Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
88
Ei Ukrainan ole mitään järkeä luovuttaa koska ne taistelee olemassaolostaan, mutta en ymmärrä miksi osa porukasta täällä kuvittelee että sota on nopeasti taputeltu kun ei ole mitään mekanismia näkyvissä miten venäjä voidaan pakottaa lopettamaan aggressionsa. Suurimmat toiveet tuntuvat olevan siinä että venäjä romahtaisi sisäisesti, mutta sen ennustaminen on aika vaikeaa. Sotilaallisesti venäjän pakottaminen rauhaan on todennäköisesti myös aika vaikeaa, niitä ei paljoa kiinnosta kuolleet ja niin kauan kun sota ei todella pakota venäläisiä kurjuuteen niin suurin osa edes tuskin asiaa huomio.

Yksi venäläinen tuttu pisti eilen kuvaa FB:hen siitä että miten kovan työpäivän jälkeen kiva tilata pizza ja ottaa vähän kaljaa, ei tunnu hirveästi vielä sota ahdistavan kuten Ukrainalaisia.
Tämä on kyllä hyvä pohdinnan aihe. Itse luulen tähän asti nähdyn perusteella että venäläinen kansa voi kävellä teuraalle vielä vuosia ilman isompaa napinaa. He kestävät kurjuutta ja aivopesu on tosiaan onnistunut niin että ovat kärsimisestään jopa ylpeitä. Ainakin ulospäin pidetään kulisseja ja näytetään rohkeaa naamaa viimeiseen saakka.

Siksi en usko että sodan vastustus kansan parista pakottaa venäjää lopettamaan aggressiotaan vielä vuosiin. Sota edelleen koskettaa suoraan varsin harvoja sellaisia kansan osia Moskovassa ja Pietarissa joilla on jotain arvoa sikäläisessä maailmassa.

Ehkä panen toivoni siihen sisäiseen romahtamiseen eliitin kautta. Ei mikään yhteiskunta tai sotakoneisto toimi ilman rahaa ja venäjän rahalähteet ovat öljy ja kaasu, joista saatavien tulojen ennustetaan romahtavan entisestään. Kun yhä isompi osa eliitistä, alueellisista johtajista ja kenraaleista ei saakaan enää totuttua osaansa ryöstösaaliista, voi jotain alkaa tapahtumaan. Heillä kaikilla on kuitenkin omat gangsterinsa, joiden palkat pitää pystyä maksamaan tai on oma pää vaarassa.

Mutta arvailuksihan tämä tosiaan jää, selvää ratkaisua ei ole näköpiirissä.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
9 500
Eli esität että putin luovuttaa ja hattu kädessä lähtee kerjuulle? Tämä olisi hienoa, mutta en näe miksi näin tapahtuisi ellei nyt venäläiset nouse kapinaan.
Lähtee tai ei lähde.
Jos maaleilet mielikuvaa missä putin polvistuu Zelenskin eteen ja pyytää armoa, niin ehkä vähän yliampuvaa.
Virkamiehet neuvottelee ja sovitaan asioista.
Ei tuo nyt niin mahdonto vaihtoehto ole.

Normaaliin arkeen palaaminen voi olla hankalaa jos infran korjaamisen jälkeen venäjä pyrkii tuhoamaan uudestaan korjatun infran.
Ukrainassa ollut sota , kohta yhdeksänvuotta, jos ei kunnon rauhaa niin uusi normaali vähän eri mihin me Suomessa totuttu.
Vertaa Israel, Kore jne.
Jos maalailet tilannetta missä putin tai sen jälkeläliset lähettää kertaviikkoon sataohjusta joista neljännes pääsee perille, niin jätän ne unelmat pitarilaisille, en sellaista tulevasuutta maalaillut.

Eikös putin ja muut venäjän korkeat tahot matkustele ihan miten ne haluaa?
Ei, tänä vuonna meno hiipu sattuneesta syystä. Jopa pientä takkuamista viisumeissa YK kokoukusiin.

Toki venäjällä on "ystäviä" joihin varmaan jatkossakin mukava matkustella, pidemmille matkoille, jos lentäen menee niin voi tulla vähän lisämutkaa, lisäjännitystä, mutta lasketaan sen varaan että Turkkilaiset yhtiöt kuskaa.

Miksi sitä lupaa pantataan nyt koska jos uskot että se pakottaisi venäjän rauhaan niin eikö se venäjän pommittaminen olisi kannattanut aloittaa jo kuukausia sitten? Onko länsimaat ja Ukraina tyhmiä kun ne ei ole tätä tajunneet? Käytännössähän Ukrainan sota on ollut 99.9% puhdasta puolustautumista paria iskua lukuunottamatta eikä niitäkään ole taidettu virallisesti tunnustaa.
Tästä on paljon kirjoitettu, ei niinkään ihmetelty.
Sota, sodan/puolustuksen voittaminen on muutakin kuin raa-alla voimalla tuhoaminen, jota putin käyttää.

Ukrainan saama apu ja kyvykkyys on kehittynyt tänävuonna huimaa vauhtia, jos koulutus ym huhut pitää paikkansa, niin ensivuonna lisää mahdollisuuksia.
Ukrainaa tukevilla mailla näyttäisi olevan yksi erittäin tiukka raja Ukrainaan ei lähetetä joukkoja, se ei tarkoita etteikö joskus, esim sen jälkeen kun Ukraina vapauttanut maansa hyökkääjästä. Tämä tiukka raja johtanut myös siihen että kalusto apu rajoittuu selliseen mitä ukrainalaiset voi itse käyttää, ja sitä taasen laajennetaan kouluttamalla Ukrainalaisia, mikä näkyy siinä että uudenlaista kalustoa yllättäen saapuu Ukrainaa sitä mukaan kuun koulutukset suoritettu.

Kaukovaikutteisten aseiden rajoitustuen osalta julkisesti arvioitu eri syitä. Yksi tietenkin se ettei sota laajene, koulutus/kykykäyttää vie aikaa, teknologia varsinkin jos kyse tegnologiasta jota ei tarjota edes kaikille vanhoilla liittolaisille, rajallinen materiaali, niukasti irottaa joten harkittava koska. Eikä varmaan vähiten se että isku syvälle vänäjälle on eduista huolimatat myös monella tavalla riski, ehkä jopa asia mitä hyökkääjä toivoo.

Putini kavereineen on piirellyt punaisia viivoja ahkerasti, ne kerta toisen jälkeen huuhtoutuneet ja maltillisille etenemisellä puolustaja tukijoineen voi saavuttaa paremman pidemmän tähtäimen kokonaistuloksen.

Siitä on ollut puhetta että Ukraina saattaa tunteissa iskeä vääriin kohteisiin, sitä vähän laimentaa ne uutiset että kehittyneilla tarkoilla aseilla tukevat maat voivat myös kontroloida mihin niitä käytetään.
 

ExchangeMan

Tukijäsen
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Toinen asia mikä on käynyt hyvin selväksi on se, että monikaan (itseni mukaan lukien) ei olisi ennen tätä uskonut kuinka perusteellisesti venäläinen kansa on aivopesty ja hiljennetään tarvittaessa. En haluaisi kehua, mutta tuon ne perkeleet osaa kyllä ärsyttävän hyvin...
Sodan alussa venäläisiä ei tarvinut hiljentää, Ukraina-viha ja venäläinen kateus leimahti. Haluttiin Ukrainalla pois se mitä ei itse kyetty saavuttamaan. Sodan kannalla oli valtaosa venäläisistä ja Z-krääsä teki kauppansa. Ei ryZZät ole muuttunut mihinkään satoihin vuosiin.

