Uusi näppäimistö hakusessa

Viestiketju alueella 'Muut PC-komponentit ja oheislaitteet' , aloittaja Henriquez, 07.01.2019.

 1. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Uutta näppistä olisi nyt hakusessa ja täytyyhän sitä täältä myös neuvoa kysyä, kun olen noista niin pihalla.

  Eli hommasin joskus aikaa sitten Fanaticin Rush Gear näppäimistön, joka on ollut käytössä ihan mukava. Kun tällä pitempään kirjoittaa niin tuntuma ei ole niin "rento" ja helppo mitä haluaisin. Lisäksi tämä ääni, joka tästä lähtee on alkanut häiritsemään yhä enemmän.

  Tässä vielä kuva näppiksestä, joka minulla tällä hetkellä on käytössä:

  [​IMG]
  Mitä tulee uuteen näppäimistöön, niin sen ei tarvitse olla mekaaninen. Mielellään melko matala. Taustavalaistut painikkeet. Tietysti johdolla.

  Olen kokeillut Logitechin K740 näppäimistöllä ja toiveena olisi jokin vastaava yhtä hyvä. Tuossa näppäimistössä tuntuma oli todella hyvä.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Löytyyköhän vastaavaa ja laadukasta näppäimistöä. Kellään pitemmän aikavälin kokemuksia tuosta logitechista?
   
 2. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuli nyt hommattua tämä Logitech K740 illuminated - näppis. Muistin oikein. Todella mukava kirjoittaa ja hiljainen vrt. moneen muuhun samantapaiseen.

  Tämäntapaisia ei tadia kilpailijoilla hirveästi edes olla?

  - Ohut, jossa matalat näppäimet
  - Valaistut näppäimet
  - Rannetuki? no ei tässä kyllä sellaisesta voida puhua, mutta toisaalta tämä ei sellaista tarvitse edes kun on niin matala.


  Laadusta en osaa sen kummemmin sanoa - vankkaa tekoa tuntuu olevan, vaikka ohut onkin. Näppäintuntuma on hyvä.
   
 3. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Uuden näppiksen haku alkamassa. Ennestään tuollainen Logitech Illuminated Keyboard, kuten kuvassa yllä. Ollut loistavan tuntoinen käytössä mutta pehmeä rannetuki ei kestä aikaa. Omassani aika tarkalleen 6 vuoden käytön jälkeen se muuttui melko yhtäkkiä täysin tahmaiseksi, johon tarttuu kaikki pöly kiinni eikä lähde pois millään, on todella ruma ja ikävän tuntoinen nyt. En ole koskaan puhdistanut sitä millään vettä ja mikrokuituliinaa voimakkaammalla, joten aika tehnyt tehtävänsä. Samoin kävi yhdelle hiirelle (ei Logitech), jossa oli pehmeä muovipinta, joten tuo lienee ominaisuus. Aika moni näytti valittelevan samaa mutta oli käynyt jo paljon aiemmin (ilmeisesti voimakkailla puhdistusaineilla tuon saa tuhottua nopeammin).

  Olen suunnitellut seuraajaksi joko Logitech K780:aa tai Craftia. Olisiko jollakulla täällä omakohtaisia kokemuksia näiden puolesta tai vastaan. Joku langaton Unifying-vastaanotinta käyttävä olisi optimaalinen, koska voisi samalla käyttää toista pöytäkonetta sujuvasti (ennestään Logitechin langaton hiiri, joten olisi ylimääräinen vastaanotin toiseen koneeseen valmiina).
  K780 on pattereilla eikä ole taustaloa mutta se ei haittaisi minua, eniten mietityttää pyöreät näppäimet. En ole nähnyt tuo livenä mutta kokeilin K380:aa, jossa käsittääkseni samankokoiset näppäimet samalla mekanismilla ja se kyllä tuntui melko oudolta. Mahtaako niihin tottua? Itselläni aika huonoja kokemuksia, kun joskus ollut jokin MS natural keyboard tjsp. eikä siihen totuttuaan tahtonut tavallisilla tulla kirjoittamisesta mitään mutta K780:ssa näppäimiset on normaalissa

  Craft tuntui aika mukavalle mutta on tuplasti kalliimpi ja sitä pitäisi olla jatkuvasti lataamassa. Mahtaako akku tykätä huonoa, jos tuota pitäisi jatkuvasti johdon nokassa? Akkua ei edes pysty vaihtamaan. Onkohan tuo kovinkaan pitkäikäinen?
  Oli äänekkäämpi kuin nykyinen ja mielestäni myös K380 oli hiljaisempi (pätee varmaankin K780:aan myös).
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019
 4. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ihan uteliaisuudesta kysyn, etä mitenkä hyvin näppäimet kesti kulutusta, onko kulumaa havaittavissa näppäimissä miten paljon tai onko painallustuntuma muuttunut jotenkin löysäksi?
   
 5. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Näppäimet kesti todella hyvin. Tuntuma on vähän löystynyt mutta täysin kelvollinen, toimiva ja hiljainen edelleen. Näppäinten muovi kestävää, ei oikeastaan kiillotu lainkaan ja se pinta on jotenkin maalatun tai pinnoitetun oloinen (mutta ei kulu merkinnät pois), ei siis tiheä rypyläpintainen muovi kuten yleensä halvemmissa on ja joka kiillottuu kuluessaan, vaan vähän sellainen mitä maalauksessa sanotaan appelsiininkuoripinnaksi. Omani on melko vanha ja en edes tiedä onko se täysin sama kuin K740 (näyttää täsmälleen samalta kuin kuvassa) mutta Illuminated Keyboard se on nimeltään ja pohjassa lukee malli Y-UY95. Liekö laatu täysin samaa edelleen, en tiedä. Olisiko ollut verkkokauppa.comin arvosteluissa (en muista tarkalleen), missä joku mainitsi ostaneensa vanhan tilalle tuollaisen ja vaikka ulkonäkö sama, ei tuntuma ollut täysin sama.
   
 6. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  618
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Katson omasta näppäimistö mielenkiinnosta tuon valmistenumeron.

  Tosiaan, tässähän ei sitten toimi pelikäytössä tuo Shift+W+space kombo ollenkaan. Mikä on sinänsä harmi kyllä.
  En tajunnut asiaa tarkistaa ennen ostoa ollenkaan :btooth:

  Edit: Y-UY95 näyttää olevan tämä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019
 7. KLF

  KLF

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on kotona surffikoneessa Logitech K800 joka on taustavalaistu ja langaton, muuten aika samanlainen kuin tuo K740. Kahden pöytäkoneen loukussa langattomuus on kiva, saa näppiksen siirrettyä kauemmas syrjään kun "keskittyy" pelikoneelle.

  Illuminated Living-Room HTPC Keyboard K830 – Logitech

  Et kuitenkaan hiirtä ota sohvalle mukaan.
   
 8. Troottinin Pulli

  Troottinin Pulli

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2018
  Nuo k800 ja k830 kuulostaa kyllä hyviltä, mutta alkuperäinen budjetti oli ajatuksena olla jotain 30-50€, kun käyttö kuitenkin suht vähäistä niin ei viitsisi panostaa enempää. Tuossa hintaluokassa löytyy kyllä taustavalaisemattomia useitakin vaihtoehtoja, mutta jostain syystä näyttää siltä, että jos haluaa sekä langattoman että taustavalaistun, niin hinnat pompsahtaa... Saapa nähdä joutuuko tässä nyt sitten tarkistamaan kuitenkin budjettia :shifty:
   
 9. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  K800 taitaisi olla tuntumaltaan aika lailla sama kuin K740, tosin nyt alkanut poltella lyhytiskuiset chiclet-saksinäppikset. Onko siinä muuten rannetuessa samanlainen pehmeä pinnoitus kuin K740:ssa? Tukeeko se kahta tai useampaa Unifying-vastaanotinta? Alkoi polttelemaan tuollainen omaisuus, nyt kun tulee siirryttyä langallisesta langattomaan, joten olisi kätevää, että voisi harvakseltaan käytössä olevaa toista konetta käyttää tarvittaessa sujuvasti (nykyisin sille oma ikivanha langaton näppis/hiirikombo, joka pitää kaivaa kaapin kätköistä aina erikseen), koska koneessa on jo ennestään Logitech K590, joka tukee kahta vastaanotinta.
   
 10. KLF

  KLF

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 11. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Tuopas oli mielenkiintoinen tieto. Koskeekohan tuo todellakin myös näitä vehkeitä missä on napin kautta vaihto 2-3 eri laitteelle? Esimerkiksi Craftissa ja K780 on ihan napit 1-3 eri unifying tai bluetooth vastaanottimelle ja tuossa M590 hiiressä jollainen jo ennestään, on päällä painike, jolla voi vaihtaa kahden eri Unifying tai bluetooth vastaanottimen välillä. Jos näin on, niin tuohan ei ole todellakaan oikein hyvä ratkaisu. Vai rajoittuisiko tuo vanhempiin Unifying-vastaanottimella oleviin, joissa on näitä vaihtonappeja ole lainkaan, vaan pitää aina parittaa uudelleen? Päiväykseltään tieto oli vuodelta 2014.
   
 12. KLF

  KLF

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse asiassa googletin tuota K800 hakusanana, tässä on se perinteinen "yhden laitteen" vastaanotin.
  Jos oikein tekstistä ymmärsin niin rajoitus on 45 parituskertaa tms.

  Nyt kun pääsin kotiin niin tämän K800:an rannetuki on kovaa mattapintaista muovia, ei sellaista pehmeää (josta tulee x vuoden kuluttua ällöttävää koskea).
   
 13. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Niin se varmaan täytyy olla ettei tämä rajoitus koske kuin niitä, missä ei ole suoraan vaihtonäppäimiä useamman vastaanottimen välille.

  Oletko koskaan kokeillut K740:aa, että pystytkö vertailemaan onko näppäintuntuma ja melu samanlainen K800:ssa?
   
 14. KLF

  KLF

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä melu? :) En ole kokeillut mutta tämän K800:en tuntuma on aika perinteinen kalvonäppis omasta mielestä. Pelikoneessa mulla on mekaaninen näppis (mx red) mutta kirjoittamiseen tykkään enemmän matalista näppäimistä. Tavallisella kirjoitusnopeudella ääni mikä tästä tulee on sellaista matalaa töminää lähinnä ja sekin riippuu paljon siitä miten lujaa näppäimiä hakkaa...

  Tuohon 45 laitteen rajoitukseen, se taitaa olla lähettimen rajoitus. Eli tuollaista monen laitteen näppistäkin voi vaihdella laitteesta toiseen mutta sen voi (ehkä) parittaa yhden lähettimen kanssa vain 45x. Ne muut laitteethan taitaa olla bluetoothilla?
   
 15. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Mielestäni kalvonäppäimistöissäkin on melko isoja eroja melun suhteen mutta ilmeisesti K800 on myös niitä hiljaisempia. Ainakin ne halvemmat ei saksimekanismilla olevat on melkoisia kolisijoita.

  Saa esim. K780:aan ja Craftiin myös vaikka 3 x Unifying-vastaanotinta eri koneisiin, toki voivat olla myös osa tai kaikki pelkkä bluetooth.
  Napeilla eri vastaanotinten välillä vaihtoa ei laskettane uudelleen paritukseksi enää ensimmäisen yhdistämisen jälkeen (ainakaan toivottavasti, koska eihän tuosta ominaisuudesta olisi mitään hyötyä).
   
 16. KLF

  KLF

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on ihan kivan hiljainen oikeasti. Tuo mekaaninen näppis vasta koliseekin, kun muoviset näppishatut ottaa runkoon kiinni kirjoittaessa.

  Parin muodostus on eri asia kuin olemassaolevaan pariin yhdistäminen, eli ei lasketa. Hyvä tietää että noita vastaanottimiakin voi olla useampia, sillä tässä jossain välissä itselle tulee eteen työläppärin yhdistäminen samaan monitoriin kotikoneen kanssa ja mietin vielä hankkiako toinen näppis vai voisiko tämän K800:an jotenkin fiksusti jakaa softalla.
   
 17. eitaas

  eitaas

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sääko tätä mistään Suomesta tai lähistöltä, tai mistään nordic-näppäinasettelulla?

  k70.JPG
   
 18. KLF

  KLF

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Corsairin foorumilla skandiversion perään on kyselty eikä ainakaan heinäkuussa sellaista ollut olemassa. UK/EU versio ostoon (sama fyysinen näppislayout) ja skandinäppäinhatut erikseen.
   
  eitaas tykkää tästä.
 19. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Tuo olisi varteenotettava vaihtoehto seuraajaksi K740:lle, kun siinä ei ole tahmaantuvaa rannetukeakaan. Harmillista ettei siitä ole tarjolla mallia, joka tukisi liittämistä useampaan laitteeseen kuten uudemmissa malleissa on. Mekaaniset on melun suhteen ihan omassa luokassaan, ainakin mitä malleja olen kaupoissa päässyt itse kokeilemaan. Muutenkin niissä häiritsee itseäni Keytronicmainen ulkonäkö ja pitkäiskuisuus.

  Niin se täytyy olla.

  Juuri sen takia uudemmat mallit usean laitteen tuella ovat alkaneet kiinnostamaan, kun pääkoneen näppis nyt menee joka tapauksessa vaihtoon. Pelkkä yhtä konetta tukeva langaton ei omalla kohdallani toisi mitään lisäarvoa langalliseen verrattuna. Langaton hiirikin on tullut hankittua vain sen takia ettei säädyllistä (=hiljaista) langallista ole enää olemassakaan.

  Oikeastaan olisin jo ostanut K780:n mutta pyöreät näppäimet kaihertavat ja nyt kun pääsin omin sormin yhdessä liikkeessä kokeilemaan K380:aa, jossa ainakin saman kokoiset/muotoiset pyöreät näppäimet ja ilmeisesti mekanismikin on sama, niin totesin ettei tunnu oikein luontevalle käyttää. Ehkä siihen tottuisi mutta silti on huonoja kokemuksia erikoisemmista näppäimistöistä, että niihin totuteltuaan on satunnainen tavallisen näppiksen käyttö hyvin hankalaa, kun ei sormet osu millään oikeaan.

  Kakkoskoneessa joka on itselläni kiinni samassa monitorissa, on kaapissa vanha langaton näppis/hiiriyhdistelmä sitä varten, eikä sen käyttö ole kovin kätevää, kun pitää pöydältä aina raivata tilaa niille erikseen. Nyt kun jo pääkoneessa oleva hiiri tukee kahta laitetta, niin tuollainen useampaa laitetta tukeva näppis olisi tosi luonteva, ja tuosta jäisi käytännössä ylimääräinen Unifying-vastaanotin toista konetta varten, niin voisi paria nappia painamalla vaihdella koneiden välillä jatkossa. Ehkä Craftia pitää harkita vaikka 200 euroa näppiksestä ei oikein järkevälle kuulosta.