Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
28.09.2019
Viestejä
167
Venäjän informaatiosodankäynnistä oli tänään hyvä esimerkki jossa ilmeisesti virallinen uutistoimisto uutisoi kuvien kera putlerin vierailusta sairaalassa ja kansan keskuudessa. Kuvissa esiintyvät haavoittuneet ja kansalaiset olivat putlerin lähipiirin sotilaita ja olivat eri kuvissa eri rooleissa... :hmm: Kuvat taisivat olla hetken täälläkin jommankumman iltapäivälehden nettisivuilla.
Se että esitetään faktoja ja liitteenä kuvia todisteeksi on tässä langan otsikon keskustelussa aina epäilyksen arvoinen fakta.



Se mitä voi päätellä siitä ettei kansalaisia tai edes näyttelijöitä päästetä kuvissa putlerin puukotusetäisyydelle kertonee osansa kremlin kriisistä.
Meinaatko tätä twiittiä

 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
9 545
Voi olla, mutta hiukan erikoista että Marin on ainoa henkilö kaikissa noissa kuvissa jolla ei ole takki kiinni.
Ehkä marin on ainoa jolle tuli kuuma? Osassa kuvista on levyt kokonaan takin päällä (joka on se yleisin ns. oikea tapa käyttää niitä). Vaikuttaa ennemmin siltä, että marin ei ole kovin tottunut IIII levyjen käyttäjä, kuin että kyse olisi jostain olettamastasi suunnitelmallisuudesta.

Miten marinin olisi täytynyt toimia seuraavassa tilanteessa: Levyt laitetaan niskaan sisällä sovittamisen yhteydessä, päällä on t-paita, koska ollaan sisällä. Mennään ulos kattomaan paikkoja ja sää on hyvä. Tulee pilvistä ja pitäis laittaa takki päälle. @Bladekill on sitä mieltä että tässä kohtaa pitää mennä takas apc:n sisään säätämään varusteita, jotta ei näytä väärältä(?). Minusta on ok vetää takki niskaan ja jatkaa hommia.

Ilman kontekstia on täysin käsittämätöntä väittää että Marin olisi ”esitellyt suojaliivejään”, etenkin kun ne normaalisti puetaan aivan kaiken muun päälle joka tapauksessa! Toi takki puoliksi päälle on selvästi joku pikaisesti tehty säätö.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
988
Ohhoh! Eli venäjä laitto 100 000 sotilaan vahvuudella puolustettuun kiovaan 30-40k sotilasta ympärille tarkoituksena rynniä ja valloittaa? joo onse trendikästä venäjää haukkua nyt mutta järki käteen kenties? miksi lähtivät heti ekoissa neuvotteluissa ukrainan kanssa pois kiovasta? niin.. miettii nyt vähän omilla avoilla jos enää nato-median aivopesulta siihen pystyy. syöpähuuru martti j karin metamfetamiini juttuja jos uskoo niin on kyllä narkkarit silti onnistunut jatkaa tavoitteitaan monta kuukautta? ittellä vois kyllä kunto pettää tommosen rännin jälkeen aika nopsaa. Loisto suoritus venäjältä? EI. onko mikään toiminta tapa tms yllättävää venäjältä? EI. onko ne voitolla? no ikävä kyllä on ja homma jatkuu. (ellei sotasanna nyt tapa kaikkia kun nyt on ukrainassa käymässä)
Venäjä oli ryhmittänyt joukot alussa pitkin rajaa painostukseen ja kun käsky hyökätä tuli niin eivät saaneet tarvittavaa voimaa kohdistettua, sotilaat olivat parin viikon kertausharjoituksissa, huoltoa ei oltu järjestetty, kalusto oli paskaa, suunnitelmaa jatkolle ei ollut jne. Eli vahvasti ryssitty operaatio. Ilmankos turpaan tuli rankasti.
Nyt sitten uusi yritys pienempään rintamalinjaan jonne tuuppaavat äijää kuolemaan kun eivät vanhalla ja rikknäisellä kalustolla pärjäisi edes nuijasodassa. Vahvasti ryssitään tuokin operaatio, harmi että viatonta kansaa kuolee ennen kuin venäjä ymmärtää lopettaa tuonkin.
Suurvalta status tuli kerralla vedettyä vessanpöntöstä ja seuraavaksi venäjällä edessä haaste onko enää valtio vai kehitysmaa ilman taloutta ja tulevaisuutta.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 658
Voisko kyseessä olla henkivartija yms turvaamassa molempia tilanteita? Tai sitten näyttelijä.
Hmm. Niin paljon kuin haluaisinkin ajatella että lavastetu tilanne, onkohan kuitenkaan sama henkilö? Samaa on mutta...kun suurentelin kuvaa niin sairaalakaverilla ainakin pystympi nenä kuin alemmalla.
No tiedä häntä. Hiukan skeptinen olen kyllä että sama heppu olisi.

Kuuluisa "katsoin pikseleistä" :hammer:

Edit: jaa siellä oisi lisääkin kuvia. Saattaa siellä joku palkattu sivunäyttelijä olla mukana.

Olihan siellä muukin joka viittasi nenänmuotoihin
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
3 491
Hmm. Niin paljon kuin haluaisinkin ajatella että lavastetu tilanne, onkohan kuitenkaan sama henkilö? Samaa on mutta...kun suurentelin kuvaa niin sairaalakaverilla ainakin pystympi nenä kuin alemmalla.
No tiedä häntä. Hiukan skeptinen olen kyllä että sama heppu olisi.
Sitä en tiedä onko edes sama tyyppi, iso osa noista venäläisistä ovat mun silmiin niin samannäköisiä ettei niitä tunnista toisistaan.. :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 837
Mitä tulee Marinin Ukraina vierailuun, niin hänet oli sinne kutsuttu:
Pääministeri vieraili Ukrainassa Ukrainan pääministerin Denys Smyhalin kutsusta.

Ja joku kirjoittaja täällä jo sanoikin näistä poliitikkojen vierailuista, että muistuttaa päättäjille mitä nämä örkit tekevät kun tunkeutuvat maahasi.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 863
Olen aina ollut todella huono artikuloimaan ja kirjoittamaan mitä ajattelen, yleensä menee juu epäuskottavaksi äläköinniksi puolestani jep. Mutta se objektiivisuus ja sananvapaus sekä totuus kiinnostaa aina. eikö yhtään ihmetytä meidän uutiset tänävuonna? melkein näyttää siltä että venäjän edistymisistä on täysikielto päällä uutistoimistoissa. iltalehti vaihto hetkeks logonsa sinikeltaseksi. iltasanomien sivuilla joka ukraina artikkelin lopussa linkki "ukraina tarvitsee sinunkin apuasi" missä se puoluettomuus meidän "vapaassamediassa" ? ärsyttää. raiskaukset, murhat -> lähde: zelenskyn hallinto. YK ei löytänyt todisteita ihmisoikeusrikkokmuksista 2014-2021 ukrainassa, alley of angels donbassin propaganda vitsi? siis tällänen pintaraapasu ja ei vaan loppua näy ja länsimaat huutaa slava ukrainia yhteenääneen koska se on ainoa totuus mitä annettu meille?
On se nyt kumma kun nämä mediakriittiset ei viitsi sitten kuitenkaan lukea sitä pahaa valtamediaa, jota kritisoivat. Venäläisten tuoreesta hyökkäyksestä ja etenemisestä on uutisoitu vähän väliä, esim. tässä: Venäjän hyökkäys | Enää yksi tie yhdistää itäukrainalaisen Severodonetskin kaupungin Ukrainan hallitsemiin alueisiin – ”Meillä on erittäin vaikea ja pitkä taistelu edessämme”
 