Sodasta muodostuikin sitten ryssimisen malliesimerkki. Yli tuhat kansainvälistä yritystä poistunut Venäjältä, tuonti on paskottu ja raaka-ainevienti ja sen mukana tulot ovat menossa samaan viemäriin. Z-krääsä ei enää mene edes alennusmyynnillä kaupaksi.

Tiedustelutietojen mukaan Kremlissä alkaa tilanne käydä kuumaksi ja eliitti-piireissä tyytymättömyys kasvaa. En mitenkään usko, että venäjällä on kykyä ja etenkään taloudellisia resursseja käydä tätä sotaa vuosikausia. Tappiot ovat aivan eri mittakaavassa kuin Afganistanissa ja muissa edellisissä sodissa. Tämä sota tuntuu jo jokaisen venakon arjessa.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
9 500
Sodan alussa venäläisiä ei tarvinut hiljentää, Ukraina-viha ja venäläinen kateus leimahti. Haluttiin Ukrainalla pois se mitä ei itse kyetty saavuttamaan. Sodan kannalla oli valtaosa venäläisistä ja Z-krääsä teki kauppansa. Ei ryZZät ole muuttunut mihinkään satoihin vuosiin.
Sodan alussa, 2014 vai 2022 ?
"Aivopesu" on ollut ilmeisen pitkäkestoista, joten se vaikeuttaa ulkopuolisen silmin rauhan syntymistä. Erikoisoperaation menestys voidaan viestiä, se taasen menee sarjaan mihin maassa totuttu, vähän toinen juttu kuin tuo aivopesu.

Mutta muistettava että venäläisillä, on paljon perhe, ystävä suhteita Ukrainaan, en väitä että tasapuolisesti ympärimaata, mutta kuitekin. Jos joku unelmoi siitä että Ukrainasta rauhan myötä tulisi hyvis, niin ehkä sekin onnistuu, toiset 10v aivopesua niin eiköhän se siellä itärajallakin tule selväksi. Jos halutaan tunnustaa että venäjä ja putin teki räikeän virheen, putin valehteli, niin se vaatii vallanvaihdon, tilalle jonkun joka kippaa virheet putinin syyksi ja joka vielä olisi jotekin avoin, rehti. Puoletkin tuosta aika utopiaa saati kaikki.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
3 207
Seurailin jotain australialaista Ticker News tv-kanavaa ja siellä joku asiantuntija piti Ukrainan voittoa epätodennäköisenä syistä että:
- venäjä ei anna periksi tavoitteissaan vaikka sota kestäisi ja kävisi sille kuinka kalliiksi tahansa
- venäjällä ei lopu terrorismiin käytettävät aseet, ohjuksia on vaikka vuosia jatkuvaan infran tuhoamiseen ja siviilien terrorisointiin
- ukrainan tärkeästä infrasta on tuhottu jo 40% ja viikottain tuhotaan lisää
- miten maa, joka on vuosia jatkuvan sodan myötä teknisesti tuhottu kivikaudelle (ei sähköjä, ei vettä) voi tosiasiallisesti taistella?

+ länsimaiden tuki
+ ukrainan taistelutahto

Itse uskon edelleen vahvasti Ukrainan voittoon, mutta onhan nuo huolestuttavia johtopäätöksiä?
Australialaisten sotakokemuksella sitä voi kuvitella kaikenlaista höpsöä, kuten että rintamilla perääntymisellä ja siviiliväestöön kohdistuvalla terrorismilla vallattaisiin maa-alueita. Todellisuuden kanssa sillä on kuitenkin aika vähän tekemistä. Terrorismilla ei etenkään tässä tapauksessa tulla saavuttamaan yhtään mitään.

Sähköinfra on suhteellisen nopeasti korjattavissa, kunhan itse voimalat pysyvät pystyssä ja ydin- ja vesivoimalaitosten tuhoaminen on toistaiseksi ollut Venäjälle aika tekemätön paikka. Kyse on ennemminkin väliaikaisista harmituksista kuin kivikaudelle tuhotusta maasta, jossa eletään ilman sähköä ja vettä.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 483
Luonto hoitaa venäissotilaiden poistuman. Eikä pakkaskausi ole vielä edes kunnolla alkanut. Tosin nyt tuonne on ennustettu pakkasia ja tuskin monella z- joukoilla on kunnon talvivarusteita.
Tässä on taas ironia huipussaan kun venäläinen propaganda on julistanut jo pitkään kuinka eurooppalaiset ja ukrainalaiset jäätyy nyt talvella...
 

ExchangeMan

Tukijäsen
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Sodan alussa, 2014 vai 2022 ?
Tosiaan, meinaa aina unohtua, että sota alkoi jo 2014. Vuotta 2022 tarkoitin. Melko pitkään hyökkäyssodan alettua ulkomailla asuvat pro-war ryZZät olivat näkyvästi esillä ja tiesivät tasan tarkkaan, mitä on meneillään. Nyt nämä rotat ovat ryömineet takaisin koloihinsa ja ovat hyvin hissukseen. Hiljattain televisiossa joku Virossa asuva ryZZä itki, että heitä pidetään kakkosluokan kansalaisina. Niinpä! Ihan hyvä että ryZZien pöyhkeys saa sellaista kohtelua, jonka se ansaitsee.
 
Viimeksi muokattu:

ExchangeMan

Tukijäsen
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Analyysi siitä, miten puten hallinto voi päättyä.

Pätkä tekstistä (Google kääntäjällä):
Samaan aikaan hallituksella ei ole mahdollisuuksia selviytyä nykyisessä muodossaan. Polun puuttuminen voittoon ei vain Ukrainassa vaan yleensäkin, tulevaisuuden näkemyksen puute, moraalisten ja poliittisten resurssien ehtyminen, kyvyttömyys elää eristyksissä ja suurien väestöryhmien muutto. Kaikki tekevät muutoksista väistämättömiä. Ukrainan sotilasiskut ja länsimaiset pakotteet eivät anna järjestelmän pitkittää loputtomasti sen tuhoa.

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 739
Ukrainassa ollut sota , kohta yhdeksänvuotta, jos ei kunnon rauhaa niin uusi normaali vähän eri mihin me Suomessa totuttu.
Vertaa Israel, Kore jne.
Kannattaa muistaa että ensimmäiset 7-8v sota oli aika paikallista rähinöintiä eikä siitä ollut samaa terroristista ulottuvuutta esim infraan kuin mitä tällä hetkellä tapahtuu koko maan laajuudelta.

Jos maalailet tilannetta missä putin tai sen jälkeläliset lähettää kertaviikkoon sataohjusta joista neljännes pääsee perille, niin jätän ne unelmat pitarilaisille, en sellaista tulevasuutta maalaillut.
Unelmat? Et ole sellaista tulevaisuutta maalaillut? En tiedä onko jäänyt huomaamatta mutta venäjä tekee jo tuota, joten oletatko että ne on niin mukavia tyyppejä että ne lopettaisi sen tulevaisuudessa hyvää hyvyyttään?

Luonto hoitaa venäissotilaiden poistuman. Eikä pakkaskausi ole vielä edes kunnolla alkanut. Tosin nyt tuonne on ennustettu pakkasia ja tuskin monella z- joukoilla on kunnon talvivarusteita.
Toivottavasti länsi pitää huolen että Ukrainalaisilla on kunnon talvivarusteet, mutta näyttää siltä että koulutusta pitäisi vielä lisätä siitä miten pitää itsensä toimintakykyisenä kylmällä.


Ei onneksi ota sukkia pois, mutta sanoisin että jalat ovat varmaan aika karmeassa kunnossa. Tuonne tarvittaisiin nyt vanhat armeijan kumisaappaat huopikkailla niin pysyisi jalat paremmin lämpimänä ja kuivana.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 145
Unelmat? Et ole sellaista tulevaisuutta maalaillut? En tiedä onko jäänyt huomaamatta mutta venäjä tekee jo tuota, joten oletatko että ne on niin mukavia tyyppejä että ne lopettaisi sen tulevaisuudessa hyvää hyvyyttään?
Tuskin tulee olemaan Venäjällä kykyä ampua viikottain sataa ohjusta Ukrainaan, kun ei ole tälläkään hetkellä. Tai voi ne s300 ohjuksia tuonne sillain kylvää, mutta se on poissa heidän ilmapuolutuksesta.

Jossain kohtaa ne loppuu ja uusien saaminen on hankalaa, johtuen länsimaalaisten komponentien riippuvuudesta. Kun selvitetään, mitä komponentteja ne vielä käyttää, niin voivat tarkemmin alkaa seuraamaan tilannetta ja hankaloittaa hankintaa.
 
Liittynyt
19.07.2017
Viestejä
486
[/URL]

Ei onneksi ota sukkia pois, mutta sanoisin että jalat ovat varmaan aika karmeassa kunnossa. Tuonne tarvittaisiin nyt vanhat armeijan kumisaappaat huopikkailla niin pysyisi jalat paremmin lämpimänä ja kuivana.
Mä en ymmärtänyt videon tarkoitusta, mutta luulisin että puhutaan siitä kuinka ikävät olosuhteet tuolla on sotia tällä hetkellä, mutapaskassa. Videon pointti ei ole valittaa varusteista, koska noiden kenkien hinnalla saisi varmaan viisi paria noita kumisaappaita. Ja niitä takuulla riittää omasta takaa, koska vielä ihan vähän aikaa sitten Venäjän armeijan tavoin, myös Ukrainan armeija tallusti vanhoilla kunnon nahkasaappailla ja jalkaräteillä. Niitä ei ole varmasti hävitetty, ja kumisaappaitakin löytyy aivan takuulla aivan perkeleesti. Sotilaan ihan henkkoht valinta lähteä ”taktisilla lenkkareilla” mutapellolle, eikä liity mitenkään siihen mitä siellä olisi oikeasti.
 

B12

Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
1 360
Mä en ymmärtänyt videon tarkoitusta, mutta luulisin että puhutaan siitä kuinka ikävät olosuhteet tuolla on sotia tällä hetkellä, mutapaskassa. Videon pointti ei ole valittaa varusteista, koska noiden kenkien hinnalla saisi varmaan viisi paria noita kumisaappaita. Ja niitä takuulla riittää omasta takaa, koska vielä ihan vähän aikaa sitten Venäjän armeijan tavoin, myös Ukrainan armeija tallusti vanhoilla kunnon nahkasaappailla ja jalkaräteillä. Niitä ei ole varmasti hävitetty, ja kumisaappaitakin löytyy aivan takuulla aivan perkeleesti. Sotilaan ihan henkkoht valinta lähteä ”taktisilla lenkkareilla” mutapellolle, eikä liity mitenkään siihen mitä siellä olisi oikeasti.

Tuollaisessa mutapaskassa kuten juoksuhaudat on tärkeintä pitää jalat kuivana. Pahimmassa tapauksessa saa kuolion.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 739
Tuskin tulee olemaan Venäjällä kykyä ampua viikottain sataa ohjusta Ukrainaan, kun ei ole tälläkään hetkellä. Tai voi ne s300 ohjuksia tuonne sillain kylvää, mutta se on poissa heidän ilmapuolutuksesta.

Jossain kohtaa ne loppuu ja uusien saaminen on hankalaa, johtuen länsimaalaisten komponentien riippuvuudesta. Kun selvitetään, mitä komponentteja ne vielä käyttää, niin voivat tarkemmin alkaa seuraamaan tilannetta ja hankaloittaa hankintaa.
Eihän venäjällä pitänyt olla dronejakaan, mutta silti ne on hyökkäilleet käyttämällä Iranilaisia droneja ja nettiin on alkanut tulemaan samanlaisia kranaatin tiputteluvideoita kuin mitä Ukrainalaiset ovat tehneet eli venäjä yrittää selvästi päästä mukaan drone peliin.
Tietysti jos tiedät että 100% varmaksi että venäjä ei voi ostaa esim Iranilaisia (tai jonkun muun paskastanin aseistusta) niin sitten tilanne on tietysti parempi Ukrainan kannalta olettaen että venäjä ei kykene itse tuottamaan mitään. Mutta koska perinteisesti "money talks and bullshit walks", niin todennäköisesti joku epämääräinen toimija haistaa tässä markkinarakoa jota voi takoa. Itse olen pessimisti ja pidän mahdollisena riskinä sitä että venäjä saisi tuotettua jotain itse tai ostettua ulkopuolelta.

Mä en ymmärtänyt videon tarkoitusta, mutta luulisin että puhutaan siitä kuinka ikävät olosuhteet tuolla on sotia tällä hetkellä, mutapaskassa. Videon pointti ei ole valittaa varusteista, koska noiden kenkien hinnalla saisi varmaan viisi paria noita kumisaappaita. Ja niitä takuulla riittää omasta takaa, koska vielä ihan vähän aikaa sitten Venäjän armeijan tavoin, myös Ukrainan armeija tallusti vanhoilla kunnon nahkasaappailla ja jalkaräteillä. Niitä ei ole varmasti hävitetty, ja kumisaappaitakin löytyy aivan takuulla aivan perkeleesti. Sotilaan ihan henkkoht valinta lähteä ”taktisilla lenkkareilla” mutapellolle, eikä liity mitenkään siihen mitä siellä olisi oikeasti.
Pointtina on kuten @B12 huomattukin että vaikuttaa siltä että pojilta puuttuu joko koulutusta (kun valitaan väärät kengät) tai niillä on väärät varusteet, jos siellä on oikeasti oltu 5pv kuopassa märissä maihareissa. Jos tuota ongelmaa ei saada ratkaistua niin porukkaa alkaa päätymään sairastuvalle ilman venäläisten apua. Tämä oli ainakin meillä armeijassa ihan peruskauraa opittavaksi.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 145
Eihän venäjällä pitänyt olla dronejakaan, mutta silti ne on hyökkäilleet käyttämällä Iranilaisia droneja ja nettiin on alkanut tulemaan samanlaisia kranaatin tiputteluvideoita kuin mitä Ukrainalaiset ovat tehneet eli venäjä yrittää selvästi päästä mukaan drone peliin.
Tietysti jos tiedät että 100% varmaksi että venäjä ei voi ostaa esim Iranilaisia (tai jonkun muun paskastanin aseistusta) niin sitten tilanne on tietysti parempi Ukrainan kannalta olettaen että venäjä ei kykene itse tuottamaan mitään. Mutta koska perinteisesti "money talks and bullshit walks", niin todennäköisesti joku epämääräinen toimija haistaa tässä markkinarakoa jota voi takoa. Itse olen pessimisti ja pidän mahdollisena riskinä sitä että venäjä saisi tuotettua jotain itse tai ostettua ulkopuolelta.
Iranilla on sama ongelma, kuin Venäjällä. Niiden on hankala saada hankittua komponentteja ohjuksiin. Kyllä ne niitä saa aina jollain keinoilla, mutta määrät on täysin erilaisia, kuin avoimilta markkinoilta. Tuossa on myös riski, että ihan kuranttia kamaa ei tule, koska no joku haistoi mahdollisuuden tehdä rahaa ja reklamaatiota on turha tehdä.

