta päivitetään useammin, mutta suurin osa väestä ei päivitä näytönohjainta, vaan ostetaan se valmispaketti kaupasta kerralla.
On luonnollista, että näytönohjaimet päätyvät nopeammin Steamin tilastoihin, mutta se että samaan aikaan suht tasaiseen tahtiin kolmessa vuodessa kaksinkertaistunut prosessorimarkkinaosuus ei näkyisi lainkaan vaan markkinaosuus vain laskenut on täysin absurdi väite, etenkin kun harrastajapuolella (samaa väkeä kuin näytönohjaimiakin ostavat ja jossa pelataan isommalla prosentilla kuin toimistolla) AMD:n suosio on noussut vielä yleisiä markkinoita selvästi nopeammin.
Selvästi Steamin tilastoissa on jotain vikaa ja jos Valve itsekin puhuu ettei niitä ole tarkoitettu markkinaosuuksien mittaamiseen, niin millä todennäköisyydellä oikeasti väität lukujen pitävän paikkaansa todellisista markkinaosuuksista edes Steamin sisällä?
 
Liittynyt
06.03.2019
Viestejä
3 280
Täällä on muutamalta kirjoittelijalta selvästi havaittavissa trollausta... Kaikki mitä @Kaotik sanoo "ymmärretään" tahallaan väärin tai yritetään kumota ihan absurdeilla väitteillä joiden paikkansapitämättömyyden niiden esittäjätkin varmasti tietävät...
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
6 111
Huolestuttavinta on tuo, että nvidian kortilla 1/5 käyttäjistä kohtaa vakavia ajuriongelmia ja se on mukamas loistava tilanne. Ei voi Intel tulla tarpeeksi ajoissa markkinoille, jos tilanne on tosiaan näin paha. Itsellä ei ole ongelmia ollut millään kortilla, mutta varmaan parempi olla vaihtamatta korttia vähään aikaan, jos parhaassa tapauksessa on vain 20%:n mahdollisuus saada nykyistä huonompi kortti.
 
Liittynyt
27.11.2016
Viestejä
519
AMD:n markkinaosuus työpöytäprosessoreissa on kaksinkertaistunut Mercury Researchin lukujen mukaan Q4/16 > Q4/19. Kannettavissa dataa on vain Q2/18 lähtien, mutta siinä selvästi lyhyemmässäkin ajassa Q2/18 > Q4/19 AMD:n markkinaosuus noussut reilusti yli 80 %.
Tässä on AMD markkinaosuus työpöytäprosessoreissa ollut 4Q/16 (9.9% myydyistä) > 4Q/19 (18.3% myydyistä). Myynnin nousua on tullut 3 vuoden aikana paljon 4Q/19 kvartaaliin. AMD on tuplannut myynninkasvua vrt. 4Q/16 kvartaalin tilanteeseen. Mikäli AMD:llä on ollut Q4/19 18.3% koko markkinoista työpöytäprossoreissa, niin siellä on silloin jäänyt 81.7% Intel:lle varmaan tässä kategoriassa.

Huomautan, että ylläolevat työpöytöprosesorien luvut ovat AMD:n markkinaosuuksia.


Selvästi Steamin tilastoissa on jotain vikaa ja jos Valve itsekin puhuu ettei niitä ole tarkoitettu markkinaosuuksien mittaamiseen, niin millä todennäköisyydellä oikeasti väität lukujen pitävän paikkaansa todellisista markkinaosuuksista edes Steamin sisällä?
Tässä tulee se ero. Steam eli Valve tilastoi käyttäjiä ketkä käyttää ohjelmaa, ei myytyjä lukuja markkinaosuuksista prosessoreissa tai näytönohjaimissa. Eihän välttämättä kaikki kenellä on AMD käytä sitä työpöytäprosessoria pelaamiseen vaan produktiiviiseen eli tuottavaa työtön, nimenomaan sitä työpöytäprosessoria. Steamiä kiinnostaa se, että mitä heidän ohjelmansa käyttäjät käyttää rautana jotka näkyvät Steamin tilastoissa. Ei mitä on laitevalmistajat on myynyt maailmalla. Näin voi olla myös Intel puolella, että kaikki ei pelaa niillä työpöytäkoneilla vaan tekee jotain aivan muuta kuin loggaa itsensä Steam tilille ja pelailee joskus.