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
693
Mielestäni Kiina on ollut suuri pettymys tässä sodassa. Rahanahneina hymistelevät hiljaa sivussa. Jos ei Venäjään voi luottaa enää yhtään, niin kyllä Kiinastakin jää aika negatiivinen kuva. Tai sitten tätä ehkä katsoo vain liikaa eurooppalaisten lasien läpi.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
923
Mielestäni Kiina on ollut suuri pettymys tässä sodassa. Rahanahneina hymistelevät hiljaa sivussa. Jos ei Venäjään voi luottaa enää yhtään, niin kyllä Kiinastakin jää aika negatiivinen kuva. Tai sitten tätä ehkä katsoo vain liikaa eurooppalaisten lasien läpi.
Onko sitten joskus ollut positiivinen kuva?
Venäjä ja NL on toki ollu enemmän esillä geopolitiikassa, mutta noin yleisesti ottaen se on vielä kevyttä kamaa verrattuna Kiinan touhuun. Toki Kiinan kehitys teollisuudessa ja taloudessa on ollu melkoista viimeisen 20 vuoden ajalta, mutta noin muuten se totalitarismissaan ihan omassa luokassa Venäjäänkin verrattuna. Rahkeita ulkomailla sotimiseen ei ole tähän mennessä paljoa ollu, mut se ei kyllä mitään positiivista tai edes neutraalia tuosta valtiosta tee. Samaten siellä on kiiltokuvien alla sitä paskaa ja roskaa vähintään saman verran kuin Venäjällä.
Kiinan kritisointi on vaan lännessä jääny taka-alalle teollisen ja taloudellisen riippuvuuden lisääntyessä. Vielä 15-20 vuotta sitä oli enemmän ja syystäkin.

"Normaalissa maailmassa" Venäjä olis Kiinan edessä tulppana ja liittoutuisi lännen kanssa, mut miten sitä nyt voi myöntää, että eurooppalaiset mallit olikin parempia saatika, että USAn kanssa kaveeraamaan. Liekkö siellä nyt jollain logiikalla katottu, että totalitarismi toimii, joskin se on yhtä lähellä todellisuutta kuin tilastoesimerkki jäätelön syönnistä ja hukkumiskuolemista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 942
Politico on tehnyt tutkivaa journalismia Ukrainalaisten pakkosiirtoihin Venäjälle liittyen:


Haastateltu länteen päässeitä Ukrainalaisia Mariupolista, jotka joutuivat ensin sinne Venäjälle. Vahvistaa niitä väitteitä että Venäjä pakottaa hallitsemiltaan alueilta Ukrainalaiset "filtraatioleireille" ja pyrkii tuhoamaan ukrainalaista identiteettiä.

Leireillä sitten käydään sometilit läpi, katsotaan tatuoinnit, otetaan kuvat ja sormenjäljet, kuulustellaan mielipiteet ja mahdolliset kytkökset Ukrainan valtioon jne. Vääristä vastauksista joutuu jonnekin muualle (todennäköisesti astetta ikävämpään laitokseen vangiksi deukrainisoitumaan/denatsifioitumaan)... Jos seulan läpäisee ja siihen on varaa niin saa lähteä omille teilleen, jossa vaiheessa siihen kykenevät sitten voivat suunnata Venäjän rajalle ja länteen. (Suomeenkin on tainnut tätä kautta tulla ihmisiä). Jos ei ole varaa niin venäläiset voivat sitten lähettää jonnekin syrjäseuduille Venäjällä ja kuulustelut jatkuvat sielläkin, lapset laitetaan kouluun jossa opetetaan Venäläistä propagandaa.

Guardianilla oli ilmeisesti eri ihmisiä haastatellen saatu varsin samanlainen tarina ja vastaavia juttuja on tullut esiin toki jo aiemmin sekä ihmisten kertomuksista, että Ukrainan viranomaisilta ja ihmisoikeusjärjestöiltä niin tämä nyt näyttää aika hyvin tulleen vahvistetuksi pääpiirteittäin tavaksi jolla Venäjä toimii.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
17 951
Mielestäni Kiina on ollut suuri pettymys tässä sodassa. Rahanahneina hymistelevät hiljaa sivussa. Jos ei Venäjään voi luottaa enää yhtään, niin kyllä Kiinastakin jää aika negatiivinen kuva. Tai sitten tätä ehkä katsoo vain liikaa eurooppalaisten lasien läpi.
Kiina ei ole yllättänyt positiivisesti eikä negatiivisesti, se on ollut aika yllätyksetön eli lievästi myötäilee Venäjää muttei kuitenkaan täysillä tuekaan.

Nyt kuitenkin lisääntyvät Kiina-huolet liittyy Taiwaniin ja toisaalta maan oman talouden siintämässä olevaan romahdukseen, mikä ei tietäisi hyviä aikoja kenellekään tällä planeetalla.

Se tästä vielä puuttuisikin, että Kiina kävisi Taiwania yrittämään. Kaiken tämän vuosikymmenen hevonpaskan päälle, se tästä vielä puuttuisi. Ja jos kuvitellaan, että Kiinan talous olisi nyt romahtamassa, niin toi olisi juuri se klassinen kikkavitonen minkä kommunistinen puolue saattaisi pistää käytäntöön. Siis sota.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Mielestäni Kiina on ollut suuri pettymys tässä sodassa. Rahanahneina hymistelevät hiljaa sivussa. Jos ei Venäjään voi luottaa enää yhtään, niin kyllä Kiinastakin jää aika negatiivinen kuva.
Jos nyt katsotaan Kiinan ja varsinkin post-2013 presidentti Xi:n Kiinan tekoja:
- Kiina yksipuolisesti rikkoi Hong Kongin sopimuksen ja lähetti sotilaat, poliisit ja "gun for hire"-rikolliset hakkaamaan ja ampumaan demokratiaa puolustaineita mielenosoittajia
- Kiina suorittaa uiguurien kansanmurhaa ja on vienyt arviolta miljoonia keskitysleireille
- Kiina jatkuvasti uhkaa Taiwania sodalla
- Kiina on maailman suurin saastuttaja
- Kiina tekee jatkuvasti cyberiskuja länsimaihin ja ympäri maailmaa
- Kiina salasi koronaviruksen leviämisen ja esti WHO:n ja muiden tutkijoiden pääsyn maahan ja lopulta päästäessään muutaman WHO:n tyypin esti heitä tutkimasta asiaa kunnolla
- Kiina on jatkuvasti saari/alue/maa-kiistoissa melkein kaikkien Aasian maiden kanssa: Intia, Japani, Korea, Filippiinit, Vietnam jne.
- Kiina vääristää jatkuvasti vapaamarkkinaa uhkaamalla, kiristämällä ja estämällä länsimaalaisia yrityksiä harjoittamasta liiketoimintaa Kiinassa

Kyseessä siis on aikalailla kaikilla mittapuilla täysi rogue-state ja enemmänkin. Ainoa mikä on pettymys on ettei kiinalaisia yrityksiä ole karkoitettu ja heidän tuotteidensa myyntiä kielletty lännessä kuten Tiktok, Huawei jne. ja ettei kiinassa valmistettaville tuotteille ole määrätty haittatulleja kuten myös se että Kiina on ylipäätään päästetty tällaiseen asemaan jossa se on de facto valmistuspaikka.

Kiina ei ole yllättänyt positiivisesti eikä negatiivisesti, se on ollut aika yllätyksetön eli lievästi myötäilee Venäjää muttei kuitenkaan täysillä tuekaan.
Kiina oli tietoinen Ukrainan sodasta ja 100% varmuudella varautui tukemaan Venäjää. Pekingin olympialaisten yhteydessä tehty Venäjän ja Kiinan ystävyysjulistus oli tehty juuri tätä varten ja perustui Xi:n ja Putinin mielikuvitelmaan heikosta lännestä joka alistuu sodan alkaessa samallalailla kuin aina aikaisemminkin.
Nyt kun tämä mielikuva sortui ja paljastui että:
- Venäjä ei ole sotilasmahti
- Venäjän koko tulevaisuus on täysin tuhottu
- Länsi ei ole ainakaan yhtä heikko kuin kuviteltiin

...joutuu Xi käytännössä pelaamaan kaksilla rattailla. Kiinan mediassa ja kansalleen syöttämässä propagandassa aktiivisesti valehdellaan ja levitetään Venäjän sanomaa Ukrainan denatsifikaatiosta yms. Kiinalla on jopa omat journalistit seuraamassa Venäjän joukkoja koko ajan ja nämä eivät ole siellä "vain journalisteina" vaan eksplisiittisesti Kiinan valtion sinne lähettäminä. Jos länsi olisi samanlainen cuck kuin 2014 konfliktin aikaan niin Kiina todennäköisesti toimittaisi aseita ja muuta tukea Venäjälle.

Kiina on siis tässäkin asiassa ultimaattisen pahuuden ja vääryyden puolella, mutta oman virhelaskelmansa ja presidentti Xi:n heikon älyn/poliittisen kokemuksen takia he nyt joutuvat rimpuilemaan oudossa välitilassa esiintyen muka "neutraalina" YK:ssä ja kansainväliselle yleisölle puhuessaan.

Tai sitten tätä ehkä katsoo vain liikaa eurooppalaisten lasien läpi.
Kiinalla on sosiaalisessa mediassa hirvittävät määrät ostettuja feikki-vaikuttajia ja propagandisteja jotka levittävät Pekingin propagandaa ja samaan aikaan esim. Bloomberg on jo pitkään levittänyt näitä samoja valeita:

Myös muissa länsimedioissa on tiedostamatta ja aivan sokeasti annettu Kiinan propaganda mennä läpi kun on esim. hehkutettu Kiinan "high tech"-osaamista joka on todellisuussa täyttä paskaa tai melkein kuukauden välein julkaistavia täysin naiiveja "China is rising"-palvonta artikkeleita. Nämä tosin ovat enemmän nykyjournalismin ongelmia eikä suoraa korruptiota.

Joten kun katsot asiaa "eurooppalaisten lasien" läpi niin nekin saattavat monesti antaa ylioptimistisen kuvan Kiinasta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 658
Kiina ei ole yllättänyt positiivisesti eikä negatiivisesti, se on ollut aika yllätyksetön eli lievästi myötäilee Venäjää muttei kuitenkaan täysillä tuekaan.

Nyt kuitenkin lisääntyvät Kiina-huolet liittyy Taiwaniin ja toisaalta maan oman talouden siintämässä olevaan romahdukseen, mikä ei tietäisi hyviä aikoja kenellekään tällä planeetalla.

Se tästä vielä puuttuisikin, että Kiina kävisi Taiwania yrittämään. Kaiken tämän vuosikymmenen hevonpaskan päälle, se tästä vielä puuttuisi. Ja jos kuvitellaan, että Kiinan talous olisi nyt romahtamassa, niin toi olisi juuri se klassinen kikkavitonen minkä kommunistinen puolue saattaisi pistää käytäntöön. Siis sota.
Kyllä, Kiinahan haluaisi esittää sovittelijaa Ukrainan ja Venäjän välillä. Tämä on taitavaa retoriikkaa, eli pysytään harmaalla alueella ystävämaan Venäjän kanssa, ärsyttämättä länsimaita. Hyökkäyssotaa ei suoraan tuomita vaan muistaakseni lausunto oli "osapuolten pitäisi sopia jotta siviiliuhreilta vältytään", jotain sinne päin. Kiina olisi varmasti aktiivisemmin Venäjän puollella, jos länsi ei olisi näyttänyt Ukrainalle tukeaan ja osoittanut Venäjälle pakotteita.

Kiina ei halua ärsyttää moninkertaisesti suurempaa kauppakumppania. Usa:aa ja EU:ta. Talouskasvua ei haluta häiritä joten raha se tässäkin tosiaan ratkaisee. Tiedä sitten kauanko länsi tätä neutraaliutta katselee kommentoimatta...

br.JPG

Lähde: Laitetaanko Kiinallekin kohta pakotteita? Tutkijan mukaan Kiina ei aio kääntää selkäänsä Venäjälle, ja pian se saattaa maksaa siitä (yle.fi)
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Taas mennään harhapoluille keskustelussa.

Kiinan taloutta voi käydä läpi jossain muussa langassa.
Olen itseasiassa avannut talouskeskustelulle oman langan, mutta myös tätä "offtopic huomauttelu"-häiriköintiä voi rajoittaa, koska kaikki nuo edellä olevat viestit koskevat Ukrainan sotaa ja siinä viitekehyksessä on pakko välillä koskea muitakin asioita kuten maailman talous/sotilasmahteja, niiden asemaa ja vaikutusta sotaan. Tai esim. pohjustaa Ukrainan sotaan liittyvää viestiä.

Sitten takaisin Ukrainan aseistukseen:

"Washington (CNN) The Biden administration is preparing to step up the kind of weaponry it is offering Ukraine by sending advanced, long-range rocket systems that are now the top request from Ukrainian officials, multiple officials say.
The administration is leaning toward sending the systems as part of a larger package of military and security assistance to Ukraine, which could be announced as soon as next week.
"

Pakko ottaa tällaiset viestit ison suolasatsin kanssa, mutta toivottavasti pitää nyt paikkansa että tätä kunnon tavaraa saadaan pian ukrainalle.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 457
"Washington (CNN) The Biden administration is preparing to step up the kind of weaponry it is offering Ukraine by sending advanced, long-range rocket systems that are now the top request from Ukrainian officials, multiple officials say.
The administration is leaning toward sending the systems as part of a larger package of military and security assistance to Ukraine, which could be announced as soon as next week.
"

Pakko ottaa tällaiset viestit ison suolasatsin kanssa, mutta toivottavasti pitää nyt paikkansa että tätä kunnon tavaraa saadaan pian ukrainalle.
MLRS ja HIMARS kantavat 32-70 kilometriä normiammuksilla. Ne 300 km kantaman ohjukset maksavatkin sitten jo $5 miljoonaa kpl, joten tuskin niitä kauheasti tuolla nähdään. Drone kuvat ovat viimepäivinä vähentyneet. Lieneekö syynä pidentynyt päivä, venäjän elektroninen sodankäynti tehostunut vaiko ukrainan tiukentunut tiedoitus.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
MLRS ja HIMARS kantavat 32-70 kilometriä normiammuksilla. Ne 300 km kantaman ohjukset maksavatkin sitten jo $5 miljoonaa kpl, joten tuskin niitä kauheasti tuolla nähdään.
Jos niistä on merkittävää strategista hyötyä Ukrainalle niin eiköhän niitä muutamat noihin kymmenien miljardien paketteihin saada upotettua.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Kyllä tämä aika kovasti vaikuttaa yhden mielipiteen ketjulta jos esim. epäilystä lavastetuista kuvista ei voi tuoda esille ilman Venäjän propagandaa syytöksiä ja bannit päälle (en tiedä bannien syytä).

En ymmärrä miksi sitä ei voi rehellisesti sanoa. Täällä tuetaan Ukrainaa ja viestit pitää olla sen mukaisia. Onko se kiellettyä?
Ketjussa esiintyy kirjoituksia joissa paistaa läpi venäjän vaikuttamis yritykset, ei, se ei automaattisesti tarkoita että postaaja olisi venäjän trolli, mutta voi olla venäjän vaikuttamisen uhri.

Venäjä pyrkii disinformaatiolla ym. heikentään puolustajan uskottavuutta.

Ketjuun on postattu ihan huuhaa uutisia, vanhoja juttuja uusina, jopa ihan tietokonepeleistä poimittuja kuvakaappauksia joiden väitetty olevan jostain Ukrainan tapahtumasta. Ihmiset poimii jotain tuntemattomien twitteri viestejä ja sokeana postailee niitä.


En ymmärrä miksi sitä ei voi rehellisesti sanoa. Täällä tuetaan Ukrainaa ja viestit pitää olla sen mukaisia. Onko se kiellettyä?
Suurin osa kirjoittajista tukee Ukrainaa, Venäjän hyökköyssotaa vastaan, sitä ei peitellä, moni kertonut toimista millä yrittänyt omalla pienellä kongreettisella panoksella auttaa heitä.

Jopa venäjän vaikuttamis viestintä käyttää sitä hyväkseen, postaillaan viestejä joissa ns muka ollaan Ukrainan puolella.

Jotkut on niin kauhoissaan venäjän toimista ja toivoo Ukrainalle parempaa, niin saattavat epätoivissa tarttuaa kaikkiin valopilkkuihin Ukrainan kannalta.

Ketjussa kyllä ammutaan alas kaikenlaista huuhaata, jos joku toivon pilkahdus osoittautuu vääräksi, niin voi toki olla pettymys.

Siis tehdään kyllä, mutta se että jokin valtiopäämies käy jossain kylässä toteamassa että "voi hirveää ja kauheaa" on Ukrainan sodan vastine perinteiselle "thoughts and prayers"-twitteri viestille. Se tieto mitä Ukrainassa on tapahtunut on jo kaikilla poliitikoilla ainakin vapaissa eurooppalaisissa demokratioissa. Ei siellä Ukrainassa tarvitse käydä mitään joukkohautaa vilkaisemassa tai luodin reikiä seinässä. Sillä on ihan puhdan 0-merkitys päätösten teolle.

Voi toki olla että kulisseissa jaetaan jotain muuta tietoa, mutta pitäisin lähes idioottimaisena Ukrainalta pantata tietoa näitä symbolisia vierailuja varten tällaisessa aikakriittisessä sodassa/kriisissä.
Luotat päättäjien ylivertaiseen kykyyn, mutta edelleen, jos ei ole taustaa pahimpien kriisialueiden tapahtumista paikanpäällä, niin poikkeuksellisen kyväkkäällekkin päättäjälle on iso lisäarvo päästä käymään paikanpäällä.

Jopa he joilla on kokemusta kriiseistä, afrikka, kaukoitä, Balkannin alue, niin kuvailevat tilannetta tuolla sellaiseksi että näkeminen on tärkeää.

Tietenkin vierailuissa on tärkeää että vierailevien päättäjien turvallisuus voidaan taata, sieltä pitää päästä ehjänä takaisin.

Haitta on se että käyminen viakuttaa tunteisiin, päätöksen tekemiseen tulee tunnetta, sitä voi pitää myös haittana, mutta näkisin että siitä on tässäyhteydessä haittaa lähinnä hyökkääjälle. Ukrainalle erittäin tärkeää että se saa päättäjät käymään paikanpäällä.
 

MkH

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
432
No tätä käytettiin maaliskuun alussa ukrainan toimesta "faktana" venäläisten pommituksista. https://euromaidanpress.com/2017/03/23/balakliia-warehouses-explosion-what-we-know-now/

Ukraine to probe after videos show alleged Russian POWs shot, abused tämäkin on tapahtunut ohhoh eikai nyt sankari puolustajat sentäs näin ole voineet tehdä?
Tässä tosissaan pienet muruset mutta lista on pitkä, todisteita halusit, tässä ole hyvä. jatketaanko syvemmälle?
Eikös tuossa otsikossa kirjaimellisesti sanota, näin suomeksi käännettynä, että "Ukraina käynnistää tutkimuksen perustuen videoihin, joilla väitettyjä venäläisiä sotavankeja ammutaan ja pahoinpidellään"?

Tähän liittyen pikku tehtävä. Etsi vastaavantyyppinen otsikko ryssän puolelta, vaikka tyyliin: "Venäjä käynnistää tutkimuksen perustuen videoihin, joilla ukrainalaisia siviilejä ammutaan".
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
28.03.2017
Viestejä
343
Muttakun muttakun mediaseksikästä, trendaavaa ihkua.. reddit.com/r/combatfootage on ehkä ainoa paikka internetin ihmeellisessä maailmassa missä katsotaan asioita objektiivisesti, erittäin surullista huomata että täälläkin poistellaan viestejä jos yhtään erehtyy ukrainaa haukkumaan
Tällä voi myös olla merkitystä jos uusi profiili alusta asti kirjoittaa hyvin Venäjämielistä sisältöä.

Eiköhän täällä ole kaikille selvää että sodassa yksittäiset henkilöt ja yksiköt tekevät sotarikoksia. Ero tulee siitä miten laajalla mittakaavalla niitä tehdään ja miten kyseinen valtio reagoi niihin. Venäjä palkitsee tekijät, Ukraina on julkisesti antanut ilmoituksen tutkivansa väitteet. Lisäksi on aika selvää Venäjän hyökkäyksen olevan perusteeton ja jokainen täysjärkinen on tässä Ukrainan puolella.
 
Liittynyt
14.02.2017
Viestejä
1 348
- Länsi ei ole ainakaan yhtä heikko kuin kuviteltiin
En tiedä ketkä kuvittelivat, mutta ainakin omasta mielestäni länsi on paljon heikompi mitä itse kuvittelin. Siinä vaiheessa kun siviilejä tapetaan/pommitetaan tuota tahtia euroopassa vuonna 2022, luulisi että länsi olisi ollut yhtenäinen ja päättänyt olla rahoittamatta Venäjän sotaa. Mutta näinhän ei ole vaan isot EU maat jatkavat kaasun ostamista -> venäjä voi jatkaa sodankäyntiä pidempään.

Lännen heikkous on se että raha on tärkeämpää kuin yhtenäinen eurooppa. Lännellä on ollut mahdollista valmistautua tähän hetkeen jo vuodesta 2014 koska silloin venäjän hyökkäys käynnistyi. Eli ei voida puhua mistään yllätyshyökkäyksestä. Euroopan olisi pitänyt 2014 jo aloittaa valmistelut kaasunoston pysäyttämiselle venäjältä ja alkaa rakentamaan omia varastoja ja LNG terminaaleja jotta kaasun saisi muualta tuotua.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 365
Minä ainakin tuen vähintään mielipide/avustustasolla Ukrainaa, ja itse asiassa tarvittaessa kaikkia muitakin Venäjän vihollisia, jos sellaisiin selkkauksiin naapurimaa vielä ryhtyy.
Suomea sitten tarvittaessa viimeiseen hengenvetoon asti, vaikka en ihan nuori varsa enää olekaan.
:og:
Ja jos Suomessa joskus rynnäkkökiväärit uusitaan, niin ne vanhat voitaisiin lahjoittaa luotettaville maanpuolustushenkisille suomalaisille kotimaan puolustamista varten vaikka 3-5 täyden patruunalippaan kanssa (Sveitsiläiseen tyyliin).
Itse lupaan hommata vaadittavat asekaapit ja turvaselvitykset & spesiaaliaseenkantoluvan, jos sille linjalle lähdetään.
:comp:
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
943
Ja jos Suomessa joskus rynnäkkökiväärit uusitaan, niin ne vanhat voitaisiin lahjoittaa luotettaville maanpuolustushenkisille suomalaisille kotimaan puolustamista varten vaikka 3-5 täyden patruunalippaan kanssa (Sveitsiläiseen tyyliin).
Itse lupaan hommata vaadittavat asekaapit ja turvaselvitykset & spesiaaliaseenkantoluvan, jos sille linjalle lähdetään.
:comp:
Se nyt vielä puuttuisi, että annettaisiin kännisille mahdollisuus avata kaappi ja ottaa oma rynnäkkökivääri esiin. :rofl:
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 365
Se nyt vielä puuttuisi, että annettaisiin kännisille mahdollisuus avata kaappi ja ottaa oma rynnäkkökivääri esiin. :rofl:
Luotettaville suomalaisille. Sellaisille, joilla ei ole rikosrekisteriä eikä edes putkareissuja kännissä heilumisesta. Valtaosa suomalaisista kuuluu tähän joukkoon.
(Sitten vaikka IoT-liityntä ilmoittamaan, jos rynkkykaappi avataan ilman etukäteen pyydettyä lupaa.)
Kännisillä on jo se hirvikivääri, pari haulikkoa ja muutama lintukivääri asekaapissa. Ja lisäksi mahdollisesti pari papalta periytynyttä luvatonta sotasaalisasetta.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
En tiedä ketkä kuvittelivat, mutta ainakin omasta mielestäni länsi on paljon heikompi mitä itse kuvittelin. Siinä vaiheessa kun siviilejä tapetaan/pommitetaan tuota tahtia euroopassa vuonna 2022, luulisi että länsi olisi ollut yhtenäinen ja päättänyt olla rahoittamatta Venäjän sotaa. Mutta näinhän ei ole vaan isot EU maat jatkavat kaasun ostamista -> venäjä voi jatkaa sodankäyntiä pidempään.
Yleisemmällä tasolla kuviteltu toisin, mukaanlukien putin.

Moni on yllättynyt kuinka yhtenäisesti ja tiukasti länsi on reagoinut venäjän hyökkäysotaan. Pakottein, avoin sun muin toimin.

. Eli ei voida puhua mistään yllätyshyökkäyksestä.
Putinin 2022 hyökkäysota on ollut monelle yllättys, putin toimet on ollut yllätys.

Joo, talvella tiedettiin putinin joukkojen siirto, harjoitukset sun muut ja suorat uhkaukset, mutta ei kuviteltu että putinkaan on sellainen että tekee sen mitä teki. Joidenkin uutisten mukaan ei venäjälläkään siihen kaikki ukoneet, tai ei edes siellä mitkä sitten lähti kongreettisesti hyökkään, ei oligarkit ei jne.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
999
En tiedä ketkä kuvittelivat, mutta ainakin omasta mielestäni länsi on paljon heikompi mitä itse kuvittelin. Siinä vaiheessa kun siviilejä tapetaan/pommitetaan tuota tahtia euroopassa vuonna 2022, luulisi että länsi olisi ollut yhtenäinen ja päättänyt olla rahoittamatta Venäjän sotaa. Mutta näinhän ei ole vaan isot EU maat jatkavat kaasun ostamista -> venäjä voi jatkaa sodankäyntiä pidempään.

Lännen heikkous on se että raha on tärkeämpää kuin yhtenäinen eurooppa. Lännellä on ollut mahdollista valmistautua tähän hetkeen jo vuodesta 2014 koska silloin venäjän hyökkäys käynnistyi. Eli ei voida puhua mistään yllätyshyökkäyksestä. Euroopan olisi pitänyt 2014 jo aloittaa valmistelut kaasunoston pysäyttämiselle venäjältä ja alkaa rakentamaan omia varastoja ja LNG terminaaleja jotta kaasun saisi muualta tuotua.
Täysin samaa mieltä. Saksa on maksanut Venäjälle kaasusta sodan alkamisen jälkeen enemmän kuin mitä kaikki Euroopan maat ovat yhteensä lahjoittaneet riihikuivaa rahaa Ukrainalle. Saksa rahoittaa siis Venäjän sotaa ihan kunnolla, eikä mitään isompaa äläkkää edes nouse. Media ei hiisku asiasta tai nosta sitä tikunnokkaan, tavallaan kukaan ei edes kyseenalaista. Lukuunottamatta muutamia valveutuneempia näppäimistösankareita foorumeilla, kuten täällä.

Kokonaisuudessaan EU on kyllä osoittanut munattomuutensa ja sen, että vielä 2022 vuonnakin täysimittainen hyökkäyssota raiskauksineen, siviilien tappamisiniin, kiellettyjen aseiden käyttämisiin.... On lopulta ihan OK. Kunhan hyökkääjä vaan myy jatkossakin kaasua.
 
Liittynyt
14.09.2017
Viestejä
2 115
Täysin samaa mieltä. Saksa on maksanut Venäjälle kaasusta sodan alkamisen jälkeen enemmän kuin mitä kaikki Euroopan maat ovat yhteensä lahjoittaneet riihikuivaa rahaa Ukrainalle. Saksa rahoittaa siis Venäjän sotaa ihan kunnolla, eikä mitään isompaa äläkkää edes nouse. Media ei hiisku asiasta tai nosta sitä tikunnokkaan, tavallaan kukaan ei edes kyseenalaista. Lukuunottamatta muutamia valveutuneempia näppäimistösankareita foorumeilla, kuten täällä.

Kokonaisuudessaan EU on kyllä osoittanut munattomuutensa ja sen, että vielä 2022 vuonnakin täysimittainen hyökkäyssota raiskauksineen, siviilien tappamisiniin, kiellettyjen aseiden käyttämisiin.... On lopulta ihan OK. Kunhan hyökkääjä vaan myy jatkossakin kaasua.
Jep. Mut toi on Saksan moka. Ei siitä lannata loputtomasti syyllistää, kunhan oikeasti sitoutuisivat lopettamaan kaasun ostamisen Venäjältä jollain aikavälillä. Ydinvoimaloiden uudelleen avaaminenkin voisi auttaa asiaa siellä.

Tietty voi lainata Seppoa, et: "Saksa on paska maa."
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
999
Tähän liittyen, esimerkiksi saksalainen muotiketju New Yorker jatkaa edelleen toimintaansa Venäjällä ja on jopa avannut uusia myymälöitä sodan alkamisen jälkeen...
Pakko vielä kommentoida vaikka olisi pitänyt kirjoittaa tämä jo edelliseen viestiini... Mutta miettikää nyt saatana, Saksa on tosiaan maksanut Venäjälle kaasusta sodan alkamisen jälkeen enemmän kuin kaikki Euroopan maat ovat yhteensä lahjoittaneet rahaa Ukrainan puolelle. Onhan se nyt ihan helvetin käsittämätöntä, etenkin kun miettii kokonaiskuvaa. Muissa Euroopan maissa mietititään paljonko voidaan valtion budjetista irrottaa avustuksiin, jotkut maat yrittävät parhaansa ja sitten Euroopan yksi kulmakivistä, Saksa, näyttää kuvainnollista keskisormea ja tunkee Putinin taskuun enemmän fyrkkaa mitä kaikki muut ovat saaneet kasaan Ukrainalle.

Miettikää sitä ihan oikeasti hetki. Saksa on Euroopan johtajamaita. Meillä Suomessa jotkut punaisen ristin keräilijät keräävät rahaa Ukrainaan Prisman kassojen ulkopuolella, mutta jokainen eurokin mitä joku mummo sinne lahjoittaa, niin "meidän oma" Saksa, Euroopan kulmakivi, pistää 5 euroa jokaista mummon euroa kohti Venäjälle.

Ja sitten ihmetellään ja ylistetään Euroopan yhtenäisyyttä ja Venäjän epäonnistumista. Miettikää millainen epäonnistuminen se olisi voinutkaan olla, jos Saksa ei olisi tukijana taustalla?
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Media ei hiisku asiasta tai nosta sitä tikunnokkaan, tavallaan kukaan ei edes kyseenalaista. Lukuunottamatta muutamia valveutuneempia näppäimistösankareita foorumeilla, kuten täällä.
En tiedä mitä "mediaa" seuraat, mutta ns "valtamediassa" on ollut Saksasta juttuja , isojakin juttuja liittyen venäjän hyökkäysostaan ja Saksan venäjä politiikkaan, energia politiikkaan jne.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 321
Sotaan liittyy kyllä aika kummallisia piirteitä, mutta niinhän se sodissa (meinasin kirjoitta "nykyajan-", mutta sehän olisi ollut ihan BS:aa, aina se on ollut näin) aina menee. Saksan ja Ranskan munattomuus on surkeaa, ja varmaan skaalassa merkityksellisintä, mutta toisaalta onhan sekin jännä kuvio että Venäjä myy kaasua Eurooppaan Ukrainan läpi kulkevan kaasuputken kautta, ja ilmeisesti rahaliikenne kulkee lähes normaalisti, eli kun Orban maksaa kaasustaan sen typerän ruplahärdellin kautta, Venäjä saa myyntitulot ja Ukraina vuokraa siitä kaasuputkesta :hmm:

Ukraina voisi pistää kaasun poikki, mutta eipä pistä, koska se saisi Euroopalta poliittisesti ja Venäjältä taloudellisesti kuokkaan.

Toinen kuvio mitä ihmettelin on että Venäjällä on "rauhanturvajoukko" Transnistriassa, hieman hähmäisen sopimustilanteen kanssa. Miten hitossa tätä joukkoa huolletaan? Safkaa ja bensaa varmaan saa ihan niiltä Transnistrian separatisteiltä, mutta mitä jos menee panssarivaunu paskaksi? Koko Moldovaan ei pääse muuten kuin Romanian tai Ukrainan kautta, ja pitäisin aika erikoisena jos Ukraina sallii huoltaa tuota joukkoa oman alueensa kautta - eli käytännössä sen pitää tapahtua tavalla tai toisella Romaniasta? :hmm:
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Oli aiemmin puhetta mahdollisesti piilotelluista asekuljetuksista Suomesta Ukrainaan. Olisiko tässä osa sellaisista:
Lainaus linkistäsi
Interestingly, the projectiles seen here are Finnish 155 tkr88 (a derrivative of French LU 111 HE) with a range of 24 kilometers. This may be a part of recent undisclosed aid from Finland.
Kääntäjän läpi.
Mielenkiintoista on, että täällä nähdyt ammukset ovat suomalaisia 155 tkr88 (johdannainen ranskalaisesta LU 111 HE:stä), joiden kantama on 24 kilometriä.

Tämä saattaa olla osa Suomen viimeaikaista julkistamatonta apua.
 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
9 545
Ja jos Suomessa joskus rynnäkkökiväärit uusitaan, niin ne vanhat voitaisiin lahjoittaa luotettaville maanpuolustushenkisille suomalaisille kotimaan puolustamista varten vaikka 3-5 täyden patruunalippaan kanssa (Sveitsiläiseen tyyliin).
Itse lupaan hommata vaadittavat asekaapit ja turvaselvitykset & spesiaaliaseenkantoluvan, jos sille linjalle lähdetään.
:comp:
Käy jo valmiiksi SRA kurssi ja hommaa kaappi, niin päässet ostamaan noi tulevat ylijäämärynkyt itselles kun aika tulee. Ilmaiseksi niitä ei kannata jakaa.
Tai käyt vaan kurssin ja ostat rynkyn, viikon homma, jos oikeasti kiinnostaa. Asekaappiin menee kuitenkin jo tonni, niin ei se rynkyn ostaminen ole luultavasti mikään kynnyskysymys.
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 457
Toinen kuvio mitä ihmettelin on että Venäjällä on "rauhanturvajoukko" Transnistriassa, hieman hähmäisen sopimustilanteen kanssa. Miten hitossa tätä joukkoa huolletaan? Safkaa ja bensaa varmaan saa ihan niiltä Transnistrian separatisteiltä, mutta mitä jos menee panssarivaunu paskaksi? Koko Moldovaan ei pääse muuten kuin Romanian tai Ukrainan kautta, ja pitäisin aika erikoisena jos Ukraina sallii huoltaa tuota joukkoa oman alueensa kautta - eli käytännössä sen pitää tapahtua tavalla tai toisella Romaniasta? :hmm:
Tuossa kuvaa Transinistrian joukoista. En hirveästi huolestuisi huollon suhteen. Tuo Transinistria on kuulemma ollut perinteisesti hyvä ns. nakkisuoja. Eli kevyitä hommia (ts. ei mitään) ja pieni ulkomaanbonus päälle liksaan. Mukavampi ilmasto kuin Siperiassa.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
985
Käy jo valmiiksi SRA kurssi ja hommaa kaappi, niin päässet ostamaan noi tulevat ylijäämärynkyt itselles kun aika tulee. Ilmaiseksi niitä ei kannata jakaa.
Tai käyt vaan kurssin ja ostat rynkyn, viikon homma, jos oikeasti kiinnostaa. Asekaappiin menee kuitenkin jo tonni, niin ei se rynkyn ostaminen ole luultavasti mikään kynnyskysymys.
Ei se mikään viikon homma ole. Kiväärillä tulee olla osoittaa 12kk harrastuneisuutta (käsiaseella 24kk), vähintään 5 kertaa. Harrastuskertojen tulee ajoittua tasaisesti 1 vuoden ajalle ja välissä ei saa olla yli 3 kk taukoja.

Lopulta vielä kiinni siitä, mikä byrokraatti on oman kylän poliisiasemalla leimaamassa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
999
Media ei hiisku asiasta tai nosta sitä tikunnokkaan, tavallaan kukaan ei edes kyseenalaista..
En tiedä mitä "mediaa" seuraat, mutta ns "valtamediassa" on ollut Saksasta juttuja , isojakin juttuja liittyen venäjän hyökkäysostaan ja Saksan venäjä politiikkaan, energia politiikkaan jne.
Kyllä minä seuraan mediaa ihan laajalla skaalalla, niin Suomen kuin ulkomaiden mediaa. En missään väittänytkään, että asiasta ei olisi yhtäkään uutista. Toki siitä on. Mutta sitä ei ole silti nostettu tikunnokkaan eikä etusivujen uutiseksi, kuten luulisi silloin kun ymmärtää realiteetit. Esimerkiksi juuri nyt jos menee is.fi, niin etusivun uutisissa ei ole halaistua sanaakaan mistään Saksaan liittyvästä. Sen pitäisi olla etusivun uutinen, jos me todella haluaisimme olla yhtenäisenä Eurooppana tukemassa Ukrainaa. Pitäisi olla kolumneja siitä että "miksi Saksa toimii miten toimii", pitäisi olla artikkeleita jotka kyseenalaistaa koko Saksan toimimisen johtajamaana, pitäisi olla artikkeleita jotka kertovat täysin mihin Saksa rahaa antaa, pitäisi olla selvityksiä kuka Saksassa sitä rahaa syyntää Putinin taskuun ja kenen päätöksiä nämä ovat....

Vaan ei ole. Yksi tai kaksi pientä hassua uutista voi olla toki siellä täällä, mutta kokonaisuudessaan hyvin vähälle on jäänyt mediaäläkkä asiasta. Sille on siis hiljainen hyväksyntä ympäri Eurooppaa. Vaikka edelleen, vielä kertaalleen, Saksa on maksanut Venäjälle kaasusta enemmän kuin mitä kaikki muut Euroopan maat ovat rahaa lahjoittaneet Ukrainalle.

Miten turhalta mahtaa tuntuakkaan siitä mummosta joka tunkee vähäisistä eläkerahoistaan sen yhden euron Ukrainan avustuksiin, jos kuulisi että homma on sillä tavalla käytännössä turhaa että Saksa pistää sinun euroasi kohden 5 euroa Venäjälle? Miksi Euroopan tavallisten kansalaisten pitäisi vähistä rahoistaan lahjoittaa ja tukea Ukrainaa, kun samalla Euroopan kulmakivi Saksa tunkee viisinkertaisesti saman summan Putinin taskuihin? Tavallinen tuulipukukansa ei sitä ymmärrä, koska he eivät sitä tiedä. Miksi he eivät tiedä? Siksi, että sitä ei ole rummutettu medioiden etusivuilla ja kerrottu tästä selkeästi ykkösuutisena, että mitä oikein tapahtuu ja kuinka suurista summista puhutaan.

Siitä on kyse ja se on minun pointtini
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 321
Tuossa kuvaa Transinistrian joukoista. En hirveästi huolestuisi huollon suhteen. Tuo Transinistria on kuulemma ollut perinteisesti hyvä ns. nakkisuoja. Eli kevyitä hommia (ts. ei mitään) ja pieni ulkomaanbonus päälle liksaan. Mukavampi ilmasto kuin Siperiassa.
Niin, nuohan on Transnistrian omia tyyppejä. Tosin eipä ne venäläisetkään siellä varmaan mitään superkommandoja ole, tuo nakkisuoja on varmaan (ja erityisesti nyt) aika hyvä kuvaus. Mutta silti kummallinen kuvio kun on tuollainen hähmäinen operaatio jossa jätkät on käytännössä saarroksissa.

Toinen juttu, kun haluttiin (heh heh) sitä rehellistä, toisenkin puolen kattavaa journalismia, niin tässä hyvä juttu Washington Postilta: https://www.washingtonpost.com/world/2022/05/26/ukraine-frontline-russia-military-severodonetsk/

Jätkillä on loppunut moti täysin kun kalusto, johto ja koulutus on paskaa (oikeastaan tulee mieleen että tämän sietämisen opettelu taitaa olla sotilaskoulutuksen yksi tärkeimpiä oppeja :hmm:). En ihmettele tarinaa yhtään, Ukrainan armeijassa on kuitenkin varmasti aika paljon vanhaa pahaa neukkupohjaa, ja ylipäänsä kun pitäisi levittää osaava upseeristo sekä taistelutoimiin että koulutukseen niin ohueksihan se menee ja laatu voi olla paikoitellen ihan sysipaskaa. Ja ylipäänsä kaikki sotilasoperaatiot, jopa ihan kohtuullisesti koulutetuissa armeijoissa melko helveltillistä säätämistä. Siellä on jätkät eläneet perunalla päivässä ja yrittäneet torjua venäläisiä pelkillä rynkyillä, käsikranaateilla ja parilla RPG:llä, minkä niidenkin käyttö on pitänyt itse opetella rintamalla. Ei radioyhteyttä ylempiin upseereihin. Ei järkevää keinoa evakuoida haavoittuneita. Ja tietenkin ainoa keino koittaa saada hommaan mitään järkeä on huudella asioista julkisuudessa, mikä on tietenkin field day vihollisen propagandalle.

Hieman samaahan noilta suomalaisilta taistelijoiltakin on saanut kuulla.

No, onnistuuhan se noinkin kun vastapuolla meininki on vielä paskempaa.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
16 125
Kyllä minä seuraan mediaa ihan laajalla skaalalla, niin Suomen kuin ulkomaiden mediaa. En missään väittänytkään, että asiasta ei olisi yhtäkään uutista. Toki siitä on. Mutta sitä ei ole silti nostettu tikunnokkaan eikä etusivujen uutiseksi, kuten luulisi silloin kun ymmärtää realiteetit. ...
Siitä (saksan energiapolitiikasta) on ollut juttuja tälläviikolla, viimevikoolla, edellis viikolla. Jos ei niitä ei ole lukenut, niin tuskin niitä nyt lukee, jos on lukenut, niin ei se ole siitä mihinkään muuttunut.

Euroopan maat tekee töitä täydellä teholla millä saavat vähennettyä venäjän enrgiariippuvuutta, Suomi on paljon vähemmän riippuvainen, mutta meillä pientä ajoitus onnea, selviämme syksyyn, ja riippuvuutemme on sen verran kohtuullinen että jos aikataulut pitää niin saamme rakennettua infraa millä selvitään ensi talvenakin.

Jos venäjä pistää kaasuhanoja keskieuroopasta kiinni, niin se vaikuttaa meihinkin.

Kaasun osalta tilanne on sellainen että kumpikin venäjä ja eurooppa haluaa sitä käyttää pakotteena, mutta kumpikin kärsii siitä niin paljon ettei sen käyttämistä pakotteena ole järkeä.

Kaasuhanojen sulkeminen ei Ukrainan sotaan niinkään vaikuta, vaan Venäjän sisäiseen tilanteeseen, mutta nykyisin ei uskota vallakumoukseen joka lopettaisi Venäjän hyökkäyssodan.

Ukrainan kannalta kaasu ei nyt ole se juttu.

Jos vertaa kaasunliikevaihtoa ja avustuksia niin se nyt on vain sellaista vaikuttamista, mielikuva juttua.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 801
Pitäisi olla kolumneja siitä että "miksi Saksa toimii miten toimii", pitäisi olla artikkeleita jotka kyseenalaistaa koko Saksan toimimisen johtajamaana, pitäisi olla artikkeleita jotka kertovat täysin mihin Saksa rahaa antaa, pitäisi olla selvityksiä kuka Saksassa sitä rahaa syyntää Putinin taskuun ja kenen päätöksiä nämä ovat....
Tuossa on yksi kolumni aiheesta ja näkökulmaa miksi Saksa ei voi pistää nyt hanoja Venäjältä kiinni: Analyysi: Venäjän kaasusta riippuvainen Saksa voi vetää koko Euroopan syvään taantumaan, jos energiapakotteet otetaan sittenkin käyttöön
 
Liittynyt
22.10.2018
Viestejä
9 545
Ei se mikään viikon homma ole. Kiväärillä tulee olla osoittaa 12kk harrastuneisuutta (käsiaseella 24kk), vähintään 5 kertaa. Harrastuskertojen tulee ajoittua tasaisesti 1 vuoden ajalle ja välissä ei saa olla yli 3 kk taukoja.

Lopulta vielä kiinni siitä, mikä byrokraatti on oman kylän poliisiasemalla leimaamassa.
Jaa? Olet toki rajoitettu sen päivän kestävän kurssin jälkeen ostamaan vain 10 patruunan lippaita, mutta rynkyn voit hakea kaupasta ilman mitään 12kk harrastuneisuutta. ERVA lippaita varten sit se vähintään 12kk harrastusta alle.

Ja aika vahvasti OT:n puolella.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 411
Vaan ei ole. Yksi tai kaksi pientä hassua uutista voi olla toki siellä täällä, mutta kokonaisuudessaan hyvin vähälle on jäänyt mediaäläkkä asiasta.
[...]
Miksi he eivät tiedä? Siksi, että sitä ei ole rummutettu medioiden etusivuilla ja kerrottu tästä selkeästi ykkösuutisena, että mitä oikein tapahtuu ja kuinka suurista summista puhutaan.
Onhan tuota aihetta käsitelty suoraan ja epäsuorasti vaikka hesarin pääkirjoituksissa aika monta kertaa...


"Venäjän taloutta ei ehkä saa äkkiä romahtamaan, mutta sen murenemista pitää nopeuttaa. Venäläisen öljyn ja kaasun tuonnin lopettaminen tuhoaisi maan talouden vastustuskyvyn. Euroopan pitää edistää tuontikieltoja tai -tulleja heti."


"Jos moraali ja säännökset halutaan yhteneviksi, yhtenäistäminen on tehtävä komissiossa ja EU-maissa. Niiden on päätettävä lopettaa kauppa tai kiellettävä kaikki asioiminen Gazprombankin kanssa – jos siis energiakauppa halutaan todella pysäyttää, ja jos vastuuta halutaan kantaa eikä sysiä sinne tänne."


"Suomi on usein ollut EU-politiikassa samoilla linjoilla kuin Saksa. Tässä Suomen tulee olla toisella kannalla ja vaatia Saksalta parempaa moraalia."


"Tällä hetkellä EU-maat rahoittavat energiantuonnillaan Venäjän sotakonetta noin 660 miljoonalla dollarilla päivässä. Tilanne on moraalisesti sietämätön. Energiariippuvuus Venäjästä pitää katkaista niin nopeasti kuin mahdollista. Irtautumista olisi hyvä vauhdittaa säätämällä venäläiselle energialle reilu tuontitulli. "
 

GGoljatti

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.03.2022
Viestejä
1 639
Mitä nyt uutisista lueskellut ja jenkkien touhua aikuisikäni seuranneena niin Suomalaiset ei tarvitse ensimmäistäkään rynnäkkökivääriä omaan kaappiin. Ja jos tuota toiminnallista ammuntaa harrastaa niin ei nuo vaatimukset ainakaan liian lievät ole.

Ja tämä liittyy Ukrainan sotaan siten että siellä nyt niitä pyssyjä jaetaan kaikelle kansalle. Jaettaisiin ehkä täälläkin jos kaakkois Suomi olisi rys.. Anteeksi Venäläisten hallussa ja murkulaa tulisi niskaan minkä ehtii. Ehkä Lappeenrannan ja Imatran naiset raiskattu ja nuoret lähetetty Venäjälle saamaan uutta oppia.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 520
Viestejä
4 165 050
Jäsenet
70 419
Uusin jäsen
KukkoPärssinen

Hinta.fi

Ylös Bottom