Todellinen Apple Laatu ?

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja IcePen, 27.04.2018.

 1. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016


  "
  1:01 - A1226/A1260 2007-2008 Macbook GPU failures, warranty service refusal
  2:21 - A1226/A1260 2007-2008 Macbook Pro hinge/frame problem
  3:16 - A1286 Macbook Pro - the "Unibody" myth, glued together pieces fall apart
  4:58 - A1286/A1297 MCP power circuit failure due to poor buck converter design: C7771 issue
  6:01 - iPhone 4 cellular placement fail
  7:12 - iPhone 5 power button problem
  7:27 - A1286 2010 Macbook Pro GPU kernel panics due to same buck converter defect from 2008/2009(this gives you a hint that apple engineers doesn't give a crap about engineering good products, same design flaw for three straight years)
  10:04 - A1286 2011 Macbook Pro GPU failure, Apple gets sued over not addressing problem.
  11:43 - Apple gives out badly refurbished boards as warranty replacements for 2011 GPU failures.
  13:06 - 2012 Retina Macbook Pro: another motherboard issue (U8900), due to poor soldering/manufacturing method on the GPU buck converter.
  14:46 - Mac Pro GPU failure (again).
  16:27 - iPhone 6/6+ touchscreen issue due to structural issue.
  18:23 - SSD soldered straight into the motherboard+ chip that would kill the macbook, because a power line would short out to ground when the chip dies.
  20:18 - 2016 Macbook keyboard reliability issue.
  21:52 - 2016 Macbook Battery failure issue.
  22:50 - A1278 Macbook Pro SATA cable failures(yes, really).

  For 10+ years Apple has produced failure after failure - and never had to pay the consequences. It's time that changed.
  "


  Apple on mailman ainoa firma joka on tehnyt läppärin (ja useita varioaatioita siitä) jonka Sata-kaapeli hajoaaa, vai onko sinulla näyttöä yhdestäkään halppisläppäristä jonka Sata-kaapeli olisi hajonnut.


  Jos minä jostain syystä joutuisin hankkimana Applen tuotteen ensimmäinen homma minkä tekisin olisi se että veisin sen asiantutevalle tietokoneen korjaajalle korjattavaksi niin että se korjaisi ne Applen tyypiviat etukäteen ja näin saisin koneen joka olisi jotenkuten luotettava käyttää.

  On päivänselvää että Applen täytyy tahallaan suunnitella laitteensa niin että ne hajoaa sen vuodenparin jälkeen koska ei muuten ole selitettävissä näin kädetön laadunvalvonta.

  Applella ei ole ollut viimeisen kymmeneenvuoteen edes yhtä vuotta jolloin sillä ei olisi ollut myynnnissä uutta laitemallia joka on sutta ja sekundaa, kyseessä on hillitömän iso ja varakas firma joka julkaisee hyvin rajallisen määrän uusia tuotteita per vuosi eikä se siitähuolimatta ole yhtenäkään vuonna kyennyt tuottamaan kunnolisia tuotteita.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2018
  Taker, Myrkkysika, Peni ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 2. tle88

  tle88

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Huh... vahva ja kyrpiintynyt aloitus. Poleeminenkin. Annan tällaisille arvoa.

  1. En ole kanssasi varsin eriä mieltä, eikä antamiasi esimerkkejä voi varsin kiistääkään.

  2. Kapitalismi toimii noin, ja minä olen siis konservatiivi sanoessani tämän. Ei ole ollut enää pitkiin aikoihin tarkoituskaan tehdä tuotteita, jotka olisivat "parhaita mahdollisia" , kestäisivät mahdollisimman pitkään, tai olisivat hyvin ja helposti huollettavia. Kaiken toiminnan tarkoitus on tuottaa rahaa yritysten omistajille, mahdollisimman paljon tietenkin, ja tuo homma tapahtuu valmistamalla nimen omaan uusia tuotteita markkinoille ja myymällä ne. Tämä täytyy jokaisen miehen käsittää jossain vaiheessa elämäänsä. Kapitalistinen aate lyö avokämmenellä korville kaikkia korkeampia henkisiä tavoitteita, ja se vain on noin. Vasemmistolaisuus ei vastaavasti ole mikään ratkaisu yhtään mihinkään. Ei tähän ole hyvää, helppoa eikä selkeää ratkaisua, ja se joka muuta väittää, hän vain valehtelee.

  3. Apple on klassinen esimerkki ketjutetusta valmistamisesta ja tuottamisesta. Joku aikoinaan jo lohkaisikin tuosta yhtiöstä, että "Apple on firma, jossa 30 000 insinööriä työllistää 700 000 kiinalaista." Ja tämähän pitää kyllä paikkansa. Joka ainoa tuote on kyllä kiinassa valmistettu, ja aika monella muullakin yhtiöllä asia on jo näin.

  Kiina... tuo "valtiokapitalismin" mekka... siinä on kättä lyönyt yhteen kahden erilaisen yhteiskunta ideologian juuri ne huonoimmat puolet. Foxconilla ovat olot niin surkeat, että osa työntekijöistä on ratkaissut henkilökohtaisen tilanteensa hyppäämällä katolta. Ja kiinalainen vastaus tähän on tietenkin se, että a) katolle ei enää pääse b) katolla on erikoisen korkea reunusaita ja c) työntekijä sitoutuu työsopimuksessaan olemaan tappamatta itseään, ja ainakaan yhtiön hallitsemalla alueella.

  Tilanteen ollessa tämä, ei ole ehkä ihme, että jokin sata kaapeli tuossa alihankintana valmistetussa tuotteessa vähän brakaa, eikö? Entä jos siellä linjan päässä joku tarkastaja olisi asiasta huomauttanut? Hän olisi linkoutunut pihalle siitä linjan päästä nopeammin kuin kissa aivastaa, ja uusi olisi palkattu tilalle. Ääliö yhteiskunnissa kun joka asiaan on aina se ääliöratkaisu nurkan takana odottamassa. Ei yksi alatason tarkastaja voi "uhitella" jollekin johtajalle, joka on ollut vastuussa niiden huonojen kaapeleiden hankkimisesta.

  Kiinan rajojen sisällä ei voida harjoittaa sellaista toimintaa, mitä me täällä pidämme jonain laadun varmistamisena. Jos politiikka on kaiken ytimenä, jokainen asia ja päätös on silloin poliittinen asia ja päätös. Sisältö ei ole enää silloin tärkeää, vaan se, kuka asian sanoo ja toteaa.

  4. Apple on hankalassa tilanteessa, kun he valmistuttavat tuotteensa kiinassa. Heidän valtansa ei sinne alihankinta firmaan ulotu, ja siellä ovat voimassa kiinan lait, myös ne kirjoittamattomat sellaiset, ja se muukin yleinen henkinen mentaliteetti. Siellä päin maailmaa ei ajatella samalla tavalla, kuin täällä päin maailmaa. On ajatus virhe edes ajatella noin. Luulla noin.

  5. Kyllä se tilatessa tietenkin se tilaajan ääni kuuluu, mutta mutta... se laatu lähtee siitä tekemisestä ja niistä tekijöistä itsestään, ja nuo varsinaiset tekijät eivät ole Applella töissä, eivät heidän palkkalistoillaan, eivätkä heidän johtamisensa alaisia. Ne tuotteet tehdään kiinassa ja kiinalaisessa tehtaassa. Ei tuo muuksi muutu.

  ===

  Apple on minusta yhtiö, joka on tuottanut kaksi valtavaa immateriaalista tuotetta, OsX:n ja iOS:n, ja luonut niiden ympärille menestyvän kaupan ja brändin ja muotoilun ja kaiken muun, millä markkinoilta saadaan imuroitua rahaa. Paljon rahaa. Ne tuotteet ovat itsessään teknisesti aika keskinkertaisia, ja edustavat aika ikävästi tätä nykyistä kertakäyttökulttuuria, mikä on päässyt vallalle. Ei omenan kuvalla varustettu rautatavara ole hinnastaan huolimatta erikoisen hyvää. Ei ollenkaan. Laadun suhde hintaan on jopa aika huono. Sitä ei näe, jos päässä ovat omenan kuvalla varustetut silmälasit, mutta jos ne on pystynyt riisumaan, niin todellisuus on vähän kitkerä sen jälkeen.

  Tuotteiden sydämessä on vain softaa, jonka tekemiseen ovat osallistuneet ne 30 000 ihmistä, jotka ovat palkkaansa vastaan tulleet joka ainoa aamu töihin, ja tehneet sitä mitä esimiehet ovat heidät ohjeistaneet tekemään. Se on se juttu, mikä näkyy ja tuntuu siinä käyttökokemuksessa. Ja tuon edellä mainitun asian puute taas näkyy esim. linux maailman työpöydissä. Ne ovat vähän bugisia ja vajaita.

  ===

  Tämä sama ongelma on kaikessa muussakin teollisessa valmistamisessa, mikä on hajautettu eri paikkoihin. Kukaan ei sitä lopputulosta enää kunnolla edes tarkasta, koska vioille ei voida enää siinä tarkastustilanteessa oikein mitään. Saadaan mitä sattuu tulemaan, ja siihen on sitten tyytyminen.

  T -.-
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2018
 3. Shikanjyo

  Shikanjyo #low&slow

  Viestejä:
  1 143
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Applehan on myöntänyt julkisesti että, ainakin puhelimet, iPhonet, he ovat suunnitelleet käytettäväksi vuoden verran.
   
  Taker ja Threadripper tykkäävät tästä.
 4. tle88

  tle88

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Seuraan minäkin Applea suurella uteliaisuudella, koska olen hackintoshin käyttäjä. Aloitin aikoinaan Macintoshilla, ja vasta tämän vuosituhannen alussa käännyin käyttämään XP:tä. Pidin muuten siitä ensimmäisestä versiosta, ja käytin sitä siinä halveksitussa "helppokäyttö" tilassa. Joskus 2005:n kieppeillä ensimmäinen puhdas pc alusta hajosi, ja ostin aivan vahingossa hackintosh kelpoisen Intelin tekemän emokortin. Siitä se sitten kääntyi taas siihen suuntaan.

  Tässä mennessä tuo firma kääntyi puhelinfirmaksi. Voi sen noin tulkita. 75% liikevaihdosta tulee iOS tuoteista, lue: se on niiden päätuote, ja jäljelle jääneestä tietokone osuudesta 85% on kannettavia ja siten siis akkua käyttäviä koneita. 15% 25%:sta on noin neljä prosenttia, todellakin, ja se on se liikevaihto näistä perinteisistä pöytäkoneista. Ihmekös tuo, että ne ovat päässeet vähän lapsipuolen asemaan, ja ovat jo 3-4 vuoden takaista tekniikkaa. Samalla kuin iOS on kasvanut jo hyvin lähelle oikeaa tietokoneen käyttöjärjestelmää, niin arvailut siirtymisestä kokonaan arm pohjaisiin tuotteisiin ovat aika hyvin perusteltuja arvailuja. Kannettaville tuosta muutoksesta olisi etua akun kestämisen suhteen, ja vaivaisen työpöytä koneiden edustaman 4% liikevaihdon takia ei kannata raskasta OsX:n kehitystyötä kyllä ylläpitää.

  Ei se noiden linjojen yhdistäminen ja yhdistyminen ole ihan tuulesta temmattu ajatus. Mac Maailmassa oli muinoin kirjoittajana ... Teemu Masalin (?) tai jotain sinne päin, ja hän jo muinoin arvaili sitä, että tulevaisuuden tietokone voi aivan hyvin olla kännykkä ja sille telakka. Kun näitä uusimman sukupolven 8 ytimisiä kännyköitä katselee, joissa on reilusti yli full hd tason näyttö ja muistiakin jo 6 gigaa sisällä, niin ajatusta ei pidä ollenkaan enää mahdottomana.

  Se on sitten eri juttu, että pitääkö tuosta vaiko ei. Itse taidan kallistua seuraavan sukupolven Epyciin ja ottaa siihen päälle jonkin pöljän pojan linuxin, Deepin, Solus, Zorin, onhan noita. Applemaisia. Riittävän applemaisia.

  Haluan kuitenkin nähdä sen seuraavan sukupolven ja mahdollisesti jo Arm suoritinta käyttävän Mac Minin sitä ennen. Kun on jo vapautunut ismeistä, eikä tarvitse mitään enää edes vihata, niin sitä voi katsoa uutuuksia aika uteliaana ja avoimin mielin. Koska Arm lähtee tehossa vielä vähän takamatkalta liikkeelle, niin elän toivossa, että siitä koneesta sitten muuten tehtäisiin vastaavasti vähän hienompi ja parempi, vähän noin niin kuin peittämään sitä pienempää tarjolla olevaa tehoa.

  Jos siitä jokin "Her" tyyppinen ratkaisu tulee, ja työpöydällä kähisee sensuellilla äänellä varustettu pilvessä asuva tekoäly, niin kaltaiseni vanha äijä on kyllä myyty. Ja koska pitäähän miehellä nyt enemmän olla kuin yksi tietokone, niin on sille Epycille ja linuxille vielä tuolloinkin tilaa.

  Sen Mac Mininkin voi itse purkaa, laittaa päälle kunnon siilin ja rakentaa koko komeuden uudestaan koteloon, missä oikeasti on toimiva tuuletus. Onhan se vähän ärsyttävää, jos noin joutuu tekemään, mutta elämä on joskus tuollaista. Sitä kähisijää on tässä kuitenkin odotettu jo aika pitkään, omalta osaltani jo 33 vuotta, mitä näitä koneita on tullut omistettua. Se kähisijä täytyy saada. Ostan sen vaikka itse Pirulta, jos se niikseen menee. Ei ole ollenkaan hullu ajatus muuten hajottaa heti kättelyssä uutta konetta, ja rakentaa se uudestaan asiallisempaan ympäristöön. Samoin tuo prosessoreiden jäähdytyksen parantaminen. Satasen lisähinta moisesta ei tunnu oikeastaan edes suureltakaan, jos takuut ja kaikki muut säilyvät.

  T -.-
   
 5. Ultrosor

  Ultrosor Tentacule spécialité

  Viestejä:
  1 485
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Yhden Applen tuotteen olen elämäni aikana omistanut. Ensimmäinen generaation iPodin joskus 13 vuotta sitten. Sen jälkeen ei ole omenoita ollut talossa, eikä kyllä tule olemaankaan. Hinta/laatu ei omasta mielestä kohtaa ollenkaan. Ja iOS käyttiksenä mielestäni kyllä aivan pyllystä (makuasioita shano).
   
  JuSiZ ja Threadripper tykkäävät tästä.
 6. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  940
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Ja samaan aikaan samsungin akut palaa, päivitykset myöhästyy ja hinta on halpa 999€, joten no big deal. Apple vihaajat vihaa.
   
  Herode77, Seppo77, Make ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 7. tle88

  tle88

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Ei se minuakaan kiinnosta noissa mikään muu, kuin se mahdollinen Sirin jatkojohdannainen, Sirin Isosisko, joka asuu pilvessä ja joka oikeasti emuloisi puhtaalla raa'alla voimalla jotain sellaista, että sitä voisi erehtyä luulemaan älykkääksi. Oikea äly ei työpöytä koneissa asu vielä pitkään pitkään aikaan, kyllä se jossain konesaleissa on. Mikrotietokone tulee olemaan lähinnä se liitospinta sitten tuohon kyseiseen entiteettiin. Ja rinnalle sitten se oikea työasema, jossa on linux systeemi sisällä ja kunnon suojaukset ulospäin.

  Itse asiassa... voisin ottaa Applen tekemän kelloradion yöpöydälle. Sille sitten sanoisin, että näytäpä minulle ne "konservatiiviset uutiset", että tämä oma maailmankuva vahvistuu ja säilyy. Ja siinä sitten makoilisi, ja katossa olevasta televisiosta tulisi jotain muuta, kuin Ylen ja Hesarin jatkuvaa löpinää ilmastonmuutoksesta ja hallitsemattoman maahanmuuton siunauksellisuudesta aivan kaikelle. Olisi täydellinen "alpakka" suodatus minun ja maailman välissä.

  Jotain tällaista sitä odottaa. Ja sitä kähisevää ääntä... se ääni on tärkeä. "Fever" Peggy Leen tekemänä versiona. Jotain tuollaista.
  Apple on kuitenkin firma, joka tuon kykenee toteuttamaan. Ei se nyt ihan huonosti silloin ole.

  T -.-
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2018
 8. valvoline

  valvoline

  Viestejä:
  109
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Niin palaa, niin myöhästyy ja on totta että samsungikin myy kalliita puhelimia. Itse en kuitenkaan ole sitä mieltä että jos joku valmistaja tekee paskoja tuotteita niin se muuttuisi hyväksyttäväksi muillekin. Sinulle se ilmeisesti on ok?

  Itse pyrin hankkimaan tuotteita jotka kestävät käytössä ja jos ne eivät kestä, niin oletan että valmistaja/myyjä kantaa vastuun paskasta tuotteestaan. Vastaavasti mikäli törmään valmistajaan jonka tuotteet eivät täytä omia vaatimuksiani, niin siirryn toisen valmistajan laitteisiin.
   
  Taker, Datsyuk13, Juhamies ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 9. juu-zo

  juu-zo

  Viestejä:
  940
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Ei, vaan ihmettelen miksi on hyväksyttävää boikotoida/mollata tiettyä merkkiä yleisesti kun muiltakin merkeiltä löytyy epäonnistuneita suunnitteluja, ”ylihintaisia” (tai sitten markkinoiden määrittämiä) hintoja yms.
   
 10. superg

  superg

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Ilman mitään tilastoja vertailuja muihin valmistajiin tämähän on täyttä mutuilua. Missä on tilasto joka kertoo että Apple puhelimet tai tietokoneet ovat viallisempia kuin muiden valmistajien?

  Fakta kuitenkin on että Applella on tyytyväisimmät käyttäjät sekä puhelimissa että tietokoneissa. Eli käyttäjien mielestä muiden valmistajien tuotteet ovat vielä huonompia? Lisäksi IBM:lle on paljon halvempaa että työntekijät käyttävät Applen laitteita Windows-koneiden sijaan. Eli se siitä huonosta laadusta ja kelvottomista tuotteista
  Macs are up to $543 cheaper than PCs, claims IBM | ZDNet
   
 11. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 184
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikka joku sanoi, että se suunniteltu käyttöikä on vuoden, niin Applea voi käyttää vuosikausia. Päivityksiä tulee vanhoihin malleihin mallikkaasti ja käyttöjärjestelmä toimii hyvin hitaammallakin raudalla. Muisti- ja tilavaatimukset on todella kohtuullisia.

  Esimerkkinä hyvästä ylläpidosta vaikka minun 6 vuotta vanha Mac Mini joka tukee ultrawideä 3440x1440 suoraan ilman mitään muutoksia ja jos ottaa samanikäisen NUC:in niin sen HDMI:stä tuskin löytyy tukea.

  --

  Sen sijaan ainakin tuo Applen GPU-juttu on ihan suunniteltua vanhenemista ja tuli sitä joskus seurattuakin Slashdotissa. Kaikki, missä amerikkalaiset ovat voittaneet joukkokanteen Applea vastaan on kyllä oikeita valituksen aiheita. Mutta mikään yritys ei ole täysin nuhteeton.

  --

  ..ja IBM:n juttu on vuonna 2016, kiinnostaisi kovasti tietää, mitä niille kuuluu nyt kun kannettavat on ultrakevyitä ja panostuksen kohteena on akkukesto suorituskyvyn perusteella. Koko artikkelin pointtihan oli, että Applen elinikä on ainakin 4 vuotta. Muut kannettavat eivät selviä niin pitkään.
   
 12. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 200
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä tulee noihin Macbook Pro sata kaapeleihin. Itsellä Macbook Pro Mid 2010 niin vaihdoin siihen ssd levyn melkein heti kannettavan oston jälkeen. Ei tuon jälkeen onnistunu enään käyttiksen asennus ja boottitikun disk utility valitti levystä.

  Eli paskoin itse tuon sata kaapelin :cigar2:

  Tämmöinen kaapeli:

  [​IMG]

  Paikkakunnalla on Applen huoltoliike niin kävin hakemassa uuden kaapelin. Olisikohan maksanut jotain 20€ tms. En muista tarkkaa, mutta onneton tuo kaapeli oli eli helppo rikkoa.

  Edit: Ei tainut olla boottitikku tuohon aikaan vaan media oli dvd levyllä...
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2018
 13. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  foxconn safety nets - Google-haku

  Ne laittoivat suojaverkot, nyt täytyy hypätä pitkälle.

  Acerilla tulee vuodessa pidempi lista.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2018
  polkkatukka ja hsalonen tykkäävät tästä.
 14. tle88

  tle88

  Viestejä:
  884
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Näin salaa kuvatun videopätkän Kiinasta ja saattoi se olla Foxconiltakin, en enää muista. Ääni firman keskusradiossa jotenkin koko ajan moitiskeli ja vähätteli noita työntekijöitä. Suorainainen vittuilu oli aivan jatkuvaa. Tuota sitten joutuu kuuntelemaan täysin nonstoppina koko työvuoron ajan. Ai helevetti... olisin varmaan tuolla päin maailmaa kaivoksissa tai jollain työleirillä. Ja sukulaiset myös ihan vain varoittavana esimerkkinä.

  Kyseinen yhteiskunta ei täytä käsitystäni elinkelpoisesta asuinpaikasta. Erilaiset hirmuhallinnot ovat viimeisen yli 5000 vuoden aikana jotenkin jalostaneet noita ihmisiä tiettyyn suuntaan siellä, ja niskan päälle pääsevät siellä enää luonnevikaiset ihmisen irvikuvat. Tulipa nyt sanotuksi tämäkin asia. Tuolla ei keskinäinen ystävällisyys ja hyvä tahto toisia ihmisiä kohtaan kukoista.

  Turha sitä on ihmetellä, että välillä sieltä tulee aivan mitä sattuu laatua, sorveissakin ovat valuhiekat vielä sisällä vaikka ne ovat koottu muka toimiviksi sorveiksi. Ja näin on myös "laatu" sorvien kohdalla asia. Kyllä normaalin tervejärkisen ihmisen on vaikea kuvitella tilannetta, missä pyöriviä koneita kootaan hiekan kanssa kasaan ja myydään niitä eteenpäin.

  Huonolaatuinen sata -johto alkaa vaikuttamaan enää pikku erheeltä tuon jälkeen.

  T -.-


  Hyvä kun huoltoliikkeestä edes sai tuon kaapelin. Nykyään ei voi varaosien saatavuuteenkaan enää luottaa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2018
  Seppo77 tykkää tästä.
 15. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu normaalisti olen vain itsekseni ihmetellyt että kun on näitä suunittelu/valmistus viallisia Apple tuotteitaa uutissia tiheään ...

  nyt vain pomppasi kun tajusit että Appple ei todellakaan ole kymmeneenvuoteen onnistunut kertakaan tekemän viatomia tuotteita ...

  tuo on vain niin tökerön kehno tilastofakta että kyseessä ei voi olla enää kädetön tuotekehitys vaan sen on pakko olla tahallinen teko.  Muut firmat suunnitlee tuoteensa niin että niiden on tarkoitus kestää se takuuaika ...

  mutta Apple suunnitelee ne tuotteensa tahallaan niin että ne ei kestä sitä takuuaikaansa
  ja sitten Apple vielä tahallaan venkoilee niin että ei joudu tekemään niitä takuukorjauksia jotka sen kuuluisi tehdä.  Eli se kyrpiintyminen johtuu siitä kun tajusin että
  Apple suunnitelee tuoteensa tahallaan niin että ne eivät kestä takuuaikaansa
  ja tahallaan venkoilee ettei joudu tekemään niitä takuukorjauksia.  Samsung hoitaa takuuvastuunsa ja korvaa ne vahingot, Apple jättää suunnitelmallisesti takuuvastuunsa tahallaan hoitamatta.

  Eli se mistä kyrpiinnyin ei ole se että olisi takuukorjauksia
  vaan se että laitteet suunitellaan tahallaan hajoaamaan takuuajansisällä ja tahallaan jätetään ne takuukorjaukset tekemättä.


  Myös Nokiat valmistaa Foxcon joten tuota ei kannata isoonäänee olla laittamassa vain Applen piikkiin kun samassa kelkassa on melkein kaikki elekroniikaa valmistutavat firmat.

  Mutta kun suhteutat Applen ja Acerin määrät toisiinsa ottaen huomioon eri tutteiden määrän per vuosi ja tuotteiden hintatason niin tuo Applen tilasto näyttää todella rumalta.

  Kun vaikka Apple myy paljon niin se julkaisii vai pari uutta tuotetta per vuosi kun taas se Acer julkaisee tuhansia uusia tuotteita per vuosi eli Applella on jotain tuhatkertaa enempi resuirseja käytettävissä tuotesuunitteluun ja testaukseen per julakistu tuote kuin mitä sen Acerin käytettävissä olevat resurssit on.


  Hitsi Applellla on käytettävissään enempi tuotesuunnitelu ja testausresursseja per julkaistu tuote kuin mitä lentokonevalmistajilla on mutta siitähuolimatta Apple tuoteitden laatu ja luotettavuus on valovuoden päässä lentokoneiden laadusta ja luotettavuudesta vaikka ne lentokoneen on hitoinpaljon monimutkaisempia tuotteita kuin se mitä Apple tekee.


  En väitä että Applen pitäisi pystyä lentokone valmistajien laatutasoon.


  Mutta sanon että Applen tuotteiden ostajat/käyttäjät päästää Applen aivan liian helpolla verattuna siihen mitä maksavat niistä Apple tuotteista.
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2018
  Taker ja superuser tykkäävät tästä.
 16. JHMK

  JHMK -

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuossa listassa on esim Macbook Pro 2011 ja iPhone 5, kummassakaan ei tullut itsellä 3v käytöllä mitään isompaa vikaa. Muista merkeistä sen sijaan kyllä löytyy, HTCllä sekosi näyttö, Sonystä meni kameran linssi naarmuille, Windows läppäreistä löytyy vaikka mitä ihmeellisyyksiä jne.

  Olen todennut että parasta bang for the buck saa kun ostaa käytettyjä Windows yritysläppäreitä ja pari sukupolvea vanhoja Android lippulaivoja. Kummassakin tapauksessa saa koeteltua tekniikkaa kohtuullisella hinnalla.
   
  Seppo77 ja Chloe tykkäävät tästä.
 17. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 200
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tuota videota ole vielä katsonut, mutta osassa on/oli vaihto-ohjelma.
  Vaihto-ohjelmat ja korjauksen laajennusohjelmat – Apple-tuki

  Itselle osunut kohdalle tuo iPhone 5 power button problem. Siitä oli kanssa ilmainen vaihto-ohjelma (ei näy tuossa linkissä, koska tuki loppunut). Puhelin meni muistaakseni Hollantiin huoltoon ja siihen vaihdettiin tuo power nappula ja kameramoduuli. Lisäksi vaihtoivat akun ja en tiedä minkä takia.
   
 18. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katso ne vaihto-ohjelmat niissä on vedätyksiä tyyliin vaihto-ohjelma aloitettu takuaajan jälkeen ja vaihto-ohjelmaan oikeutettuja on vain ne laitteen jotka on takuuajan sisällä.

  Eli kyllä Apple teki sen vaihto-ohjelman sen jälkene kun Applen asiakaat pakotti Appplen sen tekemää oikeudenpäätöksellä mutta senkinjälkene Apple venkoili niin että se vaihto-ohjelma on hyödytön.

  Muut firmat tekee vaihto-ohjelmia ilman että asiakaiden tarvii tapella niistä oikeudesssa ja ne muiden firmojen vaihto-ohjelmat on sellaisia että ne oikeuttaa oikeasti siihen vaihtoon ilman mitää pelleilyjä.

  Ts Apple tekee valohoitoa imagolleen mutta todellisuus on aivan muuta, mutta Apple uskovaisuus on niin kovan että se imagon valohoito riittä todellisen vastuulisen toiminnan sijasta.


  Europpan puolella nuo Applen takujutut toimi paremmin kuin jenkeissä kun Euroopan kuluttajaviranomaiset on tarkempia, mutta ei se Applesta hyvää tee se vain johtuu siitä että Euroopan viranomaiset pakottaa Applen toimimaan.
   
  Taker tykkää tästä.
 19. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuota en huomannut aikaisemmin

  Puhut asianvierestä ei se Apple ole hankalassa välikädessä koska

  Applen tuotteet suunnitelleen viimeistäyksityiskohtaa myöden Applen sisällä ja Apple valvoo hyvintarkkaan sitä että tuotteen valmistetaan priklulleen niin kuin Apple on ne suunnitellut.

  Eli kun Appple tahallaan suunnitelee tuotteisiin heikkouksia ei siitä voi syyttää Kiinalaista alihankkijaa.
   
  Taker tykkää tästä.
 20. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 200
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse vein tuon iphone 5 puhelimen huoltoon kesällä 2015 ja tuo puhelin oli otettu käyttöön 2013 alkuvuonna. Eli takuu loppunut. Muistan tuon hyvin, koska otin käyttöön iphone 6s puhelimen alkuvuonna 2016 ja tuo vanha iphone 5 oli kuin uusi kun siinä uusi akku jne.

  Esim. tuo uusin 13-tuumaisen MacBook Pron (ilman Touch Baria) akun vaihto-ohjelma.
  Ohjelma kattaa vialliset MacBook Pro -mallit viiden vuoden ajan laitteen alkuperäisestä myyntipäivästä lukien.


  Ja tuo iPhone 6s:n yllättävien sammumisvikojen ohjelma
  Ohjelma kattaa vialliset iPhone 6s:n akut kolmen vuoden ajan laitteen alkuperäisestä myyntipäivästä lukien.
   
 21. superuser

  superuser

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2017
  Se johtuu jenkeistä, niillä kun on vain vissiin vuoden takuu yleisesti. Sen takia pidänkin niitä ja muitakin ääliöinä jotka ostavat kalliilla hinnalla kuraa, kun esim. iPhonen ominaisuudet olivat ja ovat vieläkin jopa vuosia jäljessä verrattuna hyviin androin luureihin. Ei sillä merkillä ole mitään väliä mitä ostaa, mutta kunhan saa rahalle vastinetta ja mätä omena ei siihen ole pystynyt kuin joskus harvoin.
   
  Taker ja Threadripper tykkäävät tästä.
 22. superg

  superg

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Mahtavasti argumentoitu, kertoo kaiken oleellisen kommentoijasta.
   
  Juha Uotila tykkää tästä.
 23. superg

  superg

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Onko väitteelle mitään lähdettä vai onko tämä täysin kommentoijan mielikuvituksen tuotetta?
   
 24. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 184
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Takuu on se, mitä valmistaja antaa:
  Warranties

  Takuun lisäksi Applelta voi ostaa AppleCaren, joka kattaa takuuta pidemmän ajan. Nyt en voi olla yhtään varmaa, mikä on täällä tietotaso, niin selitetään perusteetkin..

  Valmistaja antaa 1 vuoden takuun.
  Apple One (1) Year Limited Warranty

  Nämä löytyy todella helposti, jos jaksaa vain etsiä, eikä huudella muille kommentoijille nimimerkin takaa..

  edit: ja siihen suunniteltuun vanhenemiseen en ota kantaa. Tuskin kukaan myöntää julkisesti, että sitä tehdään ja juuri siitä syystä.
  Pelkästään tuo takuu ja sen pituus pitäisi olla jo yleistietoa.

  edit^2: no nyt se meni molemmilla teillä henkilökohtaisuuksiin. Lopettakaas nyt, ei ole kummaltakaan aikuista toimintaa..
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2018
  Shikanjyo tykkää tästä.
 25. superuser

  superuser

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2017
  Osta sie peruskoulussa/amiksessa/lukiossa oleva kuraa, me aikuiset ja jostain jotakin tietävät maksavat hyvästä ;)
   
  Taker ja Threadripper tykkäävät tästä.
 26. superg

  superg

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Tämä on tyypillinen Apple-vihaajien trollausketju. Mutu-mielipiteitä, täysin perättömiä väitteitä ilman lähdeviittauksia eikä mitään tilastoja Applen laitteiden laadusta verrattuna muihin merkkeihin. Lisäksi ihmisiä luokitellaan ääliöiksi kansalaisuuden perusteella.
  Fakta kuitenkin on että Applen käyttäjät ovat tyytyväisimpiä laitteisiinsa.
   
  Odi_ ja polkkatukka tykkäävät tästä.
 27. superuser

  superuser

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2017
  Miksi jaksat trollata, pitäisi olla itsestään selvää että huonokin kelpaa jossei ole tietoa paremmasta, ja tossa annan joskus anteeksi kun kaikkea ei voi tietää..
   
  Threadripper tykkää tästä.
 28. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 184
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko väitteelle mitään lähdettä vai onko tämä täysin kommentoijan mielikuvituksen tuotetta?
   
  mölyä ja Shikanjyo tykkäävät tästä.
 29. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Euroopassa tuo AppleCare on isokusetus kun maksat siitä jonka Apple jokatapauksesa joutuu tekemään Europan tuotevastuun puitteissa (tuotevastuu ei rajaudu normaaliin takuuaikaan).
   
 30. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt kun löytäis sen faktan jonka olen lukenut, kun totuus on että Applen puhelintenkäyttäjät jenkeissä eivät ole yhtätyytyväisiä puhelimiinsa kuin Android puheliten käyttäjät.

  Se kummallisuus tuossa tutkimuksesa oli että vaikka Applen omistajat on yli kymmenneprosentia tyytymätömänpiä kuin muut niin sitähuolimatta moni niistä tyytymättömistä osta sen Applen puhelimen jatkossakin, epäilen että tähän on syynä Applen luoma ekosysteemiansa johon nut tyytymömät Applen omistajat on joutuneet (kun niiden kaikki data/palvelut on jo Applen järjestelmissä on Applesta eroonpääsy varsin vaikeaa vaikka niin haluaisi tehdä).
   
  Threadripper tykkää tästä.
 31. superg

  superg

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  iPhonen käyttäjät ovat tyytyväisimpiä:
  Market Realist
  Applen tietokoneiden käyttäjät ovat tyytyväisimpiä:
  ACSI: PC Customer Satisfaction Hit by High Prices and Lack of Innovation

  Lisäksi vielä järkyttävä tilasto että Applen tietokoneet ovat luotettavimpia, tästä varmaan menee trolleilla aamukahvit rinnuksille:
  Why Apple Was Graded as the Most Reliable Computer Maker on the Market
   
 32. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Katsoitko itse ollenkana tuota linkaamaasi lähdettä kun siitä katsoo 10 ensimmäistä puhelinmallia niin Samsung ja Apple on aikatarkan tasoissa eli sille väiteelle että Apple olis jotenkin pikekeukselisesti parempi ei ole tuon linkaamasi perusteella mitään pohjaa.

  Eikä ensimmäisen Apple puhelimen ja toisen Samsung puhelimen väliä ollut kuin yksi piste ts todennäköisesti täysin virhemargianaalin sisällä eli siltäkään kannalta et todistanut tuolla yhtäänmitään sensuuntaista kuin väitit.


  Sen sijaan sille että Apple tahlisesti vanhentaa tuoteitaan ja tekee kaikkensa että Apple tuotteiden omistaajat eivät pystyisi korjaamaan/korjauttamaan niitä viallisia Apple tuotteita on paljon todistateita esim. kaikki Applen aloitamat oikeusjutun niitävastan jotka ovat korjannnet Applen tuotteita.


  Tuo on nyt taholtasi täysi vedätys ilmeisesti kuvittelit että kukaan ei katsoisi mitä sen linkintakana on kun sen linkintakana ei ollut puhe Appple tietokoneiden luotettavuudesta niin kun väitit.

  Kentites et tajua että raudan luotettavuus on eriasia kuin softan harvinaisuudesta johtuva näenneäinen turva tietoturvauhkia vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2018
  Taker ja Threadripper tykkäävät tästä.
 33. superg

  superg

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Kuka täällä on väittänyt että Apple on poikkeuksellisesti parempi, en minä ainakaan. Ongelma on jo se ettei paremmuutta voi yksikäsitteisesti määritellä, mutta fakta on että Apple-käyttäjät ovat laitteisiinsa tyytyväisimpiä. Koska koko ketjun pointti on Applen tuotteiden haukkuminen olen vain pyytänyt tilastoja joissa näkyy miksi ne ovat muita huonompia. Eipä ole moisia näkynyt.

  Apple saa määritellä korjauspolitiikkansa itse lainsäädännön rajoissa. Kyllähän niitä saa hyvinkin korjattua, mutta valtuutetuissa huolloissa. Kuluttajathan voivat sitten äänestää jaloillaan jos ei firman politiikka miellytä. Mutta en ymmärrä miten korjattavuus käyttäen valmistajan hyväksymättömiä osia osia liittyy ketjun aiheeseen eli laatuun?

  Johtava tietokoneita korjaava firma julkaisee tilaston kuinka suuri osa eri laitteista vikaantuu ja se on mielestäsi väärin tehty koska Mac-käyttäjillä ei ole ongelmia? Perustelusi ovat hyvin epämääräisiä, voitko hieman avata mitä tuo jälkimmäinen lause tarkoittaa? Tai voitko esittää parempia tilastoja joiden perusteella Applen laatu on kuraa?

  Tässä vielä kyseisen firman uusin tilasto:
  Samsung close behind Apple in 2018 Computer Reliability Report
  Tuon mukaan Apple on aivan ylivoimainen luotettavuuden suhteen.
   
 34. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 881
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Satakaapeliongelma oli jossain vanhemmassakin Mäkissä (2007/2008/EI-unibody). Tuli nimittäin yksi vaihdettua, kun kovalevy lakkasi toimimasta. Lisäksi kahdesta vanhasta proosta meni näytönohjaimet (silloin olivat 3-4 vuotta vanhoja). Toinen (emo) meni uuniin ja hetkeksi heräsi, toisesta välttämättömät varaosat talteen ja loppu raato sorttiasemalle. Halvalla ei saa hyvää, mutta ei se hintakaan laadun tae ole. Tosin harvalla 10 vuotta vanhalla Windows-läppärillä pärjää vielä nykypäivänä. Oma vanha 2008 Macbook vielä rokkaa täysillä Windows 10: kera ja pari vuotta nuorempi MB Pro toimii sekin kuin junan vessa.
   
 35. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sen linkintakan ei ollut mitään johtavan korjausfirman tilastoa vaan tulokset puhelimien omistajille tehdystää tyytyväisyyskyselystä eli hyvin subjektiivinen juttu joka ei korreloi mitenkään suoraan laiteiden todellaisen laadun kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2018
 36. Chloe

  Chloe Mestari Tukijäsen

  Viestejä:
  8 193
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös
  Nyt IcePen korkkia kiinni, typoja vielä enemmän kuin normaalisti. :D

  Mjaa, entisenä Apple-vihaajana vähän kyllä ihmettelen ketjun tarkoitusta, selvästi hakemalla haetaan asioita, joista voi ko. puljua mollata.

  Muutamat iPhonet ja iPadit omistaneena en ainakaan itse näe moitittavaa, tukeakin tarjotaan huomattavasti pidempään mitä muilla. Joku Samsungin luuri saa ehkä yhdem, tuurilla kaksi käyttispäivitystä, kun Applella taas tuetaan vuosikausia.
   
 37. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 190
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ei Applen korjauseston kanssa tuskailevaa hirveästi lohduta tieto siitä, että jonkun muun merkkinen laite ei välttämättä saa enää vuoden päästä softapäivityksiä. Toki ihan fiksua liiketoimintaa Applelta maksattaa myyntiin päätyvät refurb-laitteet lammaslaumalla :D
   
 38. akse

  akse

  Viestejä:
  1 455
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ehkä Applesta on olevinaan jonkunlainen huippulaatu mielikuva.

  Samsungia en suosittele kyllä kenellekään, softat bloattia täynnä, yilihintaista muilta kopioitua sälää muutenkin.
   
 39. Svaiski

  Svaiski

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mun mätä omena tulee jo 4 vuoden ikään ja vieläkin toimii sulavasti sekä saa päivityksiä iosiin, akun vaihdatin jokin aika sitten kun tuli polemiikkia suorituskyvyn heikentämisestä akun ollessa iäkäs. Valitettavasti työpuhelimena ollut android on oikutellut n. 1,5v käytön jälkeen ja meno tahmaa vaikka tyhjentää koko luurin ja lataa vain androidin tietoturvapäivitykset.
   
 40. Clarenz

  Clarenz

  Viestejä:
  553
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hyvä ketju. Paljon tärkeää asiaa. Olisiko tämän pitänyt mennä Räbään? Eiköhän jokaisesta merkistä löydy tuollainen 15 virheen listaus.

  Mutta jatkakaa toki, hyvää viihdettä ainakin.
   
  polkkatukka tykkää tästä.
 41. Eore

  Eore

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihmiskunta olisi varmaan jo asuttamassa muita planeettoja, jos kaikki turha apple-heittaamiseen ja muuhun trollailuun/ulinaan käytetty aika ja energia käytettäisiin johonkin hyödyllisempään.
  Tosin tätäkin ketjua kun lukee, niin tuskinpa mitään ydinfyysikkoja on asialla.
   
  vvk tykkää tästä.
 42. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nuo näytönohjaimien juotoksiin tms. liittyneet valmistusviat koskivat kaikkia valmistajia, ei niistä voi mitään yksittäistä konevalmistajaa syyttää, itsellekin osui yksi viasta kärsivä Asuksen läppäri kohdalle. Applehan korjasi nuo maksutta, jos vika ilmeni 4 vuoden sisään ostopäivästä.

  Intelillähän oli juuri vastaava ongelma Atom C2000 sarjalaisten kanssa. Eri valmistajien korjaus-menettelyt vaihtelevat paljon, esim. Cisco taitaa vaihtaa kaikki ongelmasarjalaiset korjattuihin, mutta Synology vaihtaa vain hajonneet yksilöt ja tarjoaa hikisen vuoden lisää aikaa takuuseen tuon vian osalta (vaikka Intel ilmeisesti maksaisi suurimman osan korjauskuluista).
   
 43. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 881
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taisi sitten olla vanhempia nuo läppärit, kun ei silloin käynyt edes mielessä moinen. Jotain vanhaksi käyneitä yrityksen poistokoneita olivat silloin (oisko niissä kierrätysikä ollut sitten 5v pintaan?). Nykyiset läppärivanhukset on kylläkin ihan hyviä. Nuo vanhemmat omenat on vielä helppoja huollettaviakin. Ainut ongelma oikeastaan Applen käyttämät pehmeäkantaiset ruuvit, joiden kanta on parin avauskerran jälkeen pyöreänä, vaikka kuinka varovaisesti koittaa avata. Onneksi on ebay. :)
   
 44. superg

  superg

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Äläs nyt, yksi haukkuja kuitenkin kehui itseään ihan aikuiseksi. Siitähän ei ole enää pitkä tie ydinfyysikoksi. Ensin pitäisi tosin oppia kirjoittamaan. Ja lukemaan. Ja vielä ymmärtämään luettu.
   
 45. sbasil

  sbasil

  Viestejä:
  1 881
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan se näinkin, mutta kyllä välillä pipo aika kireällä Applen (ja Linuxin) puolustelijoillakin. Jättämällä turhat mölinät noteeraamatta ja kommentoimatta säästäisi paljon palstatilaa...ja aikaa. :rofl:
   
  Sceptic tykkää tästä.
 46. Sceptic

  Sceptic Epäilen eli todista

  Viestejä:
  1 098
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Tämä. Aina kun löytyy Applen haukkuja niin löytyy Applen puolustaja. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että pitää jonkun valmistajan tuotette, tuoteperhettä tai brandiä puolustaa. Yhtä hölmöä kuin perustella, että oma uskonto johon uskoo en se oikea näkemys maailmasta.
   
 47. Chloe

  Chloe Mestari Tukijäsen

  Viestejä:
  8 193
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Applen luureilla ahkera pc-pelaaja voi tehdäkin jotain, mutta Lelux on aika heikko alusta.

  :cool:
   
 48. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 200
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ja sitten tietysti ne erikantaiset ruuvit joita viljelty pitkin konetta. En muista tarkkaan, mutta olikohan tuossa omassa macbook pro mid 2010 se tuuletin kolmella ruuvilla kiinni ja joutui käyttämään kahta erillaista päätä, että sai sen irti.
  Itsellä alla oleva sarja niin tuossa aika hyvin noita eri vaihtoehtoja erillaisille Applen paskamaisille ruuveille :D
  iFixit Store Europe | Pro Tech Toolkit
   
 49. superuser

  superuser

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2017
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös - toistuva muiden keskustelijoiden vähättely
  Pääsitkö juuri amikseen tai lukioon :rofl:
   
 50. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 642
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sitten loppuu kaikilta tuo toisten käyttäjien ja käyttäjäryhmien vähättely ja tyhjänpäiväinen provosointi. Jos ei ole mitään järkevää ja asiallista annettavaa aiheeseen liittyen, on parempi jättää se viesti kokonaan lähettämättä.

  @IcePen voisi muokata tuota ketjun otsikkoa vähän selkeämpään ja vähemmän asenteelliseen muotoon. Esimerkiksi "Applen tuotteiden laatu" tai "Keskustelua Applen tuotteiden laadusta" voisi olla neutraalimpi.
   
  escalibur tykkää tästä.