• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Vihreät - De Gröna

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
11 789
Toki työmatkalentoja tulisi tässäkin tapauksessa valvoa esimerkiksi jonkun rekisterin kautta, ettei näitä myydä kolmansille osapuolille sun mainitsemien pöytälaatikkofirmojen kautta.
Sä nyt missaat koko pointin. Se että yrityksen nimissä saa lennellä, mutta kuluttajaa rangaistaan on vastaava, kuin että yrityksen nimissä saat kipata jätteet mereen, mutta kuluttajana sua rangaistaan.
Kaikille samat säännöt.
 
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 509
Sä nyt missaat koko pointin. Se että yrityksen nimissä saa lennellä, mutta kuluttajaa rangaistaan on vastaava, kuin että yrityksen nimissä saat kipata jätteet mereen, mutta kuluttajana sua rangaistaan.
Kaikille samat säännöt.
Mun pointti on se, että täysin turhat päästöt olisi hyvä minimoida mahdollisimman nopeasti. Työmatkalentäminen harvemmin on turhaa. En kieltäisi lentämistä kuluttajiltakaan, vaan hinnan roima korotus vähentäisi sitä radikaalisti, mutta takaisi vielä reilut haittaverotulot, joilla kattaa esimerkiksi ilmastoratkaisujen kuluja.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Pitäisikö Suomelle jotenkin kompensoida noita kun Keski-Euroopasta pääsee hitusen nopeammin junalla Keski-Eurooppaan kuin esim Helsingistä?

Tukholmastakin ajaa perheen kanssa autolla Berliiniin 10h:ssa kun Helsingistä siihen menee noin 27h ja lähtöajankohtaakaan ei tuohon aikaan voi itse määritellä.
Tottakai pitäisi tai paremminkin koko keskustelu lentoverotuksesta tulisi Suomen kohdalla lopettaa kuin seinään koska lentoliiketoiminnan merkityksen ja Suomen sijainnin takia (eristetty Euroopasta mutta Eurooppa-Aasia lentohubi) tästä koituisi kohtuutonta haittaa.

Haittaverot on ihan todistetusti tehokas tapa vähentää kulutusta.
Vähentää kulutusta, mutta minkän kulutusta? Käykö kuten viinalle että leikataan muusta kulutuksesta tai säästöistä? Jos se vuosittainen perheen etelänloma pitää tehdä niin sittenhän se tehdään ja jätetään se yksi ryyppyilta välistä tms.

Mun pointti on se, että täysin turhat päästöt olisi hyvä minimoida mahdollisimman nopeasti.
Turhia päästöjä on käytännössä lähinnä vain kasvavissa talouksissa ja ei-länsimaalaisissa maissa. Jos näihin halutaan keskittyä tulisi rahoja ja resursseja ohjata globaaliin kasvatuksen ja koulutuksen ohjelmiin, diplomatiaan eikä miettiä sitä miten voi suomalaisten elintasoa laskea entisestään.

Työmatkalentäminen harvemmin on turhaa. En kieltäisi lentämistä kuluttajiltakaan, vaan hinnan roima korotus vähentäisi sitä radikaalisti
Tämä ei ollenkaan pidä paikkansa. Joka päivä lukuisat myyjät, "bisnesmiehet", johtajat, professorit, insinöörit, asiantuntijat yms. lentävät konferensseihin, messuille, avajaisiin, vierailuille, tutkimusmatkoille, ryyppäjäisiin, kissanristiäisiin jne. joilla ei ole heidän liiketoimintatavotteiden kannalta välttämättä minkäänlaista pointtia tai se on hyvin pieni, mutta joka onnistuttiin keplottelemaan yrityksen kuluksi.

Sen sijaan en pitäisi sitä kovin turhana sitä että vanhemmat, sisaret, poika/tyttöystävät lentävät toiseen maahan nähdäkseen toisensa. Lomailukaan ei missään nimessä ole turhaa, päinvastoin.

mutta takaisi vielä reilut haittaverotulot, joilla kattaa esimerkiksi ilmastoratkaisujen kuluja.
Ideaalitilanne vs todellisuus. Jokainen meistä tietää miten valtiot toimivat. Nämä verot olisivat vain uusi tulonlähde joita voidaan pumpata yhteen loputtomista turhista haaskauskohteista tai jos meillä olisi "oikeisto"hallitus niin parhaimmassa tapauksessa lyhentämään velkaa. Jos ilmastonmuutoksen torjumiseen tarvitaan rahaa niin sitä saisi minä hetkenä hyvänsä vilkaisemalla nykyistä kulurakennetta. Sama juttu kuin ylinopeussakot ja esim. kehä 1 kuorruttaminen nopeuskameroilla minkä tarkoitus ei todellakaan ole saada ihmisiä lopettamaan ylinopeuden ajamista. Itseasiassa valtio jopa luottaa siihen että ihmiset eivät lopettaisi sitä ja siksi sakkotulot on budjetoitu.
 
