Tiivi Connect antennilasi

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
774
Taloyhtiössämme alkaa syksyllä ikkunaremppa ja toimittajaksi valikoitui Tiivi. Tiivi tarjoaa ns. antennilasia jonka pitäisi parantaa puheluiden kuuluvuutta ja internetyhteyksiä. Onko kenelläkään kokemuksia antennilaseista? Nopeutuuko yhteydet olelllisesti? Hintaa tulisi n. 100 euroa per lasi lisää, meidän asunnossa tarkoittaa n. 300 euron lisämaksua (1 yläkerrassa ja 2 alakerrassa). Onko kannattavaa tulevaisuudenkin kannalta?

 
Käsittääkseni tämä ja FinnFoam FF-signal ovat tarkoitettu käytettäväksi kohteissa, joissa modernit eristeet ja ikkunalasien kalvot vaimentavat gsm signaalit olemattomiin. Tällöin tarkoitus on ensisijaisesti mahdollistaa näillä ikkunoilla ja eristeillä gsm verkon kuuluvuus sisätiloissa. Tätä tarkoitusta vasten kannattaa peilata tuota valintaa, ottaako käyttöön vai ei.

Jos sinulla on nyt tiedossa että on puheluissa ja datan kulussa ongelmia (ja näet sen mobiilin laitteen palkeista), sitten ikkunat ovat mielestäni perusteltu valinta.
Erityisesti kannattaa KYSYÄ Tiiviltä mistä materiaalista tulevat ikkunat ikkunat on tehty ja paljonko ne vaimentavat signaalia. Uudet ikkunat voivat olla erinäisin lämpöä erottelevilla kalvoilla (liki näkymättömät silmälle, kun 100% peitto ikkunassa) jotka syövät signaalia enemmän kuin aiemmat kaasuttomat ja kalvottomat ikkunat.

Edit; olen ollut mukana testaamassa tuota FF-signal paneelia ja nähnyt ihan omin silmin erot mitatussa RF spektrissä minkä 20-40cm viipaleella sai aikaan. Vaikutusalurella puheluiden laatu parani selvästi.
 
Ei ole kannattavaa. Jos huono signaali niin kyse on pääsääntöisesti siitä, että sitä että tornista ei ole suoraa linjaa sinne ikkunaan, eikä se spesiaalilasi siinä auta yhtään mitään. Paljon parempi, että laitat antennin talon katolle.
 
Jos ei tuota ota ja ne asentaa ne normaalit lasit, mitkä blokkaa radioaallot tehokkaasti, niin kannattaa ainakin muutama tuommoinen asentaa oleskelutiloihin.
 
Onko talon rakenteista muuten tietoa? Onko elementtitalo ja julkisivut rapattu? Rappauksen alla on metallliverkko joka vaimentaa hyvin radiosignaalia. Tuohon kun lisää selektiivilasit alumiinipuitteilla niin ei ole sanottua, että hyvin kuuluu enää. Jos 300 eurosta on kyse, niin kyllä itse ottaisin antennilasit. Pitää muistaa että tiedonsiirtovaatimusten kasvaessa on pakko ottaa käyttöön korkeampia taajuuksia. 5G joka käyttää 3500 MHz, tulee varmasti olemaan ongelmallinen sisäkuuluvuuden suhteen, kun ongelmia on jo 4G:llä B7-alueen (2600 MHz) kanssakin.

Harmillisesti mitään VTT tms. testiä laseista ei ilmeisesti ole, mutta jos tuolle on patentti haettu kuten väitetään, niin ei se ihan humpuukia silloin ole.

Yhteydet ei siis nykyisestä nopeudu, mutta jos asennatte normaalit selektiivilasit, niin ne voivat sen jälkeen hidastua.
 
