Videovalvonta mökille

Viestiketju alueella 'Elektroniikka, rakentelu ja muut DIY-projektit' , aloittaja mikkox9x, 19.02.2017.

 1. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Pitäisi sähköttömälle mökille toteuttaa jonkinlainen videovalvonta.

  Vaatimuksina:
  - pimeäkuvaus
  - pelais pitkään omalla ladattavalla akkupaketilla
  - pilveen tallennus
  - livekuva kotikoneelta, mobiililaitteesta jne.
  - hälytykset sähköpostiin tai/ ja sms-viestinä  Valmiita tommosia ratkaisuja ei taida hirveästi vieläkään olla? Rajoittuu lähinnä riisatakameroihin. Hinnat aika korkeat ja tarvii sitten vissiin valmistajan pilvipalvelusta maksaa ja toivuus vähän niin ja näin?

  Mielessä ollut toteuttaa Raspilla, sopivalla kamera-moduulilla ja erillisellä liiketunnistimella + 3g netti siihen. Erillisen liiketunnistimen kans systeemit sais turvaan mökiin sisälle eikä kukaanpääsis tuhoamaan niitä sinne murtautumatta. Pilveen tallennus ja livekuva kun mobiililiittymät on NAT:n takana, aiheuttanee ongelmia?

  Saa jotain edullista valmista ratkaisuakin ehdottaa, jos semmosia on, mutta sähköä ei tosiaan ole mökillä. Tosin 50w aurinkopaneeli ja 120ah akku olisi ehkä asennettavissa.

  Tarkennukseksi vielä, että lähettyvillä ei mökkinaapureita ja pitkästi omaa tonttia ja asianmukaisilla varoituskylteillä valvonnasta ilmoitettuna niin ei pitäs hommassa olla mitään lakiteknisiä rajoitteita, kun kuvataan vain pihapiiriä.

  Millasia valvontaratkaisuja porukalla on mökeillään?
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017
 2. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 389
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 3. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Niimpä tietysti lasi taitaa blokata suurimman ir-valosta. Noi lisäpalvelut tietysti korjais ton natti ongelman, maksaa vaan ekstraa. Pilveen tallentamisen ainoina vaihtoehtona taitaa olla DIY-hommissa joku google drive tai vastaava jos joku on semmosen toteuttanu.

  Mitenhän noi kaupalliset ratkaisut toimii wlan-mokkulan kautta, tarviikohan valmistaja pilvipalvelujen kans ilman julkista ip osotetta? Kovin sähkösyöppöjä? Pitäs 12v systeemillä toteuttaa. Wifikameroita saa aika edullisesti, niin mietityttää kannattaako noi diy-systeemit, kun siihen menee aikaa.
   
 4. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 389
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Esim. Foscamin kameroissa on mahdollista käyttää sähköpostia, ftp palvelinta ja joissakin malleissa muistikortti. Eli jos havaitsee liikettä niin tulee sähköpostia. Noihin pilvijuttuihin en ole tutustunut, mutta kaikilta valmistajilta yleensä löytyy sellainen.

  Joku Dovadon reititin mokkulalla olisi hyvä ratkaisu jos pystyisi toteuttamaan. Tuossa on watchdog jne. ominaisuuksia.
  A low level connection watchdog that monitors the modem status and connection with the mobile network.
  Tuota purkkia pystyy ohjaamaan myös tekstiviesteillä eli vaikka boottaa reitittimen.
  Dovado | SMS

  Kamera wifi yhteydellä on mielestäni huono ratkaisu. Mielummin kamera verkkokaapelilla kiinni. Jos mökki kaukana ja wifi ei toimi jostain syystä niin huono homma.
   
 5. Ryydike

  Ryydike BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  974
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
 6. Cyclon

  Cyclon

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Minulla on Raspi, siinä MotioneyeOS + kamera + usb wlan, ja +3g puhelin + akku ja paneeli. Raspi lähettää stil kuvia gmailiin kun joku liikkuu, myös videot olisi mahdollista. Akku on 12v ja siinä usb sytkärimuunnin 5v 2x1 amp.
   