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 509
@Bladekill Otit nyt vähän turhan tosissaan kirjoitukseni. :rofl2: Jos nyt ihan oikeita ratkaisuja pitäisi saada aikaan, tulisi maapallon väestöstä karsia muutamia miljardeja ihmisiä kylmästi pois. Nykyinen väestönkasvu vain johtaa siihen, että kokonaispäästöt tulee tulevat kasvamaan vuosi vuodelta maailmassa tehtiin me mitä tahansa.

Olen pitkälti samoilla linjoilla, että elintason laskeminen ilmastonmuutoksen nimissä on lähinnä idioottimaista, kun päästöjä ei voi saada laskuun niin kauan kuin maapallo on väestökasvussa. Nykyiset vihervasemmistolaiset poliittiset ilmastotavoitteet vain takaavat sen, että olemme 2040-luvulla Venezuelan kaltainen köyhä valtio. Vihervasemmisto voi ehkä 2040 keskenään onanoida muun tekemisen puutteessa täällä maailman ensimmäisessä hiilineutraalissa valtiossa tavotteidensa onnistuessa, vaikka maapallon absoluuttiset päästöt ovat muuten vain kasvaneet.

Mutta mitä tuohon työmatkalentämiseen tulee, niin tuo antamasi kuva on luultavasti vain mielikuva tai julkikuva bisnessmiehistä. Ainakin tekniikan alalla matkustelu on yleensä ihan tarpeellista ja niillä bisnessmiesten/yrittäjienkin lennoilla on yleensä ihan oikea tarkoitus. Toki varmasti kaikkea mahtuu joukkoon, mutta omasta tuttavapiiristä nämä havainnot.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 509
Kuka sen määrittäisi? Jos ajatellaan yhtä rankasti ympäristön näkökulmasta kuin sinä teet, olisi kaikki tavaran kauppaamiseen ja valmistamiseen liittyvä työmatkailu itseasiassa vielä lomalentojakin pahempi asia.
Riippuen toki alasta, jolla työskentelee. Ja varmaan monesti pahempikin asia kuin lomalennot. Niillä voidaan kuitenkin saada taloushyötyä ja sitä kautta edistää ilmastonmuutoksen torjuntaa. Matkailukin edistää taloutta mutta sitä itsessään voi kehittää kohti puhdasta matkailua.

Enkä edelleenkään oikeasti ole sitä mieltä, että lentämiseen tulisi mitään haittaveroja asettaa. Otin vain kantaa ilmastopolitiikan tekopyhyyteen, lomamatkailun päästöt ovat turhiaja ei rajoita kansalaisten normaalia elämää sen kummemmin.
 
Liittynyt
17.06.2018
Viestejä
8 918
Eikö paras olisi kohdella kaikkia liikennemuotoja samalla tavalla päästöjen perusteella. Näin ei suosita mitään, vaan aiheutetut päästöt johtavat kaavamaisesti veroon ja taas päästöjen vähentämisestä saisi selvää hyötyä.

Lämpöpumpulla on kyllä pointtia siinä, että osa matkustamisesta on pelkkää huvia ja osa taas hyödyllistä (enemmän tai vähemmän). Hyvä esimerkki on lentoliikenteen ulkopuolelta risteilyt, joissa ei matkusteta varsinaisesti minnekään, vaan palataan takaisin omaan satamaan ilman että välissä poistutaan aluksesta. On vain hankalaa määrittää mikä on tarpeellista ja mikä ei, tuo risteily on helpoimmasta päästä.

Yksityishenkillötkin voivat tehdä tarpeellisia lentomatkoja siinä missä yritykset turhia. Olisi taas liian raskasta pitää valvonaa ja lupamenettelyä matkan tarkoituksesta. Esimerkiksi jos asuu sukulaisia muualla, niin tulisiko saada huviveron poisto? Entä jos kyseessä on työhaastatteluun meneminen? On ehkä paras antaa markkinoiden päättää ja laittaa tasapuolisesti päästöjen mukainen verotus. Joskus alempi verokanta yrityksille on kuitenkin paikallaan kansainvälisen kilpailukyvyn säilyttämiseksi (jos päästöverotus on kansallinen ja muut maat saisivat etua Suomen tiukemman politiikan takia).
 
