Uusi Lite-versio suurustaa entisestään Xiaomi Mi 9 -malliston sekavaa soppaa Euroopassa

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 034
Xiaomin Mi 9 -mallisto muuttuu Euroopassa jatkuvasti sekavammaksi sopaksi, sillä loppukesästä sinne lisättiin uudelleennimetyt Redmi K20 -mallit ja nyt vuorossa on Mi 9 Liteksi nimetty malli, joka on julkaistu aiemmin Aasiassa Mi CC9 -mallinimellä. Liten myötä Mi 9 -mallistossa on nyt laskutavasta riippuen viisi tai kuusi versiota ja kohtapuoliin luvassa on päivitetty Mi 9 Pro -huippumalli.

Mi 9 Lite julkaistiin eilen Espanjassa 319 euron lähtöhintaan. Toistaiseksi ei ole tietoa onko malli tulossa myyntiin myös Pohjoismaissa. Kyseisessä hintapisteessä alkaa olla tiivis tunnelma, sillä sieltä löytyy myös jo valmiiksi Mi 9 SE- ja Mi 9T -mallit.

Lähde: Xiaomi España
 

Marti77

Team H2O
Liittynyt
16.12.2016
Viestejä
2 177
Sinne on varman eksynyt joku nokian entinen työntekijä palkkalistoille.:think:
 

Juha Uotila

Mobiilimiäs vol.2
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 963
Minä näen koska sinä olet aikaisemminkin kirjoitellut näistä Xiaomin nimeämisistä mielipiteitä. Omat ovat mielipiteesi, mutta otsikkoon ei mielestäni sitä olisi tarvinnut ilmaista enään.

Otsikko olisi voinut olla normaali kuten muillakin sivuistoilla ja alkaa esim. näin "Xiaomi julkaisi uuden.."

P.s Kuhan vaan mainitsin asiasta. En tarkoita pahaa ;)
Ei se silti poista tosiasiaa että tämänkin firman mallisto on menossa samanlaiseksi sekasopaksi kuin muutamalla muulla valmistajalla
 

FlyingAntero

ɑ n d r o i d
Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 479
Aikamoinen soppa tästä Mi-sarjasta on syntynyt länsimaissa, kun eri mallistoista on vain lätkitty luureja samaan sarjaan. Nyt niillä ei ole mitään yhteistä muotokieltä tms. ja Mi 9T:n ja Mi 9 Liten välillä ei ole suurta eroa ominaisuuksissa.
Kiinassa puhelimet on vielä tuotteistettu suhteellisen järkevästi Mi CC, Redmi ja Mi sarjoihin. Olisivat vain tehneet täällä CC-sarjasta suoraan Android One Mi A sarjan ja säilyttäneet Redmi ja Mi sarjat sellaisinaan. Kuitenkin Redmi Note sarja täälläkin käytössä.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
214
En väittänyt tai edes maininnut että poistaisi tuota tosiasiaa, mutta miksi ei tehdä siitä sitten vaikka omaa uutista tai arvostelua mieluummin, eikä keskitetä niitä mielipiteitä uutisotsikoihin tai itse uutiseen jonkun mallin julkaisun yhteydessä.
Soppa -sana otsikossa on provosointia, joten sen sijaan pitäisi kirjoittaa erikseen uutinen tai arvostelu siitä miten valmistajan x mallisto on luisumassa vaikeaselkoiseksi sekasotkuksi? Älä viitsi.

Aivan vastaavia huomioita on io-techin uutisissa ja viikkokatsauksessa esitetty vuosien mittaan toistuvasti niin Applen, Nokian kuin Samsunginkin mallistojen päällekkäisyyksistä, poukkoilevista ja epäloogisista mallinimistä sekä yleisestä tuotesegmentoinnin sekavuudesta, puhumattakaan AMD:n ja Nvidian kahteen-kolmeen kertaan uudelleennimetyistä grafiikkapiireistä. Jos Xiaomi haluaa hiihtää perässä samoja latuja, on ainoastaan kohtuullista että firman toimintaa arvioidaan ja siitä uutisoidaan samoilla kriteereillä kuin kilpailijoistakin.

Henkilökohtaisesti en näe otsikossa mitään vikaa.

Itse asiassa, annan otsikon muotoilusta piruuttani puoli pistettä ylimääräistä ihan siksi, että snäppäävien diginatiivien ja muiden reaalimaailmasta vieraantuneiden latteuksien saturoimassa tekniikkajournalismin maailmassa kielikuva sopan suurustamisesta on ilahduttavalla tavalla osuva, suomen kieleen sopiva ja muutenkin kerrassaan mainiosti hillityn keskiketterä ilmaisu.

 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
93 030
Viestejä
1 905 832
Jäsenet
39 840
Uusin jäsen
Haaris

Hinta.fi

Ylös Bottom