Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 561
Kyllä kohta lähtee venäjäpoikien rivit harventumaan. Toisaalta aika ällöttävää miettiä miten venäjä hyödyntää tätäkin tilaisuutena päästä eroon ns. epätoivottavista kansalaisuuksista tai ihmisistä. Kansanmurhaa ihan uudella tasolla. Ja syynkin saa vieritettyä kaikkien muiden niskaan.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 301
Kyllä täällä vastikään sivuttiin asiaa ainakin siitä näkökulmasta, että Suomikin joutui alueluovutuksiin, jotta pääsi irti sodasta. Tämä on toki nyt hieman irti kontekstista, mutta Putinin puheiden jälkeen tällaisten asioiden pinnalle nostaminen kuitenkin omaan korvaani vaikuttaa siltä, että pitäisi ainakin jossain määrin ryhtyä miettimään mitä myönnytyksiä Venäjän suhteen pitäisi ehkä tehdä.
Selasin pari sivua taaksepäin ja luin tekstejä, enkä vieläkään löytänyt että kenen teksteistä sää nyt puhut? Sillä mitä Putin puhuu propagandapäissään, ja sillä mitä random-käyttäjät höpisee netissä, ei hirveästi ole asiayhteyttä, ellei sellaista väkisin tee.

Eiköhän tämä nuke-spekulointi kuulu johonkin toiseen ketjuun. Asiakeskustelu paskottu ihan täysin tämän seurauksena. :facepalm:
Paitsi että todellisuudessa tuo nuke-spekulointi sisälsi enemmän asiaa, kuin keskiverto viesti tässä ketjussa viimeisen 5 sivun ajalta. Hiiressä on sellainen rulla jolla pääsee niiden viestien yli jota ei halua lukea. Ei tuo nyt maailman typerintä spekulaatiota ole, että mitä jos asiat kärjistyisi ydinsotaan asti.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
395
Venäjä leikkii tulen kanssa.

Testailevat kai kohta 9M730 Burevestnik / SSC-X-9 Skyfall ydinkäyttöistä flying Chernobyl ohjusta Novaja Zemljan Pankovossa pohjoisella jäämerellä.

Markku Salomaan mukaan merialue suljettu ja tarkkailu laiva asemissa.

It appears a test launch of Russia’s 9M730 “Burevestnik” nuclear-powered cruise missile, is imminent, based off of satellite imagery:

https://www.google.com/url?sa=t&sou...cQFnoECAsQAQ&usg=AOvVaw1bTJm1B3ouD2XupXHrD4HN

Burevestnik actually could be ready to test!:
Burevestnik actually could be ready to test!
Jos nyt oikein muistan, niin yhdysvallatkin suunnittelivat vastaavaa ohjusta jo vuosikymmeniä sitten. Lentäessään se olisi pudottanut ydinpommeja ja reaktori olisi tarkoituksella vuotanut säteilevää materiaalia, mutta projekti hylättiin liian tuhoisana. venäjä tuskin moisesta välittää, joten sopivaa olisi jos siellä sattuisi "pieni" ydinonnettomuus, jonka seuraksena henkilökunta kuolisi, kun tuo teknologia ei selvästikkään ei ole vielä hallittavissa.
 
Liittynyt
01.12.2021
Viestejä
43
Tätä minä en ymmärrä ollenkaan. Miksi se on sen huonompaa ajanhukkaa kuin minkään muunkaan Venäjän hyökkäyssodan toimintojen tai pelotteluiden spekulointi? Ei me kukaan täällä voida tehdä yhtään mitään sen kummempaa niille Venäjän muillekaan ohjusiskuille/hyökkäyksille ja silti niistä keskustellaan. Niitä ydinaseitakin on olemassa monentehoisia ja moneen tarkoitukseen.

Minä en ole keksinyt näille "ei saa puhua ydinaseista" -jorinoille mitään muuta järkiperustetta, kuin että niiden esittäjiä pelottaa jos vaikka ihan oikeasti jotain nukeja käytetäänkin ja siksi on helpompi vaan yrittää vaientaa keskustelu ja laittaa pää pensaaseen. Sitä paitsi on siellä vielä niiden pahamaineisten ydinaseiden lisäksi kaikenlaisia kemiallisia aseita Venäjän valikoimissa, jotka nekin on tuotu useiden hyvin korkean tason kansainvälisten johtajien puolesta esille moneen kertaan. Eikö niistäkään saa keskustella ennen kuin Putin ottaa sellaisia käyttöön?
Ajanhukaksi se siis menee siinä vaiheessa, kun homma menee ydinpommien kauhisteluksi ja aletaan tartuttaa muihinkin sitä ajatusmallia, että se on joku automaattisesti sodan voittava valttikortti, jota meidänkin tulee pelätä. Ei ihmekään, että sen jatkuva esiinnostelu näyttäytyy hyödyllisenä idiotismina, joka ei rakenna keskustelua vaan lietsoo täysin ylimääräistä paniikkia.

Ja oma suhtautuminen tosiaan on edelleen vahvan apaattinen, koska kuten tuli sanottua, ei länsi voi tehdä mitään eri tavalla, vaan kaikki on mini-Hitlerin lakeijoiden käsissä, joihin vaikuttamiseen pyrkiminen se vasta ajanhukkaa onkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 213
Ajanhukaksi se siis menee siinä vaiheessa, kun homma menee ydinpommien kauhisteluksi ja aletaan tartuttaa muihinkin sitä ajatusmallia, että se on joku automaattisesti sodan voittava valttikortti, jota meidänkin tulee pelätä. Ei ihmekään, että sen jatkuva esiinnostelu näyttäytyy hyödyllisenä idiotismina, joka ei rakenna keskustelua vaan lietsoo täysin ylimääräistä paniikkia.

