Very Hazardous Born In The Ghetto -projekti(t)

Viestiketju alueella 'Buildit, setupit, kotelomodifikaatiot & DIY' , aloittaja pecu_83, 23.02.2018.

 1. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jees. Tehdäänpä tästä nyt sitten oikein esittely jos vaikka joku saisi hyvät naurut :D

  Kannoin tuossa vuoden vaihteessa muutamasta paikasta roskikseen menossa olevia tietokoneita 5kpl kotio purkuun tarkoituksena ottaa kotelotuulettimet ym. käyttökelpoiset osat talteen ennen kierrätykseen (roskalavalle) nakkaamista. Joukossa oli pari vanhaa Celeronia, yksi vanha Athlon, mutta parista koneesta löytyikin i3:set. Toinen oli i3-2100 ja toinen i3-4150.

  Sen i3-4150 ympärille lähdin sitten tätä tekemään.

  Poweriksi laitoin toisesta koneesta löytyneen 300W, kovalevyksi 500Gb (jonka rinnalle laitoin vanhan tallikoneen kovoni, jossa oli Steam-pelit jo valmiina). Muisteiksi koneista löytyi kaksi 4Gb kampaa. Tässä vaiheessa virittelin kotelon etu- ja takareunaan kotelotuulettimet, vaikkei sille edessä valmista paikkaa ollutkaan. Tähän oli tarkoitus sitten laittaa GTX 1050 ti, kun se ei tarvi lisävirtaa.

  Torista löysin 1050 ti:n, mutta jouduinkin huijauksen kohteeksi. Rahat meni, mutta näyttistä ei tullutkaan :(

  Sen jälkeen olen selaillut myyntifoorumeilta: a) hakumatkan päässä olevia b) halvempia näyttiksiä. Vähävirtaisia sopivia ei oikein tullut vastaan, niin kyllästyin kyttäilyyn ja kävin sitten hakemassa GTX 580 40€. Se oli kuitenkin jullkaisuhetkellään maailman nopein :D. En olisi halunnut laittaa noin pienellä muistilla (1,5Gb) varustettua näyttistä, mutta ei läheltä löytynyt budjettiin sopivaa parempaakaan.

  Kotelosta joutui leikkaamaan toisen kovopaikan pois että näyttis mahtui paikalleen ja sai lisävirtaliittimet näkyviin. Toisen kovalevyn heitin kotelon kattoon DVD-aseman päälle ja tuin se paikoilleen solumuovilla. Alkuun meinasin että laitan toisen powerin vaan kotelon päälle ja johdot katosta läpi, mutta yksi pois puretuista powereista olikin todella sirokokoinen.

  Aloin miettiä olisiko se mahdollista saada mahtumaan kotelon sisään kaiken muun kanssa.

  Alkuun meinasin laittaa sen makaamaan kotelon pohjalle, mutta se oli pikkasen liian leveä olemaan niin ja se otti emolevyn PS/2 porttiin kiinni. Sitten keksin laittaa sen kyljelleen prosessorituulettimen päälle.

  Prosessorituulettimeksi kasasin yhdestä matalasta kopasta löytyneen tornimallisen siilin, jonka läpi oli alun perin puhaltanut kotelotuuletin tunnelia pitkin. Laitoin tuulettimeksi AMD:n vanhan prosessorituulettimen suoraan ruuveilla ripojen väliin kiinni.

  Kakkospowerissa oli 6 pinninen emolevylle tarkoitettu lisävirtaliitin, jonka kolvasin uudelleen näytönohjaimen lisävirtaliittimeksi ja 4pin ATX12V liittimen tilalle 8-pin PCI-E lisävirtaliittimen jonka tilasin Jimms`ltä (2€ /2kpl), joten powerin koko 240W oli alistettu näytönohjaimen käyttöön. Katsoin etukäteen, että GTX 580 ilmoitettu max. teho on 244W, mutta osansa se ottaa kuitenkin PCI-E:n kautta, joten uskon tuon powerin riittävän (eikä niin harmita vaikka hajoaisikin :D)

  Koteloon piti pikkasen leikellä väylää virtajohdolle, mutta sen sai niin hyvin istumaan, että sen sai jopa kiinni alkuperäiseen tuulettimen kiinnityskohtaan. :)

  Kakkos powerin käynnistys on yhdistetty ykköspowerin käynnistyspinniin, joten molemmat powerit lähtevät päälle normaalisti käynnistysnapista ja sammuvat normaalisti koneen sammuessa. Molempien rungot on kotelossa kiinni, joten maita ei tarvinnut erikseen yhdistää (tarkastin maadoituksen).

  Lämmöt pysyy hyvin kurissa myös koppa kiinni. Tuossa on tosiaan etureunassa kotelotuuletin puhaltamassa sisään ja sen lisäksi molemmat powerit, prossutuuletin ja näytönohjain kaikki puhaltavat kuumat ilmat takaseinästä pihalle :tup:

  Ajoin tuolla sitten tottakai Firestriken (olin jo aiemmin koittanut toisessa koneessa että näyttis toimii, joten tiesin kutakuinkin mitä se kulkee) ja suorastaan murskasin maailmanennätyksen :lol: (tuolla prossu ja näyttiscombolla ;)). Toisella vedolla sain vielä muutaman pisteen lisää. Testeissä oli Kingstonin 8Gb kampa, kun ne 2x4Gb purkukammat oli toisessa koneessa kiinni, täytyy vielä testata niillä.

  I scored 4 795 in Fire Strike

  3DMark Score
  4795
  Graphics Score
  5662
  Physics Score
  5127

  Kello oli tuossa vaiheessa jo sen verran paljon, että en pelejä sen enempää testannut, mutta Crysis 2 testasin nopsaan 1080p, High preset ja high res textures: off, niin tasaiseen 64-65fps :) (vähän jopa liian tasaiseen olikohan joku framelimit päällä :bored: Vsync ei ollut päällä)

  Tosiaan tuolla näyttömuistin (1,5Gb) määrällä joutuu varmaan uudemmissa peleissä textuureista karsiin, mutta ihan pelikelpoiselta vaikuttaa :tup:
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2018
  hsatan, zZzz, VuohiKauhu ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 2. mize22

  mize22

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  On se komia! Serrin uudelleenkäyttö aina lähellä sydäntä, ja perkeleen siisti ulkoakinpäin :)
   
  pecu_83 tykkää tästä.
 3. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Pari nopsaa pelitestiä vetäsin. Crysis 3 1080p high 45 fps, mediumilla 70fps :tup:, Tomb Raider 1080p ultra avg. 81fps min.66 max 96. :tup: Fortnite 1080p ehkä high 45fps, PUBG 1080p melko low asetuksilla 45-50fps. Eli siis vähintäänkin pelikelpoinen :):kippis:

  Toi toisen powerin tuuletin huutaa melko kovaa, onkohan se alunperin ollu lämpöjen tms. mukaan säätyvä? Nyt kun se ei oo kaikki piuhat kytketty kuten alunperin niin se ei saa sitä ohjaustietoa. Siihen vois tilalle viritellä kotelotuulettimen tai vaan napata tuulettimen johdot ja pistää fan header päähän ja emolta ohjaus siihen :think:. Eipä se juuri täällä autotallissa haittaa, kun saa vetää rauhassa volat täysillä ja subbari jytisee, niin ei se sillon kuulu :D
   
 4. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jahas. Tämä projekti sai vähän lisää tehoa ja tuli samalla halvemmaksi :D

  Vastaan tuli risa 780ti periaatteessa kaupan päälle, mutta käytännössä sille taidettiin laskea 30€ hintaa.

  Purin jäähyn pois ja paistelin ensimmäisen näytönohjaimeni. 9min 200 asteessa ja voila! sehän heräsi henkiin :)

  Nopsaan testasin Firestriken, hyvin tuntuisi pelaavan ;)

  I scored 8 467 in Fire Strike
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2018
  hsatan, zZzz, mize22 ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 5. mize22

  mize22

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Iteki pitäis kokeilla uunittaa yhtä näyttistä. HD 6950, ei meinaa antaa enää kuvaa.
   
 6. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 000
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  No nyt on asiallisen näköistä projektia :tup:

  Onko sulla sattumalta enemmän noita HP:n powereita?
   
  pecu_83 tykkää tästä.
 7. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Ei mulla samanlaista ole. Tän mä kerkesin teurastaan, ennenkuin huomasin sun triidin tosta markettikoneen virtalähteen vaihdosta, ois vissiin käyny suoraan kohteeseen :(

  Huomenna meinasin teurastaa seuraavan tohon toiseen koneeseen vastaavaan ammattiin, mutta voin vielä painaa jarrua jos tarviit.

