valokuitu vai 5g

Liittynyt
19.07.2023
Viestejä
23
hoitokotissa asun niin hoitokoti aikoo ottaa valokuitun kun se tulee niin kysymys kuuluu kuinka varma netti valokuitu on kun edunvalvoja maksaa elisan mobiilinettiä ja isosisko maksaa telian mobiilinettiä siis 5g 1000 megan liittymää ja telialta tulee 5g 2-3 kuukauten kuluttua niin hoitokoti ottaa valokuitun joko jouluna tai ensi kesänä niin onko valokuitu niin varma netti että jos se tulee niin kannattaako sulkea mobiilinetit kokonaan vai vaikka tulee valokuitu jonka minäkin sitten saan niin kannattaako pitää varalta varanettiä telian 5g netti eli voiko valokuitukin joskus olla poikki useita tunteja kysyn siksi koska täydellistä nettiä ei ole olemassakaan että voiko valokuitukin olla joskus useamman tunnin poikki vai onko tyhmää sitten maksaa mobiilinetistä kun valokuitu on saatavilla isosisko maksaa telian 5g mobiilinettiä ja edunvalvoja elisan mobiilinettiä vai onko aina hyvä olla varanettinä 5g netti
 
Valokuitu on yleensä paljon parempi kuin 5G, ainakin jos koneen saa nettiin kiinni verkkojohdolla. Jos välissä on wifi, yhteyden laatu riippuu osin wifin kuuluvuudesta, mutta silloinkin toimii todennäköisesti mainiosti.

Mahdolliset katkot eivät yleensä kestä tunteja, joten tavallista netin käyttöä varten ei varmaankaan kannata maksaa 1000 megan "varayhteydestä". Toki eri asia on, jos on jotain semmoisia laitteita jotka aivan ehdottomasti tarvitsevat nettiyhteyden ihan koko ajan, mutta sellainen on harvinaista. Samoin mobiilinetti voi olla parempi, jos valokuituyhteyden kaistaa rajoitetaan talossa voimakkaasti kunkin käyttäjän osalta, mutta sellaiseen tuskin on syytä. Kannattaa varmaan kokeilla rauhassa miten uusi yhteys toimii.

Valokuidun ohella tulee yleensä myös wifi, ja sen jälkeen mobiilinettiä tarvitaan lähinnä puhelimen nettiyhteyteen wifin kantaman ulkopuolella. Siihenkään ei tuskin 1000 MB:n yhteyttä tarvita, vaan vähempi riittänee.
 
jos ottaa valokuitun niin jos hoitokoti ottaa valokuitun nyt kun on tarjous että sen saa ilmaiseksi niin jos hoitokoti ottaa sen niin koskeeko se kaikkia niitä hoitokotissa jotka valokuitun haluaa että joutuu maksaan vain liittymästä mutta kaikki muu ilmaista ja paljon maksaa valokuitu modeemi ja pitääkö modeemin olla sellainen jota operaattori tukee ja vaatii käyttään vai kun valokuitu on kytketty päälle niin solveltuuko siihen mikä valokuitu modeemi hyvänsä ja mitä eroja valokuitu modeemeissa on siis että toimiiko valokuitu paremmin kalliimalla modeemilla kuin perusluokan modeemilla ja kuinka varma valokuitu on että jos valokuitu tulee niinkä edunvalvoja maksaa elisan mobiilinettiä ja isosisko telian mobiilinettiä niin kannattaako siitä huolimatta jos tulee valokuitu niin jättää varanetiksi telian 5g netti että voiko myös valokuitu liittymissä olla pitkäaikaisia yhteyskatkoja ja kuinka usein valokuitu yhteytessä on vika joka estää pitkäaikaisesti netin käytön ja jos on tarjous että valokuitun saa ilmaiseksi pelkällä liittymä hinnalla niin jos ja kun mun täytyy hoitokotissa ottaa oma modeemi ja liittymä niin joutunko maksaan muitakin kuluja kuin liittymä kulut ja paljon halvin valokuitu modeemi maksaa ja saako sen kuukausi maksulla
 