Kyllä ne voi ampua niitä ohjuksia infraan vielä 5v päästä, mutta määrät on todella pieniä tai sitten harvoin isompi satsi. Ukrainan pitäisi pystyä suht tehokkaasti noita estämään silloin. Venäjän kannalta vaan tuo on paljon kalliimpaa. Pakotteet pysyy ja pystyt vain ärsyttämään muita.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 483
Kai nyt ne alueet joilta ammutaan pitää jo laskea sota-alueeksi. Väliäkö sillä ovatko rajan toisella puolella.

Sodan kuuluisi siirtyä häviävän osapuolen alueelle kokonaisuudessaan, vaikka hyökkääjät kuinka huutelisi että epistä!
Kansainvälisen lain näkökulmasta Ukrainalla on täysi oikeus hyökätä asianmukaisiin kohteisiin missä hyvänsä Venäjällä.

Mutta se on sitten eri asia, jos asejärjestelmien toimittajat kuten USA asettavat jotain ehtoja aseiden käytölle, mikä toki ON epistä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 739
Kai nyt ne alueet joilta ammutaan pitää jo laskea sota-alueeksi. Väliäkö sillä ovatko rajan toisella puolella.

Sodan kuuluisi siirtyä häviävän osapuolen alueelle kokonaisuudessaan, vaikka hyökkääjät kuinka huutelisi että epistä!
Tätä asiaa on mietitty ennenkin.

"- Nyt juur. Täl hetkel Hietasen poika astu ulkomail.
- Venäjällä ollahan pojat, sanoi Salo.

Lahtinen ontui äreänä, mulkoillen kulmiensa alta toisia ja murisi:
- Niin ollaan. Ja tähän loppui sitten meitin oikeutemme. Meinaan tästä lähtien ollaan rosvoretkellä. Että sen tiedätte.
- Rosvoretkellä, rosvoretkellä, ärähti Sihvonen vihaisesti.
- Myöhän sitä ollaan rosvoja, kun rajoja ylitetään. Toiset sitä vaan turvallisuuttaan varjelee, kun rajoja siirtelevät.... Rosvoja, rosvoja....khy....khy."
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
217
Tuolta jos alkaisi tavaraa tulla niin luulisi tulevan ankeat ajat vastaanottavaan päähän. Vaikka en näiden uskonnasta ja poliitiikasta oikein pidä, mutta kyllä ne moderneja aseita osaavat tehdä. Läntiset tiedustelupalvelut varmasti seuraavat kyllä riittävän tarkasti noita liikkuviakin ohjuslavetteja ja kyllähän sen laukausulaitteen lisäksi tarvitaan reilusti muutakin kalustoa, että iskuja pysyisi varmaan toteuttamaan tehokkaasti. Antaisivat vaan vihjeen että jos noissa koordinaateissa räjähtää, olisi hyvä juttu...
Nyt olisi noilla hyvä tilaisuus saada mainosta niille uusille hienoille aseille.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
4 145
Tuolta jos alkaisi tavaraa tulla niin luulisi tulevan ankeat ajat vastaanottavaan päähän. Vaikka en näiden uskonnasta ja poliitiikasta oikein pidä, mutta kyllä ne moderneja aseita osaavat tehdä. Läntiset tiedustelupalvelut varmasti seuraavat kyllä riittävän tarkasti noita liikkuviakin ohjuslavetteja ja kyllähän sen laukausulaitteen lisäksi tarvitaan reilusti muutakin kalustoa, että iskuja pysyisi varmaan toteuttamaan tehokkaasti. Antaisivat vaan vihjeen että jos noissa koordinaateissa räjähtää, olisi hyvä juttu...
Nyt olisi noilla hyvä tilaisuus saada mainosta niille uusille hienoille aseille.
Lännessä on aika vähän surface to surface ohjusmalleja. Pääsääntöisesti noi käytössä olevat on lentokoneest tai mereltä laukaistavia ohjuksia. Jotta Ukraina saisi pitkälle ulottuvaa kykyä, pitäisi sen saada ensiksi alustat kuntoon, joilla käyttää niitä. Käytännössä tuo tarkottaisi f-15, f-16 tai f-18 koneita. Lännessä noita ei oikein ole kehitelty, koska jenkit sentään noudattanut INF-sopimusta.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
217
Pitikös sitä jollekkn F-konemalleista olla jo koulutus käynnissä ja valmiita lentäjiä tulla jopa keväällä? Ei ole lähdettä heittää kun luin joskus kuukausia sitten.
Sitten millaista drone kaluastoa Israel voisi tarjota? Jos saisi kunnon pitkänmatkan toimintaan pystyviä koneita, eikä lentäjänkään välttämättä tarvitsisi olla Ukrainassa, kun vain sanotaan että on se. Ainakin tuo ilmatorjuntaohjusten summittainen räiskiminen olisi pois siitä ilmatorjunnassa ja aktiivisille tutkille voisi tarjota HARMeja, jos niitä vielä on jäljellä.
 
Liittynyt
05.01.2017
Viestejä
730
Onpa muuten ihan erityisen paska kysymys. Ellet tällä jotenkin kalastele typeriä vastauksia jotenkin kartoittaaksesi foorumin tasoa tai jotain.
Tuo venäläisten tai venäjänkielisten vihaaminen on ihan sitä putinin höpinää, jota mm käytti tekaistauna syynä hyökkäämiseen. Ei uppoa täällä
Periaatteessa ja tässä vaiheessa joo, mutta muistuikin mieleen sodan alkuvaihe, tapaukset, jotka oli ihan keltaisessa lehdistössä ja jutut tässäkin ketjussa.
Skäli kysymykselle on ainakin voinu olla paikkansa, mutta käsittääkseni alkuvaiheen impulsiivisen juttujen jälkeen ihmiset on ymmärtäny sen, että suurella todennäköisyydellä suurin osa pakolaisista on nimenomaan venäjän kielisiltä alueilta sattuneesta syystä, tässä vaiheessa vaikuttaa tosiaankin ihmeelliseltä kysymykseltä kun aihe taitaa olla selvä tulijoillekin.

Meinasin jo alottaa kertaamaan, minkä väännön täällä sai käydä aiheesta ja mitä argumentteja oli, mutta sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee.


Ei pidä luulla että siellä oikeasti ketään ollaan "vapauttamassa" , ei örkit tyhmiä ole maan tapa on vain sellainen että kaikista "satelliittivaltioista" luonnonvarojen hyödyntäminen on AINA jonkin suurfirman homma ja ne on AINA rekisteröity Moskovaan ja arvaa minne verot/tuotot maksetaan. Follow the money. Kaikki paskapuhe Natoon liittymisen tai vapauttamisen takia hyökkäämisestä on vain tekosyy millä Ukraina oli tarkoitus alistaa satelliittivaltioksi ja hyödyntää hyväksi nähtyä toimintamallia. Ei ne oligarkit omaisuuttaan ole keränneet panttipulloja etsimällä.
Liikemiehet ymmärtää myös sen, kuinka paha asia sota on liiketoiminnalle. Jopa valtionyhtiöiden oligarkit. Ja ymmärsi liiankin hyvin, niitähän alkoi kuolemaan mitä ihmeellisimmissä olosuhteissa heti sodan alkupäivinä. Sitten jos ajatellaan talouden kehittämistä niin sukan varressahan Venäjällä oli 650 miljardia, joilla olis kannattanu ja voinu ostaa vaikkapa niitä mikropiiritehtaita. Kiina ja Venäjä vuonna 2000, Kiina ja Venäjä 2020- luvulla. Siitä sitten vertaamaan, on suoranaisesti pitäny yrittää laittaa kapuloita kehityksen rattaisiin ja rahaa on satanut taivaalta kirjaimellisesti, ihan sama vaikka sinne ei olis kukaan investoinu kun noilla öljytuloilla olis rakentanu itse kaikki mikropiiritehtaat.

Jos ajatellaan energiateollisuutta niin muutos fossiilisista on väistämätön, ydinernergiasektorilla ei mikään pieni, eikä edes huono tekijä ja tilanne nyt?
NL:n perintönä oli maailman suurin sähköistetty liikenne ja siten sähkömoottorituotanto, okei, se on varmaan tuhottu, mutta olishan siinä ollu ainakin kokemuspohjaa, jolle rakentaa uutta ja vientiin. Metallurgiaa on vieläkin, siinäpä olis voinu tehdä kaikki maailman tuulimyllyt, akustot ja aurinkopaneelit tehdään 99% Kiinassa, Eurooppalaisella tekniikalla, mahdollisuus olis ollu tähänkin. Tuolla kaikella Eurooppa olis voinu olla fossiilisen siirtymän jälkeenkin enemmän tai vähemmän Venäjästä riippuvainen.

Toki on helpompaa imeä bensa-asema kuivaksi kuin kehittää mitään, varsinkaan jos se ei osu omalle elinajalle, mutta firmat nyt ainakin ajattelee pidemmälle.
Ja juuri tuo sama katurosvologiikka on sitten Ukrainan kohdalla, sikäli mikäli jotain taloudellisia kulmia hakee. Mutta ei kyse ole enää mistään liiketoiminnasta ja omaisuuksista, sitä kun olis voinu tehdä ilman sotimista ja huomattavasti enemmän, kyllä siellä on taustalla myös sisäpolitiikan huomion siirto juuri siitä pysähtyneisyydestä, vallan kahvassa pysymistä ja lopulta on KGB- porukka tajunnu, että totalitarismi ilman ideologiaa, eli fasismi, ei oikein johda mihinkään, natsipiirit sai ideologiansa läpi ja natsi-ideologiat ovat olleet Venäjällä kovassa huudossa aina. Tähän vielä päälle rinnakkaistodellisuudessa eläminen ja ilmeisesti usko siihen kansalle tarkoitettuun propagandaan ja ideologiaan.

Että kyllä ne bisnessyyt on aika heikoilla vai miten Venäjän bisneksellä oikein sujuu?
Rosstatista on kyllä propaganda esittäny valittuja paloja, kuten mikropiirien kaupan tuplaantuminen. Siis arvossa, ei määrässä. Tätä ei tietenkään mainita. Ja, että niiden vikaantumisprosentit sadoissa, suom. kiinalaiset dumppas rikkinäiset romut tuplahintaan.
Kuljetus- ja varastoalalla menee hyvin, suom. kuljetuskustannukset on kolminkertaistuneet ja hetken piikki varastojen täyttämisestä, lisänä sitten suuret varastopalot.

Kyllä varmasti ainakin osasyynä on energia-aseen vahvistaminen ja Euroopan energiariippuvuuden varmistaminen. Jos venäjä olisi ruuvannut kaasuputkia kiinni ilman sotaa, niin Eurooppa olisi alkanut nopeasti tekemään kaasudiilejä Ukrainan kanssa ja russakoille olisi jäänyt vain mustapekka käteen. Sama koskee Ukrainan viljatuotantoa.

Ei tähän sotaan ole vain yhtä motiivia, mutta tuo lienee yksi muiden joukossa ja kaiketi sieltä tärkeämmästä päästä.
Pitkässä juoksussa koko energia-aseen menettäminen vrt. lähteminen mukaan muihin teknologioihin ja niiden myyminen. Sillä se olis varmistettu.
Nythän Kiinalla on käytännössä monipoli akuissa ja aurinkopaneeleissa.
Suurin motiivi tietysti siinä, että noi maailman energiamuutokset vie realistisesti vuosikymmeniä, kauemmin kuin johdossa olevat luonnollisesti todennäköisesti elää. Eli mistään Venäjän eduista, rakentamisista, vahvistamisista tai pitkän aikavälin shakkijutuista sun muista ei ainakaan voi puhua.

Venäjän taloutta ei saa sekoittaa tuon valtapiirin etujen kasvattamiseen. Ja mikäli tuntuu että siellä entuudestaan on öljyä ja kaasua niin voisi samalla tavalla miettiä milloin miljardöörillä on tarpeeksi rahaa?
Täysin totta, tosin olishan sitä omaisuutta voinu kasvattaa viimeisen 20 vuoden aikana muutoinkin. Jos ei oma ajatusmaailma ja kyvyt yllä rosvoamista pidemmälle, niin olis siihen varmasti voinu palkata pätevät ihmiset.


Olisi melkein kannattanut antaa venäläisille OPSEC-rauha, jos tuossa on jotain perää, koska Lukasenkoa tuskin jää Ukraina ja länsikään kaipaamaan.. ;)

Siinä on aika iso mahdollisuus, että Valko-Venäjällä alkaisi tapahtua asioita tuon jälkeen, jotka eivät suinkaan olisi Putinin mieleen... Lukasenka saattaa olla se liima, joka ylipäätään enää pitää Valko-Venäjää jossain sidoksissa Putiniin.
Lukasenka on puun ja kuoren välissä. Jos Putin luulee, että Lukasenka esimerkiksi pystyy käskyttämään armeijaansa miten haluaa, niin se ei välttämättä ole ihan niin. Muussa tapauksessa Valko-Venäjä olisi varmaan osallistunut tähän sotaan paljon kokonaisvaltaisemmin jo aikoja sitten.
Paitsi, että ilmeisesti Kremlillä oli jo katsottuna seuraaja, Stanislav Zas, kovan linjan silovikki ja ideana ylipäätään se, että Lukashenka on tulppana VV:n hyökkäykselle Ukrainaan ja Makejan avulla ylläpiti edes jonkinlaisia suhteita Eurooppaan ja sai aina välillä jotain liennytyksiä, jottei tarvinu 100% Venäjän talutusnuorassa kulkea.
Nyt on sitten se linkki poistettu ja saa nähdä voiko Lukashenka enää kieltäytyä, jos kieltäytyy niin sitten haluavat korvata hänet VV:n omalla Patrushevilla.

Näinhän sen piti mennä neuvostoaikanakin, mutta niin vain kommunismi kaatui. Lisäksi keskiluokka on nykyään tottunut elintasoon, josta neukkuaikaan ei osattu edes unelmoida. Kansan tyytymättömyyttä ei kannata koskaan aliarvioida.
Tässä on vaan se, että vaikka NL:n pysähdyneisyyden ja sittemmin romahduksen alun sai aikaseks Putinin järjestelmän kaltainen järjestelmä (Breznev) niin varsinaisen sinetti ja maan avaaminen tapahtui sisältä päin johdon tekemänä ja kenties jopa virhearviona, ei kansan tekemänä.
Toisekseen elintasojen vertaamisessa pitää ottaa huomioon myös aika ja se, että suurin ongelma oli suunnitelmatalous, jota ei nyt ole. Jos 70% ei ole ulkomailla käynytkään, niin ei se heitä yhtäkkiä haittaa, että eivät pääse. Ne, jotka haluavat ja kykenevät ostamaan länsituotteita ja luksustuotteita pystyvät siihen edelleen, tosin kalliimmalla, monet muuttaneet pois.
Lisäkseen elintason lasku tapahtuu sen verran hitaasti, että mitään shokkireaktiota ja varsinaista huomaamista ja havahtumista asiaan ei tapahdu, aivan kuten Venäjän muuttuminen täysin fasistiseksi valtioksi. Metsän näkeminen puilta ja näin. Ja luulihan sitä keskiverto neuvostokansalainenkin elävän hyvin, siinä, missä amerikkalaiset kadulla.
Luulevat nytkin eurooppalaiset jäätyvän. Paras trolleilta lukemani oli miten Suomesta loppuu puut lämmitykseen, tuon jälkeen muita heittoja ei varmaan tarvi käydä läpi.
Jos ei meininki muutu, niin realistisemmaks mä näkisin Mongolian skenaarion ja kuihtumisen.

Lännessä on aika vähän surface to surface ohjusmalleja. Pääsääntöisesti noi käytössä olevat on lentokoneest tai mereltä laukaistavia ohjuksia. Jotta Ukraina saisi pitkälle ulottuvaa kykyä, pitäisi sen saada ensiksi alustat kuntoon, joilla käyttää niitä. Käytännössä tuo tarkottaisi f-15, f-16 tai f-18 koneita. Lännessä noita ei oikein ole kehitelty, koska jenkit sentään noudattanut INF-sopimusta.
Kai se Tomahawk samalla tavalla lähtee maalta kuin laivastakin, siitä oli 80- luvulla sellainen versiokin.
Yksi Venäjän kitinän aihe kun INF- sopimusta ilmeisesti rikkoivat, että USAlla oli samanlaisia laukaisimia Bulgariassa vai Romaniassa maalla, joita löytyy laivoista ja josta voi Tomahawkeja ampua, siis samoja kuin laivassa on ja tuolloinhan Trump selitti, että tälläisiä on kehitteillä.

 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 483
Paitsi, että ilmeisesti Kremlillä oli jo katsottuna seuraaja, Stanislav Zas, kovan linjan silovikki ja ideana ylipäätään se, että Lukashenka on tulppana VV:n hyökkäykselle Ukrainaan ja Makejan avulla ylläpiti edes jonkinlaisia suhteita Eurooppaan ja sai aina välillä jotain liennytyksiä, jottei tarvinu 100% Venäjän talutusnuorassa kulkea.
Nyt on sitten se linkki poistettu ja saa nähdä voiko Lukashenka enää kieltäytyä, jos kieltäytyy niin sitten haluavat korvata hänet VV:n omalla Patrushevilla.
Varmasti on seuraajia katsottuna, mutta jos Putin pitäisi Lukasenkan syrjäyttämistä ongelmattomana ja riskittömänä toimenpiteenä, olisi hän tehnyt sen jo aikoja sitten...

Valko-Venäjä on sellainen ruutitynnyri, ettei välttämättä paljon vaadi niin alkaa rytistä maan sisällä... Putin ei voi enää senkään varaan laskea, että hän sitten tekee Valko-Venäjälle "ukrainat" jos tarve vaatii, koska uutta rintamaa ja uutta vihollista Venäjä tässä kaikkein vähiten nyt tarvitsee.

Lukasenka on siis kaikista puutteistaan huolimatta ollut Putinille toimiva kumppani, ja kaikenlainen muutos Valko-Venäjällä on suuri riski Putinille. Todennäköisesti kun muutoksen tuulet alkaa puhaltamaan niin ne ei suinkaan lähennä Valko-Venäjää ja Venäjää...
 
Liittynyt
24.11.2022
Viestejä
109
Varmasti on seuraajia katsottuna, mutta jos Putin pitäisi Lukasenkan syrjäyttämistä ongelmattomana ja riskittömänä toimenpiteenä, olisi hän tehnyt sen jo aikoja sitten...
Venäjän ja Putinin toimet onki olleet tosi rationaalisia, harkittuja ja toimivia tähän asti :D En tuon kortin varaan kyl argumentois. En kyl todellakaa ihmettelis, jos siellä haluttais "kaveri" ottaa pelistä pois, notta sais heidän armeijalla leikkiä. Vaikkei välttis lopputulos meniskään niinkuin Putinin värityskirjassa. e: Sanottu, että ois "varoitus" Likasangolle, mut pöh. Kämmäsivät vain jälleen kerran. Pari edellistä isoa myrkytystä ennen sotaa onnistu ties mistä syystä. Onnella oli luultavasti osansa.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 483
Venäjän ja Putinin toimet onki olleet tosi rationaalisia, harkittuja ja toimivia tähän asti :D En tuon kortin varaan kyl argumentois. En kyl todellakaa ihmettelis, jos siellä haluttais "kaveri" ottaa pelistä pois, notta sais heidän armeijalla leikkiä. Vaikkei välttis lopputulos meniskään niinkuin Putinin värityskirjassa. e: Sanottu, että ois "varoitus" Likasangolle, mut pöh. Kämmäsivät vain jälleen kerran. Pari edellistä isoa myrkytystä ennen sotaa onnistu ties mistä syystä. Onnella oli luultavasti osansa.
Harvoin toivon missään asiassa onnea ja menestystä Putinille, mutta jos hän tosiaan haluaa päästä Lukasenkasta eroon, niin toivottavasti onnistuu. ;)

En todellakaan usko, että valko-venäläiset ja maan armeija jaksaa alkaa mitään uutta Putinin sylikoiraa enää katselemaan... Armeija ei oikein halua totella Lukasenkaakaan, joten miksi ihmeessä ne jotain uutta sylikoiraa kävisi tottelemaan. Niitä ei kiinnosta hyökkäillä mihinkään Ukrainaan, eikä asiassa auta yhtään, jos Putin yrittää vaihtaa maan johtoa.
 
Liittynyt
24.11.2022
Viestejä
109
Harvoin toivon missään asiassa onnea ja menestystä Putinille, mutta jos hän tosiaan haluaa päästä Lukasenkasta eroon, niin toivottavasti onnistuu. ;)

En todellakaan usko, että valko-venäläiset ja maan armeija jaksaa alkaa mitään uutta Putinin sylikoiraa enää katselemaan... Armeija ei oikein halua totella Lukasenkaakaan, joten miksi ihmeessä ne jotain uutta sylikoiraa kävisi tottelemaan. Niitä ei kiinnosta hyökkäillä mihinkään Ukrainaan, eikä asiassa auta yhtään, jos Putin yrittää vaihtaa maan johtoa.
No mut menis siis tuossakin skenaariossa edelleen odotetusti eli perZilleen. Itse kyl vieläki vähä 3. maailmansotaa kammoilen. Mitä pidempään tää kestää, nii sitä enemmän eskalaatio-riskejä tulee oleen. Varsinkin pitkittyessään vaikutukset eurooppaan ja jännitteet sitä myöden tukijamaiden kesken.. lisätään soppaan pohjois-korea, joka saa nyt leikkiä rauhassa ja Kiina taiwanin kans.. joka puolella tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
9 500
Kannattaa muistaa että ensimmäiset 7-8v sota oli aika paikallista rähinöintiä eikä siitä ollut samaa terroristista ulottuvuutta esim infraan kuin mitä tällä hetkellä tapahtuu koko maan laajuudelta.
Niin ? en ehkä riittävästi korostanut että nyt menossa tiukka vaihe, ja jos ei rauhaa niin muutamanvuoden päästä ei eletä nykyistä tilannetta.

Unelmat? Et ole sellaista tulevaisuutta maalaillut? En tiedä onko jäänyt huomaamatta mutta venäjä tekee jo tuota, joten oletatko että ne on niin mukavia tyyppejä että ne lopettaisi sen tulevaisuudessa hyvää hyvyyttään?
Pietarista uhkaillaan että putinin sota kone kestää vuosikausia, ei hiivu, vaan vain pahenee. Antautukaa heti, niin sitten raiskataan, ja loput leireille ja osa lapsista putinin perheille adoptioon.

Jos venäjä jatkaa iskuja, kykyjensä mukaan, niin se jatkaa, siitäkin tulee uusinormaali. Venäjän kyvykkyys on rajallinen ja Ukrainan kyvykkyys parantunut tänä vuonna rajusti vaihe vaiheelta ja nykykäsityksen mukaan kehitys jatkuu. Tuskin sattumaa että putinilla menossa tälläinen kamppania.

Kyllä siellä Israelissakin ihmiset elää ihan normaali elämää, se toki vähän erilaista kuin Suomessa tai Pietarissa, ehkä kuitenkin parempaa kuin venäjän perukulmilla.


Edit:
Jos Ukraina saa terroristi hyökkääjän tuupattua rajojen taakse, niin sen tilanne monelta osalta parempi kuin nykyinen tilanne.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 193
Kun kyseessä on putinin venäjä, niin totuus tuntuu olevan kyllä tarua ihmeellisempää ajoittain ja nykyään yhä useammin. Jos nyt lähdetään näiden tuoreiden huhujen pohjalta asiaa tarkastelemaan (Likasanko oli kohde mutta ulkoministeri kuoli), joku voisi päätellä että Valko-venäjällä presidentti ja ulkoministeri pukevat kalsarinsa samasta vaatekaapista? :coffee:
Valko-venäjän Likasanko on määrännyt vaihdettavaksi kokkinsa, palvelijansa ja vartijansa ulkoministerin yllättävän kuoleman jälkeen. Oletan että palveloijoiden vaihdolla tarkoitetaan myös pyykinpesijöitä mahdollisten 'maustettujen kalsareiden' varalta.

" Lukashenko ordered to replace his cooks, servants and guards after the sudden death of the head of the Belarusian Foreign Ministry"

 

ExchangeMan

Tukijäsen
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
223
Tuosta puuttuu se yleisin vaihtoehto eli tuetaanko sotaa, yes/I dont care --> lahjotaan viranomaiset ettei itse tartte osallistua tai vaivata päätään
putte on joutunus sotansa kanssa todelliseen kuseen, joten en ainakaan itse laskisi lahtusten varaan yhtään mitään.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 739
Niin ? en ehkä riittävästi korostanut että nyt menossa tiukka vaihe, ja jos ei rauhaa niin muutamanvuoden päästä ei eletä nykyistä tilannetta.
Pietarista uhkaillaan että putinin sota kone kestää vuosikausia, ei hiivu, vaan vain pahenee. Antautukaa heti, niin sitten raiskataan, ja loput leireille ja osa lapsista putinin perheille adoptioon.
Jos venäjä jatkaa iskuja, kykyjensä mukaan, niin se jatkaa, siitäkin tulee uusinormaali. Venäjän kyvykkyys on rajallinen ja Ukrainan kyvykkyys parantunut tänä vuonna rajusti vaihe vaiheelta ja nykykäsityksen mukaan kehitys jatkuu. Tuskin sattumaa että putinilla menossa tälläinen kamppania.
Mihin sattumaan viittaat kampanjan kanssa? Ei tässä kukaan täysjärkinen ole mitään Ukrainan antautumista vaatimassa tai edes ehdottamassa, joten on aika typerää yrittää yleistää että toistaisi venäläisten agendaa jos ääneen miettii mekanismeja miten venäjä saataisiin pakotettua lopettamaan sotiminen.

Asiaa näköjään käsitellään Käihkön toimesta, joka on epäilee samaa että venäjä pystyisi jatkamaan noita iskujaan vaikka sota venyisi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 193
Ukrainan Presidentti Zelenskyi ehdotti tänään Euroopalle venäjän öljylle kaavailtua hintakattoa tasolle 30$/barreli. Aiemmin taisi olla jotakin keskustelua 60-70$ hintakatosta, mutta taitaa olla sama laittaa tuonne 30$, kun venäjä ilmeisesti kieltäytyy myymästä öljyä maihin jotka hintakaton ottavat käyttöön. Periaatteessa tuo alempi hintakatto voisi vaikeuttaa vielä lisää öljyn myyntiä muihin maihin kun neuvotteluissa voisi ostaja aina sanoa että myy sitten 30$ hintaan hintakattomaahan jos ei tarjous kelpaa. Venäjän tuotantokustannukset/barreli taitaa olla nykyään parinkymmenen dollarin luokkaa ja kuljetuskustannusten kanssa kolmisen kymppiä.

"Europe should limit oil prices at $30 per barrel, said President Volodymyr Zelenskyi, speaking at the International Symposium The idea of Europe."Ukrainan jälleenrakennusalueita on jo kesästä lähtien mietitty ja jaoteltu Ukrainan toimesta ja kyllä Suomi on siellä mukana. Suomelle kaavailtu jälleenrakennusalue yhdessä Tsekin ja Ruotsin kanssa on Luhanskin alue, jossa ennen sotaa asui pari miljoonaa asukasta. Tietenkin kannattaa muillekkin alueille pyrkiä toimimaan. :coffee:
Tämä arveltu 60$ hintakatto taitaa olla jo nyt aivan liian korkea. Öljyn hinta venäläisissä satamissa tippui jo viimeviikolla alle 60$: Primorskissa sai tankkerin täyteeen Urals- laatua ~52$/barreli. Ehkä se Zelenskyin ehdottama 30$ katto voisi olla mahdollinen.

"Russia's flagship oil falls further below proposed EU price cap —Bloomberg. Prices for Urals and Novorossiisk dropped to $51.96 per barrel in the Baltic Sea port of Primorsk last week.
The country’s key Urals grade fell to $51.96 a barrel at the Baltic Sea port of Primorsk, according to data provided by Argus Media Ltd., a publisher of physical commodity prices. It fell by a similar amount, and to a similar level, from Novorossiysk in the Black Sea."'

 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 528
Paljon tulee venäläisiä ruumiita, mutta valitettavammin tulee varmasti paljon myös ukrainalaisia ruumiita. Venäläisistä (tulevista ruumiista) varmasti iso osa myös sellaisia, jotka käytännössä työnnetään rintamalle vastentahtoisesti ja pakotetaan pysymään asemissaan vastentahtoisesti. Joukossa luultavasti vankeja, toisinajattelijoita, eri vähemmistöjä ja mitä vain valtaapitävät haluavat Venäjältä kansan riveistä puhdistaa. Valitettavaa, mutta tilanteeseen ei ole odotettavissa muutosta ennen kuin Venäjällä johto vaihtuu ja seuraava diktaattori voi neuvostoperinteitä kunnioittaen syyttää kaikesta edeltäjäänsä. Toki (epätodennäköinen?) kansannousu Venäjällä tarjoaisi mahdollisen myös todelliseen muutokseen.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
6 820
Paljon tulee venäläisiä ruumiita, mutta valitettavammin tulee varmasti paljon myös ukrainalaisia ruumiita. Venäläisistä (tulevista ruumiista) varmasti iso osa myös sellaisia, jotka käytännössä työnnetään rintamalle vastentahtoisesti ja pakotetaan pysymään asemissaan vastentahtoisesti. Joukossa luultavasti vankeja, toisinajattelijoita, eri vähemmistöjä ja mitä vain valtaapitävät haluavat Venäjältä kansan riveistä puhdistaa. Valitettavaa, mutta tilanteeseen ei ole odotettavissa muutosta ennen kuin Venäjällä johto vaihtuu ja seuraava diktaattori voi neuvostoperinteitä kunnioittaen syyttää kaikesta edeltäjäänsä. Toki (epätodennäköinen?) kansannousu Venäjällä tarjoaisi mahdollisen myös todelliseen muutokseen.
Nopea vallanvaihdos voisi oikeastaan käydä ensimmäisenä ja viimeinen erä rajan yli voitaisiin koostaa vanhasta hallinnosta samalla kutsuen muut takaisin. Sen yhden päivän voisi viivyttää sodan lopetusta, jotta sodan aloittaneet pääsisi itse jakamaan kokemuksen.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
929
Tässä twiitissä on totuus!

