Uusi näppäimistö hakusessa

Viestiketju alueella 'Muut PC-komponentit ja oheislaitteet' , aloittaja Henriquez, 07.01.2019.

 1. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Uutta näppistä olisi nyt hakusessa ja täytyyhän sitä täältä myös neuvoa kysyä, kun olen noista niin pihalla.

  Eli hommasin joskus aikaa sitten Fanaticin Rush Gear näppäimistön, joka on ollut käytössä ihan mukava. Kun tällä pitempään kirjoittaa niin tuntuma ei ole niin "rento" ja helppo mitä haluaisin. Lisäksi tämä ääni, joka tästä lähtee on alkanut häiritsemään yhä enemmän.

  Tässä vielä kuva näppiksestä, joka minulla tällä hetkellä on käytössä:

  [​IMG]
  Mitä tulee uuteen näppäimistöön, niin sen ei tarvitse olla mekaaninen. Mielellään melko matala. Taustavalaistut painikkeet. Tietysti johdolla.

  Olen kokeillut Logitechin K740 näppäimistöllä ja toiveena olisi jokin vastaava yhtä hyvä. Tuossa näppäimistössä tuntuma oli todella hyvä.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Löytyyköhän vastaavaa ja laadukasta näppäimistöä. Kellään pitemmän aikavälin kokemuksia tuosta logitechista?
   
 2. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuli nyt hommattua tämä Logitech K740 illuminated - näppis. Muistin oikein. Todella mukava kirjoittaa ja hiljainen vrt. moneen muuhun samantapaiseen.

  Tämäntapaisia ei tadia kilpailijoilla hirveästi edes olla?

  - Ohut, jossa matalat näppäimet
  - Valaistut näppäimet
  - Rannetuki? no ei tässä kyllä sellaisesta voida puhua, mutta toisaalta tämä ei sellaista tarvitse edes kun on niin matala.


  Laadusta en osaa sen kummemmin sanoa - vankkaa tekoa tuntuu olevan, vaikka ohut onkin. Näppäintuntuma on hyvä.
   
 3. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Uuden näppiksen haku alkamassa. Ennestään tuollainen Logitech Illuminated Keyboard, kuten kuvassa yllä. Ollut loistavan tuntoinen käytössä mutta pehmeä rannetuki ei kestä aikaa. Omassani aika tarkalleen 6 vuoden käytön jälkeen se muuttui melko yhtäkkiä täysin tahmaiseksi, johon tarttuu kaikki pöly kiinni eikä lähde pois millään, on todella ruma ja ikävän tuntoinen nyt. En ole koskaan puhdistanut sitä millään vettä ja mikrokuituliinaa voimakkaammalla, joten aika tehnyt tehtävänsä. Samoin kävi yhdelle hiirelle (ei Logitech), jossa oli pehmeä muovipinta, joten tuo lienee ominaisuus. Aika moni näytti valittelevan samaa mutta oli käynyt jo paljon aiemmin (ilmeisesti voimakkailla puhdistusaineilla tuon saa tuhottua nopeammin).

  Olen suunnitellut seuraajaksi joko Logitech K780:aa tai Craftia. Olisiko jollakulla täällä omakohtaisia kokemuksia näiden puolesta tai vastaan. Joku langaton Unifying-vastaanotinta käyttävä olisi optimaalinen, koska voisi samalla käyttää toista pöytäkonetta sujuvasti (ennestään Logitechin langaton hiiri, joten olisi ylimääräinen vastaanotin toiseen koneeseen valmiina).
  K780 on pattereilla eikä ole taustaloa mutta se ei haittaisi minua, eniten mietityttää pyöreät näppäimet. En ole nähnyt tuo livenä mutta kokeilin K380:aa, jossa käsittääkseni samankokoiset näppäimet samalla mekanismilla ja se kyllä tuntui melko oudolta. Mahtaako niihin tottua? Itselläni aika huonoja kokemuksia, kun joskus ollut jokin MS natural keyboard tjsp. eikä siihen totuttuaan tahtonut tavallisilla tulla kirjoittamisesta mitään mutta K780:ssa näppäimiset on normaalissa

  Craft tuntui aika mukavalle mutta on tuplasti kalliimpi ja sitä pitäisi olla jatkuvasti lataamassa. Mahtaako akku tykätä huonoa, jos tuota pitäisi jatkuvasti johdon nokassa? Akkua ei edes pysty vaihtamaan. Onkohan tuo kovinkaan pitkäikäinen?
  Oli äänekkäämpi kuin nykyinen ja mielestäni myös K380 oli hiljaisempi (pätee varmaankin K780:aan myös).
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019
 4. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ihan uteliaisuudesta kysyn, etä mitenkä hyvin näppäimet kesti kulutusta, onko kulumaa havaittavissa näppäimissä miten paljon tai onko painallustuntuma muuttunut jotenkin löysäksi?
   
 5. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Näppäimet kesti todella hyvin. Tuntuma on vähän löystynyt mutta täysin kelvollinen, toimiva ja hiljainen edelleen. Näppäinten muovi kestävää, ei oikeastaan kiillotu lainkaan ja se pinta on jotenkin maalatun tai pinnoitetun oloinen (mutta ei kulu merkinnät pois), ei siis tiheä rypyläpintainen muovi kuten yleensä halvemmissa on ja joka kiillottuu kuluessaan, vaan vähän sellainen mitä maalauksessa sanotaan appelsiininkuoripinnaksi. Omani on melko vanha ja en edes tiedä onko se täysin sama kuin K740 (näyttää täsmälleen samalta kuin kuvassa) mutta Illuminated Keyboard se on nimeltään ja pohjassa lukee malli Y-UY95. Liekö laatu täysin samaa edelleen, en tiedä. Olisiko ollut verkkokauppa.comin arvosteluissa (en muista tarkalleen), missä joku mainitsi ostaneensa vanhan tilalle tuollaisen ja vaikka ulkonäkö sama, ei tuntuma ollut täysin sama.
   
 6. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Katson omasta näppäimistö mielenkiinnosta tuon valmistenumeron.

  Tosiaan, tässähän ei sitten toimi pelikäytössä tuo Shift+W+space kombo ollenkaan. Mikä on sinänsä harmi kyllä.
  En tajunnut asiaa tarkistaa ennen ostoa ollenkaan :btooth:

  Edit: Y-UY95 näyttää olevan tämä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019
 7. KLF

  KLF

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mulla on kotona surffikoneessa Logitech K800 joka on taustavalaistu ja langaton, muuten aika samanlainen kuin tuo K740. Kahden pöytäkoneen loukussa langattomuus on kiva, saa näppiksen siirrettyä kauemmas syrjään kun "keskittyy" pelikoneelle.

  Illuminated Living-Room HTPC Keyboard K830 – Logitech

  Et kuitenkaan hiirtä ota sohvalle mukaan.
   
 8. Troottinin Pulli

  Troottinin Pulli

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2018
  Nuo k800 ja k830 kuulostaa kyllä hyviltä, mutta alkuperäinen budjetti oli ajatuksena olla jotain 30-50€, kun käyttö kuitenkin suht vähäistä niin ei viitsisi panostaa enempää. Tuossa hintaluokassa löytyy kyllä taustavalaisemattomia useitakin vaihtoehtoja, mutta jostain syystä näyttää siltä, että jos haluaa sekä langattoman että taustavalaistun, niin hinnat pompsahtaa... Saapa nähdä joutuuko tässä nyt sitten tarkistamaan kuitenkin budjettia :shifty:
   
 9. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  K800 taitaisi olla tuntumaltaan aika lailla sama kuin K740, tosin nyt alkanut poltella lyhytiskuiset chiclet-saksinäppikset. Onko siinä muuten rannetuessa samanlainen pehmeä pinnoitus kuin K740:ssa? Tukeeko se kahta tai useampaa Unifying-vastaanotinta? Alkoi polttelemaan tuollainen omaisuus, nyt kun tulee siirryttyä langallisesta langattomaan, joten olisi kätevää, että voisi harvakseltaan käytössä olevaa toista konetta käyttää tarvittaessa sujuvasti (nykyisin sille oma ikivanha langaton näppis/hiirikombo, joka pitää kaivaa kaapin kätköistä aina erikseen), koska koneessa on jo ennestään Logitech K590, joka tukee kahta vastaanotinta.
   
 10. KLF

  KLF

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 11. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Tuopas oli mielenkiintoinen tieto. Koskeekohan tuo todellakin myös näitä vehkeitä missä on napin kautta vaihto 2-3 eri laitteelle? Esimerkiksi Craftissa ja K780 on ihan napit 1-3 eri unifying tai bluetooth vastaanottimelle ja tuossa M590 hiiressä jollainen jo ennestään, on päällä painike, jolla voi vaihtaa kahden eri Unifying tai bluetooth vastaanottimen välillä. Jos näin on, niin tuohan ei ole todellakaan oikein hyvä ratkaisu. Vai rajoittuisiko tuo vanhempiin Unifying-vastaanottimella oleviin, joissa on näitä vaihtonappeja ole lainkaan, vaan pitää aina parittaa uudelleen? Päiväykseltään tieto oli vuodelta 2014.
   
 12. KLF

  KLF

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse asiassa googletin tuota K800 hakusanana, tässä on se perinteinen "yhden laitteen" vastaanotin.
  Jos oikein tekstistä ymmärsin niin rajoitus on 45 parituskertaa tms.

  Nyt kun pääsin kotiin niin tämän K800:an rannetuki on kovaa mattapintaista muovia, ei sellaista pehmeää (josta tulee x vuoden kuluttua ällöttävää koskea).
   
 13. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Niin se varmaan täytyy olla ettei tämä rajoitus koske kuin niitä, missä ei ole suoraan vaihtonäppäimiä useamman vastaanottimen välille.

  Oletko koskaan kokeillut K740:aa, että pystytkö vertailemaan onko näppäintuntuma ja melu samanlainen K800:ssa?
   
 14. KLF

  KLF

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä melu? :) En ole kokeillut mutta tämän K800:en tuntuma on aika perinteinen kalvonäppis omasta mielestä. Pelikoneessa mulla on mekaaninen näppis (mx red) mutta kirjoittamiseen tykkään enemmän matalista näppäimistä. Tavallisella kirjoitusnopeudella ääni mikä tästä tulee on sellaista matalaa töminää lähinnä ja sekin riippuu paljon siitä miten lujaa näppäimiä hakkaa...

  Tuohon 45 laitteen rajoitukseen, se taitaa olla lähettimen rajoitus. Eli tuollaista monen laitteen näppistäkin voi vaihdella laitteesta toiseen mutta sen voi (ehkä) parittaa yhden lähettimen kanssa vain 45x. Ne muut laitteethan taitaa olla bluetoothilla?
   
 15. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Mielestäni kalvonäppäimistöissäkin on melko isoja eroja melun suhteen mutta ilmeisesti K800 on myös niitä hiljaisempia. Ainakin ne halvemmat ei saksimekanismilla olevat on melkoisia kolisijoita.

  Saa esim. K780:aan ja Craftiin myös vaikka 3 x Unifying-vastaanotinta eri koneisiin, toki voivat olla myös osa tai kaikki pelkkä bluetooth.
  Napeilla eri vastaanotinten välillä vaihtoa ei laskettane uudelleen paritukseksi enää ensimmäisen yhdistämisen jälkeen (ainakaan toivottavasti, koska eihän tuosta ominaisuudesta olisi mitään hyötyä).
   
 16. KLF

  KLF

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on ihan kivan hiljainen oikeasti. Tuo mekaaninen näppis vasta koliseekin, kun muoviset näppishatut ottaa runkoon kiinni kirjoittaessa.

  Parin muodostus on eri asia kuin olemassaolevaan pariin yhdistäminen, eli ei lasketa. Hyvä tietää että noita vastaanottimiakin voi olla useampia, sillä tässä jossain välissä itselle tulee eteen työläppärin yhdistäminen samaan monitoriin kotikoneen kanssa ja mietin vielä hankkiako toinen näppis vai voisiko tämän K800:an jotenkin fiksusti jakaa softalla.
   
 17. eitaas

  eitaas

  Viestejä:
  212
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sääko tätä mistään Suomesta tai lähistöltä, tai mistään nordic-näppäinasettelulla?

  k70.JPG
   
 18. KLF

  KLF

  Viestejä:
  539
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Corsairin foorumilla skandiversion perään on kyselty eikä ainakaan heinäkuussa sellaista ollut olemassa. UK/EU versio ostoon (sama fyysinen näppislayout) ja skandinäppäinhatut erikseen.
   
  eitaas tykkää tästä.
 19. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Tuo olisi varteenotettava vaihtoehto seuraajaksi K740:lle, kun siinä ei ole tahmaantuvaa rannetukeakaan. Harmillista ettei siitä ole tarjolla mallia, joka tukisi liittämistä useampaan laitteeseen kuten uudemmissa malleissa on. Mekaaniset on melun suhteen ihan omassa luokassaan, ainakin mitä malleja olen kaupoissa päässyt itse kokeilemaan. Muutenkin niissä häiritsee itseäni Keytronicmainen ulkonäkö ja pitkäiskuisuus.

  Niin se täytyy olla.

  Juuri sen takia uudemmat mallit usean laitteen tuella ovat alkaneet kiinnostamaan, kun pääkoneen näppis nyt menee joka tapauksessa vaihtoon. Pelkkä yhtä konetta tukeva langaton ei omalla kohdallani toisi mitään lisäarvoa langalliseen verrattuna. Langaton hiirikin on tullut hankittua vain sen takia ettei säädyllistä (=hiljaista) langallista ole enää olemassakaan.

  Oikeastaan olisin jo ostanut K780:n mutta pyöreät näppäimet kaihertavat ja nyt kun pääsin omin sormin yhdessä liikkeessä kokeilemaan K380:aa, jossa ainakin saman kokoiset/muotoiset pyöreät näppäimet ja ilmeisesti mekanismikin on sama, niin totesin ettei tunnu oikein luontevalle käyttää. Ehkä siihen tottuisi mutta silti on huonoja kokemuksia erikoisemmista näppäimistöistä, että niihin totuteltuaan on satunnainen tavallisen näppiksen käyttö hyvin hankalaa, kun ei sormet osu millään oikeaan.

  Kakkoskoneessa joka on itselläni kiinni samassa monitorissa, on kaapissa vanha langaton näppis/hiiriyhdistelmä sitä varten, eikä sen käyttö ole kovin kätevää, kun pitää pöydältä aina raivata tilaa niille erikseen. Nyt kun jo pääkoneessa oleva hiiri tukee kahta laitetta, niin tuollainen useampaa laitetta tukeva näppis olisi tosi luonteva, ja tuosta jäisi käytännössä ylimääräinen Unifying-vastaanotin toista konetta varten, niin voisi paria nappia painamalla vaihdella koneiden välillä jatkossa. Ehkä Craftia pitää harkita vaikka 200 euroa näppiksestä ei oikein järkevälle kuulosta.
   
 20. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Steelseries apex 350 oli aikoinaan kova sana. Olisikohan tuosta olemassa uudempaa vastinetta olemassa?
  Tuntuu, että kaikki on nyt näitä mekaanisia näppiksiä.

  Tuossa vielä kuva joka havainnollistaa, mitä haetaan takaa:

  [​IMG]
   
 21. Leopardi

  Leopardi

  Viestejä:
  837
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuosta Logitechin Illuminatedista on kaiketi nykyään poistettu mahdollisuus painaa W+Shift+Väli, ettei ihmiset pelailisi sillä? Onko mitään vastaavaa, vai onko mekaaniset ainoita mitkä sopii pelaamiseen nykyään?
   
 22. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jooh tuo ominaisuus ei ole tuettuna. Vastaava esim tuo ylläoleva steelseries, jonka aiemmin laitoin.
   
 23. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 855
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Tässä viimepäivinä alkanu ettimään langatonta näppistä ja hiirtä, myös kombona, ja on tullu käytyä läpi lukuisia eri vaihtoehtoja, mutta vähän alkaa loppumaan ideat kesken että mistä voisi kattoa lisää ja että mitä valmistajia voisin vilkaista. Kriteereinä on:

  - Erilliset medianäppäimet biisinvaihtonapeilla
  - Perinteinen RF-langaton yhteys (joko 2.4 tai 5GHz)
  - Ei saa olla lättänä näppäimistö (aka Apple/läppärit)
  - Ei saa olla mikään jonneledimallinen taikka 2000-luvun alun tyyliä huokuva ulkoasu
  - Väriltään musta, ei kuiteskaan täysin kiiltävä  Noilla kriteereillä jäi vaihtoehdoiks yks Logitechin setti joka löytyy Gigantista, yksi Microsoftin setti (josta kuulemma tosin hiiri pettää ja näppäimistä lähtee värit), sekä Speedlinkin yksi combosetti.

  Mutta olisi kiva kuulla eri merkkivaihtoehtoja kellä saattaisi olla tuommoisia, joista sitten löytyisi toivottavasti sopivanlainen.
   
 24. AAtte

  AAtte

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  09.12.2016
  Logi G613 jos ei saa olla lättänä. Mutta minusta paras on Microsoftin harmaa pitkä Applemainen näppis. Itellä töissä sellanen Logitechin Mx 2s ergohiiren kanssa ja on hyvä setti.
   
 25. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 855
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Muuten hyvä toi G613, mutta mekaanisena on vissiin aika äänekäs ? Ja hintava myös. Ja sen takia en halua liian lättänää jotta voi pelaillakki joskus jotain.
   
 26. AAtte

  AAtte

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  09.12.2016
  Ei pitäs ton G613 olla kovin äänekäs. Ja pelailuun varmaan paras langaton mitä on.
   
 27. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 855
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Nyt löyty vihdoin sen tyylinen ja varmasti luotettava näppis mitä täs on hakenu. Cherry DW 5100

  [​IMG]


  Vieläku tommossen tai ton tapaisen löytäis jostain. Uskoisin tosin että kun kyseessä on Cherry, ni toi ois kestävä, jolloin olisi syytä juuri tuo jostain metsästää.
   
 28. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 855
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Toi Cherry osoittautui melkolailla mahdottomaksi vaihtoehdoksi mistään enää löytää, ku ton valmistus on ilmeisesti muutama vuosi sitten lopetettu. Ainoastaan tuosta olevaa vanhempaa KW 3000 näppistä löyty Espanjasta, mutten ehkä viitsi alkaa sieltä tilailemaan.

  Mutta jos jotain hyvää tästä viimeaikojen näppismetsästyksestä huomannu ni sen että virolaisella näppäimistöasettelulla olevia näppiksiä voi suomalaisetkin käyttää, ku löytyy Ä ja Ö, ja muuten aikalailla sama asettelu. Joten tuo helpottaa meitä ketkä etsii ulkoasullisesti tietyn tyylisiä näppiksiä, ku itäblokissa on jonkinverran erinlaisia näppisvalmistajia.
   
 29. Aladdin Sane

  Aladdin Sane

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Tuli sitten hiljattain päädyttyä Logitech Craftiin. K780 oli pitkään harkinnassa mutta sitä ei ollut missään esillä ja käsittääkseni pienempi K380 on käytännössä samankokoisilla näppäimillä ja näppäinväleillä toteutettu (kirjainten osalta ainakin) ja se vain tuntui jotenkin oudolta ja ahtaalta.

  Vieläkin Craft vaatii totuttelua K740:n jälkeen, jotenkin tuo lyhytikuisempi näppis vain on tuntumaltaan aika paljon erilainen käyttää vaikka se nopeasti kaupassa näpytellessä tuntuukin hyvälle. Eiköhän tähän totu. Oikeastaan suurin pettymys on sen melu, jota ei niin selvästi hälyisessä kaupassa huomaa. Sinänsä näppäimet ovat mekanismiltaan sulavat ja hiljaiset mutta näppäinhatut ovat tavallaan vähän löysällä mekanismissaan siten, että niistä kuuluu metallisesti kilahtava ääni, kun sormella näpyttelee niitä kevyesti varsinaisesti painamatta näppäintä. Olisiko saksimekanismi metallinen? Ääni on jotakuinkin sellainen mikä tulee, kun kahta kolikkoa koputtelee toisiinsa reunat vastakkain sormissaan. Tuo metallinen kilinä sitten kuuluu normaalisti nopeaa kirjoittaessa hyvinkin ikävästi, kun näppäimiä paukuttelee pitkäiskuiseen näppäimistöön totutulla tavalla. Pitäisi opetella kirjoittamaan liu'uttamalla sormia näppäimeltä toiselle eikä läiskäistä niitä "ilmasta" käsin, jolloin tuo kilinä tulee.

  Hyvänä puolena taas kolmen laitteen välillä vaihtelu suoraan napeilla. Vanhan koneen käyttö on suorastaan iloa, kun ei tarvitse kaivaa erillistä hiirtä ja näppistä kaapista ja raivata pöydälle tilaa niille, vaan napauttaa näppiksestä ja hiirestä vain nappia ja sujuvasti vaihtuu koneelta toiselle. Vielä, kun oli ylimääräinen Unifying-vastaanotin hiirestä jäänyt yli, ei tarvinnut edes ostaa mitään ylimääräistä. Tuonhan saisi ilmeisesti vielä sujuvammaksi, jos haluaisi käyttää Logitech Flowia, voisi vaihdella koneelta toiselle hiirtä viemällä näytön reunalle ja liikutella tiedosta niiden välillä, mutta ei kiitos itseäni kiinnosta.

  Näppiksen pyörälle en ole vielä keksinyt oikein mitään muuta käyttöä kuin äänenvoimakkuussäätimenä toimimisen.

  Olemukseltaan näppis on raskas ja melko laadukkaan tuntoinen, tosin muovi jonka läpi näppäimet tulevat on aika heikkolaatuista, naarmuuntuu helposti, kun kynsi vähänkin osuu mutta tätä ekomuovia tahtoo vähän joka vehkeessä olla nykyisin. Näppäimien muovi taas on selkeästi parempaa, sileää sekä ei tunnu naarmuuntuvan niin helposti, vaikkakin välilyöntinäppäimeen alkaa tulla kiiltoa muutamassa päivässä. Näppäinhattujen merkinnät ovat myös kestävän oloisia, toisin kuin K780:ssa ne olisivat olleet tarralla, ja niiden muovilaatu on myös tavallisen tuntoista (vähän kuin Craftin muoviosa,josta näppäimet tulevat läpi), ainakin K380:n perusteella.

  Taustavalo on hieno mutta eipä tuota tule pimeässä käytettyä yleensä, joten olen laittanut pois päältä, niin akkua ei tarvinne ladata viikoittain.

  Jälkeenpäin havaittuna tässä ei näytä joidenkin kauppojen ennakkotiedoista poiketen olevan PerfectStroke-näppäimet, kuten esim. K740:ssä oli ja tuo varmaan yksi syy vähän huonompaan kirjoitustuntumaan. Toisaalta K780:ssa se sitten on, vaikka vähän outoa, kun sekin on lyhytiskuinen (2,2mm) vaikka Logitechin omissa PerfectStroke tiedoissa aina puhutaan 3,2mm iskunpituudesta niissä tuotteissa. Niin ja K380 taas ei ole myöskään PerfectStroke, joten siinä mielessä nuo omat vertailut jäivät vähän torsoksi lopulta, kun testailin niitä siinä luulossa, että ne olisivat molemmat olleet samanlaisia PerfectStroken osalta. K780 oli joka tapauksessa kutistettu niin ja siitä puuttui tiettyjä yleisesti käyttäminäni näppäimiä (tai siis olivat jaettu numeronäppäimistön kautta).
   
  Viimeksi muokattu: 22.02.2019
 30. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 855
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Mä tossa tutkin äskön asiaa, ni huomasin, että Samsungin 4K telkka vuodelta 2017 tunnistaa langallisen näppiksen automaattisesti ja toimii suoraan mukisematta. Mutta, nyt ku tarkemmin aloin miettimään, ni tuossahan voisi olla mahdollisuus, että langaton Logitechin näppis ja hiiri voisi toimia myös Unifying-vastaanottimella. Sehän kaiketi kun vain siirtää perus-näppäimistödataa langattomasti, eikä siinä oo mitään ihmeellisiä juttuja mukana ?
   
 31. Rikardo

  Rikardo

  Viestejä:
  244
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Kertokaapas, onko tullut vastaan mitään Logitech K740:n tyyppistä näppäimistö mutta tenkeylessinä? Tuntuu että kaikki tenkeyless-näppikset on mekaanisia näppäimistöjä. Pari vuotta sitten oli hetken aikaa Logitechin G910, mutta ei oikein ole nuo mekaaniset näppäimistöt mun juttu.

  Oma Logitech K740 alkaa olla jo kohta 5 vuotta vanha, niin haluaisi vähän piristystä työpöydälle vaikka näppis vielä toimiikin moitteitta.
  Harkitsin jopa Applen Magic Keyboardia, mutta siinä ei ollut taustavalaistusta mikä olisi omaan hämärään työhuoneeseen omiaan.