Video: Testissä Ducky One 2 Mini -näppäimistö

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Sampsa, 17.09.2019.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 631
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  [​IMG]


  Duckyn pienikokoisen One 2 Mini -näppäimistön saatavuus oli keväällä todella haastava ja odotimme sitä maahantuojalta testiin monta kuukautta. Suuren suosion takana on Fortnite-pelaaja Tfue, joka on käyttänyt kyseistä näppäimistöä pelatessaan. Lopulta ostimme näppäimistön itse, jotta saimme sen testiin. Ducky One 2 Minin hinta Suomessa on tällä hetkellä alkaen noin 115 eurosta ja saatavuutta ainakin parilla jälleenmyyjällä.  Videolla esitellään näppäimistön rakenne, kytkimet, valaistus ja ominaisuudet sekä suoritimme käytännön nopeus-, kirjoitus- ja pelitestit. One 2 Mini on saatavilla pohjoismaalaisella kirjainasettelulla ainakin kuudella eri Cherry MX -kytkintyypillä ja meillä testissä oli tuntopisteelliset ruskeat kytkimet. Kyseessä on allekirjoittaneen ensikosketus 60 % kokoiseen näppäimistöön ja tuottavaa työtä tekevälle nuoli- ja ohjainnäppäimien puuttuminen osoittautui lähes ylitsepääsemättömäksi haasteeksi. Laadultaan ja tuntumaltaan näppäimistö oli kuitenkin erinomainen.

  Jos pidit videosta laita yläpeukku, tilaa io-techin YouTube-kanava ja anna kommenteissa palautetta niin kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

  Katso video Youtubessa

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

  Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2019
  Juha Uotila tykkää tästä.
 2. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  767
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Kiitos videosta. :tup:

  60% näppikseen kun on tottunut, niin ei käy enää mielessäkään että vaihtaisi suurempaan. Nuolinäppäimiä esimerkiksi minulta ei "puutu", vaan ne on tap-ohjelmoituna oikeaan shift+fn1+fn2+ctrl näppäimiin, eli jos painan niitä vaan kerran ne toimivat nuolinäppäiminä ja pohjassa pidettynä sellaisina kuin ovatkin. Ne neljä näppäintä muodostavat kuitenkin nuolinäppäinten muodostelmankin, joten käsi hakeutuu niitä etsiessä sinne kuitenkin. Loput tarvittavat on myös fn1 tai fn2 takana ohjelmoituna.

  En väitä ettei 60% vaadi totuttelua jos sellaista ei ole koskaan ollut, mutta mitään rajoitteita tietokoneen käyttöön se ei luo. Alkuun kannattaa käyttää jonkin verran aikaa, että muodostaa sellaisen pysyvän ajatuksen minkä takana mikäkin on. Volume+ ja Volume- esimerkiksi minulla on fn2+w ja fn2+s, koska "eteenpäin ja taaksepäin".

  Teen koneellani paljon muutakin kuin pelaan.
   
  ErrorFile tykkää tästä.
 3. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 496
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  60% näppis soveltuu hyvin niille mitä tarvitsee ottaa vaikka mukaan näppäimistön.
  Itse en kyllä ostaisi kun kerran täyden näppäimistön saa vaikka onkin laadukas.
   
 4. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  767
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Sehän ei olekaan sen 60% näppäimistön pointti vs täysikokoinen. Pelatessa saat hiiren lähemmäksi näppäimistöä ja täten paremman asennon kun istut koneella. Ennen pelaajat aina tunnisti siitä kun näppäimistö vinossa pöydällä, 60% näppäimistön kanssa näin ei tarvitse tehdä.
   
  lättyviikari ja ErrorFile tykkäävät tästä.
 5. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 496
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  No itsellä ihan normi näppäimistö on suoraan edessä eikä ole vinossa sekä tuolin kyynärnojan edessä hiiri eikä tuo 60% näppis sitä muuttaisi mihinkään päinvastoin joutuisi näppäimistön pitää ehkä vinosti että olisi luontevampi kulma vasemmalle kädelle.
  Ja myös ulosvedettävä näppäimistöalusta löytyy ja saa vaikka syliin asti jos haluaa.
   
 6. shakal

  shakal RGB ON Tukijäsen

  Viestejä:
  767
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2017
  Ennen pienempään näppäimistöön ja isoihin hiirimattoihin siirtymistä, pelaamisen asentoni oli yleensä tuo:
  [​IMG]

  Ja jos tuo kuva oli parin hakusanan ensimmäinen tulos googlen kuvahaulla, yksi kuva monista, niin tuskin olin ainoa kyseisen ongelman kanssa.

  Jollain pöydän alta vedettävän tason kanssa tulisi niin hirveä peliasento ettei siitä tulisi mitään.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 7. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends Team H2O

  Viestejä:
  3 354
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Asiat voi tehdä helposti tai vaikeasti, jälkimmäiseen nuo ovat omiaan. Tosin onhan noissa jotain positiivistakin, kulkeutuu näppärästi mukana.
   
 8. ErrorFile

  ErrorFile

  Viestejä:
  455
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Näiden kanssa samaa mieltä. Itselläni meni Pok3rin saatuani (kohta noin viisi vuotta sitten :eek:) noin vartti, kunnes nuo FN:n takana olevat pikanäppäimet ja vaikkapa nuolinäppäimet alkoivat tulla kuin selkärangasta. Nykyään muiden näppäimistöjen käyttö on aika kömpelöä, varsinkin jos ovat täysikokoisia. Töissä käytän päivittäin täysikokoista ja eihän se miellyttävää ole, koska kädet hakeutuvat automaattisesti noille Pok3rin pikanäppäimille.

  Ja tuo seikka näppäimistön ja hiiren läheisyydestä tuo pienen näppäimistön kanssa kyllä aivan valtavasti lisää käyttömukavuutta. Täysimittaisen kanssa on sellainen "miksi hiiri on tuolla kilometrin päässä?" -tunne joka päivä.
   
  shakal tykkää tästä.
 9. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen Team PUBG Team Stream Team H2O

  Viestejä:
  7 631
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  Olen tuota One 2 Miniä nyt jokusen tunnin käyttänyt, mutta ei jää itselleni käyttöön. Seuraavaksi joku 75% tai TKL kokeiluun.
   
 10. BlackWolf

  BlackWolf Suomen Michael Jackson

  Viestejä:
  729
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos paljon pelaat niin kannattaisi olla edelleenkin. Tuo on kädelle paljon luonnollisempi asento kuin suoraan edessä, jolloin kädet kyllä samassa asennossa, mutta käännät ranteesta. Paljon pelaavat pelaa tuolla tavalla ihan muusta syystä kuin sen näppiksen koon takia. Aivan vastaavasta syystä toimistoihin ja pelaamiseen kehitettiin aikanaan niitä keskeltä "halkaistuja" näppäimistöjä ja kehitetään siis edelleenkin, niitä vaan myydään ihan muille käyttäjäryhmille.
   
  Maranki tykkää tästä.
 11. Heezy

  Heezy

  Viestejä:
  1 176
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  itsellä 65% näin ei vaimokaan valita kun nuolinapit puuttuu :tup:
   
 12. Ranstu

  Ranstu

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Tällä hetkellä käytössä Varmilon VA88M MX Greeneillä, TKL on ihan sopiva koko pelaamiseen sekä kirjoittamiseen, ja muita kytkimiä ei ole ollut missään vaiheessa ikävä...
   
 13. nahka

  nahka

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Muuten hyvä, mutta eniten rasauttaa noiden näppäinhattujen kirjasintyyppi. Noita samoja näkee monissa ja tuo kirjasintyyppi on vain älyttömän ruma, jopa itse Windows -logoki on aivan vääränlainen.
   
 14. null0

  null0

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2017