Video: Testissä Noblechairsin Epic-pelituoli

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Sampsa, 04.04.2019.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 568
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  [​IMG]


  Ensimmäisenä pelituolina io-techin Youtube-kanavalle saapui testiin Jimm'sistä Noblechairsin Epic-tuoli. Tuoli edustaa 359 euron hinnallaan selvästi pelituolien kalliimpaa päätä.  Videolla käydään läpi tuolin myyntipakkauksen sisältö ja kasausprosessi, ominaisuudet ja rakenne, säätömahdollisuudet sekä käyttökokemukset. Itse istuinosa on hillityn tyylikäs ja sopii aikuisempaan makuun ja laatuvaikutelma on hyvä. Käsinojat ovat säädettävissä käytännössä joka suuntaan, mutta valitettavasti niiden laatu ei yltänyt istuinosan tasolle. Noblechairsin Epic edustaa siitä huolimatta pelituolien parhaimmistoa, sillä käytännössä kaikkien markkinoilta löytyvien yleisimpien pelituolien hintataso on painettu mahdollisimman alas pelaajia houkuttelevalle tasolle, joten materiaaleissa ja laadussa on usein jouduttu tinkimään.

  Jos pidit videosta, käy tykkäämässä videota, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

  Katso video Youtubessa

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2019
  caustic tykkää tästä.
 2. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  681
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Pidän tästä nykyisestä suunnasta, että asiasisällön lisäksi löytyy myös hieman huumorilla työstettyä kevyempää sisältöä, joka kuitenkin on täysin samassa aihepiirissä kuin sivuston muukin sisältö.
   
  Digimonkey ja Sampsa tykkäävät tästä.
 3. Mythrell

  Mythrell

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  25.12.2016
  Voisihan näistäkin vähän edes tuotetta avata syvemmältä, kuten onko käytössä standardien mukaiset pyörät / kaasujousi ja montako kiloa ruhoa siihen penkkiin voi iskeä ja kuinka pitkälle hernekepille ne on suunniteltu. Ymmärrän toki että nämä on vähän semmosia sieltä tännepäin hupitestejä.. mutta kun nämä on vähän tasoa "laitoin näytönhojaimen koneeseen ja se pyöritti peliä aikuisempaankin makuun ihan hyvin."
   
  ovastu02 ja jhalmu tykkäävät tästä.
 4. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 802
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miehekäs kiljaisu, propsit siitä ettei sitä ole editoitu pois! :kippis:

  Ottaen huomioon että videon pituus on alle 7min ymmärrän ettei sitä sisältöä hirmuisesti saa mahtumaan. Kuten yllä toivotaan kuitenkin esim. painoraja ja mahdollinen (tosin en tiedä käytettiinkö tuolia edes kuukautta) muutaman viikon jälkeinen ns. perstuntuma olisi kiva lukea / kuulla. Oli kuitenkin hyvä että mainittiin paitsi kokoamisaika myös omia mietteitä (missä olisi suotavaa olla varovainen kokoamisen aikana etc).

  Myös jos tuotteista oikeasti jotain jää omaan käyttöön / arvostelijat käyttävät jotain tuotetta esim. vuoden olisi mukava jossain vaiheessa kuulla "vuoden vanha arvostelu / vuoden käytön jälkeinen toinen mielipide" tyyppinen arvio. (Ostaisiko edelleen, mitä puutteita huomannut, onko edelleen tuote hyvässä kunnossa, mitä jäänyt kaipaamaan, miten pitkään "wow" efekti pysyi vai oliko sitä koskaan jne)

  Tämä koskee siis lähes kaikkea kännykästä koteloon, näppäimistöön, näyttöön, hiireen jne.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2019
  Digimonkey, Juha Kokkonen ja Rusna tykkäävät tästä.
 5. Rusna

  Rusna

  Viestejä:
  428
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Saako käsinojia irti?
   
 6. mikkelson

  mikkelson

  Viestejä:
  1 468
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yllä olevien pointsien lisäksi kiinnostaisi myös kuulla mielipiteitä miten vertautuu edelliseen testattuun pelituoliin deltacolta, kumman testaaja itse mieluummin ostaisi vai valitsisiko niiden sijasta toimistotuolin. Ymmärrän kyllä ettei näissä haluta dissata tuotteita, mutta silti haluaisi kuulla kunnon rehellisen mielipiteen onko näissä pelituoleissa mitään järkeä vai onko ne vain ulkonäöllisesti tehty miellyttämään nykynuorisoa.
   
 7. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 175
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ite saan istua urheiluauton tuolissa puoli vuotta vuodesta ilman, että istun koneella niin pakko sanoa, että datailukäytössä kyllä aidosti laadukas toimistotuoli on reippaasti mukavampi mitä noita pelituoleja on testaillut. Pitää muistaa, että aito urheiluauton istuin, jota nuo pelituolit jäljittelevät on monta kertaluokkaa kalliimpi ja parempi, kuin tuollaiset pelituolit ovat.
   
 8. Daatta

  Daatta

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Tuoli on hyvin tasapainotettu, ei lennä selälleen vaikka yrittäisi. :) Minulla on pykälää isompi Hero ja olen tykännyt. Vähän tuo on leveä, kantaa kyllä suuremmankin nörtin. Oikea toimistotuoli maksaa käytettynäkin aika paljon, ne ovat jo hieman kulahtaneita ja lähtökohtaisesti rumia. Urheiluautot erikseen, mutta Cupran lisävaruste urheiluistuin on varsin hyvä. Istun enemmän koneella kuin autossa, pitäisikö vaihtaa penkit päittäin :D
   
 9. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 175
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Itse sain firman poistoon menevistä tuoleista istuinosaltaan hieman nukkaantuneen mutta muuten siistin martelan n. 800€ uutena maksavan tuolin, ei valittamista kyllä kotikäytössä :D
   
 10. astralgyx

  astralgyx

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  17.04.2017
  Kysymys asian vierestä, käyttämäsi kuulokkeet ovat ilmeisesti joku Steelseriesin Arctis-malli?
  Millainen niissä on tuo pääpantaratkaisu?
   
 11. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 568
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Niissä on tuollainen tarralla säädettävä kangassremmi, itse tykkään, kevyt ja mukavan tuntuinen.
   
 12. Junaski

  Junaski

  Viestejä:
  935
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itselläni on Arozzi Verona Pro v2 pelituoli jonka ostin Jyskin paskeen tilalle. Tämmöisen semiköyhän kun on valittava sieltä halvimmasta päästä, joko paska toimistotuoli pelkällä korkeussäädöllä tai pelituoli.
  Eipä ole ollut selkä kipeä sen jälkeen kun tämän ostin ja kyllä kestää tämmöisen tonnikeijun ruhon alla toisin kuin joku halpa rimpula.
   
 13. gouca

  gouca

  Viestejä:
  630
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Nämä Noblechairsit ovat tässäkin hinnassa leluja esim. Secretlabin tuoleihin verrattuna. Oma kokemus Noblechairseista on lähinnä se, että "erinomaisilla materiaaleilla" pyritään kattamaan aukkoja ergonomisessa suunnittelussa, ts. selän sivutuet olemattomia.
   
 14. ratkakapu

  ratkakapu

  Viestejä:
  1 871
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Keskeisin kysymys kuitenkin on, kuinka hyvin nobelaner maistuu noblechairissa :kippis:
   
 15. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 185
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juurikin tarkoituksella tuo YouTube-sisältö on viihteellisempää.
  Deltacon tuoli ei ollut testissä, vaan kaupallisessa yhteistyössä toteutetulla mainosvideolla. Tämä Epic oli sitten taasen ihan testattavana, joten testattavia tuotteita luonnollisesti dissataan juuri niin paljon kuin aihetta kulloinkin löytyy. Tämä nyt oli meidän ja Sampsan ensimmäinen pelituolitesti, joten vertailukohdat ovat vielä vähissä ja varmasti on toteutuksessa hiomista, joten palaute on aina tervetullutta.
   
 16. YoVissy

  YoVissy

  Viestejä:
  121
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Mielestäni oikein sopiva tyyli näiden kanssa. Viihteen ja mielipiteiden kanssa olisi silti sopivaa laittaa ominaisuudet esiin, esimerkiksi penkin kestävyyden, paino ja irroitettavat osat. Kyseinen arvostelu oli mainio, mutta aina voidaan olla vielä parempia :)

  Esimerkiksi jos penkkejä arvostellaan useampi, niin olisi mainio temppu keräillä isompi arvostelu ja vertailla nämä keskenään. Sekä Taneli-:n mainitsema idea pitemmän aikavälin arvostelusta.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 17. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 185
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eiköhän näitä mainittuja asioita saada mukaan seuraavaan tuoliarvosteluun. Kun arvostelee ensimmäistä kertaa uutta tuoteryhmää, niin kaikenlaista jää epähuomiossa fokuksen ulkopuolelle.

  Videopuolella ei taida ainakaan lähiaikoina olla suunnitelmissa mitään rounduppeja toteuttaa - pyritään pitämään nämä videot tietyllä tavalla riittävän suoraviivaisina ja simppeleinä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2019
 18. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  9 733
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Penkeistä puhuttaessa kestävyys on myös asia joka vaatisi todella pitkän kaavan testejä joka tuolille, siis käytännössä vuoden luokkaa vähintään, heikkolaatuinenkin tuoli kyllä kestää sen muutaman kuukauden ongelmitta
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 19. TeeDee

  TeeDee

  Viestejä:
  250
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2016
  just näin. itse sijoitin joku 5v sitten "kalliiseen" toimistotuoliin enkä ole päivääkään katunut. Etenkin käristekupolin alla verkkokankainen istuinosa oli pelastus... ei nahkaa eikä keinonahkaa.
   
 20. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 175
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Toi keinonahka tai oikee nahka on kyllä surkee valinta johonki dataustuoliin :D Kenen mielestä on hyvä idea laittaa tollanen kosteutta huonosti läpäsevä pintamateriaali tällasiin.
   
  Digimonkey ja TeeDee tykkäävät tästä.
 21. kihve

  kihve

  Viestejä:
  91
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin mistä nyt kukin tykkää. Itse voisin katsoa huonekalu testit muualtakin, ainahan tämä on pois tietotekniikkaan ja mobiiliin liittyvistä testeistä. Vai joko sampsa pieree aikaa?
   
 22. Jarnis

  Jarnis

  Viestejä:
  287
  Rekisteröitynyt:
  05.03.2018
  Valmistajan FAQ osaa kertoa että Epic kantaa 120KG ja Icon & Hero kelpuuttavat pelaajat 150 kiloon asti.
   
 23. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 185
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä nyt ei ole lopulta ensinsijaisesti kyse pelituolitestien tärkeydestä, vaan YouTube-kanavan kasvattamisesta, joka saattaa olla tulevaisuudessa merkittävässä osassa tämän sivuston toiminnan kannalta.
   
  TeeDee tykkää tästä.
 24. mahead

  mahead

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ostin oman Kinnarpsini käytettynä joskus 2000-luvun alkupuolella. Maksoi muistaakseni satasen, eikä juuri uuden rinnalla hävennyt. Kankaat kulahti jossain vaiheessa rikki, joten ne piti vaihtaa, mutta eipä ole muuten ollut valittamista. Mekanismit toimii vailla mitään huolia, joten ei onneksi tarvitse päivittää hintatietoisuutta uudempien tuolien kanssa edelleenkään.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 25. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Jos budjetti ei tahdo venyä niin HyperX Blast taitaa olla uudelleen brändätty versio tästä tuolista(sama mekaniikka, istuin ja käsinojat) mutta hintaa on satasen vähemmän. Tuotehaku | Hinta.fi

  omani ostin alennuksesta 200€
   
 26. gamefer

  gamefer

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Samaa mieltä! Kunnon toimistotuolin hankein myös muutama vuosi sitten, jossa on oikea selkänoja korkeussäätö. Sillä saa ristiselälle juuri oikean tuen, eikä mitään ihme tyyny viritystä selän taakse. Ja niinkuin TeeDee sanoi, istuin osa on hengittävää, eikä tarvi pershiessä istuskella! :p
   
 27. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 568
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Hyvin paljon on samaa näköä, tossa näyttäisi vähän leveämmältä istuin- ja selkänojan tasainen kohta, kiikkuosa ja säädöt näyttää samoilta. Taitaa sitten vaan jokainen valmistaja pehmustaa, muotoilla ja verhoilla noi itse, siinä homma noblechairsin laatu taitaa olla edellä.
   
