Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
08.12.2017
Viestejä
1 035
Joo, sillä on sellainen etnisesti puhdistava vaikutus että nämä maaseudun kylät lakkaavat olemasta vuosien kuluessa. "Venäjän", siis Venäjän federaation, maaseudulla on erilaisia ryssien alempirotuisina pitämien kansojen asutuksia jotka saadaan näin näppärästi puhdistettua pois. Toki nämä kyläpahaset ovat muutenkin rappiolla pahemmin kuin mikään muuttotappioalue vaikkapa Suomessa.
Venäjän idea on kai vaihtaa väestö Ukrainasta periferiaan ja lahjoittaa ukrainalaisten asunnot ja omaisuus omille kansalaisille.

Aikamoinen luku jos pitää paikkansa. Ennen sodan alkua, rajalle oli viety 100 000 sotilasta? Tietty Venäjällä on logistiset ongelmat kuljettaa noin suuri joukko sotilaita kerralla, mutta kuitenkin niin iso määrä, että jos noin suurella joukolla hyökkäävät, olisin ukrainalaisena aika huolissani.
Uusista osa lienee ihan varusmiespalveluksen suorittaneiden uusi erä. Lisäksi koulutettu on Valvo-Venäjällä. Vuosittain varusmiehiä taitaa valmistua luokkaa 260t.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 554
Mielestäni jos 500k solttua jos käytetään oikein niin ainakin Kiovan porteille pääsevät. Mikäli käytetään se perus Uraa hyökkäys niin saavat torjuttua. Anyway kohta alkaa olla ne hetket jolloin nähdään laajeneeko sota suuremmaksi.
Tuskin pääsevät kun noilla reppanoilla ei ole kunnon koulusta eikä aseita.Nykyään ei vaan toimi että marssitetaan aina vaan lisää ukkoa entisten kuolleitten yli.
Edit: Tekee muuten aika pahaa jälkeä russakoiden taloudelle kun suurin osa työkykyisistä teurastetaan Ukrainan pelloille,jäljelle jää vaan porukka jotka ei tuota mitään ja kuitenkin niille pitää eläkkeet ja muut palvelut maksaa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 398
Ehkäpä, mutta 500 000 on vaan aika suuri määrä ja voivat ehkä suurella ylivoimalla päästä niskan päälle?
Nykyisellä Ukrainan ilmoittamalla eliminointi vauhdilla tuo on reilun puolentoista vuoden venäjän miestappiot. Siinä saa ukrainainan asevoimat tehdä kyllä kunnon päivätyön ennen kuin tuollainen määrä on hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Saati sitten jos venäläiset saisivat jotenkin koulutettua ja aseistettua tuon määrän, tai edes osan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 339
Minkälainen Ukrainan sotilaallinen vahvuus mahtaa nykytilanteessa olla?
Kaiken järjen mukaan siellä pitäisi tähän mennessä ja tilanteen vakavuus huomioiden olla jo useampi miljoona ukkoa mobilisoituna/koulutettuna. Tällöin tuollaisen hyökkäyksen torjumisen ei pitäisi olla ongelma.
Vaikuttaa vaan jotenkin, että Ukraina ei ole kovin hyvin onnistunut armeijansa kasvattamisessa, rintamalinjat ovat pysähtyneet ja venäläiset etenevät muutamissa paikoissa.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 131
Joo, sillä on sellainen etnisesti puhdistava vaikutus että nämä maaseudun kylät lakkaavat olemasta vuosien kuluessa. "Venäjän", siis Venäjän federaation, maaseudulla on erilaisia ryssien alempirotuisina pitämien kansojen asutuksia jotka saadaan näin näppärästi puhdistettua pois. Toki nämä kyläpahaset ovat muutenkin rappiolla pahemmin kuin mikään muuttotappioalue vaikkapa Suomessa. Siellä on muutenkin pirusti vanhuksia ja muita eläkeläisiä, jotka ovat yliedustetusti alkoholisteja, syrjäytyneitä ja köyhiä. Suuri osa työkykyisistäkin on vailla työtä ja monet työtä tekevät eivät oikeasti tee juuri mitään hyödyllistä, mitä nyt järjestävät jonkinlaisella omavaraistaloudella ja mustalla pörssillä minimielatuksen itselleen.
Tästäpä tulikin mieleeni, yksi kanava Youtubessa ja ensimmäisen videon kun sieltä aloin katselemaan, niin ei ollut ihan pettymys. Btw Suomikin mainittu.
Ilmeisesti "moskoviitteja" eli sieltä päin tuo kanavan pitäjä.
Yhden videon perusteella antaa perspektiiviä hyvinvoinnista Venäjällä: Mikä se "kolmio" olikaan nyt, Moskova-Pietari-Murmansk?
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 938
Niin, jos Ukraina nyt saisi vallattua takaisin nuo etelä-rannikon alueensa Krimin ympäriltä, Ukrainan vastaisku vaan näyttää vähän hiljentyneen sitten syksyn ja venäläisillä on ollut aikaa vahvistaa omia asemiaan.
Ei tarvitse edes vallata koko Krimin pohjoispuolista aluetta, vaan ainoastaan halkaista jotta Krimin huolto estyy sieltä.