  Tuommonen olis, mutta toi on ihan normiliittimillä ja vähän isompikokoinenkin:

  https://www.amazon.com/404472-001-4...rd_wg=A8Rsc&psc=1&refRID=63BWZPJF3CNEVMCJV8W8
   
 8. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 000
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Joo toi ois käynyt suoraan. No mutta onni onnettomuudessa, ainakin pääsee räpeltämään. :)
   
 9. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jatketaanpas tähän samaan ketjuun nyt siitä toisestakin roskiskoneesta.

  Tosiaan kasasin myös siihen i3-2100 ympärille käyttökelpoisia osia niistä muista koneista ja asentelin windowsit ym. huomatakseni, että puolet emon USB porteista olikin pimeenä. Kävin sitten kirjaimellisesti kaivamassa roskiksesta samanlaisen kopan, jossa oli toinen Celeroneista aiemmin majaillut ja vaihdoin vielä kaikki kamat siihen koppaan ja emoon.

  Siihen sitten laitoin i7-2600 hetkeä myöhemmin tilalle, kun halvalla sai ja GTX 1050 kaveriksi, kun sille riittää 300W poweri. Nyt kun tuo kaupan päälle tullut 780Ti heräsikin henkiin, varsinaisesti kaupan kohteena ollut 780Ti jäi käytettäväksi. Jonkun aikaa emmin laittaisinko sitä laisinkaan, kun tuo 1050 oli todella miellyttävän hiljainen eikä tarvinnut lisää virtaa. Päädyin kuitenkin eilen kokeilemaan sitä vanhan koneen powerilla ja hyvinhän se potkii tuon i7-2600 kaverina, joten eiköhän se sinne jää.

  Tänään sitten valmistelin sille oman GPU-Powerinsa. (Todennäköisesti kyllä hommaan siihen jossain vaiheessa yhden riittävän virtalähteen, niin saa kaikki rojut siististi kopan sisään)

  Ensiksi meinasin vetää johdot poikki ja alkaa kolvaileen sopivat pätkät ja pinnittää ne, mutta sitten tajusin, että tuossahan on monta johtoa valmiiksi pinnitettynä. Katsoin Youtubesta pari opetusvideota ja totesin, että nitojan niitti-kikka näytti toimivalta.

  Sitä se myös oli. Kahdella niitillä +12V linjat ja maat oli hetkessä irroitettu.

  Muutamaan johtoon jouduin itse puristamaan pinnin, että sain riittävän määrän maita ja virtoja kytkeäkseni 2 x 8 pin PCI-E lisävirtaliitintä.

  Tarkoitus on käynnistää tuo sellaisella Add2PSU liittimellä, mutta en ole 100% varma toimiiko se kun lainasin tuosta ATX24 liittimestä pari +12V johtoa ja muutaman maan. Jos se ei toimi, niin otan tuohon käynnistyksen samalla tavalla ykköspowerin käynnistyksestä kuin tuossa toisessakin koneessa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2018
  mize22 tykkää tästä.
 10. pecu_83

  pecu_83

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Hyvin toimii tämäkin GPU-Poweri, ja käynnistyy sillä Add2PSU pulikalla, niin helppo on kytkeä toimimaan normaalisti virtanapista molemmat powerit. Tämä poweri saattaisi mahtua kotelon etuosaan kovalevyn tilalle, mutta en taida alkaa modaileen tätä sen enempää, vaan hommaan riittävän powerin tähän koneeseen.

  Tulipahan nopsaan testattua ghetto-powerilla Firestrike. Olin sillä vanhan koneen powerilla jo aiemmin testannut, niin vakiona sai 9830 pts ja pienillä kelloilla meni 10k rikki, joten vähän kun veti ruuvia vielä tiukemmalle, niin 10310 irtosi tällä kokoonpanolla.

  I scored 10 310 in Fire Strike

  Sen verran tuli myös aiemmin koitettua, että voiko tähän laittaa yli 8Gb RAM, kun HP:n tukisivuilla ilmoitetaan että 8Gb on maksimi. Mietin että mikähän sitä rajoittaa ja koitin googletella, niin moni oli ihmetellyt samaa, mutta kellään ei ollut vastausta. Mullakaan ei ollut toista 8Gb kampaa laittaa, mutta 4Gb löytyi rinnalle, niin ainakin Windows näytti 12Gb RAM. Täytyy hommata tähän vielä toinen 8Gb kampa, niin helpottaa vähän videoiden editoinnin kanssa kun on se 16Gb. Tässä on kuitenkin vaan 2 muistislottia, niinkuin tuossa Very Hazardouksessakin.
   
 11. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 530
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kukahan nuo HP:n powerit on valmistanut, Delta? :think: