Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Liittynyt
28.05.2020
Viestejä
187
Itse olen kokenut että nuo Tabascot lähinnä sellaisia pizzamausteita, pisaroita sinne tänne antamaan vähän kärkeä. Ja jos Tabascoa käytetään niin täällä toimii se "habanero". Mielestäni noista paras maku ja tulisuuttakin on.

Muutenhan tulisuus/chilit laitetaan chileinä tai kunnon tahnoilla, toki sitten omaan makuun passeli Chiracha on sitten sellainen perusketsuppi pöydässä.
 
Liittynyt
13.01.2021
Viestejä
489
Oliko Tabascon erikoisuus siinä että se tehdään jotenkin käyttämällä? Minustakin se perinteinen on aivan liian etikkainen, mutta tuo aiemmin mainittu Habanero on ihan hyvää. Lidlissä on kanssa hyvä se kolmen pullon setti, jossa vihreä on mieto ja makea jalapeno, punainen vähän happamampi ja ei-niin-makea Habanero, ja sitten se Bring the pain jota toiset on täällä haukkunut. Itselle tuo tulisin on liikaa, mutta noita kahta muuta kyllä tykkään käyttää.

Onko täällä Piri Piri -kastikkeen ystäviä. Tulee erittäin hyvää kun laittaa kanan paistileikkeistä leikatut palaset marinoitumaan Piri Pirin, mustapippurin ja valkosipulin kanssa, ja laittaa ne tunnin kuluttua vartaisiin ja grilliin. Kun ovat kypsiä niin tuoretta korianterisilppua päälle ja tarjolle. Olen käyttänyt Lidlin Piri Piri-kastiketta vajaan pullon 600g kanaa, ja lisännyt vähän öljyä jatkeeksi. Suolan kanssa saa olla varovainen kun kastike on jo tosi suolaista.
 
Liittynyt
09.12.2021
Viestejä
928
Oliko Tabascon erikoisuus siinä että se tehdään jotenkin käyttämällä? Minustakin se perinteinen on aivan liian etikkainen, mutta tuo aiemmin mainittu Habanero on ihan hyvää. Lidlissä on kanssa hyvä se kolmen pullon setti, jossa vihreä on mieto ja makea jalapeno, punainen vähän happamampi ja ei-niin-makea Habanero, ja sitten se Bring the pain jota toiset on täällä haukkunut. Itselle tuo tulisin on liikaa, mutta noita kahta muuta kyllä tykkään käyttää.

Onko täällä Piri Piri -kastikkeen ystäviä. Tulee erittäin hyvää kun laittaa kanan paistileikkeistä leikatut palaset marinoitumaan Piri Pirin, mustapippurin ja valkosipulin kanssa, ja laittaa ne tunnin kuluttua vartaisiin ja grilliin. Kun ovat kypsiä niin tuoretta korianterisilppua päälle ja tarjolle. Olen käyttänyt Lidlin Piri Piri-kastiketta vajaan pullon 600g kanaa, ja lisännyt vähän öljyä jatkeeksi. Suolan kanssa saa olla varovainen kun kastike on jo tosi suolaista.
Tässä ihan hyvä video, 3 vuotta kehuvat pitävänsä originaalia tynnyreissä:


Olen itsekin noita Lidlin sooseja kokeillut, se piri maistuu hyvältä, ei tosin tulisuutta ole juurikaan. Harmi kun sitä taitaa olla vain teemaviikolla. Niistä muista en oikein tykkää, se tulisin toimii ruoanlaitossa tuomaan tulisuutta, maku siinä on kyllä muuten aivan järkyttävä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 051
Olen pari kertaa markkinoilta ja sun muista tapahtumista ostanut paikallisten tuottajien chilikastikkeita, chilihilloja sekä mm chiliglögiä. Ovat yleensä vähän tyyriimpiä mutta ovat melkein aina todella erinomaisia tuotteita. Hyvä esimerkki on Piian Herkku strömforsin ruukissa: Piian Herkut - Suomalaista käsityötä
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 740
Olen pari kertaa markkinoilta ja sun muista tapahtumista ostanut paikallisten tuottajien chilikastikkeita, chilihilloja sekä mm chiliglögiä. Ovat yleensä vähän tyyriimpiä mutta ovat melkein aina todella erinomaisia tuotteita. Hyvä esimerkki on Piian Herkku strömforsin ruukissa: Piian Herkut - Suomalaista käsityötä
Sama vika, markkinoilta tulee joskus ostettua noita pikkufirmojen chilituotteita. Nuo ovat siitä mukavia ostopaikkoja että yleensä on maistiaisia tarjolla niin ei tarvitse ihan sokkona ostaa. Toki kun suurin osa ihmisistä irvistelee jo miedoimmillekin chileille niin pari kertaa on myyjä katsonut aika pitkään kun olen maistanut heidän jotain "tappotulista" chilisoosia eikä ilmekään ole värähtänyt.

Ainoa vika noissa markkinoilta ostetuissa tuotteissa on että niitä ei välttämättä saa oikein mistään helposti ennen seuraavia markkinoita kun osalla ei ole missään lähialueella mitään vakituista myyntipaikkaa tai verkkokauppaa.
 
Liittynyt
08.04.2018
Viestejä
677
Jos hapokkuus ei haittaa, niin kokeilkaapa tehdä itse hapanchiliä. Chiliä ja paprikaa (valkosipulia ja mausteita) maun mukaan kannelliseen säilykepurkkiin, 1,5% suolaa seoksen painosta, vettä kunnes peittyvät ja kaupan hapankaalirasiasta lusikallinen lientä sekaan. Kansi tiukasti kiinni ja sitten seurataan käymisprosessia. Muutamana ensimmäisenä päivänä olen sen verran kantta raottanut että paineet pääsevät pois. Kun käyminen rauhoittu niin sitten huoneenlämmöstä viileään.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 773
Ylimainostettu tulisuuden puolesta. Mm. Primotalii on aivan saatanan tulinen. Heittämällä tulisin mitä tullut syötyä.
Nyt on maistettu Primotalii (2,2M scoville) sekä Dragon's Breath (2,5M scoville), kun Heinän puutarhan lähetys saapui. En nyt uskalla sanoa kumpi on tulisempi. Primotaliista tuntui kuin polte olisi tullut hitaammin alussa, mutta todellakin kova polte. Dragon's Breathin osalta tuntui, että polte alkoi paljon terävämmin.

Itketti, kurkkua poltti ja jogurttia sekä maitoa meni litra.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 740
Tulipahan tehtyä ruokaa LIDLissä toissaviikolla myydystä Caribbean style Woksauce Roti:sta. Yllätyksekseni tuossahan oli jopa jonkun verran chiliäkin joukossa, yleensä kun noille valmis-wokkisooseille on lähinnä näytetty chilipalkoa tehtaalla. Mukava mieto lämpö ja sitten hetken kuluttua jännästi pukkasi sellaisen pienen hien pintaan. Onkohan tuo ollut joku valmistusvirheinen purkki kun kerrankin on edes vähän potkuakin joukossa? :D Ei se kuitenkaan mitään tulista ollut kun emäntäkin sitä pystyi syömään irvistelemättä.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 221
Tuolla Heinän tarhalla pitäisi käydä, kun on paikkakunnalla... mutta itsellä nyt pientä mietintää, elämändilemmoja.

140cm chili. Tuon kun nostaa pöyälle ni on kattoon saakka.
Meinaan ku ei sitä voi parvekkeellakaan kovin kauaa enää pitää, ja katkaistakaan ei viitsisiisisi, kun ylhäällä niin hyvin uutta palkoa pukkaapi...

309356809_5786428248062507_6095251444800092190_n.jpg
309499770_5786428314729167_3750344594864857906_n.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 221
Kuivatin chiliä tuollaseen normijauhimeen, joissa myydään suolaa ja chiliäkin. Katsoin Pirkan chilijauhimen sisällystä niin siellä on aika tavalla karkeaa suolaa, mustapippuria, sinapinsiemeniä jne. Asia kinnosti kun oma sotku oli niin vahvaaa että sitä on hiukan vaikea käyttää. Lisäsin myös suolaa, ja mietin että kun kuivatan ensi kerran chiliä, voisin kuivattaa samalla hiukan paprikaa, silläkin saisi chilin osuutta pienemmäksi, ja uskaltaisi jopa sitä myllyä hiukan kääntää....

https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-chilimausteseosmylly-120g-6410405067043
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
4 782
Löytyi tuossa joku aika sitten erittäin mainio ja maultaan hyvä chilikastike, josta ei myöskään potkua puutu. Hintakin ihan kohdillaan kun tuossa on kuitenkin puoli litraa itse tavaraa.

Siipiweikot Kamikaze.


Sopii ruokaan kuin ruokaan, eli enemmänkin ihan perinteisen chilisoossin makuinen.
 
Liittynyt
24.07.2018
Viestejä
44
Aloin tekemään viime vuonna omat chilisoosit suuremmassa erässä, jonka pakastan pienempiin purkkeihin. Onko kenelläkään muulla jakaa reseptejä tai kokemuksia? Olen miettinyt saisiko soosia tuunattua esim. erityyppisillä chileillä tai vaihtamalla valkoviinietikasta omenaviinietikkaan tai johonkin muuhun etikkaan.

Muutaman kokeilun jälkeen olen päätynyt tällaiseen reseptiin:
1 iso sipuli
2 kokonaista valkosipulia kynnet kuorittuna ja murskattuna
100g kevätsipulia
150g keltaisia habaneroja
350g eri tyyppisiä punaisia chilejä mitä kaupasta löytyy
50g vettä
150g valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Sipulit kuullotan pienellä lämmöllä pannulla, jonka jälkeen tehosekoittimella kaikki ainekset sekaisin ja kiehautan noin 5-10min kattilassa.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 221
Aika sama tyyli.
Chiliä, siirappia, suolaa, mustapippuria, valkoviinietikkaa, omena, sipuli, valkosipulia, paprikaa.
Ja tosiaan ensin sekoitus ja sitten keitto, koska keitto on meillä enemmän desinfiointi kuin varsinainen keitto, joten se on hyvä tehdä viimeiseksi.
Paprikoden määrällä teemme sen vahvuuden, ja ollaan aika mietoja tehty, -eli tuloksena enemmän kastikkeita kuin mausteita.
 

Fox-x

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
587
Aloin tekemään viime vuonna omat chilisoosit suuremmassa erässä, jonka pakastan pienempiin purkkeihin. Onko kenelläkään muulla jakaa reseptejä tai kokemuksia? Olen miettinyt saisiko soosia tuunattua esim. erityyppisillä chileillä tai vaihtamalla valkoviinietikasta omenaviinietikkaan tai johonkin muuhun etikkaan.

Muutaman kokeilun jälkeen olen päätynyt tällaiseen reseptiin:
1 iso sipuli
2 kokonaista valkosipulia kynnet kuorittuna ja murskattuna
100g kevätsipulia
150g keltaisia habaneroja
350g eri tyyppisiä punaisia chilejä mitä kaupasta löytyy
50g vettä
150g valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Sipulit kuullotan pienellä lämmöllä pannulla, jonka jälkeen tehosekoittimella kaikki ainekset sekaisin ja kiehautan noin 5-10min kattilassa.
Tämä kuulosta hyvältä ja otan testiin.
Indonesialainen työkaveri teki indonesialaista chilitahnaa jossa oli ainakin chiliä, inkivääriä, sipulia ja valkosipulia. Tahna oli koostumukseltaan aika jämäkkää, vähän kuin joissain kiinalaisissa ravintoloissa pöydällä olevissa pikku purkeissa.
 