Ja oma suhtautuminen tosiaan on edelleen vahvan apaattinen, koska kuten tuli sanottua, ei länsi voi tehdä mitään eri tavalla, vaan kaikki on mini-Hitlerin lakeijoiden käsissä, joihin vaikuttamiseen pyrkiminen se vasta ajanhukkaa onkin.
Enemmänkin tuntuu olevan päinvastoin, että jotkut täällä menevät paniikkiin kun puhutaan ydinaseista ja niistä ei sen vuoksi saisi keskustella…
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 886
Enemmänkin tuntuu olevan päinvastoin, että jotkut täällä menevät paniikkiin kun puhutaan ydinaseista ja niistä ei sen vuoksi saisi keskustella…
Aika hyvin on örkkien sanoma mennyt sukkana sisään sinnekkin,putlerilla ei ole mitään muuta keinoa pärjätä sodassa kuin yrittää pelotella itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiä ydinsodalla , luoda sitä kautta hysteriaa ja toivoa että se estäisi poliitikkoja katsomasta paskapuheiden todellisuutta.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 586
Spoil: ydintuhoa tämä postaus.


Ei kukaan mene tuosta paniikkiin, mutta jatkuva jauhaminen aiheesta jolle meistä kukaan ei voi mitään, on aika turhaa. Pelikirja muuttuisi tuolloin totaalisesti, ihan yhtä mielenkiintoista kuin joku maailmanlopulla mässäily.
Mielestäni aivan turhaa jauhamista, sotkee keskustelua ja ei palvele mitään muuta kuin Venäjän propagandatarkoituksia sitä kautta.
"Venäjä vois napilla tuhota tän - Let's make Russia great again" jne..
"Venäjä valtais tän paikan 3-4 päivässä" ym.

Henkilökohtainen mielipide vaan, mutta aika väsynyttä juttua, ja olen melko varma että moni keskustelija tuon aihepiirin skippaa suosiolla. On nimittäin täälläkin _aika nähty_



Alla infoa tuohon yllä mainittuun testijuttuun Iltasanomista:

Lähde: Onko tässä Venäjän uusi superase? ”Lentävän Tshernobylin” koelaukaisua valmistellaan jo

"Onko tässä Venäjän uusi superase? ”Lentävän Tshernobylin” koelaukaisua valmistellaan jo Venäjä yrittää saada ydinkäyttöisen Burevestnik-risteilyohjuksen valmiiksi operatiiviseen käyttöön. Hankkeen onnistuminen on kuitenkin epävarmaa.


Sotilasasioihin perehtynyt avointen lähteiden tiedusteluanalyytikko Tony Roper on löytänyt Airbus Defencen toimittamista satelliittikuvista näyttöä siitä, että Venäjä valmistelee 9M730 Burevestnik -risteilyohjuksen uutta koelaukaisua Pankovon testialueella Novaja Zemljassa. Ohjuksen aiemmat testit ovat läntisten tietojen mukaan pitkälti epäonnistuneet.

Roper kertoo havainnoistaan muun muassa planesandstuff-verkkosivustollaan ja the Barents Observer -lehdessä.

– Kysymys on varmasti Burevestnikista, Roper sanoi Barents Observerille.

Roper on muun muassa havainnut kuvissa samankaltaisen, ohjuksen säilytykseen tarkoitetun säiliön kuin tällä Venäjän puolustusministeriön julkaisemalla videolla:


Burevestnik eli Myrskylintu tunnetaan lännessä nimellä SSC-X-9 Skyfall. Se on vasta kokeiluvaiheessa oleva ydinkäyttöinen risteilyohjus, jonka voimanlähteenä on pieni ydinreaktori. Ohjuksen kantama olisi käytännössä rajaton ja se voisi lähestyä maalia matalalla miltä suunnalta tahansa, väistellen samalla vastustajan ilmapuolustusta.

Ohjus lähtee lentoon rakettimoottorin avulla. Alkuvaiheen lennon aikana käynnistyvä reaktori pyörittää sähkömoottorin avulla ahdinta ja turbiinia, jotka antavat ohjukselle työntövoiman suihkumoottorin tavoin. Moottorin imuilma jäähdyttää samalla reaktoria.

Ohjus jättää lentäessään jälkeensä radioaktiivisia isotooppeja. Siksi sitä on kutsuttu ”lentäväksi Tshernobyliksi”.

Asejärjestelmään liittyvien ilmeisten riskien vuoksi Venäjä todennäköisesti valmistelee koelaukaisua mahdollisimman kaukana asutuksesta. Haitta ei ole niin merkittävä kuin se voisi olla, jos jokin menee pieleen.


Ydinkäyttöisen Burevestnikin koelaukaisu olisi onnistuessaan voimannäyttö, joka sopisi presidentin Vladimir Putinin puheeseen keskiviikkona. Putinin mukaan länsi kiristää Venäjää ydinasein.

– Kyse ei ole vain Zaporizzjan ydinvoimalan tulittamisesta länsimaiden kannustamana, mikä uhkaa johtaa ydinkatastrofiin. Kyse on myös joidenkin Naton johtavien maiden edustajien lausunnoista, joissa puhutaan mahdollisuudesta käyttää Venäjää vastaan joukkotuhoasetta, ydinasetta, Putin sanoi.

– Haluan muistuttaa tällaisten Venäjää koskevien lausuntojen antajille, että myös meidän maallamme on erilaisia tuhoaseita, ja jotkut niistä ovat joiltakin osiltaan uudenaikaisempia kuin Naton aseet.

Ukrainan tapahtumiin sinänsä koelaukaisu ei liity. Asejärjestelmää on kehitetty vuosia, ja tähän saakka huonolla menestyksellä.

Lue lisää: Putin uhosi maailman tuhoisimmalla ”Saatana 2”-ydinohjuksella

Burevestnik on yksi uusista ”superaseista”, joista Putin puhui jo maaliskuussa 2018. Muita superaseita ovat ydinkäyttöinen Poseidon-torpedo, ilmakehän yläosassa liitävä ja lennon aikana ohjailtava Avangard-ohjus, hypersooniset Kinzhal- ja Zirkon-ohjukset sekä raskas strateginen Sarmat-ydinohjus.

Konstruktiona ydinreaktorin voimalla toimiva Burevestnik on hyvin haastava. Maaliskuussa 2019 läntinen tiedustelu havaitsi mahdollisen Burevestnikin koelaukaisun kelluvalta alustalta Valkoisella merellä Venäjän luoteisosassa. Laukaisu epäonnistui. Seuranneessa onnettomuudessa ja räjähdyksessä kuoli ainakin viisi ihmistä, ja radioaktiivisia aineita levisi ympäristöön.

Yhdysvaltain tiedustelulähteiden mukaan pisin onnistunut Burevestnikin koelento on kestänyt vain kaksi minuuttia. Tuona aikana ohjus lensi 35 kilometrin matkan, kertoi uutiskanava CNBC vuonna 2018.

Yhdysvallat kehitteli kylmän sodan aikana projekti Pluton nimellä ydinkäyttöistä risteilyohjusta, joita testattiin Nevadan autiomaassa vuosina 1961 ja 1964. Huolimatta onnistuneista kokeista Pentagon luopui hankkeesta heinäkuussa 1964."
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 213
Aika hyvin on örkkien sanoma mennyt sukkana sisään sinnekkin,putlerilla ei ole mitään muuta keinoa pärjätä sodassa kuin yrittää pelotella itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiä ydinsodalla , luoda sitä kautta hysteriaa ja toivoa että se estäisi poliitikkoja katsomasta paskapuheiden todellisuutta.
Kyse ei ole edelleenkään pelottelusta ja paniikista. Pääsääntöisesti täällä on keskusteltu ihan asiallisesti siitä mahdollisuudesta, että venäjä käyttäisi ydinasetta, mutta tämä on ilmeisesti niin iso tabu joillekin, että heti aletaan sensuroimaan ja syyttelemään muita venäjän propagandan nielemisestä ynnä muuta. Edelleen, edes jenkit eivät poissulje tätä vaihtoehtoa, joten miksi se täytyisi kiistää täydellisesti.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 951
Kyse ei ole edelleenkään pelottelusta ja paniikista. Pääsääntöisesti täällä on keskusteltu ihan asiallisesti siitä mahdollisuudesta, että venäjä käyttäisi ydinasetta, mutta tämä on ilmeisesti niin iso tabu joillekin, että heti aletaan sensuroimaan ja syyttelemään muita venäjän propagandan nielemisestä ynnä muuta. Edelleen, edes jenkit eivät poissulje tätä vaihtoehtoa, joten miksi se täytyisi kiistää täydellisesti.
Nythän Venäjän propaganda on inttänyt, että jos nukea käytetään, niin sitä ei käytettäisi suinkaan Ukrainassa vaan länttä vastaan...

Toisaalta jos ne oikeasti on tuota mieltä, niin silloinhan nukea ei käytetä vaan ollaan samassa MAD-doktriinin lähtökuopassa kuin viimeiset 60 vuotta on jo oltu. Koska tietäähän ne oikein hyvin mitä siitä seuraa, jos nukettavat länttä. Eli tuskin nukettavat. Ajatus lännen nukettamisesta tavallaan nollaa itsensä. Ukrainan nukettaminen sen sijaan ei välttämättä laukaisisi samanlaista vastetta, mutta kova konventionaalinen vaste tulisi siitäkin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312


Nyt nähtävästi haetaan jo yliopistoistakin väki pois. Eipä yllätä että kaikki LKP:n rajoitteet olivatkin valetta.

Jännä että hakevat porukkaa Moskovassa ja Pietarissakin. Taitaa Putin olla aika itsevarma siitä ettei kansa suutu…tai sitten aivan vitun tyhmä.

Saattaa tulla aikamoinen shitstorm kun pakotetut sotilaat alkavat tuolta somettamaan sodan todellisuutta telegrammissa, VK:ssa, puhelimitse yms.
Näin länsimaisesta näkökulmasta todella hyvä, että hakevat sieltä yliopistostakin ja suunnilleen kaikkialta. Hyvä siksi, että kansa näkee miten järjetöntä tämä on ja tämä voi koskettaa kaikkia sopivan ikäisiä miehiä (pl. rikkaat). Eiköhän tälläiset toimet vaan lisää sodan vastustusta. Varsinkin kun se somettaminen / yhteydenpito kotiin näillä alkaa rintamalla. Kun hakevat yliopistoistakin, niin samalla harventavat mukavasti sitä korkeasti koulutettujen määrää -> rys kehitys hidastuu entisestään. Nämä ei kuitenkaan pikakoulutuksella tule olemaan mitään tehokkaita motivoituneita sotilaita, joten eivät tule paljoa auttamaan sodassa.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 951
Näin länsimaisesta näkökulmasta todella hyvä, että hakevat sieltä yliopistostakin ja suunnilleen kaikkialta. Hyvä siksi, että kansa näkee miten järjetöntä tämä on ja tämä voi koskettaa kaikkia sopivan ikäisiä miehiä (pl. rikkaat). Eiköhän tälläiset toimet vaan lisää sodan vastustusta. Varsinkin kun se somettaminen / yhteydenpito kotiin näillä alkaa rintamalla. Kun hakevat yliopistoistakin, niin samalla harventavat mukavasti sitä korkeasti koulutettujen määrää -> rys kehitys hidastuu entisestään. Nämä ei kuitenkaan pikakoulutuksella tule olemaan mitään tehokkaita motivoituneita sotilaita, joten eivät tule paljoa auttamaan sodassa.
Tästä on myös se hyvä puoli, että nämä on keskivertoa liberaalimpaa/sivistyneempää/älykkäämpää porukkaa ja varmasti ovat "myrkkyä" sotajoukkojen ilmapiirille kun "puhuvat liikaa" ja "levittävät väärää tietoa"...

Toisin sanoen tämä porukka saattaa suurin piirtein tietää, MIKÄ ON HOMMAN NIMI. Eivätkä varmasti pidä sitä omana tietonaan.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Tästä on myös se hyvä puoli, että nämä on keskivertoa liberaalimpaa/sivistyneempää/älykkäämpää porukkaa ja varmasti ovat "myrkkyä" sotajoukkojen ilmapiirille kun "puhuvat liikaa" ja "levittävät väärää tietoa"...
No se ja varmasti myös se, että moraali näillä on niin alhainen, niin ei se voi olla vaikuttamatta muihin joukkoihin.
 

a85

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 009
Jos nää on fiksuja niin yhdessä tuumin rintamalla marssivat Ukrainalaisten syliin antautumaan kaikkine varusteineen. Tuskin siellä löytyy riittävästi "oikeamielisiä" kapiaisia antamaan niskalaukauksia näille sotakarkureille...
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Jos nää on fiksuja niin yhdessä tuumin rintamalla marssivat Ukrainalaisten syliin antautumaan kaikkine varusteineen. Tuskin siellä löytyy riittävästi "oikeamielisiä" kapiaisia antamaan niskalaukauksia näille sotakarkureille...
Ja voihan sitä vaikka ampua sen "oikeamielisen" kapiaisen ja sitten antautua Ukrainalaisille.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 561
Ja voihan sitä vaikka ampua sen "oikeamielisen" kapiaisen ja sitten antautua Ukrainalaisille.
Vähän veikkaan että erityisesti se "epätoivottu aines" on tarkemmassa vahdissa kuin muut. Saatetaan jopa varmistaa että kaikki kuolevat. Tätähän tehtiin mm. Buchan sotarikollisten kanssa, ne syötettiin tarkoituksella kuolemaan, vaikka kävivät välillä lepäämässä kaukana rintamasta.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 312
Vähän veikkaan että erityisesti se "epätoivottu aines" on tarkemmassa vahdissa kuin muut. Saatetaan jopa varmistaa että kaikki kuolevat. Tätähän tehtiin mm. Buchan sotarikollisten kanssa, ne syötettiin tarkoituksella kuolemaan, vaikka kävivät välillä lepäämässä kaukana rintamasta.
Onhan tuokin mahdollista, tosin onko nyt riittävästi joukkoja laittaa vahtimaan niitä kaikkia "epätoivottuja". Niitä kun alkaa siellä rintamalla kohta luultavasti olemaan aika paljon. Tai no riippuu toki miten tuo osittainen lkp onnistuu.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 039
Luulen, että kiusallisia tyyppejä joutuu sekä ihan valvomatta muiden sekaan että suoraan tahallaan tapettaviksi, ja kaikkea siltä väliltä.
 
Liittynyt
01.12.2021
Viestejä
43
Tiedetäänköhän Moskovassa, että amerikkalaiset valmistaa ammuksia ja ihan ohjuksiakin nopeammin kuin alati pienenevä jämä-Neuvostoliiton kansa lisääntyy?
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 503
Epäilen samaa. Käytännön toteutuksen uskon silloinkin johtavan edellä mainittuun.
Ja tästä tulee vahvat tuntemukset kun itse olen reservissä. En vitussakaan lähtisi hyökkäämään minnekään. Mieluummin vankila tai luoti kuin tapporaiskaamaan vierasta valtiota. Samat fiilikset vaikuttaa venäläisilläkin olevan.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 527
Ja tästä tulee vahvat tuntemukset kun itse olen reservissä. En vitussakaan lähtisi hyökkäämään minnekään. Mieluummin vankila tai luoti kuin tapporaiskaamaan vierasta valtiota. Samat fiilikset vaikuttaa venäläisilläkin olevan.
Helppo sanoa, mutta sitten kun se vaihtoehto pitää oikeasti tehdä, niin fiilis voi olla toinen.

Venäjän koko kulttuuri pohjaa jostakin satojen vuosien takaa kusettamiseen, heikomman sortamiseen ja alueiden valtaamiseen. Sitä ei muuta miksikään se vaikka kuinka julkaistaan tiktok-videoita muutamista viimeisenä iltana hölmöilevistä tai karkaavista värvärttävistä. Mitään kummallista koulutusta+varusteita ne sotaan päätyvät tuskin saavat, mutta useammat edeltävät sukupolvet ovat näille silti äidinmaidosta lähtien opettaneet että jos suuri johtaja käskee, niin sitten juostaan kohti vihollista isänmaan nimissä vaikka pelkän vasaran kanssa.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 503
Helppo sanoa, mutta sitten kun se vaihtoehto pitää oikeasti tehdä, niin fiilis voi olla toinen.

Venäjän koko kulttuuri pohjaa jostakin satojen vuosien takaa kusettamiseen, heikomman sortamiseen ja alueiden valtaamiseen. Sitä ei muuta miksikään se vaikka kuinka julkaistaan tiktok-videoita muutamista viimeisenä iltana hölmöilevistä tai karkaavista värvärttävistä. Mitään kummallista koulutusta+varusteita ne sotaan päätyvät tuskin saavat, mutta useammat edeltävät sukupolvet ovat näille silti äidinmaidosta lähtien opettaneet että jos suuri johtaja käskee, niin sitten juostaan kohti vihollista isänmaan nimissä vaikka pelkän vasaran kanssa.
Ehkä ymmärsit väärin mitä tarkoitin. En lähtisi hyökkäyssotaan. Vai tarkoititko että nöyrtyisin Luger ohimolla? Sekunti kun se Luger on mennyt koteloon niin rynkyllä ohimolle ja niskalaukaus.
Puolustamaan omaa maata tottakai lähtisin.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 586
Tuolla sakissa on varmaan nyt ihan älykkäitäkin tyyppejä, ns. normaaleja ihmisiä. Toivottavasti eivät löydä "uutta lahjakkuuttaan" tuolla ollessa vaan keksivät vaan miten pääsevät nopeasti pois vahvuudesta rauhallisella tapaa. Luulisi ettei fiksummille venäläisille niin vaikeaa olisi löytää keinoa antautua vaikka kävisikin hassut että joutui kurkkusalaatteihin, kun luotti siihen ettei opiskelijoita tai tietyn ikäisiä yms rekrytä, koska "rajattu" mobilisointi. Onhan tuo kamala kusetus rivikansalaisellekin. Virran mukana on helppo silti mennä. Yksikään noista tyypeistä ei tule olemaan sankari hyökkäyssodalla, toivottavasti sen ymmärtävät ja jakavat tietonsa myös muille.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Pitäisi varmaan kuulua kotimaan politiikkaketjuun, mutta liippaa tätäkin aihetta:

Jokohan viimeisetkin Väyrys-fanit alkavat tajuamaan mikä trolli Väyrynen on aina ollut.


Toki vanhan ajan kommarit rakastavat Väyrystä tämän jälkeen vielä enemmän, mutta entä muut?

Paavo Väyryseltä käsittämätön kirjoitus – syyttää sotapropagandaa Suomen Nato-hakemuksesta ja Ukrainaa Venäjän hyökkäyksestä




Entinen ulkoministeri ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) julkaisi perjantaina blogiinsa Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan käsittelevän kirjoituksen. Väyrynen arvostelee kirjoituksessa voimakkaasti sodasta käytettävää retoriikkaa Suomessa, syyttää Ukrainaa ja länsimaita sodan alkamisesta ja pohtii Venäjän mahdollista ydinaseiskua.

Väyrysen mukaan Suomessa on vallalla "voimakkaampi Ukrainan sotaan liittyvä propaganda kuin muissa perinteissä länsimaissa".

Propagandan voimakkuus selittyy Väyrysestä muun muassa Suomen kansan historiallisella Venäjän ja venäläisten pelolla ja vihalla, ja sillä että Venäjän hyökkäystä Ukrainaan käytettiin perusteena hakea Nato-jäsenyyttä. Väyrynen kutsuu kirjoituksessaan päätöstä huonosti harkituksi.

Väyrynen väittää kirjoituksessaan Ukrainan vuoden 2014 vallankumouksen olleen "länsimaiden tukema laiton vallankaappaus", jossa valtaan nousseet ryhtyivät "vainoamaan maan itäosissa ja Krimin niemimaalla asunutta venäjänkielistä vähemmistöä". Narratiivi on samanlainen, kuin Venäjän johtajien julkisuudessa esittämä.

– Ukrainaa vietiin samalla Natoon, mistä seurasi sisällissota ja Krimin valtaus, Väyrynen kirjoittaa.

– Kuluneiden kahdeksan vuoden aikana Donbassin venäjänkielisillä separatistialueilla menehtyi Ukrainan asevoimien tulituksessa noin 10 000 ihmistä, sekä sotilaita että siviilejä, Väyrynen kirjoittaa myös.

Ukrainan asevoimien Harkovassa toteuttamaa vastahyökkäystä Väyrynen ei kutsu "kovin vakavaksi takaiskuksi", mutta totesi sen osoittaneen, että länsimaiden antamalla aseavulla Ukraina voi saada aikaan suurta vahinkoa Venäjän asevoimille.

Hän syyttää Yhdysvaltoja sodan pitkittämiseen pyrkimisestä, ja väittää Ukrainan voineen välttyä Venäjän hyökkäykseltä, jos se olisi ollut valmis toteuttamaan Minsk II-sopimuksen ja luopumaan Nato-jäsenyydestä.

Väyrynen sanoo sodan siirtyneen uuteen vaiheeseen. Venäjän aloittama liikekannallepano tarkoittaa, ettei se aio tyytyä häviäjän asemaan, Väyrynen sanoo.

Hän uskoo Venäjän aikovan liittää kaikki valloittamansa alueet itseensä.

– Tämä merkitsee myös sitä, että se saattaa katsoa ydinasestrategiansa mukaiseksi käyttää taktisia ja pienimuotoisia ydinaseita, jos näitä alueita vastaan hyökätään. On syntymässä tilanne, josta varoitinkin 3. heinäkuuta kirjoittamassani blogissa "Voisiko Venäjä käyttää Ukrainassa ydinaseita"?

– Nyt vihdoinkin pitäisi saada tämä mieletön sota loppumaan, Väyrynen päättää kirjoituksensa.
Mun mielestä on käsittämätöntä että juuri mikään muu media ei uutisoi siitä kuinka yksi Suomen historian ikonisimmista ja pitkäaikaisimmista politiikoista toistaa aivan 1:1 Putinin propagandaa. Ainaha Väyrynen on ollut neukkumyönteinen rotta, mutta nyt on kaikki rajat ylitetty.
 
Liittynyt
22.01.2019
Viestejä
951
Mun mielestä on käsittämätöntä että juuri mikään muu media ei uutisoi siitä kuinka yksi Suomen historian ikonisimmista ja pitkäaikaisimmista politiikoista toistaa aivan 1:1 Putinin propagandaa. Ainaha Väyrynen on ollut neukkumyönteinen rotta, mutta nyt on kaikki rajat ylitetty.
Kyllä Paavoa on nyt pistäneet puolueen pojat puukolla palleihin. Eihän tos oo mitään järkeä.
Surullista vielä olin joskus (todella) kauan sitten "paavo-fani" siis hyvin kauan sitten tapasin hänet jossain vaalitilaisuudessa tai torilla tms ja mietin että siinä mukava heppu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 226


Raivoraittiudella vässykkäarmeija ja kotirintaman Z-miehet uuteen loistoon?
Tämä oli puoliksi vitsinä joskus sivu tai pari sitten, mutta...mietin että ihan olisiko se ihan todellinen tapa sotia näitä kakkos-aallon örkkejä vastaan. Jätetään kirkasta viinaa laatikoittain sopiviin solmukohtiin niin kyllä ne niille käyttöä löytää. Ja ei kai nuo sitä osaa niin maltillisesti juoda että toimintakyky säilyisi.
edit: ja jos joillakin mailla on ongelmia saada poliittista päätöstä aseiden toimittamisesta Ukrainaan, niin tämähän ei olisi sama asia :think:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
766
Tämä oli puoliksi vitsinä joskus sivu tai pari sitten, mutta...mietin että ihan olisiko se ihan todellinen tapa sotia näitä kakkos-aallon örkkejä vastaan. Jätetään kirkasta viinaa laatikoittain sopiviin solmukohtiin niin kyllä ne niille käyttöä löytää. Ja ei kai nuo sitä osaa niin maltillisesti juoda että toimintakyky säilyisi.
Toimivampi ja taktisempi kuin maailmansodan laukaisevat ydinpommit.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 226
Kyllä Paavoa on nyt pistäneet puolueen pojat puukolla palleihin. Eihän tos oo mitään järkeä.
Surullista vielä olin joskus (todella) kauan sitten "paavo-fani" siis hyvin kauan sitten tapasin hänet jossain vaalitilaisuudessa tai torilla tms ja mietin että siinä mukava heppu.
Ainakin tässä sodan myötä käy selville nämä poliitikkojen pahimmat putinistit, eli ne jotka vaan toistaa niitä 70-luvun mantroja ja Putin-fanitusta ilman minkäänlaista kykyä itsereflektioon. Tarja Halonen tässä on ollut vastenmielisimmästä päästä eli näyttänyt sen todellisen tasonsa (joka varmasti on ollut selvillä ennenkin, mutta se on ollut helpompi ignoroida). Väyryspate näköjään menettänyt kunnioituksen rippeensä. Tuomioja on ratsastanut typerästä mielipiteestä toiseen vuosikymmeniä, mutta tuntuu että hän on nyt vetänyt liinat kiinni ja tiedostaa sen itsekin että kannattaa kerrankin olla hiljaa (tai sitten ei ole viime aikoina tullut vastaan hänen kommentteja).
 
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
301
Ainakin tässä sodan myötä käy selville nämä poliitikkojen pahimmat putinistit, eli ne jotka vaan toistaa niitä 70-luvun mantroja ja Putin-fanitusta ilman minkäänlaista kykyä itsereflektioon. Tarja Halonen tässä on ollut vastenmielisimmästä päästä eli näyttänyt sen todellisen tasonsa (joka varmasti on ollut selvillä ennenkin, mutta se on ollut helpompi ignoroida). Väyryspate näköjään menettänyt kunnioituksen rippeensä. Tuomioja on ratsastanut typerästä mielipiteestä toiseen vuosikymmeniä, mutta tuntuu että hän on nyt vetänyt liinat kiinni ja tiedostaa sen itsekin että kannattaa kerrankin olla hiljaa (tai sitten ei ole viime aikoina tullut vastaan hänen kommentteja).
OT:ksi menee mutta Haloska aka Punamuumi teki kyllä kunnoitettavat myyräntyöt Suomen pahaksi. Erittäin vastenmielinen henkilö nykyään omissa kirjoissa. Aikoinaan en edes tuota tajunnut mutta parempi myöhään jne .. :(
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 581
Tarkoittaa varmaankin venäjältä termobaarisia, kaasuja, kaikkea millä vaan pystyvät noita alueita puolustamaan. Mielellään olen väärässä ja näkisin olevan vain bluffia.
Tähän uutiseen kannattanee suhtautua vielä varauksella. Kemikaalit kaivettu ilmeisesti venäjän varastoista käyttöön. Klooripikriini kuulostaa kyllä varsin eksoottiselta ja ikivanhalta vaihtoehdolta. Eikös tuo ole hyonteismyrkkyä?

edit: K-51 on ilmeisesti käsikranaatin kokoinen (kyynel)kaasukranaatti, jonka/joita ovat pudottaneet dronesta.

" Russians used chemical weapons: there were no casualties and critical states. Operational Command “Pivden” (South) reports.
Using an unmanned aerial vehicle, containers containing a toxic substance, presumably a K-51 chloropicrin grenade, were dropped on Ukrainian combat positions. "

 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 571
Täytyy sanoa, että Toverin arvio LKP:stä meni vähän penkin alle. Ei pitänyt olla mitään resursseja, eikä organisaatiota suorittaa LKP:tä, mutta niin vaan on joukkojen pakkovärväys kovassa vauhdissa. Olen hiukan yllättynyt, ettei tuon tason tiedustelutyypillä ollut tarkempaa tietoa venäjän kyvystä suorittaa tuon laajuinen LKP. Joutuu kyllä kyseenalaistamaan hänen juttuja hiukan tiheämmällä seulalla jatkossa.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 208
Täytyy sanoa, että Toverin arvio LKP:stä meni vähän penkin alle. Ei pitänyt olla mitään resursseja, eikä organisaatiota suorittaa LKP:tä, mutta niin vaan on joukkojen pakkovärväys kovassa vauhdissa. Olen hiukan yllättynyt, ettei tuon tason tiedustelutyypillä ollut tarkempaa tietoa venäjän kyvystä suorittaa tuon laajuinen LKP. Joutuu kyllä kyseenalaistamaan hänen juttuja hiukan tiheämmällä seulalla jatkossa.
Ymmärsin itse Toverin arvion niin, että niiden joukkojen varustaminen, kouluttaminen ja saaminen rintamalle ei välttämättä toteudu kuin ehkä maksimissaan 200 000 miehen voimin. En niin etteikö resursseja olisi riuhtoa miehiä kadulta, kodeistaan ja koulusta. Ja itse kouluttaminen ei missään nimessä tapahdu samalla pieteetillä kuin esimerkiksi Suomessa.
 
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
301
Täytyy sanoa, että Toverin arvio LKP:stä meni vähän penkin alle. Ei pitänyt olla mitään resursseja, eikä organisaatiota suorittaa LKP:tä, mutta niin vaan on joukkojen pakkovärväys kovassa vauhdissa. Olen hiukan yllättynyt, ettei tuon tason tiedustelutyypillä ollut tarkempaa tietoa venäjän kyvystä suorittaa tuon laajuinen LKP. Joutuu kyllä kyseenalaistamaan hänen juttuja hiukan tiheämmällä seulalla jatkossa.
Mistäs "resursseista" nyt on kyse? Sitä en epäile hetkeäkään että paskastaniasta sadaan helposti miljoona ukkoa kaavittua kasaan resursseilla AK ja teräspotta. Senkun vaan äijät kadulta linjuriin, sieltä parin viikon pikakoulutukseen ja sieltä muutakuin linjaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 065
Itse luen useamman asiantuntijoiden juttuja. Yksi näistä on Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnell.
Yhdistelemällä näiden asiantuntijoiden ajatuksia ollaan lähellä sitä "oikeaa" tietoa missä tässä sotatilanteessa mennään.

 
Liittynyt
04.09.2018
Viestejä
2 210
Täytyy sanoa, että Toverin arvio LKP:stä meni vähän penkin alle. Ei pitänyt olla mitään resursseja, eikä organisaatiota suorittaa LKP:tä, mutta niin vaan on joukkojen pakkovärväys kovassa vauhdissa. Olen hiukan yllättynyt, ettei tuon tason tiedustelutyypillä ollut tarkempaa tietoa venäjän kyvystä suorittaa tuon laajuinen LKP. Joutuu kyllä kyseenalaistamaan hänen juttuja hiukan tiheämmällä seulalla jatkossa.
Edellisten kirjoittajien tavoin tulkitsin Toverin arviota myös niin, että varmasti joukkoja saadaan mutta taistelukykyisyys on lähellä nollaa juuri koulutuksen ja varusteiden puutteen vuoksi.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Täytyy sanoa, että Toverin arvio LKP:stä meni vähän penkin alle. Ei pitänyt olla mitään resursseja, eikä organisaatiota suorittaa LKP:tä, mutta niin vaan on joukkojen pakkovärväys kovassa vauhdissa. Olen hiukan yllättynyt, ettei tuon tason tiedustelutyypillä ollut tarkempaa tietoa venäjän kyvystä suorittaa tuon laajuinen LKP. Joutuu kyllä kyseenalaistamaan hänen juttuja hiukan tiheämmällä seulalla jatkossa.
Mikäs hänen arvioissa on mennyt pieleen. Joutuuko tässä nyt yandexaan että löytää viittaamasi arvion.

Yksi.
Pekka Toveri: Venäjän johto näyttää olevan paniikissa | Verkkouutiset

Puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp Pekka Toveri arvioi, että osittainen liikekannallepano ei paranna Venäjän tilannetta Ukrainassa.

– Venäjän johto näyttää olevan paniikissa Harkovan suunnan vastoinkäymisten jälkeen. Pelkäävät menettävänsä kohta Luhanskin oblastin.

– Tehdyt ja tekeillä olevat toimenpiteet, kuten uudet lait sotarikoksista tai osittainen liikekannallepano eivät tilannetta paranna, Toveri toteaa Twitterissä.
Vaikka nuo yksittäisiä twiitti poimintoja, kärjistyksiä, niin tuoltahan se näyttää tälläpuolella rajaa.


Ukrainaan lähetettävien määrästä Toveri on vetänyt aika korkeita arvioita, mutta niiden kohdalla kannattaa huomioida että pitää haasteellisena varustamista, jos joku arvio 10 000-40 000 rintamalle, niin ei se välttämättä eroa jonkin toisen laveammasta 100 000 - 200 000 ariviosta, puhuvat vain eriasiasta. Oma lukunsa on sitten "värvätyt" jotka ei lähde Ukrainaan päinkään, osa käy työpaikan juhlasalissa.

Toveri on siis eläkelläinen, joka ei huutele tiedustelutietoja.


Edit:
Ilmeisesti venäjä käyttää sopimus organisaatiota, tai sitten homma aloitettu aiemmin, mutta uutisointien perusteella touhun osaamattomuus ei yllättä ketään. Jos ei mutuosta tapahdu, niin länsi eunnusteet on yläkanttiin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 900
Äänestin joskus Paavoa presidentiksi kauan sitten, jos en väärin muista. Ainakin vanhempani niin tekivät. Nyt täytyy tunnustaa ettei tulisi mieleenkään. Paavon narratiivit ovat enemmän luokkaa "haluan johtaa Suomea ja Venäjä voisi tarjota minulle tämän aseman"
Aika off topic, mutta eikö Paavon koko ura ole perustunut tuohon? Tai Venäjän tilalle voi toki laittaa suoraan Neuvostoliitto. Onhan miehellä jokunen varmaan ihan järkeväkin ajatus ollut, mutta ne ajatukset kuitenkin lähtöisin tuosta politiikan broilerisontaämpäristä, niin ei niitä ole juuri koskaan pystynyt ottamaan vakavasti.

Edellisten kirjoittajien tavoin tulkitsin Toverin arviota myös niin, että varmasti joukkoja saadaan mutta taistelukykyisyys on lähellä nollaa juuri koulutuksen ja varusteiden puutteen vuoksi.
Toisen maailmansodan aikaan paskallakin sotilasmassalla pärjäsi jollain lailla. Varsinkin kun vastassa oli silloin natsi-Saksa joka oli joukkonsa liian ohueksi ympäri mantuja levittänyt. Nykyään tilanne lienee kuitenkin toinen ja lisää joukkoja rintamalle lähettämällä saadaan vain lisää omia ruumiita. Tuo ei toki ollut ongelma toisen maailmansodan aikaankaan (omien tapattaminen) ja todellisuudessa Neuvostoliitto oli sodan kaikista suurin häviäjä, vaikka myytti 'Suuresta Isänmaallisesta Sodasta' saatu propagandalla kohtuuttoman hyvin ihmisiin iskostettua. Ehkä Yhdysvaltojen aseavulla oli joka tapauksessa tuolloinkin ratkaiseva merkitys.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
12 045
Kysyisin myös sellaista, että kuinka näiden ihmisten tekemisiin voi luottaa, jos siellä sattuukin olemaan joukossa joku pahoilla aikeilla. Ja vaikka ei olisikaan, saadaanko joku tekemään jotain ilkeyksiä, kun Venäjän nykyhallinto jollain tapaa kiristää vaikkapa sukulaisten avulla.
Turvallisuussyistä mitään ei ilmeisesti ole tehtävissä, koska "pykäläviidakko" Haha, on tämä suomalainen poliitikko hampaaton. Kumma että muualla EU:ssa(!) osataan.
Organisointi on hankalaa millekään suurelle kuprulle. Tietysti pienempiä, kuten jotain puukkohippasia voivat järjestää, mutta kannattaa muistaa, että nuo eivät kuvittele pääsevänsä taivaaseen ja saavansa neitsyeitä, niinkuin perinteiset terot, jota tänne on haalittu jo todella pitkään..

Suomen poliisin pitäisi lähinnä kiinnittää jengitoimintaan nykyistä enemmän huomiota ja ne pitäsi siivota pois ja hajoittaa jo alkuvaiheissa.
 

MkH

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
432
Edellisten kirjoittajien tavoin tulkitsin Toverin arviota myös niin, että varmasti joukkoja saadaan mutta taistelukykyisyys on lähellä nollaa juuri koulutuksen ja varusteiden puutteen vuoksi.
Näinpä. Helppoahan se on shanghaijata sattumanvaraisesti valittua miesväestöä busseihin ja kuljettaa parin viikon surkean pikakoulutuksen kautta etulinjaan kolmen linjan kivääri kädessä. Sen sijaan taistelukykyisen reservin ylläpitäminen rauhanaikana, joukkojen muodostaminen kyvykkyyksien perusteella ja niiden kunnollinen varustaminen liikekannallepanossa on ihan toinen juttu. Venäjän toiminta vaikuttaa hätäiseltä paniikkireaktiolta Ukrainan vastahyökkäykseen. Oletettavasti taistelutapakin tulee noudattamaan toimivaksi todettua doktriinia, jossa joukkojen takana on NKVD:n estoyksiköt M1910 Maximien kanssa varmistamassa, että motivaatio pysyy korkealla, kun rynnäköidään heinäpeltojen halki kohti Ukrainan mekanisoituja joukkoja.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 304
Kiinallakin tuntuu olevan vaikeuksia katsoa Venäjän "kansanäänestys" järjestelyjä hiljaa sivusta. YLE ja HS päivityksissään poimineet AFP:n uutisesta:
"Kaikkien maiden suvereniteettiä ja alueellista itsemääräämisoikeutta on kunnioitettava", Kiinan ulkoministeri Wang Yi kertoi Ukrainan ulkoministerille Dmytro Kuleballe YK:n yleiskokouksessa uutistoimisto AFP:n mukaan.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Kiinallakin tuntuu olevan vaikeuksia katsoa Venäjän "kansanäänestys" järjestelyjä hiljaa sivusta. YLE ja HS päivityksissään poimineet AFP:n uutisesta:
Kiinalla on omia haasteita joiden kohdalla heillä eriävä näkemys kuin alueen asukkailla, joten tuon osalta läpsäyttävät kaksi kärpästä kerralla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 946
Mun mielestä on käsittämätöntä että juuri mikään muu media ei uutisoi siitä kuinka yksi Suomen historian ikonisimmista ja pitkäaikaisimmista politiikoista toistaa aivan 1:1 Putinin propagandaa. Ainaha Väyrynen on ollut neukkumyönteinen rotta, mutta nyt on kaikki rajat ylitetty.
Ehkä on ihan hyvä vaan boikotoida koko väyrynen, eikö antaa venäläisen propagandan virrata ykköslehtiin kun joku kotiryssä sitä alkaa suoltamaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 226
Edellisten kirjoittajien tavoin tulkitsin Toverin arviota myös niin, että varmasti joukkoja saadaan mutta taistelukykyisyys on lähellä nollaa juuri koulutuksen ja varusteiden puutteen vuoksi.
Varmasti niitä voi ainakin pistää vallatuille alueille tappamaan siviilejä, sitähän nämä parhaiten osaa eikä siihen tarvita varusteita kuin se tsetseenien varastoista kaivettu AK47.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 746
Tiedetäänköhän Moskovassa, että amerikkalaiset valmistaa ammuksia ja ihan ohjuksiakin nopeammin kuin alati pienenevä jämä-Neuvostoliiton kansa lisääntyy?
Ukrainan takana on muun muassa Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen aseapu. Ja myös esimerkiksi lähes kaikkien Nato- ja EU-maiden aseapu.

Eiköhän niitä aseita ja patruunoita ole sen verran em. mailla jo varastossa valmiinakin, että siinä ei paljoa edes varastot hupene kun 300 tuhatta tai miljoona uutta rintamalle pakotettavaa venäläistä päästetään päiviltä Ukrainassa. Samoilla tulilla ne Putin lasten Naši-nuoretkin ammutaan päiviltä jos Putin vielä nekin pistää rintamalle tykinruuaksi.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
237 554
Viestejä
4 166 129
Jäsenet
70 422
Uusin jäsen
Minibee

Hinta.fi

Ylös Bottom