Unirytmi ja määrä ja uni nyt yleisestikkin.

Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 566
Minkälaisella unirytmillä ja määrällä porukka täällä yleensä elää?
Onko unen saannissa ongelmia tai heräiletkö öisin?
Äitini on sairaanhoitaja ja tehnyt kolmivuorotyötä koko ikänsä joka ainakin sivusta seurattuna vaikuttaa raskaalta ja epäterveelliseltäkin. Hän kuitenkin pitää työstään joka tärkeintä.
Isällä on aina ollut 8-16:30 työ.

Olen ollut siitä onnellisessa asemassa että ei ole koskaan ollut vuorotyötä ja lapsuuden kodissa tuli aina samaan aikaan käytyä nukkumaan ja herättyä joten on jäänyt suht sama rytmi päälle koko elämäksi.

Käyn koisimaan yleensä klo 20-21 ja herään 4-5. Nukun yhteensä 7-8h. Unenlaatu ainakin toistaiseksi ollut (veikkaan säännöllisistä rytmeistä johtuen ja ilman sairastelua) hyvä eli ei tule heräiltyä.

"Tartutin" myös poikaani tuon aikaisin nukkumaan menon ja heräämisen sek ärytmit joten aikoo opiskella ja hankkia työpaikan jossa aina suht samat työajat aamusta iltapäivään.

Vuoden ajan kun oli armeijassa sissiradistina niin tuli koettua kyllä sitä erilaistakin rytmiä ja unenpuutetta välillä aikalaillakin. Parhaassa iässä se ei tosin kovinkaan pahoja vaikeuksia tuottanut eikä vaikuttanut rytmeihin palaamista armeijan jälkeisellä ajalla mitenkään ja toki olihan meilläkin hieman sitä kasarmielämääkin jossa oli aina samaan aikaan nukkumaanmeno ja herääminen ja miltei samoihin aikoihin kun siviilissäkin elän.
 
Liittynyt
27.06.2017
Viestejä
103
Aika vakio uni on koko elämän ollu 23->07.
Jonkunlaista ongelmaa on ollu unen kanssa täysikästymisestä asti, eli parisenkymmentä vuotta, ongelmana erityisesti se, että herään about joka ääneen (postinkantaja, talon ohi ajava auto jne). Korvatulppia oon pitäny nukkuessa sillon kun heräily on pahimmillaan, mut ei sekään kovin järkevältä ja hyvältä korvissa tunnu pitkäaikaisessa käytössä.
Nyt on just menossa taas ns. huonon unen jakso, joka tarkottaa sitä et nukkumaan n. klo 22-23, heräilyä yöllä 1-10 kertaa, ja herääminen aamulla klo 5-6. Ei riitä piristymiseen :/
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
846
Herätys kuudelta aamulla, viimeinen lapsista saatu 22 mennessä nukahtamaan ja hetken aikaa tehdä sitä kaikkea, mitä ei lapsia paimentaessa pystynyt. Yleensä siinä 23 pintaan pääsee sänkyyn, mutta liian usein venähtää puolilleöin. Keskimäärin ehkä 6h 30 min unta yössä arkisin.

Näin talvella ei ihan riitä, mutta valoisampaan aikaan kyllä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 453
01 -> 07 normaalisti. Joskus voi venyä 02-03. Sama 'rytmi' arkena ja viikonloppuna tai viikonloppuna tulee nukuttua 09. Edellis viikonloppuna muu porukka oli reissusa niin tuli nukuttua 1330 olisin voinut kyllä nukkua vieläkin :). Otan yleensä torkut päivällä töiden jälkeen ellei töissä veny niin pitkään ettei ehdi.

Tollanen rytmi ollut niin kauan kuin muksuja eli 11v. Nukun kuin tukki, pari min ja taju pois. Voin myös nukkua ihan missä vaan. Parhaiten mieleen jäänyt intin tupakan pituiset marssitauot.
 
