Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
Tätä itse pohtinut eli jo vuosia ollut lööpeissä riskialttiit venäläisten hankkimat tontit/alueet/kiinteistöt Suomessa - niiden valvontaan pitäis nyt saada Supolle (tai muille asiasta vastaaville viranomaisille) määrärahoja ja/tai laittaa lakisäätöiset pakkolunastukset ja niiden puuttuessa säätää lakeja sen tekemiseen.

Todellinen riski promillen luokkaa, mutta poliittisesti oiva näpäytys Venäjän suuntaan jota länsimaat katsoisi hyvällä.
Voisin kyl veikata että näitä kohteita tarkkaillaan melko hyvin, mutta toi pakkolunastus ei kuullosta ollenkaan huonolta ajatukselta.
 
Liittynyt
25.12.2020
Viestejä
915
Onhan niitä lunastettu ja takavarikoitu.
Itselläni on ihan hyvä luotto Suomen sotilastiedusteluun. Ei ne siellä muniinsa puhaltele.
Joo, ”yrityksiltä” on pakkolunastettu/takavarikoitu, mutten muista olisiko yksityisiltä? Itsellekin vahva luotto homman pelittävän lakisääteisesti, mietityttää vaan onko laki riittävän laaja?
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 503
Joo, ”yrityksiltä” on pakkolunastettu/takavarikoitu, mutten muista olisiko yksityisiltä? Itsellekin vahva luotto homman pelittävän lakisääteisesti, mietityttää vaan onko laki riittävän laaja?
Joo yksityiseltä hankalampaa, mutta suurin osa näistä hämäristä kiinteistöistä on tehty yritysten nimiin että helpompi piilottaa omistajat. Mutta kyllä laista löytyy keinot jos pakko on. Vaikkapa "sauna 10cm liian lähellä rantaa, kunta takavarikoi" karrikoiden.
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
Joo yksityiseltä hankalampaa, mutta suurin osa näistä hämäristä kiinteistöistä on tehty yritysten nimiin että helpompi piilottaa omistajat. Mutta kyllä laista löytyy keinot jos pakko on.
Miks pitäs olla tarvetta piilottaa omistaja jos on rehellisesti muuttanut jo aikoja sitten tai pakolaisena?
Kukaan ei pidä identiteettiään piilossa jos ei ole pakko, ja järkevällä tunkeutujalla paperit on kunnossa.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 503
Miks pitäs olla tarvetta piilottaa omistaja jos on rehellisesti muuttanut jo aikoja sitten tai pakolaisena?
Kukaan ei pidä identiteettiään piilossa jos ei ole pakko, ja järkevällä tunkeutujalla paperit on kunnossa.
Kysyitkö minulta? Taisit vastata itse omaan viestiisi.
Hyvä ystävä on töissä sotilastiedustelussa, ja kun sen kutsun saunomaan ja tietenkin yritän vängätä jotain mehukasta niin se vaan vastaa "ollos huoleton, poikas valveilla on"
 
Liittynyt
14.07.2019
Viestejä
2 925
Kysyitkö minulta? Taisit vastata itse omaan viestiisi.
Hyvä ystävä on töissä sotilastiedustelussa, ja kun sen kutsun saunomaan ja tietenkin yritän vängätä jotain mehukasta niin se vaan vastaa "ollos huoleton, poikas valveilla on"
Joo, osittain vastasin siihen omaan kysymykseen jo.
Täytyy kyllä myöntää että näin C-papereilla mun sotilastiedustelu on x-comista ja vastaavista opittua. =D
Ja en suoraan sulta kysyny, vaan toi oli vähän niin kuin yleinen ihmettely siitä että kun niitä tiedustelijoita on jo täällä yms.
Ja melko varmasti niitä tulossa tässä maailmantilanteessa lisääkin, niin mietityttää vaan se rajatilanne yms. Kun hankala jokaista tänne pyrkivää ja tänne pääsevää seuratakkaan.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Team Tesla
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
12 529
Pahoittelen suuresti off-topiccia, mutta se että annetaan bannit vain ja ainoastaan sille joka ei ole kaikesta täysin samaa mieltä kuin enemmistö antaa todella huonon kuvan tästä foorumista... Tai ainakin sen kuvan että tämä on hyvinkin vahvasti poliittisesti sitoutunut paikka jossa ei ole sijaa eriäville mielipiteille.
Kyseinen henkilö sentään jollain tasolla yritti olla asiallinen viesteissään toisin kuin moni muu. Ehkä joissakin hänen sanomisissaan sananvapauden rajallisuudesta ja cancelloinnista "länsimaissa" oli hyvinkin perää.