Viimeksi muokattu:

valurauta

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
3 528
Enkä edelleenkään oikeasti ole sitä mieltä, että lentämiseen tulisi mitään haittaveroja asettaa. Otin vain kantaa ilmastopolitiikan tekopyhyyteen, lomamatkailun päästöt ovat turhiaja ei rajoita kansalaisten normaalia elämää sen kummemmin.
Ilmastoperusteisen verotuksen pitäisi joka tapauksessa olla vapaaehtoista tai sidoksissa omaan ideologiaan. Muuten siitä tulee ideologista pakkosyöttöä, jossa ilmastohysteerikoiden ajamia veroja joutuvat maksamaan myös ne, jotka eivät usko ilmaston muuttumisen aiheuttavan järisyttäviä ongelmia Suomelle.

Missään tapauksessa ei pitäisi asettaa jotain kosmeettisia veroja ja maksuja, jotka vain luovat vaikutelmaa hysteerikoille, että tehdään edes jotain. Hyödytön puuttuminen on vain kiusantekoa kaikille muille.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 221
Ilmastoperusteisen verotuksen pitäisi joka tapauksessa olla vapaaehtoista tai sidoksissa omaan ideologiaan. Muuten siitä tulee ideologista pakkosyöttöä, jossa ilmastohysteerikoiden ajamia veroja joutuvat maksamaan myös ne, jotka eivät usko ilmaston muuttumisen aiheuttavan järisyttäviä ongelmia Suomelle.
Oletan että samalla logiikkalla voin sitten jättää alkoholiverot maksamatta koska en usko alkoholin haittoihin?
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
2 218
Tässä astetta fiksumpi, nyt entinen vihreä.

"Paloheimo kirjoittaa tiedotteessaan, että vihreät ovat valinneet maailmanlaajuisen ylimitoitetun muuttoliikkeen kehityskulkuja pääteemoikseen eduskuntavaaleissa.

- Vihreät tuhoavat siten maapalloa useassa eri muodossa. Heidän perustelunsa vaikuttavat pinnallisilta ja tekopyhiltä. En viihdy sellaisessa joukossa.

Paloheimon perustelee ylimitoitetun muuttoliikkeen haitallisuutta kolmella seikalla.

Ensinnäkin Paloheimon mielestä muuttoliike tuhoaa luontoa tarjotessaan pakotien kestävämmästä vaihtoehdosta, jossa ihmiset parantaisivat elinehtojaan omalla kotiseudullaan esimerkiksi koulutuksen, perhesuunnittelun aavikoiden metsittämisen ja ruoantuotannon kehittämisen avulla. Muuttoliikkeen seurauksena lähtöalue jää Paloheimon mielestä hunningolle ja kuormitus siirtyy uudelle alueelle.

Paloheimo kirjoittaa tiedotteessaan, että muuttoliike latistaa kulttuureja, koska monikulttuurinen mosaiikki samankaltaistuu maiden ja maanosien välillä. Paloheimo arvioi, ettei sekoittuminen itsessään haittaisi, mutta sekoittumisen nopeus ja tekninen tehokkuus köyhdyttää henkisesti ja synnyttää maailmanlaajuisen, tasapaksun monokulttuurin.

Eero Paloheimo pahoittelee, että muuttoliikkeessä lähtijät ovat kotiseutujensa yritteliäimpiä.

- Vastaanottajamaassa he päätyvät helposti alempaan kastiin ja maan alkuperäiset kansalaiset lintsaavat ikävistä hommista."

 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 849


Kyllä on aivan uskomatonta ketkuilua tältä Ohisalolta. Eilisessä A-Talkissakin näytti siltä, että Modig (Vas.) vyöryy päälle tai vähintään silmät pullahtaa päästä, kun puolusti niin kiihtyneesti tunteen vallassa elintasosiirtolaisten oikeutta tulla estelemättä massoina Eurooppaan.
 
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
513
Mitään sooloile, ihme journalismia.

Vassarithan tässä sooloilee, aukomalla päätäänsä eri linjalla hallitukseen nähden. Honkasalo & Modig muun muuassa.

Vihreiden linja on ollut ihan selkeä, jonka Haavisto on kertonut mm. 2015. Turvapaikkahakemuksia voi tehdä yksittäiset ihmiset.

Noi Turkin paikalle roudaamat tyypit ei ole tosiaan itsenäisiä yksittäisiä tyyppejä. Joo, toki niiden kumiveneitä ei saa upottaa mereen silloin kun ne ihmiset on vielä siellä, mistä Kreikan rajavartiosto saa ihan suosiolla ottaa kritiikin vastaan.


"Ohisalon mukaan rajavartijoiden tehtävänä on valvoa laittomia rajanylityksiä ja ohjata ihmisiä oikeiden viranomaisten luo.

”Viranomaiset voivat olla niitä, jotka päättävät turvapaikkaprosessista ja sen käynnistämisestä, tai toisaalta voi olla suoria käännytystilanteita.”"

Ohisalo joutuu reaalipoliittisista syistä kävelemään aika kapealla linjalla. Kantsii huomioida toi lihavoitu osa. Ei toi yhtään sen kummallisempaa venkoilua ole kuin muiltakaan poliitikoilta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 309
Mitään sooloile, ihme journalismia.

Vassarithan tässä sooloilee, aukomalla päätäänsä eri linjalla hallitukseen nähden. Honkasalo & Modig muun muuassa.

Vihreiden linja on ollut ihan selkeä, jonka Haavisto on kertonut mm. 2015. Turvapaikkahakemuksia voi tehdä yksittäiset ihmiset.

Noi Turkin paikalle roudaamat tyypit ei ole tosiaan itsenäisiä yksittäisiä tyyppejä. Joo, toki niiden kumiveneitä ei saa upottaa mereen silloin kun ne ihmiset on vielä siellä, mistä Kreikan rajavartiosto saa ihan suosiolla ottaa kritiikin vastaan.


"Ohisalon mukaan rajavartijoiden tehtävänä on valvoa laittomia rajanylityksiä ja ohjata ihmisiä oikeiden viranomaisten luo.

”Viranomaiset voivat olla niitä, jotka päättävät turvapaikkaprosessista ja sen käynnistämisestä, tai toisaalta voi olla suoria käännytystilanteita.”"

Ohisalo joutuu reaalipoliittisista syistä kävelemään aika kapealla linjalla. Kantsii huomioida toi lihavoitu osa. Ei toi yhtään sen kummallisempaa venkoilua ole kuin muiltakaan poliitikoilta.
Kannattaisi vissiin skarpata luetun ymmärtämisen suhteen, jos mielestäsi asiassa ei ole ongelmaa? Laittomat rajanylittäjät kun palautetaan sinne rajan ulkopuolelle, eikä sisäpuolelle turvapaikkashoppailun toiveessa. Turvapaikkaa kun saa hakea maan rajojen ulkopuolelta ihan laillisestikin.



 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 583
Kreikkalaiset ovat fiksuja, jos lähettävät Suomalaiset rajavartijat "auttamaan" mahdollisimman kauas Turkin rajasta.

No ilmeisesti enää ei ainakaan pyritä EU:n "ytimeen".
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
1 023
Mä veikkaan et Ohisalon linjaa on vaikea monen viherpäänkin ymmärtää ja kannatus painuu kympin tuntumaan seuraavissa gallupeissa. Tunteella sooloilee miten sattuu ja tunkee nenänsä ulkoministerin tontille. Oiskohan kohta Keskustan aika jo viheltää peli poikki.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Jos EU:n ulkorajalle manipuloidaan tilanne joka ei ole maahantulon kannalta hallinnassa raja voidaan kyllä ehdottomasti sulkea. Se maiden rajojen loukkaamattomuskin on aika korkealla näissä 'kansainvälisissä sopimuksissa' mihin monesti vedotaan. Sisäministerit keksivät kyllä tosi tyhmän ja ristiriitaisen julkilausuman tässä asiassa mitä tämä meidän protokolladroidi toistaa. Kreikkalaiset eivät tiedä tuetaanko heitä nyt vai ei. Ja viritelläänkö jotain tuomioistuimia tässä samalla. Huovat ja ämpärit on sitten toinen juttu eikä auta Kreikkaa mitenkään.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 849
Näköjään vihreissäkin on fiksuja, tai oli:

"Paloheimon mielestä vihreät suosivat maailmaa vahingoittavaa ylimitoitettua muuttoliikettä.
...
Paloheimo kirjoittaa tiedotteessaan, että vihreät ovat valinneet maailmanlaajuisen ylimitoitetun muuttoliikkeen kehityskulkuja pääteemoikseen eduskuntavaaleissa.

