Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Onko kantautunut mitään siitä, kuinka laajasti venäjä harjoittaa uudelleenrakentamista? Jotain videoita näkyi väitetysti Mariupolista, jossa nostettiin pystyyn asuinrakennuksia venäläisten toimesta.
Kyllä siellä vaan jotain rakennetaankin, mutta kiinnostaisi mikä sen todellinen tarkoitus on. Jossain on epäilty, että ne rakennelmat liittyisivät vain paremman puolustuksen tavoitteluun, mutta itse antavat ymmärtää jotain muuta, kuten yleensä.

Vahva pitää uskon olla että luulee venäjän jotain muutamassa kuukaudessa Mariopoliin rakentaneen ja maisemoineen :p Taitaa olla tuo örkkien tunnuksen maalaaminenkin katolle olleen kykyjen äärirajoilla. Tosiasiassa koko huhun takana oli alkujaan venäjän väite huonojen rakennusten purkamisesta "turvallisuussyistä" ja kun sinne palkattiin venäläisiä rakennusyhtiöitä purkamaan kerrostaloja kortteli korttelilta maan tasalle alkoivat kertoilla medioille "uudelleenrakentamisesta" . Todellisuus taitaa sisältyä niihin 47000 dokumentoituun sotarikokseen ja nyt kiireellä todisteita hävitetään. Jotenkin pelko syytteistä on levinnyt jo venäjän mediaankin eikä ihme jos joku komentaja on päättänyt turvata selustaansa. Ainoa mitä örkit rakentaa Ukrainassa liittyy puolustuslinjoihin, en pidättäisi hengitystä muuta odotellessa..

Eilisen iskun jälkiä Melitopolissa. Arviot kuolleiden örkkien määrästä vaihtelee huomattavasti, sadasta useaan sataan. Joukossa todennäköisesti myös korkea-arvoisia upseereita. Ehkä juuri sen takia paikalle hälytettiin kaikki alueen ambulanssit hyvinkin kaukaa ja haavoittuneita kuskattiin myös Krimille.
Katselin tuossa erästä päivitystä jossa näkyi aluekuva ( mm. kirkko johon örkit väittävät iskun osuneen ) ja sisäkuva ilmeisesti hirsiläjästä silloin kun se oli kasassa ja mitä ilmeisimminkin ei ollut mikään "mutajalkojen" oleskelupaikka vaan ylempien upseerien "korsu", samaan viittaa tuo ambulanssimäärä, ei rapajalkojen takia sellaista järjestettäisi. Kuulemma Kadrovin lähin luottomieskin olisi päässyt 90:een neitsyeeseen käsiksi paikassa jossa jogurtti valuu seiniltä ( ainakin lupaus jihadissa kuolleille on sellainen..tiedä sitten takuusta ) Ukraine War: Destructive HIMARS STRIKE in Melitopol!

Lisäksi pisti silmään muutama uutinen joista ilolla voisi sanoa että suomalainenkin media alkaa uskaltaa kertoa asioista niiden omalla nimellä. Kannattaa lukaista "asiantuntijalausuntoja" ettei tarvitse uskoa palstoille kirjoittelevia nojatuolihöpöttäjiä ;)

Ensimmäinen on Iltalehdestä ja hyödyllinen niille jotka vielä uskoo "rauhanhierontaan ja turvatakuihin", mielestäni johdonmukainen ja kattaa asiaa hieman laajemminkin. Pääkirjoitus: Putin etsii viimeisiä hölmöläisiä – Suomelle Euroopan haksahdus olisi hengenvaarallinen
Toinen tulee Mtv3 uutisista joka valottaa sitä örkkipropagandan luonnetta jonka vaikutusta monella näköjään on vaikeaa uskoa: Venäläismedia Meduzan pomo MTV:lle: Näin ovelasti Venäjän valtion propaganda toimii

Lopuksi eräs hyväkin uutinen, toivottavasti aukeaa Ukrainalle ovi niihin pitkän kantaman aseisiin:Pentagon says ‘the situation has changed’ and no longer bans Ukraine from hitting targets in Russia
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Erittäin hyvä vastaus journalisti Shuraevilta: "Te idiootit! Olette kuin itseään syöviä kannibaaleja."
Kazakstan on valtavan kokoinen maa, noin 4.5 kertaa Ukrainan kokoinen. Sinne tuskin uskaltavat venäläiset lähteä harharetkille, vaikka mieli tekisi. Kaiken lisäksi Kiina sanoi jo syksyllä pitävänsä huolen, että Kazakstanin itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta kunnioitetaan.
Sehän tässä oikeasti huolettaa kun katsoo taaksepäin ja kysyy onko yhtään juttua jossa venäläisillä olisi ollut järki etusijalla tai ei olisi sössitty kunnolla? Sanoisin että looginen jatkumo :p
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 365
Ukraina väittää, että Itä-Ukrainan Kadiivkassa on tehty onnistunut isku Wagner -ryhmän tukikohtaan.

Ukraina väittää iskeneensä Wagnerin päämajaan
Ukrainan joukot ovat iskeneet Venäjän Wagner-palkkasotilasryhmän päämajaan Itä-Ukrainassa, Luhanskin ukrainalaiskuvernööri on kertonut brittimedia BBC:n mukaan.
Luhanskin ukrainalaiskuvernööri Serhiy Haidai sanoi, että Luhanskin alueella sijaitsevassa Kadiivkassa sijaitsevaan hotelliin, jossa ryhmän tukikohta oli, tehtiin isku. Hän lisäsi, että venäläisten tappiot olivat suuret.
BBC ei pystynyt riippumattomasti varmistamaan Wagnerin läsnäoloa hotellissa.


 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Ukraina väittää, että Itä-Ukrainan Kadiivkassa on tehty onnistunut isku Wagner -ryhmän tukikohtaan.
Kun tiedetään Putlerin tapa soveltaa Hitlerin oppeja propagandalla tehdä vastustajasta rodullisesti alempiarvoisia ja hädintuskin ihmisarvoa omaavia, voisiko ilkeästi samalla tyylillä heittää "ettei onneksi tullut ihmisuhreja" ;)
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Ilmeisesti Putleri kokeilee Ukrainan konseptia Kazakhstaniin : Kazakstan varoitti Venäjää: Emme ole Ukraina

Putleri kaivaa ilmeisesti verta nenästään joka puolella ? " Venäjä on sijoittanut lisää rannikkopuolustusohjuksia Japanin pohjoispuolella sijaitsevien kiistanalaisten saarten lähelle. Japanin viranomaiset reagoivat tähän siirtoon ja päättivät kutsua Venäjää "Japanin vakavaksi turvallisuushuoleksi". Ilmeisesti liittyy Zelenskyn kommenttiin Kuriilien saarten omistuksesta ? Japani varoitti Venäjää: Älä hyökkää saarillemme
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Eli muut käy kaivamaan verta pääterroristin nenästä..