Mitäpä se Ukraina niillä Leopardeilla tekisi kun ei Ukrainalla ole koulutettua miehistöä niitä käyttämään. Lisäksi tankit ei muutenkaan taida olla se mitä Ukraina tällä hetkellä eniten tarvitsee. Mitä itse seurannut niin tehokas IT-kalusto jolla pystyy torjumaan Venäjän ohjuksia ja droneja olisi se josta olisi eniten hyötyä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 254
Mitäpä se Ukraina niillä Leopardeilla tekisi kun ei Ukrainalla ole koulutettua miehistöä niitä käyttämään. Lisäksi tankit ei muutenkaan taida olla se mitä Ukraina tällä hetkellä eniten tarvitsee. Mitä itse seurannut niin tehokas IT-kalusto jolla pystyy torjumaan Venäjän ohjuksia ja droneja olisi se josta olisi eniten hyötyä.
Ei sota yleensä lopu passiivisesti. Kuinka meinasit hyökätä niillä it ohjuksilla takaisinvaltauksen yhteydessä? Siviili-infraa on niin paljon mitä paskoa ja tykistö jauhaa eturintamaa, että mikään torjuntajärjestelmä ei kata kuin ihan akuutimmat kohteet
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 193
Tämä arveltu 60$ hintakatto taitaa olla jo nyt aivan liian korkea. Öljyn hinta venäläisissä satamissa tippui jo viimeviikolla alle 60$: Primorskissa sai tankkerin täyteeen Urals- laatua ~52$/barreli. Ehkä se Zelenskyin ehdottama 30$ katto voisi olla mahdollinen.

"Russia's flagship oil falls further below proposed EU price cap —Bloomberg. Prices for Urals and Novorossiisk dropped to $51.96 per barrel in the Baltic Sea port of Primorsk last week.
The country’s key Urals grade fell to $51.96 a barrel at the Baltic Sea port of Primorsk, according to data provided by Argus Media Ltd., a publisher of physical commodity prices. It fell by a similar amount, and to a similar level, from Novorossiysk in the Black Sea."'

Ei päästy EU:ssa sopuun, hyvin on venäläinen raha öljynnyt rattaat useammassa EU- maassa. Positiivista on se, että nyt jo kolme EU- maata vaatii 30$ kattoa, G7- maiden ehdottaman 65-70$ sijaan. Viikon päästä maanantaina pitäisi olla sopu syntynyt kun kattohinta tulee voimaan.

"European Union governments failed to agree on Monday on a price cap on Russian seaborne crude oil"

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 378
Ei päästy EU:ssa sopuun, hyvin on venäläinen raha öljynnyt rattaat useammassa EU- maassa.
Samaan tapaan kuin maailman vähiten korruptoitunut maa on vain vähemmän korruptoitunut kuin toiseksi vähiten korruptoitunut, EU ja Eurostoliitto on silti ihan saatanan korruptoitunut persläpi. Ei näitä järjellä johdeta. Ehkä joku Islanti on riittävän pieni. Mutta ei vittu kelpaa vaan liittovaltiota havitellaan.

Venäjä hallitsee suurta osaa Euroopan vässykkämaista.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
14 483
Ei päästy EU:ssa sopuun, hyvin on venäläinen raha öljynnyt rattaat useammassa EU- maassa. Positiivista on se, että nyt jo kolme EU- maata vaatii 30$ kattoa, G7- maiden ehdottaman 65-70$ sijaan. Viikon päästä maanantaina pitäisi olla sopu syntynyt kun kattohinta tulee voimaan.

"European Union governments failed to agree on Monday on a price cap on Russian seaborne crude oil"

Hintakatto sinänsä ei ole kiistakysymys, vaan hintakaton taso.

Jossei sopimukseen hintakatosta päästä, niin siinä tapauksessa öljyn tuonti kielletään ilmeisesti melkein kokonaan (poikkeuksia lukuunottamatta) ja tästä on jo keväällä päätetty...

If there was no agreement on the G7 price cap idea by next Monday, the EU would implement harsher measures agreed at the end of May - a ban on all Russian crude oil imports from Dec. 5 and on petroleum products from Feb. 5, Polish diplomats said.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
1 453
Miksi sitä öljyä pitäisi ostaa ollenkaan ja miksi niin hidas aikataulu kiellolle? Mitä ihmeen Putinisteja siellä EU johdossa on. Tuonti ja vientikielto kaikelle venäläiselle tuotteelle välittömästi olisi ainoa oikea päätös.

Tämä on vähän kuin sopisi terroristien kanssa, että kyllä he saavat räjäytellä yhden tienvarsipommin viikossa, muttei kahta ja se yksi olisi hyväksyttyä niin, ettei kukaan estä niitä terroristeja.

Todella munatonta toimintaa EU:lta ja YK:lta. Ei diktaattorien ja terroristien kanssa kuulu neuvotella tai tehdä kauppaa ollenkaan. Ukraina ja koko maailma kärsii tästä toiminnan ja tuen puutteesta.
 

tuoppi´

Kapitalisti
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 394
Eiköhän tuo hintakatto tarkoituksella säädetä hieman ylemmäs mikä se hinta on. Päästään sanomaan, että tehtiin tällästä, vaikka sillä ei käytännössä ole mitään vaikutusta.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
9 500
Eiköhän tuo hintakatto tarkoituksella säädetä hieman ylemmäs mikä se hinta on. Päästään sanomaan, että tehtiin tällästä, vaikka sillä ei käytännössä ole mitään vaikutusta.
Venäjän vienti öljynhintakatto ?

Ajatus siinä on se että leikkaa venäjän öljynvienti tuloja tehokkaasta, ei pääse hyötymään korkeista hinnoista, on sillä myös muita vähemmän puhuttaja merkityksiä, se leikkaa laajemmikin hintapiikkejä. (toki venäjä voi laimentaa olemalla myymättä)
Onnistumisen ehto tietenkin se että se menee läpi, mekanismi on sellainen että kaikkien mailman maiden ei tarvi siihen sitoutua, eli onnistusmis mahdollisuudet olemassa.

Venäjän laadun mailmanmarkkinahinnat muutenkin alempia, ja tänävuonna venäjän vienti hinnat selkeästi muita alempia, mutta ei tuo silti olisi merkityksetön, päinvastoin.

Jos ja kun suunnitelma on kiinteästä hintakatosta, niin sen miettiminen ja optimointi on oma kuvio, pitäisi kestää aikaa ja kyllä sillä vaikutus myös "halpaan" aikaan.
 
Liittynyt
21.06.2019
Viestejä
1 528
YLEkin uutisoi isosti eilen tästä:

Venäläistä öljyä kuljettavien tankkereiden romuralli uhkaa Suomenlahtea – vaarana öljyonnettomuus, jota ei korvaa kukaan
EU:n tuontikielto venäläiselle öljylle saattaa lisätä suuren öljyonnettomuuden riskiä Suomenlahdella.

Mitään järkeä ei ole antaa Venäjän kuljettaa öljyä romutankkereilla Itämeren kautta. Eikö Itämerelle ole varsin rajoitettu pääsy kapeiden salmien kautta, joten miksi on täysin poissuljettu vaihtoehto estää romutankkerien pääsy Itämerelle kokonaisuudessaan?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 536
Viestejä
3 496 424
Jäsenet
62 377
Uusin jäsen
Sirkka-Liisa

Hinta.fi

Ylös Bottom