Edit. En tiedä miksi tähän on nyt sotkettu CPU mukaan, kun nimenomaan ollaan GPU ketjussa kirjoittamassa. Sama idea pätee näyttiksiin kuin prossuihin mitä ylempänä kirjoitin. Steam tilastoi heidän omia käyttäjiä ja rautaa, EI koko markkinaosuutta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
952
On luonnollista, että näytönohjaimet päätyvät nopeammin Steamin tilastoihin, mutta se että samaan aikaan suht tasaiseen tahtiin kolmessa vuodessa kaksinkertaistunut prosessorimarkkinaosuus ei näkyisi lainkaan vaan markkinaosuus vain laskenut on täysin absurdi väite, etenkin kun harrastajapuolella (samaa väkeä kuin näytönohjaimiakin ostavat ja jossa pelataan isommalla prosentilla kuin toimistolla) AMD:n suosio on noussut vielä yleisiä markkinoita selvästi nopeammin.
Ei tuo edes ole kovin absurdia, vielä viime sukupolven ryzen ei ollut mikään paras mahdollinen peliprossu, joten vaikka markkinaosuus onkin kasvanut niin ne on mahdollisesti mennyt muuhun käyttöön. Lisäksi tuo Steamin tilasto kattaa koko pallon, joten jos joissain köyhissä väkirikkaissa maissa on elintaso noussut ja siellä on varaa kasata konetta niin jos suurin osa käyttää vanhoja Inteleitä tmv niin siinä ei AMD:n parantunut myynti ole riittävä. Mahdollisia syitä on vaikka kuinka monta. Maakohtainen tilasto olisi tietysti aika mielenkiintoinen, mutta sellaista ei taida olla olemassa.
 

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 448
Ei tuo edes ole kovin absurdia, vielä viime sukupolven ryzen ei ollut mikään paras mahdollinen peliprossu, joten vaikka markkinaosuus onkin kasvanut niin ne on mahdollisesti mennyt muuhun käyttöön. Lisäksi tuo Steamin tilasto kattaa koko pallon, joten jos joissain köyhissä väkirikkaissa maissa on elintaso noussut ja siellä on varaa kasata konetta niin jos suurin osa käyttää vanhoja Inteleitä tmv niin siinä ei AMD:n parantunut myynti ole riittävä. Mahdollisia syitä on vaikka kuinka monta. Maakohtainen tilasto olisi tietysti aika mielenkiintoinen, mutta sellaista ei taida olla olemassa.
Ei, eikä mitään muutakaan. Valve ei kerro tosiaan yhtään mitään miten tuo data kerätään, ei millä perusteella hardware survey triggeröidään käynnistymään, ei kauanko data säilyy mukana luvuissa eikä mitään muutakaan.
Lisäksi on toki se, mitä AMD sanoi asiasta ja Valven haluttomuudesta korjata sitä koska "sen ei ole tarkoitus kuvastaa markkinaosuuksia". Vaikka valmistaja onkin puolueellinen, harvoin isot firmat lähtevät valehtelemaan ns "ulkopuolisista" mutta oleellisesti alaan liittyvistä firmoista ainakaan ilman että joku siitä älähtäisi, mikä antaa vähän tukevampaa alustaa AMD:n väitteelle.
 

BOT

Liittynyt
14.11.2016
Viestejä
2 404
Lupailin tosiaan ajurivertailua lähettää tänne siitä miten Navi on tehostunut sitten julkaisun ja kyllä jotakin löytyy, mutta vielä on hitusen liian aikaista. Varmaan kesällä tulee sitten HUB:lta oma video tästä aiheesta, kun on vuosi täynnä Navin julkaisusta. Koitin kanssa noiden tiettyjen Youtube-kanavien avulla vertailla mitä kehuin aikaisemmin, mutta niiden ongelma on se että pelit vaihtuvat tiuhaan ja ei välttämättä ole toisessa videossa samassa pelissä samasta kohtaa otettu pätkää ja asetuksetkin voivat olla eri, eli niillä voi tehdä vertailua vain niiden näytönohjainten välillä mitä yhdestä videosta löytyy ja tietysti niillä ajureilla mitkä videossa ilmoitetaan.

Itse Tekin toimitus on todennut että olisi tärkeää sivujen tehdä väliin testejä uusiksi uusimmilla ajureilla, kun esimerkiksi Guru3D on vissiin sellainen sivu ettei aina päivitä tuloksiaan isoissa taulukoissaan, joten voi syntyä harhaanjohtavia käsityksiä tästä syystä. Se on pienoinen ongelma jos asiakas ryhtyy suoraan julkaisuajankohtana tehtyä artikkelia lukemaan eikä tiedosta että ajurit ovat muuttaneet ajan myötä tilannetta joitakin prosentteja. Samoin olisi hyvä vakituistaa mittaustapa ja asetukset päin vastoin kuin tuo Youtube-kanava Benchmark tekee, että joka videossa vähän eri meiningillä niin ei voi käytännössä seurata ajureiden kehitystä.


Kaikkiaan ajureilla puristettu teho vakuuttaa jo tähän mennessä ja huomatkaa ettei ole näissä kummassakaan uusinta tämän hetken ajuria käytössä. Polariksen tehostuminen ei ole enää kovin mainittavaa paitsi joissakin hyvin uusissa peleissä joita varten ajurit eivät heti olleet täydessä kuosissa, mutta paranee joka tapauksessa nuo vanhemmatkin tuotteet.
 