- Vihreät tuhoavat siten maapalloa useassa eri muodossa. Heidän perustelunsa vaikuttavat pinnallisilta ja tekopyhiltä. En viihdy sellaisessa joukossa.
"
 

Lallijuoppo

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 683
Näköjään vihreissäkin on fiksuja, tai oli:

"Paloheimon mielestä vihreät suosivat maailmaa vahingoittavaa ylimitoitettua muuttoliikettä.
...
Paloheimo kirjoittaa tiedotteessaan, että vihreät ovat valinneet maailmanlaajuisen ylimitoitetun muuttoliikkeen kehityskulkuja pääteemoikseen eduskuntavaaleissa.

- Vihreät tuhoavat siten maapalloa useassa eri muodossa. Heidän perustelunsa vaikuttavat pinnallisilta ja tekopyhiltä. En viihdy sellaisessa joukossa.
"
Ihmettelin että miten se nyt taas voi erota, mutta uutinen olikin vuodelta 2010. Eiköhän vihreistä ole kaikki fiksut jo lähteneet, jäljelle ovat jääneet kiihkofeministi- ja rajat auki porukka.
 

?..

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
06.04.2018
Viestejä
3 125
Turvapaikkaahan voisi hakea Turkista. Miksi eivät halua? Elävät jo siellä ja elo rauhallista.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 504
Turvapaikkaahan voisi hakea Turkista. Miksi eivät halua? Elävät jo siellä ja elo rauhallista.
Eikös ne jo ole siellä Turkissa pakolaisstatuksella eli oleskelulupa on? Ainakin Tuomioja jutteli jotakin tuohon suuntaan kyselytunnilla. Eli sikäli eivät ole potentiaalisia EU:n turvapaikansaajia.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 150
Ihmettelin että miten se nyt taas voi erota, mutta uutinen olikin vuodelta 2010. Eiköhän vihreistä ole kaikki fiksut jo lähteneet, jäljelle ovat jääneet kiihkofeministi- ja rajat auki porukka.
Niinhän se yleensä menee että tyhmimmät ja hulluimmat jäävät jäljelle koska niihin ei mikään järkipuhe tehoa. Jos suhde pysyy 1:1 tilanne on vielä siedettävissä.
 
Liittynyt
26.04.2017
Viestejä
949
Vihreiden agenda tuntuu olevan vain muslimit ja sateenkaaret. Joku voisi joskus minulle selittää että miten, koska islami ei ole mitenkään yhteensopiva homojen ja naisten oikeuksien kanssa.
Mutta mikä olisi se oikea vihreä puolue, joka suhtautuisi järjellä turvapaikkaturismiin, mutta ajaisi ympäristöasioita?

Ilmastonmuutoksesta onneksi puhutaan, joka on globaalisti aiheutettu ja pieni Suomi ei sille mahda mitään, mutta entä lokaalit päästöt? Dieselin myrkyt eivät ole leikkiä. Katsokaa tämä dokumentti Areenasta: Prisma: Ilmanlaadun vaikutuksista – suurkaupungeissa hengittäminen on monille yhä työläämpää

Se puolue jonka pitäisi pitää huolta näistä vihreistä asioista on täysiä piripäitä ja heitä ei kukaan voi ottaa vakavasti.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 458
Vihreiden agenda tuntuu olevan vain muslimit ja sateenkaaret. Joku voisi joskus minulle selittää että miten, koska islami ei ole mitenkään yhteensopiva homojen ja naisten oikeuksien kanssa.
Mutta mikä olisi se oikea vihreä puolue, joka suhtautuisi järjellä turvapaikkaturismiin, mutta ajaisi ympäristöasioita?

Ilmastonmuutoksesta onneksi puhutaan, joka on globaalisti aiheutettu ja pieni Suomi ei sille mahda mitään, mutta entä lokaalit päästöt? Dieselin myrkyt eivät ole leikkiä. Katsokaa tämä dokumentti Areenasta: Prisma: Ilmanlaadun vaikutuksista – suurkaupungeissa hengittäminen on monille yhä työläämpää