 28. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 568
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Ja tosiaan kommenttina siihen että me testataan pelituoleja Youtube-videolla, niin sen taustalla on ajatuksena, että pelituolitesteille on kysyntää ja se on Youtube-alustalle sopivaa viihteenomaista sisältöä. Ehkä tehdään jossain vaiheessa joku vertailu hyvä teemalla hyvä pelituoli vs hyvä toimistotuoli, mutta noin muuten tälläisen testin yhteydessä vertailu on melko hölmöä. Kyseessä on kaksi eri tuotekategoriaa, eri tarkoituksiin ja eri hintaan.
   
 29. Ctzn_no7

  Ctzn_no7

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  10cm leveämpi istuin ja 5cm leveämpi selkänoja.
  Jopa samat veluuri-memoryfoam tyynyt kuitenkin tuli mukana ja elinikäistä takuuta lupailevat rungolle + 2 vuotta kuluville osille.
   
 30. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 568
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Toi 120 kg maksimikuorma oli mukana käsikirjoituksessa ja videolla, mutta näköjään editoinnissa leikkaantunut pois. Näissä videoissa se ikävä puoli ettei pysty muokkaamaan/lisäämään jälkikäteen.
   
 31. astralgyx

  astralgyx

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  17.04.2017
  Näyttää mukavalta päässä, pitää varmaan harkita seuraaviksi kuulokkeiksi.
   
 32. Neukkiss

  Neukkiss

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  28.12.2017
  Kiva katella näitä pelituoli-videoita, mut olisi kiva kuulla Sampsa mielipide johonkin "Oikeaan toimistotuoliin" nähden. Eikös teillä ole siellä ikean Markus tuoli mihin voisin verrata, ku ei sekään mitenkään mahdottomia maksa.
   
 33. WanhaPatu

  WanhaPatu Suurmöyhentäjä

  Viestejä:
  931
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Haluttiinko nyt vertauksia oikeaan toimistotuoliin vai Ikea Markus -tuoliin? :D
   
  Digimonkey ja Taneli- tykkäävät tästä.
 34. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  769
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Minua on kummastuttanut jo pitkään se, miksi hemmetissä nämä pelituolit haluavat jäljitellä jotain wannabe ralli lookkia.
  Mitä sellaista pelituolissa on oikeasti, mitä ei hyvässä toimistotuolissa ole?
  Tämä koko konsepti on mielestäni ihan huuhaata.

  Pelituoli - eli siis pelaaminen onnistuu paremmin? Miten? Vrt ihan laadukkaaseen toimistotuoliin.

  Pahinta on se, että io tech on lähtenyt tuohon huuhaaseen mukaan.
   
  WanhaPatu tykkää tästä.
 35. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 185
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Räväkkä ulkonäkö - eipä siinä kai muuta.

  Yllä on jo kerrottu, miksi YouTubessa pelituoleja käsitellään.
   
 36. BlackWolf

  BlackWolf Suomen Michael Jackson

  Viestejä:
  684
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sen mitä itse olen autojen kuppi-istuimissa istunut, niin toi sivuttaistuki on pelkästään paska asia. Minä ymmärrän sen rata-ajossa, mutta miksi helvetissä minä haluaisin puristavaa sivutukea kun istun paikallani koneen ääressä, saati että jos ajelen kaupungissa, kaupunkinopeuksilla? Ei vaan mahdu minun järkeeni tuo pelituolien racing tyylinen rakenne. Mutta itse aiheeseen, niin Deltacon kohdalla testasitte selkärankatukea ja siitä pienestä pätkästä jäi vähän negatiivinen sävy, nyt ei tuota testattu ollenkaan. Samaten noi käsinojat näytti todella epämiellyttäville pidemmässä käytössä pintamateriaalinsa suhteen, sama se keinonahka perseen alla luulisi hiostavan. Vaikea toki kertoa miten tuollaisia voisi testata käytännössä, mutta jotain subjektiivista kuvaa olisi hyvä antaa jos "testataan", eikä vain kasata ja esitellä.
   
  WanhaPatu tykkää tästä.