Vertailussa alle 200 hintaiset langattomat pelikuulokkeet (HyperX, Logitech, SteelSeries)

Diizzel

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
2 233
Langattomien-hedsettien-otsikko.jpg


Diizzel kirjoitti uutisen/artikkelin:
Aiemmin kesällä tutustuimme io-techissä Suomen myydyimpiin USB-liitäntäisiin pelikuulokkeisiin alle 100 euron kategoriassa niin YouTube-videon kuin myös kirjoitetun artikkelin muodossa. Nyt vastaavaan käsittelyyn ovat päätyneet Suomen myydyimpien joukkoon kuuluvat langattomat pelikuulokkeet alle 200 euron hintaluokasta.

Testiin valikoitui edellisessä vertailussa voittajiksi yltäneiden Logitech G Pro X:n ja HyperX Cloud II:n langattomat versiot, Logitech G Pro X Wireless ja HyperX Cloud II Wireless, sekä uutena tuttavuutena SteelSeries Arctis 7. Sekä Arctis 7:n että Logitech G Pro X Wirelessin suositushinnat ovat 199 euroa. HyperX Cloud II Wireless puolestaan on lähtöhinnaltaan pykälän edullisemmat 170 euroa.

Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan HyperX Cloud II Wirelessiä saa artikkelin kirjoitusaikaan elokuun puolessa välissä suositushintaan ja Logitechin G Pro X Wirelessiä sekä SteelSeries Arctis 7:ää puolestaan noin 150 euroon.

Tämä artikkeli pohjautuu io-techin YouTube-kanavalle tehtyyn videoon, jonka voit katsoa täältä. Videolla kaikkien headsettien mikrofoneista on tarjolla ääniesimerkit, joiden kautta on mahdollista tutustua myös itse siihen, millaisen äänen kuulokemikrofoni kuulijalleen tarjoaa.


Rakenne ja istuvuus


Rakenteeltaan ja istuvuudeltaan kaikki kolme headsettiä ovat laadukkaita, mutta siitä huolimatta HyperX ja SteelSeries onnistuvat nousemaan edukseen pykälän Logitechia paremmin.



HyperX Cloud II Wireless on langallisen mallin tavoin rakenteeltaan jämäkkä ja istuvuudeltaan ainakin allekirjoittaneen korville erinomaisen sopiva. Korvakupit ovat kohtalaisen kookkaat, minkä lisäksi myös pääpannassa on hyvin säätövaraa, joten kuulokkeet soveltuvat todennäköisesti hyvin monenlaisille päille.

Reilun 300 gramman painollaan Cloud II Wirelessit ovat myös vertailukolmikon keveimmät, minkä myötä ne ovat päässä mukavat pidempienkin käyttöjaksojen ajan. Keveimmästä rakenteestaan huolimatta valmistajan lupaus 30 tunnin akunkestosta on kolmikon pisin. Valitettavasti testijaksolla akunkestoa ei saatu mitattua järkevästi itse, joten valmistajien lupauksia tarkempiin arvoihin ei tässä arviossa mennä.

[gallery link="file" size="medium" ids="65226,65227,65225"]

Cloud II Wirelessin mikrofoni on langallisen mallin tavoin irrotettava. Mikrofonin kapselin juuressa on merkkivalo, joka kertoo onko mikrofoni vaimennettuna. Mikrofonin lisäksi vasemmasta kuulokekupista löytyy vain lataamiseen käytettävä USB-C-liitäntä, mikrofonin mykistyskytkin ja virtapainike. Kuulokkeiden äänenvoimakkuusrulla puolestaan on sijoitettu oikeaan kuulokkeeseen. Kuulokkeet eivät mahdollista kiinnitystä toistolaitteeseen perinteisellä 3,5 mm:n kuulokekaapelilla, mikä on väistämättä pienoinen miinus, sillä sen myötä niitä ei saa kiinni esimerkiksi puhelimeen. Yhteyden tietokoneeseen Cloud II Wireless muodostaa USB-tikuksi muotoillun vastaanottimen kautta ja virran ollessa lopussa kuulokkeita voi käyttää myös USB-johto kytkettynä.

Toinen miinus monipuolisuuden nimissä on Cloud II:n langallisen version mukana toimitettujen kangaspehmusteiden puuttuminen Wirelessin paketista.