Jos käyvät natoalueelle hyökkäämään, niin kaikki sotilaskentät, ammuisvarastot ym ym paskaksi vähintään 500 km natorajoista.
 
Liittynyt
08.05.2017
Viestejä
1 876
Ei noiden venakkojen sotilaille kuulu antaa ihmisen leimaa, ei se oma hallintokaan heistä välitä niin parempi, että tuhotaan pois kuin jätettäisiin eloon tekemään tuhojaan. Arvostus tuota ihmisroskaa kohtaan on itselläni jossain rotan ja torakan tasolla, eli tapettava nähtäessä.
Minä arvostan rotat ja torakat korkeammalle; eläimillä ja hyönteisillä ei ole pahaa tahtoa.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 365
Kreml: Putin ei pidä perinteistä loppuvuoden tiedotustilaisuuttaan
Venäjän presidentti Vladimir Putin ei tänä vuonna pidä tiedotustilaisuutta, joka hänen ohjelmaansa on perinteisesti kuulunut vuoden lopussa.
Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Putin ei aio pitää tiedotustilaisuutta ennen uuttavuotta.
Putin on pitänyt joulukuussa tiedotustilaisuuden useimpina vuosina presidenttikautensa aikana. Tilaisuudessa Putin on vastannut median ja yleisön kysymyksiin, yleensä useiden tuntien ajan.
Peskov ei kertonut syytä perinteestä poikkeamiselle.



Jospa Putin pitää uuden vuoden aattona yleisön vastaanottotilaisuuden Punaisella Torilla Leninin mausoleumin edessä - makuuasennossa...
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 948
Jospa Putin pitää uuden vuoden aattona yleisön vastaanottotilaisuuden Punaisella Torilla Leninin mausoleumin edessä - makuuasennossa...
Putinin hirttäjäiset olisi kyllä sopiva tilaisuus.. ;)

Toivotaan.......

Itse epäilen terveyden olevan heikolla hapella ja ei pysty paasaamaan neljää tuntia porpagandaa, ilman kansan näkemistä heikosta johtajasta.
Kiusallista ja hankalaa voisi olla muutenkin vastailla minkäänlaisiin ajankohtaisiin (feikki-)kysymyksiin mielekkäästi. Siis vaikka ne pääsee itse valitsemaan ja tekemään kysymykset, niin siitä huolimatta toi olisi hyvin kömpelöä ja läpinäkyvää nyt.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 558
Krapula sillä putella vaan on. Ajattelette liian monimutkaisesti. Siellä on saatu uusi tuhosuunnitelma pulloon kevättä varten ja vähän kilisteltiin sille.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Ja varmaan valaiset miksi venäjän propaganda on "yksi" syy turvatakuille ? Kun itsestäänselvyyden toteat, ettei ulkopuolinen taho voi venäjän propagandaa lopettaa vaan haluat padota sitä, niin heitä vaikka esimerkki miten vapaan tiedonkulun maissa se tehdään? Mielestäni noista turvatakuista meuhkaaminen on juurikin sitä vahvistamista. Onko sinulla käsitys että ulkopoliittinen agenda olisi irti sisäpoliittisesta propagandasta ?
Se että länsimaat, NATO ei uskottavasti uhkaa venäjää, Länsimaat ja NATO , USA on moenlle peikko, noin lähtökohtaisesti uhka. Jos sitä uhkaa korostetaan niin se vaikuttaa mailman ruhaan haasteellisesti.

Venäjä suunta sitä propagantaa muihin maihin, kuten sanoit vapaassa tiedonkulussa kantsii vähän miettiä mitä sanoo, mitä vastaa, venäjä vääntää toki kaikke mullin mallin, mutta mitä vähemmän faktaa tukemessa venäjän propagantaa sitä parempi. -> eli miettiä mitä ne "takuut" on.

En tiedä onko länsimaat kuinka tietoisesti roolittaneet, mutta hyvä paha poliisi leikki vähän helpottaa peliä.


Haasteellsita se on, luoda mielikuvaa että länsi, EU, Nato, USA ei uhkaa mitään maata, mutta sovittaa siihen se että länsi, EU, Nato, usa ei hyväksy että jonkun muun maat itsenäisyyttä uhtaan, tai jokin diktaattori toteuttaa omassa maassa raakuuksia ja kansa tarvisi suojelua.

Tukeudutaanko YK:hon, mutta jos isojen valtioiden sikaillessa YKn veikeampi puuttua, niin millaisin välinein ?

Viittaatko kansan pelkoon länttä kohtaan jota on vahvistettu Neuvostoliitossa toisen maailmansodan jälkeen tähän päivään asti ja olisi "ehkä" tapahtunut jonkinlainen "tasonnousu" tässä pelossa? Faktaa pliis ei olettamuksia. Ainoa huoli näyttäisi olevan ettei länsi enää pelkää venäjää. Yevgeny Satanovsky complains that the West no longer fears Russia
Uutisointien perusteella venäjällä, sen johdolla on käsitys ettei sotiminen mene ihan suunnitellusti, ja ettei oma kalusto pärjää Ukrainan ja sen saamaa tukea vastaan, ja ilmeisen tietoisia että vain pintaraapaisu lännen kyvyistä nähty.

Uutisoitu kaikenlaista, ja osa varmasti höttöä, mutta en pidä epäuskottavana että pelätään enemmän kuin aikoihin.

Jos rauha syntyy, niin epäile etteikö venäjällä yritetä korjata vajetta, mutta jos uhka on todellinen, vs todellista uhkaa ei ole, niin sillä on merkitystä.