No niin, kommentteja on tullut puolesta ja vastaan. Kiitos niistä. Pohdiskelussa asia on vielä, pitkäaikaisesta tuotteestahan on kyse kun seuraava vaihto voi tulla n. 30 vuoden päästä. Ehkä kuitenkin kallistun muutaman tällaisen lasin asennuksen puolelle, ei voi tietää millaisia tietoteknisiä ratkaisuja tulevaisuus pitää sisällään... Eipä jää 13G-tekniikka sitten hyödyntämättä :p
 
itselläni on eräs asunto sellaisessa kerrostaloyhtiössä jossa tehtiin myös ikkunoiden uusiminen (vuosia sitten.. silloin ei vielä kukaan arvannut että kuuluvuudet heikkenevät myöskin)..
tämän takia asunnoissa sisällä kuuluvuus kännykällä on hyvinkin heikkoa ellei jopa olematonta (vain tietyissä kohdin asuntoa on muutama palkki jolloin voi tehdä puhelun niin ettei se katkea) .
myöskään 3g/4g data ei juurikaan liiku muutakuin muutamassa kohdassa myöskin asuntoa.

asunnossa on toki rj45netti/wlan sisällä mutta jos siihen tulee jokin vika niin "ulkomaailmaan" yhteys on sitten kännykän varassa jolloin kännykkä pitäisi viedä ikkunasta ulos / mennä parvekkeelle jotta kenttää olisi :(
tässävähän onkin se vaara ettei "ongelmatilanteessa" pysty edes soittamaan 112 tms kun kenttää ei ole/tai puhelu katkeaa kokoajan :(

itse ainakin suosittelen kyllä noita uusia "kännykkä" laseja jos vain suinkin mahdollista.
sitä on vaikea nyt aavistaakkaan kuinka kettumaista se on jos asunnossa ei ole kunnon gsm verkkoa :(
(nyt ko taloyhtiö on investoimassa kymppitonneilla rappukäytävään asennettaviin gsm vahvistimiin jotta asuntoihin saisi edes jotain kenttää)
 
Viimeksi muokattu:
Jos seinät on betonia tai tiiliverhoillut niin uudet kalvotetut ikkunat vie sen kännykkäkuuluvuuden. Jos kyseessä puurankenteinen raknnus niin sitten se seinä läpäisee edelleen kuten ennenkin ja kännykkä kuuluu ja mokkulassa virtaa bitti. Ikkunoiden osalta kannattaa myös katsoa se tukarin suunta. Jossain maalla voi olla vain yksi masto jossa sitten kaikkien operaattoreiden antennit ja muita ei ole. Tälläin ne antenni-ikkunat vain talon maston puolelle. Muuten sitten jokapuolelle. Jos ikkunat on huoneessa yhdellä seinällä niin sitten riittää se yksi ikkuna/huone/seinäsuunta.
 
Jos asunnossa on nopea kiinteä nettiyhteys niin enää tänä päivänä ei tarvita mobiilia välttämättä mihinkään. Hankkii vain liittymän operaattorilta joka tukee VoWifi-puheluita sekä myös puhelimen joka on sertifioitu tämän operaattorin Wifi-puheluille.


Tietysti jos asunnossa käy vieraita niin niiden kanssa on sit eri juttu, samoin jos haluaa liittymää kilpailuttaa operaattorille jolla ei ole tätä palvelua.
 
Vielä tuosta Tiivin ikkunasta tai Finfoamin vastaavasta. Kyseessä on siis passiivinen antennitoistin, eli vastaa samaa kuin laittaa ulos LTE antennin, siitä koksi sisälle ja sisällä piuhan päähän toinen LTE antenni. Ikkunassa/Finfoan eristeessä nuo kaksi antenni on vain tehty siihen metalikalvon pintaan.
 
Eipä tämä nyt ihan mustavalkoista ole. Meillä 2010 valmistunut kivitalo Lammin harkoista, eli rautaa on seinissä ja ikkunoina on alumiinikarmilliset selektiivilasit. Kännykän kanssa ei mitääm ongelmia. 4G toimii täysin ongelmitta.

Mutta itse maksaisin varmasti ton pienen lisän noista laseista silti.
 
Uudet kalvotetut lasi lisää vaimennusta. Kännykän kuuluvuuten ja LTE:n toimintaan vaikuttaa signaalin taso ja uuden ikkunan vaimennus pudottaa tuota jonkin verran. Jote jos on paikassa missä kuuluvuus on erinomainen (eli täydet palkit) niin se kuuluvuuden pudotus puoleen ei tunnu mitenkään. Jos jo valmiiksi kuuluvuus on ok, eli puolet palkeista niin betonitalossa saattaa hävitä ne loput puolet kokonaan eli ollaan sitten nolla kuuluvuudessa.

Joten muuttujia on paljon jotka tähän vaikuttaa: alkuperäinen kuuluvuus alueella ja talon muut rakenteet niiden uusien ikkunoiden lisäksi.

Ikkunan kalvoon integroitu antenniratkaisu on jokatapauksessa se halvin tapa saada kuuluvuutta. Ikkunat kestää sen 20 vuotta joten tuon ikkuna-kännykkätoistimen kuukausimaksuksi tulee aika vähän jos vertaa siihen liittymän hintaan. Ja onhan tuo nyt joskus myydessä myyntivalttikin, huonosta kuuluvuudesta kärsiviä alkaa olla kohtuullisesti niin tieto että ikkunat on antennitoistimilla niin saattaa tuoda sijoituksen takaisin hyvinkin.

Arpapeliä siis, saattaa tarvita tai saattaa tulla toimeen ilmankin.

Kyllähän tuon pystyy tietysti mittaamaan ja tiedän mistä tuon mittauksen saa tilattuakin mutta hintalapussa on viisi numeroa ja ensimmäinen ei ole ykkönen niin ei noita mitata. Noita mittauksia menee ihan muille tahoille kuin taloyhtiöille..
 
Ottaisin kyllä, asun uudessa talossa ja sisällä kuuluvuus huono. Parvekkeella kuuluvuus paranee ja tukiasemat on lähellä ja syy ongelmaan on nuo uudet ikkunat ja talokin varmasti tiivis.
 
Taloyhtiössämme alkaa syksyllä ikkunaremppa ja toimittajaksi valikoitui Tiivi. Tiivi tarjoaa ns. antennilasia jonka pitäisi parantaa puheluiden kuuluvuutta ja internetyhteyksiä. Onko kenelläkään kokemuksia antennilaseista? Nopeutuuko yhteydet olelllisesti? Hintaa tulisi n. 100 euroa per lasi lisää, meidän asunnossa tarkoittaa n. 300 euron lisämaksua (1 yläkerrassa ja 2 alakerrassa). Onko kannattavaa tulevaisuudenkin kannalta?
Allaoleva mutuilua perustuen mutuun :-)

Jos nyt vanhat perus lasit, ja rakennus sellainen että kuuluvuus ikkunoiden kohdalla hyvä, (kuuluvuus siis ikkunoiden kautta, ei seinien läpi), niin ikkuinoiden vaihto antennilaseihin heikentää nykytilannetta, taajuudesta riippuuu että paljon, vai hyvin paljon.

Eli ehdottomasti valita nuo, sillä ilman niitä heikennys olisi paljon rankempi.

Jos talo on sellainen että ikkunat ei se juttu (kuuluu vierestä paremmin), niin ei ehkä kannata, mutta jos tulossa myös esim julkisivuremontti joka voi romuttaa seinienläpikuuluvuuden niin ehdottomasti.

Voi tietenkin miettiä rempan yhteydessä valmista reittiä ulkoiselle vastaanottimelle, eli valmis raikä mistä saa kaapelinvedettyä. koaksit kai jo menneen talven juttuja.

Uudet kalvotetut lasi lisää vaimennusta. Kännykän kuuluvuuten ja LTE:n toimintaan vaikuttaa signaalin taso ja uuden ikkunan vaimennus pudottaa tuota jonkin verran. Jote jos on paikassa missä kuuluvuus on erinomainen (eli täydet palkit) niin se kuuluvuuden pudotus puoleen ei tunnu mitenkään.
Puoleen ?
Vaimennus ei ole muutama desibelejä, vaan paljon enemmän verrattuna johonkin vanhaan tuplalasiin jo niillä antennilaseilla, saati sitten ilman.
 
