Vihreiden mielestä taksin käyttö on ekoteko

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja mineraalimies, 18.09.2018.

 1. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  662
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  IL selvitti: Kansanedustaja Jani Toivola on ajanut taksilla yli tuhat kertaa veronmaksajien piikkiin - lasku 22 000 euroa: ”Se on totta kai paljon”

  Toivola on ajanut taksilla 6 200 kilometriä. Vertailun vuoksi Helsingistä New Yorkiin on linnuntietä reilut 6 600 kilometriä. Toivola on istunut taksin kyydissä arviolta 175 tuntia, mikä on 22-23 normaalia työpäivää.

  Toivolan keskimääräinen taksimatka on ollut 6,1 kilometriä, mutta lähes kolmasosa matkoista on ollut alle kolmen kilometrin ”pikapyrähdyksiä”. Niitä Toivola on tehnyt 327 kappaletta.

  Aktiivinen taksin käyttö ei Toivolan tapauksessa tarkoita aktiivisuutta eduskunnassa.

  Toivola on käyttänyt tällä vaalikaudella vain 75 puheenvuoroa, mikä on vihreiden eduskuntaryhmästä vähiten. Toivola on tehnyt myös vähän valtiopäivätoimia, joita ovat esimerkiksi suulliset ja kirjalliset kysymykset sekä erilaiset aloitteet.
   
 2. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  662
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Onkohan nyt niin, että vihreiden mielestä on ihan ok matkustaa työmatkoja taksilla kodin ja työpaikan välillä. Mutta jos käyttää omaa autoa niin tämä muuttuu erittäin tuomittavaksi?

  Myöskin matkustelu on heille ihan ok ja lentokoneen käyttö. Siitähän voi suorittaa jotain päästökompensaatiota niin voi nukkua yönsä rauhassa.
   
 3. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 733
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  emelianenko tykkää tästä.
 4. James

  James

  Viestejä:
  743
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihan hyvin siis vihreiltä paitsi että:

  "Eduskuntaryhmän kokoon suhteutettuna SDP:n edustajat ajoivat taksilla kaikkein eniten, perussuomalaisten edustajat vähiten."

  Yllättävää.
   
 5. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  662
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Muut puolueet eivät demonisoi (yksityis)autoilua ja yritä rakentaa Helsingistä vihrevasemmistolaista kuplaa tietulleineen ja yksikaistaisine bulevardeineen. Toivola muuten asuu kävelymatkan päässä eduskuntatalosta ja suoritti taksimatkojaan myös lyhyisiin muutaman kilometrin matkoihin, jotka olisi puolueen arvojen mukaisesti voinut taittaa polkupyörällä, ratikalla tai jollain muulla joukkoliikennevälineellä.
   
  hooki ja James tykkäävät tästä.
 6. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  662
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Kansanedustaja Jani Toivola asuu Helsingissä, mutta on kirjoilla tyhjillään olevassa asunnossa Riihimäellä - saa 329 euron asumislisän joka kuukausi

  Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola nostaa eduskunnalta korotettua kulukorvausta Riihimäellä sijaitsevasta asunnosta, vaikka asuu Helsingissä.

  Mut hei eikö vaan persut voi sortua tälläiseen? Toivola ei koe tehneensä mitään väärin. Pitäisikö tässä itsekin vuokrata virtuaaliasunto jostain lapista ja vähentää työmatkat verotuksessa.
   
  SR50La tykkää tästä.
 7. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 524
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miksi näitä asumislisiä ym maksetaan noille? En minäkään saisi mitään extra rahaa kelasta jos menisin töihin johonkin kauas. Ja miksi kansanedustajat saa sopeutumiseläkettä, kyllä kelasta saa työttömyyskorvausta tai sossurahaa ja kun itse ovat päättäneet että noi rahat riittää elämiseen niin pitäisi kelvata sitten niillekkin jotka asiasta ovat päättäneet.
   
  Mayer ja SR50La tykkäävät tästä.
 8. Edqar

  Edqar

  Viestejä:
  1 137
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Tää on tätä city-(kani)vihreyttä.
  Puhutaan aivan toista kun tehdään.
  Selitti sillä matkoja, että ehtii käymään enemmän puhumiskeikoilla, eli edistämässä vihreyttä.
  Sinänsä ok, jos ei niistä liksaa ota (jos siis edistää).

  "Tulee olo, että ymmärsi väärin", juu ymmärsit Jani todella pahasti väärin. Tuohan on petos.
   
 9. abish

  abish Ryzen FTW

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Toivottavasti saa edes korvata aiheettomasti saadut rahat. Ehkäpä muidenkin/muitakin kuluja voisi vähän syynätä, ties mitä löytyy.
   
 10. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  907
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Luultavasti pitkälti sen takia, jotta eduskunnassa olisi edustettuna koko Suomi eikä vain Helsingin alue.

  Ongelman muodostavat väärinkäytökset. Toivola asuu virallisesti Riihimäellä ja nostaa korotettua kulukorvausta tästä syystä, vaikka oikea asunto on paljon lähempänä eduskuntataloa.
   
 11. KeljuK

  KeljuK

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016

  Niinno, Toivolan "oikea" asunto taitaa olla Riihimäellä, asuu vain vuokralla Helsingissä. Niinhän se kirjaimen mukaan menee että jos kotipaikalla on omistusasunto joka ei ole vuokrattu tms. niin sitä voi pitää vakiasuntona vaikka kuinka paljon viettäisikin aikaa Hesan vuokra-asunnolla.
   
 12. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  662
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Eduskunnan säädösten mukaan menee näin. Jos tavan duunari yrittää samaa viritelmää, niin syyte tulee petoksesta.

  Kansan luottamusta nauttiva kansanedustaja kuitenkin todennäköisesti käsittää tekevänsä moraalisesti väärin järjestelemällä asumisensa Toivolan tekemällä tavalla.