Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 614
Voi harmi. Valon pilkahdus Mordorissa. Nyt toki joku voisi sanoa et pitäisikö vielä siirtää natoon liittymistä jos tämä hoituisi luonnollisella tavalla. Nato jäsenyys on käytännössä ikuinen riesa, Putin (toivottavasti) ei.
Natolle on oma ketjunsa. Siellä sinulta on kysytty jo aiemminkin että mitä ne NATOn haittapuolet ovat, mutta ei tunnu irtoavan muuta kuin tuollaista räksytystä ilman mitään konkreettista.

NATO ei ole olemassa myöskään Putinia varten, vaan yleisesti Venäjän luomaa uhkaa vastaan. Se uhka ei pääty Putiniin.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 109
Sekoitit nyt äänestyksen "äänestykseen". Tarkoitin sitä ensimmäistä, missä saa vaalisalaisuuden kanssa kertoa oman mielipiteensä ja se lasketaan. Venäläinen "äänestys" on tietty ihan oma juttunsa, eikä sen ole tarkoituskaan laskea ääniä.
Karjalassa voitaisiin kysyä, haluatteko liittyä Suomeen... Lopputulos saattaisi olla sama riippumatta siitä, järjestettäisiinkö täysin rehellinen kansanäänestys vai lähettäisikö Suomi "pieniä vihreitä miehiä" Viipuriin järjestämään samanlaisen feikkiäänestyksen kuin Krimillä tehtiin..
 
Liittynyt
31.10.2016
Viestejä
223
Karjalassa voitaisiin kysyä, haluatteko liittyä Suomeen... Lopputulos saattaisi olla sama riippumatta siitä, järjestettäisiinkö täysin rehellinen kansanäänestys vai lähettäisikö Suomi "pieniä vihreitä miehiä" Viipuriin järjestämään samanlaisen feikkiäänestyksen kuin Krimillä tehtiin..
Tästä tulikin ajatuksena että venäjä harrastaa paskotun alueen strategiaa, eli vallataan alue, pidetään sitä hallinnassa erinäisillä terrorikeinoilla, jos konflikti pitkittyy, niin tuhotaan väestö, infra, teollisuus ja maaperä, vihollinen toteaa että alue on täysin arvoton ja jos se otettaisiin takaisin niin menisi vuosikymmen tai enemmän saada se takaisin siihen tilaan missä se oli ennen örkkejä, joten venäjä saa pitää maapalansa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 949
Ihan uskomatonta sodankaynnin taitoa ylittaa tuollaisia peltoja keskelta yli. Niin isoja peltoja etteivat edes nae ampujaa metsan rajasta kun jaa horisontin alle.
Tässä tapauksessa kuitenkin Ukrainalaissotilaan puhuman perusteella tuo hyvä näkyvyys olisi edesmenneelle panssarimiehistölle ollut lähinnä etu, joka ei kuitenkaan heitä pelastanut, koska loppu on tullut Panzerfaust 3:lla. Sitä ei ihan hirveän kaukaa laukaista. Ukrainalaisten käyttämä versio ei välttämättä ole ihan viimeisintä huutoa edes niin saattaa olla vaikka vaan 300m maksimietäisyys ja parhaassakin tapauksessa se on korkeintaan joku 800m.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 597
Voi harmi. Valon pilkahdus Mordorissa. Nyt toki joku voisi sanoa et pitäisikö vielä siirtää natoon liittymistä jos tämä hoituisi luonnollisella tavalla. Nato jäsenyys on käytännössä ikuinen riesa, Putin (toivottavasti) ei.
Jos tuo tallenne on tehty maaliskuun puolivälissä, se voisi tarkoittaa että putin on ollut aktiivisessa hoidossa niihin aikoihin. Silloin helmikuun lopusta huhtikuuhun oli putin piilossa bunkkerissaan (erilaisia etukäteen tehtyjä videoita jotka olivat mukamas aina tuoreita), koronan pelko taisi olla maksimissaan ja pöydän pituus kasvoi jopa nenän pituutta nopeammin harvoissa tapaamisissa. Olen tainnut jo aiemminkin tähän ketjuun arvella, oliko sodan yksi syy se, että putin uskalsi käydä silloin helmi-maaliskuussa jossakin leikkauksessa tai rankoissa hoidoissa jota sotimalla ja kaikkeen siihen liittyvillä uhkailuilla peiteltiin ja pönkitettiin valtaa? Tämä alla oleva Bellingcatin Christo Grozevin suunnalta saatu viestikin voisi sellaisesta antaa vinkkiä, mutta loppujen lopuksi tässä venäjän valheiden hyökyaallossa ja 5D- shakissa päätyy kyllä helposti omissa pohdinnoissaan moneen eri lopputulokseen.

 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
569
Kaksi aika mielenkiintoista ja osuvaakin arviota parilta professorilta. Aika oikeaan osuu tämä venäläissyntyisen professorin arvio siitä, että geopoliittiset vaikutukset ovat suuria: Professori: Odotan innolla Venäjän tappiota | Verkkouutiset

Kuulemma kunnollinen nöyryytys olis nyt paikallaan. Sinänsä ikävää, että suurin osa kansasta samaa "itsetuntohäiriöistä" porukkaa:

""– Venäjä on ehkä ollut köyhä, korruptoitunut ja autoritaarinen, mutta Putinin nähtiin investoivan armeijaan ja rakentavan Venäjän ”suuruutta”. Ja venäläiset ovat aina olleet heikkoina suuruuteen. He antaisivat vaikka paidan päältään saadakseen hämärän lupauksen suuruudesta.

-Paraateja, paraateja, paraateja. Tankkeja, tankkeja, tankkeja, Ohjuksia, ohjuksia, ohjuksia. Jopa ”liberaalit” venäläiset ovat olleet salaa viehättyneitä kuvitelmasta ”vakaana ja ylpeänä seisovasta Venäjästä”. Olen niin iloinen siitä, että Ukraina puhkaisi reiän tähän kuvitelmaan. Suuren ammottavan aukon.""

Venäjällä on kova tarve hakea vasalleja muista kansoista, joita sitten päällepärsmää: Professori: Venäjä näkee maailman vihollisina ja vasalleina –"Nato on venäläisessä strategisessa ajattelussa haittatekijä" - Suomenmaa.fi

""

Aleniuksen mukaan Venäjän omakuva valtiona on rakentunut satojen vuosien aikana kolmelle peruspilarille, jotka ovat yhä Kremlin ajattelun pohjana. Niitä ovat yksinvaltius, käsitys Venäjästä oikeanlaisen kristillisyyden puolustajana ja oman kulttuurin ylivertaisuus muihin verrattuna.

– Venäjä katsoo, että sillä on moraalinen oikeus määrätä paitsi oman kansansa asioista, myös määrittää muiden maiden rooli suhteessa itseensä,

Korostetun epäluuloisesti ajatteleva Venäjä näkee pohjimmiltaan maailman maiden jakautuvan kahteen rooliin: vihollisiin ja vasalleihin.

Aleniuksen mukaan tässä mielessä Suomi ei ole vielä riittävästi Venäjän kontrollissa, vaan sen pitäisi olla Venäjän alistettavissa ja palvelemassa Venäjän intressejä – tai ei ainakaan sotia niitä vastaan.""

Riski tietenkin on, että Venäjä ryhtyy valtiolliseen "kamikaze"-operaatioon.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 614
Hitlerin keskitysleireiltä tuttua touhua harrastetaan myös ukrainalaisten kohdalla. Tällä kerralla nimitys on "suodatusleiri".

Tiedätkö mitään Ukrainan armeijasta? Onko sinulla siellä sukulaisia tai ystäviä? Mitä ajattelet Ukrainan hallituksesta? Entä Putinista? Mitä mieltä olet sotilaallisesta erikoisoperaatiosta? Tunnetko tätä toimittajaa? Keitä tuossa kuvassa puhelimessasi on?”

Kysymyksiä kysymysten perään, päivästä toiseen ja uhkailun sävyttäminä. Valokuvia edestä ja sivusta, sormet mustetyynyyn ja sitten painallus paperille. Riisuutuminen, tatuointien etsintää. Jatkuvaa pulaa ruoasta. Jonotusta satojen muiden joukossa yhteen vessaan, ei vessapaperia, ei terveyssiteitä. Lyhyt yöuni urheiluhallin likaiselle lattialle käpertyneenä ilman patjaa tai peittoa. Pelkoa ja väkivaltaa.

Kuvaukset ovat Britannian yleisradioyhtiö BBC:n, Saksan radion ulkomaanpalvelu Deutsche Wellen, uutiskanava CNN:n ja The Washington Post -lehden haastatteluista. Niissä ukrainalaiset kertovat kokemuksistaan Venäjän armeijan perustamilla ”suodatusleireillä”, joille he ovat päätyneet, kun heidän kotiseutunsa on vallattu.

Venäjä on perustanut suodatusleirejä Ukrainan eteläosiin, jossa se on vallannut muun muassa Mariupolin, Melitopolin ja H’ersonin kaupungit sekä niitä ympäröivät asuinalueet.

Ukrainalaisten kertomukset leireiltä ovat syvästi henkilökohtaisia kokemuksia, joita värittää suru, katkeruus, pelko ja viha. Yksittäisinä kokemuksina ne ovat yhtä uskottavia tai epäuskottavia kuin muutkin sodan sumun keskeltä nousevat kauheudet. Toimittajia leireille ei päästetä.

Silminnäkijäkertomuksiin sisältyy erittäin paljon yhteneviä piirteitä ja yksityiskohtia, joista rakentuu selkeä kollektiivinen todistajanlausunto. Se viittaa siihen, että venäläisjoukkojen valtaamien alueiden ukrainalaisväestön seulominen suodatusleireille sekä heidän ”vapaaehtoiset evakuointinsa” Venäjälle ovat osa Kremlin järjestelmällisesti toteuttamaa sotastrategiaa. Ne ovat mahdollisesti myös laaja ihmisoikeusloukkaus.

Ihmisoikeusjärjestöt sekä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin tarkkailijat Ukrainassa pitävät kuvauksia suodatusleirien toiminnasta uskottavina.

-----

”Seulonnan” leireillä toteuttavat Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n kuulustelijat. Heidän tehtävänsä on poimia joukosta ”natsit”, eli käytännössä kaikki, jotka kyseenalaistavat Venäjän hyökkäyksen oikeutuksen.

Pieninkin epäilys ”natsiudesta” tai vastaanhangoittelu kuulustelijoille johti kuulusteltavan vientiin kellariin kidutettavaksi, kertoi BBC:n haastattelema pariskunta Oleksandr ja Olena.

Kuulustelujen ja puhelintietojen tutkinnan jälkeen ihmiset jaetaan ryhmiin. Vaarattomiksi arvioidut saavat todistuksen, joka oikeuttaa heidät asettumaan Itä-Ukrainaan tai Venäjälle. He, joita epäillään yhteyksistä Ukrainan hallintoon, viranomaisiin, armeijaan tai toimittajiin, lähetetään jatkokuulusteluihin Venäjän Itä-Ukrainan nukkevaltioihinsa perustamiin pidätyskeskuksiin. Niihin päätyvät myös uskonnolliset johtajat, mielipidevaikuttajat ja ihmisoikeusaktivistit.

Moni natsin leiman saanut on myös tapettu, entiset leiriläiset väittävät.
 
Liittynyt
01.10.2017
Viestejä
569
Sosiaalisen median alustat saattavat nyt muuttua tärkeiksi sotarikostodisteiksi. Suomessahan monessa foorumissa ei ole saanut julkaista kuin Venäjän armeijan hyväksymiä kuvia ja rumemmista saanut bänniä tai varoituksen, mutta linja näyttää muuttuvan ainakin kansainvälisesti, jos tämä ehdotus tulee linjaksi: Uusi keino käyttöön Venäjän epäiltyjen sotarikosten tutkinnassa: ”Uskomaton todisteiden lähde”

Kyllähän Ukrainan tapahtumat olisivat olleet pahoja sotarikoksia jopa 2. maailmansodan mittapuun mukaan, mutta nyt ne ylittävät jo käsityskyvyn. Sikäli harmi, että Venäjä on tehnyt nyt niin laajassa mitassa ja niin törkeän tasoisia rikoksia, että nyt helposti yrittävät sotaa eskaloimalla peittää tai päästä kokonaan pälkähästä näissä sotarikoksissaan.
 
Liittynyt
12.01.2022
Viestejä
224
Sosiaalisen median alustat saattavat nyt muuttua tärkeiksi sotarikostodisteiksi. Suomessahan monessa foorumissa ei ole saanut julkaista kuin Venäjän armeijan hyväksymiä kuvia ja rumemmista saanut bänniä tai varoituksen, mutta linja näyttää muuttuvan ainakin kansainvälisesti, jos tämä ehdotus tulee linjaksi: Uusi keino käyttöön Venäjän epäiltyjen sotarikosten tutkinnassa: ”Uskomaton todisteiden lähde”
Eihän tuo välttämättä vaikuta siihen millä kriteereillä materiaalia poistetaan palveluista, sen osalta ei tarvitse höllentää mitään. Tavoite täyttyy kun alustoille rekisteröityneille tutkijoille sallitaan pääsy myös liputettuun mutta poistettuun materiaaliin. Kyse on teknisistä ratkaisuista, ei välttämättä niinkään moderointimuutoksista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
14 651

Iltalehden tietojen mukaan keskeisiä poliitikkoja on varoitettu, että Venäjä voi katkaista kaasutoimitukset perjantaina.
Eipä suljettu kaasuja tänään. Peskov totesi uutisen huijaukseksi:

 

Hellsinki

Kapteeni pienkonekorjaaja
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
2 120
Tästä ku näkis videota. Epäilevät että mahdollisesti yli tuhat rys venäläistä olisi saanut surmansa. Onneksi eivät osaa sotia.

 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 144
Eipä suljettu kaasuja tänään. Peskov totesi uutisen huijaukseksi:

Mieleen tulee väkisinkin hybridivaikuttaminen, vuodetaan ensin huhu liikkeelle ja sitten kielletään ja haukutaan lehdistö epäluotettavaksi ja korostetaan venäjän luotettavuutta kasuntoimittajana (mikä ei toki estä hanojen sulkemista joskus tulevaisuudessa)..?
 
Liittynyt
06.11.2016
Viestejä
3 392
Tulee mieleen helmikuu kun Putini naureskeli sille kun lansi mukamas tiesi niin hyvin koska Venaja hyokkaa. Kaipa se kaasu katkaistaan parin viikon sisalla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 949
Tästä ku näkis videota. Epäilevät että mahdollisesti yli tuhat rys venäläistä olisi saanut surmansa. Onneksi eivät osaa sotia.

Jep, tämä vaikuttaisi olevan kyllä yksi sodan suurimmista tappioista yksittäisessä taistelussa. Voi olla kokonainen BTG pyyhkiytynyt kerralla, kuvatusta materiaalista on laskettu yhteensä yli 70 tuhottua tai hylättyä ajoneuvoa, suurin osa taitaa olla erilaisia panssaroituja. Miestappiotkin oletettavasti suuria.

Tässä otteita lopputulosta kuvaavista dronevideoista myös:
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 109
Jep, tämä vaikuttaisi olevan kyllä yksi sodan suurimmista tappioista yksittäisessä taistelussa. Voi olla kokonainen BTG pyyhkiytynyt kerralla, kuvatusta materiaalista on laskettu yhteensä yli 70 tuhottua tai hylättyä ajoneuvoa, suurin osa taitaa olla erilaisia panssaroituja. Miestappiotkin oletettavasti suuria.

Tässä otteita lopputulosta kuvaavista dronevideoista myös:
Aika kova oli Moskvankin upotus... Voi miestappioissa ja materiassa mitattuna olla aika siinä ja siinä tämä vertailu.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 686
Jep, tämä vaikuttaisi olevan kyllä yksi sodan suurimmista tappioista yksittäisessä taistelussa. Voi olla kokonainen BTG pyyhkiytynyt kerralla, kuvatusta materiaalista on laskettu yhteensä yli 70 tuhottua tai hylättyä ajoneuvoa, suurin osa taitaa olla erilaisia panssaroituja. Miestappiotkin oletettavasti suuria.

Tässä otteita lopputulosta kuvaavista dronevideoista myös:
Melkonen läjä romua, pitää sanoa että todella vaikuttavaa on Ukrainan kyky sotia, etenkin nyt kun nähdään että isommassakin mittakaavassa heillä on kyky pistää kampoihin.
Ei se toki yllätä, mutta kun on tottunut näkemään näitä max tusinan autokolonnoita ja yksittäisiä tankkeja pilvin pimein tuhottuna, niin siinä valossa. Sotavankien haastiksessa kuulustelija sanoi että heidän tapansa sotia on luovempi kuin ikivanhoja neuvostoliittolaisia sääntökirjoja lukevien venäläisten. Mainitsi että ukrainalaiset joukot saa ja osaa tehdä pienempinä ryhminä päätöksiä itsenäisestikin, luovuuttaan käyttäen. Kysyi kuulusteltavalta miksi ne kaivaa koko ajan poteroita joka paikkaan (ilmeisesti tarkoitti että kummallisiin paikkoihin), kuulusteltava sanoi "koska ohjekirjassa lukee".

Sitä luovuuttahan on nähty paljon, tankkeja korjataan, droneihin viritellään räjähteitä ynm. Tällaisen joukon ei ole ongelma pistää kylmäksi isompiakin porukoita.
Etenkin kun Pekka Toverin mukan venäläiset ovat tarvinneet kenraaleita eturintamaan että yleensä jotain tapahtuu. Ja venäläisten eteneminen taitaa perustua vain pommittamiseen ja kaiken tuhoamiseen, hitaasti. Hävityksestä päätellen, ehkä ne silti eivät ole vielä oppineet alun erehdyksistä, kuten jokunen viikko sitten arveltiin.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Huhut kaasumyynnin keskeytyksestä olivat täysi uutisankka vailla mitään todellisuuspohjaa. Oikeasti suunnitelmissa oli keskeyttää sähkönmyynti.

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 119
Huhut kaasumyynnin keskeytyksestä olivat täysi uutisankka vailla mitään todellisuuspohjaa. Oikeasti suunnitelmissa oli keskeyttää sähkönmyynti.

Suomen kannalta tällä ei ole mitään merkitystä. Olemme käytännössä omavaraisia. Venäjältä siis tyhjä arpa.
 
Liittynyt
08.11.2016
Viestejä
1 319
Suomen kannalta tällä ei ole mitään merkitystä. Olemme käytännössä omavaraisia. Venäjältä siis tyhjä arpa.
Eikös Suomi myös ilmoittanut jo noin kuukausi sitten että me lopetetaan sähköntuonti venäjältä siksi ajaksi kun sitä uutta ydinvoimalaa testataan (ettei ryssät voi tehdä tuhmuuksia silloin), tosin se taisi kyllä taas hajota ja tuottaa sähköä sitten "joskus".
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 911
Nyt alkaa todellisuus tulla esiin noille LNR ja DNR terroristeille myös. Nyt kun Venäjä ottaa häviötä tässä sodassa, niin niistä ei enää ole Venäjälle hyötyä. Nyt kun joutuvat vetäytymään Kharkivin alueelta, ei venäläiset päästä niitä Venäjälle. Jos koittavat niin joutuvat ammutuiksi tai vankilaan :D



Edit: alkaakohan Putkosta jo harmittamaan :D
 
Liittynyt
12.04.2022
Viestejä
710
Suomen kannalta tällä ei ole mitään merkitystä. Olemme käytännössä omavaraisia. Venäjältä siis tyhjä arpa.
Jännää nähdä kerrankin lammas suden vaatteissa. On siellä hätätila päällä.
Kaikki menee vituilleen, eikä ole kivaa leikkiä keskenään kun kaikki kaverit kaikkosivat.

Mistäs sen Porschen nyt ostaa? Tai Teslan? Eikä pääse enää etuilemaan aamiaisjonoissa hotellissa Kreikassa...

Mut hei hei "tovaritsh", ota coolimmin :poop:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 949
Nyt alkaa todellisuus tulla esiin noille LNR ja DNR terroristeille myös. Nyt kun Venäjä ottaa häviötä tässä sodassa, niin niistä ei enää ole Venäjälle hyötyä. Nyt kun joutuvat vetäytymään Kharkivin alueelta, ei venäläiset päästä niitä Venäjälle. Jos koittavat niin joutuvat ammutuiksi tai vankilaan :D



Edit: alkaakohan Putkosta jo harmittamaan :D
Kommenttien ja jonkun tekemän geopaikannuksen perusteella ovat kuitenkin siis ilmeisesti Venäjän puolella rajaa tuossa ja ei päästetä Venäjältä takaisin Ukrainan puolelle (tai ehkä mihinkään muualle ylipäätään, mutta tuossa erikseen käännöksen perusteella mainitsee etteivät pääse Venäjältä pois).
 
Liittynyt
12.04.2022
Viestejä
710
Kommenttien ja jonkun tekemän geopaikannuksen perusteella ovat kuitenkin siis ilmeisesti Venäjän puolella rajaa tuossa ja ei päästetä Venäjältä takaisin Ukrainan puolelle (tai ehkä mihinkään muualle ylipäätään, mutta tuossa erikseen käännöksen perusteella mainitsee etteivät pääse Venäjältä pois).
Mitähän Putkosen vallankumousmuistikirjaan kirjoitetaan tänään?
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 911
Kommenttien ja jonkun tekemän geopaikannuksen perusteella ovat kuitenkin siis ilmeisesti Venäjän puolella rajaa tuossa ja ei päästetä Venäjältä takaisin Ukrainan puolelle (tai ehkä mihinkään muualle ylipäätään, mutta tuossa erikseen käännöksen perusteella mainitsee etteivät pääse Venäjältä pois).
Joo ilmeisesti siinä rajavyöhykkeellä ovat.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 006
Luulisin, että rauhan tekeminen ilman isoja alueellisia saavutuksia on Putinille niin iso henkilökohtainen tappio, että ainoa mahdollinen tapa saada tämä ratkaisu on pelko suuremmasta tappiosta.

Putin lähti sotaan ajatuksenaan totaalinen Ukrainan valtaaminen ja alistaminen. Nyt pitäisi tyytyä johonkin pieniin palasiin itä-ukrainassa + globaaliin julkiseen nöyryytykseen - ei käy. Mielummin vaikka sitten soditaan ikuisesti.

Ainoa mikä estää ikuisen sodan on se, että Venäjän armeija romahtaa totaalisesti. Siitä ei ole vielä pienintäkään viitettä idässä tai etelässä.

Donets muodostaa Harkovasta itään aika luonnollisen maastoesteen jonka yli Ukrainan on vaikea hyökätä itään Venäjän hallitsemille alueille. Ukrainan pitäisi mitä pikimmiten saada Dnepr-joen länsiranta siivottua Venäläisistä. Ilman Hersonin takaisinvaltausta Venäjä on aivan liikaa voitolla.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 253
Tää taisi olla aiemmin jo jossain muodossa esillä, mutta nyt kotimaisittain:

Kuitenkin aika vakuuttavaa tarinaa tappiosta Z:talle.

Ukraina: Suuria tappioita venäläisille Donetsjoella – yli 70 panssaria tuhottu

T-90M tuhottu venäläinen tankki Ukrainassa toukokuussa 2022.
Tuhottu venäläinen T-90M-panssarivaunu Ukrainassa toukokuussa. /All Over Press





Venäläiset ovat Donetskin alueen kuvernöörin mukaan menettäneet runsaasti kalustoa ja sadoittain sotilaita.

Ukrainassa venäläisjoukot ovat jo kolmesti yrittäneet turhaan päästä yli Donetsjoesta maan itäosassa, kertoo alueen kuvernööri Serhi Haidai yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.
Ukrainalaisjoukot ovat joka kerta estäneet yritykset ja tuhonneet runsaasti venäläisten kalustoa. Venäjä on niin ikään menettänyt yrityksissä satoja sotilaita.
Venäläiset ovat yrittäneet rakentaa ponttonisiltoja niin, että taisteluhelikopterit ja pikaveneet suojaavat työtä. Haidain mukaan tämä ei kuitenkaan ole auttanut, sillä ukrainalaiset ovat tuhonneet kaluston.
Haidanin mukaan ukrainalaiset ovat tuhonneet yli 70 panssaria tai panssariajoneuvoa, kun niitä on oltu siirtämässä joen yli.
Ukrainan armeija julkaisi perjantaina videon, jossa näkyy tuhoutunut ponttonisilta ja romuttuneita ajoneuvoja. Sen kuvauspaikkaa ei kuitenkaan ole pystytty riippumattomasti vahvistamaan.
Liki kaikki sillat tuhottiin jo sodan alkuvaiheessa, joten Donetsin ylittäminen on osoittautunut venäläisille erittäin vaikeaksi.
Haidanin mukaan siviilien evakuointi Donetskista on Ukrainan sotamenestyksestä huolimatta hyvin monimutkaista, sillä kranaattituli ja ilmapommitukset kaupunkeihin ja kyliin jatkuvat edelleen rajuina.
 

Adasme

Tukijäsen
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
656
Ukraina aikoo aseistaa miljoona ihmistä

klo 20:33: Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov ilmoittaa Ukrainan valmistautuvan jo sodan seuraavaa vaihetta varten. Tällöin Ukrainan tarkoituksena on aseistaa miljoona ihmistä taisteluun Venäjää vastaan, brittilehti Guardian kertoo.

Reznikov kommentoi asiaa Facebook-sivullaan.

– Olemme aloittamassa uuden, pitkän vaiheen sodassa. Voittaaksemme sen, meidän on laskemoitava resurssimme tarkoin, vältettävä virheitä ja suunnattava vahvuutemme sellaisella tavalla, joka saa vihollisen murtumaan, hän toteaa.

Reznikov korostaa, että Ukrainan tavoitteena on palauttaa maan alueellinen koskemattomuus kansainvälisesti tunnustettujen rajojen mukaisesti.
Kirjoituksessaan Reznikov kiittää niin Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austinia kuin Britannian puolustusministeri Ben Wallacea Ukrainan saamasta aseavusta.


Kappas, eivät taida Ukrainalaiset antautua/antaa alueitaan ilmaiseksi tahi helpolla.
 
Liittynyt
03.12.2016
Viestejä
305
OT: Putte kyllä näyttää vanhalta ja väsyneeltä kun ikäkin jo viimein painaa. Ei enää ratsastella karhulla auringonlaskuun ja tehdä 100 maalia jäkismatsissa. Voitonpäivän esiintyminen ei vakuuttanut edes omia... hallitsevat muumiot.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 318
Luulisin, että rauhan tekeminen ilman isoja alueellisia saavutuksia on Putinille niin iso henkilökohtainen tappio, että ainoa mahdollinen tapa saada tämä ratkaisu on pelko suuremmasta tappiosta.

Putin lähti sotaan ajatuksenaan totaalinen Ukrainan valtaaminen ja alistaminen. Nyt pitäisi tyytyä johonkin pieniin palasiin itä-ukrainassa + globaaliin julkiseen nöyryytykseen - ei käy. Mielummin vaikka sitten soditaan ikuisesti.

Ainoa mikä estää ikuisen sodan on se, että Venäjän armeija romahtaa totaalisesti. Siitä ei ole vielä pienintäkään viitettä idässä tai etelässä.

Donets muodostaa Harkovasta itään aika luonnollisen maastoesteen jonka yli Ukrainan on vaikea hyökätä itään Venäjän hallitsemille alueille. Ukrainan pitäisi mitä pikimmiten saada Dnepr-joen länsiranta siivottua Venäläisistä. Ilman Hersonin takaisinvaltausta Venäjä on aivan liikaa voitolla.
Ikuisen sodan voi länsimaat helposti estää riittävällä aseavulla. Tähän asti on viety vain vähän hyökkäämiseen soveltuvaa kalustoa. Esim. 155mm tykkejä kun vietäisiin se 1000 kpl + riittävästi ammuksia, niin alkaisi tapahtua. Samoin toki muutkin asehaarat tarvitsevat vahvistusta, että Ukraina pääsee ajamaan ryss.. takaisin rajansa taakse.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 890
Ikuisen sodan voi länsimaat helposti estää riittävällä aseavulla. Tähän asti on viety vain vähän hyökkäämiseen soveltuvaa kalustoa. Esim. 155mm tykkejä kun vietäisiin se 1000 kpl + riittävästi ammuksia, niin alkaisi tapahtua. Samoin toki muutkin asehaarat tarvitsevat vahvistusta, että Ukraina pääsee ajamaan ryss.. takaisin rajansa taakse.
Onko näistä mitään uutta tietoa,onko jo käytössä Kanada lähettää Ukrainaan GPS-ohjattuja Excalibur-tykinammuksia: kantama 60 km, osumatarkkuus neljä metriä
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 458
Ikuisen sodan voi länsimaat helposti estää riittävällä aseavulla. Tähän asti on viety vain vähän hyökkäämiseen soveltuvaa kalustoa. Esim. 155mm tykkejä kun vietäisiin se 1000 kpl + riittävästi ammuksia, niin alkaisi tapahtua. Samoin toki muutkin asehaarat tarvitsevat vahvistusta, että Ukraina pääsee ajamaan ryss.. takaisin rajansa taakse.
Joo, Ukrainalla oli sodan alussa parisen tuhatta 152 millistä tykkiä. 100 parempaa vedettävää tykkiä ja parikymmentä tykkivaunua ei vielä ratkaise sotaa.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 394
Joo, Ukrainalla oli sodan alussa parisen tuhatta 152 millistä tykkiä. 100 parempaa vedettävää tykkiä ja parikymmentä tykkivaunua ei vielä ratkaise sotaa.
Kyllä ne satakin tykkiä auttavat merkittävästi.
Nyt käsittääkseni tilanne on ollut se, että Ukrainan tykistä ei ole yleensä kantanut venäläisten tykistöpattereiden asemiin asti, joten venäläinen tykistö on pitempikantoisina voinut suhteellisen turvallisesti ampua ukrainalaisiin kohteisiin.
Nyt kun on saatu Ukrainalle pitempikantoista tykistöä ja erikoiskranaatteja, on tämä kantomatkaetu poistumassa venäläisiltä.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 318
Taisivat viedä ihan huimat 4 tykkiä (ainakin jossakin uutisessa puhuttiin neljästä). Noin pienellä määrällä ei ole kuin symboolinen merkitys.

Joo, Ukrainalla oli sodan alussa parisen tuhatta 152 millistä tykkiä. 100 parempaa vedettävää tykkiä ja parikymmentä tykkivaunua ei vielä ratkaise sotaa.
Oliko noin paljon toimivia? Noiden vanhojen neukkukaliberia olevien ongelma lienee ammukset & kunto & kantama. Länsimaat on suurelta osin siirtyneet 155mm kaliberiin, joten ei ole ammuksia joita antaa.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
322
Taisivat viedä ihan huimat 4 tykkiä (ainakin jossakin uutisessa puhuttiin neljästä). Noin pienellä määrällä ei ole kuin symboolinen merkitys.
"samassa" uutisessa myös mainittiin se määrä, montako kandalla noita M777 tyykkejä on - 37kpl, jos niistä 4 lähetetään, niin se on jo 10% inventaariosta.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 318
"samassa" uutisessa myös mainittiin se määrä, montako kandalla noita M777 tyykkejä on - 37kpl, jos niistä 4 lähetetään, niin se on jo 10% inventaariosta.
Edelleen lähinnä symboolinen ele, ei tuolla määrällä ole mitään käytännön merkitystä tuon sodan etenemiseen.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 394
Edelleen lähinnä symboolinen ele, ei tuolla määrällä ole mitään käytännön merkitystä tuon sodan etenemiseen.
No, yhdysvallat lahjoitti M777:a 90 kpl, Kanada 4 kpl ja Australia 6 kpl. Yhteensä siis 100 kpl.
Kyllä tuolla määrällä jo on vaikutusta.
1652470677273.png

 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 318
No, yhdysvallat lahjoitti M777:a 90 kpl, Kanada 4 kpl ja Australia 6 kpl. Yhteensä siis 100 kpl.
Kyllä tuolla määrällä jo on vaikutusta.

Itse kommentoin nyt ihan vaan tuota 4kpl viemistä.
Kyllä sillä sadalla on jo merkitystä, mutta jos tässä nyt haluttaisiin estää sodan pitkittyminen pitäisi viedä paljon enemmän. Kuten kaikkea muutakin hyökkäämiseen soveltuvaa aseistusta pitäisi viedä paljon enemmän. Jenkeillä oli pelkästään noita M777 se noin tuhat. Panssarihaupitsina löytyy se 850kpl 155mm M109, noin tuhat M270 MLRS jne. jne.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 375
Ehkä, ehkä se sama kaveri joka kerto siitä ostoskeskuskuksesta.

Suomessakin vaikuttaa olevan muutama heppua jotka haluaa. Ei, ei me pelätä että putin järjestää heidän pyynnöstä"vaalit".
Kaikesta ei välttämättä uutisoida, ukrainakin osaa propagandan. Paremmassa turvassa aseet ovat siviilikohteessa kuin tunnetussa sotilaskohteessa.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 109
Luulisin, että rauhan tekeminen ilman isoja alueellisia saavutuksia on Putinille niin iso henkilökohtainen tappio, että ainoa mahdollinen tapa saada tämä ratkaisu on pelko suuremmasta tappiosta.

Putin lähti sotaan ajatuksenaan totaalinen Ukrainan valtaaminen ja alistaminen. Nyt pitäisi tyytyä johonkin pieniin palasiin itä-ukrainassa + globaaliin julkiseen nöyryytykseen - ei käy. Mielummin vaikka sitten soditaan ikuisesti.

Ainoa mikä estää ikuisen sodan on se, että Venäjän armeija romahtaa totaalisesti. Siitä ei ole vielä pienintäkään viitettä idässä tai etelässä.

Donets muodostaa Harkovasta itään aika luonnollisen maastoesteen jonka yli Ukrainan on vaikea hyökätä itään Venäjän hallitsemille alueille. Ukrainan pitäisi mitä pikimmiten saada Dnepr-joen länsiranta siivottua Venäläisistä. Ilman Hersonin takaisinvaltausta Venäjä on aivan liikaa voitolla.
On tässä sekin varsin varteenotettava vaihtoehto, että Putinin terveys romahtaa paljon ennen kuin tästä mitään "ikuista sotaa" tulee, ja se voi vaikuttaa asianhaaroihin dramaattisella tavalla tai sitten ei. Mutta ainakin on mahdollisuus, että vaikuttaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 949
No tässä on oryxspoienkopin listaamat tähän mennessä (julkisesti) luvatut:
Screenshot 2022-05-13 at 22-51-59 Answering The Call Heavy Weaponry Supplied To Ukraine.png


Kyllähän tuo jo jotain on, varmaan ainakin USA:n osalta syytä odottaa lisääkin kun Biden laittoi käsittelyyn sen lisärahoituksen joka sisälsi muistaakseni 10 miljardia dollaria aseapuakin.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
239 316
Viestejä
4 191 736
Jäsenet
70 723
Uusin jäsen
RSpa76

Hinta.fi

Ylös Bottom