Onko siis niin että nykyiset lasit ilman tuota antennilasiominaisuutta vaimentavat signaaleja paljon enemmän kuin esim. 30 vuotta vanhat lasit? Lasien määrä nykyisiin verrattuna lisääntyy käsittääksen yhdellä. Tendenssi signaalimäärän lisääntymiseen taitaa olla tulevaisuudessa selvä kun kodinkoneetkin sun muut liittyvät nettiin jne. Tällä hetkellä kuuluvuuden tai datasiirron kanssa ei ole ongelmia mutta ajattelen tulevaisuutta, tarkoitus on asua nykyisessä asunnossa kuitenkin vielä aika pitkään...
 
Katso vaikka cellmaper:stä nykyinen signaalin taso. Jos se on heikko niin sitten paremmat ikkunat voi auttaa. Paljon sitten riippuu missä suunnassa tukiasema on. Jos ikkunat eivät ole tukiasemaan päin on apu marginaalinen.
 
Onko siis niin että nykyiset lasit ilman tuota antennilasiominaisuutta vaimentavat signaaleja paljon enemmän kuin esim. 30 vuotta vanhat lasit? Lasien määrä nykyisiin verrattuna lisääntyy käsittääksen yhdellä. Tendenssi signaalimäärän lisääntymiseen taitaa olla tulevaisuudessa selvä kun kodinkoneetkin sun muut liittyvät nettiin jne. Tällä hetkellä kuuluvuuden tai datasiirron kanssa ei ole ongelmia mutta ajattelen tulevaisuutta, tarkoitus on asua nykyisessä asunnossa kuitenkin vielä aika pitkään...
Edelleen mutuillen ja vähän kärjistäen.
En tiedä millaiset ne nykyiset lasit ovat ?

Mutta tuskin ikkunoita vaihdettaisiin jos eivät olisi jotain perusikkunalasia.

Vanhat perus ikkunalasit ovat taloissa lähinnä rf aukkoja, eli jos kuuluu huonosti niin mene ikkunalle ohjeen aikaisia. (on toki ennenkin ollut erilaisia laseja, jotka käyttäytyy erilailla).

Jos arvataan että ne nykyiset lasit ovat tuollaiset, niin antennilasit vaimentaa enemmän kuin ne nykyiset. Mutta ilman antennilaseja uusilla ikkunoilla vaimennus vieläkin moninkertaisempi.

"Lämpölasien" ikkunoiden vaimennuskin vaihtelee paljon, ei niinkään se montako lasia, vaan miten ne eri kerrosten lasit on pinnoitettu.

Eli jos sinulla nyt hyvä kuuluvuus, niin todennäköisesti tilanne huononee.

Paitsi, jos rakunnus on sellainen että muut rakenteet vaimentaa vähemmän kuin ikkunat, eli jos lukitut jollain sopivalla pääteleitteelle jonnekkin 2600Mhz verkkoon, ja vertailet tukiaseman puolesella seinällä voimakkuuksia ikkunan vs ei ikkunan kohdalla niin voit tuota vähän arpoa. Voi kokeilla myös avonaisesta ikkunasta.

Tendenssi signaalimäärän lisääntymiseen taitaa olla tulevaisuudessa selvä kun kodinkoneetkin sun muut liittyvät nettiin jne. Tällä hetkellä kuuluvuuden tai datasiirron kanssa ei ole ongelmia mutta ajattelen tulevaisuutta, tarkoitus on asua nykyisessä asunnossa kuitenkin vielä aika pitkään...
Hyviä ajatuksia, puhelut voi kiertää VolTE + VoWifi yhdistelmällä (siinäkään ei kaikki tieto kulje), mutta se korjaus, ei ratkaisu.
Ja otit tärkeän jutun esille, että kaikenlaiset laitenettiyhteydet tulee, jotka tarvii sen yhteyden verkkoon, ja muistettava että ne antennilasit ovat rajoitteuneita taajuusleveydeltään, eli senkään puolesta osittainen ratkaisu. Paras olisi jättää osa osikkunoista sellaiselle lasille joka vaimentaa mahdollisimman vähän. edes tuuletusikkunat.
 
Puoleen ?
Vaimennus ei ole muutama desibelejä, vaan paljon enemmän verrattuna johonkin vanhaan tuplalasiin jo niillä antennilaseilla, saati sitten ilman.

Puhuin kännykän tasomittarin palkeista eli ennen vastaamista kannattaa lukea se teksti kokonaan ja ymmärtää mistä siinä puhutaan. Se kännykän käyttämä taulukko niille palkeille ei ole lineaarinen. Ja kun pitää vääntää rautalankaa niin tarkoitan esim. siinä Android kännykän yläpalkissa olevaa tasomittaria.

Eli puolet palkeista vastaa noin 30dBm muutosta kerta arvoja jahtaat. Riippuu tosin siitä minkälaisen taulukon kukin valmistaja on kännykkäänsä tai mokkulaansa tuonne arponut.
 
Puhuin kännykän tasomittarin palkeista eli ennen vastaamista kannattaa lukea se teksti kokonaan ja ymmärtää mistä siinä puhutaan. Se kännykän käyttämä taulukko niille palkeille ei ole lineaarinen. Ja kun pitää vääntää rautalankaa niin tarkoitan esim. siinä Android kännykän yläpalkissa olevaa tasomittaria.

Eli puolet palkeista vastaa noin 30dBm muutosta kerta arvoja jahtaat. Riippuu tosin siitä minkälaisen taulukon kukin valmistaja on kännykkäänsä tai mokkulaansa tuonne arponut.

Ok, kiitän tarkennuksesta.
Puoleen särähti sentakia korvaan, että se kuullostaa aikavähältä, vs se miten ikävä vaikutus voi olla.
Lisäksi ikkunamyyjät markknoi monikymmenkertaisesti parempi jne.

Mainitsemasi 30dB varmaan ihan kuvaa johonkin ikkuna päivityksiin. Kuten mainitsit niin puhelimissa on kovin valmistaja, jopa mallikohtaista mitä ns singnaalipalkit kertoo, osa ehkä näyttää tasoa tai jotain sen tapaista, osa joko yhdistelmä laatua ja jotain voimakkuuteen liittyvää.

Maalikkona ihan mutu pohjalla, niin olisko ihan väärin sanoa että siinä voi varsin hyvä tippua huonoksi, tai erinomainen heikoksi. Toki se palkeissa voi tarkoittaa viidestä kahteen.

Laatu toki moderneilla tekniikoilla se juttu (vs voimakkuus). Maalikkona en väitä miten laadun käy, tuskin se parantaa että sisällä pääteleitteet huutaa täydellä teholla, ja osa mahdollisesti eri suuntiin, on siitä sitten iloa että vaimentaahan nuo rakennuksen ukopuolisia häiriöitä.

Osassa luureja se ns kaksipalkkia on aika surkea, ja paikasta riippuen voi johtaa entistä onnettomaan tilanteeseen kun käytännön käytössä sitten käyttäjän ja käytön muut vaimennukset päälle.


Markkinointi ei kerro paljonko Tiivi Connect antennilasi vaimentaa mutta 10-15dB vaimennus voi olla jokin arvaus , ja jos uusi tupla selektiivit niin paljon isompi. (no ei varmaan järkeä laittaa tuplaselektiivejä jos antennilaseja joutuu laittaan, mutta nämä energia avustukset voi ohjata vaikeuksiin)

Valmistajan markkinointimateriaalin mukaan 700-960 alueella vaimennus on pienempi, siitä ylöspäin 3,5Ghz asti lupaavat toimivuutta, mutta toki vaimennus tavalliseen lasiin verrattuna enemmän kuin alle 1Ghz alueella.

Lyhyillä 5G taajuuksilla ei ole osunut markkinointimateriaalia, joten arvailla voi että toimivuus lakkaa tuolla 3,5 Ghz alueella.

Jollekkin voi herätä kysymyksiä mite massiivisemmat Mimo kuviot. Markkinointi valinnat viittaa kasvaviin haasteisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
261 776
Viestejä
4 546 818
Jäsenet
74 846
Uusin jäsen
Urnaakkeliz

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom