Uusi tietokone käynnistyy mutta ei tuu näyttöön kuvaa

Liittynyt
20.01.2020
Viestejä
25
Moro!

Olen kasaamassa uutta konetta näillä osilla:

Koppa: Lian Li PC-O11 Dynamic, ikkunallinen E-ATX - miditornikotelo
Prossu: Amd 9 5900x
Näyttis: Asus tuf 3080 (käytetty)
Emolevy: Asus rog strix B550-F gaming wifi II
Prossujäähy: NZXT Kraken X53 RGB, 240mm AIO- nestejäähdytysratkaisu,
Virtalähde: Corsair 850W RM850x (2021), modulaarinen ATX- virtalähde
Keskusmuisti: Corsair 32GB (2 x 16GB) Vengeance LPX, DDR4 3600MHz, CL18,
Massamuisti: Western Digital 4TB WD Blue, sis. 3.5" kiintolevy, SATA III, 5400r
Sekä Samsung 1TB 980 SSD-levy, M.2 2280, PCIe 3.0 x4, NVMe 1.4,

Tietokoneen käynnistäessä kaikkiin tuulettimet sekä valot syttyvät mutta näyttöön en saa kuvaa näkyville (kokeiltu hdmi sekä displayportilla) sekä näytönohjaimen liittimistä ja emolevyn

Tietääkö kukaan mistä voisi johtua?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
125
Tarkista / irroita komponentit emosta ja takas.
Nollaa bios.
Laita vain välttämättömät osat kiinni.
Kokeile yhdellä mkammalla.
Katso että kaikki virtapiuhat on omilla paikoilla ja käytä vain kyseisen virtalähteen omia kaapeleita.
Tarkista kotelon ja emolevyn välissä olevat korokkeet on oikeissa kohdissa.

lisäilly vinkkejä sitä mukaan kun mieleen juolahtaa
 
Viimeksi muokattu:

Requiem

For You
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 117
Moro!

Olen kasaamassa uutta konetta näillä osilla:

Koppa: Lian Li PC-O11 Dynamic, ikkunallinen E-ATX - miditornikotelo
Prossu: Amd 9 5900x
Näyttis: Asus tuf 3080 (käytetty)
Emolevy: Asus rog strix B550-F gaming wifi II
Prossujäähy: NZXT Kraken X53 RGB, 240mm AIO- nestejäähdytysratkaisu,
Virtalähde: Corsair 850W RM850x (2021), modulaarinen ATX- virtalähde
Keskusmuisti: Corsair 32GB (2 x 16GB) Vengeance LPX, DDR4 3600MHz, CL18,
Massamuisti: Western Digital 4TB WD Blue, sis. 3.5" kiintolevy, SATA III, 5400r
Sekä Samsung 1TB 980 SSD-levy, M.2 2280, PCIe 3.0 x4, NVMe 1.4,

Tietokoneen käynnistäessä kaikkiin tuulettimet sekä valot syttyvät mutta näyttöön en saa kuvaa näkyville (kokeiltu hdmi sekä displayportilla) sekä näytönohjaimen liittimistä ja emolevyn

Tietääkö kukaan mistä voisi johtua?
Kertooko ne emon valot mitään? Q-LED indicators
 
Liittynyt
20.01.2020
Viestejä
25
Kertooko ne emon valot mitään? Q-LED indicators
Tarkista / irroita komponentit emosta ja takas.
Nollaa bios.
Laita vain välttämättömät osat kiinni.
Kokeile yhdellä mkammalla.
Katso että kaikki virtapiuhat on omilla paikoilla ja käytä vain kyseisen virtalähteen omia kaapeleita.
Tarkista kotelon ja emolevyn välissä olevat korokkeet on oikeissa kohdissa.

lisäilly vinkkejä sitä mukaan kun mieleen juolahtaa
Kiitos toverit, kokeilen näitä töiden jälkeen!! Laitan kuvia niin helpompi kattoo,esim sanooko emolevyn valo jotain.

Etupaneelissa on 3.1 usb mutta tuossa emolevyssä ei ole paikkaa sille, eihän tällä ole mitään tekemistä asian kanssa? Ja tietääkö joku millainen tämä välikappale kuuluisi olla että saa kytkettyä emolevyyn?
 

Liitteet

Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
2 649
Jos se on RAM kohdan led mikä tuossa palaa loimottaa, niin kyllä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
125
Koita 1 kammalla eri paikoilla.
Lueskelin ja tolla emolla voi olla vanha bios joka ei toimi 5000 sarjan kanssa.
tarvii päivittää bios flashbackiä käyttäen.
Muistitikku alustus fat32
 
Viimeksi muokattu:

rarehanu

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
02.06.2022
Viestejä
105
Vähän huolimattomalla kasaamisella voi saada ikäviä sivuvaikutuksia.
 
Liittynyt
18.03.2017
Viestejä
483
Jos ei ole kokemuksen tuomaa rutiinia koneiden kasaukseen niin virheet muistikampojen asennuksessa ovat aika yleisiä. Niitä kun joutuu joskus painamaan paikalleen ihan tosissaan, yllättävän kovalla voimalla.

Varsinkin nuo "ekonomin suunnittelemat" muistislotit joissa on salpa vain toisessa päässä kannattaa katsoa aina huolella että muistikampa on varmasti kunnolla pohjassa, koska ne saattavat ainakin minun kokemukseni mukaan olla jonkin verran vastahankaisia...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
193 582
Viestejä
3 497 423
Jäsenet
62 377
Uusin jäsen
Sirkka-Liisa

Hinta.fi

Ylös Bottom