Videovalvonta mökille

Viestiketju alueella 'Elektroniikka, rakentelu ja muut DIY-projektit' , aloittaja mikkox9x, 19.02.2017.

 1. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Pitäisi sähköttömälle mökille toteuttaa jonkinlainen videovalvonta.

  Vaatimuksina:
  - pimeäkuvaus
  - pelais pitkään omalla ladattavalla akkupaketilla
  - pilveen tallennus
  - livekuva kotikoneelta, mobiililaitteesta jne.
  - hälytykset sähköpostiin tai/ ja sms-viestinä  Valmiita tommosia ratkaisuja ei taida hirveästi vieläkään olla? Rajoittuu lähinnä riisatakameroihin. Hinnat aika korkeat ja tarvii sitten vissiin valmistajan pilvipalvelusta maksaa ja toivuus vähän niin ja näin?

  Mielessä ollut toteuttaa Raspilla, sopivalla kamera-moduulilla ja erillisellä liiketunnistimella + 3g netti siihen. Erillisen liiketunnistimen kans systeemit sais turvaan mökiin sisälle eikä kukaanpääsis tuhoamaan niitä sinne murtautumatta. Pilveen tallennus ja livekuva kun mobiililiittymät on NAT:n takana, aiheuttanee ongelmia?

  Saa jotain edullista valmista ratkaisuakin ehdottaa, jos semmosia on, mutta sähköä ei tosiaan ole mökillä. Tosin 50w aurinkopaneeli ja 120ah akku olisi ehkä asennettavissa.

  Tarkennukseksi vielä, että lähettyvillä ei mökkinaapureita ja pitkästi omaa tonttia ja asianmukaisilla varoituskylteillä valvonnasta ilmoitettuna niin ei pitäs hommassa olla mitään lakiteknisiä rajoitteita, kun kuvataan vain pihapiiriä.

  Millasia valvontaratkaisuja porukalla on mökeillään?
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2017
 2. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  439
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 3. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Niimpä tietysti lasi taitaa blokata suurimman ir-valosta. Noi lisäpalvelut tietysti korjais ton natti ongelman, maksaa vaan ekstraa. Pilveen tallentamisen ainoina vaihtoehtona taitaa olla DIY-hommissa joku google drive tai vastaava jos joku on semmosen toteuttanu.

  Mitenhän noi kaupalliset ratkaisut toimii wlan-mokkulan kautta, tarviikohan valmistaja pilvipalvelujen kans ilman julkista ip osotetta? Kovin sähkösyöppöjä? Pitäs 12v systeemillä toteuttaa. Wifikameroita saa aika edullisesti, niin mietityttää kannattaako noi diy-systeemit, kun siihen menee aikaa.
   
 4. user9999

  user9999 Platinum-jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  439
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Esim. Foscamin kameroissa on mahdollista käyttää sähköpostia, ftp palvelinta ja joissakin malleissa muistikortti. Eli jos havaitsee liikettä niin tulee sähköpostia. Noihin pilvijuttuihin en ole tutustunut, mutta kaikilta valmistajilta yleensä löytyy sellainen.

  Joku Dovadon reititin mokkulalla olisi hyvä ratkaisu jos pystyisi toteuttamaan. Tuossa on watchdog jne. ominaisuuksia.
  A low level connection watchdog that monitors the modem status and connection with the mobile network.
  Tuota purkkia pystyy ohjaamaan myös tekstiviesteillä eli vaikka boottaa reitittimen.
  Dovado | SMS

  Kamera wifi yhteydellä on mielestäni huono ratkaisu. Mielummin kamera verkkokaapelilla kiinni. Jos mökki kaukana ja wifi ei toimi jostain syystä niin huono homma.
   
 5. Ryydike

  Ryydike

  Viestejä:
  962
  Rekisteröitynyt:
  04.11.2016
 6. Cyclon

  Cyclon

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Minulla on Raspi, siinä MotioneyeOS + kamera + usb wlan, ja +3g puhelin + akku ja paneeli. Raspi lähettää stil kuvia gmailiin kun joku liikkuu, myös videot olisi mahdollista. Akku on 12v ja siinä usb sytkärimuunnin 5v 2x1 amp.
   
 7. supermies

  supermies

  Viestejä:
  331
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä riistakamera palvelisi näitä tarpeita. Monet toimivat pitkään akulla ja kuvaavat öisin. Kuviakin ne saa lähettämään sähköpostilla ja tekstiviestinä, pilvipalveluista en tiedä. Helppohan ne kuvat on sähköpostista siirtää pilveen.
   
 8. mikkox9x

  mikkox9x

  Viestejä:
  76
  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Vaatimuksena ois, että vois livekuvaa katsella ja sais kohtalaisen hyvälaatuiset kuvat ja videot turvaan/talteen ja katseltavaksi pilvestä. Ei tarvitsisi käydä paikan päällä purkamassa materiaalia. Sähköpostiin on vähän kankea lähetellä mitään isompaa läjää kuvia saati sitten videota. Riistakamera on aika helppo napata rosmon mukaan tai tyhjentää kortti, jos ei täysin näkymättömiin saa ja köytettyä kiinni.

  Noilla IP-valvontakameroilla toi onnistuu on pilvipalvelut ja kaikki. Äkkiseltään en nyt löytänyt riistakameraa joka tarjoais samaa. Tietty riistakamerat ois ok. jos ei tosiaan tarvis ku lähinnä still kuvia. Joku maksullinen Sensegram palvelu näyttäs olevan, jonne kai sais kuvat ja videot suoraan menemään, muttei mitään mainintaa live kuvasta.

  Varmaan Raspilla tekee saman melkeen helpommin ja halvemmalla?

  Pitää tutkailla tota. Vaikuttas sikäli sopivalta, että näyttäs pystyvän siirtään mediat Google Driveen ja Dropboxiin.

  Pitäis keksiä joku sopiva kamera Raspi Zeroon. Ehkä niillä siihen lattakaapeliliitäntään tulevilla sais riittävän laatusta aikaan ja läjä IR-ledejä kaveriksi? Liekö noissa IR-suodinta? Näyttäs olevan saavavissa myös IR-ledeillä varustettuja
   
 9. code.666.

  code.666.

  Viestejä:
  103
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sanoisin että http://www.arlo.com
  Arlo Go:ssa on SIM-paikka, Arlo pro ja normi-versio vaativat 3G/4G tukiaseman rinnalle (rj45 kytkentä Arlon omaan tukiasemaan vaaditaan).
  3 kameraa käytössä ja ihan huippu vehje, appiin hälyt kun havaitsee liikettä, yökuvaus, PRO versiossa on mikki, pilvitallennus yms.
   
 10. Netti-Arska

  Netti-Arska

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Testailin juurikin viikonloppuna Zeroa sillä CSI-kameralla. Liitin sen Zoneminderiin kameraksi, ihan OK kuvaa sain, full hd ei ihan 30fps näkynyt :)
  Tuosta kamerastahan on NoIR-versio Raspberry Pi NoIR Camera - Infrared Camera valossa tosin värit saattavat näyttää vaihtoehtoisilta.
  (Zeroon laitoin MotioneyeOS:n, toimii vallan hyvin siis ilman Zoneminderiä tai muita.)
   
  Oudie tykkää tästä.
 11. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  2 513
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos tarkoitus käyttää ympäri vuoden (myös talvella) niin riistakamera taitaa olla ainoa vaihtoehto. Talvella et saa 50w aurinkopaneelilla ja 120ah akulla hommaa toimimaan esim raspin kanssa mitenkään päin järkevästi. Taino ehkä jos tarpeeksi scriptaa niin että esim mokkula on sammuksissa/yhteys katkaistu kun ei dataa. Jatkuva datayhteys kun vie jonkin verran virtaa (paitsi jos verkko on voimakas).

  Itsellä siis mökillä aurinkosähköjärjestelmä jossa raspi ja kasa serial laitteita valvomassa aurinkopaneeleita, akkuja, lämpötiloja ja valoisuutta. Sijaitsee todella kaukana tukiasemasta, joten pelkkä mokkula vie monta wattia jatkuvasti. Koko järjestelmä aiheuttaa ~5-6W kuorman 24/7. 5W kuormalla tuo sinun akku on 0% latingissa 12pv. 0% latinki ja pakkanen = entinen akku. Pakkasissa ei normiakkuja kannata alle 50% purkaa, eli 5W kuormaa jaksaisi 6pv. Jos saat optimoitua kaiken niin että kulutus puolet niin tuplaa ajat, eli 12pv 50% lataukseen. 50W paneeli ei talvella juuri mitään tuota, ellei ole suoraan isolle järvelle/pellolle etelään ja asennettuna pystysuoraan.

  nimim. 1kW paneeleilla 400Wh/kk huonoimmillaan (katolla osin lumessa ja puiden varjostamana).

  Edit:
  PV potential estimation utility
   
 12. Tupsa

  Tupsa

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Meillä ihan samanlainen projekti! Miten saadaan toteutettua seuraavanlainen:

  PERUSTILA
  kamera on pois päältä, ja verkko on pois päältä

  LIIKETUNNISTIN
  tunnistaa liikettä, ja videokamera ajetaan ylös, 3G-4G-verkkoyhteys ajetaan ylös

  LIVESTREAM
  käynnistyy, kun liiketunnistin saa ärsykkeen. Tila käytössä sen aikaa +varmuusaika (esim. 30 s), kun liiketunnistin tunnistaa liikettä.

  Eli yllä mainittu protokolla taitaisi säästää niin pirun paljon sähköä, että pelittäisi pattereilla, eikö vain? Voisiko siihen ujuttaa vielä kuvapyynnön, eli kun lähettää tekstarin, niin saa yhteyden netin yli siihen, eli toisin sanoen LIVESTREAM ja etähallinta ajetaan ylös pyynnöstä? Kuvapyyntöön tarvittaisiin tietysti 2G-yhteys, ja voisiko 2G-yhteyttä ajaa niin, että se ei ole päällä koko ajan? Yhteys voisi olla päällä vaikka minuutin välein 10 sekunnin ajan, ja kun systeemi saa ylösajotekstarin, etäyhteys on päällä siihen saakka, kun suljen sen toisesta päästä.

  Pointti on se, että PERUSTILASSA ainoa virrankuluttaja olisi liiketunnistin, jonkahan ei komponenttina ilmeisesti pitäisi kuluttaa virtaa juuri lainkaan, koska riistakamerat ovat olemassa?

  Miten lähdemme tätä toteuttamaan?
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2018
 13. Naska Paapuri

  Naska Paapuri

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  IP kamerat käynnistyy niin hitaasti että jos ajatus on käynnistää kamera vasta liikeanturin käskystä, on tilanne todennäköisesti jo ohi. Samaa vaivaa taitaa tulla 3G/4G yhteyden kanssa, eli ne ainakin olisi syytä saada pysymään käynnissä jatkuvasti.
   
 14. LaturiLewis

  LaturiLewis

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Yksi mahdollisuus olisi käyttää pöytälaatikon pohjalla olevaa Android kännykkää, jossa olisi kohtuullinen kamera. Sitä voisi pyörittää aurinkokenno virtapankilla. Kameran puhelimen käynnistettäisiin BLE liikeanturilla, jolle olisi Android sovellus,joka käynnistäisi videovalvontasovelluksen.
  Puhelin olisi normaalisti valmiustilassa ,jolloin toiminta omalla akullakin luokkaa >10 vrk.
  Langattomia BLE liike antureita voisi olla useitakin eri paikoissa.
  Pimeäkuvaus voi olla ongelma ellei käytä joko puhelimen tai erillistä LED valoa.
   
 15. Tupsa

  Tupsa

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Mielenkiintoinen mahdollisuus! Noita perus Androideja saa alle satasella käytettyinä. Tuo pimeäkuvaus tietysti olis ihan hyvä olla, mutta vois kai pihalle laittaa IR-valaisimen syttymään, oikeestaan virransäästön takia sekin pitäisi olla tuon Android-puhelimen ohjaama.

  Nyt pitäis sitten tietää, millä sovelluksilla ja oheistarvikkeilla tämä kaikki onnistuisi. Kännykän pitäis vielä olla koko ajan laturissa ja miten sitten saman letkun kautta saataisiin kytkettyä komennot on-off sille IR-valaisimelle?
   
 16. Tupsa

  Tupsa

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Edelleen tietoa kaivataan! Onko tää aihe sitten vain liian vaikea tai jotain. Ihan mielenkiinnostaa, että voitaas vähän suunnitella, mitä kaikkea komppoja tarvitsisi.