Ja ei tämä ei tarkoita että millään tasolla pidän hyväksyttynä Venäjän aloittamaa sotaa. Mutta ehkä tasapuolisuuden nimissä olisi kaikille keskusteluun osallistuneille pitänyt antaa samalaista bannia....
Täysin väärä ketju tälle aiheelle. Offtopic paskoo tätä ketjua ja keskustelua ja venäjätrollien tavoite on siirtää fokusta ketjun aiheesta joka on VENÄJÄN HYÖKKÄYS UKRAINAAN johonkin muuhun, kuten asenteisiin tai palstan moderointiin.

 
Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
264
Iltiksessä oli juttu:

"Korkea-arvoinen duuman jäsen kehotti armeijaa lopettamaan valehtelemisen Ukrainan sodasta
Venäjän parlamentin alahuoneen, duuman, puolustusvaliokunnan puheenjohtajan mukaan armeijan pitäisi lopettaa valehteleminen Ukrainan sodasta.

Andrei Kartapolov kertoi valtiollisen median toimittajien haastattelussa, että puolustusministeriön raportit eivät muutu tapahtumien mukaan. Kartapolovin mukaan tämä voi johtaa uskottavuuden menettämiseen ihmisten silmissä."

Aloin pohtimaan, että onko duuman jäsenille tänä vuonna tapahtunut valitettavia onnettomuuksia? Monenlaista johtajaa talouden alalta ja "alemman tason poliitikkoa" on ollut otsikoissa, mutta duumassa varmaan on oltu niille immuuneja tähän asti? Saapa nähdä alkaako työterveydenhuolto pettää kohta sielläkin.

*edit* Ai niin, linkki unohtui -> Zaporizzjan ydinvoimalan tarpeisiin tuleva sähkö "hauraalla" pohjalla
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Venäjän sotilaiden kypärät ovat foliohattuja. On niillä vermeet.

Sehän on tärkeintä miltä näyttää, eikä ole niin väliksi, mitä todella on.

Tuo saattaa silti olla ihan oikea ballistinen suojakypärä. Itäblokissa oli teräksen ja komposiitin välivaiheess muodissa ohut titaanilevy. Sellainen ei missään tapauksessa vastaa nykynormin mukaista komposiittirakennetta, mutta ei välttämättä ole täysin turhakaan.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 584
Ihan näin positiivisesti asiat eivät kuitenkaan ole, kyllä korruptio Ukrainassa on erittäin kovaa ja vaikka nyt on kova auttamisen/näyttämisen halu, on selvää että maa ei ole lähelläkään Euroopan Unionin jäsenmaita vaan on kyllä suoraan verrannollista Venäjään. Zelenskyi oli suurissa vaikeuksissa ennen sotaa ja edellistä erittäin korruptoitunutta kaveria suosittiin enemmän.
Koomikosta presidentiksi ponnistanut Ukrainan presidentti joutuu vastaamaan Venäjän-sodan uhkaan – poimimme tärkeimmät haasteet
- Ukrainskaja Pravda -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan jo noin 30 prosenttia ei missään nimessä äänestäisi Zelenskyiä. Tämän mittauksen mukaan jopa vastustaja Porošenko on suositumpi.
Valko-Venäjällä on pienin korruptio entisistä Neuvostomaista, johtuen diktatuurista jota pelätään, vapaat vaalit eivät siis ole vastakohta korruptiolle.

Lännen tapa auditoida yrityksiä ja läpinäkyvyyden korostaminen tekevät korruptiosta vaikeampaa, vastapainona byrokratialle se pumppaa valtavan määrän rahaa yrityksille.
Tapa, johon venäjän narratiivi yrittää pureutua eli yksityisyyden suojan murentuminen ja pahan lännen kombinaatio, voimaannuttaa varmasti osaa, mutta yrityksille moninkertaisesti kannattavampaa toimia lännen tavalla, samoin kuin palkansaajalle ja tämä on se tärkeä asia mihin laaja valehtelu ei pure.
Jos taskuun kilahtaa parin hryvnian sijaan pari sataa hryvniaa, kovankin luokan muutosvastainen kaveri alkaa pohtimaan josko häntä olisi aiemmassa elämässä kusetettu...
Heidän korruptionsa on heidän ongelmansa, jonka tiedostavat. Se, että siitä aletaan jauhamaan muualta käsin ja syyttelemään, ei tilannetta paranna. Eikä se, että joku korruptoituneempi valtio moisesta propagandallaan syyttelee ja menee "auttamaan" ottamalla paloja ko. maasta ja liittämällä itseensä niitä tekaistuine äänestyksineen.
Jos aihe kiinnostaa niin toki tuolta voi lukea lisää. Kyllä nykyhallinto koettaa sitä vastaan ihan toimiakin. Erityiskertomus: Laajamittaisen korruption torjunta Ukrainassa
Mitenköhän Venäjällä, räkänauru.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 584
Offtopic, keskustelun häirintä, keskustelun johtaminen sivuraiteille
Miksi? Samaa jaskaa se on idässäkin. He ajavat omaa etuaan, mutta ei länsi ole mitenkään puhtaampi pulmunen. Ei länsi ole jotenkin aina oikeassa ja kaikki lännen toimet oikeutettuja, että länsi voisi jyrätä muiden intressit. Sitähän länsi nytkin tekee, että valjastaa köyhät maat palvelemaan omia intressejään, orjikseen.
Tästä vähän sivujuonnetta eteenpäin. Jotenkin on hauskaa, että puhutaan pahasta lännestä yleensäkään.

Jos tuota hommaa miettii, niin demokraattiset valtiot, eli kansanvaltaiset valtiot. Niin, onhan se niin kovin paha kun ihmiset itse haluavat asioistaan päättää, ilman että siellä on joku omissa harhoissaan elävä "persoona"
johtamassa, jolle sinä tavallisena kansalaisena olet vain pelkkä väline, työkalu ja hyödyke.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 584
Onko länsimaissa mielestäsi kunnon sananvapaus? Kyllä täällä aika äkkiä canceloidaan, jos mielipide jotenkin poikkeaa siitä vihervasemmistolaisesta valtavirrasta. Itse en ainakaan koe elämäni maassa, jossa voisi vapaasti olla sitä mieltä mitä on. Tai edes vapaasti keskustella asioista. Onko USA mielestäsi aina jotenkin oikeassa siinä mitä se tekee ajaessaan omia intressejään? Miksi? Suurin osa ihmisistä on lauman mukana kulkevia lampaita, niin lännessä kuin idässäkin, oletko eri mieltä? Miksi?

Tässä kontekstissa selvästi on sellaista mitä puhuja itse ei ymmärrä. Eli totta kai saat olla sitä mieltä mitä haluat, mutta jos kuvittelet että jollain platformilla länsimaissa, oli se sitten Facebook, Twitch tms. omissa palveluehdoissa sallitaan ko. yhtiön osalta
mitä tahansa keskustelua, niin se on vähän eri asia kuin se mitä voit vapaasti kertoa kylällä mielipiteenäsi. Kyseessä on kaksi eri asiaa jotka hyvin usein sekottuvat puhuttaessa "kunnon sananvapaudesta"
 
  • Tykkää
Reactions: AIF
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 230
Tässä kontekstissa selvästi on sellaista mitä puhuja itse ei ymmärrä.
Miten hedelmällistä keskustelua odotat bannatulta toverilta? :kahvi:

Samaan aikaan Venäjällä raavitaan joukkoja kokoon:

Sahalinin saaren Ukrainassa taistelevien venäläismiesten sukulaiset saavat alueen päättäjiltä kiitoksena viisi kiloa kalaa. Asiasta uutisoi muun muassa The Times.
Oh, alkaa sotiminen kannattaan perheille, oh!

Venäläisalue otti käyttöön todella erikoisen värväyskeinon: Miehet saavat viisi kiloa kalaa, jos lähtevät Ukrainaan
Sahalinin alueella viranomaiset palkitsevat sotaan osallistuvien miesten sukulaiset kalalla.
Venäjä julisti osittaisen liikekannallepanon 21. syyskuuta.
Venäjä julisti osittaisen liikekannallepanon 21. syyskuuta.

Venäjä julisti osittaisen liikekannallepanon 21. syyskuuta. AOP

Sahalinin saaren Ukrainassa taistelevien venäläismiesten sukulaiset saavat alueen päättäjiltä kiitoksena viisi kiloa kalaa. Asiasta uutisoi muun muassa The Times.

Päätös tehtiin sen jälkeen kun alueen kuvernööri teki kalastusalan kanssa sopimuksen, jonka mukaan pakastettua kalaa on saatavilla yhdeksän tonnia. Asiasta kertoo paikallinen Iasakh-uutissivusto.
– Jo lähitulevaisuudessa vapaaehtoisemme, noin 180 henkilöä Sahalinin alueella, tuovat mobilisoitujen asukkaiden perheille noin 5–6 kiloa henkilöä kohden, kertoo aluekomitean puheenjohtaja Mihail Shuvalov.
– Perheet saavat kampelaa, harjusta ja lohta.
Sahalin alueen hallinto lupailee rintamalle lähtevien sotilaiden perheille muun muassa lohta.
Sahalin alueen hallinto lupailee rintamalle lähtevien sotilaiden perheille muun muassa lohta.

Sahalin alueen hallinto lupailee rintamalle lähtevien sotilaiden perheille muun muassa lohta. AOP
Noin 700 000 venäläistä poistunut maasta
Kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti osittaisesta liikekannallepanosta, arvioiden mukaan jopa 700 000 venäläistä on lähtenyt maasta.
Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti 21. syyskuuta, että Venäjä on nyt mobilisoinut noin 200 000 miestä sotaan Ukrainaa vastaan. Sen jälkeen kahden viikon sisään maasta on lähtenyt peräti 700 00 venäläistä, kertoo Forbesin venäjänkielinen sivusto.

Forbesin lähteen mukaan on vaikea tietää, kuinka moni heistä on lähtenyt Venäjältä turisteina ja aikoo palata lähitulevaisuudessa takaisin kotimaahansa.
Osittaisen liikekannallepanon alku on ollut sekava. Pietarissa viranomaiset ovat tähän mennessä onnistuneet saamaan 30 prosenttia 8 000 miehestä rekisteröitymään liikekannallepanoon. Osa heistä on viranomaisten toimesta rekrytoitu.


RONI REKOMAA
Sevastopolissa miehitetyllä Krimin niemimaalla kaupunki on täyttänyt kiintiönsä ja koko Krimillä on mobilisoitu yhteensä 2 000 miestä, kirjoittaa Crimea News -sivusto.
Kazakstanin sisäministeri Marat Ahmetžanov on kertonut, että 200 000 Venäjän kansalaista on saapunut Kazakstaniin osittaisen liikekannallepanon julistamisen jälkeen.

Saman ajanjakson aikana 147 000 Venäjän kansalaista lähti Kazakstanista ja palasi Venäjälle, kertoo venäläinen Kommersant-sivusto.
Lisäksi 100 000 venäläistä on lähtenyt Venäjältä Georgiaan ja Suomeen.
Viranomaisten mukaan Georgiaan saapui viikossa 53 000 venäläistä ja 10 000 ihmistä ylittää rajan päivittäin. Tämä on 40–45 prosenttia enemmän kuin ennen 21. syyskuuta.

Suomen itärajalla rajanylitykset lisääntyivät lyhytaikaisesti jopa 60 prosenttia. Venäjän Helsingin-suurlähettilään Pavel Kuznetsovin mukaan Suomeen on saapunut 21.–30. syyskuuta 60 000 Venäjän kansalaista.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Ennenvanhaan tuollaista olisi uskottu. Vaan huhhei, ajat ovat muuttuneet.

Kuka enää pelkää russakoita? En minä ainakaan.
Ihan tiettyjen nimettyjen ja maalitettujen ihmisten on tarve pelätä, kuten vaikka satunnaisen ulkomaalaisen ydinvoimalatyöntekijän, jota uhataan tappamisella ellei tule töihin toiseen firmaan. Meidän muiden on vähän niinkuin velvollisuus olla pelkäämättä samaan aikaan kuin on olla auttamattakaan örkkejä.
 
Liittynyt
28.11.2017
Viestejä
6 457
Transulate by selain:


Onko missään ollu infoa kuinka paljon suomeen on pyrkiny tätä sakkia jotka valehtelee taustastaan ja motivaatiostaan tms?
Ja onko rajaa pidetty huomattavasti tiukempana just tällästä ainesta varten?
Vasta haastateltiin raja yli viime hetkillä tulleita ja heiltä ei ollut kysytty rajalla mitään tai tehty tarkastuksia.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Huhhuh. Tästä saa aika helposti mielikuvituksella keissin että venäläisiä tulee maahan suorittamaan vallankaappauksen. Koputan puuta aivan vitun monta kertaa ettei se vaan olisi homman nimi...
No tietysti näinä aikoina kannattaa pitää ihan yksityishenkilönäkin ns. veitsi vierellä vanhan sanonnan mukaan.

Tuosta uutisoinnista ja viittauksista ei tosin saanut juuri mitään selvää. Oliko niin, että ukrainalaisina esiintyviä venäläisiä epäillysti siirrettiin esimerkiksi Viroon? Silloin tulisi kyllä Suomessa, johon venäläiset kulkivat ja käytännössä yhä kulkevat vapaasti, olla varuillaan. Ehkä liikekannallepanon henkilömäärä tarkoittikin sitä, paljonko desantteja lähetetään kurkunleikkaukseen länsimaihin.
 
Liittynyt
12.04.2022
Viestejä
699
No tietysti näinä aikoina kannattaa pitää ihan yksityishenkilönäkin ns. veitsi vierellä vanhan sanonnan mukaan.

Tuosta uutisoinnista ja viittauksista ei tosin saanut juuri mitään selvää. Oliko niin, että ukrainalaisina esiintyviä venäläisiä epäillysti siirrettiin esimerkiksi Viroon? Silloin tulisi kyllä Suomessa, johon venäläiset kulkivat ja käytännössä yhä kulkevat vapaasti, olla varuillaan. Ehkä liikekannallepanon henkilömäärä tarkoittikin sitä, paljonko desantteja lähetetään kurkunleikkaukseen länsimaihin.
Se on semmoinen homma, että jos täällä alkavat ryssien invaasiot, niin täältä pesee ja linkoaa tarvittaessa.
Tätä maata ei ryssä vallannut 40-luvulla eikä tule koskaan valtaamaankaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Se on semmoinen homma, että jos täällä alkavat ryssien invaasiot, niin täältä pesee ja linkoaa tarvittaessa.
Tätä maata ei ryssä vallannut 40-luvulla eikä tule koskaan valtaamaankaan.
Tuskin yksittäinen suomalainen heti tulee yllätetyksi, mutta jokaisen sähkö- ja tietoliikennekatkoksen aikana kannattaa varautua siihen, että konflikti on laajenemassa kotipihaan. Niin sanoakseni äänenpainot ovat koventuneet.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Tuskin yksittäinen suomalainen heti tulee yllätetyksi, mutta jokaisen sähkö- ja tietoliikennekatkoksen aikana kannattaa varautua siihen, että konflikti on laajenemassa kotipihaan. Niin sanoakseni äänenpainot ovat koventuneet.
Minä en nyt ihan ymmärrä mistä tämä fiilis tulee? Joo, jotain kiusantekoa voi tapahtua ja sähkökatkoja voi ilmaantua säännöstelyn vuoksi talvella ilman sabotaasiakin, mutta Suomi on de facto Nato-maa päivä päivältä uskottavammalla puolustuksella, niin kuka tänne olisi hyökkäämässä?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 034
Minä en nyt ihan ymmärrä mistä tämä fiilis tulee? Joo, jotain kiusantekoa voi tapahtua ja sähkökatkoja voi ilmaantua säännöstelyn vuoksi talvella ilman sabotaasiakin, mutta Suomi on de facto Nato-maa päivä päivältä uskottavammalla puolustuksella, niin kuka tänne olisi hyökkäämässä?
En siis puhunut mistään oikeasta sotatoimesta. Sellainen on ennakoitavissa ammattitaidolla. Tarkoitin partisaanitoimintaa, jonka estämiseksi on tietysti tehty jotain, mutta täällä on ensinnäkin ihmisiä "joiden taustat tiedetään" ja varmasti suuleja, joiden sisältö "tiedetään" - ikään kuin niissä olisi käynyt kuin maanomistaja.