Toistan edelleen että Ukraina, liittolaisineen ei voi luottaa Venäjään, joten ne vastausket, välineet on oltava sellaisia että kestää luottamuspulan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
241
Uutisointien perusteella venäjällä, sen johdolla on käsitys ettei sotiminen mene ihan suunnitellusti, ja ettei oma kalusto pärjää Ukrainan ja sen saamaa tukea vastaan, ja ilmeisen tietoisia että vain pintaraapaisu lännen kyvyistä nähty.
Ei ollut edes alussa mitään käsitystä norsunluutornissaan (siksi Kiova 3 päivässä haltuun..:facepalm:.). Oletttivat, ettei länsi auta tai tue Ukrainaa ja nyt kuitenkin tukiessa on Puttepossulla terveyden lisäksi uusi ongelma kasvojen säilyttämiseen.....
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Se että länsimaat, NATO ei uskottavasti uhkaa venäjää, Länsimaat ja NATO , USA on moenlle peikko, noin lähtökohtaisesti uhka. Jos sitä uhkaa korostetaan niin se vaikuttaa mailman ruhaan haasteellisesti.
Venäjä suunta sitä propagantaa muihin maihin, kuten sanoit vapaassa tiedonkulussa kantsii vähän miettiä mitä sanoo, mitä vastaa, venäjä vääntää toki kaikke mullin mallin, mutta mitä vähemmän faktaa tukemessa venäjän propagantaa sitä parempi. -> eli miettiä mitä ne "takuut" on.
En tiedä onko länsimaat kuinka tietoisesti roolittaneet, mutta hyvä paha poliisi leikki vähän helpottaa peliä.
Haasteellsita se on, luoda mielikuvaa että länsi, EU, Nato, USA ei uhkaa mitään maata, mutta sovittaa siihen se että länsi, EU, Nato, usa ei hyväksy että jonkun muun maat itsenäisyyttä uhtaan, tai jokin diktaattori toteuttaa omassa maassa raakuuksia ja kansa tarvisi suojelua.
Tukeudutaanko YK:hon, mutta jos isojen valtioiden sikaillessa YKn veikeampi puuttua, niin millaisin välinein ?
Uutisointien perusteella venäjällä, sen johdolla on käsitys ettei sotiminen mene ihan suunnitellusti, ja ettei oma kalusto pärjää Ukrainan ja sen saamaa tukea vastaan, ja ilmeisen tietoisia että vain pintaraapaisu lännen kyvyistä nähty.
Uutisoitu kaikenlaista, ja osa varmasti höttöä, mutta en pidä epäuskottavana että pelätään enemmän kuin aikoihin.
Jos rauha syntyy, niin epäile etteikö venäjällä yritetä korjata vajetta, mutta jos uhka on todellinen, vs todellista uhkaa ei ole, niin sillä on merkitystä.
Toistan edelleen että Ukraina, liittolaisineen ei voi luottaa Venäjään, joten ne vastausket, välineet on oltava sellaisia että kestää luottamuspulan.
Paljon tekstiä / toistoa joka ei tuo mitään uutta keskusteluun eikä vastaa mihinkään esitettyyn kysymykseen?

Noin vinkkinä voisi kertailla miten länsimaisessa debatissa toimitaan, oli kyseessä eduskunta, puoluepolitiikka tai vaikkapa yhtiökokous. Jokainen saa esittää kantansa asioista ja perustella sitä. Kun vastaväittämiä esitetään niillekin esitetään perusteet. Yleensä mutu-tieto tai "uskoisin", "luulisin", "toivoisin" kohtaa vastaväittämän faktapohjaiset perusteet joita jokainen vertailee ajatusmaailmansa ja kokemuksensa pohjalta sellaisella tuloksella että äänestystulos vastaa tätä joukon yksilökohtaista vertailua. Ja jollei omaa näkökantaansa pysty/halua sopeuttaa vastaväittämiin niin koko debatista ei ole saanut mitään hyödyllistä irti. Tällaisella keskustelupalstalla samojen väittämien tuominen keskusteluun muuttumattomina aina uudelleen tulkitaan yleensä spammaukseksi tai trollaukseksi.

Kommenteistasi päätellen sinusta uhkien poistaminen tuntuisi olevan päällimmäinen sanoma. Taisin edellisessä vastineessa mainita että maailmanpolitiikassa on AINA uhkia, tavalla tai toisella. Ne voivat olla ympäristö-, turvallisuus-, terveys- tai vaikkapa sotilaallisia uhkia ja ikävästi oikeassa elämässä ne ovat jokaisen valtion murheena. Yhteistä kaikille on ettei niiden uhka "pienene" yrittämällä piilotella niitä. Näitä uhkia jokainen maa joutuu sisäisesti käsittelemään muutostilanteissa perustuen faktoihin ja reaaliteetteihin esim. Suomen sotilaallisen uhkakuvan muutos ajoi päätöksen NATO:oon haketumisesta. Päätöksiä ei tehdä mutu-tiedolla tai jotain propagandaa kuuntelemalla, siksi päättäjiksi halutaan niitä teräviä kyniä penaalista, ei tule asioista sössimistä niinkuin neukkulassa. Realiteetti on että ne ovat olemassa ja niihin pitää sopeutua tavalla tai toisella. Vaan eihän se toivomista estä..

Toinen asia joka näkyy toistuvan kommenteissasi on venäläisten pelko. "En pidä epäuskottavana" ei ole kummoinen lähtökohta varsinkin jos asiaan ei ole viitsinyt perehtyä. Netti on pullollaan tavallisten taatelintallaajien haastatteluja liittyen kaikenlaisiin asioihin venäjällä, vaatii hivenen viitseliäisyyttä kaivella niitä. Ja kyllä niillä pelkoa on selvästi aistittavissa ja havaittavissa, se vain kohdistuu oman valtion toimiin eikä niinkään länsimaihin. Mukana kulkeutuu mukavasti propagandakoneiston välittämä viesti natseista, satanisteista ja NATO:sta joita kaikkea vastaan urheat pojat taistelevat Ukrainassa. Pahan lännen viesti on jo sukuperintöä neuvostoliiton propagandakoneiston jäljiltä. Eli sitä pelkoa on ja kasvaminen on Putlerin mielivaltaisten lakien ja säännösten syytä, pelätään hallintokoneiston toimia "valtion näkökannasta poikkeavia" kohtaan, ei lännen toimia tai uhkakuvaa.