Se puolue jonka pitäisi pitää huolta näistä vihreistä asioista on täysiä piripäitä ja heitä ei kukaan voi ottaa vakavasti.
Tämä selittyy hyvin pitkälti sillä, että noiden asioiden katsotaan ilmeisesti olevan yksilön vastuulla, ei uskonnon. Sitäpaitsi kyllähän ristinuskokin tuomitsee homot, sekä käskee naisten vaieta seurakunnassa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Selittäkää joku mulle, miksi VIHREIDEN kansanedustaja on iloinen raskaudestaan. Lapsihan on pahin ilmastorikos mitä yksittäinen ihminen voi tehdä.. Ei ole toki ensimmäinen kerta, kun vihreä ei ajattele ilmastoa vaan omaa napaansa..
Toi on aika väsynyttä. Ei kai Vihreät aja mitään lapsetonta yhteiskuntaa. Ja yleisesti, kyllä kai voi toimia ympäristön hyväksi ja pienentää omaa hiilijalanjälkeään, vaikkea sitä tekisi kaikissa asioissa kategorisesti? Saa varmaan vastustaa vasemmistolaista talouspolitiikkaa, vaikka ei ihan joka asiassa kannatakaan esim. täysin vapaata kilpailua? Tai vastustaa turvapaikkashoppailua, vaikka silti kannattaa kaikille yhtäläistä sosiaaliturvaa. Saa varmaan vastustaa maahanmuuttoa ja seurustella maahanmuuttajan kanssa?

Summa summarum: eli mikään yksittäinen teko ei mun mielestäni ole osoitus siitä, että toimisi jotenkin vastoin ajatusmaailmaansa. Kokonaisuus ratkaisee. Enkä siihen osaa kauheasti ottaa kantaa tuon henkilön kohdalla.

PS. Ja mun mielestäni kaiken kaikkiaan on keskimäärin ihan se ja sama mitä yksittäiset kansanedustajat tai muut päättäjät/vaikuttajat tekevät kunhan lakia noudattavat. Oleellista on vain ja ainoastaan koko maan väestöön - ja itseeni - ja esim. elinkeinoon vaikuttavat päätökset.
 
Viimeksi muokattu:

DädiFinn

Слава Україно!
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 202
Toi on aika väsynyttä. Ei kai Vihreät aja mitään lapsetonta yhteiskuntaa. Ja yleisesti, kyllä kai voi toimia ympäristön hyväksi ja pienentää omaa hiilijalanjälkeään, vaikkea sitä tekisi kaikissa asioissa kategorisesti? Saa varmaan vastustaa vasemmistolaista talouspolitiikkaa, vaikka ei ihan joka asiassa kannatakaan esim. täysin vapaata kilpailua? Tai vastustaa turvapaikkashoppailua, vaikka silti kannattaa kaikille yhtäläistä sosiaaliturvaa. Saa varmaan vastustaa maahanmuuttoa ja seurustella maahanmuuttajan kanssa?

Summa summarum: eli mikään yksittäinen teko ei mun mielestäni ole osoitus siitä, että toimisi jotenkin vastoin ajatusmaailmaansa. Kokonaisuus ratkaisee. Enkä siihen osaa kauheasti ottaa kantaa tuon henkilön kohdalla.

PS. Ja mun mielestäni kaiken kaikkiaan on keskimäärin ihan se ja sama mitä yksittäiset kansanedustajat tekevät kunhan lakia noudattavat. Oleellista on vain ja ainoastaan koko maan väestöön - ja itseeni - ja esim. elinkeinoon vaikuttavat päätökset.
Itse en lennä, joten en jaksa välittää hiilijalanjäljestäni. Toivottavasti Iiris kompensoi lapsensa jollain tavalla!
 
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 509
Kun kaksi ihmistä tekee yhden lapsen, alkaa maapallon väkimäärä laskea ajan myötä. Sellaisella noin 2-3 lapsen perheillä saadaan väkimäärä pidettyä vakiona. Neljä tai isompi määrä lapsia perheessä aiheuttaa väestöräjähdyksen. Pitkässä juoksussa olisi hyvä, jos tuohon 2-3 lapsen tahtiin päästäisiin globaalisti. Väkimäärän laskemiseksi pitäisi ehdottomasti rajoittaa lapsilukua globaalisti, alueellisesti ja hetkellisesti jopa vain yhteen lapseen niissä kehittyvissä maissa, joissa suurperheet ovat yleisempiä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 935
Kun kaksi ihmistä tekee yhden lapsen, alkaa maapallon väkimäärä laskea ajan myötä. Sellaisella noin 2-3 lapsen perheillä saadaan väkimäärä pidettyä vakiona. Neljä tai isompi määrä lapsia perheessä aiheuttaa väestöräjähdyksen. Pitkässä juoksussa olisi hyvä, jos tuohon 2-3 lapsen tahtiin päästäisiin globaalisti. Väkimäärän laskemiseksi pitäisi ehdottomasti rajoittaa lapsilukua globaalisti, alueellisesti ja hetkellisesti jopa vain yhteen lapseen niissä kehittyvissä maissa, joissa suurperheet ovat yleisempiä.
Koulutus ja naisten aseman parantaminen on paras ja tehokkain tapa laskea lapsilukua.