Myös SteelSeries Arctis 7 onnistuu vakuuttamaan istuvuudeltaan. Kuulokkeet ovat jonkin verran HyperX:ää painavamman tuntuiset, mutta perinteisten sankojen sijaan käytössä oleva itsekseen päähän asettuva kangaspanta tasapainottaa kuulokkeet pään päälle erittäin miellyttävästi. Myös kuppien pehmusteet erottuvat HyperX:stä, sillä keinonahkan sijaan Arctis 7 sisältää ihoa vasten varsin hyvän tuntuiset kangaspehmusteet. Kangaspehmusteet pitävät korvat hieman keinonahkaisia viileämpänä pidempien käyttöjaksojen aikana, mutta toisaalta miinuspuolena ne päästävät myös ympäristön ääniä tiivistä tekonahkapintaa helpommin lävitseen.

SteelSeriesin pääpanta ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille yhtä hyvin kuin vapaasti säädettävät sangat, sillä allekirjoittaneenkin pää oli kohtalaisen lähellä metallista yläpantaa. Suuremmilla päillä kangaspanta voineekin yltää suoraan yläosaan saakka, jolloin käyttökokemus on väistämättä hieman heikompi. On myös hieman erikoista, että pääpanta on yläpuolelta kiinni tarranauhalla, joka ei kuitenkaan mahdollista pannan kireyden säätöä. Akunkestoksi SteelSeries mainostaa pykälän HyperX:ää heikompaa 24 tuntia ja kuulokkeiden lataus hoidetaan nykyisin jo selvästi vanhahtavan micro-USB-kaapelin kautta, mikä on väistämättä pienoinen miinus.

[gallery link="file" size="medium" ids="65216,65215,65213"]

Micro-USB-paikan lisäksi vasemmassa kuulokekupissa on tarjolla mikrofoni, joka ei ole irrotettavissa, mutta toisaalta sen voi työntää kuulokekupin sisään, jolloin se on kohtalaisen huomaamaton. Mikrofonin päässä on merkkivalo, joka palaa punaisena, kun mikrofoni on vaimennettuna. Lisäksi tarjolla on 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, jonka kautta tietokoneen äänet voi ohjata toisellekin kuulokeparille, SteelSeriesin oma liitäntä, johon tulee mukana 3,5 mm:n audioliitännän tarjoava kaapeli, jonka avulla kuulokkeet voi liittää esimerkikis puhelimeen, kuulokkeiden äänenvoimakkuusrulla ja mikrofonin mykistyskytkin.

Oikeassa kuulokekupissa puolestaan on tarjolla virtapainike ja rulla, jolla tietokoneelle näkyvien kahden virtuaalisen äänikortin (Game & Chat) välistä äänenvoimakkuussuhdetta voi säätää. Langattoman yhteyden tietokoneeseen Arctis 7 muodostaa USB-johdon päässä olevan vastaanotinlätkän kautta. Lätkään on sijoitettu myös 3,5 mm:n ulos- ja sisääntulot, minkä myötä siihen voi liittää esimerkiksi kaiuttimet.

Monipuolisten liitäntäominaisuuksiensa osalta SteelSeries onnistuukin nousemaan HyperX:n ohitse. Lisäksi Arctis 7:t ovat vertailun ainoat kuulokkeet, joissa on valinnanvaraa ostovaiheessa, sillä ne ovat saatavilla sekä mustana että valkoisena. Itse kuulokkeiden rakenne on jämäkkä ja laadukas, mutta aivan HyperX:n tasolle laaduntunnussa SteelSeries ei yllä.



Kolmikon huonoiten päähän istuvaksi sijoittuu Logitechin G Pro X Wireless, joka ei sekään missään nimessä ole epämukava. Allekirjoittaneen päässä Logitechin säädöt täytyi pitää käytännössä lähes maksimissa, joten kovin suurille päille kuulokkeet eivät välttämättä sovellu kovin hyvin, minkä lisäksi korvakuppien pehmusteet tuntuivat kilpailijoitaan ahtaammilta ja allekirjoittaneella ne painoivat jo aavistuksen korvalehtiä.

Rakenteensa laadun osalta Logitech vastaa HyperX:ää ja on aavistuksen SteelSeriesin mattapintaista muovia tukevamman tuntuista. Akunkestoksi Logitech lupaa kolmikon heikoimmat 20 tuntia, mikä itsessään on kuitenkin useimmille varsin riittävä lukema tavanomaisessa käytössä.

[gallery link="file" size="medium" ids="65203,65236,65208"]

G Pro X Wirelessin kaikki painikkeet on sijoitettu vasempaan kuulokekuppiin, jossa on tarjolla USB-C-latauspaikan lisäksi irrotettava mikrofoni, virtakytkin, kuulokkeiden äänenvoimakkuusrulla ja mikrofonin mykistyskytkin. 3,5 mm:n yhteyttä esimerkiksi puhelimeen ei siis Logitechinkaan kuulokkeista ole mahdollista luoda.

HyperX:ää monipuolisemmaksi Logitech yltää mukana toimitettavien vaihtoehtoisten kuulokekuppien kangaspehmusteiden myötä. Valitettavasti itse pehmusteet eivät yllä Arctis 7:n tasolle, vaan ovat pinnaltaan hieman karheat ja sen myötä epämukavammat. Vakiona kiinni oleviin keinonahkapehmusteisiin verrattuna ne myös ohentavat kuulokkeiden ääntä selvästi tehden siitä ainakin allekirjoittaneen korvaan vakiota huonomman.


Ohjelmisto ja ominaisuudet




[gallery link="file" size="medium" ids="65235,65233"]

Ominaisuus- ja ohjelmistokattauksen osalta testinelikon voittaja varsin selvällä erolla on Logitechin Pro X Wireless. G HUB -sovelluksen kautta on mahdollista säätää niin kuulokkeiden kuin myös mikrofonin taajuusvasteita, minkä lisäksi mukana on myös esiasetettuja vaihtoehtoja. Langalliseen malliin verrattuna kuulokkeiden säätövaraa on jopa lisätty laajentamalla taajuuskorjain viisikanavaisen sijaan 10-kanavaiseksi.

Mikrofonin äänenlaatua on mahdollista muokata kolmekanavaisen taajuuskorjaimen lisäksi myös kohinanvaimennuksella, kompressorilla, limitterillä, yläpääsuotimella, ekspanderilla ja S-limitterillä. Mikrofonille on myös mahdollista asettaa sivuääni ja sen voimakkuus, eli mikrofonin äänen voi johtaa omiin kuulokkeisiin haluamallaan äänenvoimakkuudella.

Näiden lisäksi sovellus tarjoaa myös langallisesta mallista tutun tilaäänimallinnuksen, jossa jokaisen virtuaalisen kanavan äänenvoimakkuutta on mahdollista muokata vapaasti itsekseen.



Toiseksi parhaan ominaisuuskattauksen tarjoaa SteelSeries. Valmistajan GG-sovellus tarjoaa kuulokkeille tilaäänimallinnuksen parin asetuksen kera sekä kuusikanavaisen taajuuskorjaimen, johon on tarjolla myös muutama esiasetus. Omana erikoisuutenaan GG:n kautta on myös mahdollista asettaa kompressori kuulokkeiden ääneen, jolloin peliäänten dynaaminen alue supistuu ja esimerkiksi askelet voivat olla helpommin kuultavissa. Mikrofonille GG ei tarjoa taajuuskorjainta, vaan sen säädöt jäävät sivuäänen voimakkuuteen ja itse mikrofonin voimakkuuteen.

Oman positiivisesti erottuvan lisänsä ohjelmistoon Arctis 7 tarjoaa näkymällä tietokoneelle kahtena erillisenä äänikorttina. Käytännössä tämä mahdollistaa esimerkiksi Discordin äänten ohjaamisen toiseen ja peliäänten ohjaamisen toiseen, minkä myötä näiden kahden välistä suhdetta voi sitten muuttaa suoraan kuulokkeista löytyvällä rullalla ja esimerkiksi tiukassa pelitilanteessa vaimentaa kokonaan pelikavereiden äänet Discordissa.



HyperX:n ohjelmistotarjonta jää selvästi vertailukolmikon heikoimmaksi. Valmistajan Ngenuity ei tarjoa kuulokkeiden ja mikrofonin äänenvoimakkuuden lisäksi mitään muita säätimiä, kuin kytkimet 7.1-tilaäänten ja mikrofonin sivuäänen päälle ja pois kytkemiseen.