Ei tarvitse luoda useita ketjuja samasta aiheesta, muutenkin yrittää paneutua siihen ulostuloon ja rauhallisesti kirjoittaa asian. Tuonne olisit ihan hyvin voinut jatkaa:

Ja eiköhän sieltä tule sitten operaattorilta tarvittavat paperit, joista selviää suurin osa asioista kun on ajankohtainen.
 
en luo enää internet aiheista useampaa ketjua mutta tosiaan joutunko mä maksaan sen modeemin vai hoitaako edunvalvoja sen asian
 
en luo enää internet aiheista useampaa ketjua mutta tosiaan joutunko mä maksaan sen modeemin vai hoitaako edunvalvoja sen asian

Se on täysin kiinni operaattorista. Toisilla operaattoreilla kuuluu hintaa ja toisilla ei. Jos löytyy jo mobiilireititin, niin on mahdollista, että sekin siihen käy. Erillistä 4G/5G liittymää en ottaisi varalle. Puhelimen netillä luulis selviävän, jos mahdollista katkoa joskus tulee.
 
mikä on ero 5g ja valokuitun välillä kun telia mainostaa 5g kovasti niin voiko 5g johtaa käyttäjiä harhaan ja onko niin että kiinteä 5g ja kiinteä valokuitu on aivan eri asioita että valokuitu paljon nopeampi ja vakaampi jopa silloin kun lataa suurta pelitiedostoa ja katsoo samaan aikaan 4k elokuvaa niin onko niin ettei sekään kuormita valokuitua jos lataa suurta peliä samaan aikaan kun katsoo 4k elokuvaa
 
Ei voi verrata valokuitua ja 5G:tä keskenään, ellet asu kirjaimellisesti täydellisellä etäisyydellä mastosta ja suora näköyhteys 5G ulkopäätelaitteen ja maston välillä.

Valokuitu on lisäksi päivitettävissä ihan vain liittymää vaihtamalla esim 1G -> 10G liittymäksi (olettaen että operaattori tarjoaa). Tälläistä mahdollisuutta ei ole 5G:ssä, jossa teoreettiset maksiminopeudet ovat noin 3G.

Valokuitu on aina varmempi kuin 5G, yleensä yhteys jopa tulee samasta rungosta mistä 5G tulee, mutta välissä ei ole neljää fyysistä muutosta.
5G = Operaattori, reititin, kaapeli, 5G tukiasema, koaksiaalikaapeli, antenni - antenni, 5G laite, kaapeli, kytkin/reititin, oma tietokone.
Kuitu = Operaattori, reititin, valo, oma reititin, oma tietokone.

Huomaa myös että se 5G vastaanotin maksaa 200€-400€, ellet omista jo hyvää päätelaitetta. Kuituliittymissä vastaavaa kulua ei ole riippuen toteutuksesta, esim talonousulta suoraan ethernet oman asuntosi ristikytkentään, johon voit kytkeä tietokoneen tai operaattorin toimittama kuitumuunnin, johon kytket oman koneen.
 
kuulostaa siltä että jos hoitokotiin on tulossa valokuitu niin ei kannata sitä netti anteenia hoitokotissa ruveta maksaan anteeniasentajalle siitä että siirtää anteenin korkealta ulkoseinästä katolle suunnattuna hyvään tukiasemaan koska asun keminmaassa niin ei tämä ole niinkö helsinki tämä on kunta ja niissä mobiilinetteihin ei panosteta niin paljon niin vaikka olisi mikä anteeni niin sitä ei varmaan katolle kannata alkaa maksaan jos kerta on tulossa valokuitu jonka hoitokoti aikoo ottaa mutta mites se kun kuulema jokaisella asukkaalla täytyy olla oma modeemi ja liittymä niin tuleeko mullekkin ulkoseinään joku juttu josta menee johto modeemiin
 
Kuten on jo mainittu, niin odotat rauhallisesti mitä se valokuidun operaattori sitten ohjeistaa (ellei ole jo ohjeistanut?). Ihan turha miettiä tälläisiä, jos ei ole mitään tietoa miten tuo yhteys toteutetaan rakennuksessa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 399
Viestejä
4 489 785
Jäsenet
74 154
Uusin jäsen
Almedin

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom