Vertailussa mini-ITX-tornikotelot Lian Lilta, NZXT:ltä ja Fractal Designilta

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 094


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
io-techin alkukesästä julkaiseman "sandwich"-koteloiden vertailuartikkelin seuraajassa katsauksessa on jälleen mini-ITX -kokoluokka, mutta tällä kertaa kotelot noudattavat perinteisempää tornikotelomaista rakennetta.

Artikkelissa tutustutaan ITX-kokoluokassa suhteellisen monipuolisella komponenttiyhteensopivuudella varustettuihin mini-ITX-koteloihin laajalla noin 80-155 euron hintahaitarilla. Kotelot testiin valikoituivat Suomessa myynnissä olevista malleista Lian Lilta, NZXT:lt ja Fractal Designilta. Käymme artikkelissa läpi koteloiden ulkoiset ja sisäiset ominaisuudet ja perehdymme kokoonpanon asennettavuuteen sekä teemme lopuksi melumittaukset ja jäähdytyssuorituskykytestit sekä vakio- että referenssituulettimilla.

Lue artikkeli: Vertailussa mini-ITX-tornikotelot Lian Liltä, NZXT:ltä ja Fractal Designilta

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
22.05.2017
Viestejä
1 797
Henk.kohtainen mielipiteeni on ettei +20 litran ITX-kotelossa ole oikein järkeä. Melkein sama alkaa katsella pieniä mATX-koteloita.
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
3 123
En kyllä ostaisi yksikään noista kun jäähdytys rampautettu liikaa sekä kiintolevypaikat upuu jos esim. haluaa NAS käyttöön rakentaa.
Itse en ole näiden pienten koteloiden ystävä kun joutuu valitsemaan raudan aina kotelon mukaan eikä toisinpäin.
Muita tulevia koteloita on Lian-Li dynamic O11 mini malli mikä paperilta näyttää yhtä hyvältä mikä normi 011 malli.
Se julkistettin viime viikolla Lancool II mesh kotelon kanssa ja tulee elokuun lopussa myyntiin.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
160
En ota kantaa arvostelun sisältöön, mutta tuosta Fractalin ERAn puisesta kattopaneelista tuli mieleen, miksi ihmeessä puuta ei käytetä enempää kalliimpien koteloiden materiaalina. Luonnostaan antistaattisessa ja ääntä eristävässä materiaalissa olisi niin kovin potentiaalia. Jos jollain on kotona puutyövaja, ja vähän inspiraation puutetta niin jätän linkin eräästä parhaimmista DIY rakenteluvideoista tähän loppuun.

 
Liittynyt
07.03.2017
Viestejä
136
On kyllä kattava vertailu vedetty kasaan. Kovaa duunia arvioijalta, hyvin sai aikaa kulumaan töissä kun tätä lueskeli. Vaikka ei olekkaan se oma juttu, niin silti mielenkiintoista lukea tämän ääripään koteloista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 292
Artikkeli oli erittäin hyvä ja mielenkiintoinen. Samaa mallia voi skaalata myös suurempiin koteloihin, vaikka itse näistä pienistä ITX-koteloista nykyään enemmän pidän.

Hieman ihmettelin tosin noita taulukoiden ja tekstin lämpötilamainintoja, kun eivät kuvat täsmänneet tekstiin. Piti hieman palata artikkelissa taaksepäin toteamaan, että niistä on vähennetty huoneen lämpötila.
 
Liittynyt
26.06.2019
Viestejä
163
Sopiiko yhteenkään näistä koteloista ATX virtalähde 150 x 86 x 180 mm ja RX Vega 56 referenssi kortti?
 

Diizzel

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
1 094
Sopiiko yhteenkään näistä koteloista ATX virtalähde 150 x 86 x 180 mm ja RX Vega 56 referenssi kortti?
TU150:een ei mahdu ollenkaan ATX-virtalähdettä, mutta näistä Fractal Design Era ITX ja NZXT H210 kyllä mahduttaa. Speksien valossa Era ITX:n maksimipituus virtalähteelle on 200 mm, joten sen pitäisi siihen mahtua. Kaapelinhallinta saattaa teoriassa vaan mennä siinä vaiheessa jo haastavan puoleiseksi, sillä virtalähteen kaapelit tulevat ulos näytönohjaimen puolelta ja pidempi virtalähde laskeutuu aika lähelle korttia. Kaapeleiden koko kannattaa siis ottaa huomioon, jotta virtalähde on edes mahdollista asentaa paikalleen. Lisäksi virtalähdekehikkoa on pidempien virtalähteiden kanssa nostettava ylös, jolloin tila katossa pienenee, eikä ATX-virtalähteen kanssa ole mahdollista käyttää 240 mm:n nestejäähdytystä katossa.

NZXT:n osalta virtalähteelle on pituustilaa erittäin hyvin, koska se on pohjassa erillisessä osiossa, joten sen suhteen ongelmaa ei pitäisi olla. Valmistaja lupaakin maksimimitaksi jopa 311 mm. Pidemmät virtalähteet voivat ainoastaan viedä pohjan 3,5" levypaikan.

Vega 56:n referenssikortti on ilmeisesti 280 mm pitkä, joten sen pitäisi mahtua mihin vain näistä koteloista. Referenssikorttina sen korkeuden ja paksuuden pitäisi molempien olla riittävän pieniä.

Edit: Tuo Era ITX:n mahtuminen on siis suurempi kysymysmerkki. Teoriassa Fractal ilmoittaa erikseen myös mahdollisuuden GPU:n lyhyemmälle mitalle, jos virtalähde tuleekin yli sallitun rajan. Käytännössä ATX-virtalähteen ollessa liian pitkä rajoittuu GPU:n tila vain 190 millimetriin, jolloin Vega 56 ei enää mahtuisi. Tässä on esimerkiksi käytetty 150 mm:n pituista ATX-virtalähdettä toiseksi ylimmässä kiinnityspaikassa ja piuhat ovat mahtuneet vielä ihan hyvin. Teoriassa 180 mm:n virtalähde siis voi mahdollisesti mahtua, mutta on todennäköisesti jo hieman ahdas. Itse en ole siis päässyt testien yhteydessä kokeilemaan ATX-virtalähteitä näissä koteloissa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
26.06.2019
Viestejä
163
Kiitos vastauksesta. Ilmeisesti referenssi kortti onkin ihan hyvä vaihtoehto (vega 56) näissä ITX hommissa koonsa ja tuuletuksen puolesta kun puhaltaa kuumat ilmat ulos kotelosta. Taidampa kokeilla tuota Eraa Vega 56:sella ja 1000W corsairilla kun sellaset nyt vain löytyy. ITX emo vielä pitää hommata 3900X:lle.
 
Liittynyt
05.11.2019
Viestejä
6
Olisko tulevaisuudessa mahdollista tehä jonkun tapaisia fulltornikotelo arvostelujakin.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
154 131
Viestejä
2 907 742
Jäsenet
55 209
Uusin jäsen
Koeljoe

Hinta.fi

Ylös Bottom