Muuten olen kaikkea kehitysapua vastaan, mutta koulutukseen on suotavaa panostaa tasa-arvoisesti.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 875

Vihreät lisäisivät työllisyyttä puolittamalla mielenterveyssyistä työkyvyttömyyseläkkeelle joutuvien määrän
Lämmityspolttoaineiden veronkorotusta ei saa vihreiden mielestä lykätä.
Oikein ihmisläheistä politiikkaa taas. Masennusta pukkaa ja vähän psykoosiakin, ei se mitään, aamulla vaan iloisesti töihin. Itsarin jälkeen nimi pois tilastoista, ei näy ainakaan työttömänä.
Näin se homma etenee.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Oikein ihmisläheistä politiikkaa taas. Masennusta pukkaa ja vähän psykoosiakin, ei se mitään, aamulla vaan iloisesti töihin. Itsarin jälkeen nimi pois tilastoista, ei näy ainakaan työttömänä.
Näin se homma etenee.
Tai sitten vaan katot, mitä Vihreät oikeasti ehdotti, etkä keksi niitä itse. Mustakin Vihreät on joissain asioissa ihan perseestä, mutta niitä on kivempi kritisoida faktoilla. Vihreät ei ehdota mielenterveyspotilaiden pakottamista töihin.

  • Puretaan koronan aiheuttamat jonot mielenterveyspalveluissa ja lisätään lyhytterapioita. Koronakriisi on merkittävästi hidastanut hoitoonpääsyä ja lisännyt tarvetta mielenterveyspalveluille. Tuodaan esimerkiksi lyhytterapioita entistä enemmän ihmisten lähelle omaan sote-keskukseen osaksi perusterveydenhoitoa. Mahdollistetaan myös sähköiset palvelut.
  • Jokaiselle jonottamatta keskusteluapua. Helsingissä palveluita on parannettu avaamalla kaksi nuorille ja aikuisille suunnattua matalan kynnyksen Mieppi-palvelua, jonne kuka vain voi helposti tulla. Espoossa taas on walk in -vastaanotto. Vastaava palvelua tulisi olla tarjolla valtakunnallisesti niin lähipalveluna kuin sähköisestikin. Viimeistään sote-uudistuksen myötä tulisi varmistaa, että kaikilla on pääsy matalan kynnyksen palveluihin.
  • Palveluita saatava myös anonyymisti. Mielenterveyteen ja sen ongelmiin liittyy edelleen valitettavan paljon stigmoja. Anonyymi palveluihin pääsy edistää palveluiden saatavuutta.
  • Turvataan myös läheisten ja omaisten hyvinvointi ja työkyky perusterveydenhuollossa. Perheenjäsenen tai läheisen sairastuminen kuormittaa. Nyt omaisten tukeminen on jäänyt lähes täysin vertaistuen ja järjestöjen harteille. Tuodaan omaisten tukeminen vahvemmaksi osaksi julkista perusterveydenhoitoa.
  • Tuodaan kansalaisten mielenterveyden ensiapukurssit työpaikoille. Kurssit ovat tehokas tapa lisätä työntekijöiden ja työnantajien ymmärrystä mielenterveydestä, vahvistaa työntekijöiden mielenterveystaitoja sekä työhyvinvointia.
  • Mielenrauhaa lähiluonnosta. Lähiluonto on ollut koronavuoden aikana monelle henkireikä, jossa voi ladata akkuja ja antaa mielen harhailla. Kaupunkisuunnittelussa tulee ottaa lähtökohdaksi, että luonnon monimuotoisuutta ja lähiluontoa suojellaan entistä paremmin ja saavutettavuus turvataan kaikille ikäryhmille lapsista ikäihmisiin. Kotiovelta pitäisi päästä metsään alle viidessätoista minuutissa.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
2 497
Ihan normaalia toimintaa nykypoliitikoilta, että kaveria jeesataan, ja että takki kääntyy tarpeen mukaan. Tuskin mikään puolue on erityisen selkärankainen tuossa touhussa, todennäköisemmin kaikki ovat sitä samaa kakkaa väristä ja aatteesta riippumatta, jos pääsevät vallan kahvaan.
 
Liittynyt
19.08.2018
Viestejä
743
Niin tuossa on vasta tehtävään hakeneet henkilöt. Iltapaska vetelee vähän mutkia suoraksi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 550
Niin tuossa on vasta tehtävään hakeneet henkilöt. Iltapaska vetelee vähän mutkia suoraksi.
No, tuo oli mielipidekirjoitus, ei sen enempää. Ehkä parempi arvioida nimityksiä vasta sitten kun ne on tehty. Jos taas hakukriteereissä on jotain ongelmia, niin niitä toki saa kritisoida.
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
1 880
Niin tuossa on vasta tehtävään hakeneet henkilöt. Iltapaska vetelee vähän mutkia suoraksi.
Koskisen Mikalla tuntuu olevan kasetti aika kireällä, vaikka vasemmistohallitus ei ole vielä edes taipaleensa puolivälissä.:)

Odottelen mielenkiinnolla millaisia artikkeleita tässä vielä nähdään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 532
Vihreät ja Ohisalo kun on pitänyt poliittisista virkanimityksistä meteliä, niin nyt olisi ollut oiva mahdollisuus korjata tuo meidän poliittisen järjestelmän valuvika. Mutta, tämäkin takinkääntö oli vain populistista oppositiopolitiikkaa, ikävä kyllä.

Mikäli poliisiministeriöön koplataan taas oma kaveri, niin se kannattaisi tehdä juuri ennen budjettiriiheä, saa kätevästi koko asian sumuverhoon.
 
Liittynyt
05.02.2017
Viestejä
5 124
Koskisen Mikalla tuntuu olevan kasetti aika kireällä, vaikka vasemmistohallitus ei ole vielä edes taipaleensa puolivälissä.:)

Odottelen mielenkiinnolla millaisia artikkeleita tässä vielä nähdään.
Naama on kyllä jäänyt mieleen. On oikein erikoistunut haukkumaan kolumneissaan nykyhallitusta.
 

Tlapio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 984
Hallitus mitätöi äsken kysymyksen Ohisalon palkintoviroista. Tai siis Rinne sanoi ettei tästä keskustella.
– Ministeri Ohisalo, totesitte vuonna 2016, että poliittiset virkanimitykset ovat ongelma. Sisäministeriön kansliapäälliköksi valittiin kuitenkin vihreiden jäsen, jolla ei ole kokemusta turvallisuusviranomaisten töitä. Eilen uutisoitiin, että Krp:n päällikön hakukriteereitä muutetaan tavalla..., Keto-Huovinen puhui eduskunnassa.


Tässä vaiheessa varapuhemies Rinne keskeytti Keto-Huovisen kysymyksen.


– Kysymys liittyy maan talouden hoitoon. Arvoisa edustaja, kysymyksen pitää liittyä maan talouden hoitoon, varapuhemies Rinne opasti edustajaa.


– Ministeri Ohisalo, hyvä hallitus, onko tarkoituksenanne seuraavaksi nimittää kovan rikollisuuden torjunnan tärkeimpään tehtävään joku muu kuin kovan rikollisuuden ammattilainen, Keto-Huovinen kysyi.


Ei kysellä korruption perään Suomessa
 
Viimeksi muokattu:

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Hallitus mitätöi äsken kysymyksen Ohisalon palkintoviroista. Tai siis Rinne sanoi ettei tästä keskustella.
Tuo on normaali käytäntö. Sen kutsuminen erikoiseksi episodiksi uutisotsikoinnissa on vähän erikoista.

Edustajista yksi nimetään puhemieheksi mm. siksi että keskustelu olisi jäsennneltyä ja loogista. Jos aiheena on talouspolitiikka ja oppositio aukoo päätään poliittisista virkanimityksistä, niin puhemies toimii tehtäviensä tasalla keskeyttäessään tämän.

Lainaus wikipediasta:
Puhemies valvoo, että kukin puhuja pysyy käsiteltävässä asiassa. Jos puhuja poikkeaa asiasta, puhemiehen tulee muistuttaa häntä asiassa pysymisen vaatimuksesta. Jollei puhuja noudata muistutusta, puhemies voi kieltää häntä jatkamasta puhettaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 369
Viestejä
4 158 814
Jäsenet
70 410
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom