Vertu tekee paluun Aster P -Android-älypuhelimen muodossa

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 19.10.2018.

Tagit:
 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 612
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  vertu-aster-p.jpg

  Alkujaan Nokian perustama luksuspuhelinvalmistaja Vertu on tehnyt paluun uuden Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvan Aster P -mallin muodossa. Yritys esitteli uutuuden Pekingissä. Vertu meni konkurssiin viime vuoden heinäkuussa, jonka jälkeen Turkkilainen Baferton Ltd. osti yrityksen itselleen.

  Uudessa Aster P -mallissa on titaaninen runko, safiirilasinen etukuori ja nahkapäälysteinen takakuori. Keskeisimpiä teknisiä ominaisuuksia ovat 4,97-tuumainen 1080p-näyttö, Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, 6 Gt RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa, 20 megapikselin etukamera, 12 megapikselin takakamera sekä 3200 mAh akku pikalatauksella. Käyttöjärjestelmänä on kustomoitu Android 8.1.

  Vertu Aster P:n hinnat alkavat Kiinassa Baroque version 29800 yuanista, eli noin 3750 eurosta, ja päätyvät Dazzling Gold -version 98000 yuaniin, eli runsaaseen 12 300 euroon.

  Lähde: http://www.cnmo.com/news/646114.html
   
 2. eternality

  eternality

  Viestejä:
  334
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  En ikinä ole ymmärtänyt miksi näissä luksuspuhelimissa on pääsääntöisesti keskiluokan rautaa? Jos puhelin maksaa 3 tonnia niin parinkympin lisäinvestointi lippulaiva SOC:iin ei tuntuisi kohtuuttomalta.
   
  Himmler, novoiperkele ja Joe tykkäävät tästä.
 3. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 412
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuo hinta ja specsit kyllä takaavat huonon myynnin jatkossakin
   
  Yrmiö tykkää tästä.
 4. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  941
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Niitä, keillä on tuon verran laitettavana puhelimeen, ei kiinnosta yhtään että mikä prosessori siellä puhelimessa on. He haluavat vain sen kalliin puhelimen, se on sama kuin joillain on se 20k€ TAG Heuer.

  E: Ei näitä edes myydä tavantallaajille.
   
  Himmler tykkää tästä.
 5. eternality

  eternality

  Viestejä:
  334
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Tolla logiikalla näissä olisi sitten se halvin mahdollinen prosessori, mutta jostain syystä ovat sensijaan päätyneet keskikastin prosessoriin, joten selvästikin sillä on jotain väliä.
   
 6. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen

  Viestejä:
  3 271
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Veikkaan, että lähtökohtaisesti tuollaisella puhelimella ei juuri pelailla, joten GPU:n suorituskyvyllä ei ole niin väliä. Isoin ero keskikastin piirien ja lippulaiva piirien välillä on nimenomaan GPU suorituskyvyssä. SD660 tarjoaa yllättävän hyvää CPU suorituskykyä, joten siinä mielessä ihan ok valinta. Toki tuo piiri alkaa olemaan jo vähän vanha, että uudemmankin olisi voinut valita.

  Geekbench 4 Single core:
  • Nokia 8 (SD835): 1911
  • Nokia 7 Plus (SD660): 1623
  • Nokia 6.1 (SD630): 872
   
  Himmler ja Shikanjyo tykkäävät tästä.
 7. Dekkis

  Dekkis

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  24.01.2018
  Eiköhän upporikkaat kumminkin pitele iPhoneja tai Noteja taskuissaan.
   
 8. Kaakatus

  Kaakatus

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Jotenkin toivoisi, että näissä puhelimissa nähtäisiin teknisiä innovaatioita, joiden toteuttaminen normi malleihin on liian kallista. Nyt se näkyy valitettavasti lähinnä pintamateriaaleissa. Ökyrikkaita ei välttämättä kiinnosta tietää mikä CPU-kuoren alla on, kunhan teho on "tarpeeksi", kuten Bentley asian ilmaisee.
   
 9. Yrmiö

  Yrmiö

  Viestejä:
  605
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Upporikkaillakin on sen verran tyylitajua ettei tuollainen rumilus voi eksyä taskuun.
   
  JuhoN tykkää tästä.
 10. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 844
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se tärkein kuka tuon Vertu nimen tällähetkellä omistaa.

  Meinaan kun sen omistajan aikeista riipuu mikä se todellinen toteutunut laatutaso lopulta on.


  Tuo ulkonäkö on aikapitkälle toisinto vanahsta Vertu mallista.
   
 11. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 612
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei tällaisiin puhelimiin voi oikein toteuttaa mitään mullistavia teknisiä innovaatioita, kun valmistusmäärät ovat niin pieniä. Pienissä erissä ei saa hankittua mitään kovin teknisesti mullistavia tai erikoisia komponentteja.
   
 12. eternality

  eternality

  Viestejä:
  334
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Ihan hyvin se toimii myös toisinpäin, näissä voitaisiin nimenomaan käyttää komponentteja jotka ovat liian kalliita tai monimutkaisia massatuottaa. Tässä hintaluokassa ostajat tuskin ovat erityisen tarkkoja hinnan suhteen, pari tonnia sinne tai tänne tuskin vaikuttaisi puhelimen myyntiin juuri yhtään. Mutta kai se on helpompaa vain ostaa joku valmis kiinalainen design ja liimata sen pintaan vähän koristeita.
   
 13. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 612
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä se homma menee nykypäivänä niin, että parhaat mahdollisuudet uuden edistyneen tekniikan toteuttamiseen löytyy näiltä isoilta puhelinvalmistajilta, joilla on valtavat R&D-budjetit ja joiden high-end-malleja valmistetaan kymmeniä miljoonia kappaleita. Vertun kaltaisella pikkutekijällä ei yksinkertaisesti riitä resurssit eikä volyymi.

  Vertun liikevaihto on ollut noin 100-150 miljoonan luokkaa, joten karkeasti arvioituna yritys on valmistanut vuodessa maksimissaan muutaman kymmenen tuhatta puhelinta. Noilla valmistusmäärillä teknisien innovaatioiden toteuttaminen ja valmistaminen tulee äkkiä todella kalliiksi ja uskallan melkeinpä väittää, että näiden luksuspuhelimien kategoriassa high-tech-ominaisuudet olisivat helmiä sioille useimpien ostajien kohdalla. Lisäksi monet komponenttivalmistajat eivät anna edes valmistuslinjoiltaan kapasiteettia noin pienten erikoiskomponenttierien tekemiseen - tästä olen puhunut vähän isompienkin älypuhelinvalmistajien edustajien kanssa esim. lovettomiin näyttöpaneeleihin liittyen.
   
 14. eternality

  eternality

  Viestejä:
  334
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Niin, minkätakia puhuinkin innovaatioista joita ei voida massatuottaa. Noilla puhelinmäärillä ja katteilla Vertu voisi esimerkiksi ihan hyvin valmistaa osia käsityönä. Nykypuhelimissa jokainen komponentti on suunniteltu niin että niitä voidaan tehdä helposti automatisoiduilla tuotantolinjoilla, mitkä asettavat omat rajansa esim. kuinka monimutkaisia muotoja kotelossa voidaan käyttää tai miten piirilevy on layoutattu ja mitä komponentteja siinä käytetään. On olemassa paljon innovaatioita joissa nimenomaan se massatuotanto on ongelma, mutta muutaman sadan/tuhannen tekeminen käsityönä olisi täysin mahdollista.

  En myöskään ymmärrä tässä ketjussa toistuvasti esiintyvää vihjailua siitä että rikkaat ihmiset ovat jotenkin tyhmiä tai kyvyttömiä käyttämään/arvostamaan teknologiaa.
   
 15. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 612
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on ihan totta, mutta en nyt ihan äkkiseltään keksi minkälaista edistynyttä tekniikkaa noilla käsityön tuomilla edulla voitaisiin käytännössä valmistaa, kun muilla osa-alueilla ollaan kuitenkin teknisesti pahasti isoja valmistajia perässä. Lähinnä näen, että noista voisi olla suurinta etua joissain design-puolen toteutuksissa.
   
 16. eternality

  eternality

  Viestejä:
  334
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Joo, itekin mietin tuossa lähinnä jotain designiä. Itse jos olisin päättämässä asioista niin varmaan kokeilisin palkata pari kelloseppää väsäämään puhelimen runkoja, niitä voisi oikeasti työstää aika hienoiksi ja toteuttaa jotain tosi upeita mekanismeja, esim. aukeava läppä tai vanhan kunnon Nokia communicatorin tyylinen puhelin. Sisään sitten oneplussalta tai muulta vastaavalta valmistajalta ostetut sisukset niin alkaisi olla jo jotain kasassa mitä voisi kutsua premiumiksi.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 17. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 612
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on nyt vähän mutua, mutta uskoisin, että Vertulta on kyllä saanut aiemminkin tilattua jotain custom-toteutuksia, jos on vain lyönyt tarpeeksi pätäkkää pöytään. Toki ei nyt sentään ihan mitään täysin custom-kommunikaattoria, mutta ulkoisia muokkauksia.
   
 18. Kaakatus

  Kaakatus

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Luulisi, että komponenttivalmistajilla olisi paljonkin kokeellisempi konsepteja olemassa tuotteistaan, joiden valmistuskustannukset ovat vielä liikaa kunnon massatuotantoon, mutta joita voitaisiin tuottaa pienissä määrin, jos kulut eivät ole ongelma. Samalla tavalla kuin moni muukin ominaisuus on tullut aluksi high-end malleihin ja valuneet sieltä alaspäin ihan karvalakkeihinkin. Näitä voisi olla uudet akkutekniikat, taipuvat näytöt, hankalasti toteutettavat runkomekanismit ja materiaalit jne. Mitään faktaa tähän ei ole, mutta ei Formuloissakaan ajeta Fiat Punton tekniikalla, eli puhelinpuolella tilanne on hieman nurkinkurinen. Tämä ei siis koske vain Vertua, vaan luksuspuhelin kategoriaa yleisesti.
   
 19. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  4 844
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse olen sitämieltä että Vertula olisi paremmin tulevaisuutta jos siirtyisivät sellaiseen Android puhelinten kustomointiin jota ykis firma harrasta iPhone puolella ts tehdään kustom kotelointeja puhelimille esim. kullasta ja safiirialsille jne, ts mutuetaan puhelinta vain mekaanisten osien osalta mutta itse elektroniika on täysin 1.1 lähtölaiteen kanssa.