 7. supermies

  supermies

  Viestejä:
  525
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä riistakamera palvelisi näitä tarpeita. Monet toimivat pitkään akulla ja kuvaavat öisin. Kuviakin ne saa lähettämään sähköpostilla ja tekstiviestinä, pilvipalveluista en tiedä. Helppohan ne kuvat on sähköpostista siirtää pilveen.
   
 8. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Vaatimuksena ois, että vois livekuvaa katsella ja sais kohtalaisen hyvälaatuiset kuvat ja videot turvaan/talteen ja katseltavaksi pilvestä. Ei tarvitsisi käydä paikan päällä purkamassa materiaalia. Sähköpostiin on vähän kankea lähetellä mitään isompaa läjää kuvia saati sitten videota. Riistakamera on aika helppo napata rosmon mukaan tai tyhjentää kortti, jos ei täysin näkymättömiin saa ja köytettyä kiinni.

  Noilla IP-valvontakameroilla toi onnistuu on pilvipalvelut ja kaikki. Äkkiseltään en nyt löytänyt riistakameraa joka tarjoais samaa. Tietty riistakamerat ois ok. jos ei tosiaan tarvis ku lähinnä still kuvia. Joku maksullinen Sensegram palvelu näyttäs olevan, jonne kai sais kuvat ja videot suoraan menemään, muttei mitään mainintaa live kuvasta.

  Varmaan Raspilla tekee saman melkeen helpommin ja halvemmalla?

  Pitää tutkailla tota. Vaikuttas sikäli sopivalta, että näyttäs pystyvän siirtään mediat Google Driveen ja Dropboxiin.

  Pitäis keksiä joku sopiva kamera Raspi Zeroon. Ehkä niillä siihen lattakaapeliliitäntään tulevilla sais riittävän laatusta aikaan ja läjä IR-ledejä kaveriksi? Liekö noissa IR-suodinta? Näyttäs olevan saavavissa myös IR-ledeillä varustettuja
   
 9. code.666.

  code.666.

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sanoisin että http://www.arlo.com
  Arlo Go:ssa on SIM-paikka, Arlo pro ja normi-versio vaativat 3G/4G tukiaseman rinnalle (rj45 kytkentä Arlon omaan tukiasemaan vaaditaan).
  3 kameraa käytössä ja ihan huippu vehje, appiin hälyt kun havaitsee liikettä, yökuvaus, PRO versiossa on mikki, pilvitallennus yms.
   
 10. Netti-Arska

  Netti-Arska

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Testailin juurikin viikonloppuna Zeroa sillä CSI-kameralla. Liitin sen Zoneminderiin kameraksi, ihan OK kuvaa sain, full hd ei ihan 30fps näkynyt :)
  Tuosta kamerastahan on NoIR-versio Raspberry Pi NoIR Camera - Infrared Camera valossa tosin värit saattavat näyttää vaihtoehtoisilta.
  (Zeroon laitoin MotioneyeOS:n, toimii vallan hyvin siis ilman Zoneminderiä tai muita.)
   
  Oudie tykkää tästä.
 11. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 370
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos tarkoitus käyttää ympäri vuoden (myös talvella) niin riistakamera taitaa olla ainoa vaihtoehto. Talvella et saa 50w aurinkopaneelilla ja 120ah akulla hommaa toimimaan esim raspin kanssa mitenkään päin järkevästi. Taino ehkä jos tarpeeksi scriptaa niin että esim mokkula on sammuksissa/yhteys katkaistu kun ei dataa. Jatkuva datayhteys kun vie jonkin verran virtaa (paitsi jos verkko on voimakas).

  Itsellä siis mökillä aurinkosähköjärjestelmä jossa raspi ja kasa serial laitteita valvomassa aurinkopaneeleita, akkuja, lämpötiloja ja valoisuutta. Sijaitsee todella kaukana tukiasemasta, joten pelkkä mokkula vie monta wattia jatkuvasti. Koko järjestelmä aiheuttaa ~5-6W kuorman 24/7. 5W kuormalla tuo sinun akku on 0% latingissa 12pv. 0% latinki ja pakkanen = entinen akku. Pakkasissa ei normiakkuja kannata alle 50% purkaa, eli 5W kuormaa jaksaisi 6pv. Jos saat optimoitua kaiken niin että kulutus puolet niin tuplaa ajat, eli 12pv 50% lataukseen. 50W paneeli ei talvella juuri mitään tuota, ellei ole suoraan isolle järvelle/pellolle etelään ja asennettuna pystysuoraan.

  nimim. 1kW paneeleilla 400Wh/kk huonoimmillaan (katolla osin lumessa ja puiden varjostamana).

  Edit:
  PV potential estimation utility
   
 12. Tupsa

  Tupsa

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Meillä ihan samanlainen projekti! Miten saadaan toteutettua seuraavanlainen:

  PERUSTILA
  kamera on pois päältä, ja verkko on pois päältä

  LIIKETUNNISTIN
  tunnistaa liikettä, ja videokamera ajetaan ylös, 3G-4G-verkkoyhteys ajetaan ylös

  LIVESTREAM
  käynnistyy, kun liiketunnistin saa ärsykkeen. Tila käytössä sen aikaa +varmuusaika (esim. 30 s), kun liiketunnistin tunnistaa liikettä.

  Eli yllä mainittu protokolla taitaisi säästää niin pirun paljon sähköä, että pelittäisi pattereilla, eikö vain? Voisiko siihen ujuttaa vielä kuvapyynnön, eli kun lähettää tekstarin, niin saa yhteyden netin yli siihen, eli toisin sanoen LIVESTREAM ja etähallinta ajetaan ylös pyynnöstä? Kuvapyyntöön tarvittaisiin tietysti 2G-yhteys, ja voisiko 2G-yhteyttä ajaa niin, että se ei ole päällä koko ajan? Yhteys voisi olla päällä vaikka minuutin välein 10 sekunnin ajan, ja kun systeemi saa ylösajotekstarin, etäyhteys on päällä siihen saakka, kun suljen sen toisesta päästä.

  Pointti on se, että PERUSTILASSA ainoa virrankuluttaja olisi liiketunnistin, jonkahan ei komponenttina ilmeisesti pitäisi kuluttaa virtaa juuri lainkaan, koska riistakamerat ovat olemassa?

  Miten lähdemme tätä toteuttamaan?
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2018
 13. Naska Paapuri

  Naska Paapuri

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  IP kamerat käynnistyy niin hitaasti että jos ajatus on käynnistää kamera vasta liikeanturin käskystä, on tilanne todennäköisesti jo ohi. Samaa vaivaa taitaa tulla 3G/4G yhteyden kanssa, eli ne ainakin olisi syytä saada pysymään käynnissä jatkuvasti.
   
 14. LaturiLewis

  LaturiLewis

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Yksi mahdollisuus olisi käyttää pöytälaatikon pohjalla olevaa Android kännykkää, jossa olisi kohtuullinen kamera. Sitä voisi pyörittää aurinkokenno virtapankilla. Kameran puhelimen käynnistettäisiin BLE liikeanturilla, jolle olisi Android sovellus,joka käynnistäisi videovalvontasovelluksen.
  Puhelin olisi normaalisti valmiustilassa ,jolloin toiminta omalla akullakin luokkaa >10 vrk.
  Langattomia BLE liike antureita voisi olla useitakin eri paikoissa.
  Pimeäkuvaus voi olla ongelma ellei käytä joko puhelimen tai erillistä LED valoa.
   
 15. Tupsa

  Tupsa

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Mielenkiintoinen mahdollisuus! Noita perus Androideja saa alle satasella käytettyinä. Tuo pimeäkuvaus tietysti olis ihan hyvä olla, mutta vois kai pihalle laittaa IR-valaisimen syttymään, oikeestaan virransäästön takia sekin pitäisi olla tuon Android-puhelimen ohjaama.

  Nyt pitäis sitten tietää, millä sovelluksilla ja oheistarvikkeilla tämä kaikki onnistuisi. Kännykän pitäis vielä olla koko ajan laturissa ja miten sitten saman letkun kautta saataisiin kytkettyä komennot on-off sille IR-valaisimelle?
   
 16. Tupsa

  Tupsa

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Edelleen tietoa kaivataan! Onko tää aihe sitten vain liian vaikea tai jotain. Ihan mielenkiinnostaa, että voitaas vähän suunnitella, mitä kaikkea komppoja tarvitsisi.
   
 17. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 370
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuohon aikaisempaan postaukseeni liittyen uudemmat mokkulat paremmalla kuuluvuudella ei kuluta ihan niin paljoa sähköä. Oma järjestelmä menee nyt keskimäärin noin 2w tai jopa alle. Tämä siis jatkuvalla datayhteydellä, muttei kameralla.

  Ongelma talvella tulee edelleen siitä että akut tykkää hiljalleen tyhjentyä, vaikka niitä ei juuri yhtään käyttäisi. Harva akku jaksaa pitää varauksensa -20 asteen pakkasissa jatkuvassa purkauksessa. Toki se aurinkopaneeli voi riittää, kunhan suojaat sen lumelta. Eli asennat pystysuoraan, esim seinään. Näin kevättalvellahan aurinkoa kyllä riittää, mutta syksy on se ongelma.
   
 18. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 560
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Android-pohjainen kännykkä/tabletti johon IP webcam pro. Vaatii tosin isomman akun/powerbankin että toimii pidempään itsekseen (ehkä pieni aurinkokenno lataamaan powerbankia?).
  Omassa käytössä toiminut hyvin, iVideonilla saa pilveen ja dyndns+teamviewerillä pääsee säätämään asetuksia yms.
   
 19. Tupsa

  Tupsa

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Miltä se vaikuttaisi tosiaan tuo vanha Android-kännykkä? Olisiko se sitten se paras vaihtoehto, kuten on ehdotettu?

  Yllättävän monipolvinen systeemi tuon aurinkopaneelin kanssa, paneelin lisäksi tarvitaan siis ainakin lataussäädin. Akuksi voisi laittaa jonkun tavallisen 12 V lyijyakun, saa kaupasta alle 80 eurolla jonkun 50 - 70 Ah. Nyt olisi arviolta kustannusarvio siis

  - Känny n. 100 eur (peruspaska-Android)
  - Akku 75 eur
  - Aurinkopaneeli 30 W 60 eur
  - Lataussäädin 5 A 40 eur
  - Sähköjohtoa ja muuta yllätyksiä varten 20 eur

  YHTEENSÄ 295 eur

  Jäädään vielä kohtuullisen riistakameran hintatason alle. Jos nyt vertaamme riististä ja tätä Mokki-Pask-valvontajärjestelmää, niin onko riistakamerassa edes niin paljon kustomointimahdollisuuksia kuin tässä DIY-laitteistossa? Ilmeisesti riistakamerassakin on kuitenkin mahdollista se live-feed saada?

  EDIT 1: Unohdin mainita, että olisi tosi hyvä saada systeemiin myös jonkinlainen sääasema, eli joku mittari kytkettyä tuohon. Vähintään lämpötila, mutta mielellään myös ilmanpaine ja kosteus niin saisi paikallisen sääennusteen! :)
   
 20. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 370
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riistakamera kuvaa myös pimeässä, android luuri ei.

  Jos haluaa myös sääennustetta ja oikeasti itse säädellä niin raspi on aika kiva. Itsellä logittaa lämpötilan ja kosteuden sisällä ja ulkona sekä ilmanpaineen niin ja valoisuuden ulkona. Raspilla voi tehdä vaikka mitä. :)
   
 21. Tupsa

  Tupsa

  Viestejä:
  158
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Vai sillä tavalla! :)

  Aika raastavasti siis näyttäisi siltä, että joku raspi voisi olla tähän järkevämpi, vai miten?

  Ohjelmointitaidothan mulla on täysi nolla. Onneksi jostain saattaa löytää valmista koodia, mutta mitenhän tuommoinen systeemi sitten pelittäisi. Itse raspi ei varmaan hirveitä kuluta, en tiedä sitten miten 3G- tai 4G -yhteys. Mitähän komponentteja raspberryn kanssa tarvitsisi? Joku ir-valossa pelittävä kamera pitäisi myös löytää ja se ir-led -valaisin, joka syttyisi aina liiketunnistimen avulla.

  Se, mitä nyt kaivattaisiin, on hyvän ideointitason lisäksi konkretiaa.

  E1: Kyllä Android-puhelin taitaisi sittenkin kuvata pimeässä. Jos on vain se ir-led -valopaneeli, joka syttyy ipcam -sovelluksen havaitessa liikettä. Ainakin oman luurin kamera "näkee" tv:n kaukkarin ir-valon.

  Oisko valvontasysteemi ehkä sittenkin kivuttomin toteuttaa luurin avulla? Luurin pitäisi olla jatkuvan latauksessa olon lisäksi siis yhteydessä jotenkin niihin sääantureihin ja ir-valopaneliin. Pää ideoita täynnä, mutta ei hajuakaan kuinka niitä lähteä toteuttamaan! :'(

  E2: Äh, eihän se kamera voi havaita liikettä, jos se ei nää mitään! :( Eli tarvitaan pimeässä toimiva liiketunnistin, joka sytyttää ir-valopaneeliin, jolloin ir-valojen syttyessä ip-cam alkaa automaattisesti toimia. Jep, eli erillinen systeemi se liikutunnistus kokonaan.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2018
 22. Naska Paapuri

  Naska Paapuri

  Viestejä:
  281
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Näkisin kyllä että tuollainen valvontasysteemi on helpoin/varmin toteuttaa jollain valmiilla ns. riistakameralla, jos ei ohjelmointiin halua/voi itse lähteä. Riistakameroissahan taitaa liki kaikissa olla lämpömittarikin valmiina, ja näkee varmasti pimeässä LED salamansa ansiosta.
   
 23. teppo mörkö

  teppo mörkö

  Viestejä:
  722
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  no onhan se selvää ettei tästä mitään tule.

  voiko tästä saada virityksen, joka vähän niin kuin toimii? voi.

  voiko tästä saada valvontajärjestelmän, johon voi luottaa että se pyörii itsenäisesti koko talven ja varmasti nappaa kuvan jos jotain tapahtuu? ei ikinä.
   
  mRkukov tykkää tästä.
 24. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 370
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä se kiteytys.

  Itse voisin/rakennan varmaan jonkinlaisen valvontajärjestelmän kunhan jaksan/ehdin. Se on kuitenkin puhtaasti harrastelua ja koodatakkin osaan. Se että voiko moiseen luottaa... no ei kauheasti. Voin sanoa että pelkän yhteyden katkeaminen voi aiheuttaa kasan ongelmia. Siihen päälle kaikkien komponenttien sovittaminen yhteen ja toimintavarmoiksi... vaaditaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä.

  Kyllä se mahdollista siis on, mutta hyvin työlästä. Jos lasket omalle ajallesi edes euroa hinnaksi niin suosittelen sitä riistakameraa. ;)
   
  Oudie ja Naska Paapuri tykkäävät tästä.
 25. jj_laaksonen

  jj_laaksonen

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  15.06.2017
  Minä ostin juuri Lidlistä edullisen riistakameran jolla on suunnitelmissa kokeilla seuraavanlaista viritelmää:
  - muistikortiksi EzShare SD-kortti jossa on wifi
  - muusta käytöstä poistettu Android-puhelin joka on yhteydessä tuohon wifiin
  - puhelin tarkistaa säännöllisesti onko uusia kuvia ja siirtää ne Google Driveen
  - kumpikin laite verkkolaitteen päässä jotta saavat virtaa jatkuvasti

  Teoriassa pitäisi toimia, mutta vielä on kamaa eBaystä tulematta joten odottelen. Vaatii puhelimeen jonkin Tasker tms. automaatioviritelmän.
   
 26. Halteve

  Halteve

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2019
  Riistakameroista puheenollen: Olisiko mahdollista ohjata kameraa erillisellä liiketunnistimella? Sellaisella, joka ei kuvaa liikkuvaa puun oksaa vaan isompia kohteita kuten tiellä ajavaa autoa. Ulkoinen liiketunnistin voisi esim. vain käynnistää (kytkeä virran) kameran auton lähestyessä ja kamera sitten kohta sammuisi (aikarele) auton kuvattuaan.
   
 27. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  521
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  On mahdollista mutta miksi? Millä ajattelit luotettavasti tunnistaa auton? PIR mittaa lämpösäteitä ja auto saattaa olla aika lähellä ympäristön lämpötilaa.
   
 28. Halteve

  Halteve

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2019
  "Olisiko mahdollista ohjata kameraa erillisellä liiketunnistimella?"
  Ensiksi: Turhien kuvien välttämiseksi (kamerasta on virta katkaistu).
  Toiseksi: Kamera ehtisi virittäytyä kuvaamaan hyvissä ajoin auton lähestyessä.

  Auton tunnistamisessa voinee kesällä käyttää äänianturia (kivimurskeen rahina renkaan alla).
  Läpi vuoden soveltunee kaksi valokennoa (kennojen etäisyys tien suunnassa pari metriä ja kummankin säteen katketessa yhtä aikaa alkaa kameran toiminta).

  Valokennot olisivat helposti havaittavissa ja tuhottavissa. Tiehen upotettu induktiosilmukka vaatinee värähtelytaajuuteen reagoimista, mutta olisi melko häiriövapaa.

  Vielä se suurin este: Omat taidot suunnitteluun ja valmistukseen eivät riitä. Ainakin valmiit osat ja kytkinkaava tarvittaisiin.
   
 29. LaturiLewis

  LaturiLewis

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Android puhelimesta ja langattomasta BLE PIR sensorista rakentelin blogin mukaisen valvontakameran:
  Bluetooth Low Energy IOT: September 2019

  Luulisin ,että PIR sensori reagoi helposti liikuvan auton valojen IR muutoksiin helposti. Itsellä oli ongelmana reagointi liian helposti auringon varjojen ,heijastusten ja puun lehtien heilumisesta tuleviin heijastuksiin. Turhien tunnistusten suodatus pitäisi jotenkin vielä saada hallintaan.
  Hyvässä valossa nykyisten Android puhelinten kuvan laatu on parempi kuin riistakameroiden.
  Pimeässä sitten tarvittaisiin salama tai apuvalo. IR valoa en ole Androidin kanssa testannut, näkeekö Androidin kamera sen avulla?
   
 30. Halteve

  Halteve

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2019
  Linkin PIR- tunnistimissa taitaa olla myös kapealle alueelle suuntaavia säteilijöitä.
  PIR Motion Sensor Tutorial

  Sopivan raon läpi kuvaava riistakamera toiminee samoin. Kameran "näkökentästä" raivataan liikkuva tavara pois.
  Mikäli kuvassa vain auto on erotettava hirvestä, soveltunee halpa kamera tehtävään.
   
 31. LaturiLewis

  LaturiLewis

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  PIR = Passive IR sensor eli ei säteile virran kulutuksenkin minimoimiseksi. Siinä on mosfet tyyppinen sensori ,mikä reagoi IR säteilyyn. Liikkuvan kohteen säteilyn muutoksia sitten sensorilta vastaanottava piiri vahvistaa ja tunnistaa muutoksen ja antaa logiikka signaalin ulos.
  Liekö noita hahmon tunnistavia riistakameroita olemassa? Riistakameroista puuttuu usein IR suodatin, mikä näkyy kuvan laadussa.
   
 32. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  521
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Riistokameroissa on päälle ja pois kytkettävä IR-suodin.
   
 33. LaturiLewis

  LaturiLewis

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  IR-suodatin on punainen lasi sensorin ja optiikan välissä ,ei taida olla helposti poistettavissa?
   
 34. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  521
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei jos se on kiinteä mutta kun se on solenoidin päässä jolla se saadaan liikkumaan.
  [​IMG]
   
 35. Halteve

  Halteve

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2019
  "IR-suodatin on punainen lasi sensorin ja optiikan välissä, ei taida olla helposti poistettavissa?"

  a) Seuraisiko IR- suodattimen poistosta vieläkin pienempien oksien liikkeiden kuvaamista?
  b) Kasvaisiko kameran reagointinopeus?
  c) Jokin himmentävä IR- suodattimen edessä vähentäisi pienien oksien kuvaamista?
   
 36. Viliz03

  Viliz03

  Viestejä:
  521
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  A, B ja C EI! IR-suodin ei liity liikkeentunnistukseen mitenkään. Eikä kameran reagointinopeuteen pysty vaikuttaan ilman että ohjelmistoa tai prosessoria muutetaan.
   
 37. Halteve

  Halteve

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2019
  Kameran "näkökenttää" voinee rajoittaa sijoittamalla kamera sopivaan putkeen. Tulisiko toimintahäiriöitä?
   
 38. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 560
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei. Ainoastaan pimeä/hämärä kuvien kirkkaus pienenisi.