Itse itseäni lainaten kehottaisin lueskelemaan nuo linkit läpi ihan ajatuksen kanssa, löytynee syykin miksi olet se viimeinen joka niitä turvatakuita kaipailee, Marconinkin joku tainnut tuoda ymmärrykselle kun ei kuulu enää mitään:

Lisäksi pisti silmään muutama uutinen joista ilolla voisi sanoa että suomalainenkin media alkaa uskaltaa kertoa asioista niiden omalla nimellä. Kannattaa lukaista "asiantuntijalausuntoja" ettei tarvitse uskoa palstoille kirjoittelevia nojatuolihöpöttäjiä ;)

Ensimmäinen on Iltalehdestä ja hyödyllinen niille jotka vielä uskoo "rauhanhierontaan ja turvatakuihin", mielestäni johdonmukainen ja kattaa asiaa hieman laajemminkin. Pääkirjoitus: Putin etsii viimeisiä hölmöläisiä – Suomelle Euroopan haksahdus olisi hengenvaarallinen
Toinen tulee Mtv3 uutisista joka valottaa sitä örkkipropagandan luonnetta jonka vaikutusta monella näköjään on vaikeaa uskoa: Venäläismedia Meduzan pomo MTV:lle: Näin ovelasti Venäjän valtion propaganda toimii
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 503
Pakollakin tulee mieleen onko kyseessä false flag-hyökkäys. Terrorisodankäynti helposti lyö näpeille. Ukrainan puolustustahto on vain vahvistunut sen takia, miten Venäjällä, vahvistuuko kannatus sotaan vai alkaako kansa jo kapinoimaan...
Eikö se ole jo selviö että FSB itse räjäytteli taloja oikeutuksena toiseen Tsetsenian sotaan.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 948
Pakollakin tulee mieleen onko kyseessä false flag-hyökkäys. Terrorisodankäynti helposti lyö näpeille. Ukrainan puolustustahto on vain vahvistunut sen takia, miten Venäjällä, vahvistuuko kannatus sotaan vai alkaako kansa jo kapinoimaan...
Eikö se ole jo selviö että FSB itse räjäytteli taloja oikeutuksena toiseen Tsetsenian sotaan.
Yleensä Venäjä on löytänyt "syylliset" tunneissa kun on ollut tarve esim. ukrainalaisia syyttää. En oikein usko false flagiin. Toisekseen miksi ne polttaisi arvokkaita liikekiinteistöjä kun voisivat polttaa tavallisia lähiötaloja kuten 1999, mikä myös hetkauttaisi tavan venäläistä varmaan enemmän...

Mä uskon että partisaanit on ollut asialla. Osa paloista on voinut olla "luonnollisiakin" toki. Tuskin kaikki. Ei mee mulle läpi sellainen.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Kommenteistasi päätellen sinusta uhkien poistaminen tuntuisi olevan päällimmäinen sanoma.
Sori, heikko ulosantini.

Siis nyt keskusteltu vain "turvallisuus" vaatimuksista. ja niihin taiten vastaamisesta, ja korostanut että ilman myönnytyksiä, periksi antamista. Ei se poista niitä isompia juttua, venäjä lähtee pahalla, tai vielä pahemmalla Ukrainasta, hilaa rojunsa pois, ja pidetään huoli ettei sinne enään koske, eikä puutu sen asioihin. jne. jälleen rakennus, pakotteet pysyy kunnes asiat muuttuneet että niitä voi löysätä, jne. voi mennä 5v 10v 50v, aika näyttää.




Minulla ei sanallinen lahjakkuus oikein riitä tätä sanallistaa ymmärrettävästi. Jotenkin se taitaa lukijalla näyttää joltain ihan muulta.

Toinen asia joka näkyy toistuvan kommenteissasi on venäläisten pelko. "En pidä epäuskottavana" ei ole kummoinen lähtökohta varsinkin jos asiaan ei ole viitsinyt perehtyä. Netti on pullollaan tavallisten taatelintallaajien haastatteluja liittyen kaikenlaisiin asioihin venäjällä, vaatii hivenen viitseliäisyyttä kaivella niitä. Ja kyllä niillä pelkoa on selvästi aistittavissa ja havaittavissa, se vain kohdistuu oman valtion toimiin eikä niinkään länsimaihin. ...
En kommenttoinut tavallisten taatelintallaajien peloista, arvioita kansalaisten peloista ollaan ilmeisesti molemmat lukeneet ja on niissä myös esitetty ajatuksia että joihinkin kansalaisiin venäjän propagan on saattanut tehota. Omat haasteet toki heidän sisäisä ajatuksia selvittää.

Mutta vaikka heidän tiedon saanti on rajouttunutta ja he eivät noin lähtökohtaisesti usko tiedotusvälineitä, niin toki tärkeää lännelle että on uskottava viestissään.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Sanokaa nyt että tää ei pidä paikkaansa.
Sama kirjoittelija ilmeisimmin saanut tunnistettua tuon kypärän ? : Yogoslav Army M97 Toy helmet for parade mile dragic MD Myyntihinta 150$ , näyttäisi jaetun paljonkin uusille lämpimille ruumiille.

Kaikenlaista uutista näyttäisi päivä sisältäneen, Englanti kuulemma luvannut Ukrainalle pitkän kantaman aseistusta, Slovakia aikoo luovuttaa Mig 29 Fulcrumeja Ukrainan käyttöön, kuulemma jokin sopimus saatu tehtyä ( ehkä luvattu tilalle Nato sopivampaa kalustoa ? Taisi olla juttua muutama kuukausi sitten ). Saksalaiset panzerhaupitsit kuulemma korjattu Slovakiassa ja ehtinevät talven vastaiskuun. Ei lupaa hyvää noille tinahattuisille kun maa jäätyy :p

Mä uskon että partisaanit on ollut asialla. Osa paloista on voinut olla "luonnollisiakin" toki. Tuskin kaikki. Ei mee mulle läpi sellainen.
Yksi supermarket olisi venäläisten mukaan saanut kipunan hitsaustöistä. Uskoisin että oikeat partisaanit iskisivät sotilaallisesti tärkeimpiin kohteisiin kuten valkovenäjällä rautateihin. Villi veikkaus että venäjältäkin löytyy Ukrainan kannattajia ja siellähän on hermostuttaessa ollut tapana pistää juttuja liekkeihin, kuten niitä värväystoimistoja.

Oikeat partisaanit ovat ilmeisemmin touhunneet täällä: Ukrainian saboteurs destroy section of strategic bridge near Russian-occupied Melitopol kuulemma poksauttaneet pari kannatinpilaria ja eiköhän joku onnekas tinahattu saa kokeilla kestääkö 60T tankkia. Ainakin kuvassa näyttää kaksi laattaa olevan heikolla hapella. Tie on huoltoreitti M-14 itään. Ukraina aloittanut huoltoreittien katkomisen.

Ja uutisten "kymppikevennyksen" tarjoaa russian propaganda theatre : This is a parody on what Russian propagandists are saying about life in Europe.
 

