Video: Näytön päivitys uutta näytönohjainta ostettaessa

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Team Pätkäpaasto
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
10 401


Sampsa kirjoitti uutisen/artikkelin:
Kaupallinen yhteistyö AOC:n kanssa

Uudet GeForce RTX 30- ja Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimet pyörittävät uusimpia pelejä 1440p-resoluutiolla yli 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella parhailla tai lähes parhailla kuvanlaatuasetuksilla. Samaan aikaan Steamin Hardware Surveyn mukaan suosituin näyttöresoluutio on ja on jo pitkään ollut Full HD, joka on edelleen käytössä jopa 67 prosentilla käyttäjistä. 1440p-resoluutio on käytössä alle 10 prosentilla ja 4k-resoluutio ainoastaan 2,4 prosentilla käyttäjistä.

[embed]
AOC-jalusta


Kun näytönohjain päivitetään uuteen ja parempaan niin huomiota kannattaa kiinnittää myös käytössä olevaan vanhaan näyttöön. Pelikokemuksen, kuvanlaadun ja suorituskyvyn kannalta näytössä on kaksi tärkeää ominaisuutta, jotka ovat näytön resoluutio ja virkistystaajuus. Näytön resoluutio tai tarkkuus tarkoittaa sitä, kuinka monta pikseliä näytönohjain piirtää näyttöruudulle ja mitä enemmän niitä piirretään. Mitä enemmän pikseleitä, sitä paremmalta ja tarkemmalta kuva näyttää, mutta samalla myös sitä enemmän näytönohjaimelta vaaditaan suorituskykyä.

Näytön virkistystaajuus tarkoittaa sitä, kuinka monta näytönohjaimen piirtämää kuvaa päivitetään näytön ruudulle sekunnissa. Mitä enemmän yksittäisiä kuvia näytönohjaimen toimesta piiretään ja näytön toimesta esitetään ruudulla, sitä sulavammalta liikkuva kuva näyttää ja tuntuu.

Vuoden 2021 1440p-resoluution pelinäytöstä videolla on esimerkkinä AOC:n AG273QXP-näyttö, jonka ominaisuuskattaus on 27-tuumainen tasainen nano-IPS-paneeli, 170 hertsin virkistystaajuus, Freesync Premium Pro- ja G-Sync-yhteensopivuus, 1 millisekunnin gray to gray -vasteaika ja DisplayHDR 400 -kirkkaus. Hintaa AOC:n näytöllä näillä ominaisuuksilla vajaa 500 euroa, kun 1440p-näyttöjen hintataso Suomessa on nykyisin alkaen 250 eurosta ylöspäin.

Jos pidit videosta niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video Youtubessa

Linkki alkuperäiseen juttuun
 

Requiem

For You
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 460
Näytön resoluutio tai tarkkuus tarkoittaa sitä, kuinka monta pikseliä näytönohjain piirtää näyttöruudulle ja mitä enemmän niitä piirretään.
Mitä tarkoittaa tuo "ja mitä enemmän niitä piirretään" tuossa lauseessa?
Näytön virkistystaajuus tarkoittaa sitä, kuinka monta näytönohjaimen piirtämää kuvaa päivitetään näytön ruudulle sekunnissa.
Tai kuinka monta kertaa kuvaa päivitetään. Näytönohjainhan taas piirtää mitä jaksaa jos ei ole rajoitettu.
Edit: Siis pelatessa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
441
Mitä tarkoittaa tuo "ja mitä enemmän niitä piirretään" tuossa lauseessa?

Tai kuinka monta kertaa kuvaa päivitetään. Näytönohjainhan taas piirtää mitä jaksaa jos ei ole rajoitettu.
Edit: Siis pelatessa.
Typo vaan, seuraavan lauseen ajatus jäänyt siihenkin.

"Näytön resoluutio tai tarkkuus tarkoittaa sitä, kuinka monta pikseliä näytönohjain piirtää näyttöruudulle ja mitä enemmän niitä piirretään. Mitä enemmän pikseleitä, sitä paremmalta ja tarkemmalta kuva näyttää, mutta samalla myös sitä enemmän näytönohjaimelta vaaditaan suorituskykyä."
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
140 957
Viestejä
2 691 404
Jäsenet
52 583
Uusin jäsen
JesseP90

Hinta.fi

Ylös Bottom