Liittynyt
24.11.2019
Viestejä
67
En perusta kuvaani foorumeihin vaan olen itsekin usein muistuttamassa ihimisiä siitä ettei tekniikkafoorumeilta saa oikeaa kuvaa markkinoista.
Näytönohjainta päivitetään useammin, mutta suurin osa väestä ei päivitä näytönohjainta, vaan ostetaan se valmispaketti kaupasta kerralla.
On luonnollista, että näytönohjaimet päätyvät nopeammin Steamin tilastoihin, mutta se että samaan aikaan suht tasaiseen tahtiin kolmessa vuodessa kaksinkertaistunut prosessorimarkkinaosuus ei näkyisi lainkaan vaan markkinaosuus vain laskenut on täysin absurdi väite, etenkin kun harrastajapuolella (samaa väkeä kuin näytönohjaimiakin ostavat ja jossa pelataan isommalla prosentilla kuin toimistolla) AMD:n suosio on noussut vielä yleisiä markkinoita selvästi nopeammin.
Selvästi Steamin tilastoissa on jotain vikaa ja jos Valve itsekin puhuu ettei niitä ole tarkoitettu markkinaosuuksien mittaamiseen, niin millä todennäköisyydellä oikeasti väität lukujen pitävän paikkaansa todellisista markkinaosuuksista edes Steamin sisällä?
[ot]
Kukaan ei ole väittänyt etteikö amd olisi kasvattanut markkinaosuutta prossumarkkinoilla. Yritys on myynyt kymmenisen vuotta vain keskinkertaisia ja tehosyöppöjä suorittimia pelaajille sitten phenom aikojen, halusit tai et niin kyseisen aikakauden ja nykyisen zen kolmosen väliin jäänyt kuiva kausi tulee näkymään vuosia Valven tilastoissa. Zen 1 ja 2 suorituskyky oli/on pelikäytössä vähän sitä ja tätä i3-i9 inteleiden ollessa selviä ykkösiä kaikissa hintaluokissa. Viime kesänä julkaistujen zen 3-series pelikelpoisten lelujen osuudet tulee näkymään (pelaaja) tilastoissa nollan ja olemattoman välissä todella kauan.

Pitkähkö kuiva kausi on nähty myös näytönohjaimissa, viime vuosikymmenen puoliväli ja myöhemmillä julkaisuilla (fiji, polaris, vega ja navi ohjaimet) amd:n dgpu myyntimäärät on jääneet pieniksi nvidian tuotteisin verrattuna.
[/ot]
Cpu väittelyt jatkossa tähän ketjuun.

"Steam Hardware & Software Surveyn data muun muassa näytönohjainten kannalta on kyseenalaistettu koska siellä on ollut lukuisia epäselvyyksiä, joista vain yhdelle Valve on ikinä antanut mitään selitystä (Kiinan pelikahvilat nostivat NVIDIAn osuutta laskemalla joka istunnon omaksi tietokoneekseen tms ja se Valven mukaan korjattiin) "

Niinpä, Steamin tilastot ei ole markkinaosuuksia joten statistiikka kuvaa vain sitä millä romppeilla ihmiset kirjautuu ja pelailee steamin pelejä, miksi ihmeessä Valven pitäisi antaa amd:lle joku kattava selitys heidän tilastojen keräys tavoista! Voit ehkä kertoa syitä (tai keksiä mielenkiintoisia salaliittoteorioita) miksi tuloksia vääristäneissä kiinalaisissa pelikahviloiden koneissa käytetään enimmäkseen nvidia ohjaimia.

Jos valven tulokset ei miellytä eikä tue omia agendaa niin ei voi mitään. En väitä mitään mutta jos jonkun muun valmistajan näytönohjaimia olisi (enemmän) lähellä kärkeä tai (joku niistä) top 10:ssä niin ehkä tulokset kelpaisi ilman suodatusta uutisten lähteiksi ja foorumille .
Nyt jokainen voi itse katsoa Steam Surveyn lukuja prosentteina ihan itse. Miten pajon kaikista Steam käyttäjistä käyttää minkälaisia kortteja mitkä tuossa Surveyssä on listattuna. Tuossa on seurattuna kortteja väliltä Marraskuu 2019-Maaliskuu 2020. Ei data ei ole ihan hirveän vanhaa nähdäkseen missä mennään eri Nvidian korteilla ja missä AMD:llä. Myös miten ne menee eri mallien mukaan. Saa tutustua miten korttien vaihtelut ovat muuttuneet tuolla periodilla esimerkiksi. Hyvin huomaa, että GTX 1000-sarja on esim. laskenut hieman, mutta moni RTX 2000-sarjan kortti on noussut koko ajan tuolla. Navissa on pientä nousua, mutta silti edelleen tulee jäljessä siihen miten esim. RTX 2070 Super menee vs. 5700XT.

 
Viimeksi muokattu:

Henriquez

SER OMISTAJA
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 203
Toki steam survey on omaa luokkaansa ja täytyy sitä osata kriittisesti katsoa, mutta kun katsoo ihan oikeista lähteistä markkinaosuuksia niin tulos on edelleenkin aika selvä.
Viime vuoden viimeisellä kavrtaalilla AMD:n markkinaosuus on ollut 32,08% ja vastaavasti Nvidia 67,92%.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 337
Viestejä
4 157 659
Jäsenet
70 409
Uusin jäsen
Eycte

Hinta.fi

Ylös Bottom