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 845
Voisin kuvitella ihan perinteisen vakuutuspetoksen olevan suurin syy moneen paloon. Ostarit kuolee nopeasti jos ei ole asiakkaita. Sama monen yrityksen kanssa.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 948
Voisin kuvitella ihan perinteisen vakuutuspetoksen olevan suurin syy moneen paloon. Ostarit kuolee nopeasti jos ei ole asiakkaita. Sama monen yrityksen kanssa.
Toi voisi olla hyvä selitys vakuumissa, jossa vakuutusyhtiöt ovat itsenäisiä toimijoita eivätkä osa sitä samaa rikollista järjestöä kuin koko Venäjän bisneskenttä muutenkin...

Toisin sanoen kiinteistöjen omistajat polttaisi taloja huijatakseen itseään/toisiaan tai viime kädessä Putinia? En nyt oikein usko...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Siis nyt keskusteltu vain "turvallisuus" vaatimuksista. ja niihin taiten vastaamisesta, ja korostanut että ilman myönnytyksiä, periksi antamista. Ei se poista niitä isompia juttua, venäjä lähtee pahalla, tai vielä pahemmalla Ukrainasta, hilaa rojunsa pois, ja pidetään huoli ettei sinne enään koske, eikä puutu sen asioihin. jne. jälleen rakennus, pakotteet pysyy kunnes asiat muuttuneet että niitä voi löysätä, jne. voi mennä 5v 10v 50v, aika näyttää.
Jos luit sen osoittamani artikkelin niin siinä kävi aika selväksi, ettei venäjälle tulla mitään "turvatakuita" antamaan kenenkään toimesta, se Putlerin bluffi on katsottu ja sen osalta juna meni jo..Loppujen osalta kaikki varmaan samaa mieltä mutta isoja ongelmiakin on. Örkkien näppien pitäminen erossa Ukrainasta vaatisi niin ison sotilaallisen uhkakuvan varsinkin tulevaisuutta silmällä pitäen että ainoa todennäköinen vaihtoehto olisi NATO jäsenyys. Muuten käy taas niin että kun örvelöt saa ohjusnippunsa täyteen niin taas tullaan, historiaan pohjaten. Jäsenyys on ikävästi aika kiven alla. Toisen kiven alla on nuo korvaukset, en oikein näe kuvaa joss Putleri seisoo lompsa auki ja sanoo että "ottakaa niin paljon kun tarvii" :p Pakotteiden kohdalla pakko sanoa että pessimistisesti tietäen ihmisluonnon ei sodan viimeinen tykinammus ehdi kunnolla maahan osua kun "bisnesmiehet" uikuttavat pakotteista luopumista.

En kommenttoinut tavallisten taatelintallaajien peloista, arvioita kansalaisten peloista ollaan ilmeisesti molemmat lukeneet ja on niissä myös esitetty ajatuksia että joihinkin kansalaisiin venäjän propagan on saattanut tehota. Omat haasteet toki heidän sisäisä ajatuksia selvittää.
Mutta vaikka heidän tiedon saanti on rajouttunutta ja he eivät noin lähtökohtaisesti usko tiedotusvälineitä, niin toki tärkeää lännelle että on uskottava viestissään.

No jaetaanpas kahteen osaan, kansaan ja päättäjiin. Sinusta päättäjien pelko lännestä on aiheellinen. Kuten esitin päättäjät istuvat maailman suurimman ydinasearsenaalin napin vieressä ja rajoilla pörrää maailman toiseksi voimakkaimmaksi rankattu armeija, kysymys oikeasti kuuluu miksi heidän pitäisi pelätä? Väitän että ainoa pelko siellä on omaisuuksien ja vallan menetys. Toinen väite on että Ukrainan sota alkoi tuon pelon puutteesta, lännen ponneton vastaus Krimin valtaukseen oli heikkouden merkki joka hälvensi sen vähäisenkin lännen pelon päättäjiltä. Eli kaikki puhe siitä on huulenheiluttelua jollet voi muuta faktoilla osoittaa.

Kansan osalta tilanne on surkeampi tulevaisuutta katsoen, kuten kaikissa päättäjien mokaamisissa maksaja on aina selvillä. Et oikeasti taida tajuta mitä sukupolvien mittainen propaganda saa aikaan? Huvittavaa kyllä jos haluaa esimerkillä yrittää sitä selvittää voi laavata hauskojen kuvien ketjua ja siellä tulee vastaan kuva jossa haastattelija kysyy mieheltä "uskotko jumalaan?" ja mies vastaa että "tottakai", seuraavaksi haastattelija kysyy "uskotko yksisarviseen?" ja mies vastaa "en". Haastattelija kysyy että "mikset?" ja mies vastaa "koska en ole koskaan nähnyt sellaista". Eli pohjimmiltaan ihmiset uskovat asioihin joita on iskostettu ajatusmaailmaan pienestä asti mutta rationaalinen ajattelu tulee esiin uuden ja iskostamattoman asian edessä. Itse asiassa propaganda ja uskonto ovat vain vallanpitäjien työkalupakin eri työkaluja, mutta vaikutus on sama. Oletko nähnyt muualla kuin venäjällä arkkipiispaa siunaamassa ohjuksia? Mitä tästä sitten seuraa ? Olet aivan samassa tilanteessa kuin kertoisit uskovaiselle ettei jumalaa ole kuin kertomassa venäläiselle vanhukselle ettei sitä lännen uhkaa olekaan, lopputulos molemmissa sama. Ja mitä se tarkoittaa kansalle siellä tulevaisuudessa? Käytännössä pitäisi pari sukupolvea elää ilman propagandapesua että kansa uskaltaisi esittää edes omaa tahtoa. En taaskaan pidättelisi hengitystä sellaista odotellessa. Eli käytännössä ihan sama mitä länsi haluaa viesteissään vakuuttaa sillä ei ole nyt minkäänlaista vaikutusta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Yleensä Venäjä on löytänyt "syylliset" tunneissa kun on ollut tarve esim. ukrainalaisia syyttää. En oikein usko false flagiin. Toisekseen miksi ne polttaisi arvokkaita liikekiinteistöjä kun voisivat polttaa tavallisia lähiötaloja kuten 1999, mikä myös hetkauttaisi tavan venäläistä varmaan enemmän...

Mä uskon että partisaanit on ollut asialla. Osa paloista on voinut olla "luonnollisiakin" toki. Tuskin kaikki. Ei mee mulle läpi sellainen.
Jaa, no, katselin tuossa VKL muutamaa Venäläistä sähkölaitetta ja totesin molemmasta, että SER lootaan. Tulipalo ja sähköisku tai sähköisku ja tulipalo olivat molemmissa hyvinkin todennäköiset lopputulemat.. Jos siellä on länsimaiset toimittajat lopettaneet ja tekevät rihkamaa itse, niin eiköhän nuo tulipalot lisäänny vauhdikkaasti..

Muutenkin lämmittäessä sattuu kaikenlaista ja kun fiksut tyypit ovat lähteneet maasta, tapettu tai piilossa, niin voi olla melkoista hölmöilyä toiminta siellä nyt..
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Toi voisi olla hyvä selitys vakuumissa, jossa vakuutusyhtiöt ovat itsenäisiä toimijoita eivätkä osa sitä samaa rikollista järjestöä kuin koko Venäjän bisneskenttä muutenkin...

Toisin sanoen kiinteistöjen omistajat polttaisi taloja huijatakseen itseään/toisiaan tai viime kädessä Putinia? En nyt oikein usko...
Siis et usko, että Venäjällä tehdään tai ainakin yritetään vakuutuspetoksia? Äkkinäinen arvaushan olisi, että siellä niitä vasta tapahtuukin jos jossain.
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Voisin kuvitella ihan perinteisen vakuutuspetoksen olevan suurin syy moneen paloon. Ostarit kuolee nopeasti jos ei ole asiakkaita. Sama monen yrityksen kanssa.
Siellä ostarit ovat todellakin pahemman kerran kusessa. Ei ole asiakkaita, kun pikkuhiljaa maasta loppuu länsimainen tavara, jota on totuttu ostareista hakemaan. Näin sellaisen arvion, että ensi vuoden alkupuolella alkaa tulla konkursseja, eikä se jää muutamaan.

Edit: Ja kuin ollakaan, seuraava liekeissä.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 948
Siis et usko, että Venäjällä tehdään tai ainakin yritetään vakuutuspetoksia? Äkkinäinen arvaushan olisi, että siellä niitä vasta tapahtuukin jos jossain.
No siis tuon mittakaavan "vakuutuspetos" Venäjällä on sama asia kuin Putinilta tai kollegoilta (=muilta oligarkeilta) varastaminen. En lähtisi kokeilemaan...

Toisekseen mitä se oikeastaan hyödyttää, että saat käteesi X miljoonaa ruplaa? Et sä niitä maasta oikein ulos saa kuitenkaan... Sijoitat ne vaikkapa liikekiinteistöön? :facepalm:
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Ja ostarille kaveriksi synteettisen kumin tehdas, 10 000 neliöä liekeissä.
Kyllähän ruZZilassa palaa usein, mutta minusta näitä on ollut viime aikoina ihan pirusti.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
964
Hei, Venäjällä kaikki on enemmänkin kuin hyvin! Tavaroita riittää ja sotakin on kohta voitettu! Tai sitten ei...

Olen jo hetken aikaa toivonut että Putin uskoisi että vituiksi meni. Sitten vaan ilmoitus kansalle että operaatio on päättynyt voitokkaasti ja tavoitteet on saavutettu. Sen jälkeen vetäydytään ns. Krimin asemiin jotka 2014 saatiin.

Jos Ukraina jatkaisi hyökkäystä Krimille voitaisiin yrittää kääntää narratiivia toiseen suuntaan että Ukraina hyökkää ja Venäjä vaan puolustaa (en siis ole sitä mieltä että Ukrainalla ei olisi oikeutta hyökätä, mutta tilanne olisi silti hieman eri kuin nyt). En ole myöskään ihan varma että jatkaisiko Ukraina Krimille jos Venäjä lähtisi 2022 sodan alueilta ja lopettaisi ohjusiskut.
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Hei, Venäjällä kaikki on enemmänkin kuin hyvin! Tavaroita riittää ja sotakin on kohta voitettu! Tai sitten ei...

Olen jo hetken aikaa toivonut että Putin uskoisi että vituiksi meni. Sitten vaan ilmoitus kansalle että operaatio on päättynyt voitokkaasti ja tavoitteet on saavutettu. Sen jälkeen vetäydytään ns. Krimin asemiin jotka 2014 saatiin.

Jos Ukraina jatkaisi hyökkäystä Krimille voitaisiin yrittää kääntää narratiivia toiseen suuntaan että Ukraina hyökkää ja Venäjä vaan puolustaa (en siis ole sitä mieltä että Ukrainalla ei olisi oikeutta hyökätä, mutta tilanne olisi silti hieman eri kuin nyt). En ole myöskään ihan varma että jatkaisiko Ukraina Krimille jos Venäjä lähtisi 2022 sodan alueilta ja lopettaisi ohjusiskut.
Kun katselee noita videoita venäläisistä ostoskeskuksista, ( kummasti antavat bloggaajien niitä tehdä ) näkee että hyllyillä kyllä on tavaraa. Usein venäjällä tuotettua ja laatu on ilmeisesti käyttäjien mielestä "hiukan" laskenut, hedelmät ja tuoretuotteet näyttäisivät tulevan aasiasta. Silmään pistää järjetön alkoholin tarjonta joka varmaan tulipalossa ei ole ainakaan mikään hillitsevä elementti. Monet näyttävät sitä tosiasiaa että ihmisten kärryt eivät ole enää tursullaan tavaraa vaan kaikilla ostokset mahtuvat käsikoriin tai kärryn pohjalle. Hinnat ovat pilvissä tavallisille ihmisille.

Vastahan Putleri antoi lausunnon että " erikoisoperaation kaikki ongelmat on ratkaistu ja etenee nyt suunnitellusti" ja vakuudeksi " voitte luottaa vain minuun" . Ostaisitko tältä kaverilta sen käytetyn ladan, peräkärry kaupan päälle? Putleri omaksui jo 2007 käsitteen Russkiy mir jota on ahkerasti lanseerattu kansalle propagandan kera ja se kertoo ettei perääntymistä tule muuten kuin pakon edessä ja ja väliaikaisesti. Zelenskylle itsestään selvää tuo agenda ja siksi hän tulee tyytymään vain lopputulokseen jossa joka neliösentti Ukrainaa on palautettu.

Edit. Knoppitietona Putlerin esikuvalta Hitleriltä meni 5 vuotta tajuta että sota on hävitty, villi veikkaus on että hänen päässään on vain väliaikaisia vaikeuksia tavoitteeseen pääsyssä :p
 
Viimeksi muokattu:

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 845
.

Edit. Knoppitietona Putlerin esikuvalta Hitleriltä meni 5 vuotta tajuta että sota on hävitty, villi veikkaus on että hänen päässään on vain väliaikaisia vaikeuksia tavoitteeseen pääsyssä :p
Toki Hitler taisteli lähes koko maailmaa vastaan jolla pyöri täysi sotatalous. Lentokoneita, pommikoneita, sotalaivoja, sukellusveneitä nakutettiin kasaan ja taisteluun jatkuvasti. Nyt lännen tuki on pullan muruja ja armeijat/parempi sälä pysyy omissa talleissa. Kaikki on tällä hetkellä arvailua mitä seuraavana vuonna tapahtuu
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
652

Yhdysvallat valmistelee Patriot-ohjusjärjestelmän toimittamista Ukrainalle. Uutiskanava CNN:n lähteet hallinnossa kertovat, että suunnitelmasta saatetaan kertoa julkisuuteen jo tämän viikon aikana.
Ukraina on pyytänyt Yhdysvalloilta pitkän matkan ilma- ja ohjustentorjuntakykyä, mihin Patriot-järjestelmä soveltuisi hyvin.

Patriot-järjestelmän avulla Ukraina voisi torjua myös ballistisia ohjuksia.
Patriot olisi tähän mennessä edistyksellisin puolustuksellinen asejärjestelmä, mitä Ukrainaan on lännestä toimitettu. CNN:n tiedossa ei ole, montako Patriot-järjestelmää Ukrainaan oltaisiin lähettämässä.

Tyypillisesti Patriot-ohjuspatteriin kuuluu esimerkiksi tutkalaitteistoa, tietokoneita, voimajärjestelmä sekä hallintalaitteita. Patterissa voi olla jopa kahdeksan ohjustenlaukaisijaa, joista kussakin voi olla sisällä neljä laukaisuvalmista ohjusta.

Kun Yhdysvaltain suunnitelma on saatu valmiiksi, se vaatii vielä puolustusministeri Lloyd Austinin ja presidentti Joe Bidenin hyväksynnän.
Patriot-ohjusten toimittaminen näyttää CNN:n mukaan todennäköiseltä. Kun suunnitelma on saatu maaliin, ohjuksia voidaan toimittaa Ukrainalle nopeasti.
Ukrainalaisia on määrä kouluttaa järjestelmän käyttöön Yhdysvaltain Saksassa sijaitsevasa tukikohdassa.
Jokohan ne uskaltaisi oikeasti nuo toimittaa vai vieläkö loppusuoralla himmaillaan, pientä suolaa mukaan jos uutisoinnin jälkeen mielet muuttukin
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 558
Nii ja paljos niiden torjuntaohjusten hinta on? Meinaan jos on miljoonaluokassa niin ei tule poistamaan ohjusuhkaa kokonaan eikä etenkään lennokkiuhkaa. Sahed ym.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 948
Toki Hitler taisteli lähes koko maailmaa vastaan jolla pyöri täysi sotatalous. Lentokoneita, pommikoneita, sotalaivoja, sukellusveneitä nakutettiin kasaan ja taisteluun jatkuvasti. Nyt lännen tuki on pullan muruja ja armeijat/parempi sälä pysyy omissa talleissa. Kaikki on tällä hetkellä arvailua mitä seuraavana vuonna tapahtuu
Nyt on kuitenkin teknologiassa iso ero ja etu Ukrainalla (ei joka suhteessa, mutta pääasiassa).

Määrä ei korvaa laatua...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 903
No ei kai noita ruohonleikkureita millään Patriotilla sentään ammuta :D
Käytännössä ammutaan hyvinkin todennäköisesti, ei Ukrainalaisten kannata jättää mitään torjumatta jos vain voivat. Se ruohonleikkurikin voi tehdä miljoonien vahingot jolloin torjuminen on hyvinkin kannattavaa, tai sitten pelkän kuopan jolloin ei kannata torjua mutta hitostako sitä etukäteen tietää.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 660
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Ozillon "uutisiin" suhtautuisin vähintäänkin varauksella. Noi on pahempia kuin kotimaiset iltapaskat klikkiotsikoineen. Ellei sitten jopa suoranaista paskanpuhumista.
Tiedän ;) Sillä laitoinkin ettei löytynyt vielä varmistusta..eletään toivossa että olisi tosijuttu..
 
Liittynyt
04.11.2021
Viestejä
175
En nyt ole varma rikonko foorumin sääntöjä, mutta nyt ollaan hyvällä asialla liikenteessä!

Haluatko auttaa kylmässä värjöitteleviä ukrainalaisia?


Konekansa.net -foorumilla on ryhmätyönä suunniteltu valmistusohjeet mahdollisimman edullisten hätäapukamiinoiden valmistamiseksi teollisessa mittakaavassa. Kamiina on suunniteltu laserleikkauksen ja särmäyksen ehdoilla, soveltuen myös cnc-plasmaleikkaukseen. Kokoonpanohitsausta on helpotettu käyttämällä kohdistuskielekkeitä. Kamiina on tehokkaasti pinottavissa eurolavalle.

Ota yhteyttä paikalliseen (tai ei-paikalliseen) tuntemaasi metalliyritykseen. Koneistavat yritykset eivät ehken ole oikeaa kohderyhmää, mutta kaikki levytyötä, laser- tai plasmaleikkausta ja hitsausta tekevät ovat juuri oikeita.

Täydellinen ZIP-tiedostopaketti sisältää kaikki valmistustiedostot!

Emergency Heating | Wood Burning Stove Plans

Näitä valmistusohjeita saa (ja pitää) levittää vapaasti. Suositeltavaa on linkittää suoraan osoitteeseen: Emergency Heating | Wood Burning Stove Plans


Teimme eilen tuon suunnitelman mukaan kaksi proto kamiinaa meidän yrityksessä. Nyt valmistuskuvat on päivitetty ja ovat tosiaankin vapaassa käytössä!

Tässä vielä illalla tekemäni video protokamiinan kasauksesta ja testipoltosta youtubessa:


Meihin voi olla yhteydessä konekansan foorumin kautta, jos tarvitsee rahdituksia ukrainaan tai on muuta avustusjuttua kamiinoihin liittyen! :)

Kiitos ja anteeksi!
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 365
Kiina on kieltänyt Loongson -prosessoreidensa viennin Venäjälle.
Solveltuvat Kiinan mukaan vähän liian hyvin venäläisten käyttötarkoituksiin.

Samalla on toki kielletty vienti muihinkin maihin, koska kun Kiina käyttään niitä sotilaallisiin tarkoituksiin, niin muutkin maat voivat käyttää niitä samalla tavalla.
As far as the Chinese ban goes, it also includes other countries and aims at preventing products that are used in Chinese military infrastructure from being used in other countries as well. Kommersant also reports that the Loongson products have been tested in Russia and have met the requirements.

Lähinnä tämä taitaa olla joku Loongsonin profiilinnostoyritys, eikä tuolla kiellolla taida olla juurikaan vaikutusta Venäjän sotilaallisiin pyrkimyksiin.

Mutta naula se on pienikin naula siinä Venäjän johdon ruumisarkussa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 581
Valko-venäjältä kuuluu todella mielenkiintoinen uutinen. Machulishchyn kentällä laskeutui tänään venäjän AEW&C- kone. Ilmeisesti edellisen kerran vastaava nähtiin maassa helmikuussa. Onko kyseessä teatteria jonka tarkoitus pitää Ukrainan joukkoja kiinni rajan tuntumassa varmuuden vuoksi vai saapuiko tämä paikalle nyt kun Ukraina on saamassa ilmeisesti lisää ilmatorjuntakykyä?

"A-50 AEW&C aircraft of the Russian Aerospace Forces (RF-93966) arrived in Belarus. At around 14:27 (Kyiv time) the aircraft landed at Machulishchy airfield. We note that A-50 of the Russian Aerospace Forces with reg.number RF-93966 was already spotted in Belarus in February 2022."

 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
674
Ozillon "uutisiin" suhtautuisin vähintäänkin varauksella. Noi on pahempia kuin kotimaiset iltapaskat klikkiotsikoineen. Ellei sitten jopa suoranaista paskanpuhumista.
Näyttäisi sokea kana löytäneen jyvän :D Jostain syystä Kreml ei uutisoi asiaa, jotain vahvistusta löytyi: Huge fire at Russian power plant fuels rumours that saboteurs are getting braver

Valko-venäjältä kuuluu todella mielenkiintoinen uutinen. Machulishchyn kentällä laskeutui tänään venäjän AEW&C- kone. Ilmeisesti edellisen kerran vastaava nähtiin maassa helmikuussa. Onko kyseessä teatteria jonka tarkoitus pitää Ukrainan joukkoja kiinni rajan tuntumassa varmuuden vuoksi vai saapuiko tämä paikalle nyt kun Ukraina on saamassa ilmeisesti lisää ilmatorjuntakykyä?
Likasangon ja Putlerin "yhteinen armeija" on aloittanut sotaharjoitukset ja joukkoja on siirretty lähelle Puolan/Ukrainan rajaa ja "Kievin käytävälle" . Samalla levinnyt videoita joissa junilla tuodaan valkovenäjälle paljon kalustoa ambulansseista lähtien. Luultavasti liittyy noihin siirtoihin. Lännen sotapohtijat pitävät Likasangon sotaan liittymisenä aika pienenä mahdollisuutena, lähinnä siksi että kansasta 3/4 pitää likasangon vallassaoloa vääryytenä ja vastustaa sotaa Ukrainaa vastaan. Luultavasti sotilaiden pitäisi palata rajalta "mellakkapoliiseiksi". Melko varmasti likasangon ura päättyisi mellakoihin ja tiedostaa hyvin sen. Toisaalta Putlerin ahdinko kasvaa ja voi olla että saa likasangon painostettua sotaan "sapelinkalistelun" sijaan. Painetta likasangolle varmaan lisää vaalit voittaneen oppositiojohtajan viimeaikaiset mediassa olot, viimeksi Marinin kanssa. Veikkaan että jää tältäkin "eliittiarmeijalta" kamppeet maastoon( russian style) kun menevät väärän ojan yli :p Puolalaiset näyttävät odottavan vesi kielellä likasangolta jotain virheliikkua rajoilla.

Örkeillä näemmä pikku ongelma, ammukset loppuu ja nyt mennään 40v vanhoilla joista ei tiedä räjähtääkö silmille vai räjähtääkö ollenkaan: Russia’s ‘Unreliable’ Ammo Problem

Lisää infoa noista Slovakian Fulcrumeista, ilmeisesti käyttöikä loppunut 8/2022 ja tilalle tulossa korvaavat 2024 ja ilmapuolustuksen hoitaa sen ajan Puola ja Tsekkoslovakia. Luovutus koskisi 11 kpl koneita ohjuksineen ja ammuksineen. Vielä ilmeisesti varmistellaan NATO liitolaisilta ettei tämä vain olisi eskalaatio, ei kuitenkaan ole NATO kalustoa vaan samoja mitä Ukraina käyttää: Finally, A NATO Country Offers Its Fighter Jets To Ukraine; Slovak Minister’s Proposal Unlikely To Impress Zelensky
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Kiina on kieltänyt Loongson -prosessoreidensa viennin Venäjälle.
Solveltuvat Kiinan mukaan vähän liian hyvin venäläisten käyttötarkoituksiin.

Samalla on toki kielletty vienti muihinkin maihin, koska kun Kiina käyttään niitä sotilaallisiin tarkoituksiin, niin muutkin maat voivat käyttää niitä samalla tavalla.
As far as the Chinese ban goes, it also includes other countries and aims at preventing products that are used in Chinese military infrastructure from being used in other countries as well. Kommersant also reports that the Loongson products have been tested in Russia and have met the requirements.

Lähinnä tämä taitaa olla joku Loongsonin profiilinnostoyritys, eikä tuolla kiellolla taida olla juurikaan vaikutusta Venäjän sotilaallisiin pyrkimyksiin.

Mutta naula se on pienikin naula siinä Venäjän johdon ruumisarkussa.
Samalla Kiina lisää kulissien takana kauppaa ja suhteita Venäjän kanssa, mutta joutuu pakon edessä esittämään julkisella areenalla muuta, koska meni lyömään rahat väärälle hevoselle:

Turha kuvitella että Kiina liittyisi Venäjän vastaiseen rintamaan. Kyse on vain perinteisestä kommunistikiinalaisesta kusettamisesta ja valehtelusta. Kiina veisi Venäjälle kemiallisia aseita ja ohjuksia jos uhkana ei olisi että siitä tulee länneltä seuraamuksia.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
752
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 948
Sanoo yhtä ja tekee toista. Mitään kieltoja ei oikeasti ole.
Ongelmana on vaan se, että näistä jää helposti kiinni ja sitten ei hyvä heilu.

Suutariohjus kun tipahtaa Ukrainaan ja sieltä kaivetaan kiinalaiset sirut näkyviin, niin sitä on paha alkaa selitellä parhain päin...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 395
Viestejä
4 159 749
Jäsenet
70 408
Uusin jäsen
allun90

Hinta.fi

Ylös Bottom