Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 403
Vaikea sanoa pystyisikö suomalainen tykistö parempaan, koska mitään näyttöä tositilanteen pystymisestä ei ole. Jossain harjoituksissa paukuttelu on ihan eri asia kuin tositilanteessa.
Ja kyten yllä jo todettiin, videolta ei käy selville milloin ja mistä nuo pellon kuopat on tullut.
Oli ne ammuttu tuossa tilanteessa tai aikaisemmin, niin tuskin se vanja siellä keskellä peltoa silloinkaan on ollut. Huteja ne silloinkin ovat olleet.
Js muissa videoissa kyllä näkee, miten suurta todellisuudessa se hajonta on.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 605
Ukraina on saanut ensimmäiset Harpoon ohjukset, kertoo Ukrainan Puolustusministeri. Toimivat yhdessä Ukrainalaisten Neptune ohjusten kanssa rannikon puolustamisessa.
Ensimmäiset ohjukset voisikin ampua vaikka tuonne Käärmesaaren ympäristöön, kun siellä on ollut jo viikon verran venäjän alukset aktiivisena taas. :coffee:

"Ukraine has started receiving Harpoon anti-ship missiles from Denmark and self-propelled howitzers from the United States, Ukrainian Defence Minister Oleksiy Reznikov said on Saturday.
Harpoon shore-to-ship missiles would be operated alongside Ukrainian Neptune missiles in the defence of the country's coast including the southern port of Odesa."

 

jad

Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 216
Vaikka tässä kohdassa näkee aika paljon kranaatinkuoppia pitkin peltoa -> huteja.
Totta kai tuollaiselle videolle kootaan ne parhaat palat.
Monessa muussa videossa näkee, miten melkeinpä valtaosa osuu aika kauaskin kohteestaan.
Suomalainen tykistö pystyisi paljon parempaan.
En tiedä paljonko parempaan Suomalainen tykistö pystyisi, mutta onhan ampumaetäisyydelläkin suuri merkitys hajontaan. Jos verrataan vaikkapa armeijakokemuksiin Rovajärveltä, niin siellä tuskin on ammuttu tykkien äärikantamalla, jolloin mielikuva kohteeseen tippuvan keskityksen hajonnasta saatta olla hieman vääristynyt.

Selvä ero näissä videoissa tulee esiin suomalaiseen käytäntöön nähden. Ukrainalaiset ilmeisemminkin käyttää edelleen neuvostoaikaista taktiikkaa, eli ajetaan tykistö pellolle tiettyyn kuvioon ja ammutaan kaikilla putkilla samoin asetuksin, jolloin keskitys tippuu kohteeseen likimain samaan kuvioon kun tykit on pellolle aseteltu. Suomessa taas patterin tykit voivat olla satojenkin metrien etäisyydellä toisistaan ja jokaiselle tykille lasketaan omat ampumaparametrit.

Toinen merkittävä ero on siinä, että videoilla selvästikin ammutaan yksittäislaukauksia ja kranaatteja tipahtelee harvakseltaan tonttiin. Jos tuon videon keskityksen olisi ampunut suomalainen tykistö, niin kaikki 13? kranaattia olisi iskenyt likimain samalla sekunnilla.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 121
Selvä ero näissä videoissa tulee esiin suomalaiseen käytäntöön nähden. Ukrainalaiset ilmeisemminkin käyttää edelleen neuvostoaikaista taktiikkaa, eli ajetaan tykistö pellolle tiettyyn kuvioon ja ammutaan kaikilla putkilla samoin asetuksin, jolloin keskitys tippuu kohteeseen likimain samaan kuvioon kun tykit on pellolle aseteltu.
Eivät käytä.

Vaan siellä jokainen putki tähdätään erikseen, ja voidaan ampua hyvin monelta suunnalta hyvin hajautetusti samaa kohdetta.

Toinen merkittävä ero on siinä, että videoilla selvästikin ammutaan yksittäislaukauksia ja kranaatteja tipahtelee harvakseltaan tonttiin. Jos tuon videon keskityksen olisi ampunut suomalainen tykistö, niin kaikki 13? kranaattia olisi iskenyt likimain samalla sekunnilla.
Ukrainassa samaa kohdetta ampuu erilaisia tykkejä eri suunnista. Tällöin kranaattien lentoajatkin vaihtelee.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 134
Venäjällä sopimussotilaita ilmeisesti kieltäytyy jo laajemmin lähtemästä Ukrainaan sotimaan. Siksi lakia muutettiin ennätysnopeasti. Aikaisemmin ikäraja oli 40v ja nyt 50- kymppiset kelpuutetaan syötiksi lihamyllyyn.

 
Liittynyt
19.10.2019
Viestejä
40
Paha sanoa ovatko nuo pellolla olevat kuopat edelliseltä kierrokselta, siis mahdollisesti venäläisten MLRS tulitusta kylän valtaamiseksi. Noiden monttujen sijainti toisiinsa nähden pellolla siis mielestäni sopisi aiemmin nähtyihin MLRS iskemiin.

Sisnänsä aika outoa että kylän sisään ammuttaessa ei tule osumia asuinrakennuksiin, ja vaikuttaa ettei niitä ole juuri aiemminkaan tullut. Luulisi että tuolla ammunta määrällä vähintään puolet asunnoista olisi matalana.
Kasvillisuuskin on peittänyt osan kuopista vihreällä eli vanhaa jälkeä, mitä paskasempi reunus sitä tuoreempi osuma.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 458
Yhdysvaltain lupaama rakettitykistö tulee olemaan todellinen "game changer". Se kun ylettää Odessasta Sevastopoliin.
Sen perusmuotoisten ammusten kantama on 300 km ja tarkkuusammusten 500 km.
Perusmuotoisen oli 70km. Noi pidemmän kantaman paukut ovat kalliita, luokkaa $5M kpl.
 

jad

Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 216
Eivät käytä.
Vaan siellä jokainen putki tähdätään erikseen, ja voidaan ampua hyvin monelta suunnalta hyvin hajautetusti samaa kohdetta.
Osin käyttävät. Ukrainalaiset ovat kyllä kehittäneet varsin mainion tykistön ohjaukseen kehitetyn mobiiliapin, jonka avulla saadaan esim. helposti tunnistettua kohteita ja lähetettyä tulikomento lähimmälle vapaana olevalle tykille.

Jos Ukrainalaiset eivät käyttäisi tuota em. pellolle-kuvioon taktiikkaa, niin miksi näemme niin paljon videoita joissa tykit on yhdessä vastatykistölle alttiissa nipussa, kun ne voisivat olla ripoteltuna satojen metrien etäisyydellä toisistaan ?

Itseasiassa tämä suomalainen joka tykille omat parametrit lienee maailmankin mittakaavassa aika harvinainen metodi. Myös eurooppalainen tykistö käyttää paljon tuota kuvioammuntaa. Ehkä johtuen siitä, että keskieuroopassa on ajateltu, että jos soditaan, niin jokatapauksessa sota-alueella on ilmaherruus, jolloin ainoa uhka omalle tykistölle on nimenomaan vihollisen tykistö, ei niinkään ilma-ase.

Ukrainassa samaa kohdetta ampuu erilaisia tykkejä eri suunnista. Tällöin kranaattien lentoajatkin vaihtelee.
Kuten myös suomessa. Lentoajat huomioidaan tulikomennoissa ja näin kranaatit saadaan kohteeseen hyvin samaan aikaan siitä riippumatta, mistä ja minkälaisella putkella ne on liikkeeseen laitettu.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 458
Ahh toden totta. Noi yhdysvaltain 40 miljardin paketista varmaan liikenee näin hyvään tarkoitukseen muutaman kymment ohjusta.
Kyllä jos laiturissa on kaikki sukellusveneet kerralla satelliittikuvassa niin kyllähän kaikki urkupillit kannattaa silloin täyttää noilla vaikka maksaisikin sen sata miljoonaa taalaa setti.

Nyt on muuten Ukrainan laskujen mukaan 30,000 venäläistä kaatunut taisteluissa.

 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
923
Toi onkin ihan mielenkiintoinen kysymys että miksi ne ottaa Puolaa hampaisiinsa. Olen ajatellut, että voi liittyä jotenkin siihen että Puolastakin aikanaan argumentoitiin ettei se ole edes maa kuten nyt Putin sanoo Ukrainasta ja siihen kun osia Ukrainasta on ollut osana Puolaa. Yksinkertaisin selitys saattaa olla kyllä vaan että Puolalaiset on antanut niin paljon aseapua, että tämä nyppii. Yli 200 tankkia on kuitenkin aika merkittävä apu. Samalla tavallahan Britit ja USA on ollut usein puheenaiheena.
Venäjän ja Puolan sotimiset omaa kyl niin monisatavuotisen historian ja onko niitä konflikteja nyt paria- kolmeakymmentä, että en ihmettele Puolalle räksyttämistä. Ja Puolan olemassaolohan tosiaan väliaikaisesti lopetettiin Saksan ja Venäjän toimesta.

Mut siellä on Putin ja pseudohistoriakerho (Venäjän sotilashistoriallinen yhteisö, perustettu Putinin päätöksellä -12, Medinski, sama porukka laittaa myös Sandarmohissa asioita ihan uuteen järjestykseen) flipannu historian tulkintojen kanssa, samoin tietysti Dugin visioineen.

Sitten tietysti vaikutusyritykset Puolaan ihan siksi, Ukrainan länsiosat kun tosiaan oli Puolaa ja onhan Venäjä sijoittanut Euroopan äärioikeistoon jo pitkään ja juurikin Puolassa ja Unkarissa on aika konservatiiviset ja toisessa pikkuhiljaa oikeusvaltioperiaatteita kyseenalaistavat suuntaukset. Kai on se kuvitelma, että näitä voimia ja haluja on enemmänkin ja niillä on haluja samanlaiseen meininkiin.

Tosin samalla unohtuu, Valko-Venäjän länsiosakin, Brestin linnoitus kun on se juttu, niin voin kuvitella millainen mökä nousis kun asettais sen "historiallisen omistajan" uuteen valoon. Tai vaikka niinkin selkeän kuin nykyisen Kaliningradin, mitenköhän siellä kansanäänestys mahtaiskaan mennä (ilman asevoimia ja väärentämistä)

Mä en sikälikään ymmärrä tota historiallisten rajojen havittelun logiikkaa, koska siinä rupee Venäjän Kaukoitä saamaan ihan uusia viivoja kun kiinalaiset innostuu.
Xi toki allekirjoitti sopparin sitä saarta vastaan (ja ilmeisesti uusia lakeja, jotka on lähestulkoon de facto antaa Kiinan kolonisaatioon mahdollisuuden, ainakin kohta), että aluekiistoja ja vaatimuksia ei ole, mutta mahtaako seuraaja nähdä koko lippulappua lailliseksi, vedoten ihan Venäjän omiin tulkintoihin.

Sinänsä tollaset pikkujutut ei niitä ihan oikeita fasisteja haittaa, Duginin ajatuksissa kun on nappasta Eurooppakin ja sitten on Euraasian valtio liberalismia, ihmisoikeuksia, tiedettä (kyllä, kaveri ei pidä esim. fysiikasta, kemiasta ja nettikin pitäis kieltää), eli Amerikkaa vastaan.
Itseasiassa kun heijastelee mitä kaikkea TV:n propaganda-talk-showeissa on syydetty niin nehän on ihan Duginin juttuja ja kun vähänkin miettii niin tuohan ihan oikeasti haluaa ydinsotaa. Pyyhkiytyy tommoset modernin maailman hapatukset nopeasti ja tietysti "oikeauskoisena" taivaaseen.

Itseasiassa tossakin valossa tuntuu kyseenalaiselta onko Putin edes todellisuudessa ohjaksissa vai onko oikeasti viimeisen 8-10 vuotta naruja vedelly Medinski ja Dugin ja sen sellaiset. Tosin ilmeisesti Putin on jo ennen näiden isompaa nousua hurahtanu esim. Ilyiniin. Joka tapauksessa se vallan keskiö on aivan täysin hurhatanu noihin tohon fasismimeininkiin ja liekkö vanhalla iällä vielä uskoon, että alkaa olemaan vaarallista.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 682
Oli aiemmin puhetta mahdollisesti piilotelluista asekuljetuksista Suomesta Ukrainaan. Olisiko tässä osa sellaisista:

HS on selvitellyt tätä lisää, mutta ei ole vahvistusta toimituksista irronnut heillekään.

 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
569
Eiköhän viljakuljetukset pian jo toimi: Ukrainan kipeästi tarvitsemat haupitsit ja meritorjuntaohjukset ovat saapuneet maahan

Kasparovin kirjaa juuri lukemassa ja putin on mestari sijoittamaan itsensä toivottomissa tilanteissa itsensä 'voittajaksi' eli kun pitkän matkan meriohjukset ovat tuhoamassa Venäjän laivaston ja merisaarron, putin ikäänkuin olisi tekemässä kaikkensa viljanviennin auttamiseksi. Todella avartanut meikäläisen näkemystä venäläisajatteluun, mutta että shakkimestari Kasparov opettaa kaikki putinin ajatuskiemurat. Kirja muuten on 'Talvi lähestyy', kirjastoista saanee parhaiten.

Ai se putinin jekkutoiminta: Putin: Olen valmis etsimään keinoja ukrainalaisen viljan viennille maailmalle
 
Viimeksi muokattu:

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 891
Perusmuotoisen oli 70km. Noi pidemmän kantaman paukut ovat kalliita, luokkaa $5M kpl.
Siellä on kyllä aika paljon erilaisia ammuksia.. myös välille 70-300km kantavia, halvempia ja kalliimpia. Olisiko ollut 120 tai 150km maksimikantaman raketti 100-200k $ mitä luin aiemmin noista.
 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 574
Eiköhän viljakuljetukset pian jo toimi: Ukrainan kipeästi tarvitsemat haupitsit ja meritorjuntaohjukset ovat saapuneet maahan

Kasparovin kirjaa juuri lukemassa ja putin on mestari sijoittamaan itsensä toivottomissa tilanteissa itsensä 'voittajaksi' eli kun pitkän matkan meriohjukset ovat tuhoamassa Venäjän laivaston ja merisaarron, putin ikäänkuin olisi tekemässä kaikkensa viljanviennin auttamiseksi. Todella avartanut meikäläisen näkemystä venäläisajatteluun, mutta että shakkimestari Kasparov opettaa kaikki putinin ajatuskiemurat. Kirja muuten on 'Talvi lähestyy', kirjastoista saanee parhaiten.

Ai se putinin jekkutoiminta: Putin: Olen valmis etsimään keinoja ukrainalaisen viljan viennille maailmalle
Omasta mielestä tässä aikaisemmin esitetty ratkaisu tuohon viljan vientiin oli varsin nerokas. Pyydetään niiltä eniten tarvitsevilta apua. Jollekkin esim. Egyptillekkin tuo vilja taitaa olla aika tärkeää, niin voisivat sitä tulla hakemaan vaikka jollain isommalla saattueella. Kaikki vaan kerralla hakemaan jos haluaa, mutta laivaston tukea kannattaa hyödyntää.

edit.Lisätään tähän vielä se, että Putin on ilmeisesti tarjonnut jonkinlaista vaihtokauppaa viljan viennistä ja pakotteista. Eli alkaa olla jo vähän halua purkaa niitä pakotteita, mikä taas on merkki siitä, ettå ne toimii tai ainakin nähdään uhkana.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
275
Liittynyt
28.06.2020
Viestejä
228
Omasta mielestä tässä aikaisemmin esitetty ratkaisu tuohon viljan vientiin oli varsin nerokas. Pyydetään niiltä eniten tarvitsevilta apua. Jollekkin esim. Egyptillekkin tuo vilja taitaa olla aika tärkeää, niin voisivat sitä tulla hakemaan vaikka jollain isommalla saattueella. Kaikki vaan kerralla hakemaan jos haluaa, mutta laivaston tukea kannattaa hyödyntää.
Ilmeisesti miinavaara on ongelma myös?

 
Liittynyt
23.01.2017
Viestejä
1 574
Ilmeisesti miinavaara on ongelma myös?

Sitä suuremmalla syyllä sinne tarvitaan laivastoa mukaan. Niillä on vehkeet, joilla noita voidaan havaita.

Putinia pitäis vastatarjouksena muistuttaa siitä, että pakotteita aletaan purkaa, kun örkit ovat omalla puolella rajaa? (Kai täällä saa sanoa "örkit"?)
 

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 124
Sitä suuremmalla syyllä sinne tarvitaan laivastoa mukaan. Niillä on vehkeet, joilla noita voidaan havaita.

Putinia pitäis vastatarjouksena muistuttaa siitä, että pakotteita aletaan purkaa, kun örkit ovat omalla puolella rajaa? (Kai täällä saa sanoa "örkit"?)
pakoyteita ei pidä purkaa ennen kuin venäjä on tuhottu kehitysmaaksi. kaikki aseet pois
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 212
Lisäksi on melko filosofinen kysymys, olisiko tällainen porukka helpompaa/vaikeampaa saada "kotoutumaan" kuin perinteiset maahanmuuttajat...
Jos me ei saada edes Venäjän suurkaupungeista muuttaneita korkeakoulutettuja ja Suomeen pysyvästi jääneitä kotoutumaan ja arvostamaan suomalaista yhteiskuntaa, niin kuinka vitussa me saataisiin joku uralin takaa tullut kouluttamaton epäihminen?

Perinteiset lähi-idästä ja afrikasta tulleet mamut on kotoutuneet paljon ruskeja paremmin (vaikkei toki hyvin nekään). Ei ne haaveile kotimaansa diktatuurista Suomen demokratian ohi ja jo toisen polven mamut voi olla hyvinkin suomalaistuneita. Mutta ruskit haaveilee omasta paskakulttuuristaan vielä sukupolvien jälkeen. Geneettisellä perimällä on takuulla asian kanssa jotain tekemistä, kun vuosisatojen ajan ruslandiassa on parhaiten selvinneet ne meidän näkökulmasta heikoimmat yksilöt.

On se kumma, kun jonkun muun maan politiikko käy vierailulla Ukrainaissa, niin ketjussa hirvee hypetys päällä ja kiitosta satelee. Mut jumaleissön kun Marin tekee saman, niin alkaakin päänaukominen, että mitä se siellä tekee.

On taas melko tuuheat tuplastandardit porukalla päällä :facepalm:.
Veikkaan, että kyseessä on palstan persukitisijät. Persuilla on nykyään tosi paljon hiekkaa vaginassa, kun demarien pääministeri vetää niin uskottavasti. Ainakin muissa someissa nimenomaan persuilla on eniten antipatioita Marinia kohtaan.

Itse näin oikeistolaisena olen ollut todella positiivisesti yllättynyt Marinin pääministerikaudesta tähän mennessä ja näen, että Marinin SDP olisi oiva kumppani Kokoomukselle seuraavaan hallitukseen. Ei sinne persuja tai kepua tartte ottaa jarrupuolueeksi heikentämään Suomea.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 895
Nyt pitäisi olla länsi mailla sen verran rohkeutta että lähettäisivät saattueen hakemaan viljan,metallit ym.. tarpeellisen tavaran ukrainan satamista,jos saattueessa olisi usa,ranskan,saksan ja brittien laivoja niin katsottaisiin riittääkö putlerilla rahkeet hyökätä kimppuun.Pahoin pelkään että ei riitä pallit lännellä,kuitenkin jossain välissä on pakko katsoa r..sän kortit niin tässä olisi aika hyvä paikka.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
660
Yhdysvaltain lupaama rakettitykistö tulee olemaan todellinen "game changer". Se kun ylettää Odessasta Sevastopoliin.
Edit: Sen parhaiden ammusten kantama on 300 km ja 500 km.
Tää olisikin kova, jos saavat samalla panoksia, joilla ampua 500km päähän. Näillä saattaisi jo koittaa tuhota vaikka mitä kaikkea... Täytyy vaan toivoa, että noita rakettitykistöjä tulee paljon ukrainan käyttöön ja ne oikeasti muuttaisivat sodan kulkua.

1653776787699.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 952
HS on selvitellyt tätä lisää, mutta ei ole vahvistusta toimituksista irronnut heillekään.

Twitterissä OSINT-väki oikaisi, että nuo FH70 näyttäisi olevan itseasiassa virolaisia eikä niitä italialaisia lahjoituksia vetoajoneuvon ja maalauksen perusteella. Onkohan virolaisilla ollut suomesta ostetut ammukset sitten käytössä ja olisiko heiltä tullut nekin tarvikkeet?
 

jad

Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 216
Tykistökeskusteluun liittyen, tässä hyvä esimerkki Ukrainan edistyneemmästä tuliasematoiminnasta. Äänistä päätellen yksittäinen tykki ajettu pellolle asemaan, ammutaan muutama laukaus ja vaihdetaan tuliasemaa. Harmi vain, että USA on riisunut noista toimittamistan M777:sta tulenjohtotietokoneet pois, nopeuttaisi tuliasemien vaihtoa ja parantaisi tarkkuuttakin.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 605
Tää olisikin kova, jos saavat samalla panoksia, joilla ampua 500km päähän. Näillä saattaisi jo koittaa tuhota vaikka mitä kaikkea... Täytyy vaan toivoa, että noita rakettitykistöjä tulee paljon ukrainan käyttöön ja ne oikeasti muuttaisivat sodan kulkua.
Tuossa ~300km päässä Odessasta on Sevastopol ja sotasatama, josta voisi aloittaa. Odessan pormestari taisi eilen kirjoittaa, että Ukrainalla on meritorjuntaohjuksia nyt koko venäjän Mustanmeren laivaston upottamiseen. Nyt kun rahdin liikkeelle saaminen taitaa olla prioriteettilistalla korkealla, ensin Käärmesaari tyhjäksi venäläisistä, sitten Sevastopolin satamassa venäjän laivasto upoksiin ja sen jälkeen sitten miinanraivaukseen Odessasta alkaen. Jos YK on tilanteen tasalla, se voisi julistaa maailmanlaajuisen ruokakriisin estämiseksi nuo Ukrainan ruokakuljetukset humanitaariseksi tehtäväksi. Halukkaita niitä ruokakuljetuksia turvaamaan saattaisi sen jälkeen löytyä riittävästi.

edit:muokattu etäisyys oikein
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 425
Jos YK on tilanteen tasalla, se voisi julistaa maailmanlaajuisen ruokakriisin estämiseksi nuo Ukrainan ruokakuljetukset humanitaariseksi tehtäväksi. Halukkaita niitä ruokakuljetuksia turvaamaan saattaisi sen jälkeen löytyä riittävästi.
Paitsi että YK ei ole tilanteen tasalla koska siellä on Venäjä ja Kiina turvallisuusneuvostossa pysyvinä jäseninä veto-oikeuden kanssa. Eli YK:lta ei tulee mitään päätöstä.
Mikä sinänsä on yhdentekevää koska jos halutaan lähettää sotalaivoja suojaamaan noita kuljetuksia niin se käytännössä tarkoittaa että pitää saada Yhdysvallat (tai ehkä UK ja Ranska) hoitaan homma. Josta taas päästään siihen että onko nuo maat valmiita riskeeraamaan eskalaation laittamalla omat sotajoukkonsa tilanteeseen missä suurella todennäköisyydellä voi alkaa kovapanosammunnat Venäjän joukkojen kanssa.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
593
Jos me ei saada edes Venäjän suurkaupungeista muuttaneita korkeakoulutettuja ja Suomeen pysyvästi jääneitä kotoutumaan ja arvostamaan suomalaista yhteiskuntaa, niin kuinka vitussa me saataisiin joku uralin takaa tullut kouluttamaton epäihminen?

Perinteiset lähi-idästä ja afrikasta tulleet mamut on kotoutuneet paljon ruskeja paremmin (vaikkei toki hyvin nekään).
Onkos heittää jotain dataa tai muuta todistetta tuosta että tänne tulleet venäläiset ei muka kotoutuisi paremmin kuin Afrikasta tai Lähi-idästä tulleet? Vai onko sanomasi ihan omaa mielipidettä ja tuulesta temmattua?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 605
Paitsi että YK ei ole tilanteen tasalla koska siellä on Venäjä ja Kiina turvallisuusneuvostossa pysyvinä jäseninä veto-oikeuden kanssa. Eli YK:lta ei tulee mitään päätöstä.
Mikä sinänsä on yhdentekevää koska jos halutaan lähettää sotalaivoja suojaamaan noita kuljetuksia niin se käytännössä tarkoittaa että pitää saada Yhdysvallat (tai ehkä UK ja Ranska) hoitaan homma. Josta taas päästään siihen että onko nuo maat valmiita riskeeraamaan eskalaation laittamalla omat sotajoukkonsa tilanteeseen missä suurella todennäköisyydellä voi alkaa kovapanosammunnat Venäjän joukkojen kanssa.
No, kyllä minusta tuota kannattaisi yrittää. Eikös YK voisi kutsua koolle yleiskokouksen erilliseen hätäistuntoon edesssä häämöttävän ruokakriisin johdosta, vai olikos nyt niin että yleiskokous ei voi käsitellä turvallisuusneuvostossa käsittelyssä olevia asioita, jos siis Ukrainan ruokatoimituksia on siellä käsitelty? Jos tuo onnistuu, voisi tulla mielenkiintoinen äänestys, kun venäjää tähän asti tukeneet (tai tyhjää äänestäneet) maat (Afrikan maat, Syyria, jotka kärsisivät ensimmäisenä ja eniten ruokakriisissä) joutuisivat valitsemaan venäjän tukemisen ja oman maan ruokapulan estämisen välillä? Tuskinpä siellä ainakaan venäjää tukevaien maiden määrä lisääntyisi.

Kyllähän tässä on jo ensimmäiset keskustelut Ukrainan satamien avaamiseksi käyty joten ei kai se ihan huonoin idea olisi. Hölmöintä minusta on nyt olla tekemättä yhtään mitään.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 425
No, kyllä minusta tuota kannattaisi yrittää. Eikös YK voisi kutsua koolle yleiskokouksen erilliseen hätäistuntoon edesssä häämöttävän ruokakriisin johdosta, vai olikos nyt niin että yleiskokous ei voi käsitellä turvallisuusneuvostossa käsittelyssä olevia asioita, jos siis Ukrainan ruokatoimituksia on siellä käsitelty? Jos tuo onnistuu, voisi tulla mielenkiintoinen äänestys, kun venäjää tähän asti tukeneet (tai tyhjää äänestäneet) maat (Afrikan maat, Syyria, jotka kärsisivät ensimmäisenä ja eniten ruokakriisissä) joutuisivat valitsemaan venäjän tukemisen ja oman maan ruokapulan estämisen välillä? Tuskinpä siellä ainakaan venäjää tukevaien maiden määrä lisääntyisi.

Kyllähän tässä on jo ensimmäiset keskustelut Ukrainan satamien avaamiseksi käyty joten ei kai se ihan huonoin idea olisi. Hölmöintä minusta on nyt olla tekemättä yhtään mitään.
No YK voi aina kutsua yleiskokouksen ja antaa mitä ikinä julkilausumia mitä haluavat mutta ne menee enemmänkin "thoughts and prayers" kategoriaan. Mutta jos halutaan jonkinsorttista sitovaa, siis ainakin paperilla sitovaa, päätöstä sotilaallisista toimista niin se vaatii turvallisuusneuvoston päätöksen. Jota ei tule tuon veto-oikeuden takia.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 025
No, kyllä minusta tuota kannattaisi yrittää. Eikös YK voisi kutsua koolle yleiskokouksen erilliseen hätäistuntoon edesssä häämöttävän ruokakriisin johdosta, vai olikos nyt niin että yleiskokous ei voi käsitellä turvallisuusneuvostossa käsittelyssä olevia asioita, jos siis Ukrainan ruokatoimituksia on siellä käsitelty? Jos tuo onnistuu, voisi tulla mielenkiintoinen äänestys, kun venäjää tähän asti tukeneet (tai tyhjää äänestäneet) maat (Afrikan maat, Syyria, jotka kärsisivät ensimmäisenä ja eniten ruokakriisissä) joutuisivat valitsemaan venäjän tukemisen ja oman maan ruokapulan estämisen välillä? Tuskinpä siellä ainakaan venäjää tukevaien maiden määrä lisääntyisi.

Kyllähän tässä on jo ensimmäiset keskustelut Ukrainan satamien avaamiseksi käyty joten ei kai se ihan huonoin idea olisi. Hölmöintä minusta on nyt olla tekemättä yhtään mitään.
Venäjällähän on ruokaa myytäväksi kyllä muutamalle maalle jotka sitä tukevat. Riippumatta millainen kauppasaarto tässä Venäjälle saadaan, niin ruoan vientiä ei heiltä tulla estämään.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 529
Onkos heittää jotain dataa tai muuta todistetta tuosta että tänne tulleet venäläiset ei muka kotoutuisi paremmin kuin Afrikasta tai Lähi-idästä tulleet? Vai onko sanomasi ihan omaa mielipidettä ja tuulesta temmattua?
Väittäisin, että pelkkää suun soittoa. Olen itse henkilökohtaisesti tuntenut aikanaan ulkoministeriön Venäjän tutkijana toimineen henkilön, oma Isoäitini asui Venäjällä hyvän tovin, kuten myös hänen äitinsä ja tunnen henkilökohtaisesti työn ja siviilielämän kautta monia venäläisiä ja voin sanoa, että kyllä nämä keskivertoa fiksummat ja paremmin koulutetut venäläiset integroituu tänne oikein hyvin.

Se roskasakki (koskee myös suurinta osaa Venäjän "sotilaista"), joka on koulutukseltaan meidän amiskoulutuksen alapuolella ei kotoudu mihinkään, kun ovat pääasiassa huonosti käyttäytyviä ja osaamattomia. Näitä on nähty rakennus ja kuljetuspuolella "töissä". Tosin heidän jälkiään sitten muut korjailee.

Hyvänä esimerkkinä eräs erittäin miellyttävä venäläisnainen sanoi, että hän mielummin seurustelee ihan melkein minkämaalaisen kouluttamattoman miehen kanssa, muttei venäläisen. Kertoo aika hyvin fiksumman henkilön ajatusmaailmasta ja kokemuksista.

EDIT: ja tähän lisään, että lähtökohtaisesti pidän tuota Venäjän tuohua aina epäilyttävänä ja nykyistä koko hallintoa täysin mätänä, eli en todellakaan ole heidän puolellaan vaan puhun tässä venäläisistä yksilöistä. /EDIT

Palatakseni tähän sotaan, niin olisihan se jo aika upottaa tuo Mustanmeren laivasto, ja pistää sinne monikansallinen laivasto turvaamaan meren tasa-arvoista käyttöä näiltä merirosvoilta. ihmettelen, että miksei ole jo pistetty Itämerta kiinni Venäjälle meneviltä ja tulevilta laivoilta, voisi ihan hyvin EU laittaa kauppasaarron ja sanoa, että loppuu kun Ukraina on tyhjennetty venkkunatseista ja sotakorvaukset maksettu (vaikka ihan materiaaleinakin) ja Ukraina jälleenrakennettu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 605
No YK voi aina kutsua yleiskokouksen ja antaa mitä ikinä julkilausumia mitä haluavat mutta ne menee enemmänkin "thoughts and prayers" kategoriaan. Mutta jos halutaan jonkinsorttista sitovaa, siis ainakin paperilla sitovaa, päätöstä sotilaallisista toimista niin se vaatii turvallisuusneuvoston päätöksen. Jota ei tule tuon veto-oikeuden takia.
Voi olla, että menee tuohon ikävän yleiseen osastoon, mutta sitäkin kautta kannattaa yrittää pienentää putinia tukevaa joukkoa ja pitää putin kiireisenä.

Venäjällähän on ruokaa myytäväksi kyllä muutamalle maalle jotka sitä tukevat. Riippumatta millainen kauppasaarto tässä Venäjälle saadaan, niin ruoan vientiä ei heiltä tulla estämään.
Kyllä siellä ruokaa on jo laitettu vientikieltoon ja juuri tällä viikolla taidettiin pidentää esimerkiksi riisin vientikieltoa vuoden loppuun asti kestäväksi. Eikä tuo tämän päivän peruna- ja sipulilähetysuutinen sotaa käyville sotilaille ole sekään mikään varsinainen ruoan riittävyydestä kertova asia, vaikka taitaa liittyä osaltaan myös huoltoketjun ongelmiin.

 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
16 425
Voi olla, että menee tuohon ikävän yleiseen osastoon, mutta sitäkin kautta kannattaa yrittää pienentää putinia tukevaa joukkoa ja pitää putin kiireisenä.
Impotentilla patsastelulla ja puhumisella YK:ssa on toki pitkät perinteet ja tuskin siitä mitään haittaa on. Mutta turha odottaa että siitä olisi mitään hyötyäkään, länsimaat toistavat sen miten tuomitsevat Venäjän toimet, Venäjä taaskin vastineeksi syyttää tilanteesta länsimaita ja Ukrainaa. Länsimaiden kaverit ja liittolaiset sitten toistavat länsimaiden argumentteja, Venäjän liittolaiset toistavat Venäjän argumentteja. Kiina heittää puolivillaisia piikkejä länsimaiden suuntaan hyppäämättä täysin Venäjän joukkoon. Intia on hiljaa.
Lopulta sitten äänestetään, länsimaiden kantaa voittaa luonnollisesti määräenemmistöllä mutta Venäjän kelkassa on se samat maat kuten aina ennenkin. Ja lopulta äänestyksellä ei ole mitään käytännön merkitystä.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
No, kyllä minusta tuota kannattaisi yrittää. Eikös YK voisi kutsua koolle yleiskokouksen erilliseen hätäistuntoon edesssä häämöttävän ruokakriisin johdosta, vai olikos nyt niin että yleiskokous ei voi käsitellä turvallisuusneuvostossa käsittelyssä olevia asioita, jos siis Ukrainan ruokatoimituksia on siellä käsitelty? Jos tuo onnistuu, voisi tulla mielenkiintoinen äänestys, kun venäjää tähän asti tukeneet (tai tyhjää äänestäneet) maat (Afrikan maat, Syyria, jotka kärsisivät ensimmäisenä ja eniten ruokakriisissä) joutuisivat valitsemaan venäjän tukemisen ja oman maan ruokapulan estämisen välillä? Tuskinpä siellä ainakaan venäjää tukevaien maiden määrä lisääntyisi.

Kyllähän tässä on jo ensimmäiset keskustelut Ukrainan satamien avaamiseksi käyty joten ei kai se ihan huonoin idea olisi. Hölmöintä minusta on nyt olla tekemättä yhtään mitään.
Afrikan korruptoituneet diktaattorit ovat kyllä valmiita laittamaan kansaansa kärsimään jos heitä tukevat Kiina ja Venäjä niin haluavat. Ruokapula koskee köyhää rivikansaa eikä päättäjiä. Muutenkin YK on täysin hyödytön lausuntokerho jolla ei ole mitään merkitystä ja jonka toimintavalta on diktatuurien rajoittama.

Jos ruokakuljetukset halutaan suojata niin siitä pitää päättää länsimaiden johdolla, lähettää paikalle armada ja todeta Venäjälle että "edes hammastikun hipaisu tähän suuntaan ja koko mustan meren laivasto upotetaan". Tällaista tuskin tulee tapahtumaan, koska koko ajan pelätään "provosointia" yms.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 212
Onkos heittää jotain dataa tai muuta todistetta tuosta että tänne tulleet venäläiset ei muka kotoutuisi paremmin kuin Afrikasta tai Lähi-idästä tulleet? Vai onko sanomasi ihan omaa mielipidettä ja tuulesta temmattua?
Ei ole mitään hajua, että miten tuota edes mitattaisiin kuinka paljon haaveilee kotimaansa paskan kulttuurin heikentävän Suomen länsimaistumiskehitystä. Eli puhtaasti omiin havaintoihin ja kokemuksiin pohjaan tuon.

Edit: Otin turhaa omaa kokemusperäistä lätinää pois. Lopetan osaltani tähän.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 605
Afrikan korruptoituneet diktaattorit ovat kyllä valmiita laittamaan kansaansa kärsimään jos heitä tukevat Kiina ja Venäjä niin haluavat. Ruokapula koskee köyhää rivikansaa eikä päättäjiä. Muutenkin YK on täysin hyödytön lausuntokerho jolla ei ole mitään merkitystä ja jonka toimintavalta on diktatuurien rajoittama.
Jos sieltä saadaan edes yksikin maa putinin puolelta äänestämään vastaan, niin se kannattaa jo. Yleensä tämä YK:n toiminta on näyttäytynyt tuloksettomana tallaisissa tapauksissa, mutta syystä tai kolmannesta venäjä ja putin panostavat siellä toimimiseen ja siihen että saisivat omat laittomat sotatoimensa näyttämään laillisilta aivan käsittämättömän paljon aikaa ja vaivaa siihen nähden että venäläiset valeet uppoavat muihin maihin hyvin huonosti. Samalla taitaa mennä myös venäjän lahjusrahaa-tavaraa ja tässä tapauksessa ruokaakin niihin maihin venäjältä. Jää vähemmän aikaa muuhun ja vähemmän myös rahaa-ruokaa omalle kansalle, jos ei muuta. Mikä tahansa se ratkaisu (sotilaallinen) millä ruoka ja muu kauppatavara saadaan liikkeelle Ukrainasta ja Ukrainaan on, kannatan itse sitä että sille on edes jonkinlainen, vaikka sitten YK:n yleiskokouksesta hankittu enemmistön hyväksyntä. Ehkä tämä riittää YK:sta tällä erää.

Jos ruokakuljetukset halutaan suojata niin siitä pitää päättää länsimaiden johdolla, lähettää paikalle armada ja todeta Venäjälle että "edes hammastikun hipaisu tähän suuntaan ja koko mustan meren laivasto upotetaan". Tällaista tuskin tulee tapahtumaan, koska koko ajan pelätään "provosointia" yms.
Provosointia pelkäävien määrä on alkanut jo pienentyä, ja mitä lähemmäksi ruokakriisi tulee, sitä enemmän näille kuljetusten turvaamistoimille löytyy kannatusta. Toivottavasti pian tulee riittävän uskottavalta taholta laskelma, mitä Afrikassa ja siitä seurauksena Euroopassa on edessä, jos tilanne jatkuu samanlaisena ja mitään ei tehdä. Itse kannatan kylla aivan samaa^^, eli riittävää kaluston siirtoa Mustallemerelle ja tarvittavat toimet käyntiin laivojen saattamiseksi, mutta ensin yhteinen enemmistöpäätös asiasta. Ei se ihan huono asia olisi sekään, jos Ukraina onnistuisi vaikkapa noilla uusilla Harppuunoilla pistelemään reikää venäläiseen laivastoon sitä ennen. Jos maailmanlaajuista ruokakriisiä estäessä sen seurauksena syttyy suurempi sota (minulle riittää kyllä jo venäjän toimet Ukrainassakin), niin sitten on ainakin minusta ihan validi syy. :coffee:

Lisätään loppuun tuore arvio itäisestä Ukrainasta eräältä sotatutkijalta klikkiotsikkoineen: "Hyökkääjältä loppuu kalusto ja se on johtanut outoon tilanteeseen"
" Kun tarkastelee Donbassia näyttää siltä, että Venäjältä alkaa joko loppua kalusto tai sitten Ukrainan armeijalta alkaa loppua kyky tuhota sitä. Minä veikkaan ensimmäistä "


edit:

Niin, siis venäjä on laittanut vientikiellon. Kyse ei ole länsimaiden laittamasta ostokiellosta.

Venäjä on myös ilmoittanut, että se myy mielellään omille kavereilleen. Eli vissiin sitten Sudan / Venezuela / Kiina jne. Akselille.
Ajatelin, että tilannetta seuraaville veintikieltoasia on päivänselvä. :) Voi olla, että siellä ei ole ihan niin paljon ruokaakaan myytäväksi kuin ajattelivat.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 025
Kyllä siellä ruokaa on jo laitettu vientikieltoon ja juuri tällä viikolla taidettiin pidentää esimerkiksi riisin vientikieltoa vuoden loppuun asti kestäväksi. Eikä tuo tämän päivän peruna- ja sipulilähetysuutinen sotaa käyville sotilaille ole sekään mikään varsinainen ruoan riittävyydestä kertova asia, vaikka taitaa liittyä osaltaan myös huoltoketjun ongelmiin.
Niin, siis venäjä on laittanut vientikiellon. Kyse ei ole länsimaiden laittamasta ostokiellosta.

Venäjä on myös ilmoittanut, että se myy mielellään omille kavereilleen. Eli vissiin sitten Sudan / Venezuela / Kiina jne. Akselille.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 181
Joku FSB-lähde kertoo, että Putinilla olisi maksimissaan 2-3 elinvuotta jäljellä etenevän syövän takia, ja esimerkiksi näkö huononee koko ajan ja hänen puheensa pitää kirjoittaa hyvin isoilla kirjaimilla paperiin/prompteriin... Ei kuulemma halua käyttää silmälaseja, koska olisi heikkouden merkki. Toisaalta tuonikäisellä on silmälasien käyttö jo niin luonnollista, että naurettavaa vältellä asiaa turhamaisuussyistä.. Ja piilaritkin on keksitty. Ehkä käyttääkin, ehkä ei.

 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 702
Joku FSB-lähde kertoo, että Putinilla olisi maksimissaan 2-3 elinvuotta jäljellä etenevän syövän takia, ja esimerkiksi näkö huononee koko ajan ja hänen puheensa pitää kirjoittaa hyvin isoilla kirjaimilla paperiin/prompteriin... Ei kuulemma halua käyttää silmälaseja, koska olisi heikkouden merkki. Toisaalta tuonikäisellä on silmälasien käyttö jo niin luonnollista, että naurettavaa vältellä asiaa turhamaisuussyistä.. Ja piilaritkin on keksitty. Ehkä käyttääkin, ehkä ei.

Noh se on Venäjä, paraatit pitää olla mahtipontisia, puheet isoja, rajat laajemmat, pelkkiä heteroita koko kansa ja Johtaja jämäkkänä vaikka kuolinvuoteeltaan.
 

B12

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
3 585
Paitsi että YK ei ole tilanteen tasalla koska siellä on Venäjä ja Kiina turvallisuusneuvostossa pysyvinä jäseninä veto-oikeuden kanssa. Eli YK:lta ei tulee mitään päätöstä.
Mikä sinänsä on yhdentekevää koska jos halutaan lähettää sotalaivoja suojaamaan noita kuljetuksia niin se käytännössä tarkoittaa että pitää saada Yhdysvallat (tai ehkä UK ja Ranska) hoitaan homma. Josta taas päästään siihen että onko nuo maat valmiita riskeeraamaan eskalaation laittamalla omat sotajoukkonsa tilanteeseen missä suurella todennäköisyydellä voi alkaa kovapanosammunnat Venäjän joukkojen kanssa.
Eskalaation vaara on suuri, mutta kyllä tuo tullaan tekemään. Jos ei tehdä, seuraukset vielä suuremmat. Venäjä ei ole sodassa Ukrainan kanssa, eikä muut maat ole sodassa Venäjän kanssa. Nähtäväksi jää onko Venäjällä pokkaa hyökätä viljasaattuetta vastaan. Jos on, Mustanmeren laivasto on ainakin mennyttä. Jos ei muuta, niin antavat Ukrainalle niin paljon meritorjuntaohjuksia, että putsaavat alueen kaikista Venäläisistä laivoista. Se ohjusvalmisteluhan on jo menossa ja Venäjä tietää sen.
 
Liittynyt
08.12.2018
Viestejä
1 513
Eskalaation vaara on suuri, mutta kyllä tuo tullaan tekemään. Jos ei tehdä, seuraukset vielä suuremmat. Venäjä ei ole sodassa Ukrainan kanssa, eikä muut maat ole sodassa Venäjän kanssa. Nähtäväksi jää onko Venäjällä pokkaa hyökätä viljasaattuetta vastaan. Jos on, Mustanmeren laivasto on ainakin mennyttä. Jos ei muuta, niin antavat Ukrainalle niin paljon meritorjuntaohjuksia, että putsaavat alueen kaikista Venäläisistä laivoista. Se ohjusvalmisteluhan on jo menossa ja Venäjä tietää sen.
Kannattais laittaa sitä paremman pään ohjusta ens alkuun ja pamauttaa mahd kaukaa jokin kohde jotta venäläisiltä katoaisi turvallisuudentunne tuolla merialueella, ja tajuasivat häipyä. Sitten sitä miinakalustoa putsaushommiin.
 
Liittynyt
17.11.2018
Viestejä
593
Joku FSB-lähde kertoo, että Putinilla olisi maksimissaan 2-3 elinvuotta jäljellä etenevän syövän takia, ja esimerkiksi näkö huononee koko ajan ja hänen puheensa pitää kirjoittaa hyvin isoilla kirjaimilla paperiin/prompteriin... Ei kuulemma halua käyttää silmälaseja, koska olisi heikkouden merkki. Toisaalta tuonikäisellä on silmälasien käyttö jo niin luonnollista, että naurettavaa vältellä asiaa turhamaisuussyistä.. Ja piilaritkin on keksitty. Ehkä käyttääkin, ehkä ei.

Jos on verkkokalvon ikärappeuma siihen ei lasit auta mitään.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 195
Viestejä
4 194 479
Jäsenet
70 870
Uusin jäsen
liianvanha

Hinta.fi

Ylös Bottom