Fox-x

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
587
En mä ole kiinalaisissa nähnyt kuin chiliöljyä purkissa.
Täällä Oulussa olen muutamissa törmännyt sellaiseen maustepurkkiin jossa on paksua, hiukan inkiväärin/valkosipulintuoksuista tummanpunaista chilimurskaa. Rakenne on ehkä enemmän tomaattipyremäinen paksuudeltaan. Todella hyvää ja vahvaa, pikkunokare riittää kevätkääryleen päälle:tup:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 740
Täällä Oulussa olen muutamissa törmännyt sellaiseen maustepurkkiin jossa on paksua, hiukan inkiväärin/valkosipulintuoksuista tummanpunaista chilimurskaa. Rakenne on ehkä enemmän tomaattipyremäinen paksuudeltaan. Todella hyvää ja vahvaa, pikkunokare riittää kevätkääryleen päälle:tup:
Samoin Keravalla on ainakin jossain paikoissa tuollaista paksumpaa murskaa. Se on kyllä hyvää ja potkuakin on ihan mukavasti.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 221
?? No vimeksi tuota oli ihan K-Cittarin hyllyssä, ja jos paikkakunnalla on yhtään etnisiä ruokakauppoja niin niissä voisi kuvitella olevan myös. Nissä myös hyviä muita löytöjä kuten suuri säkki hyvää riisiä sopuhintaan jne.
 
Liittynyt
19.07.2020
Viestejä
201
?? No vimeksi tuota oli ihan K-Cittarin hyllyssä, ja jos paikkakunnalla on yhtään etnisiä ruokakauppoja niin niissä voisi kuvitella olevan myös. Nissä myös hyviä muita löytöjä kuten suuri säkki hyvää riisiä sopuhintaan jne.
Ei sitä pitäisi löytyä cittarin hyllyssä, kun sen maahantuonti on kielletty.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
3 213
Moisien tekeminenhän itse ei myöskään ole rakettitiedettä...
Itse asiassa kyllä se vähän on. Ensin pitäisi saada käsiinsä ylikypsäksi asti kasvatettuja punaisia jalapenoja ja sen jälkeen saada ne fermentoitumaan turvallisesti ennen kuin niistä voidaan edes aloittaa ko. kastikkeen tekeminen.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 221
No, siitä ruuasta ei erkkikään huomaan fermentoitiinko vai sekoitettiinko oma kastike vain tehosekoittimella. Toki voisi heittä myös että tarvitaan sen virman muovipullo että menisi aidosta! ;-D
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
3 213
No, siitä ruuasta ei erkkikään huomaan fermentoitiinko vai sekoitettiinko oma kastike vain tehosekoittimella. Toki voisi heittä myös että tarvitaan sen virman muovipullo että menisi aidosta! ;-D
Kyllä tuo on ihan selkeä syy siihen miksi siinä kukkosoosissa on oma syvä umamimainen makunsa. Sitä ei yksinkertaisesti saa aikaiseksi vaan tuoreita chilejä blenderiin heittämällä. Et ilmeisesti ole maistanut?
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 221
On tuota nytkin jäkaapissa, mutta ei tosiaankaan tunnu kuluvan, omat soosit on niin hyviä.

Mut joo ehkä tuotakin voisi koittaa, vaikuttaa tosiaan äärettömän vaikealta ;-)

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.06.2018
Viestejä
2 513
Paikallisesta K-Supermarketista löysin Heinän puutarhan tekemän Naga Morich jauhepurkin.
Hyvää potkua vaikka suolapähkinöiden maustamiseen, Poppamiehen Habanero jauhepurkki kesti monta vuotta vastaavassa käytössä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
753
Paikallisesta K-Supermarketista löysin Heinän puutarhan tekemän Naga Morich jauhepurkin.
Hyvää potkua vaikka suolapähkinöiden maustamiseen, Poppamiehen Habanero jauhepurkki kesti monta vuotta vastaavassa käytössä.
Juu noita voi tilata suoraan Heinän puutarhalta tai jos haluaa välttää postikulut, niin pyytää K-kauppiaalta, josko saisi erän hyllyyn.
 
Liittynyt
09.06.2018
Viestejä
2 513
Juu noita voi tilata suoraan Heinän puutarhalta tai jos haluaa välttää postikulut, niin pyytää K-kauppiaalta, josko saisi erän hyllyyn.
Mun muistaakseni hinta oli vaan ~3x verrattuna heidän nettikauppaansa, toki postikulut tulee päälle...mutta ens kerralla taidan tilata suoraan heiltä.
edit: Muistin väärin, kaupassa 8eur.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 027
No voi prkl...

Search results for: 'sriracha' | Amazing Oriental on poistunu tuo alkuperäinen kukkokastike :confused: Mistäs tätä nyt voi tilata voi voiko mistään? Vielä tosin yks pullo jäljellä, mutta äkkiä se tuokin loppuu :sad:
Tainut kiellot löytää keski-eurooppaankin. Katselin noita kauppoja, joista vielä viime vuonna sai tilattua ja tyhjää on.

Vinkatkaahan jos satutte löytämään.

Sillä aikaa pitänee ottaa testiin tuo Rainbow Sriracha.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 274
Tuli muutamia verkkokauppoja vastaan missä tuota myydään, tosin ne on jenkkilässä ja luultavasti PK myös sen mukaiset. Tiedä sitten myyvätkö edes tänne postitettuna.

Laitoin spostia tuonne eivätkä kyllä suoraan sanoneet etteikö olisi tulossa, tällä hetkellä ei ole saatavilla ja lupasivat ilmoittaa heti spostilla kun tulee lisää.

Mutta kuten @VonKaiser yllä asian mainitsi niin tuskin tulee hetkeen saataville =koskaan...
 
Liittynyt
09.01.2023
Viestejä
2
Tainut kiellot löytää keski-eurooppaankin. Katselin noita kauppoja, joista vielä viime vuonna sai tilattua ja tyhjää on.

Vinkatkaahan jos satutte löytämään.

Sillä aikaa pitänee ottaa testiin tuo Rainbow Sriracha.

Minusta tämä on parempaa kuin toi kukko sriracha, mutta se on makuasia. Thaikkujen versiota kuitenkin saa täältä.

 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 027
Tämmönen sivu löyty:


Tuleekohan tuolta tavara jopa perille? Tuo hinta kyllä vähän epäilyttävän alhainen jos tuossa tosiaan on 3kpl? Lupaavat ilmaisen "worldwide" toimituksen.
3 putelia toimituksineen alta 19e on kyllä näitä tarjouksia, jotka menee itsellä kategoriaan "liian halpa", että rohkeammat kokeilkoon :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 274
No nyt löyty yks kauppa jossa hinta oli about sama mitä tuossa aikaisemmassa. Laitoin testiksi tilaukseen pari pulloa, raportoin heti kun tilaus etenee. Sivujen mukaan kauppa oli Hollannissa. PK oli suolanen 24€, mutta about samahan se oli tuossa mistä aiemminkin tuli tilattua.
 
Liittynyt
28.05.2020
Viestejä
187
Tämmönen sivu löyty:


Tuleekohan tuolta tavara jopa perille? Tuo hinta kyllä vähän epäilyttävän alhainen jos tuossa tosiaan on 3kpl? Lupaavat ilmaisen "worldwide" toimituksen.
Jees. Ilmeisesti tulee EU alueen ulkopuolelta toimitukset, ei ole käteviä välivarastoja.
 
Liittynyt
03.06.2021
Viestejä
40
Trustpilotin arvostelujen mukaan jättäisin kyseisen puljun (1outlet) tilaamatta.
 
Liittynyt
14.10.2018
Viestejä
1 221
Talvikausi ei näemmä ole näitä krekkaileita ihan uuvuttanut.

_1190724.JPG _1190725.JPG
_1190728.JPG _1190717.JPG

viimeinen kuva ikeajauhimesta jonka sain kuivattua chiliä aika täyteen. Vielä on pakkasessa kuivattavaa...

NYT on muuten oikea hetki pistää siementä vakoon poijjaat jos aiotte tehdä omaa pullosmäidää...
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
194 124
Viestejä
3 505 076
Jäsenet
62 464
Uusin jäsen
Igra

Hinta.fi

Ylös Bottom