Kuulokkeiden äänenlaatu


Kuulokkeiden äänenlaadun osalta nelikon kärkinimet ovat HyperX ja Logitech. Näistä kahdesta allekirjoittaneen omaksi henkilökohtaiseksi suosikiksi onnistuu nousemaan Logitech, jonka ohjelmistossa tarjolla oleva taajuuskorjain antaa kohtalaisen vapaat kädet myös äänen muokkaamiseen.



Hieman yllättäen Logitech on onnistunut parantamaan langattomien kuulokkeidensa äänenlaatua langallisiin verrattuna, sillä langallista mallia vaivannutta selvästi alakeskitaajuuksille jäänyttä ja siten hieman kumisevaa basson korostusta on hillitty selvästi. Vähäisemmän korostuksen myötä kuulokkeiden äänentoisto muotoutuu jopa yllättävän neutraaliksi, minkä myötä kuulokkeilla on varsin miellyttävää kuunnella musiikkiakin.

Neutraalin sävyn myötä etenkin pelikuulokkeiden mittapuulla heikoksi jäävä bassotoisto voi kuitenkin häiritä joitakin, mutta bassoa on kuitenkin saatavissa tarvittaessa lisää, jos vain on valmis perehtymään G HUB -ohjelmiston taajuuskorjaimen saloihin.

Valitettavasti Logitechin kuulokkeiden toistossa on myös miinuksensakin, sillä G Pro X Wirelessit ovat vertailujoukon ainoat kuulokkeet, joissa on kuultavissa kevyttä taustahurinaa aina niiden päällä ollessa. Hurina ei kuulu esimerkiksi musiikin yli, mutta pelien hiljaisissa ympäristöissä se on havaittavissa. Tasaisena ja hiljaisena siihen toki tottuu, mutta siitä huolimatta kyseessä on selvä miinus.



HyperX Cloud II Wireless puolestaan vastaa äänensävyltään lähes suoraan langallista mallia. Basson korostusta äänessä on edelleen kohtalaisen selvästi, mutta se sijoittuu juurikin bassoalueille pitäen toiston jämäkkänä. Myös yläpää on kirkas ja erotteleva. Keskialueet kuulokkeissa jäävät hieman kuopalle, minkä myötä esimerkiksi rock-musiikin kitarat voivat kärsiä hieman, mutta siitä huolimatta kokonaisuudessaan äänimaailma on varsin miellyttävä.

Bassosta pitäville Cloud II Wireless voikin olla Logitechia parempi valinta, mutta ohjelmistosta puuttuvan taajuuskorjaimen myötä äänimaiseman muokkaukseen ei ole tarjolla valmistajan omia työkaluja Logitechin tapaan.



Vertailukolmikon hännille jää SteelSeries, joka myös erottuu ainoana selvästi äänenlaadultaan heikompana yksilönä. Kuulokkeissa on vahva bassokorostus, joka valitettavasti valuu selvästi keskialueen puolelle, minkä myötä ääni jää muhjuiseksi ja basso itsessäänkin hieman löysäksi ja epätarkaksi. Arctis 7 onkin kolmikon ainoa headset, jota ei käytännössä tee mieli käyttää musiikinkuunteluun.

Pelikuulokkeiden mittapuilla äänenlaatu on kuitenkin kohtalainen ja yläpäässä on riittävästi erottelua, minkä myötä äänten suunnat ovat helposti tunnistettavissa. SteelSeriesin käyttö ei siis jätä pelaajaansa alakynteen verrattuna paremmalla äänenlaadulla varustettuihin kuulokkeisiin.

Päivitys 7.9.2021:

[gallery link="file" size="medium" ids="66025,66028,66026"]

MiniDSP EARS -mittauslaitteiston saavuttua toimitukseen olemme saaneet mitattua myös taajuusvastemittaukset kuulokkeille. Tulokset on mitattu kuulokkeiden vakioasetuksilla. Huomion arvoisena seikkana SteelSeries Arctis 7:n mittaukset on ajettu alkuperäisellä ennen vuotta 2019 julkaistulla Arctis 7:llä sillä testikappale ei ollut enää Oulun toimistolla mittauslaitteiden saavuttua.

Mittaustulokset osoittavat Logitechin kuulokkeisiin huomion arvoisena pienenä miinuksena kuulokkeiden välisen epätasapainon, jota testaaja itse ei kuitenkaan kuuntelutesteissä huomannut. Oikean kuulokkeen bassotoisto on mittauksissa selvästi vasenta vahvempaa, kun taas vasen on bassotoistoltaan jopa hieman kevyt. Alapään oudohkoa vaihtelua lukuunottamatta testit osoittavat jo arviossa huomatut havainnot siitä, että G Pro X Wireless toistaa ääntä kohtalaisen neutraalisti.

HyperX Cloud II Wireless puolestaan mittautu suhteellisen hyvin ja kuulokkeet ovat tasapainossa keskenään. Basson korostus kuulokkeissa on kohtalaisen selvä, mutta ei mitenkään erityisen suuri. Sen sijaan yläpään korostus kuulokkeissa on huomattavan vahvaa, minkä lisäksi yläkeskialueen ja yläpäiden rajalla kuulokkeiden toistossa on varsin selvä kuoppa. Tätä kuoppaa ei testijaksolla suoranaisesti havaittu, mutta se voi olla osasyy siihen, miksi kuulokkeet kuulostivat yleisilmeeltään niin selvästi V-vasteiselta.

SteelSeries Arctis 7:n kuvaajasta puolestaan näkyy hyvin toistoa puurouttanut bassokorostus, joka nousee kovimmilleen vasta selvästi 100 hertsin yläpuolella ja laskeutuu sitten selvään keskialuekuoppaan 1000 hertsin seutuvilla. Yläpäätä kuulokkeissa on kuitenkin kohtalaisen hyvin, mutta tuo basson ja alakeskitaajuuden korostus tekee yleisilmeestä hyvin puuroutuneen.


Mikrofonin äänenlaatu


Langattomien pelikuulokkeiden mikrofonit ovat yleensä enemmän tai vähemmän langallisia heikompia, sillä langattoman yhteyden kaistaa on käytössä rajallisesti ja sen yli on liikutettava ääntä niin sisään- kuin myös ulospäin. Yleensä mikrofoniääni on se, jota heikennettään enemmän pakkauksen seurauksena.

Mikrofonien äänenlaatua voi kuunnella myös YouTubessa julkaistusta videomuotoisesta arvostelusta. Alle linkitetty video käynnistyy suoraan mikrofoniosiosta.



Logitech G Pro X Wireless jatkaa hyvällä linjalla myös mikrofonin äänenlaadussa. Ääni ei ole suoranaisesti kovinkaan hyvä yleisesti mikrofonien kategoriassa, mutta langattomien kuulokkeiden mittapuilla se on täysin käyttökelpoinen. Taajuusvaste on riittävän tasainen, jotta puhuja kuulostaa mikrofonin läpi itseltään, minkä lisäksi se ei poimi juurikaan mukaan ylimääräisiä ympäristön ääniä, kuten näppäimistön naputtelua. Langalliseen G Pro X:ään verrattuna langattoman mikrofonin ääni on selvästi kompressoitunut ja sen myötä varsin epäluonnollinen, mutta yleissävyltään Logitechin langattoman G Pro X:n mikrofoni muistuttaa langallista mallia.

HyperX Cloud II Wireless jakaa mikrofonitestien ykkössijan Logitechin kanssa ollen langattomiksi kuulokkeiksi hyvän kuuloinen. Itse äänensävyltään se on jopa pykälän Logitechia luonnollisempi, mutta vastapainona se ottaa hieman enemmän ympäristön ääniä, kuten esimerkiksi näppäimistöä. HyperX:n selvästi heikomman ohjelmiston myötä sen äänensävy ei myöskään ole muokattavissa Logitechin tapaan. Langalliseen Cloud II:een verrattuna langaton malli on pykälän nasaalimman kuuloinen, minkä lisäksi siinä on Logitechin tavoin kuultavissa selvästi enemmän kompressoitumista.

Viimeiseksi mikrofonien äänenlaadussa jää SteelSeries Arctis 7, jonka äänestä puuttuu selvästi alataajuuksia ja ääni jää jopa epämiellyttävän teräväksi ja nasaaliksi. Lisäksi mikrofoni ottaa selvästi kilpailijoitaan enemmän erilaisia pamahduksia ilmavirroista ja suhinoita S-äänteistä.