Liittynyt
10.01.2017
Viestejä
304
Vaihtelee 22-07 ja 06-15 välillä. Pikkuhiljaa se menee aina tuota jälkimmäistä kohti kunnes korjaan sen valvomalla yön ja päivän yli. En jaksa enää stressata unirytmin takia koska välillä nukahtaminen venyy kivun tai perus unettomuuden takia. Jos saan unta vasta neljältä niin nukun silti sen 7-8 tuntia, ei ole töitä niin ei tarvitse väkisin herätä aikaisin.
Käytössä lyhennetyt korvatulpat ja melatoniini. Iltaisin tulee luettua tai kuunneltua kirjaa pari-kolme tuntia, mikä auttaa rauhoittumaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 304
Arkisin tulee nukuttua 5-7h 24-08 välillä, unirytmi on ollut huono jo vuosia. Töissä on sitten uninen ja keskittymishäiriöinen, tiedän että 8h unilla päivä sujuisi paljon paremmin mutta iltaisin ei vaan malta mennä nukkumaan vaan valvoo liian pitkään. Viikonloppuisin tulee sitten nukuttua 9-12 asti kun ei ole herätystä, mutta se taas edesauttaa taas valvomaan pidempään seuraavina öinä.
 

svk

Apua, avatarini on sormi!
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 810
Aamuvuorosta iltavuoroon ja siitä aamuun viikoittain vaihtuva työvuoro määrää aika paljon. Viimeaikoina havainnut, että herää usein klo 7 aamulla ilman herätystä, mikä on hieman häiritsevää iltavuoroviikkoina. Aamuvuoroon herään viideltä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 616
Taisi mennä jotenkin 3-12 iltavuoro, 7-12 + 18-21 yövuoro, 22-03 aamuvuoro.
Mutta tuo aamuvuoro muuttui niin, että ei enää uni tullut ja tulikin jotain psykoosia nukkumattomuuden takia. Keskeytyvää kolmivuoroa tein jotain 11-12 vuotta. Nyt eläkkeellä olen nukkunut yleensä 24-9.30. Ei pysty kyllä normaalisti nukkumaan, vaan vaatii esim 5mg olantapinia.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 139
Ma-Pe klo 01:00 - 07:00, La-Su 01:00 - 8:30.

Unen määrä sinäänsä on samantekevää, kunhan se tapahtuu 1:30 h sykleissä. 4,5 h on sellainen millä pärjään pidempäänkin, 6h on aika optimi ja viikonloppuisin on vain mukavaa köllötellä vähän pidempään sängyssä. Herään ilman kelloa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 616
Armeijassakin tuli nukuttua iltavapaalla usein 18-21 ja normaali yöuni siihen päälle. En muista kauanko yöllä sai nukkua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 942
Mä kuulun niihin ihmisiin kenen sisäinen kello menee aivan eri ajassa muun yhteiskunnan kanssa.
Jos mä saan elää sisäisen kellon mukaan, niin mun unirytmi kääntyy yhdessä viikonlopussa. Niinkuin yleensä kääntyykin kun saa nukkua siihen asti kun haluaa, eli yleensä siihen 12-13 saakka. Siinä sitten aina maanantaisin keräillään itteä kun on nukkunut 3h yöllä. Sitten melkein pysyy rytmi kohdillaan loppuviikon, kunnes perjantaina taas valvotaan ja viikonloppuna nukutaan.
Arkisin PITÄÄ mennä nukkumaan klo 21-22 jos myöhästyy puolikin tuntia niin se on taas game over kahdeks kolmeks tunniksi. Todennäköisesti sinne aamuyölle saakka. Kuudelta sitten aina ylös.

Perjantaina sitten relaksoidutaan ja valvotaan sinne 1-2 saakka ja lauantaina nukutaan sinne 12-13 saakka. Siinä oli se rytmi taas sitte.

Oon yrittäny viikonloppunakin herätä vapaaehtoisesti kuudelta, mutta se on vastenmielistä puuhaa. Aamuisin ei ole mitään tekemistä ja koko päivä väsyttää ja illalla kun alkaa "elämä" ni pitäis taa mennä nukkumaan.

Vittumaisinta tässä on se että noi nukkumaan menot ja heräämiset on niin sotilaallisen tarkkoja että jos haluis vaikka viikonloppuna vähän "repästä" ja herätäkin vasta seitsemältä ja mennä klo 24 aikaan nukkumaan niin peli on menetetty. Ei tule uni silmään ja kuitenkin menee sängyssä pyörimiseksi sinne 4-5 aamulla joten ihan suosiolla voi viikonloppuisin sitten vetää rytmin ihan överiksi. Pääsia että ei väsytä ja nauttii viikonlopusta. Maanatai meneekin sitten enemmän tai vähemmän koomassa.. mutta kyllä sen kestää kun tottuu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 249
Koira herättää aamulenkille 05.30-06 haarukassa, joten perussetti on suunnilleen 22-05.30. Arkisin ja viikonloppuina sama, mutta viikonloppuina saatan vielä jatkaa unia tuon lenkin jälkeen, tai vetää päikkärit.

Valitettavasti kuitenkin herään joka yö muutaman kerran yön aikana, mutta vaikea sanoa onko se kusellakäynti syy vai seuraus.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
774
Vuorotyöläisenä työ määrittää aika lailla milloin voi nukkua. Onneksi minulle unirytmin kääntäminen on aina ollut suhteellisen helppoa, tosin nyt hieman vanhempana olen huomannut että varsinkin yövuorojen jälkeen unirytmin kääntäminen päiväelämään on välillä vaikeaa. 8h kun saa kerrallaan unta niin hyvin menee...
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 622
Meillä oli ainakin kasarmilla ollessa 21-5 nukkumuaika.
Meillä tuo riippu ihan komppanian aamupala-ajasta ja mahollisesta aamuohjelmasta(lenkki).


Vuorotyötä tässä opiskelun ohella tehneenä on unirytmi kyl hyppinyt kovinki paljon. Helposti vapaalla ajaudun tuommoseen 01-10 unirytmiin, mutta tuntuu että oon siinä paljon väsyneempi aamuisin ja virkeämpi iltaisin. Sit jos on tasanen 7-15 työrytmi, niin helposti viikonloppunakin on joku 23-07/08 unirytmi ja tuntuu että sit on iltasin paljon väsyneempi. Alkanut jopa siinä mielessä tykkään työstä, että tuntuu tarjoavan vähän järkevämmän nukkumisaikataulun ku pitkät vapaat. Toisaalta esim. kesällä tuli tehtyä aika paljon yövuoroja ja ne kyl pisti pakkaa aika hyvin sekasi.

Näin sydäntalvella tosin tuntuu aina ettei mikää unimäärä riitä. Kesällä taas ei oo nii tarkkaa.

D-vitskuja menee näin sydäntalvella 40-50ug/pv, jota nostanut tasasesti tässä parin vuoden syklissä. Kesäsin menee 10-20ug. Syksy kevät sit jotain tuosta väliltä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 961
Tulee nukuttua turhan vähän. Aamulla puolikuollut, herätys 6.30 - 7.00 väliltä joka päivä, joskus välillä viikonloppuna saa nukkua vähän pidempään jos parempi puolisko nousee lapsen kanssa ylös. Päivällä niin koomassa että välillä huimaa ja alkuillasta puskee yleensä aivan pohjaton väsymys. Vaan auta armias kun kello lyö 21 niin jokin rele kääntyy ja ei nukuta niin yhtään, tuonne 23.30 - 01.00 välille menee joka yö ja tämä on se hetki milloin saan eniten tehtyä asioita ja tietysti omia juttuja. Jos menee nukkumaan esim. 22.00 - 22.30 niin yleensä tulee vaan pyörittyä sängyssä jonnekin 02 asti ja tavallaan hukkaan heitettyä aikaa vaikka lepoa kai se on sekin. Prossu käy päässä 100 % ja ei vaan uni onnistu.

Paras olisi jos saisin ottaa joka päivä 20 min torkut töiden jälkeen niin virta riittäisi vaikka mihin. Sinänsä tämän unirytmin takia ei ole uniongelmia jos ei mene liian aikaisin nukkumaan, saatan nukahtaa esim. 5 minuutiksi helposti. Joskus piti lähteä 10 min päästä bussille niin laitoin 5 min päähän kellon soimaan ja siinä ajassa olin jo ottanut nokoset. Intissä nukahdin lumihankeen.

En ole aamu-ihmisiä, en todellakaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
165
Mitään säännöllistä unirytmiä ei ole, mutta tavoitteena nukkua vähintään 6 tuntia yössä. Yleensä saan hyvin nukuttua sen 8 tuntia. Välillä tulee tehtyä yötöitäkin, mutta pari yötä ei onneksi riitä itsellä vielä sekottamaan kelloa, kunhan ei yötyön jälkeen liian pitkään nuku. Lomalla tulee valvottua helposti pidempään, ja sen jälkeen meneekin yleensä muutama työpäivä vähemmillä yöunilla.
 

Tim Apple

Amazing!
Tukijäsen
Team Apple
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
716
Arkisin koitan mennä 23 nukkumaan. Joskus epäonnistun ja menee puoleen yöhön, joskus menen hieman aiemmin, mutta harvoin. Yleensä herään töihin klo 7. Joskus 7.30 ja silti torkutan vielä yli puoli tuntia ja joskus taas herään heti klo 6, kun tarttee tehdä hommia ja ei halua, että menis ihan älyttömän myöhään. Onni on, että on liukuvat työajat. Ideaali olisi aina 23-07, mutta tarvitsemani vapaa-aika illassa on jotakuinkin vakio ja jos töissä menee ihan älyttömän myöhään (esim kasiin ja siihen sitten treenit päälle), niin kello on reilusti yli kymmenen, kun pääsee himaan, niin eihän siinä nukkumaan malta mennä, vaikka olisi kuinka poikki.
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
593
Rytmi menee aika tasaisesti 21-04:30/05:30. Muutaman vuoden kun on tätä pitänyt yllä niin usein tulee sitten viikonloppuisinkin herättyä ennen kuutta, mikä nyt ei sinällään haittaa koska aamuisin on mukavan rauhallista. Lomilla rytmi sitten muuttuu niin että koisimaan joskus puoliltaöin, heräilyt kahdeksan pintaan. Koitan aina vetää sen vähintään 7h unta kuuppaan, tavoite kuitenkin 8. Aikaisessa unirytmissä ärsyttää välillä se että jos on viihteellä, niin ihan sama tuleeko kotiin viideltä aamulla, niin ylhäällä sitä on aina ennen yhdeksää.

Junnuna sitä jaksoi keskellä viikkoa ryypiskellä ja käydä keikoilla, töihin sitten muutaman tunnin unilla ja hyvin riitti virtaa. Nyt vähän varttuneempana ei olisi mitään saumaa tuollaiseen, sitä on oppinut ihan oikeasti arvostamaan hyvää unta, ei sitä voita yhtään mikään. On ihan eri asia herätä työaamuna kunnolla levänneenä kuin että vielä aamusuihkussakin joutuisi pilkkimään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
12 942
Rytmi menee aika tasaisesti 21-04:30/05:30. Muutaman vuoden kun on tätä pitänyt yllä niin usein tulee sitten viikonloppuisinkin herättyä ennen kuutta, mikä nyt ei sinällään haittaa koska aamuisin on mukavan rauhallista. Lomilla rytmi sitten muuttuu niin että koisimaan joskus puoliltaöin, heräilyt kahdeksan pintaan. Koitan aina vetää sen vähintään 7h unta kuuppaan, tavoite kuitenkin 8. Aikaisessa unirytmissä ärsyttää välillä se että jos on viihteellä, niin ihan sama tuleeko kotiin viideltä aamulla, niin ylhäällä sitä on aina ennen yhdeksää.

Junnuna sitä jaksoi keskellä viikkoa ryypiskellä ja käydä keikoilla, töihin sitten muutaman tunnin unilla ja hyvin riitti virtaa. Nyt vähän varttuneempana ei olisi mitään saumaa tuollaiseen, sitä on oppinut ihan oikeasti arvostamaan hyvää unta, ei sitä voita yhtään mikään. On ihan eri asia herätä työaamuna kunnolla levänneenä kuin että vielä aamusuihkussakin joutuisi pilkkimään.
Toiset on aamu ja toiset iltaihmisiä :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 156
Itselle riittää 6h arkisin. Herään automaattisesti viimeistään noin 5.30, herätyskelloa en ole tarvinnut 20 vuoteen. Töihin lähden noin 7.20. Viikonloppuisin annan elimistön relata ja saatan nukkua 8-9h.
 

Awelonian

Residentti maahanmuuttaja
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 556
Kuutisen tuntia, yleensä siinä 24 - 6 arkisin. Sitten on virkeä koko päivän ja uni tulee illalla. Viikonloppuisin voi nukkua kahdeksaan jos oikein väsyttää. Nukahtamiseen menee vähän kaikki 10min - 2h välillä riippuen paljonko funtsii asioita yms. Tärkeintä on ainakin itelle et rauhoittuu hyvin ja lukee kirjaa tms. Kello 12:00 jälkeen en juo enää kahvia ja vika tee on siinä 16:00 - 17:00 välissä. Itellä kofeiini vaikuttaa ihan hitosti uneen ja varsinkin unen laatuun. Tärkeintä on se ettei sitä saa illalla mistään, muuten on nukahtaakin sitten kolmelta...
 
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
742
Nukkumaan meno on niin vuorosta riippuvainen, mutta periaatteessa usein liian myöhään kun ei vaan malta mennä. Varsinkin ilta-aamuyhdistelmässä ei niin älyttömän montaa tuntia ehdi nukkumaan. 22.00 maissa kotona, siinä tulee jotain vähän puuhastelua ja koirat ruokittua/ulkoilutettua.

5.30 on herätys aamuvuoroon. Aamuvuorojen jälkeen sitä kotiin päästyä sitten alkaa usein ankarasti väsyttämään siinä 16.30 - 17.00 pintaan, kun vähän pysähtyy. Mutta 20.00 maissa sitten tulee yllättävä piristyminen, eikä sitä sitten maltakaan mennä nukkumaan vielä niin aikaisin :).

Yövuoro päättyy 7.15, joten aamupuuhastelujen jälkeen yleensä 9.00 maissa nukkumaan (hetken siinä kirjaa tai jotain tulee sängyssä vilastua ennen sitä). Yövuoron jälkeen tulee yleensä viimeistään 13.30 herättyä, usein aiemminkin. siinä sitten pätkissä tulee nukuttua siihen about kahteen tai jotain. En vaan syystä tai toisesta päivällä osaa kunnolla nukkua, sitä tulee sitten ennen seuraavaa yötä vielä päikkärit otettua. Tosin, "vimpon" yön jälkeen menen sitten samoilla silmillä iltaan.

Iltavuoroissakin sitä tulee jo viimeistään 7.30 ekan kerran herättyä, joko ylös silloin tai sitten torkuttua pikkupätkissä vähän aikaa kunnes aamupuuhat sitten. Ehkä sitä voisi kokeilla jättää iltaisin musta tee ja yövuoroista kahvi pois, ja vaihtaa se johonkin kofeiinittomaan. Josko tuosta olisi iloa.
 
Viimeksi muokattu:

Edqar

Tukijäsen
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
2 344
Pääasiallinen arkirytmi on 22-23 - 7. Toimistolle kun menen niin 22-6.
Viikonloppuisin ei tule herätystä juurikaan käytettyä joten on vähän mitä sattuu, valvomisen mukaan.
7-8h unta aina siis kiikarissa.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
954
Arkisin 01 tai 02 pääsee nukkumaan ja herätys 05:30 paikkeilla. Vkl nukun noin 7-8 tuntia yössä.
 

LJ123

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
144
Kannattaa nukkua hyvin, niin päivällä jaksaa paremmin. :tup:
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
1 400
Arkisin tulee nukuttua 5-7h 24-08 välillä, unirytmi on ollut huono jo vuosia. Töissä on sitten uninen ja keskittymishäiriöinen, tiedän että 8h unilla päivä sujuisi paljon paremmin mutta iltaisin ei vaan malta mennä nukkumaan vaan valvoo liian pitkään. Viikonloppuisin tulee sitten nukuttua 9-12 asti kun ei ole herätystä, mutta se taas edesauttaa taas valvomaan pidempään seuraavina öinä.
Tämä oli kuin suoraa omasta kynästä. En tiedä mikä idiotismi sitä oiken vaivaa, kun pitää väkisin viikolla riekkua 00-01 välille, vaikka herätys aamulla 7:15... tai tuon valvomisen vuoksi ½ tuntia myöhemmin. Ihan hyvin tiedän, että 23 olisi paljon parempi seuraavaa päivää ajatellen. Oma uni on melko katkonaista, heräilen pitkin yötä varmaan jokaisella kyljen kääntämisellä, mutta nukahdan kyllä heti. Unen saaminen on se ongelma. Joskus menee parikin tuntia pyöriessä ja syynä siihen on toki tuo TV:n tai koneen katselu liian myöhään. Illalla vaikea nukahtaa, aamulla helppo nukkua loputtomasti.

Nukahtaminen menee kausittain ja aika suoraa verrannollien vaikkapa duunien tilanteeseen. Kiire ja härdelli -> pyörii sen pari tuntia vaikka olisi väsynytkin. Päivystäminen ja tieto siitä, että ehkä joku soittaa, ei ainakaan paranna unta. Tuntuu, että välillä parhaiten nukahtaisi 18-20 välillä. Välillä on tullutkin mentyä nukkumaan siinä 20 jälkeen, ja jos nukahtaa, ei taaskaan ole ongelmaa nukkua aamu 7:ään. Silti on kuitenkin vaikean tuntuista nousta, vaikka on varmasti tarpeeksi unta alla. Ei tämä nyt mitään katastrofaalista ole, mutta kadehdin kyllä monia tuttuja, ketkä nukahtavat välittömästi ja aamulla ovat kärppänä ylhäällä. Mökki ja vaellusreissulla tämän huomaa selvästi, muiden kuorsaus alkaa välittömästi ja itse kuuntelen sitä vähintään tunnin :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 342
Sanoisin että 23:30...24.00 - 7:30....8:00 on sellainen rytmi mikä syntyy luonnostaan jos on lomaa tms. Voin myös lomalla mennä myöhemmin nukkumaan ja herätä myöhemmin.

Valitettavasti arkisin pitää nousta siinä 6:40 joten tuppaa jäämään optimiunet vähän vajaaksi. En kuitenkaan saa unta jos menen esim. 22:00 nukkumaan. Sitten pyörin sängyssä 2-3h turhaan.

Kärsin aikoinaan pahoista nukahtamisvaivoista. Puhkesi YO kirjoitusten aikaan, tätä ennen olin nukahtanut kuin katkaisinta kääntäen. Piti napsia kolmen lääkkeen coctailia vähän aikaa että lähti taju kankaalle. Stressi sen jotenkin laukaisi. Tätä ongelmaa kesti useita vuosia vaihtelevalla vaikeustasolla ja silloin tällöin piti sortua nukahtamislääkkeisiin. Jossain vaiheessa tajusin että omalta osalta nukahtaminen on lähinnä ajattelumallista kiinni. Aina jos meni nukkumaan miettien että:"jos en nukahda, niin huomenna väsyttää ja kaikki menee päin seiniä", niin oli takuuvarmaa että sinä yönä oli tiedossa max pari tuntia unta. Ylipäätään koko nukahtamisen miettiminen aiheutti kaikki ongelmat. Tämän kun täysin tiedosti, niin lääkkeet jäi siihen. Nyt en anna itseni ajatella ja stressata nukatamista laisinkaan ja kaikki sujuu pääosin hyvin. Kuulostaa yksinkertaiselta mutta sitä se ei välttämättä ole.

Tässä mielessä kaikenmaailman vinkkien lukeminen hyviin yöuniin oli myrkkyä. Tiedättehän; tuuleta huone, laske lämpötilaa, rauhoitu ennen sänkyyn menemistä, älä tee sängyssä muuta nukkumisen lisäksi jne jne. Mitä enemmän asiaa ajattelee sitä vaikeammaksi se tulee.

Joskus saattaa käydä niin että uni ei tule mutta en siitä stressaa. Seuraavana päivänä väsyttää mutta ei väliä, nukutaan sitten seuraavana yönä.
 

tuoppi´

Kapitalisti
NOSTO
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
3 717
Oma rytmi on että nukkumaan klo 21-23 välillä. Herätys on joka päivä klo 6, torkuteltua tulee tosin jonkun verran ja oikeasti ylös pääsee vasta ~6:30.

Luonnollinen rytmi itsellä olisi enemmän iltapainotteinen. Joskus opiskeluaikoina homma karkasi käsistä ja meni siihen että nukkumaan joskus klo 4-5 aamuyöstä ja ylös sitten puolen päivän aikoihin. Syy miksi pakotan itseni hereille aikaisin on, että silloin ei mene päivä niin hukkaan, kun herää aikaisin tuntuu, että on paljon enemmän aikaa tehdä kaikenlaista. Aamu on myös paras hetki kolistella rautaa ja treenailla kun ei ole muutakaan tekemistä tai tekosyitä.
 

Edqar

Tukijäsen
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
2 344
Aamu on myös paras hetki kolistella rautaa ja treenailla kun ei ole muutakaan tekemistä tai tekosyitä.
Siinä kyllä herää päivään hienosti, mutta itellä tuntuu ettei siitä saa kaikkea irti vs iltapäivä suoraan töistä.

ps. Toki joka päiväinen "jooga" tulee tehtyä aamuisin kun pitää lähteä.
/ot
 

Zacksa

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
3 101
22 nukkumaan ja kuudelta herään.
Lapsi herää syömään siinä kahden aikaan ja käyn vaihtamassa vaipan samalla. Oma herätyskello soisi seiskalta, mutta lapsi herättää kuudelta.

Edellisistä 8h yhtäjaksoisesta unesta on n. Vuosi aikaa.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
241 015
Viestejä
4 210 248
Jäsenet
71 004
Uusin jäsen
ZappaX

Hinta.fi

Ylös Bottom