Pidän tällaista tietenkin epätodennäköisenä, mutta samaan aikaan pidän yksioikoisena olettaa, että mitään ei koskaan tapahdu.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 044
Jos tuonne viedään porukkaa sotimaan, joka:
- On sairasta.
- Ei kelpaa palvelukseen (mielipuolia tai pitkäaikaussairauksia)
- Ei ole ollenkaan motivaatiota
- Ase ja 4 patruunaa ja sekin vain osalle.
- Ei suojavarusteita.
- Ei lämpimiä vaatteita.
- Ruokaa ehkä
- Ei järkevää majoitusta.

Niin voi olla menestys melko pientä... (Joka on muille todella hyvä juttu!)


Jos olisin ison maan diktaattori ja näkisin pahan painajaisen, niin se olisi kyllä 1:1 tämä sota Ukrainaa vastaan.

Jos Venäläisillä olisi yhtään järkeä, niin painuisivat takaisin kotiinsa tuolta, kun ei tuosta tule yhtäänmitään (ja se on muille helevetin hyvä juttu se). Toivottavasti Ukraina jatkaa turpakäräjointiurakkaa, kunnes viimeinenkin iivana on ajettu tuolta pois..
 
Liittynyt
23.07.2017
Viestejä
316


Mun mielestä on jotenkin huvittavaa, että Venäjä iskee omalle alueelleen.
Millä määritelmällä omalle alueelleen? Zaporizzjan kaupunki sijaitsee Ukrainassa ja on lisäksi Ukrainan hallinnassa.

Vai sekoitettiinko tässä Zaporizzjan kaupungin ja ydinvoimalan hallinta?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 213
Jos tuonne viedään porukkaa sotimaan, joka:
- On sairasta.
- Ei kelpaa palvelukseen (mielipuolia tai pitkäaikaussairauksia)
- Ei ole ollenkaan motivaatiota
- Ase ja 4 patruunaa ja sekin vain osalle.
- Ei suojavarusteita.
- Ei lämpimiä vaatteita.
- Ruokaa ehkä
- Ei järkevää majoitusta.

Niin voi olla menestys melko pientä... (Joka on muille todella hyvä juttu!)


Jos olisin ison maan diktaattori ja näkisin pahan painajaisen, niin se olisi kyllä 1:1 tämä sota Ukrainaa vastaan.

Jos Venäläisillä olisi yhtään järkeä, niin painuisivat takaisin kotiinsa tuolta, kun ei tuosta tule yhtäänmitään (ja se on muille helevetin hyvä juttu se). Toivottavasti Ukraina jatkaa turpakäräjointiurakkaa, kunnes viimeinenkin iivana on ajettu tuolta pois..
Plot twist:

Ehkä tää onkin putte-sedän 6D shakkia ja todellisuudessa vihaa omia kansalaisiaan ja haluaa tuhota heidät Ukrainan lihamyllyssä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 487
Plot twist:

Ehkä tää onkin putte-sedän 6D shakkia ja todellisuudessa vihaa omia kansalaisiaan ja haluaa tuhota heidät Ukrainan lihamyllyssä.
Tässä voi olla totuuden siemen: jos äijät on Ukrainassa sotimassa, niin silloin ne ei ole kaduilla osoittamassa mieltä ja toteuttamassa vallankaappausta Venäjällä. Toki tuo iskee takaisin jossain vaiheessa, kuin isku nivusiin...
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Millä määritelmällä omalle alueelleen? Zaporizzjan kaupunki sijaitsee Ukrainassa ja on lisäksi Ukrainan hallinnassa.

Vai sekoitettiinko tässä Zaporizzjan kaupungin ja ydinvoimalan hallinta?
En tiedä mikä lasketaan miksikin alueeksi ja missä se ydinvoimala tarkalleen ottaen niihin suhteutettuna sijaitsee, mutta Venäjän näkökulmasta Zaporizhzhja on yksi niistä neljästä alueesta, jotka liittivät itseensä viime viikonloppuna.
Noin 15 prosenttia Ukrainan pinta-alasta koskevat alueet ovat Donetsk, Luhansk, Herson ja Zaporizhzhja.
Todellisuudessahan nuo kaikki kuuluvat tietenkin suvereenisti Ukrainalle, mutta Venäjä on tästä eri mieltä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 799
Melkoinen määrä on Venäjältä sotasaaliina saatu kalusto, kun ylittää länsimaiden antaman määrän. Ois kiva saada vähän tarkempia lukuja eri kalustoista.

–  Meillä on niin paljon sotasaalista, ettemme edes tiedä, mitä sillä tehdä. Aloitimme jalkaväkipataljoonana, mutta nyt meistä on tavallaan tulossa mekanisoitu taisteluosasto, erään ukrainalaisen pataljoonan varapäällikkö Ruslan Andriyko kertoi Wall Street Journalille.
 

tombe0

Premium-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
591
Pelkästään kun katsoo Oryxin listaa niin Venäjä on menettänyt tuhottuina/kaapattuina viimeisen n. 4 vk aikana kohta 300 tankkia. Siis T-sarjalaisia....
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
561
Zaporizzjan ydinvoimala sijaitsee aika kaukana kaupungin lounaispuolella venäläisten hallitsemalla alueella, etäisyys noin 50 km. Musta nuoli osoittaa paikan.

Voimala.jpg
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Zaporizzjan ydinvoimala sijaitsee aika kaukana kaupungin lounaispuolella venäläisten hallitsemalla alueella, etäisyys noin 50 km. Musta nuoli osoittaa paikan.

Kyse ei ollut siitä, eikä myöskään siitä kenen hallussa se on, vaan mitä mieltä Venäjä on asiasta. Jos ja kun se on siellä Venäjän itselleen julistamalla Zaporizzjan alueella, niin sitten se on heidän mielestään myös Venäjän omaisuutta ja kokevat olevansa oikeutettuja tekemään sille ihan mitä tahansa.

Tässä vielä selkeämpi kuva asiasta. Zaporizzjan alue punaisella ja sininen nuoli osoittaa voimalan sijaintia.

1665049603207.png


Sama vielä Google Mapsin kautta. Kaupungin ja voimalan välinen etäisyys linnuntietä tosiaan noin 50km. Voimala selvästi Zaporizzjan alaueella.

1665049931559.png


Toivotaan että Ukraina saa lähiaikoina vallattua koko alueen ja turvattua voimalan toiminnan. Siellä on käsittääkseni aika hiuskarvan varassa jäähdytyksen tarvitsema sähkönsyöttö koko ajan. Tosin aina on vaarana, että Venäjä käyttää poltetun maan taktiikkaa tuollakin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 225
Melkoinen määrä on Venäjältä sotasaaliina saatu kalusto, kun ylittää länsimaiden antaman määrän. Ois kiva saada vähän tarkempia lukuja eri kalustoista.

Jos jotain positiivista koittaa tästä sodasta keksiä, niin ehdottamasti se että Venäjä tekee itselleen hyvin pitkälti aseistariisunnan ja edellisen 70 vuoden aseistukselle. Ei tosin koske ydinaseita, ja varmaan ne jotain lentokoneita yms. vielä säästelee, mutta pelkästään tuo tankkien poisto militaarisesta vahvuudesta on aika merkittävää niin eivät ihan ekasta päähänpistosta tule sadoilla tankeilla rajan yli.
edit: kannattaisi muuten näyttää Putlerille noita tankkien antautumisvideoita niin voisi olla aika "der Untergang"- menoa bunkkerissa :kahvi: Ei se varmaan itse osaa nettiä käyttää, tai siinä on ne niiden omat filtterit päällä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 487
Jos jotain positiivista koittaa tästä sodasta keksiä, niin ehdottamasti se että Venäjä tekee itselleen hyvin pitkälti aseistariisunnan ja edellisen 70 vuoden aseistukselle. Ei tosin koske ydinaseita, ja varmaan ne jotain lentokoneita yms. vielä säästelee, mutta pelkästään tuo tankkien poisto militaarisesta vahvuudesta on aika merkittävää niin eivät ihan ekasta päähänpistosta tule sadoilla tankeilla rajan yli.
Jep ja kun ottaa huomioon, että Venäjä on järkyttävän iso maa ja pelkästään sen turvaamiseen tarvitaan kalustoa runsaasti. Kalustoa on siirretty rajojen turvaamistehtävistä esim. Suomen rajan läheisyydestä. Taitaa oikeastaan olla vain sukellusveneet ainoana Venäjän armeijassa, joka ei ole kokenut runsaita kalustotappioita, toki ne voivat myös päätyä pysyvälle sukellukselle ihan omin avuin, eikä kukaan tiedä mitään...

Etsikkoaika olisi vallankaappaukselle enemmän kuin kohillaan.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 302
Viestejä
4 156 817
Jäsenet
70 406
Uusin jäsen
Eppupelaa

Hinta.fi

Ylös Bottom