Uros Oy firman vedätykset

Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Tätä tasoa on ollut talousjournalismi vuonna 2018.
Uroksen kerrottiin olleen kasvuraketti, joka ponkaisi korkealle Talouselämä 500 -listalle.
"Sitten tuli Hallikainen, joka tuli tunnetuksi ja rikkaaksi..."
"Kun sitten Punahilkka oli metsään ennättänyt, tuli susi häntä vastaan."
Juttu kuulostaa Uroksen osalta enemmänkin lasten iltasadulta, kuin talousjutulta.


Toinen rakettikasvulla korkealle listalle ponkaissut yhtiö on Uros(Universal Roaming Solutions). 483 miljoonan euron liikevaihdon tehnyt yritys tarjoaa halpoja roaming -palveluja mobiilimokkulan avulla. Sen liikevaihdon kasvuprosentti oli 1030.

Uroksellakin on Nokia yhteys, tosin vielä kauempaa historiasta. Yksi Uroksen pääomistajista on aikanaan Nokialla työskennellyt Jyrki Hallikainen, joka sittemmin tuli tunnetuksi ja rikkaaksi Microcell -nimisen yrityksen myyjänä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 590
Tätä tasoa on ollut talousjournalismi vuonna 2018.
Mikä tuossa on väärin? Tuo TE:n listaus tehdään ihan puhtaasti tilinpäätösten pohjalta ja ihan normaaliltahan Uroksen tilinpäätös silloin näytti.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 579
Kannattaa tutustua Enron tapaukseen. Tuotot lähti valtavaan kasvuun ilman mitään näkyvää tuotetta. Peitetarinan alta paljastui lopulta sähkömarkkinoiden laiton manipulointi ja tulosten liioittelu. Pelottavan samalta kuulostaa Uroksenkin tarina.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Ei jutussa ollut mikään väärin, mutta tuo kirjoittajan lässyttävä tyyli osui silmään. Toki Uroksen tapauksessa on koko ajan korostettu jonkinlaista tuhkimotarinaa, jossa yritys, jonka ohjaksissa on salaperäinen tai mystinen miljonääri, joka on taikonut mittaamattomia omaisuuksia ikäänkuin tyhjästä. Jokainen suomalainen toki haluaa kuulla tällaisia tarinoita, etenkin Suomesta, joten tarina on ollut helppo niin journalisteille, bisnesmiehille kuin tavallisille tallaajillekin syöttää.
 
Liittynyt
26.06.2017
Viestejä
1 582
Kannattaa tutustua Enron tapaukseen. Tuotot lähti valtavaan kasvuun ilman mitään näkyvää tuotetta. Peitetarinan alta paljastui lopulta sähkömarkkinoiden laiton manipulointi ja tulosten liioittelu. Pelottavan samalta kuulostaa Uroksenkin tarina.
Enronin tarinassa tilintarkastaja oli mennyt kuitenkin antamaan kertomuksen ja loppu historiaa :)
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 579
Enronin tarinassa tilintarkastaja oli mennyt kuitenkin antamaan kertomuksen ja loppu historiaa :)
Veikkaisin että Enronin tilitarkastaja saisi tuon Uroksen puuttuva tilinpäätöksen tehtyä nopeasti. Saattaa vain nuo Uroksen palkkiot olla niin pieniä että näin "päteviä" tilintarkastajia ei tahdo löytyä.
 

tavallinen viikari

2024
Tukijäsen
Liittynyt
04.04.2020
Viestejä
1 260
No heittäkää oma aravauksenne, että paljonko Uros konsernilla on oikeaa liiketoimintaa, siis sellaista, että on tuote ja/tai palvelu, jota on oikeasti myyty asiakkaalle.

Tässä minun arvio olemassa olevilla tiedoilla:

Todellinen liikevaihto (Global): 20-100 milj. euroa
Todellinen tulos: -15 - +5 miljoonaa euroa

Muu esitetty liikevaihto ja voitot ovat erillaista hypetystä ja tilinpäätöskikkailua. Se, mikä tässä voi hämätä, on se mahdollisuus, että kyseessä on talouspakoitteita kiertävä rahanpesukuvio. Siltikin todellinen liikevaihto oikeisiin tuotteisiin ja palveluihin pohjautuen on tuo 20-100 meur.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 579
Ei perusliiketoiminta ole muuttunut mihinkään. Korkeintaan lievää laskua. 2018 liikevaihdossa hämärän kaupan odotusta noin 100meur. Oikeasti mitään merkittävää kauppaa ei tapahtunut ja kaikki talous sakkasi suuriin menoihin. Sveitsiin siirrettiin kaikki vähänkin arvokas ja Uros on jo käytännössä konkassa.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Ihan hauska kirjoitus löytyi Urokssta viime keväältä.


Pääomistaja on aiemminkin ollut varsin luova ratkaisuissaan. Jo ollessaan Nokialla 1990-luvun lopussa hän HS:n mukaan suunnitteli noin 45 insinöörin joukkoirtisanoutumisen. He suunnittelivat myyvänsä osaamistaan Philipsille ja muille matkapuhelivalmistajille. Joukko kuitenkin myös kertoi olevansa valmis jatkamaan nykyisellä työnantajallaan 200 miljoonan korvausta vastaan. Suunnitelma kuitenkin lopulta kariutui.

Oikeudenkäyntipöytäkirjojen mukaan silloisen Nokian matkapuhelinten toimitusjohtajan Pekka Ala-Pietilän mielestä ”kyseessä oli Suomen taloushistorian röyhkein operaatio”.(HS)


Näyttää siltä, että menestystä on rakennettu suomalaisen yhteiskunnan tuen turvin, mutta menestyksen tullessa näkyykin vain perävalot ja yritys katoaa muille maille.


===

Tuolta muuten löytyy ainakin jotain dataa 2013 eteenpäin yhtiön ulkomaalaiselle tytäryhtiöille patenteiets, joita Tommi Uhari on ollut mukana tekemässä. Management of multiple subscriber identity modules -otsikolla löytyy patentteja vielä viime vuodelta, eli todennäköisesti liittyvät siihen pöhinöitettyyn IOT:hen.

 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 746
Tuolta muuten löytyy ainakin jotain dataa 2013 eteenpäin yhtiön ulkomaalaiselle tytäryhtiöille patenteiets, joita Tommi Uhari on ollut mukana tekemässä. Management of multiple subscriber identity modules -otsikolla löytyy patentteja vielä viime vuodelta, eli todennäköisesti liittyvät siihen pöhinöitettyyn IOT:hen.

Kyseinen patentti vaikuttaa hevonpaskalta. Äkkiseltään lukemalla patentin kantava idea on siinä, että siinä SIM kortti valitaan käyttöön sen perusteella, että on joku riippumaton palveluntarjoaja joka kerää tietoja isolta määrältä käyttäjiä eikä esimerkiksi manuaalisesti tai palveluntarjoajan suosituslistan perusteella.

Väitän, että Uroksen mokkulapisnes otti kunnolla osumaa siitä, kun EU yhtenäisti muutama vuosi sitten roaming-hintoja EU-alueella ja asetti niille hinnoille katon ja teki niistä kohtuullisesti käytettäessä saman hintaisia kuin kotimaassa käytettäessä. Eli se ei ole sen kalliimpaa vastata vaikka puhelimeen toisessa EU-maassa enää kuin kotimaassa eikä vaikka mobiilidatan käyttö maksa sen enempää.

Aiemmin se hinta mobiilidatalle saattoi olla esimerkiksi sata kertaa kalliimpaa jos mokkulan liittymää käytti ulkomailla verrattuna kotimaan hintaan. Tämä oli se Uroksen pisnes eli tarjota tuohon ulkomaan dataan sitä mokkulaa jossa oli eri maiden sim-kortteja ja liittymiä useampia kun sillä tavalla saattoi saada merkittäviä säästöjä.

Nykyään Uroksen mukkoloiden data-hinnoittelun näkee tuolta:


Hinta datalle on luokkaa 8 euroa vuorokaudessa ja maksimissaan silloin 250 megatavua tiedonsiirtoa. Eli jos suomalainen turisti menee vaikka Saksaan tai Espanjaan viikon lomalle ja käyttää Uroksen mokkulaa siellä tiedonsiirtoon, niin hinnaksi tulee 55,30 euroa. Ja enemmän jos päivittäinen käyttö ylittää tuon 250 megatavua.

Esimerkiksi Telian suosituimmissa suomalaisissa puhelinliittymissä EU-dataa on käytössä nykyään ilman lisämaksua 15 gigatavua kuussa:


Sitten DNA:n hinnat näkee täältä.


Esim. DNA Super Prepaid liittymällä EU-dataa on käytössä 300 megatavua vuorokaudessa 0,89 euron vrk hinnalla. Eli hinta on aika tarkkaan kymmenesosa Uroksen mokkulan hinnasta.

Uroksen pisnes taitaa olla enää lähinnä EU:n ulkopuolella. Jos menee vaikka turistina Turkkiin tai Intiaan, niin data-roaming hinta voi olla posketon suomalaisella liittymällä. Toki kokeneempi turisti osaa mennä siellä paikalliselle kioskille tai ostaa vaikka lentokentän kaupasta paikallisen prepaid-kortin, jolla dataa voi käyttää paikallisten hinnoilla siellä. Ehkä tuo Uroksen mokkula voi olla toimiva systeemi kun joku yrityksen edustaja reissaa lyhyitä reissuja EU:n ulkopuolella eikä yrityksen tapoihin kuulu säätää paikallisten prepaid-korttien kanssa.

Itse ketjun aiheeseen palatakseni on hyvin outoa että Uroksen pisnekset raketoivat kasvaa kymmenkertaiseksi paperilla parissa vuodessa samaan aikaan kun pisnes suli alta EU:n roaming hinnoittelun hintakattojen vuoksi.

Konkurssiin koko roska on menossa. Kyse on enää siitä että milloin se konkurssihakemus ilmestyy käräjille. Mahdollisesti konkurssihakemus tulee jo ensi viikolla. Mahdollisesti viipyy esimerkiksi tammikuulle 2022. Siellähän se Uros pyörii trattalistoilla ja Helsingistä käräjiltä isoimmat velkojat ovat hakemassa 15 miljoonan euron velkomustuomiota ja sen jälkeen pistämässä niistä konkurssihakemusta sisään jos tuomion jälkeen velkoja ei makseta välittömästä takaisin. Jos konkurssia hakee yritys itse, niin sen käsittely sujuu usein alle viikossa. Sitten taas jos velkoja hakevat konkurssia, niin se kestänee 6-12 kuukautta jos sitä vastustaa. Luottotietorekistereihin merkitään yritykselle se konkurssihakemus. Voisi kuvitella että yritystä on hyvin vaikea enää sen jälkeen pyörittää kun sitä on haettua konkurssiin vaikka konkurssituomiota ei ole vielä annettu, koska yhtään mitään se ei saa velaksi tai laskulla ostettua mistään ja kaikki olemassa olevatkin yhteistyökumppanit haluavat etumaksua kaikesta ettei jäisi saamisia konkurssissa. Voisi kuvitella että pankitkin sulkevat kaikkia firman luottokortit samantien kun saavat tiedon konkurssihakemuksesta.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Varmaan se konkurssihakemus venyy sinne keväälle, koska Hallikainen tarvitsee aikaa 'hävitäkseen'. Voisiko jossain vaiheessa kaverille tulla sitten kutsu käräjäoikeuteen jos häntä jonkinlaisesta petoksesta Urokseen liittyen epäillään. Edelleenkin kiinnostaisi kuulla, millä perustein isot pankit antoivat Urokselle lainoja, kun Hallikaisen tausta todennäköisesti jonkinlaisena 'häikäilemättömänä' kaverina oli kaikkien tiedossa. Toki Hallikaisella ja kumppaneilla on voinut olla pankkipuolella sellaisia kavereita, jotka ovat edesauttaneet. Toisaalta miljardipöhinää kun on 'tiedossa' niin sitä rahaa on varmaan tarjottu
pyytämättäkin.


Verottaja katsoo, että Luxemburgin tytäryhtiölle siirretyn teknologian hankintameno vuonna 2013 oli yksi dollari. Samaisen teknologian arvo vuonna 2018, Uroksen Luxemburgin ja Hong Kongin tytäryhtiöiden keskinäisen lisensiointisopimuksen perusteella, oli vähintään kaksi miljardia euroa. Luxemburgin tytäryhtiö tuloutti vuonna 2018, siis yhtenä vuotena, lisenssituloja Hong Kongista 141 miljoonaa euroa.

Arvonnousu perustuu Suomessa tehdyn tuotekehitystyön (oululaisen insinööriosaamisen) ilmeiseen vastikkeettomaan siirtoon Luxemburgiin. Tämä on verotuksen perusperiaatteiden vastaista.

– Teknologian kahden miljardin arvon noususta verot Suomessa olisivat 400 miljoonaa euroa Suomen 20 prosentin yhtiöverokannalla laskettuna, Reilu vero ry:n veroasiantuntija Reijo Kostiainen sanoo.
 
Liittynyt
02.02.2020
Viestejä
14
Yhden yrityksen konkurssiluisun hyvin läheltä nähneenä kerron miten homma siinä tapauksessa meni.

Ensin saatavia yritetään karhuta nätisti useilla maksumuistutuksilla, jottei tarvitse laittaa hiljaista tai julkista trattaa. Monet velat olivat tuossa vaiheessa jo 6-12 kk vanhoja.

Tämän jälkeen velkojat alkavat käydä kärsimättömiksi ja laittavat ensin yksi, sitten useampi heti perään hiljaisia trattoja, joita ei julkaista kauppalehdessä tai julkisissa verkkopalveluissa. Moni käyttää kilpenään perintäyhtiötä, jottei oikea velkoja tule näkyviin. Suuret yritykset seuraavat hiljaisiakin trattoja maksullisilla asiakastieto tms. tunnuksilla ja alkavat laittamaan tilejä kiinni tai kysymään ennakkomaksuja. Tässä vaiheessa elämä alkaa vaikeutumaan huomattavasti. Hiljaisilla tratoilla velkojat yrittävät saada oman saatavansa ykkösprioriteetiksi, ja firma pyrkii maksamaan ne heti pois, jotta tratta katoaa, koska julkiset tratat aiheuttavat helposti kierteen, missä kaikki velkojat laittavat paperit sisään ja mahdollisuus saada omansa pois pienenee merkittävästi.

Tätä trattabingoa taisi kestää melkein puoli vuotta ennenkuin tuli se ensimmäinen julkinen tratta. Sitten menivät kaikki asiakastilit kiinni. Nyt Uroksen tapauksessa joku on tilannut kyseisen firman luottotiedot ja kaikki hiljaisetkin tratat on nyt kaikkien velkojien nähtävillä, eli vaikutus on sama kuin jos olisi tehty julkisia trattoja. Todennäköisesti kaikki kotimaiset tavarantoimittajat ovat jo sulkeneet luotolliset tilit ja laskulla heille ei enää myy yksikään järkevä yritys. Kaikki velkojat laittavat parhaillaan kilvan saataviaan maksuun ja todennäköisesti jo ensi viikolla tulee ensimmäiset yksipuoliset velkomustuomiot, joiden saatavia voikin sitten hakea ulosoton kautta. Jos firma ei pysty maksamaan, voidaan se hakea konkurssiin.

Pienyrityksiä varoitan siitä, että jos suuri toimija alkaa yht'äkkiä tilaamaan teiltä, on syytä tarkistaa heidän luottotietonsa. Valitettavan usein näin ei ole ja he voivat joutua loppuluisun rahoittajiksi.

Epäkiitollisimmassa asemassa on mahdollinen vuorkanantaja ja teleoperaattori. Firma millä ei ole toimitiloja tarkoittaa varmaa konkurssia ja saatavien menetystä, sama tilanne on puhelinten kanssa. Jos puhelimet menevät kiinni ei ole mitään toimintaedellytyksiä.

Pankkien ja muiden suurten rahottajien kanssa pystyy neuvottelemaan melkein loputtomiin, koska he tietävät, että jos he laittavat saatavansa maksuun tarkoittaa se varmaa konkurssia ilman merkittävää ulkopuolista lisärahoitusta. Nyt pankeiltakin on jo usko mennyt kun hakevat oikeudessa saataviaan, tällaista en päässyt itse näkemään vaan pankit olivat yrityksen omaan konkurssi-ilmoitukseen asti hiljaa ulospäin.

Kun firmalta karhutaan satasten saatavia tarkoittaa se suoraan akuuttia kassakriisiä ja todennäköisesti yritys ei pysty suoritumaan seuraavien kuukausien palkkavelvoitteistaan ja joutuu hakeutumaan saneerausmenettelyyn tai konkurssiin. Saneerausmenettelyyn pääsemiselle on tiukat edellytykset ja en usko, että Uros pystyy siihen pääsemään.

Lyhyellä matematiikalla, Uroksella on vajaa 100 työntekijää ja useita konttoreita ympäri maailmaa. Firma tarvitsee pelkästään yhden kuukauden elossapysymiseen puoli miljoonaa euroa nettokatetta tai ulkopuolista rahoitusta. Piensijoittajien onneksi Uros myöhästyi noin vuodella pörssilistautumisen kanssa, nykyisillä luvuilla se ei enää onnistu ja piensijoijttajien rahat ovat turvassa.
 

tavallinen viikari

2024
Tukijäsen
Liittynyt
04.04.2020
Viestejä
1 260
Löytisiköhän noista Uroksen trattoista jotakin tietoa, niin niistäkin voisi arvioida liiketoiminnan sisältöä?
 
Liittynyt
02.02.2020
Viestejä
14
Lisätietoja pitäisi löytyä kiinnostuneille esim. asiakastiedon maksullisisita palveluista. HS jätti velkojien nimet mainitsematta, koska trattaprotestit eivät olleet julkisia, sen vuoksi en niitä itsekään lähtisi postailemaan, vaikka jostain ne saisin tietooni.

Hesarin juttu:
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Vesihomma taitaa selittyä tällä firmalla. Hallikainen on Jyväskylässä toimivan Liqumin hallituksen puheenjohtaja.

Työntekijöitä tai organisaatiota ei sivustolla avata.
Richard Booth on ainoa yhteyshenkilö.
Uros kuulemma hoitaa firman markkinoinnin ulkomailla.



Yritykseltä löytyy yksi kokonainen uutinen historian ajalta vuodelta 2017.


Now, leveraging Finland’s famous expertise in mobile technology, a team of Finnish water experts have developed a completely new approach to water quality management. The new technology, which marries electrochemical profiling with advanced mobile telecommunications know-how, provides clear and reliable water quality information to support and augment established best practice in water quality management. The technology is robust, straightforward and low-maintenance; moreover, the cost is expected to be just a fraction of that of conventional tools.
 
Liittynyt
21.10.2021
Viestejä
5
Kyseinen patentti vaikuttaa hevonpaskalta. Äkkiseltään lukemalla patentin kantava idea on siinä, että siinä SIM kortti valitaan käyttöön sen perusteella, että on joku riippumaton palveluntarjoaja joka kerää tietoja isolta määrältä käyttäjiä eikä esimerkiksi manuaalisesti tai palveluntarjoajan suosituslistan perusteella.
Tuota mä yritin vähän sanoakin tuossa mutta ei tullut ymmärrystä. Suurin osa noista patenteista liittyy tuohon goodspeediin, ei IoT:hen tai mihinkään muutenkaan mullistavaan. Vaan jo vanhentuneeseen ajatukseen jolla kiertää kovat roaming-datasiirtomaksut. Eli miten voi olla lisensointimaksut miljardeja tuommoisesta joka ei ole ollut vuosikausiin enää relevanttia? Mutta silloin kun ne siirrettiin dollarilla huijaten Tekesiä, niiden arvo oli kyllä enemmän.

Jatkan vielä sen verran ohi aiheen, että kyllä minua hieman ihmetyttää tuon ”simmejä rinnakkain ja rivissä” patentoitavuus, mutta en väitä että patenteissa olisin asiantuntija. Eikös se ajatuksen tasolla ole kuitenkin vastaava jos joku autovalmistaja patentoisi kolmannen penkkirivin että saadaan enemmän ihmisiä kyytiin, ja niitä varten kolmannet ovet?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
25
Jatkan vielä sen verran ohi aiheen, että kyllä minua hieman ihmetyttää tuon ”simmejä rinnakkain ja rivissä” patentoitavuus, mutta en väitä että patenteissa olisin asiantuntija. Eikös se ajatuksen tasolla ole kuitenkin vastaava jos joku autovalmistaja patentoisi kolmannen penkkirivin että saadaan enemmän ihmisiä kyytiin, ja niitä varten kolmannet ovet?
Patenttia ei ole myönnetty "simmejä rinnakkain ja rivissä" -idealle. Patentin suoja-alan määrittävät itsenäiset patenttivaatimukset, joten niitä tavaamaan jos tarkemmin kiinnostaa, mitä on patentoitu.

USA:n osalta voisi sanoa, että patentoitavuuden arviointi on aika mielivaltaista verrattuna EPO:n käytäntöön. Selasin tosin nopeasti läpi tuon "simmejä rinnakkain ja rivissä" EP-patenttihakemuksen dokumenttihistorian ja EPO:n tutkija on kyllä käsitellyt tuon hakemuksen todella löysin rantein. Nykyään EPO:lla on aika paljon tiukempi linja.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 863
Tuota mä yritin vähän sanoakin tuossa mutta ei tullut ymmärrystä. Suurin osa noista patenteista liittyy tuohon goodspeediin, ei IoT:hen tai mihinkään muutenkaan mullistavaan. Vaan jo vanhentuneeseen ajatukseen jolla kiertää kovat roaming-datasiirtomaksut. Eli miten voi olla lisensointimaksut miljardeja tuommoisesta joka ei ole ollut vuosikausiin enää relevanttia? Mutta silloin kun ne siirrettiin dollarilla huijaten Tekesiä, niiden arvo oli kyllä enemmän.

Jatkan vielä sen verran ohi aiheen, että kyllä minua hieman ihmetyttää tuon ”simmejä rinnakkain ja rivissä” patentoitavuus, mutta en väitä että patenteissa olisin asiantuntija. Eikös se ajatuksen tasolla ole kuitenkin vastaava jos joku autovalmistaja patentoisi kolmannen penkkirivin että saadaan enemmän ihmisiä kyytiin, ja niitä varten kolmannet ovet?
Eihän ne patentit ainakaan abstraktien perusteella ole vain siitä, että "simmejä on rinnakkain ja rivissä" vaan siitä, miten niitä simmejä käytetään. Tuo auton kolmannen penkkirivin vertaus ei mielestäni nyt oikein ole vertailukelpoinen, kun ei Goodspeed-patenteissa käsittääkseni ole pelkästään simmien fyysisen rinnakkain sijoittelun teknisestä ratkaisusta kysymys. Sitten ehkä voisikin verrata, jos joku valmistaja keksisi kolmannen penkkirivin, joka automaattisesti asettuu matkustajan yksilöllisten mittojen mukaiseen asentoon ja siirtyisi pois tieltä tavaratilaa vapauttaen silloin, kun ei tarvitse olla noin montaa matkustajaa kyydissä. Tai jotain sinne päin. Mutta voisihan ainakin teoriassa patentin saada vaikka uudenlaiselle tavalle kiinnittää ne penkit auton runkoon. Tuollaista tuskin kukaan alkaa kehittää ja patentoida, koska siitä ei ehkä olisi mitään hyötyä.

Mutta, niinhän se on, että vaikka jollekin vehkeelle olisi saanut patentin, ei sillä vehkeellä välttämättä ole mitään kaupallista arvoa tai relevanttia käyttöarvoa enää vuosien päästä, tai sitä ei välttämättä ole ikinä ollutkaan. Onhan sellaisiakin patentteja, joita ei ikinä ole käytetty mihinkään taloudellisesti tuottoisaan. Edes oikein hyvällä keksinnöllä ei välttämättä ole lopulta mitään arvoa, jos sitä ei keksijä itse pysty tuotteistamaan eikä kukaan siihen kykenevä valmistaja sitä halua ostaa vaan syystä tai toisesta haluaa pärjätä ennemmin entisellä teknologialla.

edit. Ja Mr_Palikan toteamin tavoin USA on ollut paljon EPO:a heikompi patenttien laadun takeena, joten USA-patentoitu keksintö ei välttämättä olisi koskaan menestynyt EPO-tasoisessa käsittelyssä.
edit2. ^ jaa niin olikin myös EPO-patentti.
 

tavallinen viikari

2024
Tukijäsen
Liittynyt
04.04.2020
Viestejä
1 260
Minua kiinnostaa tänä Uros-case siksi että tässä on mukana teemat: verottajan kusetus, maksimaalinen pumppaus Tekes-tukia, hypetetään liikevaihdon kasvua tähtitieteellsiin lukemiin, mutta sitten kun yritetään saada tietoa todellisesta liiketoiminnasta, niin ei löydy muuta kuin vanhentunutta tekniikkaa: ”simmejä rinnakkain ja rivissä” ja näpertelyä olemassa oleviin vesiantureihin liitettävästä IoT-platformista ja siinäkin todellinen toimija on eri yritys.

Kiinnostaa siksikin, että näillä erillaisilla IoT ja muilla slush-teemoilla on viimeisen kymmenen vuoden aikana pumpattu veronmaksajien kustantamaa tuotekehitysrahaa tai sijoittajilta pumpattua rahaa saatu ohjatua koijareiden taskuun tähtitieteellisiä summia. Pitäydyn edelleenkin liiketoiminta-arviossa edellisessä viestissäni kuvaamassani todellisen liiketoiminnan suurudessa. Muu on kusetusta ja katteetonta hypetystä.

Jonkun verran kiinostaa senkin takia, että täällä Oulussa on uhrattu kaupungin kallein rakennnuspaikka keskelle toria tämän Hallikaisen hotellihankkeelle --> Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
714
Jonkun verran kiinostaa senkin takia, että täällä Oulussa on uhrattu kaupungin kallein rakennnuspaikka keskelle toria tämän Hallikaisen hotellihankkeelle --> Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
Pelkkä rakennusoikeus tuonne on aika arvokas, puhumattakaan siitä että luvat yms. on kunnossa ja rakentaminenkin käynnissä. Kyllä tuolle ottaja löytyy ja Hallikainen nauraa matkallaan pankkiin.

Noin muutenkin näissä ison rahan rytinöissä häviäjät löytyy pankeista, piensijoittajista, verottajasta, valtion tukirahoittajista jne. Hyvin harvoin näissä se pääomistaja tms. ottaa oikeasti takkiin kun on nähnyt/suunnitellut homman jo kauan etukäteen.
 
Liittynyt
30.01.2020
Viestejä
80
Jonkun verran kiinostaa senkin takia, että täällä Oulussa on uhrattu kaupungin kallein rakennnuspaikka keskelle toria tämän Hallikaisen hotellihankkeelle --> Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
Oiotaan sen verran että tämä Terwa Tower on eri viritys. Hallikaisen rakennus on se kauppahallin viereinen nelikerroksinen hotelli, jota on nyt pitkän vatkaamisen jälkeen rakennettu jo kohtuullisen pitkälle. Mutta tosiaan nyt työt keskeytetty ja aika vaikea kuvitella että loppuun asti tehtäisiin ihan heti saman omistajan alla.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Tuo torihotellikin on ollut aikamoinen vedätys, kun on haettu poikkeuslupaa poikkeusluvan päälle.
Hotellin operaattoria Hallikainen ja kumppanit eivät ole kertoneet, joten todennäköisesti joku kiinalaisten / venäläisten omistama ketju voisi olla tietenkin takana. Erikoista kuviossa on, että Oulun kaupungin edustaja teettää videon eri vaihtoehdoista. Eikös sen videon teetättämisen tulisi olla yrittäjän hommia.






Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki on teettänyt molemmista – sekä neljä- että viisikerroksisesta vaihtoehdosta – videon. Niistä näkee myös sen, miten pitkään vireillä ollut ja paljon puhuttanut hotelli torimaisemaan istuu. Hotellin rakennuttajalla MGP-Service Oy:lla on voimassa huhtikuussa 2015 myönnetty rakennuslupa kolmikerroksiselle hotellille, mutta siihen on jo haettu ja saatu yksi poikkeuslupa neljännelle kerrokselle. Sen jälkeen yhtiö on hakenut uutta poikkeamislupaa viisikerroksiselle hotellille.
 
Liittynyt
21.10.2021
Viestejä
5
Eihän ne patentit ainakaan abstraktien perusteella ole vain siitä, että "simmejä on rinnakkain ja rivissä" vaan siitä, miten niitä simmejä käytetään. Tuo auton kolmannen penkkirivin vertaus ei mielestäni nyt oikein ole vertailukelpoinen, kun ei Goodspeed-patenteissa käsittääkseni ole pelkästään simmien fyysisen rinnakkain sijoittelun teknisestä ratkaisusta kysymys.
Jankkaan vielä kun et ilmeisesti tuota mun ekaa linkkiä avannut. Siinä yhdessä on patentoitu juuri vaan mekaanisesti tuo simmien asettelu, ja speksattu että miten ne on asemoitu suhteessa muuhun laitteeseen. Tämän jatkona on useita patentteja liittyen siihen digitaaliseen toimintaan miten useita simmejä hyödynnetään.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 863
Jankkaan vielä kun et ilmeisesti tuota mun ekaa linkkiä avannut. Siinä yhdessä on patentoitu juuri vaan mekaanisesti tuo simmien asettelu, ja speksattu että miten ne on asemoitu suhteessa muuhun laitteeseen. Tämän jatkona on useita patentteja liittyen siihen digitaaliseen toimintaan miten useita simmejä hyödynnetään.
Juu en avannut, tai yritin mutta Safarilla tuloksena tuli tyhjä sivu. Mutta etsin nyt tuon täältä:
Ja siinä kyllä patentoitu, jos ei nyt kuitenkaan pelkästään se simmien asettelu, niin tuon mokkulan rakenne mutta ei tosiaan mokkulan toiminnan tarvitsemaa älyä. Kun en ole työkseni tai tutkimuksen kautta patentteihin ikinä mitenkään syvällisesti paneutunut niin en voi asiantuntemuksellani kehua, varmaan ihan oikeita ammatikseen näitä tutkineita eksperttejä tältäkin palstalta löytyy, mutta näin maallikon ajatuksena voisi miettiä, saisiko tuollainen esim. Suomessa patentin enää tänä päivänä tai olisiko koskaan saanutkaan, vai olisiko ennemmin hyödyllisyysmalli tullut kysymykseen. Ja joka tapauksessa kaikesta erillinen oma kysymyksensä tietenkin on, onko tällaisella patentilla enää kovin paljon arvoa maailman jo olennaisesti muututtua näinä vuosina.

Alun perin se arvo, joka tällä patentilla on ollut, lienee perustunut mahdollisten kilpailijoiden työn vaikeuttamiseen. Pyritty estämään ettei laitteen perusrakennetta pysty olennaisin osin kopioimaan tai jäljittelemään. Kilpailijan olisi tehtävä enemmän omaa suunnittelutyötä saadakseen niin erilaisen laitteen aikaiseksi, ettei se loukkaa patenttia.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 579
Patentithan luetaan järjestyksessä. Mikä on ekana on tärkein, muut jutu mitä tulee tavallaan tarkentaa tätä mutta eivät yksinään välttämättä ole patentoituja.
 

<I>

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.10.2021
Viestejä
21
Yhden yrityksen konkurssiluisun hyvin läheltä nähneenä kerron miten homma siinä tapauksessa meni.

Ensin saatavia yritetään karhuta nätisti useilla maksumuistutuksilla, jottei tarvitse laittaa hiljaista tai julkista trattaa. Monet velat olivat tuossa vaiheessa jo 6-12 kk vanhoja.

Tämän jälkeen velkojat alkavat käydä kärsimättömiksi ja laittavat ensin yksi, sitten useampi heti perään hiljaisia trattoja, joita ei julkaista kauppalehdessä tai julkisissa verkkopalveluissa. Moni käyttää kilpenään perintäyhtiötä, jottei oikea velkoja tule näkyviin. Suuret yritykset seuraavat hiljaisiakin trattoja maksullisilla asiakastieto tms. tunnuksilla ja alkavat laittamaan tilejä kiinni tai kysymään ennakkomaksuja. Tässä vaiheessa elämä alkaa vaikeutumaan huomattavasti. Hiljaisilla tratoilla velkojat yrittävät saada oman saatavansa ykkösprioriteetiksi, ja firma pyrkii maksamaan ne heti pois, jotta tratta katoaa, koska julkiset tratat aiheuttavat helposti kierteen, missä kaikki velkojat laittavat paperit sisään ja mahdollisuus saada omansa pois pienenee merkittävästi.

Tätä trattabingoa taisi kestää melkein puoli vuotta ennenkuin tuli se ensimmäinen julkinen tratta. Sitten menivät kaikki asiakastilit kiinni. Nyt Uroksen tapauksessa joku on tilannut kyseisen firman luottotiedot ja kaikki hiljaisetkin tratat on nyt kaikkien velkojien nähtävillä, eli vaikutus on sama kuin jos olisi tehty julkisia trattoja. Todennäköisesti kaikki kotimaiset tavarantoimittajat ovat jo sulkeneet luotolliset tilit ja laskulla heille ei enää myy yksikään järkevä yritys. Kaikki velkojat laittavat parhaillaan kilvan saataviaan maksuun ja todennäköisesti jo ensi viikolla tulee ensimmäiset yksipuoliset velkomustuomiot, joiden saatavia voikin sitten hakea ulosoton kautta. Jos firma ei pysty maksamaan, voidaan se hakea konkurssiin.

Pienyrityksiä varoitan siitä, että jos suuri toimija alkaa yht'äkkiä tilaamaan teiltä, on syytä tarkistaa heidän luottotietonsa. Valitettavan usein näin ei ole ja he voivat joutua loppuluisun rahoittajiksi.

Epäkiitollisimmassa asemassa on mahdollinen vuorkanantaja ja teleoperaattori. Firma millä ei ole toimitiloja tarkoittaa varmaa konkurssia ja saatavien menetystä, sama tilanne on puhelinten kanssa. Jos puhelimet menevät kiinni ei ole mitään toimintaedellytyksiä.

Pankkien ja muiden suurten rahottajien kanssa pystyy neuvottelemaan melkein loputtomiin, koska he tietävät, että jos he laittavat saatavansa maksuun tarkoittaa se varmaa konkurssia ilman merkittävää ulkopuolista lisärahoitusta. Nyt pankeiltakin on jo usko mennyt kun hakevat oikeudessa saataviaan, tällaista en päässyt itse näkemään vaan pankit olivat yrityksen omaan konkurssi-ilmoitukseen asti hiljaa ulospäin.

Kun firmalta karhutaan satasten saatavia tarkoittaa se suoraan akuuttia kassakriisiä ja todennäköisesti yritys ei pysty suoritumaan seuraavien kuukausien palkkavelvoitteistaan ja joutuu hakeutumaan saneerausmenettelyyn tai konkurssiin. Saneerausmenettelyyn pääsemiselle on tiukat edellytykset ja en usko, että Uros pystyy siihen pääsemään.

Lyhyellä matematiikalla, Uroksella on vajaa 100 työntekijää ja useita konttoreita ympäri maailmaa. Firma tarvitsee pelkästään yhden kuukauden elossapysymiseen puoli miljoonaa euroa nettokatetta tai ulkopuolista rahoitusta. Piensijoittajien onneksi Uros myöhästyi noin vuodella pörssilistautumisen kanssa, nykyisillä luvuilla se ei enää onnistu ja piensijoijttajien rahat ovat turvassa.
Teleoperaattorit eivät todellakaan käytä trattaa ainakaan liittymävelkojen osalta. Liittymiä laitetaan kiinni tietyn ajan jälkeen, mutta tuohon trattaprosessiin harvoin lähdetään pelkän liittymärästien vuoksi. Laiterästit on sitten asia ihan erikseen. Jokainen ymmärtää miksi näin. Ei puhelut ja tekstarit tai data maksa sille operaattorille suoraan mitään.
 

tavallinen viikari

2024
Tukijäsen
Liittynyt
04.04.2020
Viestejä
1 260
Se mikä tässä riepoo on se että veronmaksajien rahoja on pantu firmaan. Muuten ihan sama mitä tarinaa vedättävät, mutta ei olisi kaukaa haettua että tarina olisi tehty julkisten tukien ja lainojen saamista varten, ja ne massit puljattu ulkomaille piiloon.
Seuraavanlainen business plan tässä on ollut täysin mahdollinen:

1. Maksimoidut yritystuet väärillä tai vääristellyillä tiedoilla.
2. Patenttien ja olemassa olevan liiketoiminnan siirto Suomen verottajan ulottumattomiin EU:n ulkopuolelle (hinnalla 1 euro)
3. Suomessa olevan tuotekehityksen pyörittäminen pankeilta otetuilla lainoilla ja Tekes-tuilla. Lainoja ei ollut koskaan aikomus maksaa takaisin.
4. Liiketoimminnan paisuttelu vääristellyillä tilinpäätöstiedoilla. Tavoitteena on ollut myydä yritys ja kääriä rahat Hallikaisen ja lähipiirin taskuihin
5. Mahdollisesti talouspakotteiden kierrätystä semmoisen tekniikan, tuotteiden ja vientimaiden osalta, jotka eivät ole sallittuja
 

<I>

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.10.2021
Viestejä
21
Seuraavanlainen business plan tässä on ollut täysin mahdollinen:

1. Maksimoidut yritystuet väärillä tai vääristellyillä tiedoilla.
2. Patenttien ja olemassa olevan liiketoiminnan siirto Suomen verottajan ulottumattomiin EU:n ulkopuolelle (hinnalla 1 euro)
3. Suomessa olevan tuotekehityksen pyörittäminen pankeilta otetuilla lainoilla ja Tekes-tuilla. Lainoja ei ollut koskaan aikomus maksaa takaisin.
4. Liiketoimminnan paisuttelu vääristellyillä tilinpäätöstiedoilla. Tavoitteena on ollut myydä yritys ja kääriä rahat Hallikaisen ja lähipiirin taskuihin
5. Mahdollisesti talouspakotteiden kierrätystä semmoisen tekniikan, tuotteiden ja vientimaiden osalta, jotka eivät ole sallittuja
Oudointa tässä on se etteivät työntekijät huomanneet tai halunneet huomata mitään. Eräs syy voi olla hyvät palkat suhteessa alan yleiseen palkkatasoon. Ei kannata viheltää pilliin tai rahantulo loppuu.

Veronmaksajien rahoilla osittain maksettua tuotekehitystä ja teknologian myyntiä esim. Venäjälle? Sveitsistä käsin tämäkin on helpompaa.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Venäjälle on ainakin ollut tämä yhteys. Markku Niemitalosta tai Vadim Crichpounista on molemmista aika vaikea löytää yhtään mitään tietoa. Jos täällä on venäjää osaavia henkilöitä niin jokuhan voisi suorittaa hakuja myös venäjäksi ja selvittää, onko tästä jutusta ollut juttuja itänaapurimme medioissa.




Uros IOT Oy on poistettu työnantajarekisteristä, Goodspeed Rent Oy on ollut taas yksi Uroksen aputoiminimistä, mutta saattaa olla lopulta täysi sumutus. Olisiko Niemitalo, joka todennäköisesti mainostoimistomiehiä, valkattu mukaan vain tuota Venäjän 'markkinointia' varten, jotta saadaan jonkinlainen vakuuttavan oloinen julkisivu sekä sopiva mainoskasvo kampanjalle?

 
  • Tykkää
Reactions: <I>

finWeazel

Chief Karpfen
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
7 817
Jotain kertoisi, jos joku tietäisi vieläkö uros on maksanut porukalle palkkaa ja alihankkijoiden(?) lähettämät laskut tehdystä työstä?
 

<I>

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.10.2021
Viestejä
21
Venäjälle on ainakin ollut tämä yhteys. Markku Niemitalosta tai Vadim Crichpounista on molemmista aika vaikea löytää yhtään mitään tietoa. Jos täällä on venäjää osaavia henkilöitä niin jokuhan voisi suorittaa hakuja myös venäjäksi ja selvittää, onko tästä jutusta ollut juttuja itänaapurimme medioissa.




Uros IOT Oy on poistettu työnantajarekisteristä, Goodspeed Rent Oy on ollut taas yksi Uroksen aputoiminimistä, mutta saattaa olla lopulta täysi sumutus. Olisiko Niemitalo, joka todennäköisesti mainostoimistomiehiä, valkattu mukaan vain tuota Venäjän 'markkinointia' varten, jotta saadaan jonkinlainen vakuuttavan oloinen julkisivu sekä sopiva mainoskasvo kampanjalle?

Tämä työntekijöiden kärrääminen samojen omistajien firmoista toiseen, sitä mukaa kun eläke- ja työnantajamaksut erääntyy, on vanha kikka. Mitäpä siinä työntekijä voi alkaa vastaan sanomaan, tai muuten palkanmaksu loppuu joka tapauksessa.

Mitä Sveitsiin tulee, niin sijainti on ideaalinen. EU:n pakotepolitiikka ei rasita Venäjän kauppaa, kuten ei myöskään pelko luovutuksesta Suomeen. Sveitsi ei käytännössä luovuta talousrikollisia ulkomaille.
 

tavallinen viikari

2024
Tukijäsen
Liittynyt
04.04.2020
Viestejä
1 260
Uros Oy:n velkoja ja/tai takaisinperittäviä tai irtisanottuja kehitysrahoja:

Business Finland, entinen Tekes:
- 2,09 milj. eur yritystuki (2013-2018)
- 4,91 milj. eur laina (2011-2012)
- 0,90 milj. eur maksamatgtomia lainan korkoja
- 0,80 milj. eur avustus (2018)
- Alueelliset ELY-keskukset, useita tukia

EU:
- 0,355 mil. eur aluekehitysrahastosta maksettu projekti 2012

Rahoituslaitosten vaatimukset:
- 6,80 milj. eur lainat+korot. Nordea, 2,25 milj maksettu. Takaisinmaksuvasatimus koskee 4,7 milj. euron velkaa
- 17,00 milj. eur lainat, joista Oulun Osuuspankki vaatii 4,4 milj. euron pääomia korkoineen

Verottaja:
- 2018 veroja maksettu Suomeen 3210 euroa
-

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH)
- Uhkasakko 3300 euroa Jyrki Hallikainen (puutteelliset tilinpäätöstiedot)
- Asettaa Uros Oy:n selvitystilaan todennäköisesti 2022

Trattat:
-
-

Palkat:
-

Lähteet:
Uros Oy jatkaa valitsemallaan tiellä | Uusi Suomi Puheenvuoro
RR-tietopalvelu -projektikuvaus A555467, Uros Oy prototyypin kehitysprojekti (eura2007.fi)
Uros Oy:n vaikeudet yltyvät: nyt uhkaa selvitystila (iltalehti.fi)
Valtavista voitoista kertoneelta Uros-yhtiöltä vaaditaan yli 15 miljoonan euron velkasaatavia oikeudessa – Business Finlandin miljoonalainat maksamatta - Talous | HS.fi
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Tällainen 2011 kirjotettu kommentti löytyi Kauppalehden keskusteluista. Kymmenen vuotta sitten jo joku epäili, että Uroksessa on kyseessä Microcell-tyyppinen puliveivaus. Verorahaa on palanut paljon ja yritys siirtynyt Sveitsiin.

ennustus.jpg
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 746
Tällainen 2011 kirjotettu kommentti löytyi Kauppalehden keskusteluista. Kymmenen vuotta sitten jo joku epäili, että Uroksessa on kyseessä Microcell-tyyppinen puliveivaus. Verorahaa on palanut paljon ja yritys siirtynyt Sveitsiin.

Kyseinen viesti lienee tullut sisäpiiristä, kun tiennyt tuosta että Hallikaisen yksi tavaramerkki on vetää hillot välistä omiin taskuihin vetämällä komponentien hinnoista kohtuuton osuus omaan taskuun. Eli jos Hallikaisen Firma A tai joku yhteisomistuspaja tarvii komponenttia X, niin Hallikainen ostaa ne komponentit omale firmalleen B komponettija tekevältä firmalta C, ja myy ne samantien eteenpäin firmaltaan B edelleen firmalle A todella suurella katteella.

Firmassa A mukana olevat osapuolet eivät todennäköisesti edes tajua, että Hallikainen vetäisi välistä kohtuuttomat voittomarginaalit sen komponentin avulla.

Muuten homma sujunut tuon 10 vuotta vanha Kauppalehden keskustupalstan viestin ennusteen mukaan, mutta homma on kussut Hallikaisen kannata siinä ettei Urosta onnistuttu myymään ajoissa hyväuskoisille hölmöille. Sen vuoksi Sveitsiin ei taida olla siirrettäväksi mitään merkittäviä voittoja. Toki siitä on varmaan useampi miljoona rahaa onnistunut siirtämään rahaa Sveitsiin ylihinnoittelemalla Goodspeed mokkulan komponentit. Ja epäilemättä Business Finlandin (ex-Tekes) ja pankkien "sioituksista" on siivut vetäisty sinne Sveitsiin Hallikaisen taskuun.

Tuosta Oulun kauppatorille Hallikaisen toisen firman rakennettamasta hotellista ei tule koskaan valmista ainakaan Hallikaisen firman toimesta. Sen rakentaminen ollut vaiheessa jo kymmenen vuotta. Ensin pari vuotta kinasteli siitä kaupungin kanssa Hallikainen, että kaavaa pitäisi muuttaa uudelleen niin että kolmikerroksisen hotellin sijasta siihen voisi rakentaa neljä kerroksisen hotellin. Sille kun sai rakennusluvat lopulta, niin sitten aloitti saman ulinan Hallikainen, että pitäisi saada poikkeuslupa nyt siihen viisikerroksiselle hotellille kun homma ei muuten vain tahdo kannattaa. Siihen ei enää kaupunki suostunut ja alkoi vaatia kaupunki sopimussakkoja kun keskellä kaupunkia on se 10 vuotta monttuna ollut hotellityömaa keskeneräisenä. Nyt on taas koko rakentaminen keskeytetty runkovaiheesssa kun ei pääse kuulema sisustuksesta yksimielisyyteen hotellin tulevan vuokraajan kanssa. Eiköhän siinä ole ideana taas yrittää vedettää viidennen kerroksen poikkeuslupa tai sitten kaavamuutos että niistä tehdäänkin asuntoja. Tai sitten rahat on vain Hallikaisen kyseisen projektin firmasta loppu. Rakennuttajana siinä on Hallikaisen perhefirma MGP Services Oy.


Omaa rahaa Hallikainen tuskin on kiinnostunut tuohon firmaan pistämään, joka Oulun torille hotellia rakennuttaa, vaan rahoittajina on jotain pankkeja siinä tms. Jos sieltä pankeilta ei tule lisää rahaa, niin toki se rakentaminen silloin pysähtyy kun ei todellakaan rakennusyhtiö SRV urakoitsijana ala sitä luotolla rakentamaan Hallikaisen firmalle.
 

<I>

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
20.10.2021
Viestejä
21
Kyseinen viesti lienee tullut sisäpiiristä, kun tiennyt tuosta että Hallikaisen yksi tavaramerkki on vetää hillot välistä omiin taskuihin vetämällä komponentien hinnoista kohtuuton osuus omaan taskuun. Eli jos Hallikaisen Firma A tai joku yhteisomistuspaja tarvii komponenttia X, niin Hallikainen ostaa ne komponentit omale firmalleen B komponettija tekevältä firmalta C, ja myy ne samantien eteenpäin firmaltaan B edelleen firmalle A todella suurella katteella.

Firmassa A mukana olevat osapuolet eivät todennäköisesti edes tajua, että Hallikainen vetäisi välistä kohtuuttomat voittomarginaalit sen komponentin avulla.

Muuten homma sujunut tuon 10 vuotta vanha Kauppalehden keskustupalstan viestin ennusteen mukaan, mutta homma on kussut Hallikaisen kannata siinä ettei Urosta onnistuttu myymään ajoissa hyväuskoisille hölmöille. Sen vuoksi Sveitsiin ei taida olla siirrettäväksi mitään merkittäviä voittoja. Toki siitä on varmaan useampi miljoona rahaa onnistunut siirtämään rahaa Sveitsiin ylihinnoittelemalla Goodspeed mokkulan komponentit. Ja epäilemättä Business Finlandin (ex-Tekes) ja pankkien "sioituksista" on siivut vetäisty sinne Sveitsiin Hallikaisen taskuun.

Tuosta Oulun kauppatorille Hallikaisen toisen firman rakennettamasta hotellista ei tule koskaan valmista ainakaan Hallikaisen firman toimesta. Sen rakentaminen ollut vaiheessa jo kymmenen vuotta. Ensin pari vuotta kinasteli siitä kaupungin kanssa Hallikainen, että kaavaa pitäisi muuttaa uudelleen niin että kolmikerroksisen hotellin sijasta siihen voisi rakentaa neljä kerroksisen hotellin. Sille kun sai rakennusluvat lopulta, niin sitten aloitti saman ulinan Hallikainen, että pitäisi saada poikkeuslupa nyt siihen viisikerroksiselle hotellille kun homma ei muuten vain tahdo kannattaa. Siihen ei enää kaupunki suostunut ja alkoi vaatia kaupunki sopimussakkoja kun keskellä kaupunkia on se 10 vuotta monttuna ollut hotellityömaa keskeneräisenä. Nyt on taas koko rakentaminen keskeytetty runkovaiheesssa kun ei pääse kuulema sisustuksesta yksimielisyyteen hotellin tulevan vuokraajan kanssa. Eiköhän siinä ole ideana taas yrittää vedettää viidennen kerroksen poikkeuslupa tai sitten kaavamuutos että niistä tehdäänkin asuntoja. Tai sitten rahat on vain Hallikaisen kyseisen projektin firmasta loppu. Rakennuttajana siinä on Hallikaisen perhefirma MGP Services Oy.


Omaa rahaa Hallikainen tuskin on kiinnostunut tuohon firmaan pistämään, joka Oulun torille hotellia rakennuttaa, vaan rahoittajina on jotain pankkeja siinä tms. Jos sieltä pankeilta ei tule lisää rahaa, niin toki se rakentaminen silloin pysähtyy kun ei todellakaan rakennusyhtiö SRV urakoitsijana ala sitä luotolla rakentamaan Hallikaisen firmalle.
Tässä on nyt kolme motiivia, joiden välistä valintaa on muutettu lennossa:

1. Tarkoitus on ollut myydä/listata Uros ja yrittää argumentoida ettei olla syyllistytty rikokseen. Heikko due diligence olisi yritetty laittaa ostajan piikkiin.

2. Tarkoitus on ollut myydä/listata Uros väärillä tunnusluvuilla ja vähät välittää jos olisi jälkikäteen paljastunut että ollaan syyllistytty rikokseen.

3. Tarkoitus on ollut lainvastaisella siirtohinnoittelulla kupata Uros Oy tyhjäksi ja samalla kiertää Suomen yhteisöverot. Ota rahat ja juokse -tyylinen skenaario.

Itse näen että ensimmäinen kun epäonnistui, niin vain siirryttiin listalla alaspäin.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Tässä on muuan vanha juttu torihotellista. Vielä seitsemän vuotta sitten Hallikainen oli vain salamyhkäinen mutta jo pari vuotta myöhemmin 'salamyhkäinen miljonääri'. Hotelliprosessi olisi pitänyt puhaltaa poikki vaiheessa, jossa hotellia ideoinut taho eli Hallikaisen MGP Servicen ei ole valmis vastaamaan edes puhelimeen.


Toria hallinnoivan Oulun Narikka Oy:n toiminnanjohtaja Henna Ukonmaanaho sanoo, että tulevan kesän suunnittelu on viivästynyt. Kenelläkään ei ole tietoa, ryhdytäänkö hallin vierelle suunniteltua hotellia rakentamaan vai ei.
MGP-Service Oy:llä on hotellia varten rakennuslupa hyväksyttynä jo huhtikuulta 2015.
Yhtiöllä on kumppaninaan SRV Pohjois-Suomi.
MGP-Servicen ja SRV:n puhelinnumeroista ei vastata lukuisista torstai-iltapäivän yrityksistä huolimatta.


Tavoitteena on rakentaa aiottua suurempi hotelli

Veikko Lesonen ryhtyi puuhaamaan viihde- ja tapahtumakeskus Tarkastamoa keväällä 2006.
Vuonna 2007 it-miljonääri Jyrki Hallikainen ja hänen Oulun Talosijoitus Oy ilmoittautuivat torin kehittäjäksi.

Oulun valtuusto hyväksyi hotellia koskevan asemakaavan kesällä 2011. Kaavasta valitettiin. Valitus meni hallinto-oikeudessa nurin, eikä Korkein hallinto-oikeus antanut loppukesästä 2013 lupaa valittaa. Asemakaava sai lainvoiman.

Alun perin hotelliin piti tulla 120 huonetta. Siihen haettiin ensin poikkeamisluvalla lisää huoneita niin, että huoneita tulisi 140. Törmänen myönsi poikkeamisen. Tätä lupaa seurasi uusi poikkeamislupahakemus. Haussa oli jo 170 hotellihuonetta.

Törmänen hylkäsi lupahakemuksen viime keskiviikkona keskustelujen jälkeen. Hotelli poikkesi asemakaavasta ratkaisevalla tavalla.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
951
Kannattaa myös tsekata Urokseen liittyvien tuotteiden tai hankkeiden videoiden katselukertoja netistä.
Goodspeed -mokkula julkaistiin reilut viisi vuotta sitten. Katselukertoja on videolla pari tuhatta.




Jerry Raatikainen Nigeriassa 200 katselukertaa.




Uroksen aluejohtajan haastattelu uni-fi -ratkaisuista 350 katselukertaa.



Hämmentäväähän se on, jos tällaisella julkisuudella on onnistuttu nousemaan miljardikerhoon parissa vuodessa.
Toki Youtube ei ole mikään mittari, mutta kun kilpailevien firmojen tuotteilla on tuollakin kymmen/sata/tuhatkertainen
määrä klikkauksia, niin jotain se yhtiön julkikuvasta mutta myös todellisesta menestyksestä kertoo.



Ihan normaalia, että miljardiluokan korporaation YouTube videoiden katselukerrat on satoja tai tuhansia. Ei niitä kukaan normaalisti katso.
 
Liittynyt
31.07.2019
Viestejä
1 863
Ihan normaalia, että miljardiluokan korporaation YouTube videoiden katselukerrat on satoja tai tuhansia. Ei niitä kukaan normaalisti katso.
Totta kyllä. Tsekkasin huvikseni Kone Corporationin ja parin muun ihan legit ison suomalaisen firman YouTube-tilejä, niin eipä noilla videoilla paljon katsojia ole. Jos ei ole peruskuluttajan mielestä sexyjä tuotteita, jää videoiden katselukerrat aika pieniksi.

Saattanut Uroksen videoiden katselukerroista aika moni tulla tosin vasta viime viikkoina tunnetusta syystä.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Raumaan liittyen todettiin YLE:n paikallisuutisissa, että rakennusluvan saanutta rakennusprojektia ei voida pysäyttää. Oulun torihotellin tapauksessa siis voi olla todennäköistä, että joku toinen operaattori jatkaa jo aletun hotellin rakentamista sen jälkeen, kun Uros Oy on mennyt konkurssiin eikä Hallikaisen MGP:llä ole enää rahaa rakennusprojektiin. Vaikea myös uskoa, että 'tervatornia' alettaisiin kovalla kiimalla sinne teatterin ja kirjaston väliin rakentaa, kun Oulun kauppatorin alue muutenkin rakennuskannaltaan sekava ja keskeneräinen.

HS:n uutisissa jompikumpi Uroksen jehuista muuten kommentoi 2020 Uros Areenan nimenjulkistamisen aikoihin, kuinka Uros Oy hakee areenasponsorina näkyvyyttä, että se saisi rekrytoitua työntekijöitä. Tämä on ontuvaa logiikka. Todennäköisesti niitä halukkaita ammattilaisia olisi Urokselle jo vuosien verran ollut jonoksi asti, koska kuka nyt ei haluaisi menestyvän miljardiyhtiön kelkkaan.

Kiinnostavaa seurata, millaisisa kommentteja yrityksen hallituksen nimeämä toimitusjohtaja antaa nyt 2021/2022 talvella, tuleeko sieltä valitusta 'median ajojahdista' tai jopa syytöksiä siitä, kuinka'median mustaama julkisuus ajoi yhtiömme konkurssiin' tai jonkinlaista marinaa siitä, kuinka 'perisuomalainen kateus' olisi jo tuon mainitsemani ajojahdin taustalla.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
714
Eiköhän yrityksen johto toimi kuten kaikissa muissakin kaatuvissa firmoissa joissa on oikeudenkäyntejä kesken. Eli:

a) turvataan oma ja kavereiden oikeusturva, eli varmistetaan ettei lakia rikota niin että tulisi jäkiseuraamuksia
b) turvataan omat ja kaverin rahat
c) ulkopuoliset investoijat, pankit, valtion rahoitustoimijat, verottaja ja palkkaturva kantaa taloudelliset riskit
d) osaa pitää suunsa kiinni ja ainoa vastaus meedialle on "En kommentoi, oikeusprosessi on kesken"
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
7 746
HS:n uutisissa jompikumpi Uroksen jehuista muuten kommentoi 2020 Uros Areenan nimenjulkistamisen aikoihin, kuinka Uros Oy hakee areenasponsorina näkyvyyttä, että se saisi rekrytoitua työntekijöitä. Tämä on ontuvaa logiikka. Todennäköisesti niitä halukkaita ammattilaisia olisi Urokselle jo vuosien verran ollut jonoksi asti, koska kuka nyt ei haluaisi menestyvän miljardiyhtiön kelkkaan.
Oma käsitys Uroksen sponsoroinneista on, että sillä on haluttu saada nimi Uros potentiaalisten suomalaisten "sioittajien" mieleen ja saada aikaan mielikuvaa siitä heille, että kyseinen nakkikoppi luokan firma olisi isokin tekijä.

Tarkoitus lienee ollut jossain sopivassa välissä myydä Uros heille. Esimerkiksi suomalaisille työeläkeyhtiöille ja/tai sitten tuulipuvuille pörssilistautumisen kautta. Syystä tai toisesta se myynti tai pörssiin listautuminen venähti ja nyt se on myöhäistä ja uunotettavat säästivät rahansa.

Uroksen sponsorointi on nyt sellaista, että ihmiset saavat siitä vain hyvät naurut kun näkevät jonkun Uros kyltin Tampereen uuden monitoimiareenan katolla tai Uroksen nimen jonkun jääkiekkojoukkueen pelipaidassa. Tampereen monitoimiareenan kohdalla se sponsorointi kestää sopimuksen mukaan 10 vuotta jos oikein muistan. Saa olla uskossaan vahva, jos tosiaankin jaksaa uskoa että 2030 vuonna hallin katolla on vielä Uros Areenan kyltit ja Uros pysyisi sinne saakka pystyssä tai konkurssipesää kiinnostaisi maksaa siitä hallin nimestä.
 
Liittynyt
28.12.2016
Viestejä
1 579
Uros on ajanut itsensä nurkkaan pimittämällä kirjanpitonsa. Turha siinä vaiheessa on huudella median ajojahdista. Lisäksi mitään miljardi luokan uskottavaa tuotetta Uros ei ole tuonut julkisuuteen. Nämä molemmat seikat viittaavat melkoiseen sumutukseen tai jopa rikolliseen toimintaan.
 
Liittynyt
19.08.2019
Viestejä
197
Kiinnostavaa seurata, millaisisa kommentteja yrityksen hallituksen nimeämä toimitusjohtaja antaa nyt 2021/2022 talvella, tuleeko sieltä valitusta 'median ajojahdista' tai jopa syytöksiä siitä, kuinka'median mustaama julkisuus ajoi yhtiömme konkurssiin' tai jonkinlaista marinaa siitä, kuinka 'perisuomalainen kateus' olisi jo tuon mainitsemani ajojahdin taustalla.
Ainakin mitä olen sattunut kuulemaan joidenkin työntekijöiden kommentteja, niin olivat juuri tätä luokkaa, muiden syyttelyä.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Vanhassa Businessa Oulun jutussa taas tämä klassinen 'yritys on palkkaamassa lisää työntekijöitä'-fraasi. Eli jo vuonna 2017 elokuussa on kerrottu että työntekijöiden määrä Oulussa olisi tuplaantumassa loppuvuoden aikana 50 hengestä lähemmäs 100 henkeen. Samaa jargonia oli kuultavissa siinä vaiheessa kun Uros Areenan sponsorointi alkoi, kun luvattiin Uros Oy:n tuovan sen sponsorisopimuksen myös Tampereelle 200 uutta työpaikkaa, mutta tulikin sitten lopulta se kaksi.
Jo vuonna 2011 yhtye 'lupasi palkata satoja' joten kovat on olleet puheet suhteessa tekoihin, jos yhtiö työllistää Suomesssa sen 60.



Kiinnostava myös 2018 Tivi-sivuston juttu, jossa ylivoimaisesti kannattavin suomalainen IT-firma on ollut Uros Oy, jossa jokainen työntekijä teki vuoden aikana tulosta 3 000 0000 euroa.


Jo poistuneella oululaisen henkilöstövuokrausfirma Notarecin sivustolla haettiin työntekijää Uros Oy:lle: Luvassa kiinnostavia etuja kuten 'optio-ohjelma työntekijöille'. Ei siis ihme jos siellä on vihaisia työntekijöitä, kun optio-ohjelma kaatuu ja massit jää saamatta.

UROS is looking for a Senior Quality Assurance Engineer with experience in test ... liikunta- ja kulttuurisetelit, pääsy työntekijöiden optio-ohjelmaan.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
169
On muuten tällä hetkellä ainakin Oulussa kova käynti Uroksesta ulos muihin, vähemmän koijauspohjalla toimiviin yrityksiin. Henkilöstö soittelee entisille työnantajilleen, että vieläkö pääsisi takaisin. No, jospa ollaan kaikki väärässä ja Uros nousee kuin feenix tuhkasta. Tai kuin hotelli torista!
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
714
Aamulehti: KOY Tampereen Monitoimiareenan hallitus on huolellisen harkinnan jälkeen päättänyt irtisanoa areenan nimisopimuksen Uros oy:n kanssa.
 
Liittynyt
31.01.2020
Viestejä
1 178
Uutta nimeä Tampereen areenalle pukkaa.

Arvelinkin viime viikolla että jonkinlainen tilinpäätös saadaan viikon sisällä ainakin areenan nimisotkusta. Iltasanomissakaan ei ole tuota yhtä lausetta enempää, joten uutinen varmasti päivittyy.

Todennäköisesti myöskään kuulemme tämän päivän aikana että 'Uros Oy ei halua kommentoida asiaa' tai 'lehti koetti ottaa yhteyttä Uros Oy:n toimitusjohtajaan, mutta tuloksetta' koska noloahan se yritykseltä on, kun tulee tällainen mahalasku vain puolitoista vuotta sen kevään 2020 hirveän hypetyksen ja henkseleiden kalistelun jälkeen.


KOY Tampereen Monitoimiareenan hallitus on päättänyt irtisanoa areenan nimisopimuksen Uros Oy:n kanssa. Päätöksen myötä areena jatkaa toimintaansa aiemmalla nimellään Tampereen Kannen areena.

- Uros Oy:n saama julkisuus on liitetty vahvasti ja negatiivisesti myös areenaan. Lisäksi nimikumppanin taloudellisesta asemasta julki tulleet tiedot ovat aiheuttaneet vakavan epäilyn siitä, onko yhtiöllä kykyä vastata nimisopimuksen mukaisista velvoitteistaan jatkossa. Näiden syiden vuoksi areenayhtiö ei näe mahdollisuuksia yhteistyön jatkamiselle, joten tässä tilanteessa päätös on nähdäksemme ainoa oikea, kommentoi areenayhtiön toimitusjohtaja Marko Hurme tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan nimisopimus on areenayhtiölle yksi yhteistyösopimus muiden joukossa, eikä aiemman sopimuksen päättymisellä ole vaikutusta areenan valmistumiseen, avaamiseen eikä toimintaan.
Areenayhtiö kertoo saaneensa yhteydenottoja nimikumppanuudesta kiinnostuneilta tahoilta, ja areenan nimi muuttuu jossain vaiheessa.

Yhtiön mukaan areenan viimeistelyt ja avajaisvalmistelut edistyvät aikataulussa, eikä muutos vaikuta areenan asiakkaiden tai muiden kumppaneiden toimintaan. Tapahtumien järjestelyt jatkuvat normaalisti, ja esimerkiksi aiemmin myydyt liput käyvät sellaisenaan. Areenan ensimmäiset tapahtumat ovat 3. ja 4. joulukuuta järjestettävät SM-liigan paikallisottelut, ja varsinaisia avajaisia päästään viettämään 15. joulukuuta.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 571
Viestejä
4 166 666
Jäsenet
70 423
Uusin jäsen
ngocminh247

Hinta.fi

Ylös Bottom