Kerchin silta sitten pidetään epäkunnossa tarvittavin menetelmin...
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
506
Hei! Täällä kun on hieman valistuneempia ihmisiä keskustelemassa, niin haluaisiko joku hieman selventää ja antaa jonkin näköisiä valistuneita arvioita siitä, mitä tästä Venäjän mahdollisesta liikekannallepanosta seuraisi? Minä ymmärrän sen verran, että aikaisemmin on mobilisoitu 300k henkeä ja nyt on lähdössä 500k lisää(?). Mutta tietyllä tapaa ainakin minun ymmärrykseni loppuu tähän.
Minkälaisista aikatauluista puhutaan? Mitä tapahtuu Ukrainassa sen jälkeen? Entä varustus ja sotakalusto? Vaikutukset Venäjän sisällä? Eli mistä oikeastaan on kyse?
Putlerin huolethan alkavat mistä miehistö ja rahoitus sekä aseet löytyvät ja noita tullut joskus pöyhittyä, toivottavasti selventää jotain. Syy kutsuntoihin selviää suurin piirtein noista tappioluvuista ( osviittaa antavia ) jotka kertoilevat venäjän armeijan ( sisältää aikaisemmin rekrytoidut ) 900000 miehestä rivissä olevan n. 382800 jamppaa ja niillä ei Putlerin mahtikäskyt Ukrainan kukistamisestä näytä onnistuvan. Eli yksinkertaisesti nuo 500K korvaavat vain jo poistuneen "vajeen". Se että parhaat voimat on hupiloitu ja yritetään pikakoulutus miehistöllä korvata, tarkoittaa käytännössä paljon lämpimiä ruumiita etulinjaan.

Ajankohtaahan on jo kauan povattu tuohon putlerin duuman ja kansan puheeseen kuun lopulla. Ja kuten lark kirjoitteli mobilisaatiosta asia tarkentunee 20-21.2. Aikaikkuna saada joukot koulutettua ja varustettua kevät/kesärynnistykseen menee muuten umpeen, lisäksi pitäisi yrittää ehtiä ennen Ukrainan raskaan hyökkäyskaluston saapumista rintamalle. Epävirallisten tietojen mukaan kamppeita rekrytoiduille on rahdattu Kiinasta ja Vietnamista koko talven ajan. Veikkaan että edellisen rekrytoinnin tapaan annetaan lappu käteen "että hommaahan ihan ite ne rintamalla tarpeelliset vermeet"

Vaikutukset venäjällä kansan keskuudessa jää varmasti nähtäväksi, tuskin ilojuhlia järjestellään. Mitään kansannousua turha odottaa. Taloudelliset vaikutukset voivat olla kovat, kyseessä kuitenkin kansan tuottavin osa. Propagandaan voi tutustua tuolta. Nuorison pakolliseen "koulutukseenhan" on putlerin määräyksestä lisätty "isänmaallisuuskoulutusta" jossa kuten nuorisoliikkeesä on tarkoitus levittää valtaapitävien ideologiaa jälkipolville.

Minkälainen Ukrainan sotilaallinen vahvuus mahtaa nykytilanteessa olla?
Kaiken järjen mukaan siellä pitäisi tähän mennessä ja tilanteen vakavuus huomioiden olla jo useampi miljoona ukkoa mobilisoituna/koulutettuna. Tällöin tuollaisen hyökkäyksen torjumisen ei pitäisi olla ongelma.
Vaikuttaa vaan jotenkin, että Ukraina ei ole kovin hyvin onnistunut armeijansa kasvattamisessa, rintamalinjat ovat pysähtyneet ja venäläiset etenevät muutamissa paikoissa.
Ukrainan miesvahvuuttahan ei ole annettu julki, uskottavin näkemäni arvio on 890000 miestä ja naista aktiivipalveluksessa. Georgie , jolla uskon olevan oikeasti yhteyksiä UA:n strategiseen puoleen ( liikaa lipsahduksia ;-) kertoi joskus Ukrainan armeijan rakenteesta joka soveltaa omaa doktriiniaan. Siinä armeijassa on oikeasti kaksi osaa, hyökkäävä osa ja puolustava osa. Hyökkäävä osa saa uusimman kaluston ja lepää/kouluttautuu nyt ja puolustava osa pitää rintamalinjaa kasassa ( ja aika hyvin kun örkkien puolen vuoden saldo on 0,02% alueesta vallattu ) ja aiheuttaa örkeille etenemisen mahdollisimman kuluttavaksi. Ja UA on ilmoittanut ettei rekrytointitarvetta ole nyt. Tuosta rakenteesta johtuen nopeasti etenemään koulutettu hyökkäysosa tarvitsee tankkeja. Ilmaherruus kruunaisi homman. On jo näyttänyt kykynsä ja veikkaan että örkeillä jää riukupaska kesken kun tositoimet alkaa :p

Toivotaan että mobilisaatio tulkitaan lännessä niin suureksi eskalaatioksi venäjän puolelta että hävittäjät päästetään UA:n lentäjien käsiin, aseapu ainakin kiihtyy...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 644
Venäjän idea on kai vaihtaa väestö Ukrainasta periferiaan ja lahjoittaa ukrainalaisten asunnot ja omaisuus omille kansalaisille.
Ilmiselvästi näin. Samaa on neukuissa järjestelmällisesti tehty monenlaisilla reuna-alueilla ja alusmaissa. Tosin harvaan asutuissa erämaissa tämän toimintamallin mielekkyys ei ole ollut kovin hyvällä tasolla. Joitakin alueita voidaan haluta ihan vaan tappaa ja jättää tyhjiksi.
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
506
Mites Mordorissa tänään ?

Lavrov saanut ilmeisesti uudet lääkkeet ja intopinkeenä mikrofonin taakse: Lavrov answered his scandalous words about Moldova eli Moldova lisätty ruokalistalle.

Lavrov löytänyt "todisteita" että Nord Streamin kimpussa olivatkin jenkit : Sergei Lavrov Accuses U.S. of Nord Stream Pipeline Attack olisikohan venäjän "tutkijat" havainneet putken lähellä Sims pelejä ajelehtimassa?

Sitten iski kehiin punaisen pillerin vaikutus : Moscow Accuses West of Aiming to Destroy Russia " Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väitti, että Euroopan unioni ja erityisesti Euroopan komission päällikkö olivat vaatineet Venäjän kukistamista, jotta sen talous tuhoutuisi vuosikymmeniksi. Itku sentään kun ei saa yksinkertaista kansanmurhaa hoitaa ilman häirintää..

Venakot alkaneet karsia internet uhkia: Bellingcat Chief Forced to Leave Vienna Following Security Threats "Epäilen, että kaupungissa on enemmän venäläisiä agentteja, ilmiantajia ja kätyreitä kuin poliiseja", Grozev kertoi Falterille.
Internetin perkkaus jatkuu : Russia Blocked 5K Websites Per Week in 2022, NGO Says Roskomsvoboda listaa lähes 640 000 verkkosivustoa, jotka on tällä hetkellä estetty Venäjän sisällä. ( listan mukaan 1 139 427 sivustoa )

Pyhä jysäys, tutkijatkin heränneet viimein : Russia 'Acquiring Features of Dictatorship' After Ukraine Invasion – Study Aivan uusi asia...joillekin. "Yli kolmasosa maailman väestöstä - 36.9% - elää autoritaarisen hallinnon alla, josta suuri osa on Kiinassa ja Venäjällä", EIU sanoi julkaistessaan vuotuisen demokratiaindeksinsä.

Lännen disinformaatiota ? : Venäjällä myönnetään: Puolet maahanlaskujoukoista menetetty "Valitettavasti tämä on totta. Liikekannallepanon alkuun mennessä [syyskuussa 2022] maahanlaskujoukot olivat menettäneet 40–50 prosenttia henkilöstöstään. Tällä hetkellä aiemmista ja kokeneista yksiköistä, joilla oli oma kalustonsa, ei ole jäljellä kovin monia, Rybarin lähetyksessä todettiin. RAND-ajatuspajan vanhempi tutkija Dara Massicot kertoo pitävänsä lukujen julkistamista yllättävänä. VDV:n kokonaisvahvuudeksi arvioitiin viime vuoden alussa 45 000 sotilasta. Lukuun sisältyy myös varusmiehiä." Miten tuosta saadaan koko sodassa virallisesti ilmoitetut kaatuneet 6300 ? Aivan kuin eivät uskoisi virallisiin venäjän ilmoittamiin lukuihin?

Ja EU aikoo pilata putlerin juhlapäivän : EU Says It Will Slap Russia With More Sanctions By First Anniversary Of War no, muistavat kuitenkin diktaattoriparkaa jotenkin :D
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 938
Pyhä jysäys, tutkijatkin heränneet viimein : Russia 'Acquiring Features of Dictatorship' After Ukraine Invasion – Study Aivan uusi asia...joillekin. "Yli kolmasosa maailman väestöstä - 36.9% - elää autoritaarisen hallinnon alla, josta suuri osa on Kiinassa ja Venäjällä", EIU sanoi julkaistessaan vuotuisen demokratiaindeksinsä.
Venäjän sijoitus kyseisessä demokratiaindeksissä on nyt 146. (167 maan joukossa). Vuosi aiemmin oli parikymmentä pykälää korkeammalla (jostain syystä).

Viimeisimpänä ei ole Pohjois-Korea vaan Afganistan. Kuten kuuluukin varmaan. Toisaalta, siinä maassa heimopäälliköillä lienee aika paljon paikallisvaltaa käytännössä... Ja nämä voi olla vain löyhästi sidoksissa Talibanin päähallintoon. Luulisin. Mutulla.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 244
The Wall Street Journalin eilisessä artikkelissa kerrotaan Boeingin vahvistaneen että 'kyseinen asejärjestelmä ei ole aiemmin houkutellut tilauksia ja Boeingilla on sitä saatavilla varastossa'. Ukrainalle mahdollisesta toimittamisesta eivät sano luonnollisestikaan mitään.

"The weapon hasn’t previously attracted any orders, and while Boeing confirmed it had available stocks, it declined to comment on any potential transfer to Ukraine."

Bloombergin mukaan Yhdysvaltojen tänään julkistettavassa paketissa on mukana nämä GLSDB- pommit. Tosin kertovat myös että toimitukset Ukrainaan alkaisivat vasta jopa yhdeksän kuukauden päästä tilauksen tekemisestä. Kuulostaa normaalilta sumutukselta mitä muidenkin 'punaisen viivan' ylittävien toimien kanssa harrastettu.

"A new ground-launched, bomb-tipped rocket to be ordered from Boeing Co. will be part of the latest package of US arms for Ukraine that will be announced Friday by the White House and Pentagon, officials said.

Like some other equipment provided by the US and allies, it won’t be deployed in Ukraine anytime soon: An industry official said it would take about nine months for the first deliveries once the Air Force issues a contract."

 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 263

AFP:n tuoretta videomateriaalia Bakhmutista jonkun ilmeisesti Intialaisen kanavan välittämänä. Taustalla kuuluvista äänistä vaikuttaa siltä että etulinjat on hyvin lähellä vaikka toimittajat on vielä pystyneetkin kaupungista raportoimaan viime päivinä.

Osittain samaa kuvaa on kerätty suoraan AFP:n toimittajan toimesta myös tähän ketjuun jos haluaa katsoa jonkin verran paremmalla laadulla mutta tuollaisina lyhyinä erillisinä klippeinä tai lukea kuvauksia siitä mitä sisältävät: Arman Soldin (@ArmanSoldin)
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
1 508
Jännä että tuolla Ukrainassa on talvet noin kylmiä, vaikka maa sijaitsee suht. etelässä. No ehkä se johtuu siitä, ettei siellä vaikuta golf-virta ja vastaavat.
 

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
3 654
Jännä että tuolla Ukrainassa on talvet noin kylmiä, vaikka maa sijaitsee suht. etelässä. No ehkä se johtuu siitä, ettei siellä vaikuta golf-virta ja vastaavat.
OT.
Siellä Ukrainassa vaikuttaa etupäässä mannerilmasto, eli siperiasta tulevat korkeapaineet.
Ja sen Golf -virran vaikutus Suomen ilmastoonkin on ymmärtääkseni aika vähäinen. Enemmän täällä vaikuttavat matalapainevyohykkeet (tulevat toki samaa reittiä kuin Golf -virta):
- Jos matalapaine liikkuu Suomen eteläpuolelle, se helposti vetää kylmiä ilmavirtauksia idästä ja pohjoisesta -> täällä on kylmä.
- Jos matalapaine liikkuu Suomen pohjoispuolelle se helposti vetää lämpimiä ilmavirtauksia etelästä ja lännestä-> täällä on lauhaa.
Kesällä taas korkeapaine tuo lämpöä ja matalapaine sadetta/viileyttä.

Ukrainaan ja muuallekin itä-Eurooppaan nuo matalapaineet eivät aivan samalla tavalla vaikuta.

Näitä säärintamia/lämpötiloja / tuulen suuntia voi tarkkailla monista eri sivustoilta, esim.

Jos katsoo tämän hetkistä Suomen säätilannetta, niin Pohjoisessa on kylmää kun tuulee pohjoisesta, etelässä lauhempaa kuin tuulee kaakosta / lounaasta.
Ja kun päivän-parin päästä tuo Tanskan kohdalla oleva matalapaine (todennäköisesti) siirtyy Suomen eteläpuolelle, niin koko Suomessa on normaalia kylmempää.
1675417452235.png
1675417534920.png
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
5 345
Tarinaa Bakhmutista, wagnerin vankijoukot hyökkäävät kuin ”zombit world war z:ssa”. Ukkoja niitetään niin kovaa tahtia että aseet ylikuumenee ja puolustajilla on vara-aseita vieressä kierrätettäväksi sitä varten…

Sivun lopussa muutama video lisäksi paikan päältä.

 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 609
Ruotsikin voisi auttaa Ukrainaa perustamalla vaikka oman ”Swegnerin”. Katujengiläiset ja pommien räjäyttelijät ilman aseita venäläisiä kohti jotta Venäjän varsinaiset joukot paljastavat sijaintinsa ja sitten laakia otsaan.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
117
Waggella vanha kunnon human wave taktiikka:

Wagnerilla kahdet eri joukot. On ne vankilasta rekritöidyt joukot, jotka on näitä zombeja, mutta myös sit on se osaava ydin, jota ei todellakaan lähetetä noihin aaltoihin.
Wagnerin taktiikka pitkin sotaa on ollut, että noi zombiet lähetetään juoksemaan kohti Ukrainan puolustusta, katotaan mistä kaikkialta niitä ammutaan ja sitkun zombiet tapettu, niin osaavat joukot keskitetään niihin paikkoihin josta ampu zombeja. Eli näitä vankeja käytetään tapana Ukrainan puolustuksen näyttää sijaintinsa ja vahvat paikkansa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 644
Tarinaa Bakhmutista, wagnerin vankijoukot hyökkäävät kuin ”zombit world war z:ssa”. Ukkoja niitetään niin kovaa tahtia että aseet ylikuumenee ja puolustajilla on vara-aseita vieressä kierrätettäväksi sitä varten…

Sivun lopussa muutama video lisäksi paikan päältä.

Tuli lienee kiivasta, mutta ei siinä nyt ihan sentään niitetä, jos kahdesta sadasta saadaan 140 lahdattua tuntien eeppisessä tulitaistelussa, jossa aseet ylikuumenevat jatkuvasti. Viittaa siihen, että örkkien vankizombit sentään yrittävät käyttää suojaa.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 609
Tää järjestö pistää vähän verenpainetta nousemaan Zelenskyi vilautti rajua vaihtoehtoa – KOK raivostui ja julkaisi nyt tiukan viestin Ukrainalle

"Zelenskyi vilautti rajua vaihtoehtoa – KOK raivostui ja julkaisi nyt tiukan viestin Ukrainalle Kansainvälinen olympiakomitea ei sulata Ukrainan boikottipuheita."
Puolan ja Britannian urheilupomot jopa väläyttelivät suurta eurooppalaista boikottia, mikäli KOK ryhtyy joustamaan Venäjä-politiikassaan.

Tämä me tarvitaan. Venäläisillä ei tule olla asiaa mihinkään kulttuuri- tai urheilutapahtumaan seuraavaan 500v ellei kaikkia vallattuja alueita palauteta. Ml. Krimi ja Itä-Ukraina.
 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 113
Tää järjestö pistää vähän verenpainetta nousemaan Zelenskyi vilautti rajua vaihtoehtoa – KOK raivostui ja julkaisi nyt tiukan viestin Ukrainalle

"Zelenskyi vilautti rajua vaihtoehtoa – KOK raivostui ja julkaisi nyt tiukan viestin Ukrainalle Kansainvälinen olympiakomitea ei sulata Ukrainan boikottipuheita."
Kunpa muut maat julkaisisivat nyt tiukkoja viestejä KOK:lle, että tukevat Ukrainaa eivätkä itsekään osallistu jos Venäjä ja Valko-Venäjä ovat mukana.

Edit: Jaa olivatkin jo tehneet. Helvetin hyvä!
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
506
Nytpä aukesi rahamiehille tilaisuus, pikkurahalla kiinteistö Krimiltä, putleri varmaan vastaanottaa tarjouksia : Russia to 'Nationalize' Ukraine Assets in Annexed Crimea 500 kiinteistöä ( ei palautusoikeutta ) "Halavatun halavalla" :p
Edellisten omistajien uhkailusta ei kannata välittää, "ikuisesti täällä" diili : Ukraine Preparing 'Assault Brigades' to Take Back Crimea Tulot kuulemma laitetaan "Ukrainassa taistelevien tukirahastoon" ja tukemaan "erikoisoperaation rahoitusta" Varmaan suhde kuin jänis / hevoskeitossa, molempia yksi.

Mitäs muuta mordor on sotaretkellään tullut ottaneeksi "parempaan talteen" ? Yrityksiä Krimiltä , ( kotimaata unohtamatta ) , Euroopan suurin ydinvoimala, Ukrainan suurin aurinkovoimala, tietenkin se puolen miljardin viljajuttu ja samalla rahalla terästä . Kaikenlaista aurinkokukkatuotetta jmv. parilla miljardilla. Kelpaa myös pikkusäläkin patsaat, taide ja jopa vanhat luut. Myös tekijänoikeudet kelpaavat.

Urheille sotilaille mukaan tarttuu tunnetusti kaikki kodintarvikkeet mutta myös pankit ja panttilainaamot käydään läpi, jopa vanhusten eläkerahat kelpaavat. Kaikkihan muistavat maatalouskone episodin jota kadyrovin miehetkin matkivat. Samoin muistissa kuvat missä sotilaat lähettelevät kaikenlaista ryöstösaalista tonnitolkulla kotipuoleen. Nyt keksineet hyvän markkinanpaikan likasangon markkinoilla. Nälkä kurnii ja lehmät ja siat käyvät pakkiin, jopa ne eläintarhan isot elukatkin, vain pesukarhu säästyi.

Kieltämättä sekaan mahtuu kaikenlaista surkuhupaisaa yrittäjää, jopa varastettuja naisten pikkuhousuja myydään vv:llä sotilaiden perustamilla markkinoilla. Päivittäisillä "tavarakuljetuksilla" markkinoille tulee jopa koirakenneleitä. Jopa venäjän punainen risti varastaa Ukrainan punaisen ristin omaisuutta. Mykiälleen homma menee kun fsb varastaa jo solttujen nyysimiä autoja. Ehkä hupaisin on tyyppi joka varasti valvontakameran ja tarjoaa Ukrainaan ihan oman Big Brother shown.

Aina ei voita noissa hommissa : " On April 4, a Ukrainian soldier found a dead occupier with a bullet through his chest. And instead of a metal plate of flak jacket, he had a stolen MacBook. The greed killed the Russian."

Ainoa kysymys herää katsellessa tuota kovaa ja varmasti hikistäkin "vapauttamisen yrittämistä" on, että millaisella tavaramäärällä Ukraina on denatzifioitu?
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
506
Venäjän öljyn tisleille löytyi siis hintakatot : EU-maat sopuun venäläisen dieselin hintakatosta 100$ / barrel bensiinille ja dieselille ja 45$ / barrel polttoöljylle. 30$/ barrel raakaöljyn tuottajahinta ja tisleinä 40-50$ / barrel ja kuljetuskustannukset / vakuutukset päälle. Polttoöljystä ei taida jäädä kuin känsät käteen ja hiluja bensasta ja dieselistä. Kuluttajatajuisesti bensa/diesel 57 centtiä / litra ja polttoöljy 25 centtiä litra.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Joku kommentoi täällä aikaisemmin aika osuvasti että yksi asia jossa Venäjä on onnistunut on erilaisten agenttien soluttaminen nykyään 'vihamielisiin' länsimaihin. Saksassa paljastui jo syksyllä tapaus jossa miestä epäiltiin Venäjän vakoojaksi. Nyt tammikuussa lehdet paljastivat että kyseinen Carsten L on koko nimeltään Carsten Linke, jalkapallovalmentaja. Hän valmensi joukkuetta pikkukaupungissa ja saattoi välillä kadota maisemista pitkiksikin ajoiksi.


Linken tapausta mietin nyt aamulla katsoessani Ylellä esitettyä hienoa dokumenttia Trotskin viimeisistä vuosista. Stalinhan koulututti Trotskin murhaajaa ensin Neuvostoliitossa. Tämän jälkeen kyseinen Espanjan sisällissodassa taistellut nuori mies lähetettiin Ranskaan, jossa valehenkilöllisyys urheilutoimitajana. Liehitteli naisen Trotskin lähipiiristä.

Agentteja on siis varmaankin levitetty Neuvostoliitosta ympäri Eurooppaa jo 1920-luvun lopulla maailmanvallankumousta suunnitellessa. Venäjän myyriä toimii tällä hetkellä Suomessakin todennäköisesti eri aloilla mutta nämä hyösdylliset hölmöt eivät ole näkyviä (kuten Bäckman ja Putkonen) vaan varmaankin enemmän Saksan C. Linken kaltaisia tavan tallaajia.

Trotski-dokkari kannattaa ehdottomasti katsoa. Ranskalaista laatutyötä taas kerran.


 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
597
Tämän vahvistamattoman huhun mukaan Lukasenko ei palannut Zimbabwen matkaltaan kotiin vaan lensi poikkeuksellisesti Arabiemiraatteihin ja haki turvapaikkaan sieltä. Koko perhe poistunut myös Valko-venäjältä.

Jos näin niin mielenkiintoiseksi menee, ottaako Putin Valko-Venäjän haltuunsa? Lukasenkon vastahankoisuus jooukkojensa rintamalle lähettämiselle saisi näin selityksen ja ilmeisesti Putte antanut mahtikäskyn, jota hän ei halua toteuttaa. Strategisesti fiksu liike olisi avata rintama pohjoiseen jos vain joukkoja ja kalustoa riittäisi, mutta....

 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 938
Tämän vahvistamattoman huhun mukaan Lukasenko ei palannut Zimbabwen matkaltaan kotiin vaan lensi poikkeuksellisesti Arabiemiraatteihin ja haki turvapaikkaan sieltä. Koko perhe poistunut myös Valko-venäjältä.

Jos näin niin mielenkiintoiseksi menee, ottaako Putin Valko-Venäjän haltuunsa? Lukasenkon vastahankoisuus jooukkojensa rintamalle lähettämiselle saisi näin selityksen ja ilmeisesti Putte antanut mahtikäskyn, jota hän ei halua toteuttaa. Strategisesti fiksu liike olisi avata rintama pohjoiseen jos vain joukkoja ja kalustoa riittäisi, mutta....

Uskokoo ken tahtoo, mutta aika raukkamainen teko, jos hän Putinin pelossaan näin teki, ja jätti maan Putinin armoille eikä yrittänyt tehdä politiikassa radikaalia täyskäännöstä kotimaassa.

Nyt pitäisi sitten opposition olla hereillä... Tsikhanouskayalla olisi mahdollisuus ottaa vastuuta ja palata äkkiä kotimaahan täyttämään valtatyhjiötä. Muuten joku Putinin kätyri tekee sen tuota pikaa.

edit: oli kyllä ihan random spekulaatiota koko "artikkeli".
 
Viimeksi muokattu:

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 609
Hesarin Ukrainan sodan seurannasta:

Näillä näkymin Ukraina ei saa tarpeeksi Leopard 2 -vaunuja, jotta niillä voitaisiin aseistaa kaksi ukrainalaista panssaripataljoonaa. Yhden pataljoonan vahvuus on 31 vaunua.

Saksa itse aikoo lähettää 14 Leopard 2A6 -vaunua. Lisäksi se säilyttää reservissä viisi vaunua Ukrainan kalustotappioiden varalta. Puola on kertonut lähettävänsä vanhempia 2A4-mallin panssarivaunuja.

Der Spiegelin mukaan Saksan puolustusministeri Boris Pistorius järjesti viime viikolla videokokouksen, jossa yksikään EU-maa ei sitoutunut konkreettisiin lupauksiin 2A6-vaunujen määristä.

Edes vaunuja julkisuudessa luvannut Hollanti ei luvannut mitään.

Der Spiegel kirjoittaa tilanteen olevan Saksalle hankala. Lehden mukaan liittokansleri Olaf Scholz on jopa itse yrittänyt taivutella kolmen "Pohjois- ja Etelä-Euroopan" maan johtajaa antamaan vaunuja.
Mitä...helvetin...vittua? Is this real life?
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
1 757
Äiti-Venäjä tulee voittamaan tämän sodan jos liittoutuneet eivät saa edes noin pientä määrää vaunuja liikkeelle. Ihme vatulointia!
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 263
Meille noloahan tässä on se, että Suomi oli yksi noista maista jotka olivat eturivissä sitoutumassa projektiin. Sinänsä meillä on tietysti paljon paremmat syyt pitää kiinni vaunuistamme kuin mailla joilla ei ole rajaa Venäjän kanssa, mutta ei se nyt ihan putkeen mennyt kun ensin lupailtiin lähettää ja lopulta peruuteltiin niin paljon että viimeisin taisi olla että voisimme osallistua vain koulutuksen muodossa.

Toki semmoistakin kommenttia on näkynyt että ehkä kyse on vaan siitä ettei Suomi tässäkään halua kuuluttaa julkisesti aikovansa noita lähettää. Toivottavasti kyse on vaan siitä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 940
Melko pienimuotoista vastarintaa Venäjän sisällä. Kohtuu rohkeaa toimintaa ottaen huomioon rangaistukset. Toistaiseksi melko pienimuotoista.

 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
506
Äiti-Venäjä tulee voittamaan tämän sodan jos liittoutuneet eivät saa edes noin pientä määrää vaunuja liikkeelle. Ihme vatulointia!
Näyttää tuo "sholtzismin" harjoittaminen herättävän jo isompaakin kritisointia, Slow Ratcheting Up of Ukraine Aid Lays Out Welcome Mat to China in Taiwan Pelätään vaikuttavan Kiinankin arviointiin lännen yhteneväisyydestä.

Google käännös artikkelista:
"Vaikka tätä ratkaisevan tärkeää päätöstä on oikeutetusti ylistetty, meidän ei pitäisi antaa ymmärtää, että ponnistelumme Ukrainassa ovat olleet voitto. Päinvastoin, kun vastustajamme katsovat lähestymistapaamme Ukrainaan, he eivät näe rohkeita liikkeitä, he näkevät epäröintiä, viivästyksiä ja heikkoutta joka käänteessä. Surullinen todellisuus on, että vaikka ei ole epäilystäkään siitä, että toimittamamme aseet ovat olleet kriittisiä Ukrainan taistelukentän menestykselle, jos Valkoinen talo ja ystävämme Euroopassa olisivat toimittaneet nämä aseet paljon aikaisemmin, olisimme saattaneet estää Venäjän hyökkäyksen tai ainakin antaa Ukrainan joukkoille mahdollisuuden voittaa tämä sota.

Ollakseen varma, Bidenin hallinto saa kunnian siitä, että se pitää liittoutuneiden koalition vahvana pakotteissa ja näyttää tietä kaatamalla miljardeja dollareita sotilastarvikkeita taisteluun. Tosiasia kuitenkin on, että suuri osa tästä avusta tuli vasta sen jälkeen, kun oli käynyt selväksi, että Ukrainan joukot olivat dramaattisesti kyvykkäämpiä ja motivoituneempia kuin odotettiin ja että Venäjän joukot olivat rajusti alivalmistuneita ja huonosti varustettuja taisteluun. Itse asiassa tämän sodan keskeinen tarina ei ole ollut rohkea liittoutuneiden tuki, vaan useampien (ja parempien) aseiden hidas tippuminen taisteluun, vaikka Venäjä tappoi yli 7 000 siviiliä, mukaan lukien yli 400 lasta, ja tuhosi Ukrainan infrastruktuurin."
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 644
Google käännös artikkelista:
On hyvin hämmentävää postata tänne googlen paskan kääntäjän hoonosoomella ulostamia pökäleitä selkeästä englannin kielestä. Sattuu silmiin ja kitalakeen lukea sellaista, ja saatan vahingossa alkaa lukea.

Ymmärrän jos alkukielenä on venäjä tai mandariini. Tämä ei ole vauvafoorumi tai suoli24. Jos joku ei täällä osaa esimerkiksi saksaa, hän tuskin käy mainostamaan heikkoa yleissivistystään vaan kääntää linkatun uutisen itse.
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
506
On hyvin hämmentävää postata tänne googlen paskan kääntäjän hoonosoomella ulostamia pökäleitä selkeästä englannin kielestä. Sattuu silmiin ja kitalakeen lukea sellaista, ja saatan vahingossa alkaa lukea.
Yritetäänpä välttää vastaisuudessa :D

Palaan tuohon uutisointiin : Ukraine Preparing 'Assault Brigades' to Take Back Crimea Useampi blogi ottanut aiheen esiin ja tietoa on sen verran että kyseessä olisi poliiseista, rajavartioista ja vapaaehtoisista joilla "takaisinmaksua" Krimin valtauksen osalta. Muodostettu 6 prikaatia joka harjoittelee ja jota varustetaan nimenomaan tuota Krimin takaisin ottoa varten. Vahvuudeksi ilmoitettu n.40000.

Samoista lähteistä tuli tietoa että venäjä kasaamassa Mariopoliin ( himarsien ulottumattomissa ) n. 30000 sotilaan joukkoa, viittaisi valmiutta lähteä Zaporizzan / Vuledarin suuntaan. Mahdollisessa putlerin "suurhyökkäyksessä" mutta varustus ilmeisesti heikko / puutteellinen.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
1 508
Ymmärrän jos alkukielenä on venäjä tai mandariini. Tämä ei ole vauvafoorumi tai suoli24. Jos joku ei täällä osaa esimerkiksi saksaa, hän tuskin käy mainostamaan heikkoa yleissivistystään vaan kääntää linkatun uutisen itse.
Vai että saksan kielen osaamattomuus suomalaiselle heikkoa yleissiviatystä :D Maalaisjärkeä olisi ymmärtää olla postaamatta tuollaista kiihkoilua.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 644
Vai että saksan kielen osaamattomuus suomalaiselle heikkoa yleissiviatystä :D Maalaisjärkeä olisi ymmärtää olla postaamatta tuollaista kiihkoilua.
Sori, ei ollut tarkoitettu otettavaksi kirjaimellisesti enkä osaa itsekään juuri nimeksi. Ei kuitenkaan paskota tätä tällä.
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
506
Päätinpä nostaa esiin yhden venäjän "hiljaisen" sotatoimen joka näyttää tuottavan uhreja joita ei näy oikein missään virallisissa uhriluvuissa. Minua tuo ainakin häiritsee.

Törmäsin joku kuukausi sitten artikkeliin jossa väitettiin tuhansia nuoria "orpoja" viedyn Tsetseniaan "sotilas-patrioottiseen koulutukseen" mutta varmennusta tälle en aikanaan löytänyt. Nyt tutkiessa sattui maininta samasta asiasta silmiin Russia abducts “difficult teenagers” from Donbas to Chechnya for “military-patriotic education”, silloin mietin että mitenkähän raukoille käy tsetseenien "koulutuksessa."

Kun asiaa pikkuisen penkoo tulee vastaan säännöllinen kuvio.
Ukrainian official rips Russia for ‘kidnapping’ more than 13,000 children
Ukrainian Children Forcibly Transferred And Subjected To Illegal Adoptions
MODERN DAY HITLER Russia has kidnapped 2,500 children during Putin’s brutal invasion, according to Ukraine
Ukraine War Updates: Russia Abducted 50 High Schoolers in Luhansk

Toiminta näyttäisi järjestelmälliseltä, pieni aavistus että jotenkin liittyy Ukrainan kulttuurin tuhoamiseen ja samalla ajaa putlerin syntyvyyden nosto-ohjelmaa . Ehkä kattavin artikkeli asiasta on tämä : Ukrainian children stolen by Russia: how many have been taken, who is behind it, whereabouts of children sen mukaan lapsia olisi n.300000 ja sijoitettu 7 "leiriin". Toinen venäläinen virallinen lähde ilmoittaa luvuksi 310 tuhatta. Huolestuttavinta on juurikin tämän tapainen uutisointi pari päivää sitten Russians Kidnap Ukrainian Children And Make Sexual Videos With Them - Ombudsman Lubinets

Jotenkin ei voi välttyä päätelmältä että noiden sodan uhrien kohtaloon ei aseapu tai sanktiot auta ja kun joskus rauhaa hierotaan heidänkin oikeutensa unohtuu.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
YLE:llä massiivinen juttu Venäjän ydinasetukikohdista. Paljon tutkakuvia sekä laskelmia ohjusten ja pommikoneiden määristä. Aika lailla Venäjän eteläosiin painottunut tuo 'ydinasepuolustusvyö' on. Ydinsukellusvenetukikohta sitten Kuolan alueella Gadzijevossa, toinen Aasian puolella etelässä.
Tuk_Div.jpg
 
Liittynyt
28.02.2021
Viestejä
506
Kiina pelaa ihan samaa peliä kuin muutkin kusipäät, "Ei olla tehty mitään, vaikka oltaisiinkin niin oli vahinko, vaikka ei olisikaan ollut vahinko niin entäs sitten, kyllä tekin silloin vuonna 1673 teitte väärin"
Näyttäisi basaarikauppiaskin sotkeutuneen samaan vyyhteen : Kiertääkö Venäjä pakotteita Turkin kautta? Yhdysvalloilta varoitus
Edit. näyttäisi puheet kovenevan basaarikauppiaan touhuista : Turkey’s two-faced ‘sultan’ is no friend of the west. It’s time to play hardball
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.11.2016
Viestejä
348
Tuntuu aika keskenkasvuiselta selviytymiskeinolta, kun pahoille miehille keksitään pilanimiä.

Sen lisäks että toi alkaa vähän tökkimään, niin Putin on Putin omine sekoiluineen ja sotarikoksineen, eikä mikään Hitlerin toisinto. Ois itseasiassa typerää ajatella niin, joten tuollaisen agendan puskemisen voi varmaan lopettaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
800
Tuntuu aika keskenkasvuiselta selviytymiskeinolta, kun pahoille miehille keksitään pilanimiä.

Sen lisäks että toi alkaa vähän tökkimään, niin Putin on Putin omine sekoiluineen ja sotarikoksineen, eikä mikään Hitlerin toisinto. Ois itseasiassa typerää ajatella niin, joten tuollaisen agendan puskemisen voi varmaan lopettaa.
Mitä mä just luin? Voitko kertoa miten putin (kyllä, pienellä kirjoitettuna) eroaa hitleristä? Onko sun mielestä nykytilanteessa isokin ongelma, että kusipäädiktaattoreille keksitään pilkkanimiä? Kerrohan ihan suoraan, onko sulla sukua venäjällä? Käyttäjänimi ainakin kovasti viittaa siihen.
 
Liittynyt
28.12.2019
Viestejä
1 508
Tuntuu aika keskenkasvuiselta selviytymiskeinolta, kun pahoille miehille keksitään pilanimiä.

Sen lisäks että toi alkaa vähän tökkimään, niin Putin on Putin omine sekoiluineen ja sotarikoksineen, eikä mikään Hitlerin toisinto. Ois itseasiassa typerää ajatella niin, joten tuollaisen agendan puskemisen voi varmaan lopettaa.
Vai että pidät "sekoiluna" julmaa hyökkäyssotaa ja siviilien säälimätöntä ja tarkoituksellista teurastamista. Vastakysymyksyenä: mikä v*ttu oikeuttaa mielestäsi tälle äijälle minkäänlaista sympatiaa tai hyväksyntää?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
199 254
Viestejä
3 578 395
Jäsenet
63 357
Uusin jäsen
peky

Hinta.fi

Ylös Bottom