Tuore vuoto paljasti Intelin Lakefield-prosessorin nimeämiskäytännön

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 549Intel julkisti radikaalisti totutusta poikkeavat Foveros-paketoidut Lakefield-prosessorit viime vuonna ja sittemmin on varmistunut prosessorin löytyvän muun muassa joistain CES-messuilla esitellyistä taittuvanäyttöisistä tietokoneista. Tuore vuoto paljastaa nyt myös prosessorin nimeämiskäytännön.

Tuttu Twitter-vuotaja Tum Apisak on löytänyt UserBenchmark-sivustolle on ilmestyneen Samsung 767XCL -nimellä tunnistuvalla kokoonpanolla ajetun tuloksen, joka paljastaa ensimmäistä kertaa Intelin Lakefield-prosessoreiden nimeämiskäytäntöä. Testin mukaan Samsungin kokoonpanossa käytössä oleva Lakefield-prosessori tullaan tuntemaan nimellä Core i5-L16G7. 767XCL on todennäköisimmin Galaxy Book S -kannettava, jonka kehityksen Samsung on varmistanut aiemmin.

Core i5-L16G7 on viisiytiminen prosessori. Erikoinen konfiguraatio rakentuu yhdestä suorituskykyisemmästä Sunny Cove -ytimestä ja neljästä virtapihistä Tremont-ytimestä. Tuloksen mukaan prosessori kykenisi suorittamaan samanaikaisesti viittä säiettä, mikä tarkoittaisi, ettei se tue Hyper-threading-SMT-teknologiaa. On mahdollista, että Sunny Coven SMT-tuki on varattu mahdolliselle Core i7-mallille. G7 puolestaan viitannee Ice Lake-U -prosessoreista tuttuun Gen11-grafiikkaohjaimeen 64 Execution Unit -yksikön konfiguraatiossa. Testituloksen mukaan prosessorin peruskellotaajuus olisi 1,4 GHz ja keskimääräinen Turbo-kellotaajuus 1,75 GHz. Huomionarvoista kuitenkin on, ettei toistaiseksi tiedetä onko kyseessä Sunny Cove- vai Tremont-ydinten kellotaajuus, vai onko niiden välillä edes eroa.

Lähde: Tum Apisak @ Twitter0, UserBenchmark

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
525
Jotenkin tuosta nimestä tuli mieleen nämä taannoiset Core M - prossut, jotka oli myös nimetty muusta mallistosta poikkeavasti, joten en itse ainakaan vetäisi mitään johtopäätöksiä muun malliston nimistä. Ja tämä siis jo ennen kuin luin että mukana on vähävirtaisia Tremont - ytimiä.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 965
Viestejä
4 190 525
Jäsenet
70 835
Uusin jäsen
Mnblade78

Hinta.fi

Ylös Bottom