Valven kehittämät virtuaalilasit kuvavuodossa

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Kaotik, 13.11.2018.

 1. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 380
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  [​IMG]


  Nettiin vuoti viime viikon lopulla kuvia uusista kehitysvaiheessa olevista virtuaalilaseista. Erikoisen virtuaalilaseista tekee niiden piirilevyllä näkyvä Valve-logo, kun tähän mennessä yhtiö on tehnyt VR-saralla tiivistä yhteistyötä HTC Viven kanssa.  Kuvavuodon mukaan Valven tulevien VR-lasien nykyinen prototyyppiversio sisältää poikkeuksellisen suurikokoiset linssit. Vuotaja ei ole paljastanut tai ei tiedä lasien yksityiskohdista, mutta sen näytön tai näyttöjen voidaan olettaa olevan niin ikään suurikokoiset, sillä VR-lasien kotelointi laajenee etumaskia kohti. Virtuaalilasien etumaskista löytyy rei’itetty paneeli sekä kaksi kamerasensoria. Rei’itetty etumaski saattaa liittyä piirilevyltä löytyviin fotodiodeihin, joita voidaan käyttää paikannukseen. Laseihin on myös integroitu kuulokkeet.

  [​IMG]

  UploadVR on pyrkinyt selvittämään lähteiltään tarkempia tietoja kuvavuodossa näkyvistä virtuaalilaseista. Sivuston lähteiden mukaan virtuaalilasit tulisivat tarjoamaan laajan 135 asteen näkökentän ja näytön resoluution olevan Vive Pro -virtuaalilasien luokkaa. Lähteiden mukaan virtuaalilasien mukana tultaisiin mahdollisesti toimittamaan Valvella parhaillaan kehityksen alla olevat Knuckles-ohjaimet ja Half-Life-sarjaan kuuluva VR-peli, joka sijoittuisi ilmeisesti aikaan ennen ensimmäistä Half-Lifeä.

  Vaikka moni varmasti pitäisi Valven omia VR-laseja tervetulleena lisänä markkinoille, on muistettava, että kyseessä saattaa olla myös yhtiön omaan käyttöön suunnattu testialusta.

  Lähde: Imgur, UploadVR

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
 2. eternality

  eternality

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Menee varmasti hankintaan jossei ihan mahdottoman hintaisia ole. Hyvä että VR kehitys jatkuu, vaikka sitten tuskaisen hitaasti. 4k ja foveated rendering eye trackingillä odotellessa...
   
 3. Dargol

  Dargol

  Viestejä:
  939
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2017
  Toivottavasti olisi kuluttajille tulossa oleva malli, saisi Oculuskin vähän painetta pukata uutta mallia ulos.
   
 4. antero

  antero

  Viestejä:
  2 946
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kuvat kyllä kertoo että vahvasti prototyyppi laitteista kyse, eli ei ainakaan vuoteen ole tulossa.

  Saattaahan kyse logoon olla että tappiollinen HTC myy hiljaisuudessa yksikön Steamille.
   
 5. Raunhofer

  Raunhofer

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuskin ainakaan mistään early protosta kyse kun noin vihjailevasti pöydät notkuvat samanlaisia laseja. Yhdessä kuvassa oli "vahingossa" päivämäärä esillä, osoittaen kuvien olevan joitain kuukausia vanhoja.

  Mutta kysehän on toki Valvesta, joten se voi olla mitä vain kuukauden ja äärettömyyden välillä. Hieman epäilen että tämän varsin hallitun vuodon takana oli jokin muu syy kuin lähestyvän julkaisun hypettäminen.
   
 6. BOT

  BOT

  Viestejä:
  1 720
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Olen ollut pitkään varma että Half-Lifellä tullaa myymään VR-laseja jossa varmasti myös onnistutaan jossain määrin. Epäilin jopa että se itse kolmas osa tulisi pelkästään VR:lle, mutta se olisi aivan liian tyhmä veto. Pelurit olisivat raivoissaan jos eivät pääsisi pelaamaan rakastamaansa pelisarjaa vanhoin perintein, eikä varmaan kovin montaa kiinnosta maksella näistä Valven laseista yhden pelin takia kun ne edustavat sitä kalleinta päätä.

  Laadultaan ovat varmaan todella hyvät ja Steamin suora tuki ja pelien kehittäjien antama tuki tekevät näistä erinomaiset, mutta vähän on tuntu etteivät virtuaalilasit vieläkään lyö läpi vuosikausiin. On vain liikaa ongelmia jaettavaksi aina pahoinvoinnista alkaen erityisesti siihen että kehittäjille virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen vaatii reilusti lisää työtä.

  Vaikka kuuluisan rallipelistudion Codemastersin Dirt Rally oli yksi kehutuimmista ellei ostetuimmistakin virtuaalilaseja tukevista peleistä, tulevassa toisessa osassa helmikuun lopulla ei tule olemaan julkaisussa virtuaalilasitukea ollenkaan. He kuulemma harkitsevat tuen tuomista myöhemmin jos kysyntää on tarpeeksi. Tämä on karua kertomaa siitä miten vähän laseilla pelaavia edelleen on ja miten työlästä pelien kehittäminen laseille on, kun samaan aikaan pitäisi olla tavanomainen versiokin pelattavissa.

  Enpä ole nyt juuri seurannut laseja tukevien pelien lisääntymistä, mutta edelleen on käsitys että niitä on hyvin vähän. Ainakaan ne sekalaiset pelit mistä minä olen kiinnostunut eivät pääsäntöisesti tue laseja, jos yksikään niistä Dirt Rallya lukuun ottamatta. AAA-tason studioilta kiinnostus on myös ollut hyvin vähäistä Bethesda Softworks poikkeuksena.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2018
 7. aponen

  aponen

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  VR tulee hyvin suurella todennäköisyydellä lyömään läpi isosti ps5 julkaisun jälkeen. Jo nyt psvr on suosituin ja eniten "kunnon" pelejä saava alusta sen teknisistä heikkouksista riippumatta. Seuraavan sukupolven konsolit tulevat tarjoamaan tarpeeksi tehoa psvr2:n tarpeisiin jolloin kokemus alkaa olla sitä tasoa mikä on peruskuluttajille enemmän kuin tarpeeksi. Tällä hetkellä suurin vr:n ongelma on ollut se että se on liian kallis ja keskeneräinen massoja varten. Kunhan se saadaan tuotua viimeisteltynä ja kohtuuhintaisena kokonaisuutena konsoleille alkaa pelinkehittäjiäkin kiinnostamaan sen tukeminen ihan erillailla kuin nyt.
   
 8. tomih

  tomih

  Viestejä:
  589
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Aika painavan ja epämukavan näköiset. Melkoista kehitystä vaaditaan tällä saralla resoluution ja rakenteen suhteen, että lasien käytöstä tulisi arkipäivää.
   
 9. Laza

  Laza

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mikähän tuo upotus tuossa etuosassa on, aluksi pelkäsin että se on kännykkää varten mutta se on kyllä aivan liian pieni siihen. Tulisiko siihen jokin erillinen trackerimoduli tjms? Ritilä lienee vaan jäähdytystä varten, ei olisi mitään järkeä tunkea ledejä sen taakse.
   
 10. Derion

  Derion

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Mikä tossa kuvassa viittaa prototyyppi laitteistoon?
   
 11. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  3 144
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Jäähdytystsydeemit, eli kenno ja vesisäiliö ja pumppu kytketään tuohon.

  muoks: tai vaihtoehtoisesti kompura tai LN2 kulho...
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2018
 12. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  10 380
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Missä ihmeessä sä tuossa mitään jäähdytyssysteemejä näet?
   
 13. eternality

  eternality

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Usbiportti reunassa eli varmaan jotain lisälaitteita varten, taitaa olla about sopivan kokoinen esim. LeapMotionille.
   
 14. Raunhofer

  Raunhofer

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oculuksen platformilla on myös ollut pitkä kattaus alun perin eksklusiivisia "kunnon pelejä" (osa on yhä). Määrällisesti ehkä jopa enemmän kuin PS VR:llä. Lone Echo, Robo Recall, Wilson's Story, Brass Tactics, Superhot, From Other Suns, Chronos, Edge of Nowhere, Feral Rites, Marvel Powers United, Dead and Buried, Arktika.1, Star Trek, The Invisible Hours, Killing Floor, Kingspray Graffiti, Dragon Front, The Climb, I Expect You to Die, The Unspoken, Damaged Core, EVE Valkyrie, Farlands, Lucky's Tale ja niin edes päin, nuo tuli itselleni mieleen. Lähitulevaisuudessa on edessä ainakin Respawnin AAA-peli ja Stormlands.

  En itse varsinaisesti löisi veikkaa että VR löisi läpi PSVR:llä, vaan enemmänkin epäilisin Oculus Questia yllättäjäksi, tai ehkä vielä todennäköisempi skenaario, kaikki kasvaa ja lopulta kukoistaa jokainen omassa nurkassaan.
   
 15. draco76

  draco76

  Viestejä:
  2 822
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Vaikuttaa mielenkiintoiselta Pimax 5K plussan kilpailijalta. Hinta on vielä kysymysmerkki.