Yhteenveto


Kokonaisuudessaan vertailun onnistuneimmat headsetit ovat Logitech G Pro X Wireless ja HyperX Cloud II Wireless. Ohjelmistonsa monipuolisuuden myötä Logitech kuitenkin nousee hiuksen hienosti HyperX:n ohi vertailun voittajaksi, mutta riippuen käyttäjän mieltymyksistä ja painotuksista voi kuulokkeiden sijoitus olla myös päinvastainen.



Langalliseen malliin nähden Logitech on onnistunut jopa parantamaan kuulokkeiden äänenlaatua langattomaan malliinsa tehden niistä neutraalimmat. Kuulokkeet ovatkin pelikuulokkeiden mittapuilla erittäin miellyttävät kuunnella. Myös mikrofoni edustaa tämän vertailukolmikon parhaimmistoa, vaikka siinä selvät puutteensa onkin.

Sekä kuulokkeiden että mikrofonin ääntä voi myös muokata varsin vapaasti valmistajan G HUB -sovelluksen kautta ja ohjelmistoltaan Logitech onkin selvästi vertailukolmikon monipuolisin. Täydelliset pelikuulokkeet G Pro X Wirelessitkään eivät kuitenkaan missään nimessä ole ja niiden istuvuudessa olisi parannettavaa ainakin allekirjoittaneen päässä. Myös valmistajan lupaus 20 tunnin akunkestosta jää pykälän alhaisemmaksi kuin kilpailijoiden lupaukset.

Logitech G Pro X Wireless:

Plussaa

  • Äänenlaatu
  • Rakenteen laaduntuntu
  • Monipuoliset säätömahdollisuudet niin kuulokkeiden kuin myös mikrofonin äänelle
  • Irrotettava mikrofoni

Miinusta
  • Ei kiinnitettävissä 3,5 mm:n kuulokeliitännällä
  • Kilpailijoitaan heikompi istuvuus varauksin
  • Kuulokkeiden kevyt taustahurina



HyperX Cloud II Wireless puolestaan tarjoaa Logitechiin nähden paremman istuvuuden päähän ja ainakin valmistajien lupausten valossa pidemmän akunkeston, joten se on pidemmissä sessioissa todennäköisesti Logitechia miellyttävämpi headset käytettäväksi. Mikrofonin äänenlaadulta Cloud II myös jakaa ykkössijan Logitechin kanssa.

Kuulokkeiden äännelaadussa HyperX ei suoranaisesti häviä Logitechille, vaan kyse on puhtaasti käyttäjän mieltymyksistä – Logitech tarjoaa neutraalimman äänen, kun taas HyperX korostaa selvästi bassotaajuuksia. Valitettavasti bassosta tykkäämättömille HyperX ei tarjoa Logitechin tapaan taajuuskorjainta, vaan ääni on sellainen kuin se on. HyperX:n ohjelmisto jää muutenkin selvästi koko testikolmikon heikoimmaksi.

HyperX Cloud II Wireless:

Plussaa

  • Äänenlaatu
  • Rakenteen laatu
  • Erittäin hyvä istuvuus
  • Irrotettava mikrofoni

Miinusta
  • Erittäin pelkistetty ohjelmisto, joka ei tarjoa esimerkiksi kuulokkeiden taajuuskorjainta
  • Ei kytkettävissä 3,5 mm:n kuulokeliitäntään



Vertailukolmikon hännille jää SteelSeries Arctis 7, jonka selvin etu on niiden äärimmäisen mukava istuvuus automaattisesti säätyvine kangaspantoineen. Myös korvakuppien kangaspehmusteet ansaitsevat kiitosta, sillä ne ovat erittäin miellyttävät ihoa vasten ja niiden ansiosta kuulokkeet pitävät korvat pykälän kilpailijoitaan viileämpinä.

Ohjelmistonkin osalta SteelSeries tarjoaa toimivan kokonaisuuden. Perustoimivan ohjelmiston lisäksi kuulokkeet näkyvät tietokoneelle kahtena erillisenä äänikorttina, joiden välistä suhdetta voi säätää suoraan oikeasta kuulokekupista, minkä myötä peliäänten ja esimerkiksi Discordin suhde on helppo säätää kohdilleen. Valitettavasti Arctis 7 häviää kuitenkin tärkeimmillä osa-alueilla eli sekä kuulokkeiden että mikrofonin äänenlaadussa.

Steelseries Arctis 7:

Plussaa

  • Erittäin mukavat päässä
  • Monipuoliset liitännät ja mahdollisuus kiinnittää myös 3,5 mm:n kaapelilla
  • Langattomassa vastaanottimessa 3,5 mm:n ulos- ja sisääntulot
  • Kuulokkeet näkyvät tietokoneelle kahtena erillisenä äänikorttina

Miinusta
  • Testijoukon heikoin mikrofonin äänenlaatu
  • Testijoukon heikoin kuulokkeiden äänenlaatu

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Viimeksi muokattu:
Itselläni on käytössä Logitechin X Pro Lightspeed ja terästettynä Equalizer APO + PEACE kombolla. AutoEQ -projektin filtterit käytössä. Pasanen tehnyt huikeaa työtä tuon AutoEQ-projektin kanssa.
 
Cloud II Wirelessit Gigantissa tarjouksessa 99 euroon, alkaa olla vastine hinnalle kunnossa, jos langattomia pelikuulokkeita kaipaa. Taas hyvä esimerkki siitä, että pelituotteiden kanssa kannattaa odotella tarjouksia jos ei ole tulipalokiire.
 
Saisiko Diizzeliltä vahvistuksen että hintansa väärti langattomissa kuulokkeissa.
 
Saisiko Diizzeliltä vahvistuksen että hintansa väärti langattomissa kuulokkeissa.
Ehdottomasti tuohon 99 euron hintaan todella hyvä vastine rahalle. Jo testijakson 170 euron hintaan hyvät pelikuulokkeet, jotka eivät kuitenkaan pärjänneet monipuolisuudessa samassa hintaluokassa Logitechille. Tuolla 99 euron hinnalla ovat 50 euroa nykyistä Logitechien hintaa edullisemmat ja jos soundi vain sopii omiin mieltymyksiin, niin en laskisi 50 euron edestä arvoa Logitechin monipuolisemmalle ohjelmistolle.

Soundi siis itsessään on toimiva ja hyvä, mutta selvästi bassoa buustaava, kuten useissa muissakin pelikuulokkeissa. Näissä toi korostus on tehty kuitenkin toimivasti, eikä aiheuta sellaista yleistä alapään muhjuuntumista soundiin kuten huonosti toteutettuna.
 
Ois hieno jos löytys jostain taho joka testais mikä kuuloke on paras leffoihin ja peleihin. Missä on todella paras Atmos ja tilaääni soundi hinnasta välittämättä. Todella vaikeata löytää luotettavaa tahoa jossa tämä olisi testattu.
 
Kai näiden tilaääniäsimulaatioiden testaamisen haasteena on, että niistä on käytännössä mahdotona testata objektiivisesti parasta. Ratkaisut kuulostavat niin yksilöllisesti erilaiselta eri ihmisille.

Kuulokkeista riippumattomat tilaääniratkaisut, vaikka suoraan kuulokevahvistimessa toteutettuna, ovat sitten vielä oma lisänsä. Näin hyvän tilaääniratkaisun voi yhdistää hyviin kuulokkeisiin, nämä kun eivät välttämättä aina löydy samasta laitteesta. Esim. Creativen SXFI Amp on omaan korvaan hyvä peleihin ja leffoihin, mutta monen muun mielestä liian kaikuva:

Ois hieno jos löytys jostain taho joka testais mikä kuuloke on paras leffoihin ja peleihin. Missä on todella paras Atmos ja tilaääni soundi hinnasta välittämättä. Todella vaikeata löytää luotettavaa tahoa jossa tämä olisi testattu.
 
Steelseriesillä aikaisempaan oli langattomat kuulokkeet joissa bassoa ei ollut ollenkaan. Sitten oli arvostelijoilta ostettu viittä tähteä. Tulen karttamaan kyseistä firmaa kun ruttoa. Mikähän gamers lehti vai vastaava britti möyhötys on ykkös kärkeä ostetuista haista paska tuotteitten 5 tähteä arvosteluissa. Steelseries Arctis 7 review

Löytyipä tuokin
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
264 090
Viestejä
4 575 061
Jäsenet
75 357
Uusin jäsen
TeppoTapani

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom