Värit tulostuvat oikein vain Photoshopista

Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 102
Canonin i-Sensys LBP 7100Cn -värilaser tulostaa värit hiukan väärin. Eron huomaa lähinnä valokuvista, jotka ovat liian punaisia. Photoshopista (ehkä muistakin Adoben ohjelmista, en ole kokeillut) tulostettuna värit ovat kuitenkin hyvin lähellä oikeita. Haluaisin tietysti saada kaiken tulostuksen tekemään värit yhtä hyvin.

Tulostinajurissa on värinsäätö, mutta se toimii hyvin suurilla portailla, ja jo yhdenkin portaan verran säätäminen tekee tulosteista sinertäviä ja vielä normaaliakin kamalampia.

Miten siis värit saisi tulostumaan oikein aina? Yritin tehdä jotain värienhallinnassakin, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 102
Tutkin tarkemmin, ja Photoshopin asetuksista on valittu että tulostin hallitsee värit. Olisiko siis Windowsin väriasetuksissa jokin pielessä?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
946
Eli tulkitsenko oikein: tulostin tulostaa sRGB-väriavaruudessa olevat JPEG kuvat väärin? Tällöin kyse on väriavaruuden hallinnasta. Photoshop siis konvertoi kuvat tulostimen väriavaruuteen (esim. CMYK), jolloin kuvat tulostuvat oikein, kun taas Windowsissa tulostusohjelma ei kerro tulostimelle missä väriavaruudessa kuvat ovat ja siksi sävyjen osalta tulos on paras arvaus.

Katso onko tulostinohjelmassa väriavaruuden hallintaa.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
1 102
Värit tulivat hyvin lähelle oikeita, kun tulostimen asetuksista muutti värien sovitusmenetelmän vakiosta kolorimetriseksi. Photoshop tulostaa värit edelleen hiukan erilaisina, vaikka sen asetuksista onkin valittu, että tulostin hallitsee värit.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 400
Viestejä
4 194 257
Jäsenet
70 727
Uusin jäsen
pvarjone

Hinta.fi

Ylös Bottom