Video: Testissä Akkon uudet mekaaniset näppäimistöt

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Team Tesla
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
12 623


Sampsa kirjoitti uutisen/artikkelin:
Akko on julkaissut myyntiin uusia suomalaisella näppäinasettelulla varustettuja näppäimistöjä noin 100 euron hintaluokkaan. Testasimme kolme uutuutta Akkon omilla kytkimillä ja PBT-näppäinhatuilla. Kaikkien näppäimistöjen piirilevyssä on hot swap -ominaisuus eli niihin saa vaihdettua haluamansa kytkimet.Akkon verkkokaupassa 114 euron hintainen 75% kokoinen Black & Gold 3084B Plus on paperilla pykälän isompi versio aiemmin testatusta ja io-techin toimituksen valinnan saaneesta 68 % kokoisesta 3068B Plus -mallista. Käytännössä totesimme kuitenkin näppäimistön äänen ja tuntuvan poikkeavan niin merkittävästi, että purimme sen osiin ja totesimme, että vakauttimet on rasvattu erilailla ja pohjasta puuttuu kokonaan kaikua ehkäisevä vaahtomuovipehmuste.

Maxgaming-verkkokaupassa 88 euron hintainen Steam Engine 5087S on TKL-kokoinen ja varustettu retrohenkisellä harmaa-ruskealla väriteemalla. Valitettavasti näppäimistö on erittäin kovaääninen ja pohja vaimentamaton kaikukoppa.

Täysikokoinen noin 130 euron hintainen Blue on White 5108B on vakiona täysin valkoinen ja sen runko on hieman paremmin vaimennettu kuin team Engine 5087S:ssä.

Videolla käydään näppäimistöjen ominaisuudet läpi ja testataan kirjoittamista käytännössä.

Jos pidit videosta, niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video YouTubessa

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
29.05.2020
Viestejä
68
Jaha olikin videon otsikko/nimi muuttunut, hyvästä syystä kyllä. :) Olisinkin siitä vähän kysellyt itsekin.

Itelle ainakin vaikea uskoa, että 'vahingossa' noin suuri ero näppisten laadussa ja tuntumassa. Harmi. :thumbsdown:
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 167
Blue on White 5108B alkoi houkuttelemaan ja laitoin melkein jo tilaukseen. Sopisi hyvin io-techin harmaan deskmatin kaveriksi, jos sellaisen onnistuu samaan. Vähän vaan kaihertaa 130€ hinta. 99€ hinnalla olisin varmaan jo tilannu :hmm:. Oliko nuo CS Jelly Purplet samalla tavalla rasvattu kuin 3084B:ssä vai kuten 3068B:ssä?
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
317
Nuo hinnat alkaa olla jo sitä luokkaa, että Keychronilta saa K8 Pro (120€) mekaanisen näppiksen hotswap kytkimin ja täysin ohjelmoitavissa (QMK/VIA) olevan RGB näppiksen jossa on myös BT kolmelle laitteelle. Tuntuma on hemmetisti jämäkämpi kuin näissä läpysköissä.
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 167
Akkon sivuilla on muuten jotain infoa kytkimien rasvauksesta:
The technology of machine lubrication is not yet well developed and thus the amount of lube applied on every switch cannot be consistent. This could sometimes cause the switches to be overlubed with spillage. On the other hand, the lubes applied by hand lubrication will be more uniform and controllable, with comparably higher labor costs.

In some scenarios, “factory-lubed” means that the switches are being briefly lubricated during manufacturing. Therefore, we want to clear up a bit about the difference below and it is important to be 100% transparent for customers on what they would get:

The regular version Akko CS switches: the stem and spring has been processed with dry film lubrication, with machine lubrication on the metal leaf corners.

The hand-lubed version of Akko CS switches: bottom housing stem rail and cylinder will be hand-lubed in addition to the dry film lubrication on stem and spring as well as the machine lubrication on the metal leaf corners like the regular CS switches.
Akkon mukaan tehdasrasvauksessa on heittoja eikä samanlaista rasvausta voida taata (muuta kuin käsin tehdyssä rasvauksessa). Eli tuotantoerien välillä voi olla isojakin heittoja, kuten videolla tuli ilmi.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
242 728
Viestejä
4 239 370
Jäsenet
71 242
Uusin jäsen
Miohe

Hinta.fi

Ylös Bottom