UL Benchmarks julkaisi sisällöntuottajille ja ammattilaiskäyttöön suunnatun UL Procyon -testiperheen

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
15 502


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Kotimaista lähtöperää oleva UL Benchmarks tunnetaan parhaiten 3DMark-testisovelluksistaan, vaikka valikoimiin kuuluukin myös PCMark-, Servermark- ja VRMark-testiperheet. Nyt yhtiön portfolioon on lisätty täysin uusi tuoteperhe. UL Procyon on ammattilaiskäyttöön suunnattu testisovellusperhe, johon kuuluvat Windowsille saatavilla olevat Photo Editing Benchmark ja Video Editing Benchmark sekä Androidille saatavilla oleva AI Inference Benchmark.

Valokuvaajien tarpeisiin suunniteltu Photo Editing Benchmark perustuu Adoben Lightroom Classic- ja Photoshop-sovelluksiin ja se sisältää muun muassa eräajoja (batch processing) sekä kuvanmuokkausoperaatioita DNG-tiedostoilla (Digital Negative). Testin pisteytys perustuu yksinkertaisesti koko testirupeamaan kuluneeseen aikaan.

Videotuotantoon suunnattu Video Editing Benchmark luottaa niin ikään Adobeen, mutta tällä kertaa sovelluksena on Premiere Pro. Testissä tuodaan sovellukseen kaksi videoprojektia, joita muokataan ja leikataan eri tavoin, lisätään efektejä ja niin edelleen. Lopuksi molemmat videoista enkoodataan FullHD-tarkkuudella H.264- ja 4K-tarkkuudella HEVC-formaattiin. Valokuvatestin tavoin pisteytys perustuu koko operaatioon kuluneeseen aikaan.

Sekä valokuva- että videonmuokkaustesti vaativat vähintään 64-bittisen Windows 10:n versiota 2004 tai uudemman. Photo Editing Benchmark vaatii lisäksi vähintään tuplaytimisen prosessorin SSE 4.2 -käskykannalla sekä Lightroom Classic 10.0- ja Photoshop 22.0 -sovelluksen tai uudemman. Video Editing Benchmark vaatii vähintään Intelin 6. sukupolven Core -prosessorin tai vastaavin ominaisuuksin varustetun AMD:n prosessorin sekä Premiere Pro 14.5:n tai uudemman.AI Inference Benchmark testaa Android-laitteiden suorituskykyä koneoppimistehtävissä. Se osaa hyödyntää järjestelmäpiireissä yleistyneitä NPU-yksiköitä (Neural Processing Unit) ja hyödyntää testeissä NNAPI:a (Android Neural Networks API). Testissä mitataan sekä laitteiden suorituskykyä että tarkkuutta erilaisissa päättelytehtävissä (inference). Tehtäviin lukeutuu muun muassa neuroverkkojen prosessointia sekä erilaisia konenäköön liittyviä tehtäviä. Testit ajetaan erillisen NPU:n lisäksi myös prosessorilla tai näytönohjaimella vertailutulosten saamiseksi.

Testin avulla saadaan suorituskyvyn lisäksi kunkin laitteen NNAPI-tuen todellinen laatu. Se vaatii alleen vähintään Android 10 -käyttöjärjestelmän tai uudemman sekä 400 Mt tyhjää tilaa.

Lähde: UL Benchmarks

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
31.08.2019
Viestejä
26
Tuohan on erittäin hyvä juttu! Nyt on sellainen testi, joka kiinnostaa paljon enemmän, kuin mitkään pelitestit.
 
Liittynyt
05.03.2018
Viestejä
631
Kannattaa huomioida että nämä ovat puhtaasti kohdistettu ammattilaiskäyttöön. Ei ilmais- tai "kotikäyttö"-versioita lainkaan. Ettei joku pety kun lähtee etsimään...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
564
Toivottavasti Io-tech ottaa tämän käyttöön testeissään, jos on aikaa ja jaksamista olisi mielenkiintoista ajaa uusilla Ryzeneillä ja verrokki Inteleillä.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
3 572
Kannattaa huomioida että nämä ovat puhtaasti kohdistettu ammattilaiskäyttöön. Ei ilmais- tai "kotikäyttö"-versioita lainkaan. Ettei joku pety kun lähtee etsimään...
Lehdistölle näyttää olevan ilmainen, riittää ainakin itselle valmiit vertailut.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
337
Ja vaikka siellä kotona olisi 1000e/testisofta, pitää vielä olla ostettuna Fotari ja/tai Premiere
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
114 288
Viestejä
2 278 346
Jäsenet
46 283
Uusin jäsen
pegi69

Hinta.fi

Ylös Bottom